» Mami ❤️

I söndags firades mamma här hemma och uppvaktades med lite av varje. Själv gav jag henne en mjukgörande olja till håret hon pratat om länge, små städkuponger som en rolig grej och  bakade hennes favoritkakor - kokostoppar! 
 
Självklart är det roligt med en extradag om året där vi firar alla mammor, eller pappor för den delen. Men egentligen borde vi väl visa samma uppskattning året runt och varje dag? Inte nödvändigtvis i presenter och gulliga kort, men med glädje och ett extra leende då och då. Nu talar jag utifrån min egen situation men min mamma ställer upp så fruktansvärt mycket för mig och pappa likaså. Sedan jag började min karriär som hästtjej har mamma alltid funnits strax bakom mig och skjutsat, coachat och följt med på tävlingar oavsett väder och vind. Pappa har hjälpt mig precis lika mycket men på andra plan, eftersom hästarna är mer min och mammas grej. Ett exempel på vad jag menar är väl när vi varit iväg till Tollstad och tävlat för några veckor sedan och jag sa tack för hjälpen till mamma och Inger som varit med när de åkte hem från stallet. Min tränare reagerade med att bli positivt överraskad över att jag gjorde så, men för mig är det en självklarhet att säga tack när de avsatt hela sin dag för att följa med och hjälpa till. Det är det minsta jag kan göra.
 
Med andra ord, alla mammor där ute - ni är världsbäst, varje dag! Men just min mamma är extra bra, för mig ❤️
 
 
 

» Morgonpigg

Nog för att jag är morgonpigg i vanliga fall, men nu när jag har varit hemma och gjort ingenting i flera dagar är det värre än vanligt. Jag har svårt att somna på kvällarna och svårt att sova på mornarna. Underbart... Så idag när Adam åkte till jobbet 06.30 hade jag redan varit vaken en stund och när han gick hemifrån var det helt omöjligt att somna om, så det var bara att gå upp och pallra sig iväg hemåt.
 
Då är frågan vad jag ska sysselsätta mig med idag? Först på schemat står att följa med Emma till Nisse och det kommer väl göra ungefär hela min dag hihi :) Idag har vi planerat in lite småhoppning så det ska bli spännande att se honom hoppa uppsuttet från marken för min del. Jag hoppade honom själv i lördags och då gjorde han  mycket bra ifrån sig, så länge jag också skötte mig. Men det är egentligen bara bra - jag uppskattar hästar som ger tillbaka det de får av mig som ryttare!
 
Innan dess ska jag fortsätta jakten på de perfekta jeansshortsen till sommaren. Nu när jag har gått i "vanliga" kläder i flera dagar och i brist på annat att koncentrera mig på har jag blivit lite shoppingsugen. Roligt för mig, men mindre bra för plånboken haha. Aja, jag tröstar mig med att jag får shoppingryck två, tre gånger om året kanske, så det är nog inte så farligt ändå ;)
 
 
  

» Bilder från Sara

När man inte får rida själv kan man ju alltid roa sig med att titta på bilder från tidigare pass :) Synd bara att det snarare ökade min Nisse-abstinens än minskade den... Åh vad det är tråkigt att inte kunna vara hos honom och i stallet!
 
Idag är Johanna snäll och promenerar med honom efter att Emma ridit i två dagar och imorgon ska jag smita dit en stund ändå och hjälpa Emma skutta lite tänkte jag, du blir det pussar i överflöd, det är en sak som är säker ♥
 
Bilderna är tagna av Sara Peralta-Karlsson
 
 
 
 
 

» Sjukskriven

Som rubriken lyder är jag just nu sjukskriven för första gången i mitt liv och det suger.
 
Anledningen är att jag lyckats dra på mig en inflammation i en fot efter otaliga skoskav jag får av inläggen jag var tvungen att köpa för ett par månader sedan. Ni vet de där jag klagade över hur dyra de var haha, synd att inte priset var det enda problemet. De har som sagt gett mig friktansvärda skoskav och efter att ha tragglat på med dessa i ett par veckor hade jag så ont i lördags att jag inte fick på mig något annat än foppatofflor på lördagen. Till råga på allt tryckte jag ändå ner fötterna i mina jodphurs på lördagkvällen efter att ha jobbat hela dagen. Rida Nisse ville jag ju göra oavsett om det gjorde ont men det fick jag ångra. Redan innan jag red var bänsterfoten rejält svullen och då kan ni ju tänka er hur den såg ut efter... Under kvällen blev det bara värre och när jag var gråtfärdig över hur ont det gjorde tog Adam med mig till Nickan som löste problemet för kvällen och tog med mig till jourcentralen dagen efter. Resiltatet där blev blodprov, röntgen och diagnosen inflamerad vänsterfot, pencillin och vila i tio dagar. Kill me.
 
