» Gott nytt år önskar Bamse och hans vänner!

Är jag ensam om att tycka att hela det här året har gått otroligt fort? Framförallt hösten bara svischade förbi och idag är det redan 2012's allra sista dag. Hur galet är inte det egentligen?
För mig har 2012 verkligen varit ett turbulent år. Många ups och downs, massor som har hunnits med, och så mycket utveckling och steg i rätt riktning att jag blir lite snurrig av att tänka på allt som jag faktist har åstadkommit under det här året. Någon dag skall jag försöka sätta mig och knåpa ihop några årsresuméer så ska ni få se.
 
I övrigt mår jag och alla djur bara bra! Jag har legat lite lågt här ett par dagar och det har varit lite skönt. Det är fortfarande förändringar på G här hemma, och om jag har riktigt mycket tur går det vägen (hoppashoppas!!). Om så är fallet får jag förhoppningsvis presentera en ny liten krabat här :3 
Idag har jag än så länge inte hunnit med mycket mer än att vara i stallet och tillsammans med kompisarna i HEJA-gänget deltagit i nyårsavslutningen med maskeradtema. Det har blivit lite av en grej att vi i HEJA har väldigt bra utklädnader och de två senaste åren har vi också vunnit hela grejen, så eftersom det i år var tredje gången gilt kände vi pressen haha! Vi ville ju inte släppa segern och eftersom det troligen var vår allra sista nyårsavslutning tillsammans ville vi avsluta med fanan i topp. Efter lite planerande, och en hel del sista-minuten-fix, slutade vi som Bamse och hans vänner och det gick faktiskt hela vägen till en lagvinst och en individuell andraplats för min del! :D Vi var faktiskt ganska grymma om jag får säga det själv (; Men bäst av alla var nog Johanna som tömkörde sin sköthäst genom hela kadriljprogrammet, det är bra jobbat det! Nöjda tjejer som avslutade på topp kan jag lova att vi var (: Med det avslutar jag 2012's hästår och hoppas att 2013 fortsätter på samma vis med framgång och himla mycket skratt! (:
 
Min nyårsafton kommer att spenderas tillsammans med familjerna Sjöberg och Johansson hemma hos Tessan, men än är det några timmar kvar av det här året och de tänker jag inte missa att ta tillvara på! 
 
Överst från vänster: Jag som skalman, Hillevi som Bamse, Emma som Lille-Skutt, och Johanna som Husmusen som tömkörde Katten Jansson
 
 
 
 
 
 
 
 

» Morgonmys med bästis

Idag Startade jag dagen med en riktig mysfrukost tillsammans med Johanna. Nybakade scones med diverse  tillbehör stod på bordet och vårat planeringsmöte blev genast mycket bättre! (: Nu väntar jag bara på att maten skall sjunka undan i magen och att jag skall hitta lite motivation så att jag kan sparka iväg mig själv till Friskis sedan haha!

» Min julafton

Jag fick som sagt en helt underbar julafton i år, från början till slut!
I vanlig ordning började den med julaftonsmys med frukost och barbackarejs i stallet. I år var jag ansvarig för frukostdelen och behövde därför vara där lite tidigare än vanligt. Mina planer på att gå och lägga mig tidigt den 23 sprack totalt och i stället klev jag upp på julafton med endast fem timmars sömn i kroppen, bra där... Det var troligen därför jag försökte byta växel med vindrutetorkarspaken i bilen på vägen till stallet haha! Ett under att jag ens kom fram (; Men det gjorde jag och det var som vanligt supermysigt i stallet! Det är något speciellt det där med att äta frukost tillsammans med alla stallmänniskor och sedan bara mys och busrida ♥ Zäta njöt också för fulla muggar och vi lyckades faktiskt vinna ett utav våra rejs. Det andra förlorade vi dock ganska stort eftersom han valde att bocka runt hela ridhuset i stället för att galoppera framåt haha. Men jag höll mig faktiskt kvar hela tiden trots att jag kiknade av skratt. Min bästa lilla tokunge ♥ Till sist avslutade jag med att ge honom hans julklapp som bestod av massor godsaker.
 
