» Torsdag 31 maj 2012

Sista dagen i maj för det här året idag då, och det har jag verkligen ingenting emot! När vi går in i juli är det sommar på riktigt för mig och det kommer bli så himla bra i år, det vet jag! Förutom jobb på gamla góa E.on har jag även en hel del inplanerat med familjen, något som kom lite i kläm förra året och därför känns jätteroligt nu! (:

Eftersom torsdagar är kortdagar på riktigt för mig (och inte som igår) har jag varit hemma en stund nu. Cyklade tillsammans med Hillevi hem efter lunch och efter ett kort depåstopp på ICA laddade jag upp min alldeles för sega hjärna och kropp med marsvinsmys och ett avsnitt av Pretty little liars innan jag tog tag i matteplugget. Nu är jag verkligen galet trött på att plugga just matte efter att ha gjort det alldeles för länge, enligt min mening, inför provet imorgon och det kändes himla skönt att stoppa ner böckerna i väskan förut och känna att jag var klar för den här gången!

Nu är planen att jag och min onepiece ska glida ner i köket och pyssla ihop lite mellanmål. Har hittat ett spännande recept som jag skulle vilja testa, blir det bra får ni veta vad det var, annars inte haha (; Efter mellis blir det lite läsning av engelskaboken och sedan upp till stallet.

Idag är det nämligen Zäta-dag igen (wiiiieeee!!) och uteritt med hela HEJA står på schemat! ((: Egentligen hade jag planerat ett pass markarbete för oss idag, men det är extremt sällan vi får chansen att rida tillsammans allihop och då kände jag att jag hellre ville haka på mina vänner. Zäta är dessutom värd en riktig slapparvecka efter den här tävlingsterminen (:


- Eftersom jag har så extremt lite gruppbilder på mina vänner får det bli en riktig oldie (och egentligen ganska dålig) en (;

» En bra start på dagen (:

Eftersom det här är sista veckan på mitt IV-val i skolan hade vi betygsprat under dagens lektion av Mat i praktik och teori. Som vanligt gick jag och blev helt hypernervös innan och förväntade mig det värsta, trots att jag egentligen visste innerst inne att det troligen hade gått ganska bra för mig i den här kursen.
Och mycket riktigt, gick därifrån med ett MVG och kommentaren av läraren att jag egentligen borde ha haft ett dubbelt MVG, haha!
Nej men det var riktigt roligt, speciellt med tanka på att jag har känt mig väldigt säker på allt vi har gjort under kursen! ((:

Nu är det bara avslutningsmiddagen kvar imorgon och sedan kan jag njuta av att ha sovmorgon de två sista torsdagarna och ledigt på em under sista fredagen eftersom kursen som sagt slutar den här veckan till skillnad från de andra IV-valen! (:

» Onsdag 30 maj 2012

Ja ni mina vänner vilken upp- och nedvänd dag det här blev! Normalt slutar jag runt 16 på onsdagar men att få sluta strax efter 09 var ju verkligen inte fel! ((: Och en hel del har jag fått gjort dessutom! På "Att göra-listan" kan jag efter dagen kryssa av:
- Plugga matte
- Göra hemuppgiften i franska
- Skriva i Zäta-boken
- Städa mitt rum
- Pyssla med marsvinen
- Springa
- Och viktigast av allt: Läsa HELA vår kortroman på 102 sidor inför svenskaprovet!

Sistnämnda var utan tvekan jobbigast! Jag sträckläste hela romanen från början till slut på ett par timmar och hade grymt svårt att koncentrera mig på stackars Selma Lagerlöf's text. Ärligt talat var jag riktigt nära att somna ett par gånger eftersom det tog så lång tid att läsa den. Men i slutet var den nästan bra faktiskt...

Hur som haver. Kom nyligen hem från ett möte med ÖRF, SISU och representanter från olika ridklubbar i Östergötland och det var mycket givande! Mycket är under planering och detta ska jag även försöka föra över på "min" ungdomsstyrelse och sedan får vi se om vi kan gå vidare med detta tillsammans med de andra. Men det tror jag, jag känner att det här kan bli riktigt bra! (:

Nu har jag bänkat mig framför tv:n med Grey's Anatomy och ridsport och tänker avsluta kvällen på det här sättet, hörs imorgon! (:

- Idag får knubbis stå för bilden! (:

» Bästa bytet :D

Veckans drygaste skoldag förändrades plötsligt till veckans absolut bästa! Eftermiddagens lektioner blev nämligen inställda pga sjuka lärare och därför slapp jag även ha håltimma till 13.10. Slutade därför efter muntligt NP i spanska som dagens enda lektion och är redan hemma! :DD Har helt plötsligt hela dagen ledig inna jag drar på ett möte ikväll, och här ska det jobbas effektivt för att få undan saker kan jag lova! Så himla bäst! ((:

- Mycket glad (och seriös...) flicka, haha!


» Tisdag 29 maj 2012

Idag fick jag äntligen den effektiva morgontiden som gick till spillo igår! Spenderade nämligen dagens sovmorgon med att promenera, plugga matte och se på ett halvt avsnitt av "Pretty litte liars" medan jag åt en extra snarrig frukost (:
Åkte sedan till skolan för att ha muntligt nationellt prov i engelska och mattelektion. Engelskan är verkligen ett ämne som kan bära eller brista just nu. Jag uppskattar engelskan som ämne och har aldrig haft svårt för det och därför fått bra betyg i princip jämt. Men sedan vi bytte lärare mitt i den här kurseb har nästan hela klassen vänts upp och ned och däribland också jag... Jag får helt enkelt se hur det går men om det blir som jag befarar kommer jag nog inte ge med mig så lätt.
Iaf. Jag tror att provet gick hyfsat även om det känns superlöjligt att filma sig själv med datorn (; Mattelektionen var mest dryg och jag var mer än glad när den var över!

Slutade vid lunch idag för ovanlighetens skull på tisdagar och det uppskattades såklart! (: Tog spånkan och cykeln upp till stallet och spenderade över en timma med att pyssla med Zäta. Hovskägg, öronludd och nackstubb klipptes och nattens torv inklusive dagens smuts borstades bort och avslöjade en häst som faktiskt är vit under sina prickar (; Avslutade med att gå ut och äta massor smarrigt gräs innan han fick gå in i boxen igen (:

Eftersom vi hade USmöte vid 18.00 var det ingen idé att åka hem när jag var klar så istället satte jag mig och pluggade i stallets kök. Mer matte som gick förvånadsvärt bra och lite läsning av engelskaboken innan jag fick hoppa in och hjälpa Emma med Pari. Duktiga var de och det bådar gott inför helgens tävling (y)

USmötet gick också bra trots att bara halva gruppen medverkade men med lite muffinspapper kan man ha mer roligt än man tror (; Cyklade sedan hem och lagade "Lady och Lufsen-pasta" till familjen inna jag fastnade framför DHW. Nu blir det mer tid tillsammans med den konstiga engelskaboken och uppladdning inför veckans drygaste skoldag haha.

