» Mardrömmar

Sedan jag satte upp min drömfångare från Rhodos i slutet av augusti har jag sovit som ett barn, men nu har den tyvärr svikit mig för första gången och det med råge!
 
Häromnatten drömde jag att Zäta såldes, från ridskolan och mig till en privatperson och det hela var så hemskt!
Kvinnan som var intresserad, en knubbig, gammaldags liten dam, och sedan även fick köpa honom, var iofs en jätteduktig ryttare. Hon red mjukt och precist och fick verkligen fram det bästa ur Zäta både dressyr- och hoppmässigt och han såg ut att trivas med henne trots att han var fundersam samtidigt. Minns att jag i drömmen stod bredvid Cissi och spekulantens väninna i ridhuset och var jätterädd och arg medan väninnan hela tiden pratade överdrivet gott om spekulanten. Varför skulle det funka så bra mellan dem?!
När jag sedan fick beskedet att han faktiskt var såld blev det ännu värre. Ingen av mina vänner förstod min sorg utan tjatade bara på ett elakt och nonchalant sätt om att den nya ryttarinnan var så duktig och att han skulle få det så bra. De tyckte att jag överdrev som var ledsen när mitt liv ännu en gång slitits i bitar när en häst och bästa vän försvunnit. De enda som förstod mig var Cissi och en av mina äldre vänner i stallet.
 
Någonstans där vaknade jag och hade tårar i hela ansiktet och torkade ränder längs kinderna. Ni anar inte lättnaden när klockan ringde! 
 
Ett par år innan Noak lämnade mig hade jag liknande drömmar om honom. Under en tid när han led av en ganska allvarlig knäskada drömde jag varje natt att jag kom till stallet och upptäckte hans box tom. På anslagstavlan satt en lapp där det stod att Noak tyvärr fått lämna oss osv. Gick direkt till boxen och satte mig och grät i panik medan folk omkring mig lät mig vara ledsen och ifred. Den här drömmen var dock mer bekräftad än den jag drömde om Zäta, eftersom knäskadan verkligen var allt annat än positiv.
 
Nej fy! Mardrömmar om hästarna vill jag verkligen inte vara med om! "Vanliga" mardrömmar kan jag klara av, men de som innehåller hästarna blir alltid så otäckt verkliga och personliga och det tål jag verkligen inte.


» De små liven

Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor zoom 18-55 mm
Motiv: Mina inneboende, Chilli (fläckig) & Molly (svart)

 
 
 

» Torsdag 27 september 2012


Vad gör man när man är lämnad helt ensam i skolan av sina vänner, inte har energi till något särskilt, egentligen har massor att göra och har hål från klockan 10.35 till 13.30? Bra fråga va? (;
 
Svaret är att man röjer och rensar i sin dator i väntan på att gå till lunchen för att lugna sin kurrande mage med snoräcklig champinjonsioppa! 
Nu låter jag jättesur haha, men jag kan tala om att så är inte fallet (: Trots att jag har ganska tråkigt just nu och som vanligt fryser om händerna har dagen börjat väldigt bra! Innan skolan både övningskörde jag och var på gymmet med mamma efter att ha hunnit sova lite också. Himla skönt att starta dagen med skakande armar för att mjölksyran kryper i bröstmuskulaturen, me like very much ((: 
Anledningen till at jag fortfarande sitter kvar i skolan trots att jag egentligen slutade 10.35 är att jag har "Skarpt läge" med projektarbetet. Klockan 13.30 ska jag redovisa så smått och berätta om planerna för mitt och Hillevis projekt för delar lärarlaget och deras projektelever. Som ni vet uppskattar jag inte direkt att prata inför andra, men det får lösa sig, tur att det inte är något långt tal jag ska hålla hehe. 
 
Efter projektredovisningen kan jag äntligen pipa iväg till stallet där det väntas både tävlingsförberedelser, stallvärdsjobba och på det också ridning. Full rulle som vanligt med andra ord. Jag har därför bestämt att det blir en totalt pluggfri dag (hemma), det är jag värd tycker jag! (:
 
Nej ni, nu ska jag pilla i mig lite soppa och sedan jobba röven av mig fram tills redovisningen. Förhoppningsvis finns det mackor i matsalen jag kan leva på iaf (; 

» Bilder från lektionshäst DM 2012

De övre bilderna håller som ni ser ingen toppkvalité, vad som hände vet jag inte riktigt, men bättre med några bilder än inga alls tänker jag! (: Fotat har mamma gjort.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Lektionshäst DM i dressyr 2012

 Ja jag har minst sagt varit ett sega med att knåpa ihop det här, eller ihopknåpat har det faktiskt varit i nästan en vecka, men att få upp det var en annan femma... Här kommer det iaf!
Jösses vilken dag det blev under årets DM, allt från ren glädje till ren sorg och jag tror det är enklast om jag tar det från början, så here we go:
 
Dagen började bra med en ganska sen starttid vilket betydde att jag kunde åka upp till stallet efter 08 och sedan göra iordning Zäta i lugn och ro medan stallet tömdes på de andra hästarna. Jag och mamma passade också på att åka dit lite tidigare än vad vi egentligen behövde för min start för att kunna se några av Hageby-ekipagen, alltid roligt! (:

Klass 1 LB:0
Till första klassen red jag fram ganska länge för att hinna få ordentlig kontroll på alla delar. Det var också viktigt att Zäta skulle hinna "springa av sig" och göra av med lite överenergi för att kunna komma till ordentlig ridning. När han blir för springig och trippig får jag väldigt svårt att rida honom mellan hand och skänkel på ett jämt sätt och bromsar istället mest hela tiden. Och det säger sig självt, det blir inget bra alls då. Men träningen dagen innan hade gett resultat och han kom igenom snabbt och jobbade på bra, bättre och med större fokus än jag väntat mig faktiskt (: Att framridningen låg på NFK's stora gräsbana tackar jag för. Både jag och Zäta tycker om den och eftersom den är så pass stor blir det sällan trångt eller rörigt. Toppen!
 
