» Because the remedy is the experience

Då inleder vi den långa fina håltimmen då! Fast nu har den krympt till ca 9.15-12.30, vilket gör att jag inte hinner till stallet nu iaf! :@ blir att plugga istället så är jag klar med det dock :)
Hörs!
Kram Amanda

» Here we go again...

Okej jag har precis kommit fram till att jag suger på historia, och jag suger hårt! ;) Vi har nämligen fått ett beting på 14 frågor som man kan få upp till MVG på oc det ska lämnas in på tisdag (egentligen nu på torsdag men det blev flyttat, puh!!) och jag har ju inte kommit långt direkt ;) Så ikväll blire en pluggkväll för min del!
Fört och främst ska jag göra en kort svenskauppgift som inte kommer ta speciellt lång tid som tur är. Sedan har jag bara franska+engelskaläxan kvar som också är korta, innan jag måste fixa en hemuppgift i matte och sen monsterbetinget i historian då!
Så min plan är följande: Gör allt utom historian till att börja med så är jag klar med det och kan fokusera på det tråkigaste sist :) Tror det blir bra! :)
Men nu till något lite roligare; i em är det arbetsdag på HR och då ska ridhuset försöka fixas till! :D:D Förhoppningsvis får vi ordning på det så att man kan rida där utan att tänka på den knäppa/sugiga underlaget hela tiden. Såååå skönt :)
Något som inte är lika skönt däremot är att jag kommer ha håltimma från 9.30 till 14-30 i morrn!!! Det är fem timmar!! Men jag har redan fixat planen, fixa med HI-betinget lite och dra till stallet! :) Det blir bra, mindre att plugga efter skolan och dessutom blir jag "ledig" på em om jag är i stallet tidigare, så då klämmer vi in en träning på Friskis och kanske en filmkväll med famlijen? :)
Men nu: Geografi!
Kram Amanda

» Bland kartor och kontinenter

Hej hopp! (:
Jag ska alldeles strax ta tag i mitt nya effektiva liv som jag nu har valt att försöka hålla iaf fram till jul! :) Tanken är att jag ska göra saker jag måste, typ läxor osv, på en gång när jag får dem! För då är jag ju av med dem sedan! :) Som idag tex; Nu ska jag fixa 2 mattetal, franskaläxan och sen engelskaläxan, för då har jag ju hela kvällen på mig att göra vad jag vill :) Jobbigt att skjuta upp sådant till timmen innan man ska lägga sig, brukar sluta med att jag sitter och försöker plugga typ 23 elr nåt då... och det är inget vinnande koncept! ;)
Idag började jag med ännu ett nytt ämne; Geografi! För er som inte vet det så är jag sjuuuuuukligt dålig på allt vad geografi betyder, så det här är minst sagt välbehövligt! :)
För att understryka detta får ni några exempel:
-Jag har världens sämsta lokalsinne, hittar inte ens i min egen hemstad!
-Jag vet inte vad de olika stadsdelarna i Norrköping heter
-Para ihop huvudstäder med länder i världen kan jag knappt stava till, till exempel vet jag inte ens de flesta av Europas huvudstäder
-Om någon frågar mig vart Katrineholm ligger kan jag inte svara
-Jag kan knappt skillnaden på kontinent och världsdel, om det ens är någon skillnad?
Ja ni kanske förstår vad jag menar? ;)
Men nej, nu ska jag göra mina sysslor och sen ska jag åka med mamma och handla ett fodral + skal till macen! :)
Kram AmandaEn bild har jag kirrat till datorn, så den får det bli ! ;) En av prinsarna såklart♥

» You gonna make me stay, forever

Tetsar att blogga från Macbooken nu och det verkar minsann fungera finfint! :D Känner att det bli mycket datorsnack här just nu men jag hoppas ni förstår att jag är lite stolt över denna fina :) ;)
För tillfället håller jag på att baka lördagsfika till i morgon och jag hoppas det blir smarrigt! :) Har aldrig testat detta förut men det var verkligen inte ett komplicerat recept heller så jag tror nog att det blir lyckat! ;) Bara ni peeps gillar päron så går det nog hem! :)
Den här dagen i skolan var ungefär lika ovärd som de andra... två lektioner (Franska= KUL, Engelska= KUL så jag ska väl inte klaga egentligen) men en fet håltimma på två timmar på det känns ju lite onödigt ;) Dock var det ju bra egentligen att vi hade den för då hann jag bekanta mig lite med Macen :) Lyckades få igång allt, ladda igång internet och installera det programmet(programserien som vi kommer att använda oss av: iWork. Typ som word, paint och excel men allt heter andra namn ;)
Slutade iaf vid lunch och det är alltid lika underbart! :D
Trampade mig direkt upp till stallet där det blev jogg på Breddik med Johanna och Fillebille. Jag älskar att kunna ta vara på eftermiddagarna såhär! :) Perfa väder med en stor glad sol och en sötis häst som tyckte att livet lekte på fältet. Finns bara ett ord som passar: Underbart! :)♥ Att få hoppa framhoppnngshindret tyckte han dessutom var kalas! :D så sjukt söt :)
Sen fick lillskiten en dusch eftersom han blev dyngsvettig och efter det satte fixandet igång! Packning och tillsnyggning av hästen som inte var sammarbetsvillig kan jag lova, men sen blev vi sams och han blev så snygg så! :) Det bästa är när han ska "hjälpa till" med torkningen efter duschen, suger tag i handduken och sen håller han fast haha! ;D
Dock kan jag ju hälsa att blindbrodd är ett påhitt av djävulen! Men idag var vi ganska sams så det tog faktiskt inte så lång tid att få i dem :) Förra gången tog det ju dock en timme! -.-
Frisering stod också på schemat så nu är båda mina prinsar i toppskick! :D
I mrogon ska jag med Emmis til NFK som horsekeeper och sen på kvällen blire kräftskiva (urk för kräftor, men ska försöka äta några) hemma hos Tessan! :)
Nu måste jag göra klart inna jag tar mitt pick och pack och bäddar min säng hos Emma! :)
Kram Amanda

Har tyvärr inga bilder här ännu så jag hoppas det går bra ändå! :) Men ni får en gamma bild från fältet iaf :)


» It's not a question but a lesson learned in time

Har alldeles precis ätit middag efter att ha varit hos Celloni en sväng! :) Idag var hon en glad hest och det var Sandrina och Nancy med så det blev en mycket bra uteritt med Emma och Mona.
Jag tycker att man borde sluta skolan vid lunch varje dag och sen bara göra roliga saker! Inte ha ett sånt piss-schema som jag fått den här perioden som har bestämt att jag ska sluta 16 tre/fem dagar. inte okej. Lugna rogivande skritturer är mycket bättre! :)

I alla fall, idag var det den stora dagen! Så nu är jag ägare till en sprillans ny Macbook pro :D :D Eller ägare och ägare, "lånar" dem ju av skolan men det är ju tänkt att alla elever ska ha datorn som sin egen och sen även kunna köpa loss dem vid studenten, så jag säger att jag är ägare! :)
Har dock inte ens packat upp den ur kartongen ännu men det kommer! ;) Sen känns det lite trixigt att börja lära sig hur Mac fungerar också men det löser sig nog det med :) Kan ju spendera min håltimme i morgon med att pyssla med dator så ska ni se att vi blir bästisar fort!

Måste bara fixa ett fint skal till den och sedan ett fodral också, sen är jag fit for fight! :)

Förresten kan jag berätta att jag började med Franska igår! Fett kul var det men jag fattade inte ett skit! ;) Ni ska bara veta hur ologiskt allt uttalas, till exempel stol. Stol stavas CHAISE på franska men uttalas CHÄÄZ ungefär haha. Verkar iaf väldigt kul och det är ju alltid bra! :)
Läraren är dessutom lite skön som visar magen hela lektionen och suger på sina glasögon när hon tänker ;) Tror jag ska kalla henne för Maggen istället för Maggan (hon heter  Magdalena) haha :)

Nu blire snart upp till Hageby och pussa på mina pojkar och börja packa till NFK :D på söndag. Helgen är nämligen smockad så jag kan ju glömma att packa på lördag! ;)

Eftersom jag inte direkt har nån bild som passar till det här så får de finaste stå för det med en av bilderna som ska vara framsidan till min kalender! :)

Kram Amanda


» Och så var skolan igång med datorer och allt...

Japp så är fallet! Kan ju berätta att både igår och i måndags var fett ovärda dagar! Måndagen hade vi bara info på i ca en timma och sen fick vi gå hem -.- skönt iofs men drygt att ta sig ända till Haga bara för det! ;)
Igår hade vi en lektion och sen var vi i aborreberg i en timma. Hillevi och jag lyckades missa bussen från stan (BARA för att lärarna tyckte att vi skulle hinna äta, ta oss till södertull och sätta oss på bussen som gick en gång i timmen, på 35 min) och då fick vi ändå sluta 20 min tidigare från matten!
Tur att världens snällaste mamma kunde vara en räddare i nöden om komma och skjutsa oss!

Sen blev det stallet på eftermiddagen och Noak blev friserad! :D Himlans fin är han nu och eftersom han blivit ordentligt borstad innan av sin andra skötare mådde han som en prins igår! ♥
Bara pricken kvar dårå och han ska fixas på fredag kväll så han är finis till NFK på söndag :)
Förresten kan jag tala om för er att Maria är en liten ängel som ställer upp och skjutsar mig och Tarzan, såhääääääääääääääär snällt! :D♥

Förresten kan jag säga att i morgon blir en rolig dag, för då ska vi hämta ut våra Macbooks! :D :D Alla elever på Haga får nämligen en egen dator nu och det blir noh gött! :)

Efter lunch sen har jag håltimma så då tänker jag ta mig in till stan och göra några ärenden, får ju passa på då så jag slipper efter skolan sen ;)

Kram Amanda


Erkänn att ni blir lite avis... ;)Tack förresten ni som svarade på min fråga om inläggsflyttningflyttning, omorganiseringen påbörjas snart! :)

» Sjukt söt

Ni måste kolla på den här sjukt söta sengångaren! :)

Skulle ha lagt in hela klippet här men fick inte ordning på det ;)

Kram Amanda

» En fråga...

Är det någon där ute som vet svaret på detta:

Om jag vill börja lägga gamla inlägg i kategorier som jag skapat nu, kommer de då att även flyttas runt så att de hamnar på bloggens förstasida eller kommer de att ligga kvar på sina platser men ändå hamna i kategorierna som jag lägger dem?
För om de kommer att börja flyttas runt vill jag inte lägga de gamla inläggen i sina kategorier, då kommer ju allt bli helt upp och ner ju! ;)
Skulle vara bra om någon som vet vill svara! :)

Kram Amanda


Tyckte bilden var lite söt... :)


» Kvällskurs sum - 11, dag 4

Dag 4 (lördag) betydde sista dagen :( Skittråkigt eftersom den här kursen nog varit typ den roligaste kursen som jag gått på HR.

Eftersom vi hela tiden gick efter regeln "varannan dag dressyr/varannan dag hoppning" blev det just hoppning sista dagen. Testade på båda banorna inför Pållestollarnas Pay and Jump dagen efter (igår) och jag gillade dem mycket! :)
Väldigt kul att få hoppa igenom dem och framförallt att få hoppa lite tittigare hinder. Superskoj! :D
Annat superskoj är att Zäta fortfarande kändes himlans positiv! Lite trött i kroppen kanske men inte tillräckligt för att inte busa lite! ;)♥

På teorin kollade vi på L8 och Mamba som gjorde lite olika dressyrrörelser. Nyttigt och bra men jag var trött i huvudet och orkade inte koncentrera mig nämnvärt. drygt. Men det var iaf bra att få se från marken hur både hästens och ryttarens rörelser ser ut under ex. öppna/sluta.

Fett synd att den här kursen tog slut tycker jag, hade gärna haft det sådär resten av året! ;)

Kram Amanda

om det dimper ner några bilder från kursen av olika fotografer kommer de även att dyka upp här, den som lever får se...! ;)

» Kvällskurs sum-11, dag 3

Igår gick det inte fullt lika bra som det gjorde de två första dagarna. Vet inte om han hade träningsvärk eller så för han ville inte gå fram lika ärligt som dagarna innan och ta stödet... Eller om jag red sämre helt enkelt? Tyckte att jag själv vav lite ostadig i sitsen och det kan ju självklart ha bidragit till att han blev ostadig.

På teorin hade vi iaf tömkörning! :) Passade mig mer än perfekt eftersom jag kommer att jobba mycket med Freja på det sättet framöver, så nu fick jag lite tips och instruktioner att tänka på! :)
Började med att köra Lucie, vilket inte var enkelt... C visste inte ens om hon var tömkörd tidigare och det är ju alltid lite nervöst att vara först i så fall ;) Tyckte ändå att hon var rätt så duktig. Hon gick fram till tömmen och tog ett ganska bra stöd, men formen var väl inte vad den kunnat vara ;)
Fick testa Cobbe sen också vilket var betydligt lättare! Tycke han blev fiin :)

Annars var det dressyrpass igår. Fick vara i ridhuset eftersom vädret hade bestämt sig för att strejka = svindammigt -.-
För att förtydliga så kan jag säga att min vita piké var brunrandig, man kände dammet mellan tänderna och hela sadeln + hjälmen såg ut som bruna tussar. inte kul.
Är som sagt inte riktigt nöjd med gårdagen, är väl inte missnöj heller egentligen, men det kunde ha känts bättre! ;)
Vi fokuserade mycket på att kunna lägga ner hästarna i en lång och låg form och att sedan kunna få upp den i en samlad form igen. Utgick lite från rollkür...
Jobbade vidare med öppnor och slutor i trav och skänkelvikningar och förvänd galopp i galoppen. Något positivt var att skänkelvikningarna gick över förväntan! Bara jag släpper till innertygeln lite går han genom dem jättefint :)

Kram Amanda


» Kvällskurs sum-11, dag 2

Det här får ni lite mer i efterskott än dagen efter, men så blir det ibland! ;)

Dag två var det sitsträning på teorin och sedan hoppning under ridpasset! :) Fortsatte i spåren efter dag ett och måste säga att båda delarna gick väldigt bra!
Sistträningen på Vulfa gick över förväntan. Hade ju trots allt aldrig suttit på henne förut men tyckte ändå att jag kom till en bra ridning och hittade en stadig sits, det var kuligt! :) 

Hoppningen var bara väldigt rolig! :D Superpigg hest som kanske inte riktigt gjorde det jag sa till honom jämt men han var sådär härligt på så han liksom står och studsar på samma ställe hela tiden om jag tar i honom, sötnos! :)♥
Fortsatte arbetet med sitsen även här, för att kunna reglera sprången mellan och innan hindrena. Tråkigt att korta sa Zäta men han var som sagt väldigt söt! :)

Kram Amanda

» Att en liten groda kan göra en vän så glad... (:

Den som var närmast det rätta svaret på gissningsfrågan igår var SARA! Hon gissade på att vi röjde i skogen och styrketränade samtidigt :) Sen hade ju iofs MARIA helt rätt i hennes gissning också eftersom hon skrev att vi sågade i skogen, vilket vi uppenbarligen gjorde ;) Därför får båda varsin länk hihi!

Nu har jag precis varit ute och övningskört med mamma efter att ha varit på powerwalk, hälsat på Emma ute i Bjärby, hälsat på buskattungarna och pratat lite med Celloni och Winnie. Ska ha Celloni i morrn igen men då kanske jag får rida själv så vi får väl hoppas att hon håller sig i skinnet då medprecis som i tisdags! ;)

Körningen gick bra, mycket bättre än igår. Blir säkrare och säkrare nu och det är väldans mycket roligare att köra på de riktiga vägarna än att köra runt på massa tomma parkeringsplatser ;)
Mötte en aptjurig gubbe idag också som dessutom körde typ mitt på vägen. Kom på mig själv med att sitta och le värsta mycket efter att han kört förbi dessutom, lite provocerande kanske haha? :)

Nu ska jag byta om och sen ta mitt egna fordon upp till stallet :)

Kram Amanda 


Hittade en sånhär filur i stallet igår kväll, om ni visste vad mycket kul man kan ha med en sån... ;)


» Kvällskurs sum-11, dag 1

Hejsan! (:

Igår startade årets kvällskurs, en kombinerad kvällskurs för Cissi! :)
Började med en väldans bra teorifilm om ryttarens sits och inverkan därigenom. Hann inte se klart den men tror att jag ska låna hem den istället! ;)
Fick även testa på ett träningsprogram om hur stark en ryttare borde vara, och det var också bra! Tror att jag klarar MVG-nivån om jag anstränger mig lite :D

Sen var det dags för ridning då, och gissa om det var roligt att komma igång igen! :D :D
Zäta kändes dessutom mycket bättre än jag hade trott efter hur han har bettet sig på barnlägret innan och med tanke på att jag inte ridit honom på hela sommaren.
Enda skillnade var egentligen att han kändes lite ostadigare i sig själv och lite mindre taktmässig, men annars typ precis som när vi avslutade förra terminen, superkul verkligen! :) Tror dessutom han tyckte det var roligt också, och det gör mig ju inte mindre glad precis! ;D

Tränade massor på sitsen, med stigbyglar, utan, med tygelkontakt, utan osv. Nyttigt och kul :)

Idag står hoppning på schemat och det är jag galet taggad för, hoppas att gårdagens känsla sitter i hos oss båda :) Innan dess blir det sitsträning under longering, alltid kul att se vad andra tycker enligt mig, få veta vad jag kan förbättre och så :)
Ska dock bli longerad på Vulfa, kan bli lite spännande eftersom jag aldrig ens suttit på den hästen innan haha! Vi märker väl hur det går! ;)

Kram Amanda

Får se om jag kan ta med mig kameran ikväll... nån vänlig själ som vill fota någon dag? :)


» Det rätta svaret ...

... på gissningsfrågan är:

Vi bygger en träningsplats! :)

När vi backtränade förra veckan pratade Johanna om dels en träningsform som gick ut på att man löptränade i kuperad terräng (ojämn terräng utan vägar och stigar) och sen ett par dagar senare läste vi om bergslöpning i tidningen. Då lät vi inspirationen flöda vilket resulterade i den här idén! :)

Vi har alltså byggt oss en träningsplats i skogen där vi kan både styrketräna, bergslöpa och sen löpträna då :) Vi har släpat dit stora stockar som vi kan ha vid tex benböj som tyngder, mindre stockar man kan ha som skivstänger, stenar som hantlar, och stora stenar som vi kan typ "kasta så långt som möjligt" :)  Ärligt talat tycker jag att vi verkligen är up to something, måste bara komma på ett namn på träningsformen! ;)
Förslag som finns nu är:

Foresting, eftersom vi tränar i skogen och det låter coolt.
Wooding, samma anledning men lättare ett säga.
Ewring, kommer från Everything, eftersom vi tränar allt möjligt.

Tror att vi kommer spendera ganska mycket träningstid på våran lilla plats framöver, kan säga att vi hade väldigt roligt där redan när vi byggde den! :D

Kram Amanda 
» Guess what...?

Hejhej!

Nu ska ni få en kluring här, den som kan gissa vad jag och Johanna trixar med i skogen är.... bäst! ;D Och kan få en länkning haha (som om jag hade värsta stora bloggen^^) Svaret får ni kl 22 ikväll! så gissa innan dess förslagsvis :)

I alla fall, här kommer bilderna! :)Och nej Johanna, du får inte gissa! ;)

Kram Amanda

» Kalmar-shopping (:

Nu laddar jag upp bilderna på allt som jag shoppade under Kalmar/Öland-resan med familjen! :) Handdukar till ansiktet


Två små portmonä'er att lägga "tjejsaker" i i väskan ;)


Tandborstskydd, finns inget äckligare än att få hårstrån i tandborsten!


Mapp till skolan, indelad i tolv olika fack. Supersmart :)


"Kom-ihåg-klämma"


Ett kakfat (som jag letat efter i hundra år) och en cupcake-burk


Braiga böcker


Ny fin skolväska. Älskar färgen, riktigt chokladbrun i verkligheten :)


Nya kalendern, ska bara byta framsida på den! :)

 
Allting! :) (utom kalendern) Det bästa var allt utom väskan var på rea, så fick alltså allt detta till världens fyndpris! Är supernöjd med allt :D

Kram Amanda

Btw, ursäkta muppljuset på vissa av bilderna!


» Jag HATAR att klippa mig!

Var och klippte mig för en stund sen och okej, nu har jag typ bestämt mig, jag ska sluta klippa håret för all framtid!!! Blir aldrig riktigt nöjd och det känns jämt som om jag klipper av halva huvudet.

Idag t.ex; Kände mig skitstolt ärligt talat som faktiskt lät min frisör klippa lite den gär gången och inte bara ta typ 2 millimeter. I stället blev det kanske 4-5 cm vilket såklart är superbra för håret som behövde fräschas upp, men nu har jag ju inget hår kvar!
Eller jag vet ju att jag har ganska långt hår egentligen, och att det ser mycket trevligare ut nu, men jag vill att det ska vara lika långt som innan!
Jag känner mig så ful när håret är precis avkapat (som det blir i topparna när det är nyklippt innan det har fallit tillbaka lite) när jag lägger fram det över bröstkorgen. Att det dessutom ser skitkort ut gör ju inte saken bättre direkt...

Okej, nu ska jag sluta klaga som en bebis. Får väl vara stolt över mig själv för att jag vågade klippa lite istället och sen spara ut skiten igen... haha.

Kram Amanda

» Leila bakar, medan jag omstrukturerar

Alltså jag kommer alltid fram till samma sak när jag lyckas pricka rätt TVtid och kollar på "Leila Bakar", och det är att jag blir sjukt inspirerad av henne!
Detta beror dels på:
1. Hon ser så glad ut jämt
2. Hon är rolig
3. Hon är söt
4. Hon bakar alltid så roliga saker
5. Det ser alltid jättetrevligt ut när hon bakar
6. Hon har alltid massa vänner som bara väntar på att få smaka hennes underbara bakverk
7. Allt är så färgglatt och pyssligt med fina bunkar och vispar och sånt i hennes kök, varför har inte jag det så?

Jag kan inte komma på så mycket mer nu, men jag blir bara så himla inspirerad! Vill baka allt hon bakar och jag vill göra det nu! Tänk om jag kunde få vara min egen Leila Lindholm för några veckor? ;)

                        

I alla fall, det jag vill komma till med det här är att jag ska damma av två kategorier som jag har haft ett tag men inte lagt något i, nämligen foto och just bakning.
Fotograferingskategorin säger sig ju självt vad den kommer innehålla, och bakningskategorin kommer att fyllas på med recept och bilder på sånt som jag lyckas knåpa ihop i köket! ;)
Vad tror ni om detta? :) Jag tror det blir bra med framförallt mer bilder på bloggen, känns ganska kul faktiskt! :D


                                           

Ja ni, känns som om bloggen ligger lite under ombyggnad överlag, vi får väl se vad jag lyckas åstadkomma... ;) Men en sak är säker, och det är att den håller på att bli mer "mig" än den någonsin varit tror jag! :)

Kram Amanda


» Lite i efterskott men vad gör det? (;

Hann inte fixa det här inlägget igår, men det kommer nu istället!


Grattis Hillevi som nu har fyllt hela 17 bast! Wihoo :D ♥ Därför får ni en fiiin bild från förra årets Italien-fest!» Fest hos Mange, fest hos Mange, nuu..

Bara för att jag och bror invigde (elr säger man inveg??) nya tältet inatt! Helt klart det bästa tältet av dem alla! :D

1. Supertältet
2. Bror bredvid
3. Det fina golvet vi gjorde av stolsdynor till altanmöblerna haha! Superbra att sitta/spela kort/sova på! Täckte dessutom hela tältbotten, perfekt! :)Kram Amanda


» 13/8, fyra timmars sömn börjar kännas i huvudet nu

Japp, endast fyra pluttiga timmar sov jag inatt, men det gör inget! För igår firade HEJA Hillevi som fyller 17 bast i morgon! Säger inte grattis nu för det tänker jag göra då! ;)
Blev en ganska vanlig HEJA-fest. Massa sprit, FF, hög musik, och massa trasiga möbler. Eller...?
Snarare god Hillevi-mat (aka hamburgare+pommes), filmmys, skattjakt efter paketen, marängscwizzzzz som jag inte har en aning om hur man stavar till, därav hemmamecken ;) och massa lek i en lekpark! Fett bra kväll! Anledningen till att vi sov så lite var att vi gick och la oss typ 03, och sen upp typ 07-07.30. Hillevi skulle nämligen iväg och då var det lika bra att gå upp och sparka igång dagen! ^^

Sen dess har jag:
♣ pysslat med alla fina saker jag köpte under Kalmar/Öland-resan med familjen. Kommer ett inlägg om det senare.
♣ Flyttat in i min nya fina bebiskalender, älskar den!
♣ Varit i stallet
♣ och tagit hand om Fasa

I stallet var det en konstig stalldag. Hände egentligen inte så mycket, jag bara flöt omkring och hade det bra. Det var kul :)
Städade mitt/Zätas skåp, min del av Noaks skåp och sen fick jag ett damp och tog hela skåprummet. Är det nåt jag hatar så är det när det är rörigt och skåprummet har en tendens att bli så stäkigt att man får klättra över skräp för att ta sig fram och en annan tendens att se ut som ett krigsläger fullt med bombade soptunnor. Blä! Men nu är det fint igen! :)

Sen var jag en snäll stor tjej och hjälpte Noaks fadder som är en liten tjej att ta sitt tränskörkort.
Tyckte hon var duktig faktiskt men jag var tvungen att asgarva lite när hon inte kom ihåg att nosgrimman heter Aachen och att snokremmen heter snokremm.
I stället blev det arsle och snorr-rem haha! Nu menar jag inte att hänga ut henne på något sätt för jag tycker faktist att hon var riktigt duktig som kämpade på och det ÄR inte lätt att komma ihåg Aachen om man aldrig härt ordet förut! Gulligt tyckte jag :)

Sen tog jag hand om Fasa :) "Hade" henne idag åt C så jag mockade, fyllde på vatten och bortstade. Höll på med borstningen i över en timma eftersom den lilla hästen bestämt sig för att rulla sig 18 ggr i hagen, och sen såg jag värre ut än henne. Fy F*n! Stöv och damm precis överallt! De svarta shortsen är nu beigefärgade, det blåa linnet är grått, och det såg ut som att jag hade massa grå päls på armarna! Så skitig :P Men hon är väldigt gullig den där hästen så det gjorde inte så mycket :)

Efter Fasa-makeovern pysslade jag lite med funkisarna till PAJ (Pay and jump) och sen tog jag och Johanna våra cyklar och trampade hem.
Nu ska jag bara byta om till träningskläder och slappa lite, sen blir det backträning med J, ska bli sköj! :)

Hade!

Kram AmandaEn liten bild på HEJdelen av HEJA får pynta inlägget :)


» Oh, look at the time...

... som den där kaninen i Alice i underlandet säger, om jag inte minns helt fel!
Egentligen kanske klockan är lite mycket för att sitta här och knåpa ihop ett inlägg, men jag är inte trött så det är ingen ide att försöka gå och lägga mig...

I morgon, (eller senare idag?!) väntas SISU-jobb på hyresbostäders prova-på vecka. Hela grejjen går ut på att barn och ungdomar ska få prova på en massa olika idrotter och så ska vi Poolare vara där och hålla i olika stationer med samarbetsövningar under tiden. Blir nog rätt kul tror jag. Är näst sista gången som jag har ett SISU-uppdrag för den här gången, sista blir på måndag.

Något jag har funderat på ett tag är hur min blogg har förändrats under den tiden jag har haft den...
I början var det nog ganska puckade saker jag skrev om tror jag, innan jag liksom fattade grejjen? Sen dess har det hänt massor, jag har lärt mig lite mer om webbdesign (med hjälp av H), jag har börjat följa en jädrans andra massa bloggar (dålig tidstagande vana), kommit på lite mer vad som är värt att berätta här och inte osv, osv.
Men en sak som jag har märkt av ganska tydligt är att jag skrev mycket mer om mina åsikter förut.

Om jag hade ett problem till exempel, då skrev jag nästan alltid långa funderingar om det här men maskerade det så att de flesta egentligen inte förstod vad jag menade, bara att det var något.
Och egentligen är det ganska skönt att göra så tycker jag. Bara lufta sina tankar och kanske avreagera sig helt och fullt utan att någon fattar, men ändå finns de där och lyssnar (aka läser). Det blir liksom lite som att berätta om sina tankar för någon utan att göra det öga mot öga, vilket jag tycker är ganska skönt.
Och jaa jag vet inte, det kanske ploppar upp en ny kategori med namnet "Tankar & Funderingar" eller så så småningom, kanske borde lägga det här inlägget i en sån kategori? Jag gör nog det.

Blir lite svamligt nu känner jag. Men det jag vill komma till är att jag tycker om att skriva ner saker precis som jag tänker dem. " Råa" fria ord som inte har omarbetats för att passa sammanhanget, platsen eller tidpunkten där de yttras, utan ord som låter precis som jag menar dem. Mina tankar helt enkelt.

Hoppas ni inte tycker jag verkar helt knäpp eller helt deprimerad när ni läser det här, för så är verkligen inte fallet! Jag mår nog bättre än jag gjort på länge tror jag, och bara för att understryka det så får ni inläggets första Smiley:  :) , varsågoda! Men detta var vad som ploppade upp i mitt huvud nu när jag satt här helt enkelt.

Nej ni, jag mår himla bra just nu, men ni kan räkna med mer "Tankar & funderingar" inom den närmsta framtiden!

Kram Amanda

» 8/8 2011

Fin rubrik va?! ;) Skulle bara säga att Idag åker jag på semester till Kalmar och Ölnad och sådär! :) Ses på fredag!Bara för att de finaste äntligen är hemma! :) ♥

Kram Amanda

» Glassrecension nr 7: Choco crisp


Choco crisp är en ganska liten glass som (iaf vad jag vet) bara säljs utav glassbilen ;) Där kan man köpa den både i olika glassblandningar och separat i flerpack.

Smak: Som bilden visar ganska tydligt består Cc av vaniljglass med kolasås och crunchy, och är överdragen av choklad och mer crunchy. Dock är det inte samma sorts crunchy som i t.ex Daimglassen, utan det jär är mer som kexsmulor. Jag gillar Cc mycket, men "kexcrunchyn" är lite tråkig.

Utseende: Cc är väldigt lik den nya Magnumen, caramel and nuts, så frågan är vilken som är en kopia? ;) Men i övrigt tycker jag att glassen ser ganska god ut, roligt med så mycket olika strukturer :)

Pris: Vet inte, beror på hur nu köper den ^^

Kommentar: Cc är en god glass men det går aldrig att komma ifrån att det är glassbils-glass. Alltså smakar den kanske inte lika mycket som en vanlig glass och kan se lite halvdan ut ;)

» Skyscraper - förvånadsvärt bra låt

Idag bär det av till Västervik och båten för att ha pizzakväll med mormor och morfar! En årlig tradition som inte får missas :)
Ska dock ta bussen själv ner runt 13.40 och vi får väl se hur det går haha ;) Hatar att sitta bredvid okända folk men det är ännu värre att fråga om det är ledigt! Oftast svarar ju folk nej dessutom och det kan jag störa mig så galet mkt på! Dom kan väl för f*n flytta på sina väskor eller?! Menmen, får leta upp nån söt tant att sitta bredvid om jag kan ;)

Ska väl packa klart nu eftersom jag inte gjorde det igår -.- sen duscha efter det ta cykeln ner till stan, ställa den på jobbet, och knalla ner till bussen. Måste köpa glass på vägen oxå tror jag, har blivit lite beroende! :D

Hade!

Kram Amanda

» I'm on the edge of glory

Hej! (:

Cykelturen till Ågelsjön igår med Johanna blev bättre än bäst!! Tog ca en timma att ta sig dit och det tyckte inte våra rumpor om, men det var det galet värt!

När vi kom dit var det proppat med folk, och då menar jag proppat. Hela berget ovanför de bra klipporna var bombat med folk så då trodde vi väl ungefär att det var kört att få en hyfsad plats... men vi gick iaf ner till klipporna och tittade och vad tror ni vi hittar då? - Jo, hela meterklippan är LEDIG!!!
Meterklippan är den typ bästa klippan vid Ågelsjön. Den är stor, bred, platt så att man utan problem kan ligga ner och sola eller sitta och äta, den har en bergknalle som sticker ut på sidan så att det typ blir lä och asvarmt osvosv...
Om ni tänker en ett berg med en urgröpning med 90 graders vinkel så fattar ni nog ;) En annan bra grej är att det är ca en meter att hoppa från klippan till vattnet (därav namnet "meterklippan" ^^) för då kan man inte stå och fega haha :)

Men iaf, började med att doppa oss för att svalka oss efter mördarbacken som är sista biten upp till sjön, hatar den! -.-
Superskönt i vattnet ver det, vi bara njöt båda två! :D Sen gick vi upp och åt pannkakor och fruktsallad, solade, badade och sen råkade vi somna nån timma i solen! ^^ Himla tur att Johanna vaknade, annars kanske vi hade legat kvar än eftersom jag tydligen som väldigt djupt som missade alla hennes väckingsförsök! ;)
Doppade oss igen för att vakna till och cyklade sen hemåt och åt glass på vägen :)

Åh juste! Glömde säga att vi typ tävlade med en kvinna/tant på vägen dit också haha! Men hon tyckte det var jättekul att köra om oss och att bli omkörd av oss så då var väl dagens goda gärning gjord då hehe ;)
Aa, en galet bra tur var det! :D

Har inga bilder därifrån så ni får 2 andra badbilder!

Kram Amanda
» Glassrecenssion nr 6: GuldnougatEftersom jag varken har en egen bild på denna glass eller kan hitta en på internet så får ni en bild på själva nougaten istället! ;) Guldnougatglassen är en "kulglass" som finns att köpa på t.ex Halvars här i staden! :)

Smak: Grym! Vaniljglass fullproppad med massor smarrig nougat, här snålar de inte på fyllningen kan jag säga. Skulle kunna vara den godaste kulglassen jag någonsin ätit! ♥

Utseende: Ser nog ut som kulglass gör mest. Ganska mojsigt i storpack men fint i kulformat! ;) Vita kulor med massa ljusbruna virvlar och prickar.

Pris: Minns inte tyvärr... Men galet prisvärd!

Kommentar: Bästa guldnougatglassen :)

» Glassrecenssion nr 5: MjukglassSmak: Mjukglass kan komma i lite olika former, men vanligast är vaniljsmak. Enligt mig är den god och passar till allt! Den känns också ganska enkel och fräsch! :)

Utseende: Beroende på vilken sorts mjukglass man väljer ser den såklart olika ut, men om vi fortsätter med vanilj så är det enda jag kan säga att den ser lite gammaldags och typ mysig ut haha! Sen tycker jag det är lite coolt att de kan snurra upp så mycket glass i struten och liksom vrida till den såhär fint ovanpå :)

Pris: Beror helt på var du köper den och vilke storlek du vill ha.

Kommentar: Mjukglassen är oftast väldigt god och prisvärd, köp den om du väljer mellan den och en annan men inte kan bestämma dig ;) Tycker även att man blir väldigt mätt av den! :)

» Oj oj oj...

... mina vänner, nu var det ett tag sen jag var här sist! ;) Men om ni visste hur bra jag har haft det under den tiden!

I måndags började den årliga städningen av Hageby Ridklubb, med andra ord Hagebys kök, toaletter, läktare, teorisal, samlingssal och hall :) Och bara för att vi (jag, maria, johanna, och lite emma också) var rejsersnabba var vi klara redan igår! :D Hur skönt?! ;) Lite cashflow på det också satt ju som en smäck! ;D

Annars har jag badat i bästa Sörsjön 2 ggr, varit ganska mycket ute hos hästarna på betet, varit med vänner och haft vädret på min sida = Wiiiee! :D
En höjdpunkt har helt klart varit gårdagkvällens kvälls/natt-picknick med Emma och Johanna. Görmysigt att sitta på ett berg mitt i natten och bara prata om allt och inget. Så mycigt att vi var tvugna att gå hem runt 12 bara för att inte somna där på studs haha ;)

I söndags var jag med Matilda till Kiladalen på tävling också :) Dock hade de typ världens tyngsta underlag (JAG sjönk när jag gick i det, tänk då hur tungt det måste vara för hästarna som väger ett par hundra kilo mer än mig!!) men Matilda och hennes pållar var duktiga ändå! :)
Och igår var jag och J på biketrip ut till Sidus och hälsade på hennes miniponny och Cissi. Lekte massa med Tuva och Jonathan också så vi råkade stanna väldigt länge, men vi hade kul kan jag lova! ;)

Nu ska jag knåpa ihop 2 glassrecensioner åt er innan jag cyklar ut och fotar hästarna igen, och sen vidare till ågelsjön med Johanna! :)

Kram Amanda2 gamla betesbilder, snart kommer det upp cirka 3000 nya haha! :)