» Today I aint singing "The lazy song"

HejHej! :)

Idag går det i en rasande fart på jobbet kan jag säga! :) Har redan nu innan lunch hunnit göra klart ett helt fack (för den som inte är så insatt, vilket jag inte tror att de flesta av er läsare är :), så betyder det att jag jobbat väldigt bra! ) och jag är skitnöjd med mig själv haha! Därför har jag nu fått ta en paus som belöning ;) och tog tillfället i akt att skriva lite här! :P

Som jag redan sagt så går det så sjukt mycket lättare att jobba med stolparna är med kabelskåpen! Det är både enklare, roligare, inte alls lika rörigt och det bara flyter på mycket bättre. :)
Förra året skulle jag ju skriva in en hel massa info om varje skåp, flytta runt grejjor i dem och dessutom hålla allt i huvudet oavsett om det var två eller sjutton kablar i ett skåp att hålla reda på.  Så ni kanske förstår att det blev lite klurigt ;)
Nae, jag föredrar stolparna utan att tveka! ^^

Ute hos Poppe gick det bara fint igår! :) Han gick som en liten prins när Karin trände för Linda och tillslut kom de inte ens på nåt mer att öva på, alltså gick det perfekt! :D
Fick sitta upp när Karin var klar för att känna på honom och jogga av honom, och vilket gång! Är ju van vid Zäta's ministeg så jag blev lite överrumplad kan jag säga haha :)
Men så himla mysig bara den stunden jag satt på honom, och jag tror att vi kommer trivas jättebra tillsammans, framförallt kommar jag nog lära mig massor!
Känns verkligen superkul att få möjligheten att hjälpa Karin och ta hand om fina Poppe!:)

Nu är det bara 18 minuter kvar till lunch, pannkakor! :)

Hade!

Kram Amanda

» In some countries they have over 20 words for love...

... because there's so many different kinds of it♥






♥♥♥


» A juicy tip! ;)

Hör får ni ett tips på världens godaste juice! :)



Bravo Apelsinjuice! (:

Perfekt nu på sommaren då den är väldigt lättkyld och blir kall superfort, bra i nödlägen ;) Dessutom innehäller den i princip minst socker och fett av alla de juicer som finns (menar på ICA Smedby då), och det är ju bra! Då behöver man inte tänka på "hur onyttig man är som dricker juice" ;)
Ett annat plus är att den inte smakar speciellt konstgjort, som tex äppel-och päronjuice kan göra.  :)

» If you're for real and not pretend, then I guess you can hang with me

Hej igen!

Nu går dagarna i ett kan jag lova! Har kommit på att jag måsta vara på jobbet vid 07 i stället för 07.30 på mornarna om jag ska kunna jobba igen tiden jag missa på fredag. (är ju ledig eftersom det är betessläpp! )

Helgen blev kanonfin! Jag och J hade messa skoj, massa svull, massa jordgubbar och ett väder som inte lät oss åka till Halvars! ;) Men det blev mycket bra iaf :) Har väl inte så mycket mer att säga om det tror jag :P

Den här veckan, och igår, har jag börjat följa med Karin ut till Poppe för att lära mig hur allt fungerar därute tills jag ska ta hand om honom :)
De som någon gång har vait ute på Resebro i deras nya stall vet hur sjukt, galet fint det är! Allt är så himla praktiskt och man märker att de verkligen tänkt steget längre när det byggdes, superlyxig anläggning! :) Var som sagt där igår, ska dit idag igen och kolla när Karin tränar för Linda Melin, och ska dit igen på onsdag sen. Sen får vi hoppas jag ha koll på allt, men det tror jag! :)

Nej ni, back to work! Lånade någre minuter av min lunchrast för att ta mig tid att kolla in här på bloggen! (:

Hade!

Kram Amanda

 

Som ni kanske förstår har jag inte tillgång till några nya bilder här på jobbet, så det får bli två gamla sommarbilder istället! :)

» Me gusta mucho

Bästa Wonderwall, snart inlärd på guran dessutom :)!


Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you
By now, you should've somehow realized what you gotta do
I don't believe that anybody feels the way I do about you now

Backbeat, the word is on the street that the fire in your heart is out
I'm sure you've heard it all before, but you never really had a doubt
I don't believe that anybody feels the way I do about you now

And all the roads we have to walk are winding
And all the lights that lead us there are blinding
There are many things that I would like to say to you, but I don't know how

Because maybe you're gonna be the one that saves me
And after all, you're my wonderwall

Today was gonna be the day, but they'll never throw it back to you
By now, you should've somehow realized what you're not to do
I don't believe that anybody feels the way I do about you now

And all the roads that lead you there were winding
And all the lights that light the way are blinding
There are many things that I would like to say to you, but I don't know how

I said maybe you're gonna be the one that saves me
And after all, you're my wonderwall
I said maybe (I said maybe) you're gonna be the one that saves me
And after all, you're my wonderwall

I said maybe (I said maybe) you're gonna be the one that saves me
You're gonna be the one that saves me
You're gonna be the one that saves me

Hade!