LB:0'an gick utomhus och jag lyckades behålla till stor del samma bra känsla som jag hade under framridningen även under programmet. Zäta spände sig lite stundtals vilket bland annat märktes genom att han blev snäppet för känslig för framåtdrivande skänkel och tog nästan små galoppsprång under traven. Till exempel när vi vände över ridbanan mellan galoppprogrammen, då gjorde han en klockren fattning vid X utan att jag bad honom haha! 
Överlag är jag nöjd med vår prestation. Vi genomförde ett program som vi ridit max en gång tidigare (om ens det?) utan några direkta missar bortsett från galoppinslaget och med en ganska avslappnad känsla. Bedömningen vi fick var väldigt rättvis och den stämde in bra på min egen känsla. Faktum är att vi till och med lyckades placera oss som trea! (:
Resultat: 64,68% och en 3eplacering
 
DM-klass Ryttartest i lag
Eftersom det int evar många minuter mellan min start i LB:0 och lagstarten skrittade jag endast Zäta medan jag väntade på att resten av mitt lag skulle rida klart.  När de gjort det red vi ihop oss och testade de olika programdelarna. 
Eftersom ryttartestet reds i lag red vi på ett led med fyra ryttare. Jag ocg Zäta red i täten (precis som förra året) och därefter följde Hillevi, Ebba och Michaela. Bedömningen är också annorlunda mot ett vanligt dressyrprogram, under ryttartestet bedöms nästan enbart sitsen och ryttarens inverkan. 
 
Då jag red i täten har jag svårt att säga hur laget såg ut i helhet, men Zätas och min insats är jag riktigt nöjd med! Förutom att mina underskänklar blev lite ostadiga i serpentinbågarna och att jag var lite loj under första galoppen har jag nog inte så mycket att klaga på faktiskt. 
När resultatet sedan kom stod jag bara och gapade, vi hade lyckats samla ihop hela 77,8%!
Det är verkligen en helt galen poäng och självklart även personligt rekord för oss, gissa hur glad jag var och är! Som pricken över i hade även laget plockat hem hela 68,95% totalt vilket också gav oss vinsten i hela lagklassen!! Min enskilda poäng räckte till en andraplats i DM-klassen med endast 0,2 poäng från vinsten. Faktum är att jag inte ens är besviken över att vara så nära vinsten men sedan tappa den. Eller ja, klart att det känns lite surt, men lagvinsten och mitt procentrekord väger verkligen upp det! (:
Resultat: Individuell andraplacering med 77,8%, samt Lagvinst med 68,95% :DD
 
Tyvärr avslutades dagen väldigt tråkigt med att vi gick omkull under första prisutdelningen. För att göra en lång historia kort, då jag inte tycker det känns så aktuellt längre, kan jag säga att jag tror att Zäta snubblade, precis i början av ärovarvet, och sedan gick det snabbt utför. Jag klarade mig bra men Zäta slog över och hamnade så pass nära väggen att han knappt kom upp och låg därför kvar ganska länge innan han reste sig (hjärtstoppet var totalt då!!). Effekterna av omkullridningen blev hälta, stelhet i framknäna och två uppsparkade jack på insidan av varje framben. Idag mår han bra igen och jag är helt otroligt tacksam över att det gick så pass bra som det gjorde. Vi hade verkligen änglavakt ♥   Om ni vill veta mer om olyckan är det bara att fråga!
 
 
 

» Söndag 23 september 2012

 
Nu börjar jag bli seg i huvudet! Hela eftermiddagen har jag left i plugglandet och därmed faktiskt fått en hel del bra gjort. Till exempel är jag troligen klar med en engelskauppsats som ska vara inne på fredag, riktigt skönt! Men jag tänker vänta med att skicka in den tills vi fått mer info om arbetet på onsdagens lektion, jag kanske kan snappa upp något bra som gör att jag plockar lite extra poäng (;
 
Tråkigt nog har jag inte gjort något speciellt idag förutom att plugga. Ebba var här ett tag förut och så pluggade vi matte tillsammans, det var iaf bra (: Jo justdet! Övningskörde lite förut också men annars har jag suttit klistrad här på min stol.
 
Tältövernattningen blev kalasbra! Riktigt roligt blev det och jag sov som ett barn inatt förutom ett mindre värmeslag och ett toabehov. Jag hatar att behöva gå på toaletten när jag sover i tält eftersom det blir så omständigt, men vad gör man liksom haha? Om jag får chansen kommer jag lätt att göra om detta iaf! (:
Förresten kommer jag väl ha en himla lustig känsla nästa gång jag rider i ridhuset, ungefär "Jaha, här sov jag sist jag var här" haha!


» Lördag 22 september 2012

 
Igår gick jag omkring med tankarna att jag för första gången på ett tag skulle kunn ata mig en riktig sovmorgon idag, men oj så fel jag hade! Innan klockan tio behövde jag nämligen vara klar med att springa, städa mitt rum, ta hand om husdjuren, läsa lite matte och packa inför kvällens tältövernattning. On top of that (hur sjutton uttrycker man det på svenska? total minnesförlust?) Hade jag ju bestämt mig för att överraska mamma med mysfrukosten. Hur lyckas jag alltid proppa in allt samtidigt haha?
 
