» Today I went on a "date" that only involved people understands

Japp en bra dejt vare. Mentorsträff med Mentor Jonas ;)
Hur less kan man bli på samma frågor hela tiden: varför valde du Haga, varför valde du NS, trivs du på skolan, trívs du i klassen, känns allt bra? Men aja, det blir väl bättre med tiden.

Skolan var rätt bra idag i alla fall. Trodde vi slutade 15.20 men vi slutade 14.20 så jag blev glad. Pannkakor till lunch och engelskaprov som var ett spel (?!) så det var bra som sagt :).
Hände inte så mycket i stallet, fixade mest med kakor och fika. Borstade lite och åkte hem.
Sen dagens höjdpunkt: Idag köpte ja tillslut ett nytt Friskiskort och invigde (eller säger man inveg :S) det direkt! :D Kändes fett nice att äntligen vara där igen, och nu känner jag att jag låter helt konstig. Men så var det verkligen, blev typ lycklig xP

I morrn ska jag dressyrträna och ladda inför Lilla Hageby på Söndag :)

Hade!

Kram Amanda

» Putting on that smile I'm not used to wear

Gud så duktiga jag, H och J har varit nu! Sålde 11 kakburkar på en timma i bara våran cirkel och typ fem hus till, big smiley på det minsann! :D
Känner att jag är rätt bra på det här, bara att ta till fejkamanda rösten som är sådär äckligt övertrevlig. Sådär som när man pratar i telefon med nån man inte känner:
-Hej mitt namn är Amanda Kennmark och jag .... osv ;)
Bäst är vi asså!

För övrigt hatar jag måndagar men den här har varit extrem. Först engelska i 80 min x2, sen matte i 70, lunch, matte i 75 och sen spanska i 80. Helt fucked up. Fick veta matteprovet också. VG blev det men poängen sög så jag är väl inte jättenöjd direkt. Men i alla fall.

Hade!

Kram Amanda


                                    Money, money, money, mot Göteborg! :)

» Dust yourself up and back in the saddle

Halloj!
Måste säga att jag är sjukt taggad inför fälttävlan efter Jennyträningen igår! :D Gick så bra och enkelt så det finns inte, duktiga häst!
Gick rätt bra idag också när jag red. Jobbade en stund på banan och sen lite bus på sjukhusfältet, kulkul. Kuligast var skillnaden på dressyren i onsdags och idag, fattart inte alltså! ;)

Igår kväll var jag, H, J, och E servitriser på Magnus 50årsfest och oj va kul vi hade! Billig arbetskraft från Polen skadar ju aldrig eller hur? ;) Nae men seriöst, det var faktiskt kul även om det blev sjukt mycket att diska...

Har väl inte så mycket mer att berätta egentligen, tråkiga jag som vanligt! Bara häst, häst, häst :) Fick förresten lite fina bilder från hoppningen på smedby av pernillla ringqvist, väldigt kul! :)

Hade!

Kram Amanda 


Foto: Pernilla ringqvist.

» No one can do everything but everyone can do something

Okej, en snabb update eftersom jag egentligen inte har tid att sitta här just nu, väntar på H och J inför en svullkväll, nej vadå dissar Hagafesten?! ;)

Red Zätus i onsdags och oj så konstigt det blev. Visste att han var pigg men tänkte inte så mycket på det, fick dessutom ett sjukt sug i traven :) Men i galoppen hände något, han bara drog. Och drog och drog och drog. Och lite till. Testade att låta honom springa men det bidde inte bättre :( Fick i princip tvinga ner honom i skritt och det var inte kul vill jag lova! Försökte sen igen men galopperade bara några meter i taget då vilket funkade bättre. Jobbbade sen lite LB:1 och då var galoppen fin igen! Synd bara att vi tappat traven då ;)

Igår hade jag först megamatteprov på 2 timmar och var sen med bästa T :) Igår pallade vi inte plommon, fick bli att plocka/piska kastanjer i stället ;D Fick också smaka T's specialmufffins med kolasås, gött det där du!

Nu ska jag duscha efter att ha varit i stallet och halvt powerwalkat hem med J. Men förresten, nån som vill köpa kakor? Säljer med Göteborgsgruppen och nåra fler så köp, köp, köp! ;)


Hade!

Kram Amanda


» No headline is good enough, right?

Man vet att hösten är här när man får ta på sig vantar för att cykla upp till stallet och lektionerna flyttar in i ridhuset. Men ärligt talat så gör det mig inte ett dugg. Tycker mest att det är mysigt att hösten kommit nu ^^ Dessutom är hösten extra bra eftersom det bara är 23 dagar kvar tills jag fyller år ;)

Hade det lite mysigt i stallet förut med hästarna. Borstade lite på dem och bara myste. Men vart jäkligt rädd när jag såg nåt glimma till i Noaks strö, och vad var det då?! Jo en öppen SAX! Det mest freaky var att den inte såg ut som någon av stallets saxar. Men kan ju hoppas att någon bara tappat den eller nåt och inte lagt den där med flit :(

Resten av kvällen ska jag dejta med matteboken eftersom vi har ett två timmars prov på torsdag ocg jag inte kan ett skit! ;)
Dessutom börjar ju House ikväll igen, löööv it ;) <3

Hade!

Kram Amanda

» Gone with the wind

Ahopp. Nu har Linnea åkt hem igen då :(
Himla kul har vi haft det och vi måste definitivt göra om det snart igen! Åkte en sväng till Maxi förut men det var inte kul där idag så vi åkte hem igen. Annars har vi typ sett på älskade Glee :)


Linnea


Red ju Zätus igår morse också. I ösregn. Eller ska jag säga Piskande Spö-regn, för att få det hästigare och bara för att jag har så bra humor? ;)
Nae vars. Hetsen var fin men gillade inte regnet alls. Har nog aldrig sett honom så eländig som efter träningen, så det fick bli en varmdusch och sen på med ett fleecetäcke :) Frös själv som ett as när jag kom hem, men sånt får man ta sist! Tror inte mina kläder var torra förrns typ vid lunch idag eller nåt ;)
Tycker det är så himla kul att dressyra just nu för det går så mycket bättre än förra terminen! Har ett fint stöd i handen, finare större steg och jag blir inte lika otålig när det inte går som jag vill direkt. Tror Zätus tycker lite samma för nu verkar han vilja eller helt enkelt förstå mer. Känns bara så bra ! :)
Ser fram emot Jennyträningen på Lördag nu, tagga fältet! :D


Nu ska här skalas potatis! Kåldolmar till middag=MUMS! ;)

Hade!

Kram Amanda

» Laugh out loud

Nu är bästa kussen här och ser ut som en muslin i sin nyinköpta halsduk :) 
Gick först en sväng på stan när hon kom och åt äcklig tonfisksallad med gott bröd till lunch. Men det var så jäkla sjukt, killen i kassan när vi skulle betala:
-Är ni tillsammans?
-VA?! (vi bara what!?)
-Ja, betalar du för båda?

Herregud va vi garva, trodde han trodde vi var lesbiska eller nåt. Inte för att det är nåt fel med det men känner att vi inte är det i alla fall ;)

Jag hittade i alla fall inget på stan men Linnea handlade en del. Vill hitta en sån där halsduksschal som alla har, men en brun. Nån som har sett en sån? Hittar ingen alls :(

Men men, var ute och fotade lite i höstmörkret förut, tror det blidde lite bra bilder :)

Bara för att vi är så jäkla överambitiösa så fotade jag Linnea och hennes muslin/snygga schal↓


Muslim


...


Snygg men muppskärpa.

Tror vi får se lite i morrn vad vi ska hitta på då. Är så himla seriösa nu så det inte går att tänka klart ;)

Hade!

Kram Amanda



» In a rocket

Hallojjhallojj!

Har egentligen inte ett skit att skriva men jag kan ju berätta att min bästa kusse kommer hit lördag-söndag och då ska vi ha det så bra! Sjukt kul att ses igen :D

Sen måste jag plugga löv och gå på föräldra/elevmöte på Haga i 2.5 timmar. Snark!

Ungefär så intressant är mitt liv idag.

Hade!

Kram Amanda


Blommor. Rosor ^^

» God damn your beautiful to me

Gud, red Noak på lektion idag, har saknat honom sååå mycket :') ♥
Hoppade lite och det gick väl inte super direkt eftersom jag inte är van vid honom längre, men sjukt mysigt vare i alla fall. Men oj va bra han skulle må av att ridas igenom lite oftare! :)









Han e fin den där... ♥ :)

Hade!

Kram Amanda

» Follow an old plan, it can make the world feel new

Idag hare varit jäkligt chill. Först sovmorgon till 10.10 och sen bara två lektioner till 12.25. Tycker att man borde gå såhär i skolan jämt!
Har varit en sväng i stallet och gjort allt vanligt och sen fixat en himlans massa saker som jag skulle fixa så nu är jag nöjd :)

Igår typ sög allt. Lååång skoldag som är pisstråkig och allt var allmänt depp, tills spanskan. H och jag fick typ nåt slags psykbryt av tråkslag så till slut bara asgarva vi åt ALLT! Trodde vi skulle få skäll av "ryskan" Sophie men det fick vi inte, muy bien, mm! ;)
Skrittade ut barbacka med Zätus och E i skogen på kvällen sen. Hade det supermysigt och skrittade över disiga Breddik ♥ :)

Nu ska jag plugga historia och löv och sen baka vaniljbullar :P



Hade!

Kram Amanda

» Over and out

Gud så trött jag är nu efter att varit med Karin och Poppe i Boxholm hela dagen, men det är lätt värt det! ¨) Så himla kul att få följa med sådär. Jag och Karin tyckte att hon och Poppe var superduktiga idag men domaren höll inte med så då blev vi lite tjuriga, menmen. Viktigast är vad vi tyckte ;)

I morrn blire först lååång skoldag, snark, och sen skritta ut med Zätus och E i skogen. Det förtjänar de små hestarna efter en tävlingshelg tycker jag!
Är fortfarande så stört glad över igår alltså. Tänk att en 80 cr-rosett kan vara värd så mycket! ;) Ska sätta upp den på väggen i kväll i alla fall ¨)♥





Annars äre väl lite småpyssel som ska göras ikväll tror jag. Typ baka kladdiskakis eftersom pappa kommit hem från Skotland nu :)

Sen borde jag nog sova lite tidigt också tror jag, har inte haft sovmorgon sen förra tisdagen... tur att vi har det på tisdag igen då! :)

Hade!

Kram Amanda


Har äntligen börjat få snits på det här med
kladdkakor, blev alltid så konstiga förut ;)


» You're that star up in the sky

Tror min glädjemätare slår i taket eller nåt efter den här tävlingsdagen på Smedby gård!
För det första: Vi gick runt utan bråk i båda klasserna, för det andra: vi gick nolla i 80 cr, för det tredje: vi fick bara två skitpet i 90 cr, och för det fjärde: Zätus var så himla fräsch! :D

Kan knappt fatta att det gick så äckligt bra asså, lyckan susar i huvudet på mig, vi gick runt-vi gick runt-vi gick runt, Shalalalalalala :) Och sen en nolla på det, min hest är ju best! <3 :)

Bildbomb ;) :











Herre gud alltså,jag kan inte ens sätta ord på hur glad jag är över att han inte tyckte det var jobbigt, är bara sååå äckligt nöjd! :D :)

Hade!

Kram Amanda :)


» If I had you, life would be a party on the extasy

Två små ord kan betyda så mycket ibland :)

Hade!

Kram Amanda

» It's been a long long time, for that I owe you now

Efter en snabbis i stallet har jag varit med bästa T och det var sjukt länge sedan! Hade det så kul :) Gick och fikade + åt lunch för min del (halv fyra hmmm :/ ), gick en sväng på stan, en sväng på världens centrum där jag köpte en kofta och billiga snoddar och sen dess har vi bara chillat hemma. Typ lekt med pinnarna Stig och Joe och pallat plommon i min grannes trädgård, mums! :D Nae, vi hade faktiskt tillåtelse ;)



Dagens topp är ändå att jag och T hade bestämt en park att träffas i men jag hittade den inte, däremot hittade jag en turistbyrå vid De Geer så jag gick helt enkelt in och frågade efter vägen haha :) Fick då en fin karta som även hjälpte mig att hitta T's skola, men den hittade jag faktiskt mest själv :P Men fin var den efter de 96 trappstegen upp till rätt våning.

Aa, himla bra eftermiddag och kväll i alla fall! ¨)

Hade!

Kram Amanda 


"Plommon ä ite bra fö maagen!"
Bästa Dag Otto! :)

» Going insane on my own, all in my head

En liten fråga: Hur jäkla svårt ska det vara att kunna gå ensam genom Hagebyområdet utan att vara smått skiträdd?
Bara undrar, är det nån mer än jag som är det?
Förra veckan när jag gick från bussen ropade ett par killar på mig från fotbollsplan och frågade om jag ville att de skulle följa med, inte nice!
Idag på väg mellan bussen och stallet gjorde ett par byggarbetare pussljud, verkligen inte nice!
Och när jag gick hem idag visslade ett par andra killar på mig och frågade om jag inte skulle vara med dem och spela tennis, inte nice det heller!
Det enda egentliga roliga med idag var att en av dem kallade mig Maria Sharapova, och det kan jag ju ta som en komplimang för hon är ju rätt snygg. Synd att det inte finns ett uns av likhet bara! ;)



Skulle ju inte ha något emot att se ut såhär... :P

För att prata om nåt helt annat har jag bestämt mig för att jag ska köpa nytt Friskiskort i alla fall, och det är på tiden! Fasen va konstigt det känns i kroppen när jag inte vart  där på länge, blir ett sug liksom. Dessutom har jag för mycket energi över när jag inte rör på mig ordentligt och då har jag tillräckligt med ork för att tänka för mycket på saker och ta åt mig av smågrejer som inte är något att bry sig om egentligen. Så, därför ska det inhandlas ett nytt kort snarast så jag blir lite normal igen ;)

Hade!

Kram Amanda

» Holding my world together

Åt nyss en hel massa makaroner, falukorv och cecarsallad, intressant va! :)

Den här helgen har varit en tävlings och hästhelg till max, det gillas! Först stallet och rida igår, sen freja och sen stjärnholm med Karin och Poppe.
Idag ponnyhopp hela dagen och efter det träna Zätus med Cissi vilket gick sjukt bra idag :D Den lilla hesten var mycket duktig och lyssnade bättre en nånsin vilket gjorde att han spran fint på tygel och jag hade grymmaste stödet i handen! Tror aldrig jag lyckars rida en häst så att den blivit löddrig av svett i ansiktet förut, bra jobbat idag fisen! :)


Ser alltid så tjurig ut när jag rider, får jobba på det känner jag ;)

Nu har jag ett dilemma, ska jag börja med min samhällsuppgift som inte är speciellt svår eller jobbig och som jag egentligen lika gärna kan göra i morrn? Eller ska jag ta upp marsvinen ett tag? Tror det får bli marsvinen, i alla fall först ;)


Det här säger jag ofta, men ikväll ska jag faktiskt försöka gå och lägga mig tidigt. Har blivit långa dagar i helgen och ska jag orka heeeela lååånga skolveckan så kanske jag borde sova lite i alla fall. Men får se hur det blir med den saken ;)

Grattis i alla fall till alla duktiga hemmaryttare som var så bra idag, speciellt laget som kom tvåa! :)

Hade!

Kram Amanda

» Don't force me to go trough this again

Jag har en god och en dålig nyhet:

Den goda är att vi snart landar, den dåliga är att vi kommer att kraschlanda!

Nae, men lite så känns det. Freja är halt igen. Och inte så lite heller, typ blockhalt i morse men lyckade tydligen ta sig till hagen i kväll i alla fall... Så jävla ironiskt när hon precis kommit igång med träningar och sånt. Och senast i torsdags var jag så glad över att alla mina hästar var friska.
Blir så jävla ledsen bara. Hon är ju ingen ungdom direkt och sist hon blev skadad trodde vi ju inte att det skulle läka igen, frågan är om det gör det den här gången då. Måste tro det och jobba för det i alla fall.
Hästar borde inte få vara trasiga :'(



Hade!

Kram Amanda

Stort grattis till Karin och Poppe i alla fall som var så bra när vi var på Stjärnholm idag!


» Life will be better in spring

Jon Lilygreen and the Islanders-Life will be better in spring, en av jordens bästa låtar enligt mig tror jag. Avgudar hans röst, men sen är jag ju lite svag för killar med gitarr ;)

http://www.youtube.com/watch?v=SaO0FAksA_A

Time changes everything, even you and I have changed
The rain, the winter spring has made us fade away
I still remember everything, that ol’ December, the fears, the cold
I really wonder how you feel on these nights so alone

I hope someday you’ll see me
I hope someday you’ll spot me in the crowd
Take my hand and kiss me
I hope someday you’ll say my name out loud

(Tell me) Tell me about your feelings
Tell me about your stories
Look into my eyes and come on closer
Make me immortal with a kiss

(Tell me) Tell me about your feelings
Tell me about your stories
We know it’s over, so tell me it’s over
And life will be better in spring

Time changes everything, but this feeling still remains
The sweetest ever lips I’ve kissed will always be the same

I hope someday you’ll see me
I hope someday you’ll spot me in the crowd
Take my hand and kiss me
I hope someday you’ll say my name out loud

(Tell me) Tell me about your feelings
Tell me about your stories
Look into my eyes and come on closer
Make me immortal with a kiss

(Tell me) Tell me about your feelings
Tell me about your stories
We know it’s over, so tell me it’s over
And life will be better in spring

(Tell me) Tell me about your feelings
Tell me about your stories
Look into my eyes and come on closer
Make me immortal with a kiss

(Tell me) Tell me about your feelings
Tell me about your stories
We know it’s over, so tell me it’s over
And life will be better in spring

Hade!

Kram Amanda