Kram Amanda



» Cause after all you're my wonderwall

Varför ska vädret vara så fett himla irriterande?! :( Båda igår OCH idag när J och jag varit påväg till Halvars har det börjat regna, på precis samma ställe, så vi fått vända hem igen! Jag blir så sur!Men tydligen, och uppenbarligen, är det inte meningen att vi ska kunna ta oss dit.

Gårdagkvällen blev iaf fin! :) God mat, godis, Taken, Glee osv. Det var mys :) I kväll gör vi om'et med ungefär samma saker igen haha!

Idag var vi tidigare i stallet. Hjälpte C att göra klart allt och sen blev det lite ridning igen :) Idag fick Zäta en lite skrittur tsm med J och Fatima och sen jogga vi på banan ett tag. Tanken var att det skulle varit pigga men det var de inte ;) Fast det var roligt iaf, mina fina pojkar! :)

Lite gitarrspel har vi hunnit med också! Wonderwall av Oasis, Veronica Maggio, Hang with me, och lite Astrid Lindgren ;) Wonderwall är klart bäst!

Fråga är om vi ska försöka trotsa vädret en gång till, kanske! ;)

Hade!

Kram Amanda

 

» Such a great feeling! (:

Idag är en bra dag! (: Har varit en sväng i stallet där jag och J tog en midsommartur med våra finaste sköthästar! :) ♥ Mycket skritt och lite bus och det var mysigt värre! Noak och jag har visst som tradition att ta en midsommarrunda nu tror jag ;)

Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon till halv elva som start på dagen. Helt ärligt minns jag inte senast jag sov så länge och det var väldigt skönt! Sen lulla jag rint ocg fixa lite här hemma och sen upp till stallet som sagt :)

Nu håller jag egentligen på att göra mig i ordning för att gå till J, som jag ska fira midsommar med :D Blir mys med film och godis och troligen halvars också, bästa Halvars! <3

Nej, nu hinner jag inte mer, Glad midsommar på er! :D 

Kram Amanda

» I am not a sinner nor a saint

Hejhej!

Idag står som vanligt jobb först på schemat och det är ju sista dagen för den här veckan, gush! ;) Ganska skönt ändå, tre dagars ledigt blir nog inte fel direkt! :)

Midsommar kommer jag att fira med J´san i år. Övriga familjemedlemmar ska till havet och åka lite båt med mormor och morfar men jag valde att stanna hemma. Har inte hunnit vara nåt i stalle den här veckan knappt och känner mig på fullt allvar deppig när jag hälsar på dem, inte bra!
Känns lite halvtrist att stanna hemma också (INTE pga dig J!!!) och liksom dissa familjen, men det kommer fler båthelger!

I kväll ska vi som sagt fira pappsen som fyllde år igår! Tårtan jag bakade var en mazarintårta (låter skitkonstigt) med typ vanilj-gräddes-kräm och färska jordgubbar. Mycket somrigt! :)

Innan dess ska jag dock upp till stallet och rida lite på Loppis :)
Om jag har jättetur kanske vi har börjat komma ihop lite mer med varandra nu, vilket jag verkligen hoppas. Hittade lite nya knappar när jag red henne i söndags så jag har lite att testa :)

Hade!

Kram Amanda

Här får ni en väääldigt bra bild på tårtan, det är den i bakgrunden haha! ;)


» Vart jag mig i världen vänder står jag där med tomma händer

Random textrad som jag hörde på jobbet i en konstig låt idag! Egentligen ganska tragisk, fast lite poetisk på något sätt också... aja nog om det! ;)

Än så länge går det bra att jobba med elstolparna, och det är fortfarande roligare än kabelskåpen hehe. Dessutom börjar jag ju lära känna mina arbetskamrater mer och mer och om det fortsätter såhär tror jag att det kommer bli en väldigt rolig jobbmånad faktiskt!
Blir så jäkla trött på mig själv ibland bara, slänger ur mig massa totalt ointressanta saker bara för att säga något! Kan väl lika gärna vara tyst, eller?!