-"Bäst att hålla ett öga på matte" Haha (:

» Lokal hoppning NFK 26/5 2012

I lördags for alltså jag och Zäta ner till NFK för att rida på deras underbara och stora gräsbana som vi båda två tycker jättemycket om! (: Planen var från början att starta 0.90 och 1 m men eftersom det troligen var sista tävlingen för den här terminen och han äntligen har taggat till rejält igen ville jag inte riskera något, det skulle ha varit så sjukt tråkigt att avsluta dåligt, så det fick bli 0.80 och 0.90 istället!

Clear round 0.80
Red fram en stund i en stor gräshage och kände igenom gas, broms och hur väl han tog hjälperna. Valde att lägga upp ett ganska högt tempo för att vi båda skulle komma igång och framförallt för att Zäta skulle tycka det var roligt. Inne pframhoppningen var det samma tänk som gällde och jag tyckte han skötte sig bra. 80 cm är ju verkligen inga problem för honom att hoppa så vi gjorde ingen stor sak av det hela.

Inne på banan flöt det på helt okej. En lite ojämn runda där vissa lägen kunde ha hittats bättre och jag kunde ha ridit noggrannare. Men Prick var glad och vi nollade så jag var nöjd! (:
Resultat: CL

0.90 Bed. A Stil
Red fram lite kortare till andra klassen och försökte fortfarande hitta hans glada och taggade sida, som visade sig ganska bra! Tog bara ett språng på varje hinder inne på framhoppningen eftersom han kändes så pass fin.
Vilade sedan en stund inna det var vår tur att starta.

Och vilken start sen! Satte ordentligt tryck i honom eftersom många i början av klassen hade stannat osv vilket gjort ordentliga bromsmärken av blöt lera framför vissa hinder, och att halka pga för lång häst var det sista jag ville!
Zäta verkade hålla med mig för vi FLÖG fram!! Så bra som han kändes i den här klassen har han nästan aldrig gjort. Han söh verkligen tag i bettet, letade hinder och hoppade som en riktig stjärna! En helt perfekt runda bortsett från lite korsgalopp. Jag kan hålla på och beskriva hur fin han var hela dagen men jag begränsar mig haha! Vi nollade och jag red ut från banan med ett riktigt stort leende på läpparna och kunde inte sluta klappa på min duktiga lilla prins! ♥
Och tro det eller ej; men den här gången räckte det hela vägen! Stilpoängen blev 48,5 och det ledde till en vinst i klassen! :DD Stolt ryttare och glad häst som red in på prisutdelningen med massor av fina kommentarer från både andra ryttare och supporters i ryggen! ((:
Resultat: 0 fel 48,5 stilpoäng och VINST

Jag kan knappt beskriva hur galet glad jag är efter den här tävlingen och hur framförallt över känslan under 0.90. Efter så många stolpskott och att nästan räcka fram hela terminen var det verkligen underbart att vi gick i mål den här gången! Och det kändes verkligen som att vi gjorde det tillsammans och helt klockrent! Ren glädje! Bästaste Prickedippen ♥ :DD

Något annat som är så himla roligt är att på alla tävlingar jag har varit på på NFK har de haft samma grindvakt till banans utsläpp, och han berömmer alltid Zäta så mycket! "Åh han är så fin" "Är han en appaloosa?" "Du rider så fint du tösen" osv. Det är verkligen roligt! (:

- Fotat har en mycket nervös mamma gjort, men det har vi såklart överseende med! (:» Powerwalk på morgonen

Den senaste tiden har jag börjat med något nytt, nämligen att försöka gå en minirunda varje morgon innan jag äter frukost och åker till skolan, bara tio minuter eller så.
Det är himla skönt att komma ut en sväng på morgonen! Jag kan riktigt känna hur segheten i huvudet släpper och påsarna under ögonen försvinner. Dessutom får jag bättre aptit eftersom kroppen kommer igång och näringen osv som finns i maten tas upp mycket bättre. Det är verkligen en win-win situation (: 

Det finns dock ett litet problem med den här nya vanan; det är galet svårt att ta sig upp ur sängen hihi (;


» Måndag 28 maj 2012

Efter en helg som var så sjukligt, galet, underbart grym kändes det mindre roligt att tvingas tillbaka till verkligheten, men hade jag något val? (;
Startade trots allt veckan med en sovmorgon som jag egentligen hade tänkt att utnyttja till vettiga saker här hemma i huset, men kroppen sa något annat. Vaknade 07.50 och upptäckte att jag hade snoozat upp mina tre snooz-gånger (som från början stod på 06.30)  = mobilen stänger av sitt alarm automatiskt. Det var alltså bara ren tur att jag vaknade när jag gjorde, annars hade sovmorgonen troligen blivit mycket längre haha! Fick svälja att min effektiva morgontid var som bortslåst och bara köra på som vanligt med frukost osv innan jag fick skjuts av mamma. 

Dagens första lektion var idrott men eftersom min hals har utvecklat någon konstig svullnad som gör svinont mest hela tiden och framförallt när jag sväljer, och kombinerat detta med en fin huvudvärk satt jag i biblioteket och jobbade med annat istället. Hade sedan samhäll och efter lunch en grymt onödig geografilektion innan jag och min friska kropp fick pipa därifrån och vidare till stallet.

När jag kom dit kändes problemen genast mycket mindre och jag hämtade en väldigt kelig prickhäst i hagen ♥ Borstade en stund innan vi begav oss ut i skogen tillsammans med Hillevi på Doma. Vad ska jag säga om ritten då haha? Kortfattat hade hästarna nog precis lika roligt som vi och det gick minst sagt undan när tillfället gavs! Så himla söta var de som bara sprang och sprang och busade mest hela tiden på olika sätt.
Zäta drog till och med igång en riktig brallserie när vi gallopperade på skjutbanevägen, och det är inte ofta han gör det kan jag lova! (: Samma sak på sjukhusfältet och då var nog hästarna mer än nöjda när de totalt struntade i våra fösök att bromsa. Att jag sedan satt lite löst pga mer glädjehopp var bara roligt! ((:
Kort sagt var det en grymt rolig skogstur och precis vad jag behövde för att liva upp mig lite. Tack för det! (:

Pysslade om pricken när vi kom tillbaka och när jag kom hem blev det en stunds pluggning innan jag tog ledigt för dagen. Åt middag med mamma, datoriserade lite och tog sedan en promenad vilket var väldigt skönt! Tittade bland annat på sniglar, lärde känna en "ny" stadsdel som egentligen är jättegammal och hittade coolaste antennskyddet!
Men nu; sängen och ladda inför ännu en superrolig skoldag! (observera ironin ;))
- Ph från promenaden; Jag & mamma, utsikt från gamla smedby, snigel, antennskydd Mickey Mouse» Till tjejorna på Hageby Ridklubb

Förra veckan hade jag och ett gäng andra tjejor en ganska intressant konversation i stallet. Vad den handlade om är kanske inte jätterelevant men efter ett tag kom vi in på ett pyssel min klass gjorde på min gamla skola, nämligen finfina kondomgubbar! (;
Reaktionen på detta var ganska rolig och jag lovade att fota min (som jag faktiskt vann pris för på skolans utställning haha!) och lägga upp här på bloggen så att de kunde se hur den ser ut, så varsågoda! (:
Min gubbe föreställer då en make, som nu tyvärr får klara sig utan sin fruga eftersom hon skapades av min vän och då troligen bor där. Det var trots allt brudparet som vann förstapris tillsammans!