Efter stallet var det bara att åka hem för att göra mig i ordning och invänta släkten. Och när jag säger släkten menar jag mormor, morfar, moster och mina två kuiner. Farmor kom redan kvällen innan. När de sedan kom bjöds det på välkomstglögg och sedan gröt och skinkmacka innan vi så småningom kollade på Kalle Anka. Sedan flöt eftermiddagen på med mycket prat och skratt, godisätande, tokiga påhitt och mys. Strax efter sju åt vi julbord och när alla var så mätta att vi nästan sprack blev det julklappsutdelning. Det är en tradition i min släkt att vi "barn" delar ut julklapparna och i år var inget undantag. Det tog sin lilla tid eftersom granen var fullkomligt översvämmad med paket men jag tycker det är himla mysigt att dela ut klapparna och läsa på rimmen och sådär, det är så spännande. När alla fått sina klappar var det såklart dags att öppna dem och jag säger bara jösses! Jag hade nästan inte önskat mig något alls inför den här julen men fick ändå så himla många och så fina julklappar! Helt otroligt att alla klappar passade så perfekt och vissa klappar var verkligen sådär extra spot on, grymt bra och jag är så himla glad över allt jag fick, tusen tack igen ((:
 
När julklappsutdelningen var över var vi alla lite trötta så alla flöt iväg åt varsitt håll. Några började göra sig iordning för sängen medan andra satt kvar i soffan och pratade och åt mer godis. Till slut avslutades dagen någon gång runt tolv tror jag och i alla fall jag kröp ner i min säng helt otroligt nöjd efter en julafton som blev mycket bättre än jag kunnat föreställa mig, och att den dessutom blev riktigt snöig var verkigen kronan på verket (:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Kvällsmys

Familjen sitter bänkad framför en fotbollsmatch på nedervåningen, men jag väljer att sitta instängd ensam på mitt rum i stället eftersom fotboll på tv är ungefär lika roligt som gå till skolbussen på morgonen enligt mig (; Istället roar jag mig med mina små husdjur och en mysig kvällsfika bestående av skumtomte, lussebulle, pepparkakor och glögg ♥
 

» Annandag jul 2012

Åh vilken underbar julafton jag fick uppleva i år, allt var perfekt in i minsta detalj och jag njöt för fulla muggar från att jag steg upp till att jag krashade i min provosoriska säng sent på natten! I många, många år har traditionen varit att hela släkten samlas hemma hos min moster och kusinerna i Västervik men i år kom istället alla hit till oss. Det var så länge sedan jag firade, åtminstone tio år, så jag var faktiskt lite orolig över hur det skulle gå, men det var helt i onödan då dagen blev fantastisk. Men mer om julafton i ett eget inlägg (: 
 
Idag har det mesta tråkigt nog återgått till det normala, haha. Släkten åkte hem vid olika tider igår och därför blev det en hemma dag med familjen. Mycket godisätande och även årets första pulkatur med bror! Pulkaåkning måste vara så himla underskattat! Vi hade grymt kul igår kväll när vi drog iväg till skidbacken vid stallet och det gick undan kan jag lova! Så pass att tefatet gick i två delar och fick en enkel resa till returstationen på hemvägen haha! Men detv var det lätt värt (;
 
Under eftermiddagen var jag också iväg med pappa på ett mycket speciellt ställe som har med en helt fantastisk julklapp att göra, spännande var det och vi får se var det här slutar, men förhoppningsvis på minst två ben - och troligen fler än så... ((:
 
Idag har jag varit och varit hos Zäta och pysslat och galoppjobbat i ridhuset. Jag slutar aldrig förvånas över hur mycket energi det finns i hans lilla kropp, eller hur mycket ideer som finns i hans huvud heller för den delen haha! Men idag kunde vi verkligen göra något bra av det och vi gjorde en bra insats båda två och jag är verkligen nöjd med passet! Om allt går som jag vill kanske jag kan boka in lite fler Zäta-dagar på lovet och då kan vi jobba vidare på den bra känslan vi har hittat nu, det skulle vara toppen! (:
 
I övrigt är det som vanligt fullt upp och jag får se lite var det här lovet tar vägen! Massor av julgodis, hästar, träning, familj och vänner och jobb kommer det bli i alla fall! Jag har suttit ett tag nu som en riktig businesswoman och ringt samtal, sms:at, pusslat dagar och planerat, planerat och planerat. Men det blir nog väl med det och jag tror faktiskt att allt kommer att lösa sig bra (: inväntar bara några svar just nu så att jag kan pussla klart. Men en sak är säker, och det är att det här lovet kommer bli så grymt! Antagligen det bästa jullovet i mitt liv och vad är bättre än att avsluta på topp? (:
 

