» Påskafton

Jag får väl börja med att säga Glad påsk på er! (: Äter ni mycket ägg och godis? Det kan jag lova att i alla fall jag gör och det tycker jag verkligen hör påsken till. Om inte annat är det en bra anledning att unna sig lite extra gott hihi!

Sedan jag skrev här sist (ja förutom imorse då) har jag hunnit med en hel del. Däribland skickat in en skoluppgift, haft morgonfodring och utsläpp på Bjällbrunna, skrittat Mimmi barbacka i solen, dressyrtränat med Zäta, stooorhandlat mat till tretton personer alldeles ensam, haft fina vänner hemma på middag, påskpysslat lite i köket, haft kompismys med Johanna, börjat bli nervös inför måndagen och undrat vad jag egentligen ger mig in på, och njutit av mitt tidiga lov. Det bör tilläggas att solen lyst med sin närvaro en hel del och att det vissa dagar varit riktigt skönt ute. Med andra ord har jag haft några toppendagar (:
 
Nu är då det riktiga påsklovet här och jag startade det som sagt hos Zäta imorse. Jag älskar verkligen att hänga i stallet under mornarna när det är sådär extra lugnt och hästarna står och tuggar sitt morgonhösilage. Riktigt mysigt! Min plan idag var att vara hemma till halv elva så jag stökade undan det vanliga pysslet med mockning, torvning och påspackning ganska snabbt. Men någonstans i mitten där råkade jag fastna i solen med Cissi så tiden sprang iväg lite, *hosthost*. Tur i alla fall att jag bortstat och pysslat om Pricken innan så det hann göras i lugn och ro (:
 
Resten av dagen kommer bli lite annorlunda! Det är nämligen dags att fira en nybliven artonåring och just detta firande kommer innebära massor av roliga saker för hela HEJA-gänget. Det kommer verkligen bli superkul och jag har sett fram emot det här riktigt länge. Mycket mer törs jag inte avslöja här ifall ett visst födelsedagsbarn läser, men det kommer säkert bli grymt och kompishäng är ju aldrig fel! (:
 
 

» Prickedipp

Startar dagen på bästa sätt hos mitt hjärta ♥
 

» Hon är fin hon ♥

 
Hittills har jag ridit fröken M två av fyra gånger den här veckan och nu börjar jag komma på lite hur det är att umgås med och rida ett sto, hehe. Nog för att Mimmi i 9,5 fall av 10 är fruktansvärt snäll men igår under Lisbeth-träningen var vi inte riktigt överrens om jag säger så. Jag sa; samla, flytta för skänkeln och stanna kvar i låg form medan Mimmi sa; ALDRIG!, studsa på stället, grymta upprört och hoppa iväg. Till slut var jag så frustrerad för att jag inte kom åt henne att jag bara skrattade. Det finns inte mycket annat att göra när hon lägger sin tjuriga sida till och dessutom kan jag inte hålla mig när hon sätter igång som värst. Det är i alla fall bättre att skratta än gråta över saken, eller hur? (: Knäppismimmi! ♥
 
Med gårdagens träning i bakhuvudet blev det en mystur i solen idag tillsammans med Nickan, Linda och Sandra. Hur mysigt som helst att skritta tillsammans allihop med solen som värmer och hästar som hela tiden frustar nöjt. Då är gårdagens bravader glömda och förlåtna väldigt fort kan jag lova! (; 
 
Vad vi pysslar med resten av veckan är än så länge bara lite löst planerat... Eventuellet packar vi transporten och åker och hoppar på ridskolan på fredag, om jag kan fixa skjuts vill säga. Annars blir det jobb på grusvägarna som förhoppningsvis har smält ännu mer tills dess. Söndag kommer nog ägnas åt dressyrtrim, för på måndag händer nämligen något mycket spännande om allt går vägen och jag har lite tur! Men vad får ni se då hihi (;

» Två veckors påsklov

Japp ni läste helt rätt, det är nämligen så att jag på sätt och vis har hela två veckors påsklov med start i fredags, lyxigt va? (; Förklaringen till det här är att 1. Skolan har utvecklingssamtalsdagar måndag och tisdag den här veckan, vilket betyder att alla lektioner är inställda och att elerverna har hemarbete istället. 2. Jag är redan ledig varje onsdag då det är tomma dagar på mitt schema. 3. Jag slipper gå på franskalektionen, vilket är dagens enda lektion på torsdag, och får ta igen den i efterhand. 4. Fredag är långfredag och då är alla lediga.
 
