» Sneak peak av några ovisade...

Nu är det ganska länge sedan, men en måndag när jag hade planerat att rida ut var det sådär perfekt vinterväder att jag bara var tvungen att be mamma följa med upp till fältet och fota. Snäll som hon är ställde hon upp och med hem i kameran kom en massa mysiga bilder :) Här kommer två sneakisar innan jag lägger upp resten senare i veckan!

Eftersom mitt Photoshop har klappat ihop (buhuuu :( ) är bilderna oredigerade och lite väl ljusa, men han är allt bra fin min lilla grå! ♥
 
 

» Trysil och midnattsåkning

Torsdagen förra veckan packade vi in oss i bilen och styrde kosan över till Norge för att spendera dagen i Trysil och testa backarna där, och vilka backar det var, slingriga och helt enkelt jätteroliga. Härligt! :) Det enda som inte var 100% var vädret.  Högst uppe på berget snöade det isflingor och blåste något enormt vilket gjorde att allt frös till is. Våra kläder,  mitt hår och till och med glasögonen blev täckta av ett islager så ville man se något fick vi åka utan. Men då fick vi issnön i ögonen istället så att ta sig ner var inte det lättaste,  men en rolig utmaning ;)
 
 
Under fredagen hade vi som sagt snöstorm hela dagen och satt mest inne i stugan och segade. Det var verkligen ingen idé att försöka ta sig ut till backarna. Mot kvällen började det lätta lite och vi tog oss ut till den arrangerade midnattsåkningen mellan 22 och 24. Så himla mysigt! Trots att det var sent var backarna proppfulla och det var lång kö till liftarna, men det blev ett par åk i nypistad snö och upplysta backar. Svårslaget!
 
 

» Hemma i Norrpan

Efter stugstädning, sex timmars bilresa, en tripp till Söderköping och mellohäng i soffan tillsammans med familjen och alldeles för mycket att äta har jag äntligen landat i min säng och kan snart inte hålla ögonen öppna längre. Jag säger bara puh! Vilken dag. 
 
I vanlig ordning valde vi att åka hem en dag tidigare än den riktiga stugbytardagen för att slippa alla bilköer och för att hinna få en dag hemma att komma iordning på innan vardagen drar igång igen på måndag. Så har vi gjort på nästan alla våra skidveckor och jag måste säga att det är skönt. Annars blir lördagen bara en mellandag där alla i familjen är sådär lagom opepp på allting och går och väntar på att söndagen ska komma,  samtidigt som vi inte vill att den ska det för att vi inte riiiktigt vill åka hem än.
 
Om ni frågar mig är det bättre att ta tag i't och få saker gjorda ;) att vara hemifrån en vecka har varit otroligt skönt och jag har samlat massor av energi,  även om jag har saknat mina bästa personer här hemma - särskilt mina favoritgrabbar som jag kommer överösa med pussar imorgon hihi. Men nu är jag taggad på att göra vardagen så bra som den bara kan bli igen och köra på med 120%! Jag behövde helt klart ett break för att hitta tillbaka till motivationen och det där lilla extra som jag saknat ett tag. Nu är jag nämligen bubblande peppad på allt igen och det känns verkligen som att jag har fått en nytändning. Det är nästan löjligt, men min spontana känsla just nu är bara kärlek till mitt liv. Tänk vad en vecka i Sälen kan åstadkomma haha, men det är så otroligt skönt att vara back on track igen :)
 
På grund av snöstormen igår blev det ingen skidåkning på dagen utan vi körde på midnattsåkning istället, superhäftigt! Turligt nog hade vi varit över i Norge och Trysil under torsdagen och åkt i deras roliga backar. Men mer om det får ni en annan dag,  när jag inte håller på att somna ;)
 
 
 
 

» Snöstorm i Tandådalen

Så roligt väder har vi här uppe hos oss idag, haha!
 
Sedan i morse har det blåst och snöat som jag vet inte vad och vi har hållt oss inne i stugan sedan vi gick upp. Skönt och ganska mysigt å ena sidan, men fruktansvärt när det börjar krypa i benen på mig. Så för att hålla mig upptagen har jag försökt ändra om bloggdesignen lite, något som fungerat som en riktigt bra sysselsättning eftersom jag är så fruuuktansvärt dålig på alla olika koder. Jag skojar inte, det är nästan löjligt... Men något har jag åstadkommit i alla fall, om ni inte ser ändringarna - uppdatera sidan, och är ganska nöjd hittills.
 
Det som saknas nu är en ny, ordentlig header, men det klarar jag inte utan mitt Photoshop som lägligt nog bestämt sig för att gå i ide. Grrrrrr!! Tillsvidare får den jag slängde ihop som testbild hemma för ett par veckor sedan duga, bättre än den med beige text i alla fall nu när allt den brunbeiga är borta! Resten av pysslet får jag helt enkelt ta hemma någon dag :)
 
En ny profilbild i ← menyn fick jag också ihop, känns som att det var på tiden va?
 

» Hela fjället avklarat

Tävlingsmänniska och målmedveten som jag är måste jag på ett eller annat sätt ha ett mål med nästan allt jag gör och skidåkningen är inget undantag. Så idag gav jag mig själv en utmaning - att åka mig genom alla Tandådalens backar på vår och den östra sidan av fjället. När jag väl kommit på idén var det liksom försenat att ändra mig så trots dimma och superdålig sikt körde jag på och runt tretiden var jag klar.  Tandådalen check! Dessutom blev det lyxlunch i backen med våffla, bra dag med andra ord :)
 
 
 
 

» En riktig sportlovsvecka

Hej vänner! Vet ni var jag är just nu? Uppe i Sälen och Tandådalen med familjen och här stannar vi hela sportlovet, det ni! Den här gången har jag alltså något vettigt att skylla min bloggfrånvaro på och inte bara att jag är slarvig ;)
 
Så... vi kom hit igår eftermiddag och stannar hela veckan. I massor av år har min familj åkt skidor på sportlovet och efter att ha haft ett uppehåll förra året är det riktigt mysigt att vara tillbaka igen. Speciellt när första skiddagen bjöd på strålande sol och perfekt snö, underbart helt enkelt! 
 
Nisseman har en välförtjänt vilovecka medan jag är borta och blir passad av en utav mina snälla bästisar Emma, puss till henne ❤️ men ska jag vara ärlig har jag redan hästabstinens och vill sitta i sadeln. Jag är så grymt inspirerad att träna, träna och träna ännu mer just nu att det bubblar över. Hur ska jag klara en hel vecka haha? 
 
Jag ska försöka uppdatera så mycket som möjligt under veckan så ni får se något mer än bara hästar här hihi. Men hör jag något om Nilsen från Emma får ni säkert också höra det ;)
 
Puss sålänge!
 
 

» Ner som en pannkaka var det ja...

Åh varför ska hästar ha en förmåga att dra på sig de mest konstiga skador? När jag tog in Nisse igår upptäckte jag en hyfsat stor spricka i hoven på vänster bakben som går från toppen av hovväggen, över kronranden och upp i hovskägget. Då hade vi innan varit ute och promenerat i skogen under 45 minuter och hittat på diverse bus, som att plaska i vattenpölar, hoppa diken och klättra upp och ned på banken, utan att han visat det minsta tecken på problem. Vid en närmare titt var han turligt nog bara lite varm men inget öm och sprickan i sig såg "fin" ut, om nu en spricka kan göra det. För säkerhets skull valde jag ändå att lägga ett jodopaxomslag för att dra ut bakterier och för att skydda lite mot leran i hagen. När jag sedan fortsatte borsta tyckte jag att han var ovanligt smutsig på insidan av samma bakben och tog därför i ordentligt med borsten. Det skulle jag inte ha gjort. Benet for ut i en rejäl kospark och det visade sig att det fanns ett ganska fult sår mellan hasen och bakknät. Troligen har han blivit sparkad av någon i hagen då såret är format som ett snitt. Men med tanke på hur ont han hade när jag försökte undersöka honom och hur svullen han var förstår jag att han reagerade på borsten. Det krävdes tre personer för att försöka tvätta det och bli av med varet som runnit senare på kvällen...
 
Min gissning är att Nisse och hans hagkompisar lekt lite för hårt med varandra i hagen. De kan vara ganska brutala när de sätter igång och ingen är mer skyldig än någon annan. Otaliga gånger har han kommit in med bitmärken på halsen och rumpan (genom täcket!) men i grund och botten vet jag vilken retsticka han är så han har säkert gett tillbaka. Med andra ord tror jag inte att varken sprickan eller såret är något allvarligt egentligen, mer än att såret såklart gör ont just nu. Det ser nog bara värre ut än vad det är. För att vara på den säkra sidan fick han gå på linan idag så att jag skulle kunna se hur han rörde sig, men han fick bedömningen UA och var helt ren - skönt!
 
Så fort mamma kommer hem med bilen ska jag åka upp till jobbet och kolla till honom igen och lägga om omslaget på hoven. Jag tog stallet på morgonen idag eftersom jag är ledig och drog på ett par varv silvertejp utanpå klisterlindan för att få allt att hålla i hagen, så jag kan tänka mig att det behöver bytas nu.
 
 
 

» Tävlingsdebut 140209

Som ni vet har jag med hjälp av Lena börjat hoppa Nisse upsuttet lite smått och fram till i lördags hade vi gjort det totalt tre gånger, även om det kändes som mycket mer eftersom han gjort det så bra. Han har kännts positiv och ganska säker från första början och framförallt har han en bra vilja som jag tycker om.  
 