» We wish you a merry christmas

Som årets julhälsning bjuder jag på en grymt ful bild jag photoshopade ihop när jag läste Fotografisk bild A i tvåan. Men den passar ju rätt bra eftersom jag ser ut att ha en riktig tomtekropp haha! Tur att Zäta är söt som socker i alla fall och väger upp det hela (:
 
Hoppas ni får en toppenbra julafton tillsammans med personer ni tycker om och att ni får mumsa massor av god mat och gott godis, det är i alla fall så jag skall fira min jul! (: I år kommer släkten för första gången på mååånga år hit till oss i Norrköping och firar, så det blir fullt hus med allihop, massor av klappar, julmusik, julmat, ny version av Kalle Ankas jul mm. Så himla mysigt ♥
 
Men som sagt; God Jul (:
 

» 23 december 2012 - Dan före dopparedan

Idag har det verkligen gått i ett! Jag har bland annat städat övervåningen och ena badrummet inför morgondagen, bakat mitt sista julgodis, sett ikapp det jag missat av julkalendern och fort omkring här hemma utan att riktigt veta vad jag skulle prioritera, men det mesta löste sig till slut i alla fall så nu är jag ungefär så redo jag kan bli inför julafton 2012 (: Lite småfix kvar bara så är allt kirrat sedan (;
 
Även ikväll blev det en lilljul och den här gången med fodervärdsgänget i stallet! Som vanligt pratade vi om ungefär samma saker och det är lite roligt hur lika vi tycker egentligen. Vi alla hjälptes åt att fixa maten och körde en knytisvariant där man fick ta med sig vad man ville så länge det passade till temat julen såklart. Jag gjorde som vanligt quesadillas som förrätt men den här gången med julskinka för att få dem just juliga, smart drag om jag får säga det själv hihi! 
 
Idag hade jag också Zäta och idag testade vi på något helt nytt, nämligen tömkörning! Eftersom jag kom så sent till stallet fick vi ställa in våra busplaner eftersom det blev för mörkt, men vädret var inte särskilt trevligt så det var nog lika bra. Ska jag vara ärlig vet jag inte om Zäta blivit tömkörd någon gång tidigare i sitt liv, men om så är fallet var han väldigt duktig idag (: I början hade han lite svårt att förstå var jag tog vägen när jag gick bakom och snurrade därför runt för att hålla koll på mig, vilket självklart ledde till att han också snurrade in sig i tömmarna. Men på tredje försöket klarade vi det och sedan tuffade han runt som ingenting. Duktig kille (: Avslutade med att låta honom lösgaloppera som jag gjort de senaste gångerna vi huserat i ridhuset och det behövdes minsann! Vi får väl se om jag håller mig kvar imorgon eller inte hihi! (:
 
Nu skall jag bara sy in min klänning och troligen sy en knapp i lillebrors skjorta och sedan krypa till kojs. 06.15 skall jag vara på plats i stallet imorrn och för att orka hela julafton efter det borde jag nog sova lite inatt. Kommer nog somna gott feter en mysig stallkväll (:
 

» 22 december 2012 - vilken kväll!

Om jag hade ätit för lite under fredagen och gårdagen på grund av illamåendet kan jag lova att det kompenserades upp när jag träffade mina vänner under kvällen/natten igår! Som vanligt gjorde vi väldigt mycket mat och jag tryckte i mig alldeles för mycket eftersom jag för första gången sen i torsdags var hungrig. Med en mage som varit tom ett tag blev effekten liksom supermätt, mer än övermätt haha! Men att jag åt så mycket innebar att jag ganska snart kunde stå rakt, så det var ju bara bra hihi. Johanna konstaterade att "som vanligt gör vi alldeles för mycket mat" och det har hon verkligen rätt i! (;
 
Kvällen blev riktigt lyckad! Det är inte så ofta vi hinner ses allihop längre så det var verkligen roligt att göra det. Det känns alltid lika sorgligt när en av våra föräldrar kommer in i vardagsrummet och säger att det är så sällan han/hon ser oss alla tillsammans eller att "det var så länge sedan hela järngänget var här hemma!" Men igår var vi minsann det (: Bland annat hann vi med himla lustiga bilturer, spela spel, planera vårt nummer inför nyårsavslutningen i stallet som vi bara måste vinna (det är liksom tradition hihi), massor av prat, massor av ätande haha, lyssna på icke barntillåtna versioner av Bamse-introt och väldigt mycket skratt. Och så julklappsbytet förstås! Jag bytte med Johanna i år och fick ett jättefint paket! - En motivmugg med min favoritbild på mig och Zäta som innehöll en ansiktmask och världens sötaste badkulor (: Muggen passar alldeles perfekt med tanke på hur mycket te och varm mjölk jag dricker såhär års (flera muggar om dagen) och badkulorna gav mig verkligen barndomsminnen, speciellt grodan och sköldpappan, plus att de luktar så gott (: Det var helt enkelt en toppenkväll med mina tjejor! ♥
 