Idag startade jag därför mitt minilov som jag kallar den här veckan och har hittils haft en grym dag! Några timmar har spenderats på stan med mamma, myslunch och jättefyndshopping av träningskläder på Stadium och några på våffelätande. Haha nejdå inte timmar, men en ganska bra stund satt vi vid köksbordet och njöt. Det är ju trots allt våffeldagen idag och våfflor skulle ju kunna vara något av det godaste som finns! Lite senare piper jag iväg till stallet för mys med Zäta och styrelsemöte och efter det får jag se vad jag hittar på. Kanske lite filmtittande eller pyssel med kameran nu när jag inte behöver gå och lägga mig direkt tidigt ikväll. Skön känsla! Det är dessutom en ganska lugn vecka jag har framför mig, men egentligen borde jag väl sova. Vi får se hur det blir med den saken *host host* (;
 
 
 

» Trutis testar remontgrimma

Det här med att hålla munnen stängd när man rids är något som Zäta tycker har blivit himla onödigt. Istället är det enligt honom mycket bättre att gapa massor, visa alla sina fina tänder och imponera med den mycket långa och slemmiga tungan. Tycker matte samma sak, njaaa, tveksamt!
 
Nej den lille killen har verkligen ändrat sitt beteende i ridningen på sistone, men det har jag som bekant redan nämnt. Från att vara den som blev låg, stark, springig och dragig när han tröttnade på att jobba gick han till att bara släppa allt, bli väldigt upprörd och stå på stället och studsa istället. Nu har vi kommit en ganska bra bit på vägen i arbetet med att komma ifrån de här problemen och allt går mycket bättre igen. Men istället har det smugit sig in en ny liten olat, och det är just munnen. Det som återstår att lösa innan alla problem är borta är att Zäta blivit så trutig. Tungan far, bettet skallrar och han går ofta och gapar. Därför testade jag igår, efter ett råd jag fick av Linda Melin när jag tränade för henne för ett par veckor sedan, att rida honom på remontgrimma istället för aachen som jag brukar. 
 
Från början var jag mycket skeptisk. Zäta gick tidigare på remont men då uppskattade jag aldrig att rida honom på det. Jag tyckte han blev opåverkbar och hade svårt att undvika att han gick bakom lodplanet. Men igår testade jag trots allt och resultatet blev bättre än jag trodde. Nog för att han stundtals gick bakom lod precis som jag befarat, men i det stora hela är jag riktigt nöjd med gårdagens pass! Han var på ett sätt  snarare mer påverkbar då än han varit den senaste tiden vilket gjorde att jag kunde komma åt lite nya knappar som suttit långt inne tidigare. Men gårdagens plus går utan tvekan till galoppen, för tusan så fin han var där! Inte alls lika markbunden som han ibland varit tidigare utan galopperade med runda och riktigt luftiga språng. Så himla roligt att känna! (: 
 
Så, jag kanske får tänka om runt det här med remontgrimmor. För trots att Zäta var trutig stundtals även igår kändes han ändå mer tillfreds än han gjort på länge i det stora hela och var väldigt nöjd med sig själv när han fick gå ut och sola sig i hagen. Om inte annat är det helt klart en nosgrimma att variera med i alla fall! 
 » På äventyr med lillhingsten

I Spetember föra året begav jag mig iväg tillsammans med Nickan ner till Marlene Näslin på stuteri Arda i Töreboda för att visa connemaravalacken Aramis på fyraårskvalitén i Tidaholm. Att följa med på den resan var verkligen en av de bättre upplevelserna jag varit med om och jag hoppas att den här helgen blir precis lika bra! Idag åker jag nämligen på liknande äventyr, men den här gången gäller det hingstvisning i Ljungby och det är lille treårige Chalmer som skall visas upp, även han connemara men självklart hingst då. 
 
Faktum är att det här kommer bli min allra första hingstvisning någonsin och det ska bli väldigt spännande! Nickan har berättat för mig hur det kommer gå till på ett ungefär och morgondagen ser troligen ut på följande sett:
1. Veterinärkontroll, kontroll av chip samt visning på hårt underlag
2. Löshoppning där de får poäng för sin teknik och inställning samt möjlighet att utvecklas
3. Hingsten visas för hand i skritt och trav för domare och betygssätts exteriört och för sina gångarter, även utvecklingsmöjlighet
4. Hingstarna visas samtidigt på volt inför domarna
När domarna sedan diskuterat och konfererat de hingstar som visats får man under eftermiddagen veta vilken poäng man tilldelats. Förhoppningsvis blir detta över 40 poäng vilket betyder godkänd hingst och guld. Om jag inte är helt ute och cyklar har jag för mig att de kan få speciella hopp- eller gångartsdiplom också om de utmärker sig särskilt inom någon av grenarna. 
 