Så nu sitter jag alltså hemma och håller på att gå i taket av rastlöshet. Egentligen får jag knappt belasta foten och jag gör så gott jag kan för att hålla mig lugn, men det är svårt. I natt tog det mig tre timmar att somna för att jag gjort för lite, och då har jag bara varit hemma sedan söndag lunch haha. Planen är att jag ska vara hemma imorgon och torsdag också, sen tror jag inte att jag kan hålla mug längre. Men det beror på vad foten säger. Nej suck alltså, det är verkligen inte roligt att vara ledig när man tvingas till det, särskilt när jag inte får röra på mug. 
 
Som tur är har jag fina vänner som ställer upp och hjälper mig med Nisseman. Emma red honom igår och ska göra det igen idag och imorgon går han antingen med Johanna eller Emma igen, så det känns tryggt. 
 
Men så är läget i alla fall och som ni förstår har jag inte mycket att skriva om eftersom jag inte gör något, det skulle i så fall vara att recensera olika podcasts då. Kom därför jättegärna med förslag på vad ni vill att jag skriver om, det vore jättekul! Sålänge hälsar halta Lotta en bra eftermiddag :)

» Division III omgång 1 140504

Som jag nämnde här har ju Nisse debuterat lokalt och vi hade turen att få göra det på hemmaplan vilket säkert gav lite extra trygghet för oss båda. Till skillnad från när vi var iväg på pay and ride'n var allt runt omkring så mycket mer intensivt nu och det påverkar självklart, även om jag tyckte att han var hur duktig som helst ändå lillkillen, det är inte alltid så lätt att vara liten ♥
 
Ett mål jag har haft med vår träning sedan i vintras är att rida en plats i division III-laget, och eftersom vi lyckats med det var det inte bara individuell start under dagen utan också lagstart. Därför red vi LC:2 och LB:1, med LC'n som lagklass för vår del. Det här med lag är roligt tycker jag. Att komma till en tävlingsplats där man vet att fem lagkompisar väntar och att få samarbeta så ger lite extra feeling under dagen, och som ni vet sedan tidigare är jag ju mycket för just känslan när jag rider hihi.
 
LC:2
Oj oj vilken morgon jag hade innan första starten. Trots att jag inte hade någonting att stressa över och hade en detaljerad plan över hur jag skulle lägga upp morgonen var hela min kropp i uppror. Inombords kändes det som om en tornado drog runt och jag hade ren stresspanik - så konstigt! Jag kände mig jätterörig och det enda jag ville var att få sitta upp på Nisse så jag kunde slappna av. Och mycket riktigt, när jag väl skrittade fram var det som om allt rann av och jag kände mig kolugn igen. Skumt.
 
Framridningen gick i ridhuset och där försökte jag hitta en enkel känsla. Jag ville att han skulle vara kvick för hjälperna men lugn i psyket, och framförallt tycka det var roligt.
 
Ute på tävlingsbanan kunde vi hålla samma tanke ganska bra, bortsett från att piloten red lite halvdåligt stundtals. Läxan jag lärde mig var att rida varenda steg och vara mer noggrann med detaljer. Men Nisse skötte sig jättefint. Han lyssnade på mig, höll fokus trots allt ståhej runt omkring och gjorde en riktigt bra runda. Resultatet blev lite mer än 64% och precis utanför placering.
 
LB:1
Efter en lååång väntan på över tre timmar mellan klasserna var det dags att värma upp igen och den här gången kändes han riktigt fin redan från början, så det blev bara en kortis i ridhuset och sedan skritt ute för att ladda upp.
 
Till den här klassen hade jag tagit åt mig från LC'n och red mycket bättre själv. Det resulterade i en liten grå kille som även han höjde ribban ett steg och gjorde en bättre runda. Jag tror vi hade två eller tre lite större missar men annars är jag jättenöjd. Även här fick vi lite över 64% och var strax utanför placering. Det ser jag som en klar förbättring, vi red ju ändå ett svårare program.
 
Summa summarum av tävlingsdagen blir en stor guldstjärna till Lilla grå. Han var så duktig under hela dagen och presterade verkligen över förväntan. Älskade lilla busen! ♥
 
 LB'n var det som fångades på film den här dagen och det är mamma som är snäll och står bakom kameran. Hoppa fram till 1.50 ungefär för att komma direkt till starten! :)

» Solig onsdag

Vilken mysig morgon jag har haft! Först fick jag vakna upp på bästa sätt bredvid mitt hjärta innan ett gympass stod på schemat och nu har jag ätit långfrukost i soffan. Bra start på dagen tycker jag ♥
 
Den här onsdagen skiljer sig lite från andra onsdagar eftersom jag faktiskt ska jobba idag. Jag ska erkänna att jag längtar lite efter att söndag ska komma och jag har en ledig dag på elva jobbdagar, men samtidigt är det roligt att hålla igång såhär. Jag älskar ju mitt jobb, och utmaningar, så en extradag då och då är mest roligt. Men innan jobb är det en hel del som ska hinnas med. Nisse ska gå dressyrträning idag, jag ska hjälpa Jonna men en unghäst och just nu försöker jag öppna dokument från Macen jag hade i skolan för att kunna använda igen. Det sistnämnda går väl sådär, faktiskt ganska dåligt för att vara helt ärlig, och därför hamnade jag här istället haha. Jag och teknik säger jag bara...
 
