» Ledig onsdag

Eftersom jag inte jobbar dubbelt just nu utan bara jobbar på ridskolan har jag fått tillbaka mina lediga onsdagar och har en dag mitt i veckan där jag kan göra lite vad jag vill. Hur lyxigt är inte det? Hittills har jag dock jobbat onsdagarna ändå den här terminen och hoppat in för mina jobbarkompisar, men idag var jag ledig och har haft en toppendag som startade med jogg i ridhuset med Nisse tillsammans med Jonna och hennes sto Rebecka. Nisse har förresten en liten mellanvecka just nu. Han har varit lite snorig och hostig ungefär en vecka och eftersom jag misstänker att han har dragit på sig en läty förkylning tar vi det lugnt,  jag vill verkligen inte att något värre ska bryta ut! Så idag blev det väldigt lätt jogging inomhus, igår em promenad och i måndags lugn uteritt med Emma och Domena. Alldeles lagom med andra ord :)
 
När stallet var klart åkte jag till gymmet, handlade lunch efter det och de senaste timmatna pysslat i köket. Nyttiga godsaker att bunkra upp i frysen med stod på min baklista och det fick jag minsann till. Dessutom är jag efterrättsansvarig för ett helt tjejgäng ikväll så det blev en chokladkaka med nutellafrosting efter önskemål. Vad passar bättre till tjejer än choklad liksom? 
 
Nu ska jag alldeles strax möta upp Emma på jobbet och hjälpa henne att stänga innan vi tar en promenad i kylan. Ikväll väntar som sagt kompishäng och jag gissar att det kan bli ganska galet... ;)
 
Med andra ord - en bra onsdag! 

» Från markbommar till 80 cm

Ett steg som vi nyligen påbörjat i Nisses utbildning är att hoppa uppsuttet, och hittills måste jag säga att han sköter sig otroligt bra! Enligt mig är hoppdelen å ena sidan den svåraste att lära ut (antagligen för att jag är en sådan dressyrtjej...) å andra sidan den lättaste så länge det är lågt och enkelt eftersom vi bara behöver "styra över" då. Dock har jag två stora fördelar i att Nisse än så länge är väldigt hoppglad och orädd och det faktum att vi får väldigt bra hjälp av min pojkväns mamma som är otroligt duktig på både unghästar och utbildning.
 
Nisse och jag har hunnit hoppa två pass för Lena och därimellan har vi själv jobbat på med bommar och markarbete, bland annat att hoppa på volt i longerlina. Det var nyttigt och effektivt, särskilt för mig som fick se hur han rör sig i sprången. När vi red vårt första riktiga hoppass hade vi tidigare bara jobbat med bommar på marken och vi startade därför med att travhoppa små saxar för att få en bra grund att stå på. Vi gick sedan vidare till en liten saxoxer och kunde så småningom även komma på den i galopp. Genom hela passet var han positiv  och strävade framåt, men den lilla extra energin och avstampet kom först när det blev lite högre. Summa summarum - en väldigt bra förtsa hoppning uppsutten, speciellt med tanke på att vi bara fick ett stopp!
 
Pass nummer två innebar lite mer ordentlig hoppning och det red vi i lördags morse. Lena byggde upp en övning som var väldigt lik 5,5an och vi hoppade den på samma sätt. Kom över en travbom fram till ett hjälphinder och därifrån var det ett galoppsprång till huvudhindret ut. Helt klart min favoritövning när det gäller teknikhoppning därnhästen ska sköta sig själv. Under det här passet var Nilsen mer taggad från början och hoppade bra. Återigen var han positiv och tänkte hela tiden framåt och över hindret men blev istället lite vinglig. Många språng hamnade på högerkanten men det är sådant vi får jobba vidare på. Just nu är det viktigast att han tycker all form av träning är rolig, och med tanke på att vi avslutade med ett ordentligt hinder ut tror jag verkligen att han hade kul. Från markbommar till 80 cm på två pass är en grym utveckling tycker jag, och med det sista avstampet kan jag nästan lova att Nisse kände sig som en kung! :)
 
 

» Duktig häst...

Känslan när Nisses Back on Track-täcke ser ut såhär efter att någon låtit honom sova i det av misstag. Han ska inte ha det på sig mer än precis efter ridning eftersom det saknar gjordar, men det var det någon som missat på lördag kväll och på söndag morgon såg det ut såhär. Jätteroligt, bara att plocka fram symaskinen!
 
 

» Efterlängtade helg!

Alldeles nyss hade jag skrivit ett långt inlägg om hur skööönt jag tycker det är att jag äntligen har en helledig helg efter en ganska krävande jobbperiod som har varit jobbig och oinspirerande på något för att bla, bla, bla. Sedan skulle jag spara inlägget som ett utkast medan jag letade en passande bild och vad hände då? Jo, hela skiten försvann spårlöst och jag sa ett antal mindre trevliga ord. Sedan insåg jag att det var nog lika bra. Varför fokusera på det negativa egentligen när det finns så mycket positivt att tänka på? Så den nya versionen av inlägget blir följande:
 
Efter en grym jobbfredag som fick inleda min hellediga helg har jag inte gjort något annat än precis det jag velat idag. Det ni, det händer inte ofta. Jag har varit hos Nisse (och hoppat, wiiiieee! :)), tröttat ut mina ben - och magmuskler rejält på gymmet, varit i ett annat stall med Adam och Lena och promenerat fina dressyrpållar och varit en sväng på Hööks och handlat massa roliga nödvändigheter. Helt otroligt vad jag fyndade hihi :) En helt okej lördag om ni frågar mig och jag har redan samlat massor av ny energi, och mer ska det bli - för resten av kvällen ska spenderas hemma med Adam och jag tänker inte röra en fena, mer än för att tvätta mina jobbkläder som lyckats bli skitiga alla på en gång. Det är ju ett nödvändigt ont ;)
 
Den här grabben har varit ett riktigt energiknippe i veckan och nästan varit lite för busig ;) Jösses vad jag kan skratta åt honom ♥
 

» Nyårsbilder del 2

Internet är igång igen och med det hoppas jag vara tillbaka med uppdateringen som vanligt.  Vi kör igång direkt med del två av nyårsporträtten, fotograferade av Hillevi! :)
 
 
 
 
 
 

» Internetstrul hit och dit

Internet har kraschat både hemma och i mobilen...  Enda stället jag har tillgång till det är på gymmet men där är det ju knappast läge att pyssla med mobilen ;) Med andra ord återkommer jag så fort vi har fixat det som krånglar hemma och håll utkik - jag har massor att berätta!  :)

» Nyårsporträtt med Nisse

Som jag nämnde för ett tag sedan passade jag och Hillevi på att fotografera varandra med våra hästar på nyårsafton och trots att vädret var grått och ganska tråkigt blev det många fina bilder ändå, roligt nog. Det är ju inte det lättaste att tajma en otålig häst, grått väder (svårare ljus = större chans för oskärpa) och lite snålblåst ;) Här kommer några av mina favoriter, speciellt nummer fem av dessa, oredigerade och tagna av Hillevi :)
 
Förresten - vad tycks om den nya headern? :)
 
 
 
 
 
 

» Svettigt värre

Både igår och idag har Nisse gått två ganska hårda pass i ridhuset och gjort det med en härlig inställning!  Han är riktigt ambitiös den lille grå och det är alltid kul att jobba med honom, även när han har sina kaosiga busdagar haha.
 
Igår tog vi tag i dressyrtrimmandet ganska ordentligt och genomförde ett lite knepigt men bra pass med mest krav hittills. Nu är det dags att börja jobba oss ifrån bebisridningen (va hårt det lät...) och bli vuxna och det påbörjades med jobb på mittvolten igår. Jag fick för första gången känna på lite ordentliga protester från Nisse men när allt stämde var min känsla helt grym - gud vad jag har saknat det, att få den där härliga ridkänslan som uppstår när allt klaffar. 
 
Idag tränade vi istället på övergångar och framförallt galoppfattningar. Galoppen är något som jag har varit lite försiktig med tills nu och bara tränat på litegrann. Men nu ska vi ju som sagt sätta igång med hårdträningen och då kan vi inte smita undan längre... ;) Så galoppfattningar stod på dagens schema och för att summera dagens pass kan jag säga att vänsterfattningar var svåra,  högerfattningar lätta och att det finns en väldigt stor galopp i grabben. En stor fördel!  :) 
 
Imorgon är det vila som gäller eller eventuellt lite lätt busarbete i ridhuset på kvällen när jag slutat jobbet. Nu är han så pigg och fräsch igen så det gäller att hålla kvar det och ha kul!  
 
Svettig kille efter gårdagens pass. Självklart tycker han att han är snyggast i världen! 
 
 

» Back on track och ett stort steg framåt

Efter några dagars välförtjänt vila är det nu dags för mig och Nisse att köra igång med hårdträningen igen. Sedan den 1 januari har vi  spenderat dagarna med promenader, helvila och lugna skogsturer och massor av mys i stallet och det har verkligen varit ett bra val. Nu är Lilleman pigg och glad igen och vi är taggade på att jobba vidare.
 
Idag står dressyrtrim i ridhuset på schemat och jag har planerat att jobba vidare med serpentinbågarna som vi började nosa på innan jul. Än så länge har vi lite svårt att få varvbytena att flyta på istället för vingliga eftersom Nisse gissar lite väl mycket var vi är på väg, det är lite svårt det där med vikthjälper hihi. Men det är bara att jobba på och för mig att vara ännu tydligare så kommer det nog så småningom. Vi har också börjat med att förtydliga övergångarna. Till en början tyckte jag att det var okej att de blev lite orena och hastiga, men nu ska vi skärpa till oss och göra dem ordentligt. Övergångsträning är trots allt otroligt nyttigt.
 
Lilla grå har förresten gjort ett stort framsteg under vilodagarna - vi sitter numera upp utan att longera först! Precis som dagen när jag fick sköta uppsittningen ensam kom även det här framsteget som en slump. Vi skulle rida ut i skogen med Johanna och Kalle och då ridhuset var upptaget kunde jag helt enkelt inte longera honom såvida jag inte ville göra det på en superlerig ridbana. Egentligen var det kanske inte det smartaste valet med tanke på att han vilat i tre dagar innan och inte haft sadeln på sig.  Men läget var som det var och istället promenerade vi runt en stund på anläggningen så att han skulle få känna lite på sadeln, och sedan kunde jag sitta upp utan problem. Gissa hur stolt jag var över honom då! Dagen efter kunde vi göra på samma sätt och då gick vi bara ett var på stallplan innan jag satt upp. Duktiga duktiga killen ♥
 
En liten lerboll på väg ut i skogen :)
 
 

» 2014 - Nytt år med nya möjligheter

Fem dagar har gått på det nya året och jag mår så fruktansvärt bra! :) Precis när klockan slog tolv på nyårsafton fick jag lite panikångest och känslan av att jag inte orkade börja om på ett nytt år och göra allt från början igen. Sedan insåg jag att jag verkligen inte ska börja om med något utan bara fortsätta på den ganska oplanerade men bra vägen jag redan springer på! Och som sagt - nytt år medför nya möjligheter och blir 2014 hälften så bra som 2013 så kommer jag vara mer än nöjd :)
 
Nyårsafton firade jag tillsammans med bästisar och hästisar och det blev en helt grym dag och natt. Jag ochen utav mina allra bästa vänner Hillevi hängde nämligen ihop från halv nio på morgonen till ett på natten och hann få in två olika stall i tre omgångar, massor av hästar, uteritt, ridhustrim, fotograferingar, Mc Donaldslunch och en mysig hemmakväll innan jag hämtade pojkvännen på en fest och avslutade natten med honom. Det var precis lagom att bara ta det lugnt en hel dag och göra det jag älskar. Helt klart en av mina bästa nyårsaft'nar :)
 
Imorgon rullar vardagen igång igen och det känns faktiskt riktigt bra! Nog för att det var skönt med några dagars ledighet men nu känner jag att något måste hända. Jag vill framåt, jag vill utvecklas, jag vill växa och framförallt vill jag ta vara på alla möjligheter jag vet att jag har och allt nytt som jag vet kommer hända. Åh ni anar inte hur taggad jag är på ett nytt år! Jäklar va bra det ska bli!
 
Bjuder på en liten förhandstitt från nyårsfotograferingen tillsammans med Hillevi. Fina lilla grå