Sugen på att göra en egen kondomgubbe? Gör såhär haha:
- Införskaffa en kondom (eller flera om de råkar gå sönder...)
- Fixa lite gips av ganska tjock konsistens
- Häll gipset i kondomen och låt det stela lite
- Forma figuren som du vill ha den och håll den i det läget tills den stannar kvar så
- Låt stelna helt och ta bort kondomen från den torra gipsfiguren
- Måla/pynta som du själv vill ha den och låt den torka
KLART!» Gästbloggare 2

För väldigt länge sedan nu hade jag en liten tävling där ni kunde vinna en gästbloggning och ni gisade rätt på vad jag skulle använda ett speciellt grimskaft till. Två stycken lyckades gissa rätt varav Michaelas inlägg dök upp för länge sedan. Malin som var den andra vinnaren har däremot varit en liten segis och fortfarande inte skickat de bilder hon vill ha med i sitt inlägg. Men nu väntar jag inte längre utan slänger upp det ändå! (:


Hej! Jag heter Malin Andersson och lyckades på nåt litet vänster vinna en delad första plats tillsammans med Michaela i amandas blogg tävling som ni säkert har läst om tidigare.

Iallafall så är jag en tjej på 14 snart 15 år. Jag går i 8an på enebyskolan. Jag har en blogg men jag skriver inte på den osv.  Innan jag började sköta på ridskolan så spelade jag basket i Dolpins, men jag hann inte med båda två så jag valde hästarna vilket samtidigt var lite synd eftersom vi basket tjejer var ett sånt himla skönt gäng! Men det är inte ett val jag ångrar kan jag säga.. Stallet, hästarna och alla super trevliga människor får mig att glömma allt som är jobbig!
Jag  har i alla fall ridit på Hagebyridklubb i cirka 1,5 år. Efter sommaren 2011 (den 6 september för att vara exakt) så blev jag fadder på Hagens Giza som finns på ridskolan, jag minns att jag var jätte glad men samtidigt tyckte jag allt var pinsamt eftersom att jag knappt kände någon och jag var så rädd för att skämma ut mig! Men som sagt dagarna gick och man började känna fler och fler människor och ganska snart insåg jag att det faktiskt inte var så knasigt ändå.
Jag skötte Giza i cirka en månad kanske, sen bestämde jag mig för att fråga om jag fick sköta kasper istället. Tro det eller ej men jag skrev en töntig liten lapp och lämnade på kontoret eftersom jag inte vågade fråga
face to face. Efter en dag eller två så kom Lotta och sa att det var helt okej! Gissa om jag var glad :)
Jag trivdes jätte bra däremot så hade jag respekt för honom början kan jag lova! Men det ändrades med tiden då han blev mer och mer mysig.
I december blev jag skötare på honom och då vart jag ÄNNU gladare. Allt blev ännu roligare.. Och cirka 2 månader senare blev jag dubbel skötare på Lucie också. Hon är en pålle som måste få lite mer respekt för alla, haha jag vet inte hur många gånger hon har sprungit ut ur boxen sen jag började sköta henne! Som tur va så springer hon till samma ställe hela tiden… den sååååå djupt älskade havre hinken -.-

Nu trivs jag som fisken i vattnet och man känner typ alla i stallet.

När jag går ut nian har jag tänkt att gå NV programmet på Vreta eller Real-gymnasiet kanske. Men vi får se vad som händer då, det kan ju ändras :)


» Minibloppis på G!

När jag rensade igenom förrådet lite förut hittade jag några saker som faktiskt bara ligger där och tar plats, och då är det mycket bättre att göra sig av med dem! (: Jag skulle tro att det kommer upp lite saker här under den kommande veckan, så håll utkik! (:

Bland annat har jag den här lädergrimman som jag vill sälja. Anledningen är att den är i storlek PONNY och då kan Zäta såklart inte ha den (;

- Brun lädergrimma storlek ponny alltså. Eventuellt är den tingad men ändras det säger jag till (:

» Fredag 25 maj 2012, tre veckor kvar

Idag startar jag en liten nedräkning till sommarlovet! (: Eftersom vi slutar på en fredag passar det ju bra att starta idag när det är exakt tre veckor kvar till friheten!

Hur som helst. Idag var jag minst sagt ovän med herr Zenator. När jag kom upp till stallet efter sista lektionen hade jag ca 30 minuters borsttid på mig innan han skulle gå lektion och dessa tog jag såklart till vara på. Men alldeles för snabbt upptäckte jag att Zäta hade en rymmardag igen, och mycket riktigt, på 20 minuter hade han testat friheten i andra boxar fyra gånger! Trots att jag hade både grimma och grimskaft på honom var han för snabb och struntade totalt i mig! Jag blir så himla sur på honom när han beter sig sådär, och framförallt när han inte ens bryr sin om att jag försöker kontakta honom. Men det är bara att bita ihop och tänka på de bra dagarna istället.

Att Zäta går letion hela kvällen betyder också att jag redan vid 19.00 hade packat klart och förberett precis allt utom hästen och sadeln inför imorgon! Tror det går till världshistorien som snabbaste tävlingspackningen någonsin! (; Dock blir det mer att göra i morgon innan vi åker så jag kommer vara i stallet i ottan, men det är det värt! För då drar vi till NFK och hoppar på deras fina, stora gräsbana som vi båda älskar. Det kan ju knappast bli bättre :D

Men nu tar jag helg på riktigt och laddar inför tävling imorgon och jobb på HR på söndag. Men först; Grill-middag utomhus med familjen! ♥


- Bild från SRS 21/4, den känslan vill jag ha imorgon (:

» Ruggiga svansar

Den här terminen har jag lagt märkte till att Zätas svansrot har varit ganska ruggig och skavd när vi har kommit hem efter diverse tävlingar. Eller skavd är egentligen fel ord, den ser mer ut som om han har stått och kliat sig mot lämmen. Det här "problemet" fanns dock inte när vi åkte i Nickans transport i helgen. Troligen eftersom den endast har gummimatta på lämmen och inte "gräsmatta" (grön plastmatta som ser ut som konstgräs) som Cissis. 

Iaf. För att bli av med denna ruggiga svans har jag funderat på att införskaffa ett svansskydd till nästa termin eftersom lappen på täcket uppenbarligen inte hjälper. Vill då ha ett kort och inte ett som täcker hela svansen.
Jag har kikat lite på en variant från Hööks som inte kostar skjortan. Känner att det kan vara värt att införskaffa ett sådant, jag vill ju inte att hans tjocka, fina svans ska förstöras!! (:

Har ni någon erfarenhet av den här sortens skydd? Eller kanske till och med ett ni vill bli av med hihi? (:- Imorgon får Zäta dock klara sig utan. Detta finns på Hööks

» En morfad variant för mor

På söndag är det dags för det här årets mors dag och självklart ska det firas med pompa och ståt! En present har jag kirrat men det behövs ju lite fika också, vi vill ju inte missa ett tillfälle att få festa till det och äta något smarrigt hehe.
Till söndag har jag därför planerat att göra biskvier, fast i tårtform! Alltså en enda jättestor biskvi (: Därför har jag kikat runt på lite olika recept här på nätet och hittat bland annat detta och det här. Valet faller nog på alternativ nummer två eftersom en tryffel känns mer fräscht än smörkräm (; Funderar även lite på päronvarianten, men då kommer smörkrämsproblemet igen...