Jag kom faktiskt upp ur sängen snabbt ändå! Johanna som var här igår, väldigt fin kväll förresten (:, bestämde sig för att sova kvar och eftersom även hon skulle upp tidigt och hade ställt ca 7 alarm kom vi minsann upp! (;
 
Under resten av dagen har jag hunnit med en mysig förmiddag på staden med mamma, ridit mitt hjärta och nu är det äntligen dags för tältövernattningen jag anordnar tillsammans med Fatima och Hillevi och som jag taggat till sedan den bestämdes för flera månader sedan! Så annorlunda och superkul! Dessutom spelar vädret ingen roll trots att vi tältar, eftersom vi sover i ridhuset! Lite lagom busigt sådär men så tycker jag att det ska vara (:
 
 Än sålänge har jag inte kommit på hur man laddar upp bilder från mobilen, så sådana får ni helt enkelt klara er utan till nästa inlägg (;
 
 
 
 

» Mysfrukost

 
Ibland glömmer jag bort hur högt upp på bäst-skalan mina föräldrar ligger (på toppen såklart, vart annars liksom?) och i samma veva brukar jag komma på mig själv hur mycket hjälp jag faktiskt får av dem. De skjutsar till tävlingar, hjälper mig med läxor, jag får göra i princip vad jag vill när jag vill, engagerar sig massor med Zäta, tar sig tid till mig och ja, listan är lång.
Som tack brukar jag göra småsaker hemma, till exempel städa och liknande. Men idag, eller igår egentligen,  bestämde jag mig för att ta i lite mer och kom på att jag skulle överraska mamma! (:
 
Mamma har nämligen jobbat inatt och kommer då allt som oftast hem väldigt hungrig på mornarna. Vad passar då bättre än en riktig mysfrukost med nybakta scones och massor goda tillbehör tillägnat henne? Inte mycket enligt mig (; 
 
Ett litet sätt att visa uppskattning bara
 
 
 

» Fredag 21 september 2012

 
Efter en lång men väldigt bra dag tar jag nu helg och ser fram emot en lugn sådan tempomässigt, men helt fylld med roliga saker som vanligt (:
Dagen har involverat ett corepass som start, redovisning, en mattelektion där jag faktiskt förstod uppgifterna själv för en gångs skull, en mysig stund hos en som vanligt saknad blöt ponnyskrutt ♥, en ännu blötare cykeltur i regnet, handling och nu till sist har jag landat i soffan och fått på mig torra kläder. 
Kvällen har förvandlats från en ensamkväll, till en fixarkväll och sedan till hemmakväll med en amiga. Känns som ett väldigt bra händelseförlopp (:
 
Min middag är ihopplockad av goda saker som egentligen inte hör ihop (som vanligt när jag bara lagar mat till mig själv med andra ord haha) och godisskålarna är framplockade. Nu kör vi på fredagsmys! 

 

» Instagram här på bloggen

 
En utav de första sakerna jag såg när jag loggade in här precis nyss var den nya roliga funktionen som blogg.se lanserat, nämligen en koppling till Instagram! (: 
Man kan nu enkelt ladda upp sina bilder från Instagram även här och det måste jag säga är superbra! Själv är jag en ganska flitig instagrammare och det kommer ju upp en del där som inte kommer upp här, men det kan det ju bli ändring på nu. Kanoners!
 
Ni får ett urval av mina bilder på en gång (: Vill ni se dem i större format är det bara att klicka på dem.
 

 
- amandakennmark på Instagram

» Det tynger mitt samvete

 
Ja jisses hörreni! Om ni visste hur mycket roliga och nyttiga saker jag varvar med en ganska hektiskt tvåveckorsperiod i skolan just nu! Som vanligt kan ju inte lärarna planera tillsammans och därför hamnar alla redovisningar/inlämningar/läxor/prov samtidigt, mycket smart. Men jag ska egentligen inte klaga, vi har haft det väldigt lugnt i skola fram tills nu och när de här veckorna är över tror jag det blir ungefär lika lugnt en period igen. Bara att kämpa på helt enkelt (:

Men. Att ha lite mycket att göra betyder att jag måste prioritera det som är viktigast och tyvärr faller då bland annat bloggen bort. Att det blir så känns verkligen tråkigt. Både för att jag använder bloggen som en dagbok men också för att ni är så fina som tar er tid tittar in här hos mig varje dag, och framförallt blir ni fler och fler och då ökar såklart motivationen att skriva här mer än för min egen skull!
 
Det jag vill säga till er är: Håll ut! Jag är snart tillbaka som vanligt igen och jag har en hel hög med inlägg som jag jobbar på att få upp här. Däribland en utvärdering av DM dressyren, bilder från DM (+eventuellt film), tips och trix för hösten, planer, Rhodosresan, kommande tävlingar, både rolig och tråkig information om Zäta, fyraårskvaletién med Aramis mm mm.
Det finns en hel del att se fram emot med andra ord så häng kvar, jag skriver så ofta jag hinner och kan! (:
 
Pöss på er ♥
 Ni får den här bilden för att ni är så nedrans tappra och jag blir så glad över att ständigt hittar hit (: Offrar ni er så offrar jag mig, an eye for an eye liksom!

» Fail-favorit i repris?