Visst låter det roligt? Enligt min mening skall det verkigen bli jättehäfigt och intressant att följa med, för att inte nämna lärorikt! Sedan känns det ju inte helt fel att få gå och dreggla över snygga ponnyhingstar en hel dag, nästan så jag önskar att jag var 40 cm kortare och ett par år yngre än 18 så jag faktiskt fick rida ponny hihi! (; 
 
Nu har vi cirka tre timmars bilresa framför oss innan vi anläder hem till Eva, en av kvinnorna i "Connemaragänget" eller vad jag ska kalla dem, som i övrigt består av Nickan, Marlene och Kerstin som vi skall möta upp där. Världens goaste gäng med en helt sjuk humor så det lär inte bli tråkigt en sekund! 
 
Men först: reseguuudis och senaste numret av Hippson Magazine som jag ännu inte läst! Bra bilsysselsättning (:
 
 
 

» Den senaste tidens hästar

De senaste två veckorna har inte bara inneburit Zäta och Mimmi för min del vilket är det normala, utan istället har två andra filurer smugit sig in på ett hörn och dessa är Flush Sacree och Chalmer. Med andra ord har det varit mycket åkande fram och tillbaka mellan ridskolan där Zäta och Flurran står och Bjällbrunna där Mimmi och Chalmer står. i sådana lägen är jag grymt tacksam över mina snälla föraldrar och vänner som hjälper mig med skjuts när vädret är hemskt, så himla skönt att slippa cykla då!
 
Zäta och jag är i något slags mellanläge just nu känns det som. Jag är grymt motiverad att träna och tävla men lillkillen själv har blivit lite halvdeppig igen. Han presterade ju helt klart över förväntan i Katrineholm och där var han verkligen superfin! Han var avslappnad, positiv och framåt och tyckte det var helt lajbans att få visa upp sig på banan. Men det dör verkar ha försvunnit lika fort som det kom. Den där riktiga gnistan och glöden finns inte där jag skulle vilja ha den och på klubbtävlingarna den 10e och 17e verkade han inte alls tycka att livet var roligt. det gör mig så ledsen att känna att han inte är nöjd, för det märks verkligen tydligt när han inte trivs. Men vi får ta en dag i taget och försöka göra allt roligt och positivt så hoppas jag det ordnar sig. Det kanske är bra för Zäta att jag knappt får ihop någon tävlingstermin för oss i vår...
 
Mimmsa däremot är långt ifrån deppig. Om jag får säga det själv tycker jag att det går bättre och bättre mellan oss just nu och att vi hittar varandra mer och mer för varje ridpass. Jag har äntligen kommit på hur mycket jag måste rida för att orka korta och samla den långa lilla damen och det blir verkligen stor skillnad på henne när hon är "i ramen". I lördags plockade vi för första gången på lääänge fram lite ordentliga hinder och hoppade ganska ordentligt, alltså inte bara gymnastikhoppade utan höjde lite och red mer banhoppningsmässigt vilket gick riktigt bra. Det svåra är att jag måste lära mig skillnaden i att hoppa Mimmi och Zäta. Zäta måste jag ju passa hela tiden så han inte stoppar eller hittar på något bus, liksom vara beredd på att han strular hela tiden. Mimmi å andra sidan vill sköta allt själv vilket hon också gör så länge jag bara håller ett bra grundtempo. Med andra ord är hon en helt annan häst att hoppa, något som är mitt ansvar att lära mig. 
 
Flush Sacree är en nykomlig på ridskolan som kom tillsammans med sin kompis Plutas för ett par veckor sedan. Kanske inte den vackraste individen, men hon har helt klart hjärtat på rätt ställe och jag tyckte hon var riktigt mysig att rida och trevlig att jobba med när jag red henne för två veckor sedan, bara man kommer på hur hennes hjärna fungerar. Flurrans är nämligen en liten orolig tjej. Hon blir lätt stressad och förstår inte alltid vad man menar vilket kan skapa kaos i huvudet på henne ganska enkelt som jag uppfattade det. Min enda tanke och mål under passet var därför att hitta en lång, låg och avslappnad form istället för den stela "huvudet-rakt-upp-i-himlen-formen" hon hade när vi började. Och som sagt, efter lite lirkande och när jag lärt mig hur hon fungerade jobbade hon på riktigt bra och var mer en nöjd med sig själv! Söthästen (;
 
Sist och också minst är Chalmer. Challe är en treårig connemarahingst som står hemma hos Nickan för utbildning och har gjort detta under perioder sedan i höstas. Målet just nu är hingstvisningen i Ljungby i helgen och jag har fått både hjälpa till med hans utbildning under de här perioderna och ska även följa med och visa honom i helgen. Chalmer är en riktig liten pärla. Coolare hingst får man verkligen leta efter och han har en toppeninställning till det mesta! Igår till exempel skulle han för första gången i sitt liv duschas och hade heller aldrig sett en spolspilta tidigare. Trots detta knatar han rakt in och låter sig sedan snällt badas, schamponeras, duschas och fixas utan några protester knappt. Hur duktigt gjort? Väldigt duktigt gjort av lillkillen (: Det ska bli väldigt spännande att se hur det går för honom imorgon efter de här månaderna, ni får hålla tummar och tår för det tänker jag göra! 
 

» Uppis kommer!

Uppisen har kanske inte varit den allra bästa den sista tiden, I know. Jag skyller på att jag lever livet med att åka mellan Zäta och Mimmi, gymmet och vara hemma och mysa med djuren där. Med andra ord är det fullt upp som vanligt och jag är grymt tacksam över att jag har ungefär noll läxor att ta hand om just nu och för ett bra tag framöver. Skööönt! Mycket lättare att ha roligt då hihi (: 
 
Tills jag hittar tiden att sätta mig med datorn riktigt ordentligt igen, vilket blir snart, teasar jag lite med massor av inlägg jag skall knåpa ihop. Detta kommer alltså snart! 
 
 
 

» Jag gjorde om lite

Out with the old and in with the new! Igår åkte min gamla stereo ut fortare än kvickt efter att inte ha fungerat på ganska länge och mest stått och samlat dam. Resultatet blev en mycket bättre plats för utmärkelser och minnen. Ofanför byrån ska jag nog sätta upp en ram med plats för tre bilder, perfekt för hästarna. Hur fint som helst om jag får säga det själv! (:
 
Före:

 
Efter:


 
 
 
 

» Letter to Murray - lite lördagshumör

Medan jag far fram och tillbaka mellan ridhuset och Bjällbrunna två gånger idag med totalt tre hästar bjuder jag på den här bilden som cirkulerat på internet ett tag. Jag kan inte låta bli att tycka den är riktigt rolig, och jag kan erkänna att jag själv funderar ungefär såhär ibland.
 
Egentligen är det inte klokt vad hästarna ställer upp på bara för att vi ber dem och i grunden är det en smart baktanke med bilden! Själv skulle jag ge en miljon för att få veta vad som rör sig i Zätas och Mimmis huvud under en vecka jag. Så otroligt lärorikt för att inte nämna vilken möjlighet det skulle vara, förstå bara kommunikationsmöjligheten och hur mycket relationen mellan häst och människan skulle förändras! Grymt häftigt när man tänker efter lite (:
 

» Braig fredag

Trots en vecka som verkligen kan kallas chillvecka, i alla fall på skolfronten, är det sååå skönt att det är fredag idag! Men så är det ju lite oavsett, fredag är alltid bäst liksom, eller hur? (; 
 
Min dag har å ena sidan varit väldigt slapp och bra och å andra sidan ganska krävande. Som vanligt hade jag endast tre lektioner idag men kruxet var att alla innebar muntlig redovisning för min del = mycket jobbigt. Jag förstår mig inte på mig själv egentligen för ingen utav redovisningarna var direkt lång eller svår, men ändå så gör jag en så stor grej av det och blir mucho nervös. Töntigt ju! Jag vet ju att jag kan om jag bara vill och hur jobbigt kan det vara att prata i fem minuter? En larvpotta är vad jag är. Den enda redovisningen som var direkt viktig idag var engelskan, och det var också den jag var minst förberedd för haha! Men jag chockade faktiskt mig själv lite med att prestera betydligt bättre än jag trodde genom att improvisera hela redovisningen på plats inför klassen, och på köpet vara riktigt nöjd efteråt. Så det var skönt kan jag lova (:
 
Som belöning för att jag klarat av redovisningarna, och framförallt engelskan då, körde jag ett köttigt pass på gymmet och åkte sedan såklart till Zäta. 5 kilometer på löpbandet, ben och rumpa samt lite överkropp hanns med och det kändes riktigt bra när mjölksyran kom krypande i musklerna. Det gäller att träna, träna, träna nu för att kunna genomföra de tre veckorna på Strömsholm i sommar så bra som möjligt. Men det är ju inga större problem när jag har en så bra morot hihi.
 
I stallet möttes jag av en glad liten kille. Spetsade öron och en finurlig blick är svårt att inte smälta för och det blev en riktigt mysig borststund ♥
 
Så slutsatsen av dagen blir endast positiv: Tre avklarade redovisningar, en bra gympass och min älskade prick som var på sitt bästa humör Som sagt - en braig dag! (:
 
En mobilis på dagens sötnöt (: 

» Fler armbandsbilder

Idag är det exakt ett år och fyra månader sedan Noak somnade in en mörk novemberkväll och jag skulle ljuga om jag sa att saknaden lättar, för det gör den inte, det blir bara en annan typ av saknad. Därför känns det så bra att äntligen ha mitt armband hemma. Utan tvekan mitt nya favoritarmband, eller ja favoritsmycke överlag och jag har använt det varje dag sedan den kom hem! Finast i världen ♥ 

Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor zoom 18-55 mm 
Motiv: Tagelarmband till minne av Noak
 » Forever and ever you'll stay in my heart ♥

Nu sitter det äntligen äntligen här, efter taglet legat över ett år på min hylla i väntan på att skickas iväg. Och som jag trodde, det känns skitläskigt, men också alldeles underbart att ha en ynka liten bit av honom närmare mig igen ♥
 
 
 

» Tredje bästa ridhästekipage 2013

På klubbstyrelsens årsmöte i delades det som vanligt ut årliga utmärkelser till de tre ekipage som gjort bäst ifrån sig på tävling i kategorierna häst, ponny, lektionsryttare och mesta funktionär. Både 2010 och 2011 har jag och Zäta lyckats knipa tredjeplatsen inom ridhäst och så även för år 2012!  Precis som tidigare år fick pristagarna varsin riktigt fin liten graverad plakett som delades ut av klubbens ordförande. Riktigt roligt att få försvara vår plats och behålla "titeln" hihi! Fina fina killen (:


» Let's kick it, saturday!

Nu sparkar jag igång den här helgen med att i vanlig ordning hoppa i stallkläderna för att åka iväg till ridskolan och ta hand om Zäta! Lördagar är lite knepiga dagar för mig eftersom lektionshästarna inte är lediga utan går lektion mellan 9.30 och 13.00, och Zäta är så pass flexibel att han kan gå med i de flesta grupper. Därefter äter de lunch och går sedan ut i hagen för resten av dagen. Den enda tiden jag kan vara säker på att han är ledig är därför fram till 9.30 och då utnyttjar jag det genom att helt enkelt åka dit på morgonen och mysa med honom ♥ Jag tycker ofta att det i själva verket är mysigare att vara där på mornarna när det är lugnare i stallet än under eftermiddagarna, så att det sällan blir sovmornar gör mig inte ett dugg, det är det värt hihi (: 
 
I eftermiddag står Mimmi på tur och än så länge har jag ingen riktig plan för vad vi skall hitta på. Trist nog har det blivit kallare ute igen (ca 6 minusgrader, blä på det!) så jag gissar på att grusvägen har blivit hård igen ): Fälten lär dessutom vara skariga eftersom det smält och fryst på om vartannat hela veckan så där kan vi nog inte heller vara... Kort och gott kanske det blir en skrittur barbacka i solen bara, men jag ska absolut kolla upp grusisarna innan jag bestämmer mig (;
 
Nej ni, dags för mig att dra iväg ut i solen så att jag kommer igång med min dag! Förutom hästarna och allt deras stallfix står nämligen gym, läxläsning med lillebror, handling, bakning, lite egna läxor, städning och familjehäng på schemat. Farmor kommer hit på besök från Västervik idag så det kan vara bra att spendera lite tid hemma också. Full rulle med andra ord, men det är så det skall vara! (:
 

» Det är dags för fredagsmys (:

Välkommen fredag säger jag bara! Den här veckan har jag varit helt fel i tiden och redan i tisdags påväg till Katrineholm satt jag och njöt av tanken på att det var helg nästa dag, varför då liksom haha? Men nu är det äntligen helg på riktigt och jag är laddad inför en rolig sådan som precis som vanligt kommer innehålla massor hästigt med bland annat Mimmi-dag imorgon och klubbtävling i dressyr för mig och Zätus på söndag, skojigt (:
 
Idag har jag haft en bra dag! Endast två lektioner i skolan som jag tog mig igenom smärtfritt och därefter tidig men väldigt god lunch som bestod av potatisbullar. En av de få sakerna som faktiskt är riktigt gott i skolan (; På hemvägen från skolan åkte jag förbi gymmet och avverkade 5,2 km på löpbandet för att så småningom åka till stallet där jag borstade Zäta höll lektion mellan 16 och 18. Och vilka lektioner sedan! Jag kan inte låta bli att beundra de små ryttarna som kämpar och sliter tills svetten lackar medan hästarna ibland vänder andra kinden till totalt och bara totalvägrar att göra som de blir tillsagda. Nej, idag var de faktiskt ganska dumma om jag får vara helt ärlig och det tog lite tid att övertyga barnen om att de var riktigt duktiga ändå. Stackars gullisarna ♥
 
Nu har jag landat hemma och känner mig tröttare än jag borde med tanke på att veckan varken har varit särskilt krävande eller tråkig. Men samtidigt är jag väldigt nöjd med den hittills. Jag ska bara se till att avsluta den på samma sätt och börjar på en gång med tacokväll med delar av familjen! (:
 

» Grusvägspremiär 7 mars

Igår var det Mimmi dagens enda häst och med en strålande sol på himlen och bra underlag på vägarna hade jag varit tokig om jag inte tagit tillfället i akt och utnyttjat detta, så igår hade vi vår grusvägspremiär! :D Så jag och den bruna pärlan begav oss iväg och det blev en hel del galopp med inslag av både rent bus men också ordentligt jobb som att öka, minska och byta galopp. Vi blev nog lika svettiga båda två haha! Mimmi var helt löddrig och jag själv ångrade flera gånger att jag tagit på mig vinterjackan... Men roligt hade vi och det satt fint med en extra lång avskrittning när vi var klara! (: 
 
Hur underbart är det inte att snön faktiskt börjat försvinna på allvar nu? Heeelt galet underbart om ni frågar mig! Barmarken kommer fram, man slipper snart broddarna och inte minst möjligheten till att rida på grusvägarna då. Me like very mucho (:
 
» Katrineholmsdressyren

Info om gårdagens resa till Katrineholm med Nickan och Mimmi kommer! Tillsvidare visar jag den här bilden som jag själv sneglat på i telefonen några gånger under dagen, fina fina Zäta! ♥
 

» Vårruset

Titta vad jag fick på mailen, den första informationen om årets Vårrus! (:
Ni som hängt här ett tag vet att jag deltog i förra årets lopp och tyckte det var superroligt, men framförallt att det var ett stort kliv framåt för mig själv. Tidigt under förra året upptäcktes min grova järnbrist som urlakat mig totalt under flera månader och sugit precis all energi ur kroppen. När jag så småningom fick börja träna igen var Vårruset mitt stora mål där jag endast siktade på att ta mig runt hela varvet joggandes och inte avbryta för att gå, vilket jag också klarade och på en helt okej tid ändå. Känslan efteråt var utan tvekan svårslagen! (:
 
Därför är det självklart att jag vill delta i år också! Den här gången har jag bättre förutsättningar rent kroppsligt även om det inte är helt bra ännu, jag vet hur upplägget ser ut och jag är galet revanschsugen som den tävlingsmänniska jag är! Målet den här gången är att både slå förra årets tid men också att sänka den med några minuter. Det ska bli så sjukt kul! (: Vårruset är verkligen en träningsmorot och redan nu har jag testat att springa 5 km, vilket är loppets längd, några gånger. Förvisso bara inomhus på löpband men ändå utan problem (förutom att det blev så himla tråkigt efter en stund haha!) och på en bättre tid än förra årets Vårrus, så det känns lovande. Nu gäller det bara att få igång konditionen ytterligare och sedan löpträna ordentligt så fort snön försvinner, vilket jag hoppas är snart. Åh jag blir så grymt taggad av det här! ((:
 
 
 

» Glassmåndag

Hej på er! (: 
Efter en himla bra helg med mycket stallhäng startade den nya veckan med solsken, hyfsad värme och förberedelser och tagg inför morgondagens tävling i Katrineholm. Som grädden på moset passade jag och Hillevi på att åka förbi Avantia och Granngården och äta glass i solskenet på skolgården på vår håltimma idag. Kändes som ett bra sätt att spendera den och fira att våren verkar vara på ingång nu, ganska svårslaget om ni frågar mig! (;
 
Förutom glass i solen och fyra lektioner har eftermiddagen och kvällen spenderats i stallet hos Zäta. All utrustning är smord, rengjord och packad och tävlingskläderna är framlagda och väntar i kavajgarderoben ovanpå packningen. Zäta har joggats för att mjukas upp efter gårdagens träning och fått sig en minimakeover där allt överflödigt hår och päls har trimmats bort. Imorgon väntar sista finputsen med ryktning, flätning och knoppning. I nuläget startar jag sist i LC:2 och i mitten av LB:1, vilket betyder att vi troligen är på plats i Katrineholm ett tag efter fyra. Passar perfekt då jag slutar skolan 10.50 och därefter kan åka direkt till stallet och göra klart det sista! 
 
