» I'm driving one of your cars

Det är mörkt ute. Snön forsar fram mot bilens vindruta och försvårar sikten för den annars skickliga föraren. Bilen kränger fram och tillbaka på fjällvägarna, slungas över guppen. Passagerarna håller krampaktigt sig fast i vad de kan få tag på, de hoppas att allt snart är över.
Men förgäves. Bilen sladdar till, föraren försöker rädda läget, men lyckas inte. Bilen kraschar in  i ett träd. Ingen överlever.
På morrondagens löpsedlar står det: Tragisk bilolycka tog fyra liv.

Nae, så är det inte. Sitter i bilen på väg hem från Lindus Vallus nu och det suger på sätt och vis.
Har ingen lust alls att lämna mitt fjällparadis egentligen om det inte vöre för att alla mina djur och vänner finns i Norrköping, om jag kunde flytta dem till fjällvärlden skulle jag vara en glad flicka, det är så himla avslappnande där,I like it! :)
Däremot gillar jag inte att komma hem till en mega HKinlämning, SPläxa mm. Kul start efter lovet liksom. Ladda ladda till påsklovet om fem veckor, år bli enn livlina att hålla sig fast i när skollivet dränker en ^^

För övrit var backarna lika bajsiga idag. Men jag och mor bet ihop och åkte faktiskt riktigt mycket ändå,, Testade att åka lite Ski Cross också och jag känner att det efter hästarna är mitt nya kall, min spacialitet. NOT!
Haha men kul var det :D

Ska försöka se på melodifestivalen på datorn sen, kanske därför gör en uppdate när jag inte har värmeslag längre =P

Annars, Ses troligtvis i morrn stallfolk och inte stallfolk på måndag ;)

Hade!

Kram Amanda

» A hero of war, is that what they see

Kan man sträcka rumpan, eller närmare bestämt skinkan? Sjuk fråga jag vet, men undrar ^^
Tror nämligen att jag har gjort det. Sen längdskidorna igår och förrgår har jag haft lite pain i baken och högra låret, skumt med diagonal träningsvärk liksom :)
Men lite kul är det ju också, träningsvärk betyder ju att träningen gav lite resultat, eller hur? och det är ju aldrog fel X)
Backarna idag var bajsiga. Det hade snöat under hela natten och fortsatte hela dagen så backarna var bombade med lössnö som snabbt blev enorma vallar. Som pricken över i var det tjockt med dimma så man såg inte mycket heller, trist.
Därför blev inte åkningen så mycket att hurra för idag, skidorna levde liksom sit eget liv och hoppade och for som de ville när de skar fel i all snö, som sagt bajsigt.

I morse fick vi nybakat bröd till frukost. Igår med för den delen. Och vems förtjänst är det? Moi :)
Gick upp sju både igår och idag (igår var bror med också), klädde på mig alla arton lager kläder, och knatade iväg till fjällbagarns bagari.
Ganska duktigt tycker jag, men det är det värt, dels för gott bröd och dels för gott humör på familjen. En bra start på dagen alltså :)

På eftermiddagen var vi runt och kollade lite. Tog  bilen till Sälen By, Högfjället, och Sälfjällstorget. Kul att se lite annat än stugan efter lunch. Handlade lite också. Ett par nya fleecevantar oh ett armband. Kanske inte är typen som handlar smycken sådär men detta passade på ett sätt och har redan stor betydelse för mig på ett personligt vis, lite sjukt faktiskt  =P
Var ute och "lekte" i snön med bror förut. Helt galet mycket snö bakom stugan! Den gick för fanken upp på halva låren på mig, och då är jag ändå +180 cm och hade kängor på mig, men kul var det :)

Och nu statistiken=
Antal vurpor:2
Antal vurpor längd:3
Total vurpkvot:5

Läget är stabilt efter idag ^^

Hade!

Kram Amanda


» Hey, today was a failday

Blablabla, vet inte hur jag ska börja...
Såhär kanske: Var lite på after skin idag också, en fet förbättring! Inte samma band, volym eller låtar, och inte samma folk heller så idag var det helt okej faktiskt. Att låtarna som spelades var bättre gjorde min tid där :)
Åkningen idag har varit intressant. Har ramlat: tre gånger idag. Första var i skogen bland hoppen, hade lite för hög fart och skulle bromsa lite men heltplötsligt tog det stopp och så låg jag där på magen. Min teori är att ena skidan trycktes in i ett av träden :D
Andra vurpan gjordes på väg från en backe  till en annan. Skulle gena över ett opistat område och allt gick bra, tills ett dike dök upp. Hann varken bromsa eller hoppa så skidspetsarna gick rakt in i dikesväggen framför mig och sedan låg jag på rygg i gropen, kom inte upp så mamma fick hjälpa mig lite XD
Och tredje. Råkade korsa skidspetsarna förut när jag åkte längd och dök rakt framåt, landade på magen även denna gång :)
Japp mycket skratt idag alltså.

Efter lunch åkte pappa och jag upp till toppen utan skidor och fotade ett tag. Himla kul att lekamed snön och ljuset, tror att det faktiskt blev en hel del bra bilder :)
 Nu måste jag duscha och fräscha upp mig lite efter fyra kilometers längd. Ska ut och äta ikväll med familjen så jag hoppas på en bra kväll, Mys! :)

Antal vurpor:2
Antal vurpor längd:3
Total vurpkvot:5
Som sagt så ökar kvoten nu ^^

Hade!

Kram Amanda 

» Does your mother know that your out

Nu har jag sett ålderskris på nära håll. Var på after ski idag och trodde ärligt att det skulle bli kul med bra musik, glada folk osv, men det blev bara stört pinsamt.
Bandet bestod av fem svettiga gubbar i 50-60 års åldern som tyckte att de var kanoncoola och gav järnet fullt ut. Kanske därför de hade med sig en sex sju öl var upp på scenen ?
Bandets headsinger var en tjock flintskallig gubbe (inget ont om sådana) som trodde att han var Erik Grönwall eller nån, han sjöng och tog i så att jag trodde han skulle spricka och wailing var enligt honom hans specialitet. Att volymen var uppdragen till max x10 gjorde ju inte det hela bättre heller, det gick inte att urskilja orden varken nr han pratade eller sjöng. Att vara 25 minuter sena som band är inte heller okay, om man inte är superstora :/. Gick så långt att jag började fundera på engelsk grammatik, ( I am, you are, he she it is, fats i dåtid) och då har det gått långt!
Gick därför därifrån efter att ha fotat lite men tror inte att det lyckades det heller :P Men Usch, gud vad jag skämdes för de där stackars gubbarnas skull asså, fy!
Dock var det kul att titta på alla fulla människor runt omkring oss,haha :D Speciellt en viss Camilla, även hon typ 40, som trodde även hon att hon var en megastar och sjöng och dansade och hade sig, kul som sagt!

En av de bästa sakerna med att vara i fjällen är att man kan vara så ful! och det gör liksom inget, för du har ändå massa kläder på dig och skidglasögon i ansiktet. Att dölja morronfrillan med en hjälm är ju också ganska nice ^^ Och alla andra ser likadana ut, även när man tar av sig hjälmen och glasögonen, lite lagom röda i ansikte sådär och kanske lite svettiga också, mysigt, haha :)

Idag bytte jag slalomen mot längd på kvällen.
Körde tre kilometer mad pappa och bror och var riktigt svettig när jag var klar (?!) Men med alternativen träna lite eller sitta inne och häcka tyckte ag att träna lät bättre :) Tycker faktiskt att det är rätt kul och ska köra i morrn också, troligtvis längre då. Men har man inte åkt sedan i typ femman sexan tycker jag att tre är godkkänt, måste ju hitta tekninken också :)

Antal vurpor:0
Antal vurpor längd:2
Total vurpkvot:2
'Nu ökar kvoten lite =P

Hade!

Kram Amanda

Why do you always make me feel like
Jane in a Tarzan movie?

» Remeber my Name

Tjo där hemma!
Idag är jag galet nöjd med dagen,allt har flutit perfekt. Lagom sovmorgon och sen ut i backarna. Vädret var på familjens sida och bjöd på härligt solsken och inte för mycket kyla, bara 13 minus idag :) Åkningen gick kanon, kände mig grymt proffsig idag och tryckte på rejält nerför backarna och utmanade ödet genom att köra lite svart också, men det funkade det med! :) På eftermiddagen lekte jag och bror lite i off pistspåren och i hoppen och var grymt coola då också haha :D
Har varit och badat också, Sälen har ju satsat på ett typ badland med bowling, bio och grejer som vi testade idag. Ett stort plus! Badade ett par timmar och åkte rutschkana och grejer, det fanns en såndär när man åker i ringar, som var skitkul :), och en som hette Black Hole. Den senare hade ljuseffekter och var som ett långt rör, och hade varningen "Du kan förlora orienteringen" skriven ovanför starten. Grymt! tänkte jag och sprang till kön, stod där typ en kvart (!) och sen var det min tur. Men den rutschkanan var så sjukt ovärd att vänta på! Gick i snigelfart trots att man låg på rygg och ljuseffekten var bara blinkande lampor, jättekul!  
Men min personliga favorit var en utomhusbassäng. Häftigt att kunna simma ut från själva anläggningen till en bassäng mitt i snön och 13 minus, jättemysigt! =)
Men omklädningsrummen var de stördaste jag någonsin sett, både män och kvinnor var i samma rum, med avdelningar visserligen, men de var fullt genomsynliga. Tänk dig en rektangel som är delad i tre delar, den ena för kvinnor, den andra för män, och den tredje för mix! Och sedan bara typ tygskärmar med mellanrum som vägg mellan de olika delarna, helt sjukt! Turligt att det fanns bås att byta om i...  ;D

Fotade lite med systemkameran på frusna ögonfransar idag, gick faktiskt att komma riktigt nära med macron så jag hoppas att bilderna blir bra även på datorn sen när jag kommer hem !

Antal vurpor idag: 0
Total vurpkvot: 0
(ingen klantkaka än, haha ^^)


Bild från förra året men snön är
fin och det var den idag med ^^

Hade!

Kram Amanda

How hard did you hit your head?

» Got to give it up, not

I dag har jag åkt en del skidor, började med ett åk i minibacken och avancerade sedan till blått och efter det rött. Synd bara att det är så bajskallt, 22 minus, fortfarande, det gör åkningen så mycket jobbigare. Det blir liksom så när snoret fryser (gross, i know), buffen kondenseras, tårna blir kalla och fingertopparna förfryser :)
På grund av det sista tvingade mamma och pappa mig att köpa ett par nya SVINDYRA skidhanskar, ville inte att de skulle lägga ut massa pengar på ett par vantar åt mig (osjälviskt av mig, eller hur? =P)men pappa bestämde att jag inte fick frysa, tur det i och för sig för det var inte kul idag asså.
Förutom skidåkningen idag så har jag
*ÄGT min lillebror i Bluffstop,
*åkt tefat,
*sovit länge i morse,
*smakat en blåbärstryffel av pappa, asgott!
*varit ute och gått, bra gjort! :)
*och druckigt choklad med vispgrädde, det hör liksom till när man är i fjällen tycker jag :P
Och dagens topp:

Bror och jag satt och skojbråkade ett tag i dag när vi åt lunch på en restaurang i backen, och vi hade nyss ätit gulaschsoppa.
Jag orkade inte äta upp min portion så typ en tredjedel fanns kvar i skålen. Plötsligt slog bror till med handen i luften och lyckades träffa min sked, gissa vad som hände, jo skeden sköt iväg en massa soppa som landade i hans knä, på bordet, på golvet, och i min pjäxa. Vi skrattade så vi tjöt!
Snabbt försökte vi torka upp efter oss med tårarna rinnande, och när mamma kom tillbaka såg vi mycket oskyldiga ut tror jag :)

Hade!

Kram Amanda

-How old are you?
-Seventeen
-How long have you been seventeen?
-A while...» Take one step

Hej där hemma!
Sitter i våran stuga i Lndvallen nu och meningen är egentligenn att familjen ska se på tv tilsammans. Lyckas inte så bra, mamma fixsr, bror har dötråkigt och bara jävlas med alla, uppenbart att inte heller jag är så engagerad i 2 1/2 men, och den enda som tittar är pappa :)
Resan hit gick rätt bra. Sov typ halva vägen så för mig blev det bara tre timmars bilåkning, om man kan se det så. Stannade heller inte för att äta lunch eller något sådant så på det sparade vi ju typ en timma,nice.
Är extra glad att jag sov så mycket eftersom min kära lillebror har varit på något slags pms-humör hela dagen och bara varit allmänt jävlig hela tiden. Då är det ju lagom kul att sitta i en fullastad bil! Speciellt när man får höra sånt som jävla fetto, jävla cp mm. Men jag får minsann inte säga något tillbaka för då får han ett megautbrott och plötsligt är allt mitt fel. Någon som känner igen det fenomenet?

Idag har det inte hunnit bli någon skidåkning, i stället har vi gjort stugan hemtrevlig och handlat och sådär, dessutom är det 22 minus här och då känns det inte superlockande att ta sig upp i backarna på kvällsskidsåkningen, det får bli i morrn i stället :)

Kanske ett totalt ointressant inlägg men du läste det ju ändå, right? =)

Hade! och ni som kan får gärna hälsa mina hästar från mig! ^^

Kram Amanda
(datorn sammabetade inte så jag kunde tyvärr inte få med någon bild :D)

-Iknow what you are,
-Say it, out loud!
-Vampire...

» I will show you how

Nu är alla mina prylar packade och klara inför avfärden till Lindvallen i morrn. Kändes ju lite sådär när jag kom hem tidigare idag och insåg att inget alls var packat och att vi åker i morrn, men problemet löstes på knappt en halvtimma så det var ingen big deal egentligen :)
Annat som har fixats inför i morrn är lite handling, städning, och lämnat marsvinen på Arken. Måste säga att det kändes helt okej, de fick liksom värsta lyxburen så de lär ju inte få det trångt i alla fall.
Däremot var det jobbigt att åka ifrån stallet i morse. Hästarna gick lektion så  det blev inget Hejdå till dem, men försökte att bunkra upp med torv och rena krubbor och liknande så jag hoppas att de överlever ;) Noak har ju tur som har lilla M som tar så bra hand om honom och ska vara där hela lovet, men Zäta kommer vara ensam :/
Men vem vet, när jag var i Lindvallen förra året smög sig ju en ny fadder in på Noak (M), så det kanske blir likadant den här gången fast med Zäta, Hoppas INTE! ^^ Blev lite sådär halvchockad när J ringde/messade och avslöjade nyheten :)

L8 träningen igår gick faktiskt ganska bra. Hon inledde med att säga att vi i slutet skulle träna på enkla byten, och både jag och L tänkte något i stil med "Jo du, visst" men Zäta överträffade faktiskt mina förväntningar och kunde gå direkt från galopp till skritt och var riktigt kort och fin, Mys!<3 Känns kul när en träning flyter helt okej och sedan avslutas på ett bra sett :)

I kväll eller typ nu måste jag tyvärr ta mig i kragen och jobba på den ökända HKinlämningen, har ingen lust så just nu känns det bara drygt, men vad gör man, jag har ju inget val egentligen =D

 H får en vaniljbulle som tack för hjälpen igår. Tusen tack! <3 :)

Hade!

Kram Amanda


» Hello, Handsome!

Jag gjorde framsteg i går på "Vildanden"!
Mr X satt bakom mig och skrattade något kopiöst hela tiden (fattade inte varför) så jag vände mig om och tittade på honom flera gånger och upptäckte att han skrattade så han tjöt! Kunde inte hålla mig då utan började också garva, sen kunde jag ju inte sluta heller när det satt en gubbe framför mig som var halvflintis, men försökte dölja det med hjälp av en överkammad tofs av vitt hår (han lyckades inte!) och någon som nös en bit bakom mig. Nysningen blev liksom droppen förmig och då var jag tvungen att hålla förmunnen med båda händerna för att inte AS-garva!
Till på köpet fanns det en grymtande tant på raden en bit bort som A och jag skrattade gott åt i pausen :)
I alla fall, i pausen sen letade jag efter Mr X för att fråga honom vad han skrattade åt, men hittade honom inte.
Därför tog jag min chans och frågade honom på väg in i salongen igen efter pausen, (!)
Frågade dårå vad han skrattat åt och fick ett leende och en huvudskakning tillbaks, men det var nog för mig kan jag säga.
Så om man får vara lite osvensk och säga att man faktiskt är nöjd med sig själv så gör jag det nu- Jag är nöjd med mig själv för att jag pratade med honom, på eget initiativ och utan egentlig anledning!
Rätt så töntigt men det är som sagt ett framsteg och därför ett steg på vägen :) Nu tänkte jag mysa med min knubba och sedan dra upp till stallet. Skulle egentligen behöva jobba på HKinlämningen med den här kvällen är dedicated till min prick <3 Skolan får vänta XD

Hade !

Kram Amanda

» Most of all I do it for you

I kväll ska jag  göra något jag aldrig gjort förut, jag ska gå på teater!
Klassen ska till Östgötateatern och se "Vildanden", och jag har faktiskt sett fram emot det. Skadar ju inte heller att vi får fyra timmars komp fört :P
Igår blev det mer mys i stallet än vad jag hade räknat med. Hade turen att grupp femman var så några att jag kunde hoppa in och rida, fick dessutom Noak vilket var kanonkul eftersom jag har saknat att rida honom lite.

Nu ska jag äta och sedan "fixa" till mig lite inför teatern, känns ju inte som att man ska sitta där i ett par jogginbyxor och en svettig träningströja. eller hur? :)

Hade!

Kram Amanda

» In the middle of the pouring rain

Nu är jag officiellt slut i huvudet.
Började dagen med huge HKprov på en och en halv timme, sen hade vi spanskaförhör efter att jag T & E hade jobbat in rasten. Och nu har jag pluggat matte, engelska och mera HK sen jag åt lunch när jag kom hem vid ett, vi slutade tidigare idag för att en av mina lärare var sjuk, gud så synd!
Därför blir det skönt att snart dra upp till stallet om en timme och tillbringa kvällen med de bästa där! :)Hade!

Kram Amanda

» Planet earth turns slowly


Idag var jag och satte dit min tandställning! :)
Kanske är konstigt att vara glad över en sådan sak men helt ärligt så är jag det.  Det bästa är att jag fick en räls som jag ville, fast jag egentligen inte skulle ha haft en, nice dubbelt upp alltså!
Annars har dagen varit normal, skola som vanligt, med tre idiotlärare idag, folk i klassen som noga ville inspektera min tandställning när jag kom tillbaka efter Donkenlunch,  idiotmuppar efter skolan så jag trodde att vi aldrig skulle komma därifrån, och sen stall.
Var kanonmysigt där idag. Lagom mycket folk och lagom mycket att göra på lagom mycket tid :D

Tävlade i söndags förresten, gick nolla i clear rounden på en ganska fin runda, och noll plus fyra i tävlingsklassen.
Tar helt på mig ansvaret för rivningen, det var mitt fel och det är okej. Däremot var det svårt att få höra att jag störde min älskling och irriterade honom, tyckte så galet synd om honom då och inledde en mindre depression som varade i cirka fem timmar, sedan fattade jag att det kanske inte var så illa som det lät och mådde då bättre, :PBara för att det är semmeldagen idag eller fettisdagen
eller vad den heter och för att jag ska svulla ikväll! :D


Hade!

Kram Amanda 2000

Vill du vara min kompis?
Bra, då har jag i alla fall en kompis i det här stallet. 

» Once upon a time...

Har egentligen inget vettigt att skriva, gjorde nationellt prov idag med-svenska uppsats, tror att det gick helt okej, men var typ helt tjock i huvudet efteråt trots att jag försökt hålla energin uppe med chokladdigestive och saft :D
Skrev om en tjej som tänjde på sina gränser, eftersom ett av de valbara ämnena var så, och övervann en rädsla som hindrade en stor del av sitt liv, får hoppas att det gillas av lärare och betygskriterier också bara.
Efter det rugby på jympan och sen till stallet.


Det blir lite bilder på de bästa i stället :

     

     

Hade !

Kram Amanda

» Out of my head, out of my mind

Hur mycket är det möjligt att hata vissa personer? Låt mig säga såhär, E och jag hade seriösa planer på att ta med oss varsit dressyrspö till skolan i morrn och rappa upp vissa personer tills de tjöt, så mycket kan jag hata vissa. De inser helt enkelt inte var gränsen för hur långt man kan gå är dragen, och idag gick de way over it!

I alla fall. Dagen idag har varit ganska chill förutom idioterna då, jobbade bra i skolan och fick på så sätt undan båda matten och NO:n, såg på TVshop på hemkunskapen ^^, och skrev massor på min lilla älsklingsnovell jag håller på med i svenskan. Är nog faktiskt det bästa jag någonsin skrivit hittils!

Startade upp med vårens nationella prov i tisdags och först ut var läsförståelse i svenskan. Tror att det gick helt okej i alla fall och i morrn är det två timmar och fyrtio minuters uppsats som gäller, Suck! Men kommer man bara på nåt bra att skriva om så brukar det lösa sig av sig självt. :)

För den delen så gick tävlingen i söndags helt okej den med, Prick var kanonpigg och trippade fram i hundranittio men vi lyckades ända skrapa ihop 60.69 % och 176 p i första klassen vilket ledde till en clear round, och 58.28 % och 169 p i andra. :)Hade!

Kram Amanda

» The winner takes it all

Snälla svenska folket, hur tänker ni? Jag bara undrar, för hur många gånger skickas inte folkkära svenska artister till eurovision och hur dåligt går det inte då?
Jag kan tyvärr helt enkelt inte tycka att Ola är bra, sorry men så är det. Gillade däremot Salem starkt och även Pain of Salvation (osäker på om de hette så :P). Faktisk också Linda men hon åkte ju ut dårå.

Tränade för M idag med Zätus och blev helt okej nöjd. Skönt att ha en person med mycket kunskap att kunna få hjälp av, Tack så mycket! :D
Jobbade en hel del på att få igenom honom inför tävlingen i morrn, känns ju kul att rida mot MP,TJ,AC mfl. NOT, vet ju redan hur det kommer att gå när jag möter dem men jag får ta det som en kul grej, och rida för min och hestens skull :)

Ska mysa med knubbis nu, och ladda lite till inför i morrn!


Bebisar :)

Hade!

Kram Amanda 

» ChillSka vara med denna mupp i kväll och bara chilla och svulla, som vanligt ♥

» I think I'm up to something, thats going to be a good combination

Såg nyss säsongstarten av House, och är sjukt glad att det har börjat igen nu efter uppehållet.

Var som sagt ute hos Frejson igår och det var hög mysfaktor på den kvällen! Gick faktiskt igenom kanonbra eftersom vi hade turen att kunna vara i ridhuset, och blev riktigt följsam, trots en del bus :P
Mötte en miniplog på vägen tillbaka till stallet också och jag blev faktiskt lite stolt över den lilla ponnyn, tror inte många hästar skulle palla de blinkande oranga polislamporna på taket samtidigt som det låter ganska mycket om plogen, plus att den rör på sig samtidigt. Men en knubbig liten tant skötte sig utmärkt :)Har börjat med gymnasieansökan nu också, är inte helt klar än eftersom datorn (eller hemsidan) inte riktigt ville som jag ville, så  får se hur det hela slutar. Målet är att ha skittat ansökan innan Fredag :)

Hade !

Kram Amanda-Are you trying to manipulate me?
-Are you trying to manipulate me?
-It depends on what you answer.