Förresten är jag väldigt nöjd över min deal med Hööks under gårdagen! Har inte berättat det kom jag på men stövelskaften som jag köpte under våran roadtrip såg askonstiga ut en dag! Då hade jag ridit i dem endast tre ggr och redan var de väldigt nötta på insidan av vaden?!
Hann inte göra något åt saken just då utan red i dem en fjärde gång och smörjde dem sedan i hopp om att det nötta skulle synas mindre. Och vad händer då? Jo färgen rinner av! Okej att nytt läder kan färga av sig det vat jag ju om, men mina stövelskaft tappade så mycket färg att de blev gröna fläckvis och man såg verkligen svampmärken!
Självklart tänkte jag inte gå med på detta ;) Så igår bar det efter ett telefonsamtal till affären av till Hööks för att förhandla.
Hon i kassan var väl inte överdrivet glad direkt, tyckte att vi hade överrivit i telefon osv (vilket vi faktiskt inte hade, snarare tvärt om). Men tillslut fick jag iaf halva priset tillbaka! :)
Så ja, jag är nöjd, det gröna hade bleknat ganska mycket och om man smörjer in dem med lite skokräm så blir de nog svartare igen :P Men mest nöjd är jag över att vi kunde övertala hon i kassan haha! Åkte därifrån med en bra känsla :)

Nu har jag bakat lite tårta till min far som egentligen fyller år idag men som ska firas i morgon, Stort grattis bästa pappa :)!
Tror den blev god, har aldrig gjort den här förut men den kändes somrig och det är ju bra! ;) Speciellt i allt himla regn, hur mycket vatten finns det däruppe i sommarhimlen egentligen?!

Nu ska jag inte skriva mer för jag måste verkligen duscha! Blir en gammal bild på skaften eftersom det var de som det här inlägget mest handlade om och för att jag sitter vid pappas dator där jag inte har några bilder ;)

Hade!

Kram Amanda




» Everybody is having fun to the sound of love

Nu är första jobbdagen avklarad och det har gått galant! (y) :)

Att jobba med stolparna är så himla mycket enklare än att jobba med kabelskpåen och det uppskattas såklart! ;) Att mina "jobbarkompisar" är bra suger ju inte heller direkt! :)

Men en sak jag hade glömt från förra sommaren är hur farligt det är att cykla till och från E.on. Är seriöst rädd för alla bilar som svoschar förbi i 190 km/h i alla korsningar. Att det knappt finns övergångsställen gör ju inte saken bättre direkt heller! Men aja, klarar jag mig levande från fyra veckors jobb så får jag vara glad! ^^

Nu ska jag iväg igen, har lite ärenden som ska fixas och sådär... Och sen är det ju så att en viss pappa fyller år på onsdag också ;)

Hade!

Kram Amanda

 

» Update!

Okej, kollade statistiken iaf alldeles nyss haha, och va tappra ni är som fortsätter titta om jag skrivit något nytt fast jag inte gjort det på lääänge! Nu känns det så mycket roligare att börja igen :') Puss på er!♥

» I'm back again!

Hallojsan! (:

Nu är skolan äntligen slut och jag har SOMMARLOOOOOOOOOOOOOOOV!!! Så himla extremt underbart nice! ♥ (: Tror det kommer bli ett mycket bra lov och jag ska verkligen uppskatta varje ledig minut! Men ja, massa roligt står på schemat så det blir nog inte så svårt ;)

Den här veckan har också varit bra! Ni kan tro att det kändes underbart när sista provet var gjort och alla inlämningar inne!
Sen har det blivit en massa ridning också och det är ju aldrig fel! :) Noak och Zäta och Loppis, med blandade resultat. Behöver jag ens säga att det är mina och Lucies resultat som jag inte är direkt stolt över ;) Men det tar sig! idag kändes det bra ända tills jag sabbade allt, men halva passet gick bra iaf!

Att få rida lille Noak var npg veckans höjdpunkt! :) Så himla mysigt och det roligaste var att han till och med taggade till lite! så söt så :) Finaste ♥
Zenator har också varit en duktig kille! Hopptränat och dressyrat har vi gjort och idag var han faktiskt finare än jag räknat med. Trodde han skulle vara ap-pigg efter nybbislägret men så var inte fallet :) Det var roligt!