 
 
 

» Dan före dan före dopparedan

Nu är det minsann inte långt kvar till julafton och till min stora glädje mår jag betydligt bättre idag än jag gjorde igår! Illamåendet är så gott som borta och jag har lyckats stoppa i mig ganska mycket mat, så det går framåt (: Nu väntar jag bara på att jag skall få tillbaka lite energi och sedan bli av med den tomma känslan i magen så jag kan stå rakt igen och slipper gå omkring som Quasimodo haha!
 
Idag har jag därför mer eller mindre tvingat mig upp för att göra lite nyttigheter. Bland annat var jag med Moa och handlade allt som behövs för en riktigt ordentlig julfrukost till omkring trettio hungriga stalltjejer! På Hageby är det nämligen en tradition att personal, fodervärdar, skötare och faddrar samlas i stallet på julaftonsmorgon och äter julfrukost tillsammans, byter julkpappar mellan hästarna och sedan har barbackamys med rejstävling i ridhuset. Sååå mysigt (: Om jag är tillräckligt pigg imorgon skall jag och Zäta därför upp till sjukhusfältet och busa av oss lite (läs myyycket...) i snön. Gör jag inte det är jag ganska säker på att jag kommer få äta även en del fibersand till frukost och fira julafton med diverse blåmärken med tanke på hur galet busig den lille herrn är just nu hihi! Men han är ju så söt, så det kan jag faktiskt ta! ♥
 
Alldeles strax skall jag möta upp kompisarna i bästa HEJA-gänget för att ha en julig myskväll med julklappsbyte. Alltid lika roligt (:
Är det jul så är det, det vill säga tomteluvan på och en egeninslaget paket till Johanna! Och ja, den sista bilden är gryyymt suddig, men eftersom det var den enda jag såg lite snygg ut på så fick den duga! Jag gör mig tydligen bäst helt suddig hihi (;
 
 

» Granen står så grön och grann i stugan, fotografering

Som jag nämnde igår har vi äntligen klätt årets julgran och eftersom det bara var jag och mamma som var intresserade av et fick vi till den precis som vi ville hihi. Därför blev årets tema blått och silver och jag måste säga att vi blev väldigt nöjda. Jag kan tänka mig hur fint det kommer vara med alla klappar under på julafton (: Jag blev helt kär i alla de glittriga kulorna. De hittade vi längst in i ett förråd och tur var väl det så fina som de blev i granen. När vi var klara avslutade vi självklart med varsin skiva vörtbröd med julskinka (:

Kamera: Nikon D60
Objetiv: 18-55 mm Nikkor zoom
(Bilderna ser lite olika ut i ljusnivån bland annat och anledningen till det är att jag håller på att testa massor av nya inställningar på kameran och kombinerar lite olika grejjer. Jag har "börjat om från början" skulle man väl kunna säga och håller på att lära mig kameran ännu bättre!) (:
 
 
 
 
 
 

» Bra bevis

Ett bra bevis, eller  en bra bekräftelse på att man tagit sig igenom ännu en termin i skolan är när man kan radera schemat från skrivbordet och bara njuta av att slippa se det under ett par veckor. Go känsla! (:
 

» Aldrig mer matte!

Bilden säger allt! Lättnaden när jag läste mailet med resultatet på det nationella provet och mailet med slutbetyget var total hihi (: Nu ska jag aldrig mer läsa matte i hela liv, tjooohooo! Och som jag tidigare nämnt kommer böckerna få sig en liten värmebehandling modell extra het, jag skall bara se till att bli frisk först så jag kan njuta av det (;
 
 
Lovet fick nämligen inte alls en bra start. Imorse vaknade jag med illamående och det har hållt i sig sedan dess. Detaljer behöver jag kanske inte gå in på men det har inte blivit bättre. Därför fick jag ställa in mina planer om en mysig stalldag och kunde heller inte följa med Emma på julklappsshopping, buhu :( Så mycket som jag har avstått att vara med Zäta de sista veckorna på grund av pluggande suger. Åååh jag får nog ett anfall snart, jag vill mysa med min Prick! Men det är inte mycket att göra åt saken tyvärr. Det enda jag fått i mig under dagen är en halv lussekatt, trots att jag älskar dem, och ett halvt glas Coca Cola.
 