 
Titta vilket tokigt sammanträffande jag upptäckte när jag kollade igenom bilderna från söndagens DM! 
På den övre bilden har Zäta precis gnäggat på sina kompisar längre bort, och är den inte skrämmande lik bilden nedanför från förra årets DM? 
Mamma verkar ha en dold talang för att knäppa failbilder under rosett-porträtt, eller så är det Zäta som inte kan stänga munnen hihi! Söt som socker är han i alla fall mitt hjärta, och han verkar bestämt bara bli vackrare och vackrare med åren (:


» Ta det med en nypa salt...

 
Jag är verkligen emot allt vad stereotyper innebär, men ni måste erkänna att den här bilden var liiite rolig ju! (;
 

» Galen dag!

Finaste bästaste vännen, vilken dag! ♥
Tredjeplacerade i LB:0 64,69 %
Andraplacerade individuellt i DM-klass med 77,8 % (galet rekord!!)
Och lagvinst i DM-klass med 68,95 %
 
Det finns verkligen ingen som du, du är oersättlig min prins ♥ Idag fick vi också veta att vår skyddsängel och bådas vår bästa vän vakar över oss, vi vet att du finns där Noak ♥
 

» Lördag 15 september 2012

Sådär! Zäta är badad, flätat och fin, all utrustning är packad och transporten står klar på garageuppfarten, nu taggar vi terminens tävlingshöjdpunkt imorgon; Lektions DM i dressyr! :D
 
DM är alltid terminens speciellaste tävling för mig. Det finns absolut tävlingar som kommer nära, men DM:na vinner trots allt. Det blir för en gångs skull tävling på lika villkor för oss lektionsryttare, arrangemanget är roligt och framförallt är det så roligt när massor av stallkompisarna är med och man kan umgås under tävlingen för att sedan rida tillsammans. Det gillas massor! (:

Bilder från förra årets dressyr DM ↓, Zäta var kanonfin på träningen idag och vi är supertaggade tillsammans, det vet jag! :D


 

» Träning från marken

Den sista tiden under våren, eller egentligen ju närmare sommaren vi kom, så upplevde jag att Zäta började förändras så smått. Från början var det inte så allvarligt - han var inte lika uppmärksam på mig och var jag befann mig bara, men som sagt ju närmare sommaren vi kom desto knepigare blev han.
Han började rymma en hel del från boxen, lyssna dåligt på mig i grimskaftet, gick dit han ville utan att bry sig om var vi var påväg och flyttade sig inte om jag bad honom om det. Men droppen blev ändå när han kastade sig ut ur transporten när han kom hem från betet. Så hade han aldrig tidigare gjort och det är något jag aldrig vill ska hända igen. Det är både farligt och otäckt, för att inte nämna vad som skulle kunna hända om han gjorde så på tävlingsplats.

Jag tog upp det här med Cissi och hon tyckte precis som jag att han betett sig lite "buffligt" och nonchalant. Därför har jag som jag tidigare planerat verkligen tagit tag i "situationen" (jag vill egentligen inte kalla det problem, men ja ni förstår nog) och dragit igång med ordentlig markträning. Tänk er än blandning av NH, frihetsdressyr och en stor skopa ömsesidig respekt på det så tror jag att jag har ett framgångsrecept. 

Egentligen tror jag att allt kan grunda i att Zäta var trött inför sommaren och helt enkelt beslutade att ta saken i egna händer för att göra det lite roligare, för han har redan lugnat sig efter betet och känns mer harmonisk igen. Men jag vill att han ska må bra hela tiden, och då behöver jag ta tag i det, även om det har blivit står skillnad på honom nu. Jag vill ju ha en lugn och glad kille att mysa med (:♥

Nöjd och glad (och i centrum även hos polarna hihi) det är så det ska vara! (:

» Fredag 14 September 2012

Thank God it's friday, känner jag verkligen idag! Huvudet är verkligen inte på skaft och nacken värker fortfarande vid minsta rörelse sedan onsdag. Det är huvudbry ni! (;

Men, det var bara att ta sig igenom skoldagen trots allt men jag känner att jag verkligen hade velat ha sovmorgon istället för körlektion imorse. Det gick trots allt helt okej och jag fick med mig min första läxa hem! Läsa fem kapitel, cirka 30 sidor tror jag, och träna backning runt hörn minst tre gånger per körtillfälle för att vara riktigt bra på det när uppkörningen väl kommer. Nästa lektion är på måndag tror jag så jag har ännu lite mer att göra i helgen nu haha!

Mina livräddare idag har varit pannkakslunchen i skolan, vetskapen om att jag alldeles strax ska iväg och spendera kvällen med fina vänner, och innan dess vara hos och rida min underbara Mr Prick. Vad skulle jag göra utan honom? (:

» Bettbyte

 
Igår skedde en mindre, men viktig, förändring med Zätas utrustning, nämligen ett bettbyte. Tidigare har han gått på ett tredelat med fasta ringar och ganska tjock mundel, men eftersom han nu tyvärr blivit alldeles för stark och bitvis också stum på detta hakade jag på Cissis förslag att byta till ett med rörliga ringar och lite lättare mundel. Han behöver inte stödet från de fasta ringarna på samma sätt längre nu när han inte är bebis mer (: 
 
Så detta bett ska jag testa på riktigt idag! Jag tror att han kan vara riktigt fin på det faktiskt... Cissi sa också att han såg bättre ut redan igår på barnlektionerna, vilket låter lovande! 
Med tanke på bettbytet känns det extra bra att jag ska rida honom både idag och imorgon inför söndagens lektions DM, då hinner vi känna in oss på det lite mer och rida igång med det ordentligt (:
                                  