Jag får ju inte glömma lilla Freja heller! En barnackatur blev det i torsdags och det var ungefär vad vi båda orkade med i värmen! ;)

Sen har jag och T haft en övernattning också! minns inte ens förra gången vi sov hos varandra (fy skäms på oss)så det var verkligen great! :D

Och ja, lite träning har jag hunnit med också! Träningsgruppen igår och idag sprang jag hem från stallet i ösregnet -.- Jag kan lova att mina ben är ganska möra nu efter två tråningspass och sex stycken ridpass (istället för två som det brukar vara varje vecka)!
Men jag klagar inte, skulle rida två hästar (minst) varje dag om jag hade chansen! :)

I morgon börjar då jobbet på E.on igen! Minns ni kabelskåpen jag var så förbannad på förra sommaren? ;) Samma princip det här året!
Fast nu blir det nog inte kabelskåp, utan telefonstolpar! OH YEH! Haha :) Men det blir nog bra tror jag, det skulle inte vara lika svårt att jobba med dem som med skåpen trodde pappa och det uppskattas! :P
Sen tror jag att jag inte kommer tycka att det är lika jobbigt det här året, för det var så jäkla mycket att göra hemma sista tiden i skolan så nu kommer jag (trots att jag är upptagen på dagarna) uppskatta varje ledig minut! Och lite klirr i kassan är ju aldrig fel! (:

Ne ni, nu har ni fått en liten update och troligen kommer den här bloggen skötas ganska bra i sommar :) Så ge inte upp bara för att jag har haft jordens uppehåll nu! Tror inte ens jag vågar gå in och kolla statistiken hehe ;)
Har bara skonat er från massa onödig skitläsning ;) Sedna är jag grymt sugen på nya designen nu, och ja, den här gamla (och fula) gör mig lite omotiverad att skriva faktiskt. Óm ni förstår hur jag menar haha? :)
Så ja, förändringar kommer ske och det till det bättre! :)

Hade!

Kram Amanda

» Hejhopp! (:

Jag vet att min närvaro har har varit extremt dålig, men skolan har tagit kål på mig tills idag! Tre inlämningar skulle in den här veckan och även två prov så jag har haft en del att göra om jag säger så! ;)

Tänkte svara på en liten kommentarer om Freja:

 Japp Sara, Lättfot står kvar och Freja står i Kummelby Stationsstall :)

Så då var det klart ;)

Det var ungefär vad jag hade tänkt säga just nu! Ni anar inte hur skönt det känns att inte behöva få panikångestattack för att jag är så stressad längre, big plus! :D

Nu ska jag gå och försöka slippa historialektonen vilket innebär att jag får sluta i så fall ;)

Hade!

Kram Amanda

» Lilla fina...

Okej håll i er nu, för här kommer en anonym persons önskeinlägget om Freja! :)

Freja är en brun New forest-ponny som jag är "medryttare", eller vad man ska kalla det, på :) Hon ägs av mammas jobbarkompis Lotta och jag hjälper till med denna lilla krabat så ofta jag kan när Lotta behöver hjälp, alltså har vi inga bestämda veckodagar när jag har henne.
Om jag inte minns helt fel kom Freja hit till Sverigen som föl från Danmark när hon var liten och ägdes först av en annan familj innan hon köptes av Lotta :) Hon är en maxad D-ponny och jag tror hon är född -92 eller -93.

Freja är en speciell liten dam som vet hur hon vill ha det och inte låter vem som helst handskas med henne. Humöret är ibland inte att leka med men samtidigt kan jag oftast inte göra annat än att skratta åt henne när hon håller på och dummar sig hihi, hon är trots allt ganska löjlig :)
Frejas bästa är mat! En tjockare ponny tror jag att ni får leta efter! ^^ På somrarna går hon med munkorg i gräshagen eftersom hon äter non stop! Och jag menar det verkligen, hon tittar aldrig ens upp! ;) Men det är bara en tjock mage hon har, benen är pinnsmala och halsen är lagom, så hon ser ut lite som en tunna :)
Hennes värsta är när folk håller på under magen och på bringan. Då grymtar hon eller skriker för att visa sitt missnöje.

Jag minns att när jag red Freja för första gången (då var jag kanske tio år gammal) och skulle galoppera, så tog hon ett skutt rakt ut i ett gräsigt hörn av ridbanan och vägrade gå därifrån så Lotta fick komma och hämta oss! ^^
Sedan började jag väl rida henne mer på allvar typ -07 när Lotta åkte utomlads i tre veckor och jag fick ha henne på heltid under tre veckor en sommar, det var fina tider det! :)

Tillsammans har vi nu varit med om massa roliga och lite mer tråkiga saker! Om vi börja med de tråkiga så har vi på listan: X antal hältor och allvarliga skador, onda hovar och ben och rygg, många duster på ridbanan och en koliknatt som spenderades med promenader i typ 4 timmar.

De roligare sakerna är: en himlans rejäl avramling för ett par år sedan (jäklar va oförberedd jag var haha), de dagar när Freja är på glatt humör - då är hon underbar! och fina små äventyr!

Jag vet inte riktigt vad du vill veta mer än såhär "anonym"? Lite basicfakta blev det iaf, och det är bara att fråga om det är något ni undrar! :)

Hade!

Kram Amanda

Här får ni lite bilder på tjockisen :)♥