Några försök till ska jag ge det och om det inte fungerar snart ger jag upp och går ut i solen en stund istället, känns ju lite mer lockande. Förresten! I eftermiddag kommer lite tävlingsupdate upp här, så glöm inte att kika in då! :)
 
Onsdagsmys med missen
 

» ♥


 

» 5:2 metoden

Jag överlevde jobbhelgen, det ni! Jag vet att jag i fredags skrev att det skulle bli mysigt att jobba hela helgen, och det har det delvis varit. Men jag har också haft ett helt berg av saker att göra och igår kändes det som om jag inte riktigt skulle kunna bestiga det. Men med en och en halv timmes övertid och med hjälp av mina gulliga stalltjejer löste sig gårdagen till slut. Ni är för härliga tjejer! ♥
 
Nu har jag och Nisse provat på 5:2 metoden och från vad jag kan se verkar den ha fungerat riktigt bra! Och självklart pratar jag inte om någon konstig diet, utan om vilan vi har haft ;)
 
Nisse har nu (räknat med idag) vilat i fem dagar för att smälta en period med mycket träning och tävling. Under de här fem dagarna har han haft helvila två dagar, alltså endast gått i hagen hela dagen, och jobbats lätt tre dagar. I fredags var vi i skogen och myste, i lördags lekte vi löst i ridhuset och igår jobbade vi avslappnat på longerlina. Och min uppfattning är som sagt att det här var precis lagom för Nisse just nu. Inte för att han kändes direkt trött, förutom i lördags då det var så varmt, utan för att han är lite extra busig igen efter de här dagarna. Och är det något jag har lärt mig under tiden jag har haft Nisse, så är det att han är som bäst när han är lite full i fan och har inte bara en utan flera rävar bakom öronen ;)
 
Nu är det alltså rätt tidpunkt att köra igång igen och jag är riktigt taggad. Snart går vi in i en till tvåveckorsperiod med tävling och hårdträning så det gäller att ligga i. Särskilt om vi ska klara av en idé jag har fått för mig, det återstår att se hehe...
 
Men hörreni, nu är det hög tid att dra igång den här gråa måndagen och göra den till något riktigt bra. För min egen del ska jag ta tag i en hög med to do-grejer här hemma innan jobb och stall väntar fram till 19 ungefär.
 
Ha en bra dag! :)
 
 

» Finally friday

Hur långsamma kan vardagar vara egentligen? Hela den här veckan har jag legat en dag före i tanken och det känns som om dagarna släpat sig fram i snigelfart. Så. Himla. Segt. Kanske beror det på att jag har haft något inbokat varje kväll och därför kommit hem ganska sent, vad vet jag? Nu är det iallafall äntligen fredag och jag har en helhelg med jobb framför mig, ganska mysigt ändå. 
 
Nisse går på halvfart och har ett par lugna dagar just nu efter mycket träning och tävling. Igår fick han vara ute med kompisarna massor av timmar och det blir jag lite glad i hjärtat av. Att se honom busa runt som en tok i hagen med småponnysarna gör att jag smälter. Nisse må vara knepig och ganska påfrestande ibland, men det finns ändå något i det lilla busfröet som gör att han verkligen har en speciell plats i mitt hjärta. Älskade lilla grå ♥ Idag hoppas jag att vi får en ridkompis så att vi kan komma ut i skogen och i helgen väntar longering och lek i ridhuset för hans del. Perfekt! 
 
Nu känns det som att det är hög tid att kicka igång den här fredagen och det tänker jag göra med ett överkroppspass på gymmet för att sen möta mamma på stan innan jobbet. Ikväll väntar tacokväll med tjejerna. Fredagsmys! 
 