Tror det blir supersmarrigt tillsammans med syrliga bär och kanske lite grädde! (:

- Bild lånad härifrån» Torsdag 24 maj 2012

Idag har det varit en ganska händelserik dag! Detta uppskattades stort från min sida då jag verkligen är trött på att harva run i samma gamla hjulspår, som jag dessutom inte riktigt trivs i...

Iaf. Normal skoldag fram till lunch och under den tiden hann jag bland annat vara med och planera vad vi ska laga för avslutningsmiddag på Mat i praktik och teori-kursen nästa vecka, sen på ett avsnitt av "Kniven mot strupen" på samma lektion och nästan (det var veeeerkligen nära) somna, tråka på svenskalektionen och nästan känna mig lite kung på mattelektionen. Det händer inte ofta vill jag lova haha!

Sedan dök den största förändringen upp. Istället för att sluta vid lunch som vi normalt gör på torsdagar kördes flera klasser ut i buss till Lillsjön för att ha en orienteringseftermiddag. Detta blev faktiskt bättre än väntat eftersom vädret var underbart och vi faktiskt hade ganska roligt där ute i skogen. Hittade alla kontroller gjorde vi också med hjälp av lite off-road-vandring (;

Väl klara åkte jag hem och pluggade lite samt åt ett svalkande mellis och tro det eller ej, men matten gick bra även då haha! 
När jag var klar med läxorna styrde jag bilen mot stallet efter en mindre tokincident. Passade på att göra fint i boxen och springa 2,5:an  medan lillhästen gick lektion och när han kom in blev det streching och lite snabb-mys innan han fick äta sin kvällsmat. Så himla söt var han, tittade på mig som om han ville säga "Men matte, jag är faktiskt hungrig nu så kan du vara snäll och skynda dig lite?" Men jag snodde några pussar på vägen ut från boxen iaf (:

For hem igen, åt middag, lärde mig franskaglosorna till imorgon och sedan dess har jag suttit framför Eurovision och hållt tummarna för grymma Loreen, nu blir det alldeles strax sängen. Bara en dag kvar innan helg nu ((:

» Fotografering: Maskrosor på sjukhusfältet 120519

Här i Norrköping har vi ungefär världens sämsta väder idag och vad passar då bättre än att lägga upp bilderna på alla fina små maskros-solar från sjukhusfältet? (: 

Även dessa fotade jag när jag var på fältet med Tuva och Hillevi och passade på att stanna kvar en stund efter att de hade ridit klart och njuta av färgerna.
Och jösses så glad jag blev när jag hade turen att dyka rakt på en liten humla! Alla fotografers dröm att ha sån tur, om jag ens kan kalla mig fotograf, vi kör på hobbyfotograf istället! (;

Fotograf: Amanda Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 mm
Motiv: Maskrosor på sjukhusfältet och en humla

» Fotografering: Tuva och Prisse på sjukhusfältet 120519

Här kommer några av bilderna på Tuva och Prisse från förra helgen, passade på att fota dem samtidigt som jag fotade dessa bilder (: ↓

Fotograf: Amanda Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 mm
Motiv: Tuva Hallgren & Autumn Surprise ("Prisse")

» Fotografering: Hillevi och Pepsi på sjukhusfältet 120519

I lördags var jag ju uppe på bästaste sjukhusfältet tillsammans med Hillevi och Tuva när de red. Kameran följde med som redskap och det blev en hel del finfina bilder på både ekipagen och alla somriga små maskros-solar (: Slänger upp et urval av bilderna lite i omgångar!

Fotograf: Amanda Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 mm
Motiv: Hillevi Hassler & Lindholms Peach

» Tisdag 22 maj 2012

Som vanligt på tisdagar hade vi vår underbara sovmorgon idag och började inte förrns 09.50, men redan 06.20 vaknade jag av världens oväder utanför mitt fönster!
Utomhus dundrade den värsta regn- och åskstormen ni kan tänka er! Mitt fönster stod dessutom öppet så det lät extremt mycket. Efter en stund var jag tvungen att gå upp och kolla hur det såg ut egentligen, och det var minst sagt fascinerande - översvämning i hela området och blixtar som for omkring. Lyckades trots detta somna om en stund men 07.30 var det bara att kliva upp för då gick det inte längre.

Skoldagen flöt förbi med dubbelpass i svenska och en helkonstig mattelektion innan det vankade stall (:
Min plan var att borsta länge på Zätus, ta en PW i skogen och plugga innan jag gick på fodervärdsmöte. Men det sprack. Totalt.

Till att börja med skulle Zäta gå privatlektion innan de vanliga lektionera vilket betydde att han var upptagen hela tiden ): Sedan upptäckte jag att jag inte hade min franskabok med mig som jag trodde, så det gick inte att plugga franska heller. 
Då struntade jag i mina övriga planer och följde med Tuva, Moa, Malin och Olivia ut och sprang + backtränade istället! Tänkte ta det lugnt då jag har någon form av miniförkylning, men det gick bra och jag kunde köra nästan fullt ut (: Pluggade lite matte efter det och hade roligt med Emma och Lill-Tuva ute på terassen. 

Mötet gick supersnabbt och efter det cyklade hela Smedby-gänget hem i solen (: Stoppade i mig smarrig middag och nu ska jag alldeles strax ta mig en PW tillsammans med Johanna (:

Det klaffar så himla dåligt i stallet den här veckan! Idag blev det som det blev, igår han jag bara borsta en kort stund, imorgon slutar jag sent, torsdag då vi vanligen slutar 12.30 slutar jag istället runt 16 och likaså fredag. Jag vill ju spendera tid med min fina prick!! ): Kan inte göra annat än hoppas att det ger sig snart.

♥♥

» Måndag 20 maj 2012

Långhelgen tog slut alldeles för fort och i morse var det bar att pallra sig upp till skolan, vare sig jag ville eller inte, och det kan ju diskuteras haha... Kom trots allt iväg och dagen blev trots allt helt okej!
- Ganska bra betygssnack på spanskan
- En idrottslektion som bestod av att "orientera" (läs: vandra runt och chilla i skogen)
- Jobba utomhus i solen på samhällen
- Sluta vid lunch

Låter ganska bra va? (: Åt sedan lunch tillsammans med Hillevi och Emma innan vi åkte upp till stallet. Där var jag och mina vänner mer galna än normala men riktigt roligt hade vi minsann! Pricken däremot var tröttis, men han piggnade till och efter en stunds borstande var han dessutom ren och fin (:

Cyklade hemåt, pluggade så smått, följde med mor och handlade och kom för 20 minuter sedan in från en kvällspromenad med mamma. 17 grader ute trots att klockan är efter 22, galet skönt!!