 

» Kissemisse

En kväll för ett tag sedan kom stallets bästa tjockiskatt gående över stallplanen och var på världens kelhumör. Efter lite gos passade jag på att fota henne när hon ändå höll sig i närheten. Och bry er inte om hennes bistra min, hon ser alltid ut sådär haha! (:

Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor zoom 18-55 mm 
Motiv: Stallkissen Molly
 


 
 

» TV-kändis

 
Jajemen! Men det är inte fullt så allvarligt som det låter haha (; Under gårdagens Hagaborg smög nämligen lite olika reportrar omkring för att dokumentera Hagagymnasiets version av nollning/inspark för årets nya ettor, däribland 24nt, en enklare version av Norrköpings Tidningar som bland annat sänder tv och webb-tv. 
Och det ante mig att jag skulle lyckas komma med på ett hörn, hur mycket vi än försökte hålla oss undan kamerorna! 
HÄR eller genom att klicka på bilden nedan kan ni iaf se repotaget och om ni spolar fram till 17 sekunder syns en suddig filur i grå tjocktröja i bakgrunden, där har ni mig! (;  

Tro det eller ej men jag har faktiskt varit med på tv i 24nt tidigare, också då i skolsammanhang när min förra skola startade ett projekt mot rökning, droger och alkohol. Skulle vara mycket roligare att få synas i ridsportsammanhang istället för med skolan hela tiden! (; 
 

» Catch up

Ojoj! Sedan jag kom hem från Marlene i måndags har det verkligen varit full rulle heeela tiden! Men som alltid, sålänge full rulle inte innebär läxor eller annat skolrelaterat är det mest roligt. Men jag är lite, eller ja ganska trött i huvudet så det blir minst sagt skönt med helg imorgon, även om den kommer rulla på i samma höga tempo! (; 
Här kommer iaf en snabb catch up så att vi är på samma spår igen:

Måndag: Kom hem från Töreboda och lämnade en av jordens mysigaste platser bakom mig. Efter mitt besök där står jag verkligen fast ännu mer vid mitt beslut, jag bara ska bo på en egen hästgård ute på landet i framtiden, med några hundar och katter som springer omkring om dagarna. Så underbart. 
Red Mimmi på stubben under kvällen och övningskörde i mörkret när jag kom hem efter att ha duschat bort en hel helgs stallsmuts hihi!

Tisdag: I tisdags var jag verkligen helt förvirrad hela dagen. Eftersom jag inte varit i skolan under måndagen gick jag runt och trodde det var måndag hela dagen så det blev lite rörigt, speciellt när jag istället trodde det var onsdag under kvällen (;  
Jag hade också min allra första körlektion! Jag har valt att köra på Heléns och hittils känns det bra! Jag fick en väldigt gó körlärare och redan imorgon har jag nästa lektion, spännande! (:
Under kvällen red jag Mimmi igen på terrängträning för Jenny Björn. Mycket roligt sa hon och ryttaren sa att det var ovant att rida en häst som inte behöver bromsas hela tiden (; 
När jag väl kom hem spenderade jag en för sen halvtimma på att skriva klart idrottsuppgiften så att jag kunde ta ledigt från plugg resten av veckan, typ iaf.
 
Onsdag: Igår var det ingen vanlig skoldag, på gott och ont. Vi hade skolans årliga sammarbetsdag, Hagaborg, och det innebar att jag missade en sovmorgon (=effektiv morgontid) men å andra sidan slutade jag 12.15 istället för 16.00, så jag känner att det var ett bra byte ändå! (; Cyklade då hem och åt lunch innan jag äntligen fick spendera tid med Zäta efter att ha varit borta så länge från honom. Mycket hår och smuts rök och han var riktigt fin efteråt (: 
Utnyttjade det fina höstvädret och sprang en runda direkt när jag kom hem. Hittade hem till Matilda och hängde med henne och Emma där en stund innandet var dags att övningsköra igen och sedan packa upp allt efter helgen. Det har jag verkligen inte orkat ta tag i men igår gjorde jag det snabbt som attan så jag blev klar! Såg premiären av Bonde söker fru med mamma och bror innan det var dags för sista fixet innan sängen.  
 
Och till sist idag då, torsdag: Idag har jag, och resten av skolan, grymt ont i nacken efter en headshaking-övning under gårdagens Hagaborg, är väldigt seg och är därför riktigt glad över att jag endast går till lunch idag! (: Därefter blir det körkortsplugg och sedan stallet där jag äntligen får vara stallvärd igen och träffa mina söta ridlekisbarn. Ser fram emot det! (: 
 
Imorgon är Zäta min för resten av helgen, hur bra kan det bli egentligen? (:

» 100 poängs projektarbete

Häromdagen fick jag en kommentar där någon (tyvärr anonym...) undrade vad jag hade som projektarbete och tänkte att det kanske är fler som undrar, så jag svarar på det såhär så alla kan se det (:

Jag har mitt projektarbete tillsammans med en utav mina bästa vänner, Hillevi. Tillsammans ska vi planera och genomföra en tvådagars hopptävling med välgörenhetssyfte på Hageby Ridklubb, ponny första dagen och häst andra. Förhoppningen med projektet är att samla ihop en så stor inkomst som möjligt för att sedan skänka den till  någon form av välgörenhetsorganisation, viken är inte bestämd ännu men vi är lite inne på något med djur. 
För att genomföra projektet kommer vi bland annat försöka samla sponsorer och sedan förhoppningsvis få hjälp av klubbens medlemmar under själva tävlingsdagarna (:

Detta är alltså vad jag kommer syssla med under resterande månader av mitt sista gymnasieår, en hel massa planering och förarbete för att sedan göra något som kommer bli kanonkul! Att det sedan är lite småtrist att behöva göra så mycket arbete runt omkring projektet (skriva loggböcker, handledarträffar osv) är något jag får ta. Att anordna en tävling är ju trots allt inte helt nytt för oss så jag tror det blir bra! Det måste det bli hihi (:

Hoppas du blev nöjd med svaret! (: 
 

» Aktivitetskväll med Pållestollarna

Efter förra helgens tävling stannade jag kvar i stallet ganska länge så att Zäta skulle få vara ute ett par timmar när vi kommit hem. Lägligt nog höll Pållestollarna i en aktivitetskväll som jag hoppade in på och mumsade tacos och lekte lekar med stalltjejerna och US-medlemmarna. Alltid lika roligt att hitta på saker med stallfolket utöver stallet, även om det var där vi befann oss (; 
Under utelekarna fick jag tillfälle att plocka fram min kamera och självklart klickade jag lite bilder. Jag tycker att de blev ganska mysiga, alla ser så glada ut! Sista bilden blev tyvärr väldigt grynig, men det leendet är värt att visa (:

(OBS! Är det någon som inte vill vara med på bild? Släng då in en kommentar om det så tar jag bort bilden utan problem!) (:
 
Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor zoom 18-55 mm
 


 

 

 

 

 

 

 

 


» På G mot kvaliten

Nu så! Nu sitter vi sedan en stund tillbaka i bilen påväg mot Tidaholm med Aramis bak i transporten. Nybadad och alldeles silvervit är han så vackrast lär han vara iaf, nu får vi bara hoppas att han visar upp sin bästa sida och plockar hem massor av poäng! (:

» Bilder från Div II omgång 1 VRF

Här kommer några guldkorn från första omgången på VRF. Han är allt bra fin när han sätter den sidan till min prins (:

Fotograf: Annsophie Carlsson
 

 

 

 

 

 


» Div II omgång 1 Vikbolandets Ryttarförening

Det är flera som har frågat om heögens resultat och jag har tyvärr varit seeeg med att lägga upp det här. Men nu kommer det iaf!

I lördags var det alltså dags för två debuter i en smäll, både tävlingsdebuten för säsongen och div II debuten för min och Zätas del. Tävlingen hölls på Vikbolandets ryttarförening och det var ednast LB:2 jag red. Anledningen till att jag bara red ett program var att det helt enkelt inte fanns fler som passade för dagen. LB:2 var dels mitt bidrag till laget och även "lägst". Sedan fanns endast LA:3 och LA:4 samt MSV-program. Jag känner inte att jag och Zäta är redo för att rida varken LA:3 eller LA:4 och då självklart inte heller på MSV nivå. Så det fick bli en start i LB:2 helt enkelt (: 

Under framridningen tyckte jag att han kändes riktigt fin! Den hölls i ridhus men eftersom vi varit där flera gånger tidigare var han kolugn och tuffade på som vanligt. Gjorde inget komplicerat under framridningen utan checkade som vanligt av gas och broms och mjukade upp sidorna lite extra. Ganska lagom tills min starttid kände jag mig klar och traskade ut i collectingring. 
 
Tävlingsbanorna låg parallelt med varandra på grusbana utomhus men det var inget som störde Zäta. Däremot tror jag att han fick lite tävlingsnerver precis när vi red in på banan för han blev lite spänd och stod emot lite grann. I det stora hela genomförde vi programmet bra. två missar som kostade lite poäng men annars hände inget dramatiskt (; Dock hade jag önskat mer framåtbjudning, det hände inte så mycket när jag bad Zäta att gå fram och det är inte till vår fördel när han redan rör sig lite kort.
Vi slutade på 59,66% och jag är inte direkt jättenöjd med det. Jag hade hoppats på att komma över 60 % som var dagens mål och att var aså nära är ganska surt haha! Men jag kan inte säga att jag är direkt besviken heller. Hela ritten känns lite "Ja det var bra. Inte toppenbra som det kan vara, men heller inte dåligt". Förstår ni hur jag menar? Det var bra men inte så mycket mer än det liksom? (:

Hur som helst är jag nöjd med dagen. Min kille skötte sig galant på tävlingsplatsen som vanligt och gör ju det han ska. Och för att vara säsongens första tävling får jag vara nöjd tror jag, jag hade hur som helst en ganska bra känsla så jag går på det! (:

Min vackra ♥

» Fredag 7 september 2012, Mot Tidaholm och 4års-kvalitén! (:

Idag missade jag minsann inte fredagens sovmorgon haha! Speciellt inte eftersom den är utökad fram till lunch pga två inställda lektioner så jag går endast i skolan 13-16 idag. Supernajs! (:
Tyvärr har jag dock utvecklad ett syndrom, "Inte-kunna-sova-när-jag-har-chansen"-syndromet. Vaknade runt 7.30 och var hyfsat pigg och det var ju lite irriterande. Men lyckades somna om till 9 i alla fall och det var gött. Efter det blev det kortrundan med löpning och sedan frukost och dusch innan jag tog tag i mitt liv och gjorde lite nyttiga saker (;
 