 

» Stracciatellaglass

Hej på er, hoppas alla har en bra dag i solen! Jag har ett litet plus att vara glad över, för äntligen har jag kunnat fylla på Nisses box med lite nytt och fräscht spån igen! Egentligen står alla hästar vi har i ridskolestallet på torv  med bädd och under några veckor har det varit spånstopp, men det fungerar inte riktigt för Nisse. Han har kanske inte den hovkvalitén man som ryttare kan önska och jag upplever att det gör honom ganska känslig för underlag. Torven till exempel blir för fuktig för honom att stå på i längden och då väldigt svårmockad eftersom han dessutom är en riktig skitgris i boxen ;)
 
Min lösning på det har varit att hitta på en egen typ av ströbädd till honom. I botten är det en ren torvbädd som är ungefär 8 cm hög kanske, och ovanpå det ligger en "lös" och luftig mix av torv och spån. Bädden behöver han ju ha, det är självklart, och anledningen till att låta bädden bestå av endast torv är lite ekonomiskt och för att inte tippa för mycket spån. Spånet lägger jag bara in för att få luft och stuns i det översta lagret och för att få in ljus. Och det här har fungerat jättebra! Och det här har fungerat jättebra! Vi båda trivs med det, det är lättmockad, fräscht och hovarna håller sig fina. Perfekt med andra ord och det är väldigt skönt att få ha det så igen.
 
Ett extra plus är att det ser så mysigt ut, och lite som stracciatellaglass, håller ni inte med mig? :)
 
 

» På hemväg

Nu är vi äntligen på väg hem efter en lång tävlingsdag som började 04:15 imorse... I det stora hela är jag nöjd,  vi lyckades inte knipa någon placering men var inte långt ifrån och hästarna har skött sig finfint. 
 
Nu väntar lite mer än en timme i lastbilen och sen sköna hagar för hästarna. Det är dom värda ♥
 
 
 

» Dagen före tävlingsdagen

Dagen före dopparedagen höll jag på att skriva, men det stämmer väl inte riktigt haha!
 
Imorgon är det tävlingsdags igen och den här gången är det omgång två av allsvenskan som gäller, då i grannstaden Linköping. Med andra ord är det dags att åka iväg igen och vi har inte lyxen att tävla på hemmaplan som förra helgen, men det ger ändå lite mer känsla tycker jag. Lite mer tävlingsnerv, lite mer förberedelser, lite mer riktig tävling, lite mer planering, lite mer feeling. Så som det ska vara. Enda problemet är att vi måste åka så fruktansvärt tidigt, närmare bestämt kl 05:30. Hurra... Både Emma (som jag åker tillsammans med) och jag starar tidigt i klassen och måste alltså vara på plats i stallet vid ungefär 05 imorgon för att förbereda det sista. Fy farao alltså haha, men det får det vara värt! Efter förra veckan är jag grymt revanschsugen och med ännu en träning i kroppen på både mig och Nisse har jag lite fler detaljer att visa tydligare vilket känns bra. Imorgon vill jag verkligen knipa en placering!
 
Med tanke på morgondagen kan ni nog räkna ut hur min dag ser ut idag förutom jobbet. Tävlingsförberedelser it is och jag måste vara klar med ridning, bad av Nisse, packning, smörjning, lastilen och allt annat strax innan 13:30 då jag börjar jobba. I vanliga fall förbereder jag alltid min häst på kvällen innan jag åker hem från stallet, men just idag ska jag bort med familjen och då får jag planera om. Men det löser sig det med. Jag har en ganska bra plan och den tänker jag följa till punkt och pricka, allt för att inte missa något. Bara att sätta fart! :)
 
Alla bilder från första omgången hemma, den 4/5, är fotade av duktiga Sara!  
 
 

» Lokal dressyrdebut

 
Hej hörreni, long time no see, jag vet... Flera gånger under min vecka jag varit borta har jag konstater att jag borde kika in här, men ändå inte gjort det. Så kan det bli ibland antar jag. Men nu är jag tillbaka igen och ska försöka skärpa mig ;)
 
Som rubriken lyder har Nisse gjort sin förta lokala start på tävlingsbanan och den lyckades vi tajma med den först lagtävlingen i dressyrallsvenskan division III. Kort och gott kan jag summera tävlingsdagen med att jag har en liten pärla till häst och att han skötte sig precis lika fint under dagen som han gjorde på Pay and Ride'n på Vikbolandet. Han är helt cool med omgivningen, bryr sig inte nämnvärt om alla hästar runt omkring, håller fokus bra inne på banan och är bara så himla duktig. Det är nästan så att jag måste nypa mig i armen för att förstå att Nisse faktiskt är samma häst som jag i december inte visste om jag ens skulle kunna sitta upp på inför varje ridpass.
 
Den här gången startade vi LC:2 och LB:1 och red båda klasserna på strax över 64% vilket gjorde att vi var riktigt nära placering i båda klasserna, första utanför i LC:2 och tredje utan för i LB:1 tror jag. Nästa gång tar vi dem! :)
 
Om det inte vore för att datorn startar om sig om ca 4 minuter skulle jag berätta mycket mer, men det får helt enket komma vid ett senare tillfälle. Kram sålänge!