Nu ska jag äntligen bädda ner mig i min säng efter en lååång måndag, om jag kan sova med pirret i magen vill säga. Jag vill åka nuuu, hihi! (:
 
Gaaamla bilder! 


» Nytt och roligt uppdrag

Igår hade klubbens styrelse sitt årsmöte och som vanligt bjöds det på mat och lite häng med några klubbmedlemmar i en lokal som hyrts in för eftermiddagen och kvällen. För er som inte vet vad ett årsmöte är eller hur det går till kan jag i korta drag berätta att man i proncip går igenom vad styrelsen pysslat med under året (2012 alltså), hur verksamheten har fungerat och skötts, information om anläggningen osv. Det mesta som har med klubben att göra med andra ord (;
 
Den största, och roligaste, anledningen för mig att vara på årsmötet var att jag från och med igår numera sitter med som suppleant i klubbstyrelsen! I februari avgick som ordförande i ungdomssektionen och lämnade det uppdraget vilket faktiskt kändes tråkigare än jag hade väntat mig. Det blir verkligen en flytt från en styrelse till en annan haha! Men jag tror att det blir bra. Jag har ju suttit med på klubbstyrelsens årsmöten under 2012 som US-representant och skillnaden nu är egentligen bara att jag inte är där för US längre eftersom jag inte har någon direkt rösträtt som suppleant. Med andra ord har jag ganska bra koll på vad styrelsen gör och hur deras möten fungerar. Hur som helst ska det bli roligt med ett nytt uppdrag och att kunna vara med och påverka lite till i klubben. Vi får väl se var den här resan bär! (:
 
 

» Presentation av Zäta

Jag insåg för ett tag sedan att jag nog aldrig presenterat hästarna jag skriver om här riktigt ordentligt, och med tanke på att en del nya läsare verkar ha hittat hit kände jag att det var på sin plats att göra det nu! Först ut är Zäta och jag har nog publicerat ett liknande inlägg tidigare, men här kommer ett utförligare om min lilla prins.
Zäta en valack förr 2003 med okänd härstamning. Han är född på Stens gård och har egentligen uppfödarnamnet Zenator af Sten, men till vardags heter han Zäta. Efter att ha gjort lite egna efterforskningar har jag luskat reda på att Zätas mamma var korsning halvblod - ponny och Zätas pappa var knabstruper. Det är alltså en rejäl liten gatukorsning jag pysslar med varje dag (;

När Zäta kom till oss på Hageby 2008 smälte jag direkt. Minns hur jag gick och samlade mod i flera timmar den dagen innan jag tillslut vågade fråga en av ridlärarna om jag möjligen kunde få ta hand om nykomlingen. Svaret på detta blev faktiskt ja, och en glad tjej svävade iväg och hämtade diverse borstar och satte genast igång med att lära känna honom. Ganska snabbt konstaterades att han var ganska grön på flera områden. Lyfta hovarna var till exempel en svår sak som tåldes att träna på. Men framförallt var vi tvungna, enligt mig och en vän, att skrota namnet Zenator, som inte riktigt passade in på denna lilla prick!  Efter en stunds funderande bestämdes iaf att Zäta var det nya namnet, och det har han hetat sedan dess! 

Sedan den där första dagen har jag aldrig slutat sköta Zäta, men det var inte förrns den speciella frågan kom som det blev sådär riktigt underbart som det bara kan bli. 
Frågan innebar att ridskolechefen frågade mig och några andra vänner om vi ville börja ha våra sköthästar på delfoder 2 dagar i veckan, och jag tror att ni kan gissa svaret? ;) Självklart ett stort JA! Och sedan dess har mitt liv tagit en helt ny, och så mycket bättre vändning! 

Att få ha Zäta som min alldeles egna är verkligen något som gör hela min värld! Utan honom skulle det inte längre finnas något liv att luta sig tillbaka på och tillsammans har vi åstadkommit så otroligt mycket. Vi har bland annat byggt upp en hoppkarriär för Zäta's del helt från grunden med självförtroende och hela kittet. Den lilla hästen på ca 153-155 cm klipper nu oxrar på nästan 110 cm utan att blinka när han är på rätt humör. Detta skulle ha varit en omöjlighet för ett par år sedan.
Även i dressyren har enorma framsteg gjorts och så sent som i höstas plockade vi tillsammans hem en seger i lektionshäst DM i dressyr. Kan inte ens med ord beskriva hur stolt jag var över oss då. På meritlistan står bland annat också fler placeringar i lekionshäst DM i både hoppning och dressyr, KM-vinnare samt en tredjeplats med laget i div III. 
Tillsammans har vi även gått igenom förlusten av en bästa vän, som alltid kommer finnas i mitt, och Zäta's skulle jag tro, hjärta. 