Men nu ni, idag (om en kvart närmare bestämt, ja jag räknar ner hihi) åker jag iväg på ett äventyr som jag kommer minnas länge! I kväll kommer jag nämligen befinna mig på andra sidan Vättern , närmare bestämt hemma hos Marlene Näslin på hennes connemara-stuteri, tillsammans med Nickan och Aramis för att förbereda oss inför 4års-kvalitén på söndag där de två ska delta! (:
Det blir alltså en riktig långhelg med grymt fina ponnier och härliga människor och vi kommer inte hem förrns på måndag. 
Eftersom jag aldrig tidigare varit på vare sig ett riktigt stuteri, kvalité, visning eller test (treårstest t.ex.) är jag riktigt spänd på helgens upplevelser. Lite nervös också eftersom jag inte riktigt vet vad som förväntas av mig, men Nickan och jag har tre timmars bilfärd framför oss i eftermiddag så jag hinner nog lära mig! (; Hursomhelst tror jag att det kommer bli jätteroligt och jag är verkligen taggad! (: Väskan är packad med både vanliga ridkläder och tävlingskläder (knappt några "civila" kläder, hur skönt?), massor av fika och lite sysselsättning om jag mot förmodan skulle få tid över. Kameran hänger också med så om jag får tillfälle kommer den såklart användas så får ni se när jag kommer hem vad vi har pysslat med (: 

Jag ska försöka uppdatera lite via mobilen medan jag är borta, så förhoppningsvis hörs vi! (:» Ovisade bilder, del 4 sista delen

Min vackra prins ♥ Foto: Hillevi
» Torsdag 6 september 2012

Den här dagen har fortsatt i samma bra stil som gårdagen, men till och med bättre! (:

Tack vare att jag bara hade en franskalektion idag och den låg mellan 8.10 och 9.30 har jag haft massor av tid sedan dess och faktiskt känt mig ledig på riktigt, supeskönt! :D All tid har dock försvunnit i ett nafs, men vad gör det när den bara spenderats på roliga saker? Idag har jag nämligen:
- Pluggat (mini-lite så det var faktiskt till och med roligt haha)
- Njutit av det fina höstvädret
- Bakat klart helgens dos av bakverk
- Varit i stallet och myst med världens finaste kille. Han var på sitt allra bästa humör idag och jag ville egentligen inte åka därifrån när det var dags ♥
- Blivit glad av lille David i "min" ridlekisgrupp. Han är verkligen speciellt den där lille grabben, så söt.
- Packat en fet resväska
- Spenderat kvalitetstid med bästa bror och hittat min nya favvocykel på köpet (råkar vara hans dock...)
- Och viktigast av allt, äntligen skrivit in mig på min körskola! :D
 
Ni anar inte hur taggad jag är på att köra igång på riktigt med körkortet nu. Här ska satsas och det ska göras ordentligt! Två lektioner i veckan är inbokade med start på tisdag. Tror det kommer bli superbra och jag känner mig redan hemma på körskolan, trots att jag inte varit där speciellt mycket. Det måste ju vara ett tecken! (;
 
Förresten så saknade jag att vara stallvärd idag! Eftersom vi rullar runt på tre stycken varje torsdag (jag, Johanna och Hillevi) var det min tur att stå över idag. Det sög faktiskt lite och främst saknade jag ridlekisbarnen :/ Men nästa vecka är jag tillbaka och då kommer jag väl överösa dem med energi eftersom jag saknat dem hihi!

Nej ni, nu är det snart sängen för min del, behöver all energi jag kan få inför helgen. Mer om det får ni veta imorgon, jag har mina hemlisar som vanligt hehe! (; 


Såhär lurvig har Zäta gått och blivit redan nu. Syns såklart inte lika mycket på bilden som i verkligheten, men jag blir nästan orolig för hur han ska greja vinterpälsen när han redan är så långhårig? Han kanske anar någon ny istid som inte vi människor märkt av ännu? (;

» Peanutbutter 'n' jelly

Njae nästan, peanutbutter 'n' Nutella snarare!

Jordnötssmör och Nutella är två saker som jag suktat efter att få handla hem i massor av år! Det är sådana saker man ser folk ha i sina kylskåp på tv men som man egentligen inte vet vad de använder dem till. 
Igår fick jag i äntligen chansen att handla hem dessa två och gissa om jag blev glad?! (: Jag är väldigt lättroad på så sätt att jag kan bli tokglad över småsaker, och jag var minst sagt nöjd när jag bar hem dem i min påse haha. Nu har jag äntligen testat att handla dessa varor och kan berätta för er att jordnötsmör var äckligt att äta naturellt men Nutella desto godare! Självklart var jag tvungen att testa så nu är även det gjort (; 
Just Nutellan ger mig så mysiga minnen, jag och min bror fick alltid Nutella på frukostmackan hos farmor när vi var små, lätt godaste frukosten! (:
 
Jag ♥ manuellt fokus!
 
Som ni ser är jordnötssmöret redan slut, det fick bli snickersrutor igår och är betydligt godare så! (: 

» Onsdag 5 september 2012

Halloj!
 