Nu ska jag krypa till kojs och ladda inför sovmorgon i morrn (:

» Minishopping

Idag hängde jag med mamma på en lite "allt-i-allo" handlingsrunda och då fick jag faktiskt med mig två saker hem, trots att jag letade efter något helt annat... (;
Lyckades äntligen hitta en liten sprayflaska att ha pälsglans i på tävling (så att jag slipper konka på den stora flaskan) samt lite putsdukar som ska delas upp i olika användningsområden. Fina somriga färger dessutom hihi (:


» Den nya flugan?

På sista tiden har jag sett fler och fler nya varianter av heltäckande flughuvor, frågan är dock om dessa är fulsnygga på det sättet att de blir roliga, eller om de bara är fula på riktigt? (; Slänger upp en rad med bilder eftersom min kära vän aldrig hade hört talas om dessa tidigare, så enjoy!

Skulle ni kunna tänka er att sätta en sådan på er häst i sommar?
» En 3e plats! :D

Nu är jag tyvärr alldeles för trött för att spendera någon längre stund framför datorn, så tills vidare bjuder jag på den här bilden från idag! :DDD


» Tävlingsdags igen!

Japp, idag drar vi iväg till Åtvidaberg för att rida div III-finalen med laget, ska bli riktigt roligt och inombords har jag ett eget litet mission hihi! (:


» Lördag 19 maj 2012

Kom hem från en lång dag i stallet för ca en timma sedan och efter lite mat och slappartid känner jag mig som mig själv igen!
Men dagen har gått som smort! Började med att följa med Hillevi och Tuva upp till sjukhusfältet för att fota dem lite bland alla fina maskrosor. Ett ganska chilligt uppdrag då jag mest satt i solen på en stor brunn och hade roligt med min kamera (; 
När jag kom tillbaka (sackade efter lite på hemvägen eftersom jag stannade och fotade det fina havet av maskrosor och en söt humla) var det dags att hålla lite hoppträning för Ebba och Hamlet. Riktigt duktiga måste jag säga att det var och de utvecklas massor hela tiden. Superkul! Och som vanligt var det jätteroligt att hålla lektion (: 

Efter Ebbas hoppning tog vi lördagsfika och med chokladbollskaka i magen satte jag sedan igång med att fixa lillhästen. Det var en tröttis som placerades i duschspiltan och badades från topp till tå innan manen flätades och vi gick ut på promenad för att torka. Då blev han desto piggare och nästan tittig haha. Avslutade med att äta massa tjock grönt gräs innan han fick gå in och sova för dagen. Kvällsfodrade stallet lite snabbt och sedan bar det av hemåt i Hillevis bil (:

Nu håller jag på att ladda om och tagga igång inför morgondagens final! Har en domare att överbevisa hihi (;

Dagens motiv (: Tuva och Prissa, Hillevi och Pepsi, maskros-hav ↓


» Dagens planer

Idag blir det i princip stallet för hela slanten, inte för att jag klagar hihi (: Ett ekipage ska fotas, ett annat hopptränas och sedan har jag en liten häst som ska göras i ordning inför morgondagens Div III i Åtvidaberg. På detta ska jag kvällsfodra också haha. 

Startade iaf dagen med en sovis till 9 och sedan dess har jag nästan bara bakat! Åt frukost först framför ett avsnitt av Pretty Little Liars, som för övrigt är en gryyyym serie!!, och sedan fixades det tävlingsfika och lördagsfika (:
Gud så köket såg ut efteråt! Eftersom diskmaskinen var ren men inte urplockad var det frukostsaker från tre personer som trängdes med två omgångars bakutrustning. Rörigt var en underdrift. Men efter ett ryck såg köket ut som vanligt igen och allt bakat var instoppat i kylen. 

Men nu måste jag sätta fart! Har en del kvar att fixa här hemma innan jag trampar iväg till stallet! Bland annat försöka laga min tå som jag tog sönder för en månad sedan -.- 


» Det här är inte schysst!

Gissa vad det första jag ser är när loggade in på Facebook tidigare idag? Jo, Charlies har typ utförsäljning på vissa varor som endast finns i udda storlekar osv kvar, och däribland finns då Animo's grymt fina kavajer!! 
Tur för mig att de fortfarande kostar så pass mycket (ca 3000:-) för om de hade varit betydligt billigare hade en av dem bildat ett hål i min plånbok! ((; 

Mumsmumsmums för nummer 1 och 3!


» Bara sådär...?

Den här lille krabaten fick helt oväntat flytta in i mitt rum efter att jag fått den i present, vilket var en galet stor, men självklart jätterolig, överraskning! ♥ Tacktack snälla!


» Fotografering: Boxholm lokal ponnyhoppning 120517

Fotograf: Amanda Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 mm
Motiv: Emma Sjöberg och Campari» Torsdag 17 maj 2012

Gissa om det var två trötta tjejer som satte sig i bilen i morse när den styrde kosan mot Boxholm? Själv somnade jag efter ca 20 min och sov nästan hela resan så den kan jag inte säga mycket om haha, men väl där var det andra puckar!

Vädret höll sig hyfsat bra men trots ganska mycket sol var det ganska kyligt (hatar denna jäkla blåst!!) så mitt i maj vandrade jag omkring i hoodie, lag-västen och min långa vinterjacka haha. Men hellre det än att frysa (;
Emma och Pari däremot verkade inte minsta störda av blåsten utan gjorde två mycket bra rundor, med stort plus för tävlingsklassen! Alltid roligt när det går så bra! (:

Eftersom Emma red så pass tidigt kom vi hem redan 13.30 (sov hela vägen hem också haha!) och efter lite fixande och obligatoriskt fika bar det av hemmåt. Zätus blev pysslad med av båda sina faddrar så jag kände inte att det fanns så mycket för mig att göra med honom. Men imorgon är han "min" och då ska vi upp till sjukhusfältet för att trimma lite inför söndag! Är vädret på min sida hänger dessutom Hillevis kamera med, och Hillevi såklart hihi, och då hoppas jag på fiiina bilder ((:
Iaf. När jag kom hem tog jag två flugor i en smäll och planerade dagens löprunda så att jag sprang ca 1,7 km fram och tillbaka till affären för att handla med mamma och lillebror, ganska nice (y) Vi alla var på köphumör så en hel del rolig mat fick följa med hem (: 

Under kvällen har promenerat med Ebba och hennes galna (men sjukligt fina) hundar, blivit dyngsur av regnet utan att bry mig det minsta, haft roligt med lillebror och även fått en mycket oväntad med finfin present ♥
Bara lite småpyssel kvar och sedan ska jag nog knåpa ihop en nyttig efterrätt till familjen, jag är på ätarhumör idag hehe! (;


- Halvtaskig bild från min sida på dagens ekipage

» På ponnytävling

Idag är jag som sagt med Emma och Pari i Boxholm och agerar hästskötare igen. Bilen gick från stallet 06.45, men vad gör man inte för sina vänner och sin hästskötarkompis hihi? (:

- Ph: Jag

» I made it!

Sprang non-stop och kom i mål på 30 minuter och 5 sekunder, helt okej ändå! (: Det bästa var att jag inte var det minsta trött. Såhär i efterhand hade jag ju kunnat lägga upp tempot ganska mycket mer från början, men eftersom det var första gången jag var med och med tanke på omständigheterna valde jag att ta det lugnt istället. Men det var sjukt roligt och alla som stod och hejjade längs banan gjorde det hela ännu bättre. Härlig stämning på hela altet! (: Och nästa år ska jag springa på mindre än 25 minuter (;


- Uuurkass bild, det är jag tyvärr medveten om. Men jag tyckte det var roligare att ha en bild på medaljen än på mitt fejs igen! (; Hur som haver hänger den iaf bland mina rosetter på väggen.

» Onsdag 16 maj 2012 och långhelg

Idag gick jag bara i skolan till lunch så efter NP-spanska, håltimme och en lärardiskussion spran jag på glada ben ut i friheten haha. Tuggade i mig en ovanligt god skollunch (trots att jag inte gillar kassler egentligen?!) och for sedan upp till stallet i det finfina vädret! (:

Jag hade planerat en riktig toppeneftermiddag i stallet men eftersom Pricken hade gått med Realgymnasiet på förmiddagen skulle han ut i hagen när jag kom, så jag fick planera om lite! Ställde mig då och tvättade + putsade hans två stora boxfönster för att pyssla med något, och det blev minsann fint! Tvätta fönstren har jag velat göra ända sedan han flyttade till boxen i vintras, men då var det för kallt för en frysis att stoppa ner händerna i en vattenhink utomhus. Men idag var det soligt och varmt så då tog jag tag i det och vips så blev de jättefina! Lyckades dessutom utrota massor vidriga spindlar, dock med små panikattacker, så nu är allt frid och fröjd! (; 

När Zäta sedan kom in blev det trots allt borstning i 45 minuter och sedan fick han beta en liten stund. Mys ♥ Hjälpte sedan en liten kille med honom under nybörjaren innan jag åkte hem. 

Nu ska jag rejser-packa inför imorgon då jag ska följa med Emma och Pari till Boxholms ponnyhoppning och sedan starta långhelgen på riktigt tillsammans med Tessan, Grey's Anatomy och fruktsallad! ((:

- Jag gillar den här bilden, och gud vad jag inte saknar snön haha!

» Nedräkning

Tyckte den här listan var en bra en så därför får ni ta del av den. Observera att jag inte har en aning om varför texten ser ut som den gör i det här inlägget, troligen för att jag kopierade listan från en annan blogg med annat typsnitt.

10 saker jag tycker om:
- Finaste Pricken
- Bästa vänner
- Lättnadskänslor (typ att äta när man är riktigt extremhungrig, duscha supervarmt när man fryser, bädda ner sig i sängen efter en lång dag. Ja ni fattar!)
- Känslan av att ha åstadkommit/klarat av något
- Att ha en burk med hembakta kakor ståendes i köket
- Att skratta på riktigt utan att kunna sluta
- Luften utomhus efter att det har ösregnat
- Långa, djupa samtal med någon jag tycker om
- Att springa utan att tänka
- Sena utomhus-sommarkvällar i fint sällskap

9 saker jag tycker mindre om:
- Tvång
- Kalendrar fyllda med tråkiga uppdrag
- Harkrankar
- Kebabkött
- Att plocka upp matrester ur vasken
- Persilja
- Mintgodis
- Att inte ha kontroll
- Oordning/stökiga utrymmen

8 bloggar jag läser:
- Sara Carlsson
- Frida Hallgren
- Karin Warnmark
- Therese Klintestam
- Underbra Clara
- Fanny Andersson
- Stina Olofsson
- Vännernas

7 saker jag vill göra i framtiden:
- Skaffa min första egna häst
- Skaffa två hästar till
- Bli en råduktig ryttare
- Flytta till Skåne
- Äga och bo på min egen hästgård (med Pricken betandes i en stor fin gräshage)
- Jobba som journalist, gärna inom ridsport
- Jobba med hästar

6 råsnygga män:
- Får jag passa på den här haha?

5 saker jag är rädd för:
- Harkrankar
- Sjukhus (eller ja, typ rädd)
- Mardrömmar
- Att förlora någon som betyder mycket
- Mörker

4 ord som beskriver mig:
- Ambitiös
- Vänlig
- Kontrollfreak
- Lång

3 saker jag ser fram emot:
- Sommaren och allt vad den innebär
- Studenten
- Framtiden


2 böcker jag tycker om:
- Hungergames (Suzanne Collins)
- A piece of cake (Leila Lindholm)

1 bra låt:
- Turbulens (Newkid)

» Blåååbääär

Här ser ni den absolut enda fördelen med att ha järnbrist, att jag måste stoppa i mig en hel massa extra C vitamin. C vitaminet binder nämligen järn och hjälper kroppen att ta upp det.
Därför har jag nu lag till en hel massa blåa bär av olika slag, apelsin, färskpressad citrusjuice mm till min kost och än så länga njuter jag av det.

Till exempel kan man äta både bären och frukten tillsammans med vaniljkesella och vips har jag fått en nyttig och supergod efterrätt/mellis/frukost som faktiskt är nödvändig att äta för att jag ska må bra. Känns ju helt okej! (:


» Vårruset 2012

Om exakt 2 timmar (19.10) går starten för min startgrupp i Vårruset 2012 och sedan är jag iväg! Veckor av träning ska nu testas och resultatet får jag helt enkelt se vad det blir, ska försöka ta det kravlöst. Springer jag på mindre än 35 minuter är jag nöjd!
Ska alldeles strax trycka i mig ett mega-mellanmål för att energitoppa och sedan är det bara att tagga järnet! :DD 

VAD GÖR VI? NU KÖR VIII!! Tagga, tagga, tagga!! :DD

» Zäta's bok

Som ni kanske minns gav jag mig själv en upplaga av Stallboken 2012 i julklapp i julas (som lillebror sedan gav till mig, trots att jag betalat den själv haha! men det är en annan historia).
I den bokför jag i varje fall allt som har med Zätus att göra och det är så himla bra att ha för att kolla tillbaka på! Om jag till exempel har tyckt att han bettet sig konstigt, varit ofräsch, massager, utvärderingar av veckornas ridpass osv. Superbra helt enkelt! (:

Trots den smarta funktionen hade jag hamnat rejält på efterkälken nu och igår satte jag mig därför ned och tänkte efter och skrev en stund, så nu är jag i fas igen! :D


» Så sant som det är sagt

Hittade den här bilden hos grymma Sara och kunde inte låta bli att kopiera den. Stämmer så sjukligt bra och jag vet att den passar in på mig själv i alldeles för många sammanhang!


» Livet leker just för tillfället! (:

Hästen fixat och myst med, packningen klar, imorgon lektionshäst DM och nu off to tjejkväll med fina vänner! Kan knappt bli bättre! :DDD

» Fredag 11 maj 2012

Hallojsan! (:

Igår spenderade jag heeela långa dagen (och även delar av natten) med klassen i Stockholm och därav ingen update! Genomled en halvtråkig stadsvandring, var på ett superroligt besök på DN/Expressen och såg på Fanny och Alexander på Dramaten. Överlag var det en ganska fin dag faktiskt, bättre än jag hade tänkt mig (y) (:

Eftersom vi kom hem så pass sen igår (ca 01.15) slapp jag första lektionen och började inte förrns 9.40, trodde jag. När jag kom till skolan visade det sig att SHn var inställd vilket innebar att jag i sjäva verket hade första lektionen 11.15. Jättejätteroligt. Men jag utnyttjade fatiskt tiden väl så nu har jag lite mindre att styra med i helgen iaf. Annars kändes skoldagen mest onödig och det var en lättnad när jag fick trampa iväg på min cykel efter sista lektionen inne i stan. 
Tog stallet på hemvägen och där blev det tyvärr bara en snabbis eftersom Zäta gick lektion :( Men imorgon är det tävlingsförberedelser på G igen så då hinner jag minsann träffa honom massor (:

Istället blev det därför en tripp till Halvars med familjen så nu är den årsdebuten avklarad haha. Tog en kula av favoritglassen guldnougat och det var precis lika gott som förra året (; Dock var det ett under att jag ens fick i mig mer glass eftersom jag ätit så mycet kycklingpaj och bananasplit på maten haha, men det kanske är sant att man har en extra efterrättsmage? (;

Nu tar jag helg och för att inleda den ska jag ut och ta en löprunda i spåret och sedan bänka mig framför tv:n med nygjort chokladmousse! Efterrättsmage: PÅKOPPLAD! ((; 

Trevlig helg på er (:

- Det här fina diplomet fick jag av föreningen "Grön Ungdom" idag i stan när jag hämtade min cykel efter skolan.
"För att alla cyklister är så duktiga och inte åker bil som förorenar" Helt random men ganska roligt! Men vänta bara tills jag tar mitt körkort, nej jag skojade haha! (:

» Tisdag 8 maj 2012

Livet rullar på så smått och härom dagen insåg jag att det på fredag endast är 5 veckor kvar till sommarlov! Känslan kan ju inte beskrivas som annat än underbar, eller hur?! :DD

Inledde iaf dagen med att besöka vårdcentralen för att ta nya blodprover. Precis som förra gången var det lite läskigt men samtidigt fascinerande, wierd huh? (; Vi fick svar på blodvärdena i eftermiddag och de såg mycket bättre ut, bara att invänta resten av svaren typ järnvärdet (y) Fortsatte sedan till skolan där lite vettigt och lite vettigt blev gjort innan det var dags för stallet!

Jag vet inte vad för humör Zäta var på idag men han var minst sagt irriterande... Under 5 minuter rymmde han från boxen 3 gånger, bar agick rakt ut och över mig, och jag var mindre glad. Jag vet inte varför han har börjat rymma men under den senaste tiden har han börjat utforska stallet mer och mer på egen hand, något som aldrig hände när vi stod i andra gången. Konstigt nog går han aldrig ut trots att stora dörren precis bredvid boxen oftast är öppen, utan testar hellre andras boxar eller stallgången. Inte vet jag om det är vårkänslorna som gör honom så busig eller om han bara testar mig, men oavsett vilket ska han inte få vinna, jag ska nog kämpa emot om han fortsätter hihi! Till slut kunde jag iaf borsta honom i boxen och allt var frid och fröjd igen (: 

I stallet hann jag även med en kort löptur i skogen medan Zäta åt och lite matteplugg innan det var dags för USmöte. Som vanligt blev det gofika och lite dösnack men annars var det ett ganska kort möte idag, kort och konsivt är grejen! (: Cyklade sen hem och sedan dess har jag bara slappat i soffan med lillebror framför tv:n, ett helt okej avslut på kvällen med andra ord.

Nu ska jag alldeles strax hoppa i säng och ladda batterierna inför morgondagen, som trevligt nog startar med nationella prov (;

Gonatt!

- Rymlingen himself haha

» Löpningen går framåt!

Eller ska jag kanske säga springer framåt haha? (; 

Jag har börjat våga mig ifrån min lilla 1,5km runda och börjat springa lite längre "distanser" och det går som en dans! I lördags sprang jag strax över 3 km utan problem och då hade jag ändå tävlat och hållit igång hela dagen innan. Igår sprang jag hem från stallet efter styrelsemötet (ca 2 km) och det var heller inga problem, tog dessutom knappt 15 minuter vilket är en förbättring jämfört med vad jag har haft för tid/km sen jag fick järntabletterna (y)

Nej det går verkligen framåt just nu och trots att jag ännu inte är uppe i några långa sträckor älskar jag verkligen att snöra på mig löparskorna och ge mig iväg och rensa huvudet ett tag. Endorfinerna suger ju inte heller direkt! (:

Förresten är det exakt en vecka kvar till Vårruset nu, tagga järnet!! :DD


» Tävlingsbilder SRS 5/5 2012

Här kommer lite fler bilder från lördagens dressyr på SRS. Den här gången är pappa fotograf till alla bilder och han har fotat med min Nikon D60 (:

- Bästa bästa stjärnan, puss pårej! ♥♥

» Restad-premiär

I södags hade jag hand om ponnyn igen och med det kom också min egna Restad-premiär. Det var faktiskt lite spännande att vara där helt själv och spana in anläggningen lite närmare hihi. Tycker att jag klarade mig väldigt bra och jag hittade allt jag behövde, vissa saker efter lite letande och med hjälp från gårdens ägare (; 

Passade också på att utnyttja gräsbanan i det fina vädret och tömkörde då på volt. Freja jobbade på bra men blev lite trött på slutet så då busade vi mest, det är mycket roligare att avsluta så (:
Den lilla damen passade på att ta sig en promenad på egen hand också när jag plockade saker ur ett skåp precis bredvid boxen. Boxdörrens överdel består av galler i ett rutmönster och det har hon minsann redan lärt sig att ta tag i med mulen och öppna. Men lite bus är ju bara charmigt, eller? (:
Träffade förresten Frida igår (som också har häst på Restad) och hon lovade att visa mig lite ridvägar och andra bra saker att känna till, toppenbra! (y) (:

- En del av gräsbanan, me gusta! (:

» Ett plus i kanten

På den här bilden ser man ganska bra hur våra lagvästar ser ut! Att beställa västar var något vi tog beslut om för en dryg månad sedan och alla i laget har likadana, såklart (;
Jag måste säga att jag tycker det är väldigt roligt. Vi visar att vi är stolta Hagebyare haha! Att de dessutom sitter som en smäck och är grymt sköna ger dem tio av tio poäng i min bok! De är tunna och enkla men värmer ändå bra.
Ett plus i kanten i hela laggemenskapen, för lagtävlan är verkligen galet roligt!! ((:

» Div III dressyr Omg.1 SRS 5/5 2012

Ja ni, i lördags var det ju som sagt äntligen dags för den första omgången av div IIIan så därför bar det av till Söderköping strax efter 8. Kom dit i god tid så hann kolla några LC:1-starter och chilla runt lite innan det var dags att göra i ordning Zäta och börja rida fram.