På grund av det här kunde jag inte hålla mig när propositionen till klubbens träningstävling i hoppning kom upp - klart vi skulle vara med och skutta någon bebisbana! Sagt och gjort,  jag anmälde oss till två stycken clear rounder på 40 cm (så pluttigt hihi) och efter det grubblade jag och var nervös i två veckor. Jag som aldrig blir nervös när tävlar ;)
 
Så kom söndagen och den stora dagen och jag hade en väldigt bra känsla efter lördagens hoppträning. Vi hade testhoppat en mindre bana utan problem och tidigare under veckan övat på att rida tillsammans med massor andra ekipage, även det gick smärtfritt. Så med det i ryggen gick vi in på framridningen, värmde upp och sedan var vi första ekipage i klassen. Och vad ska jag säga mer än att Nisse är värd en miljon guldstjärnor efter sin första tävling?  Första rundan skuttade vi över 40 cm galant och det enda problemet var att vi blev lite vingliga ibland,  men det visste jag ju redan sedan träningarna. Andra rundan lade vi därför upp till 60 cm för att få mer ordentliga språng och en riktig bana. Även det tog han med en klackspark och hoppade runt som att han inte gjort annat. Lite vingel här också,  men annars en bättre galopp och fina språng. Dock får tyttaren minus för att jag hamnar lite för djupt i sadeln, men det får ju jag jobba på! 
 
Jag är så himla glad över att det gick så pass bra som det gjorde i söndags.Sådär pirrigt glad! Målet när jag red in på banan var ju bara att komma runt två 40  cm clear rounder och att Nisse skulle tycka det var roligt. Så går han in och sätter två rena nollor varav en på 60 cm på sin första tävling. Amazing! :)) Min duktiga, duktiga bebis! Det ska bli så spännande att se vad det blir av honom ♥
 
 

» Upp som en sol och ner som en pannkaka

Från att ha varit otroligt måndagspeppad gick jag till att vara genomförkyld och instängd i en snorig och hes bubbla resten utav förra veckan. Kanske inte direkt optimalt med tanke på att jag tackat ja till två extra kvällspass på jobbet och samtidigt försökte ladda inför söndagens tävlingsdebut med Nisse. Men det var bara att köra på trots feber och annat smått och gott , även om jag helst hade gjort som solen och gömt mig hela veckan. 
 
Trots en krasslig kropp blev förra veckan riktigt bra! Jag har turen att ha världens finaste pojkvän som lät mig vara sjukling i hans famn trots att jag kände mig hängig och pratade i sömnen av mina konstiga drömmar. Min bästa ♥  Nisse gjorde dessutom tre kanonpass varav det ena var måndagens pass på fältet som jag skrev om, det andra ett pass på lektion bland tio andra ekipage och det tredje en hoppträning för Lena. Hur det gick när vi debuterade på tävlingsbanan får ni veta en annan dag hihi,  men jag kan säga så mycket som att han var duuuktig :))
 
Ja ni, jag tänkte mest berätta att jag lever och är på bättringsväg. Jag har massor att berätta mer om i veckan!  :)
 

» Taggad till tusen!

Idag är jag sådär härligt måndagspeppad som jag alltid var när jag precis börjat jobbet på ridskolan efter sommaren, ni vet sådär så att jag bara vill kickstarta veckan, ta tag i allt vad den kan ha att erbjuda och kasta mig över den med massor av inspiration. Det är länge sedan jag kände såhär och det är så härligt att äntligen bli inspirerad och energisk igen. Kanske beror det på att solen skiner ute, det är någon liten plusgrad, att jag har två jobbveckor framför mig innan jag har lyxen att vara ledig en hel vecka i Tandådalen eller att allt bara känns väldigt bra just nu. Det har varit flera situationer på jobbet den senaste tiden som har fått mig att inse hur jäkla bra jag egentligen har det och att jag verkligen borde uppskatta det mer. Klyschigt, jag vet, men ack så viktigt. 
 
Helgen har jag spenderat på jobbet, både lördag och söndag, men den här veckan har det inte gjort mig någonting. Jag har haft två helt grymma arbetsdagar tillsammans med härliga stalltjejer och det var länge sedan det var så roligt att jobba. :) Det kan säkert också vara en bidragande orsak till att jag är så taggad på jobbet idag.
 
Så vad säger ni, ska vi ta tag i den här måndagen och se till att veckan får en ordentligt bra start? Jag vet att jag tänker göra det i alla fall! Och det första jag ska göra är att rida ut med Nisse och få hjälp av mamma att fota massor fina vinterbilder på sjikhusfältet. Vänta er bildbomb i veckan! :))
 
Fina, fina Zäta och jag på samma fält förra året. Minnen ♥
 
 

» Såhär ska man avsluta en jobblördag

Efter en galet bra dag på jobbet känns det väldigt rätt att avsluta dagen med över en timmes kvalitetstid med min lilla grå stjärna. Alldeles ensamma i stallet, radion som står på i bakgrunden och massor av mys. Jag älskar det ♥