Jag passar på att kika in här medan jag smälter lite choklad i ett vattenbad. Bra metod om om ogillar bränd choklad, men lite för långsam för min del (;

Idag har det varit en kanondag faktiskt! Det har egentligen inte hänt något sådär extra speciellt, men det har varit en bra dag ändå (: 
Började med att jag skippade dagens sovmorgon (frivilligt den här gången haha!) och istället gick upp och jobbade undan lite saker. Skrev bland annat ett stycke till på idrottsuppgiften så nu tror jag att jag bara har MVG-delen kvar och den planerar jag att göra klart imorgon för att sedan skicka in uppgiften för granskning, toppenbra! :D 

När klockan blev lite mer än 10 traskade jag iväg till bussen för att möta Hillevi och sedan åka till skolan. Startade upp med portträttfoto till skolarkivet och det är lika roligt varje år! (; Förresten är det så fult att de säger att bilderna endast ska användas till arkivet, för det är ju samma bilder som skickas hem sedan? menmen. Snabbt avklarat och sedan hade vi som vanligt håltimma. Även här fick jag en hel del vettigt gjort och Hillan och jag skrav bland annat en projektplan för projektarbetet. Tror det kommer bi så himla bra när vi väl kommer igång (y) (:
Sedan lunch -> håltimma -> engelskalektion vi visade upp "idioms" och jag fick illustrerar "Break a leg" genom att Amelie bröt mitt ben. Efter det var dagen äntligen slut och stallet väntade.

Dock bestämde sig bussen för att vara segare än seeegast idag och det tog ungefär dubbelt så lång tid att komma fram, men det var det värt. Hann frisera Zäta och borsta honom i lite mer än en halvtimma innan han skulle gå lektion igen. Mys med en halvtrött och pussig kille (:

Efter middagen var jag ute på promenad med lillebror och när vi kom hem satte jag igång med att baka snickersrutor, därav chokladen. I helgen bär det nämligen av på äventyr så snickersrutorna är ett av flera bakverk som ska med... Bara att pensla på chokladen som är klar nu så är de helt färdiga, och grymt goda för den delen hihi! (: 
 

» Tisdag 4 september 2012

Hej i regnrusket! (:

Den här dagen har verkligen slagit om vädermässigt! När jag cyklade till skolan i morse var det soligt och supervarmt, men när jag kom ut från sista lektionen under eftermiddagen var det istället grått, regnigt och halvkyligt. Men ska jag vara ärlig var det ganska skönt, eftersvettades sisådär ett par liter efter idrotten så svalkan satt fint haha!
 
Hittills har det inte hänt något speciellt eller särskilt idag vad jag kan komma på sådär. Skolan fortlöpte ganska smärtfritt med två små redovisningar i religionen och samhällen och efter det var det matte och sedan idrott då. Alltså den där himla matten, den går mig verkligen på nerverna. Men jag känner att det är för sent att hoppa av nu när halva kursen är gjord och den dessutom ger mig "gratis" meritpoäng (om jag inte minns helt fel nu...) eftersom den ingår i min linje och inte är något tillval. För välja den själv, den kan jag lova er att jag aldrig skulle gjort (; 

Vad jag har pysslat med sedan jag kom hem vet ni redan, har checkat av allt jag skulle och nu har jag precis ätit massor fruktsallad med keso och honung som uppladdning inför kvällens Jennyträning med Mimmi.
Jag har hoppat henne lite på hemmaplan sedan förra gången och är riktigt taggad på träningen ikväll. Sämre än förra gånge kan det knappast bli och jag har mina tankar om hur jag ska maximera kvällens pass.... Känns bra (:
Så alldeles strax är det bara att hoppa i ridbrallorna för min del och sticka iväg och lasta hästen, ikväll ska det gå bra! (:

Ungefär såhär kände jag stundtals under förra träningen, haha! Men inte idag inte!

» Kontorar för fullt

Sitter på mitt lilla kontor och jobbar på för fullt. Om man definierar soffan framför tv;n som kontor vill säga hihi (; Men jobbar gör jag! Kom precis hem från skolan och har redan parkerat rompen framför datorn för att bocka av det mesta på to do listan. Till min hjälp har jag ett glas saft och förhoppningsvis har jag snart klarat av religionsläxa, franskaglosor, lite skrivierier på idrottsuppgiften och mail till mentorer mfl. Jag ska också försöka knåpa ihop lite inlägg til den här lilla bloggen så den inte står så tom som den har gjort under de senaste dagarna. Men först kallar kontorsarbetet (; 
 
Gillar sådanahär stora glas skarpt! Då slipper jag hämta mer så ofta (:

» Ovisade bilder, del 3

Tredje delen på bilderna från sjukhusfältet innan sommaren. Fortfarande Hillevi som fotat (; » Säsongsdebut hösten 2012

Wiiee idag smäller det! Första tävlingen för terminen och det blir inte mindre än med Division 2 laget i dressyr :D Under våren var vi ju med i Div 3 laget och i höst hoppar vi upp ett snäpp. Ååh jag är så fruktansvärt taggad och peppad så det bara pirrar i hela kroppen ((:


I dag är det då självklart första omgången av förhoppningsvis tre och det går på (nästan) grannklubben Vikbolandets Ryttarförening. Där kommer vi starta en LB:2 med förhoppningsvis bra resultat (: Eftersom det är första starten för säsongen får jag ta det hela med en nypa salt, men sist jag tävlade dressyr på VRF gick det minst sagt bra så jag får hoppas att det stämmer idag med (y) (:

Det kommer bli en lååång tävlingsdag då Nickan, som jag åker med, inte startar förrns ca 16. Men det är egentligen mest roligt! Zäta är ju en riktig pärla att ha med sig på tävlingsplats och laget är alltid roligt att hänga med så jag tror utan tvekan att dagen kommer kännas jättekort ändå!

Hoppas ni håller tummarna för oss! (: