» Fredagsfys och lördagsmys

Dagen igår, herregud säger jag bara! Hur vimsig får man bli? Började dagen med att komma 45 minuter sent till skolan och redan där kände jag att det skulle fortsätta i samma stil hela dagen. Kontrollfreaket Amanda klarar inte av att börja dagen på fel sätt haha! Så jag babblade mig igenom seminariet så pass illa att både jag och resten av storgruppen till slut inte kunde hålla oss för skratt, hade jättesvårt att fokusera resten av dagen, och var nog bara snurrigast i världen hela kvällen. Det var ett rent under att jag lyckades genomföra mitt fyspass på gymmet utan att slå ihjäl mig! Kvällen spenderades tillsammans med lilla grå på en bustur ute i solen. Perfekt fredagskväll ❤️ 


Idag är det lördag (you don't say??) och jag har varit uppe hos Ebba och hennes nya guldklimp Rocky och hållt dressyrträning för dom. Jättekul verkligen och det var häftigt att se dom tillsammans och de framsteg de gjorde bara idag, tror dom har en rolig resa framför sig som jag hoppas få följa från marken. 

Nu sitter jag på Friskis och väntar in ett dansfuegopass i hopp om att det ska vara den ultimata uppladdningen inför ett par timmars tentaplugg. Tror ni man kan skaka igång hjärncellerna samtidigt som man skakar på rumpan? Jag håller tummarna för det hehe ;) Senare ikväll väntas 100årsfest hemma hos oss. En 80åring och en snart 20åring ska firas - det lan ju inte bli annat än bra! 

» Det är väl kontrasterna som gör det?


Överst: Sista dagen i Alicante vs första morgonen i Norrköping efter resan. Underst: Tentaplugg.
Kontraster som sagt...
 
 

» "Do it with passion or not at all"

Från dryga 30 grader och sol i Alicante till 8 grader och totalt ösregn i Norrköping, jo men tack för den! Nog för att kontratser i vardagen är nödvändigt för att vi ska uppskatta de små guldkornen som dyker upp då och då, men jag tror att både jag, Emma och Hillevi var överrens om att vi gärna hade vänt på flygplatsen och åkt tillbaka till Johanna i solen.
 
Dagarna i Alicante var helt underbara. Jag är ju, precis som min mamma, moster och morfar, en riktig soldyrkare och skulle mer än gärna ha runt 30 grader och strålande sol alla dagar om året. Så att få i alla fall fem sådana dagar var härligt och att få dela dom med mina bästa tjejor gjorde inte saken sämre direkt. För att sammanfatta resan i korta drag kan jag väl säga att den innehöll massor av sol och bad, nostalgitrippar, sena middagar med diskussioner om livet, en helknäpp utekväll som aldrig tog slut, insikter, äckliga drinkar (på riktigt - drick inte drinkar i Alicante haha), pinsamma människor, pastatjockhet, sand överallt, födelsedagsmiddag i förskott och välbehövlig HEJA-tid. Under resan myntade också HEJAs nya motto, som ni ser i rubriken - "Do it with passion or not at all". Hur bra som helst och funkar på varenda livssituation egentligen, om än väldigt internt.  
 
En rolig detalj med den här resan är att jag och Hillis fotade en hel del bilder av alla möjliga typer som vi ska försöka göra en fotobok eller något liknande av. Kan ni tänka er det resultatet? Endast mobilbilder med det ena motivet sjukare än det andra. Så underbart haha!
 
Nu är vardagen igång igen med regn och tentaplugg. Har min första kurstenta på tisdag och jag pendlar mellan att ha panik och känna mig totalt lugn och säker. Känns stabilt. Men utifrån vad jag kan läsa mig till borde jag klara mig ganska bra och tills jag vet resultatet får jag trösta mig med att de flesta känner som jag. Och ska jag följa vårt nya motto är det väl såhär jag ska känna, inga mellanmjölkskänslor här inte, det ska vara 100% ;)
 
Jag föredrar nog ändå en sådan här morgon framför det ösregn jag cyklade i till skolan i tisdags...
 

» Mot Alicante!

Bäddade ner mig i sängen för en stund sedan i hopp om att somna direkt, men icke sa nicke! I vanlig ordning kan jag inte somna när jag 1) vet att jag ska göra något extra roligt nästa dag 2) ska gå upp svinigt tidigt, i det här fallet 03:50 3) sover ensam. Men vad gör det när jag såhär dags imorgon sitter i Alicante och njuter av värmen och att äntligen få träffa bästis igen? Inte mycket inte. 

04:15 möter jag upp Emma och Hillevi och tillsammans styr vi kosan mot Skavsta och sedan värmen och stannar där till måndag. Så skönt att få komma undan några skoldagar och kalla dagar i alla fall haha! När jag kommer hem väntar dock en veckas intensivplugg inför min första tenta och examination, men det tar vi då. Nu är det sol, bad, stränder och bästishäng som gäller i några dagar. Hur härligt? :D