Jag hoppas på att kunna sova bort det och må bättre imorrn istället!

» Jullov 2012

Igår gick jag äntligen på jullov och det med bravur efter en kämpig näst sista termin på gymnasiet! :D
Detta har firats medkompisfika gånger två som nästan fått min mage att spricka och en mystur i snön med Zäta tillsammans med Emma, en bra start på lovet med andra ord och förhoppningsvis fortsätter det i samma stil (y). Ett extra plus i kanten är att jag faktiskt klarade det nationella provet i matte fast jag inte trodde det, glad tjej hihi! (:
 
Nu skall jag försöka få min kropp att varva ner och sluta efterstressa som jag gjort sedan i tisdags, himla jobbigt faktiskt! Men förhoppningsvis botades det av en kvälls julfix med bland annat klappinslagning och knäckkokande igår (: När det var klart kröp jag nog ner i soffan framför en julfilm med lillebror och kollade på den fina granen jag och mamma klädde i onsdags, julstämning ♥
 
 
 
 

» Julefint i designen

Nu är den nya designen äntligen uppe! (: Än är det mycket småfix kvar att göra men jag var alldeles för trött på den gamla för att kunna hålla mig ifrån att lägga upp den här innan den var helt klar hihi! Bland annat är det färgerna som skall justeras en del, så bli inte förvånade om ni kikar in här ich så ser det totalt annorlunda ut under de närmaste dagarna, jag måste bara komma på var de rätta koderna finns, och det är inte enkelt i den här mallen minsann! Tur att Hillevi är snäll och har hjälpt mig en bit på vägen i alla fall (tack!). 
 
Men jag behöver faktiskt ett stilråd, och det handlar om just färgen på bloggen. Jag har svårt att bestämma mig vad jag skall ha för färg på bakgrunden samt i "rubriksfälten" och vad som passar till headern... Vad tror och tycker ni? Jag har funderat på någon beige nyans eller kanske grått, blått eller något rödaktigt. Orange skulle passa bra till häadern men det är jag inte så förtjust i. Jag gillar egentligen de två färgerna tillsammans som jag har nu, men de passar ju inget vidare till bilderna egentligen. Hmm, vilket i-landproblem va? (; Hursom skulle det vara supersnällt om ni ville komma med tips! (:
 
Det är i alla fall skönt med lite nytt och fräscht och tanken är att det ska vara helt klart till jul. Men vi får väl se hur det blir med den saken hehe!
 

» Sista veckan nuuu!

Hej på er! (:
Nu var det ett par dagar sedan jag jag klottrade ner något här men ska jag vara ärlig har det varit ganska skönt. Och utifrån vad jag kan se så har ni klarat er rätt bra ändå så ingen skada skedd antar jag? (;
Nu börjar jag hur som helst bli normal i huvudet igen efter ett par grymt intensiva pluggveckor. Humöret var verkligen inte på topp då och inte heller min sömnkurva, men det börjar som sagt ordna upp sig och det är så grymt skönt!! Jag bokstavligen hatar att gå omkring och känna mig sur eller deppad, men nu blir det andra bullar (:
Som rubriken lyder är det (äääääntligen) sista skolveckan och på torsdag klockan går jag på jullov. Jag har längtat sedan jag skrev det här inlägget och nu känns det nästan knäppt att jag faktiskt tog mig igenom de där veckorna... Men det gjorde jag och det har gått förvånadsvärt fort, tro det eller ej. Skönt nog har det verkligen börjat märkas att det inte är mycket kvar av skolan nu. Inställda lektioner, sovmornar och endast småjobb på lektionerna uppskattas hihi. Idag till exempel får jag bara tillbaka resultat på första lektionen och efter det har jag håltimme och sedan redovisning innan det är dags för sista lektionen. Helt okej dag med andra ord (:
Efter skolan bär det av upp till stallet där Zäta förhoppningsvis är lika myssugen som jag! Det har blivit alldeles för lite pricktid under de senaste veckorna, men det ska vi ta igen nu ♥
kul att appen vägrar placera texten som jag vill btw, asfult ju...

» Nationellt prov i matte D

Några funderingar som rört sig i mitt huvud de senaste månaderna:
1. Varför läser jag ens matte D, jag kommer aldrig behöva så hög matte i framtiden?
2. Hur kan folk tycka att det här är enkelt?
3. Hur kan man överhuvudtaget tycka om matte? (okej det kan jag faktiskt förstå, men bara när det går bra)
4. Borde inte mattetalen ta slut någon gång? Jag menar, hur många finns det?
5. Varför utsatte jag mig för det här?
6. Hur många dagar är det kvar tills jag får elda upp böckerna?
 
För elda upp dem ska jag, lite pyromanigt och kanske inte jättefriskt sett ur ett psykologiskt perspektiv, men i alla fall. När jag fått mitt slutbetyg ryker alla böcker fulla med matteanteckningar och det ska bli så gryyymt gött! Om Gabriella fortfarande är på och också tänker bränna sina får vi ihop till ett riktigt bokbål haha! (:
 
Nej skämt åsido. Jag är riktigt rädd för dagens prov och har haft ångest den senaste veckan ungefär. Ena stunden känner jag att jag kommer klara det, och i nästa får jag panikkänslor och är istället helt övertygad om att jag inte kommer göra det. Samtidigt är jag liksom glad över att få göra provet, "äntligen". För det betyder att det är över och avklarat och det kommer bli så otroligt skööööönt!! Skräckblandad förtjusning it is! Men men, jag hoppas att rätt inställning kan hjälpa mig långt och ser fram emot ett liv fritt från matte, för i eftermiddag smäller det och ikväll är det över! 
 
Önska mig lycka till och håll alla tummar ni har! 
 
 

» 12 december 2012

12-12-12, och dessutom lyckades jag av ren slump kolla på klockan när den var 12:12, lite coolt är det ju ändå (; 
Idag är det en bra dag. Solen skiner, snön gnistrar, jag har gjort klart två skoluppgifter under dagen, jag lyssnar på julmusik och har varit hos Zäta och ridit på morgonen (: Jag blev dessutom glatt överraskad när jag öppnade datorn förut och påmindes om att jag bytte skrivbordbakgrund igår, det hade jag redan glömt haha! 
 
Först nu har jag insett hur lite det faktiskt är kvar av skolan för den här terminen. Med idag har jag endast sex riktiga skoldagar kvar och när morgondagens nationella prov i matte D (japp ni läste rätt, och jag dör ångestdöden varje minut just nu...) är gjort kan jag börja slappna av igen. Då får jag tillbaka mitt liv och min fritid som under de senaste tre veckorna verkligen varit ersatt med plugg-plugg-plugg. Det är faktiskt mindre roligt att behöva avstå från Zäta-dagar för att jag behövt plugga matte. Men men, det är inget att älta över nu. Imorgon eftermiddag/kväll en det som sagt över och då kommer jag att vara en mycket trött med extremt glad tjeja! (:
 
Zäta fick gå ett pass i ridhuset imorse eftersom b´vi myst i snön de senaste två gångerna. Lite dressyrjobb stod på schemat och det var inte uppskattat till en början kan jag lova! Zäta tyckte det var en mycket bättre idé att springa grymtandes och slänga upp huvudet åt alla möjliga håll än att arbeta ordentligt, för det var ju alldeles för jobbigt enligt honom hihi! Men efter tjugo minuters tragglande kunde vi trava på framåt med en bra takt och tempo och efter ytterligare tjugo minuter, mer huvudslängande och grymtande satt även galoppen där den skulle. Satiken så bra han gick i högergaloppen när jag kom på att jag behövde vinkla bak min vänstra axel ett snäpp för att få bättre stöd på yttersidan, härlig känsla när det klickar till sådär! (: När det väl lossnat i galoppen avslutade jag ganska snabbt och så fick han gå ut i hagen med dubbla mystäcken som belöning (: 
 
Nu är det dags för mig att klä på mig (känns som en bra idé haha?) och pipa iväg till dagens enda lektion innan jag förhoppningsvis pluggar matte för sista gången i mitt liv, förstå känslan! :D
 
Bästa, busigaste, snyggis ♥

» Stor inspiration med små medel

Såhär lätt kan det vara att motivera sig själv till att öppna skoldatorn och dra igång ett annars ganska tråkigt arbete: en fin bakgrundsbild! Gissa om jag blir glad varje gång jag öppnar datorn nu och ser den här bilden från betessläppet i sommras? Det kanske inte är särskilt passande med en så somrig bild såhär i juletider men jag tycker den är så mysig med det höga gräset och den mycket nöjda lilla Zäta♥ (: Längtar liiite efter sommar och sol faktiskt, trots att jag är en sådan julfantast hihi!
 
På skrivbordet ligger också tre skärmdumpar som motiverar lite extra just nu som ni kanske ser, nämligen studentmyssen min, körkortet och min julklappsplanering. Schemat är tvunget att ligga där utav ren bekvämlighet även om det blir skönt att ta bort det i jul (;
 

» Vinterförkyld

Men hellre det än vinterkräksjuk åtminstone! Det gäller att se det positiva i situationen, eller hur! (; Mycket stress den senaste tiden och en rejäl kyla på det har nu tagit ut sin rätt. Redan när jag vaknade i lördags morse kände jag mig lite grusig i halsen men tänkte inte så mycket mer på det då utan drog iväg till stallet och red Prickis, pluggade lite och var på kompismiddag hemma hos Nickan på kvällen. Zäta fick gå i ridhuset och hoppa lite. Jag har hört från olika håll att han varit lite trälig den senaste tiden och stannat en hel del, även på väldigt låga höjder, så jag tänkte känna lite på honom själv och se vad han styrde med. Mycket riktigt var han lite knepig i början. Stod emot lite och stannade två gånger på en oxer som låg på ca 50 cm innan han lossnade och tyckte det var roligt, och då blev det minsann riktigt roligt istället hihi (: Stundtals var det hovar och ben överallt i luften och det var helt plötsligt inga problem alls att bjuda på ordentligt och hoppa som tusan. Söta Pricken! (:

Igår fick han istället leva livet och busa runt ordentligt i pudersnön tillsammans med två kompisar. Trots ca 20 minusgrader och frusna ryttare hade vi väldigt roligt på fältet. Jag kan lova att det var svårt att gå därifrån men eftersom det var så pass kallt ville vi inte låta hästarna gå för hårt. Men ett par galopprepor blev det och det finns nog inget bättre. Lyckliga tjejer, lyckliga hästar, fint väder och gnistrande snö. Julkänsla och balsam för själen! (:
 
På lördagskvällen var jag och mamma hemma hos Nickan (Mimmis ägare) och åt middag. Även det var jättemysigt och efter ett par timmars pratande och alldeles för mycket god mat gick jag och lade mig efter en lång och väldigt bra dag.
 
Gårdagen blev också lång och innehöll massor av häst, precis som jag vill ha det! (: Jag jobbade heldag på Hageby 8-17, red Zäta som sagt, var med på årets luciashow och hade tillslut kvällsfodringen. Därimellan var det också julavslutning för klubbens olika sektioner där det bjöds på julmat och en trevlig kväll med folket (: Efter 13 timmars stall tog jag bilen hem och avslutade helgen med adventsmys med familjen. Jag kan knappt beskriva hur skönt det var att lägga sig i sängen efter att ha hållt igång så länge och känt att jag bara blivit sämre och sämre ju längre dagen gick. Tur att det är roligt att jobba i stallet, det hjälpte en del mot mit sprängade huvus och värkande kropp. Julavslutningen kom också i precis rätt tid (: 
 
Idag vaknade jag efter 10, 5 timmars sömn och mådde inte bättre. När frukosten var på väg upp igen innan jag ens ätit klart bestämde jag mig för att stanna hemma idag och så fick det bli! Därför har jag varvat plugg med diverse små husligheter för att få tiden att gå och det har gått förvånadsvärt snabbt. När en bil kommer hem skall jag upp till stallet trots allt för att lämna en nyckel och pussa lite på Zäta. Det får mig nog att må lite bättre i alla fall (: 

Imorgon tänker jag vakna upp frisk så att jag kan gå till skolan. Kan jag inte det får jag inte åka till stalletoch då missar jag att rida ut i snös igen, och så får det inte bli! (; 

Men nu, åter till matteboken!
 
Johanna som tomtefar med släde under gårdagens luciashow (;

» It doesn't matter if you're black or white

Men lite av varje är absolut bäst om du frågar mig! Jag är så glad att jag har dig min prins ♥
 


» Jag har tagit körkort! :))

Detta var alltså vad jag var så himla nervös för under dagen, för att inte tala om när jag väl satt där i bilen med provledaren. Jösses vad fjärilar jag hade i magen då! Men jag klarade mig idag och teoriprovet gjorde jag i måndags, så nu är jag helt klar och har äntligen tagit mitt körkort! Wiiieeee!! :)))

 

» Idag är det en stor och läskig dag

Idag är det en stor dag, en dag fylld av nervositet, ångest, tvivel, förväntan, grubbel över gåragens snökaos som inte gör livet lätt för mig idag, rädsla och tankar som snurrar i 190 km/h. "Får jag göra såhär? Kan jag välja det här där? Måste jag vänta på dig? Måste jag vänta alls? Gör man såhär? Kommer jag ihåg rätt nu?"
 