LC:2
Red LC:2 som första klass och hittade fort en jättefin känsla på framridningen. Ett mjukt stöd på bettet och han kändes väldigt samarbetsvillig och mjuk, inte alls sådär stark som han kan bli om jag råkar spänna mig, superbra! (:

Känslan höll i sig under programmet också och jag var verkligen jättenöjd efteråt. Vi hade gjort en noggrann och jämn ritt och Zäta skötte sig precis lika bra som under framridningen. Inte ens bilen domaren satt i störde honom den minsta (; Jag tyckte också att han trampade på bra och höll takten, isället för att pinna på i 190 km/h som han gör ibland. Därför får första travprogrammet ett stort +, efter galoppen tappade jag honom något tyvärr.
Ritten resulterade i 62,14 % och jag blev faktiskt lite besviken. Jag tyckte att Zäta var värd mer efter att ha gått som han gjorde... Men för mig var han bäst ändå (: Dock räckte procenten genom hela klassen och vi slutade på en fjärdeplacering vilket såklart var superroligt! ((:
Resultat: 62,15 % och en 4e-placering

LB:1
LB:1 var min lagstart och efter en lååång vila i transporten för Zätas del (ca tre timmar) klaffade vi inte riktigt. Hittade inte alls samma fina känsla i den här klassen som under första och framridningen blev lite hipp som happ och jag tog inte riktigt tag i problemen förrns de sista minuterna innan min start. Takten var inte den samma och inte heller Zätas inställning tyvärr.

Starten var inte mycket att hurra för. Zäta var rent ut sagt tjurig och stod emot genom hela programmet. Hoppig och kort och jag red inget vidare heller. Finns inte så mycket mer att säga om den klassen. Fick 60,35 % och hamnade 2 utanför placering vilket var sjukt surt. Hatar att vara så nära men inte räcka hela vägen fram.
Resultat 60,35%

Jag får helt enkelt försöka hålla kvar känslan från första klassen och glömma den andra, Zäta är som sagt bäst för mig jämnt även om vi inte är kompisar hela tiden! (:

Laget slutade på en 6-plast efter dagen och vi får hålla tummarna för dem i helgen, när jag själv är iväg och hoppar lektions-DM på annat håll! (;

- Fler bilder kommer! (:


» Sneakpeak (:

Tillsvidare kan jag bjuda på den här bilden från igår, mer info kommer senare! ((:


» Pricken på äventyr

Idag är vi i Söderköping för att delta i första omgången av dressyrallsvenskan div III här i Östergötland! Som jag har längtat efter detta hihi ((:
Startar min första klass (LC:2) 10.14 och den andra (LB:1, lagklass för min del) 14.51, så med andra ord blir det en lång dag. Men vad gör det när man kan umgås med fina lagkamrater och vänner? Tror det blir en superdag! Taggataggataggad!(:

- Hur nära kan man komma kameran? Linslus hihi (:

» Nästan som terapi

Efter några mindre roliga skoldagar är det nu äntligen helg igen men det blir minsann ingen rast och vila för det! Dock på grund av väldigt roliga saker (; Så fort skolan slutar i eftermiddag cyklar jag nämligen upp till stallet där det väntar både ridning och tävlingspyssel med Zäta (:

Imorgon drar äntligen dressyrallsvenskan igång (wiiiiiee!!) och jag och Zäta ska då åka iväg till SRS igen för att rida både individuellt och i laget. Jag är verkligen taggad till tänderna och hoppas på en superbra tävlingsdag (: Dock kommer den troligen bli lååååång så jag hoppas verkligen på fint väder, annars blir det lite jobbigt haha. Men det får vi ta då i så fall (;
Jag har iaf planerat in årets första riktiga dusch för Zäta idag och om jag inte har helt fel kommer det rinna av en hel del smuts... Zäta är en riktig liten ler-rullare så det finns en del att ta av om han är på det humöret kan jag lova. Tur för mig då att han är väldigt lätthanterad och gillar vatten hihi! Men innan dess ska det joggas lite och sedan mysa en stund i skogen innan jag åker hem och packar resten och gör matsäck. En riktig myseftermiddag (y) (:
- Du får mig alltid att må bra ♥

» Stallbyte

För snart en vecka sedan var jag med om "mitt" första stallbyte. Lilla Freja-ponnyn flyttade nämligen från Kummelby till Restad och i onsdags var jag om mamma där och hälsade på och kollade in stället lite. Jag kan inte säga annat än att jag tror att det blir superbra där! :D Verkligen suuuuupermysig anläggning med trevligt folk, ridbana, gräsbana, fina ridvägar och grymma hagar. Stallet i sig är lite gammalt och jättemysigt med nedsänkta boxar, något jag aldrig hade sett förut? Som pricken över i har jag dessutom lite vänner där och då blir det inte lika ensamt (:
Tror verkligen att det kommer bli superbra! Både Freja och Lotta (ägare) verkar jättenöjda och det bådar verkligen gott, jag säger bara Restad here we come! ((:

Ph: Bus på gräsbanan, myskisse, de superfina hagarna. Kan det bli annat än bra? Jag kan verkligen tänka mig att spendera många långa sommarkvällar här (:


» Valborgshelgen och allt runtomkring

De två sista dagarna på långhelgen spenderades till största del med familjen och i stallet, precis som det ska vara! (: Under hela måndagen var jag i Västervik och hjälpte pappa göra båten sommarklar för sjösättning och vi kom en bra bit på vägen! (: Polerade och putsade i 6 timmar, träffade mormor och morfar och åt bästa Åhmans (ett typ snabbkök i Västervik som har den godaste skräpmaten i hela världen!!) innan det blev hemfärd för att fira valborg.
Väl hemma bjöds det på god grillad middag innan vi vandrade upp till den årliga elden. Myste där ett tag med Tessan och Ellen som dök upp och hängde sedan med dem hem för att avsluta dagen med filmmys. 

Tisdagen i sin tur inleddes med att mamma äntligen kunde få nytta av sin julklapp (!), nämligen en uteritt med mig. Därför tog vi vårt pick och pack och drog iväg på en galet fin tur i morgonsolen tillsammans med två glada hästar, riktigt roligt! (:
Det är så himla roligt att kunna dela mitt intresse så pass mycket med mamma. Nu är ju även min pappa lite intresserad och lillebror en gnutta haha. Men mamma rider hon också och då blir det ju lite mer. Därför kunde vi till exempel både trava och galoppera utan att det var några som helst problem, superkul! 

Hade det sedan gott i solen med vännerna och jobbade på brännan (har faktiskt fått en del färg) och pysslade lite med Ofelia innan jag gick hemåt och avslutade dagen med världens knäppaste PW tillsammans med Johanna. Om jag säger att jag kom hem med en krapad handled, skrapat knä och värk + blåmärken på baken så får ni räkna ut resten själva (;
Åh justdet! Gissa vem som körde bilen hela vägen till Västervik? Jo jag! :D Sjukligt kul men lite läskigt i början, men vi kom fram helskinnade både jag och pappa och det firades med glass när vi var framme (:
Nu är det ju tyvärr skola igen, men det är ju trots allt bara 2 veckor kvar till nästa långhelg! (y)

- Saknar båtsomrarna lite nu...» Förhandstitt

I helgen spenderade jag en stund i hagarna för att fota de små djuren, men framförallt min prick såklart hihi! (: Oftast är han sjukligt svår att fotografera då han inte jättegärna ställer upp och posar eller ens ser speciellt glad och intresserad ut. Men med favorit-morotspelletsen som skramlar kan man locka även den mest envisa modellen (; Slänger upp en bild sålänge tills jag har redigerat resten ↓

- Bebiskillen ♥