Zäta är verkligen en liten häst med det största guldhjärta man kan hitta, busig som få och alltid den där glimten i ögat <3 Finns verkligen inget som kan få mig på bättre humör än han, oavsett anledning och jag tycker denna lilla prins förtjänar att lyftas fram, det är ju något av de minsta jag kan göra efter allt vi gör tillsammans :)
Och är det inte konstigt, hur två stycken "JA", två små svar som jag alltid kommer minnas, kan förändra en tonårstjejs liv så dramatiskt, men till något sååå mycket bättre? :)
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

» En lördag i stallet

Nu är klockan lite efter åtta och jag ska alldeles strax packa ner alla tusen prylar jag behöver ha med mig idag och bege mig iväg till stallet där hela lördagen kommer att spenderas (: Allra först på dagen schema har jag jobb och idag, precis som igår, är det lektioner på ridskolan som gäller. Mellan 9.15 och 13 kommer jag därför befinna mig i ridhuset och förhoppningsvis inte frysa som jag gjorde igår. Jag lärde mig nämligen läxan att våren faktiskt ännu inte är här på riktigt och att jag behöver ha betydligt mer kläder än jag trodde trots att termometern visade ganska behaglig temperatur. Så idag blir det full vintermundering för att klara fyra timmar i sträck (;
 
Efter lektionerna har jag en timmas fritid som kommer bli perfekt att spendera på lunch och stallfix, innan jg först bänkar mig med fodervärdsmöte och direkt efter det tävlingssektionsmöte. När dessa är avklarade är jag "fri att göra vad jag vill" haha, och ska hoppa Zäta tillsammans med Emma och Ofelia. Förhoppningsvis är han lika fin som han varit de senaste två gångerna vi hoppat och då ska vi se hur vi kan utnyttja det hihi, jag har en plan i alla fall! (:
 
Hur kvällen skall avslutas kan ni nog räkna ut vid det här laget, i soffan med familjen framför Mello såklart!
 

» Vilka dagar!

Ni ska bara veta vilka bra dagar jag har haft i veckan och vilken vårkänsla jag har fått! Trots en tuff start på veckan kom onsdag och torsdag som riktiga räddare i nöden och jag har samlat grymt mycket energi. Onsdag var, i alla fall enligt mig, årets första riktiga vårdag här i Norrköping och den bjöd på riktigt solsken, lite lite värme, massor hästshopping, dressyrträning med Mimmi och härligt kompishäng med mamma och Nickan som innebar bland annat lunch ute. Eftermiddagen blev lugn och jag bara njöt. Gårdagen såg ut på liknande sätt. Ännu mera solsken, kortisdag i skolan med 3/4 lektion på morgonen, massor av bakning, mys med djuren hemma, ensamtid i flera timmar hemma och till slut hoppning med en pigg liten Zäta på kvällen. Igår vågade jag mig också ut på tomten för att äta mellis i eftermiddagssolen. Det var dock ganska kyligt i vinden, men ändå, sååå värt det för vårkänslornas skull (:
 
Idag har det fortsatt vara lite sol om än lite målet och ganska blåsigt. Men jag känner lite att vad gör det? Jag har haft tre väldigt bra dagar och har en riktig stallhelg framför mig som ska blandas med familjemys och lite sovmorgon hihi! Imorgon ska jag först jobba på ridskolan med ridlektioner mellan 9.15 och 13. Därefter väntar två möten och sedan ridning av herr Prickedipp. På söndag är det arbetsdag och årsmöte på klubben samt dressyrträning för en favvistränare, mer om det då! (;
 
Men än så länge är det fredag och en hel del timmar kvar att ta tillvara på. Även dessa spenderas i stallet med Zäta och lektionsjobb innan jag åker hem och har taco-kväll med lillebror. Senare kommer Hillevi förbi för lite kompishäng blandat med projektarbete. Vi måste verkligen sätta fart med våra tävlingar nu om det ska bli något, men jag vet att det kommer bli superbra, vi är så grymt taggade och har massor bra idéer! :D
 
Kom hit på riktigt nu våren, vi längtar! ((:

» Peaceful

 
Jag hittade den här bilden och var bara tvungen att testa, så jag skummade igenom bokstäverna och mina fyra första ord blev peaceful, elegant, passionate och secure. Tro det eller ej men jag måste säga att jag tycker de stämmer in ganska bra på mig faktiskt. (det är väl bara elegant som kan diskuteras, host host! ;)
 
Vilka ord hittar du?