Förhoppningsvis slutar dagen bra. Om så är fallet vet jag inte var jag tar vägen. Det vet jag i och för sig inte om den slutar dåligt heller, troligen ner i ett mörkt hål någonstans. Men så får det inte bli! Med rätt inställning och sinnesstämning så vet jag att det slutar som jag vill. Jag får helt enkelt lita på det jag lärt mig på den mentala träningen, att det är jag själv som bestämmer mitt eget öde. Men jag skulle bli oerhört glad om ni ville hålla era tummar för mig, ni kommer att få veta i efterhand vad det är jag pratar om, jag lovar! (:
 
 

» Ååh vad jag längtar!

I helgen beställde jag äntligen min studentmössa, och ni anar inte känslan när jag klickade på "slutför beställning" och ordern skickades iväg. Det pirrade ganska mycket i magen kan jag lova! (; Det tog ett tag att bli riktigt nöjd, men efter lite råd av vänner och föräldrar blev jag nöjd i alla fall. Den spontana känslan var "Shit just got real" haha. Ååh längtar som tusan nu! Vårterminen kommer nog bli riktigt bra faktiskt (: Taggataggatagga studenteeen!!
 
 
 
 

» Kanske den vidrigaste broschyren någonsin

Som vanligt vid årstidsbytet får jag ett röj-ryck och såhär inför jul är det snarare en regel än en tillfällighet. För ett par dagar sedan satte jag därför igång och bland mina badrumssaker hittade jag den här, något oinspirerande, broschyren. Jag fick den här samtidigt som jag fick min tandställning, alltså för lite drygt tre år sedan, och tyckte den såg gammal och omodern ut redan då. När jag sedan fick veta av en vän att samma broschyr används idag börjar man ju undra lite. Jag gissar på att den är ganska gammal i gemet denna vackra broschyr, frågan är bara vilket årtionde den började användas? (; 

Åh va taggad man blir på att ha sin tandställning när man ser den här! Öm i tänderna och skavsår, men tugga för tusan inte på några pennor! ...haha!
 
 
 

» Första advent 2012

Nu har december gjort sitt intåg och ingen är gladare än jag över resultatet! Mysfaktorn är hög med riktigt kalla minusgrader, julmusik, lussekattspremiär och riktig snö på backen. Ja december kom verkligen på rätt sätt, så som december ska vara, och trots bistra 15 minusgrader imorse njuter jag faktiskt (: 

I helgen var det första advent och som nyinförd tradition, efter min idé, har familjen börjat med adventsmys. Det hela är mycket enkelt, men så mycket värt i vardagen. Vi samlas helt enkelt under andevntskvällen och fikar tillsammans samt har en lite julklappscirkel i väntan på riktiga julafton. Mamma var den som fick äran att börja och i hennes paket dolde sig en lite söt proslinstomte hihi. Jag hade dessutom spenderat lördagskvällen med att baka lussekatter så ett par sådana slank självklart ner! Få personer i min närhet har noh missat hur totalt galen jag är i lussekatter, det är verkligen det godaste som finns i mina ögon ♥
 
Nedan ser ni några bilder från helgen. Dock fattas mina två tossehästar som verkligen förgyllde helgen. Mimmi i lördags med en mörk, snöig skrittur med luciasång från min sida och Zäta i söndags med sina glädjebockar. Så busig som han var då har han nog aldrig varit, och jag kunde inte göra annat än att skratta och låta honom bocka runt varv efter varv i ridhuset. Vi hade nog lika roligt båda två ♥
 
Jag är verkligen glad att det äntligen är december. Många stressfaktorer på min lista kommer prickas av och när den 13 december är över kommer inget att stoppa mig längre, friheten kommer vara total och jag längtar sååå. Dessutom har jag nu gett mig själv tillåtelse att börja jula, vilket innebär att äntligen få lyssna på min jullista på spotify, tända min egenpysslade adventsljusstake, luciaträning i stallet, äta lussebullar, pepparkakor, skumtomtar och annat juligt och självklart dricka julmust och glögg. Inget av detta får göras innan 1e december, det är en principsak (;