» So I'm running back to tell you

Sitter med gitarren i knät och bara njuter av flytet som jag hittat ikväll (y) :)
Var alldeles för länge sedan jag spelade men nu är en ny låt nästan helt inlärd; Life after you, med Chris Daughtry. GRYM man det där måste jag säga, så galet bra låtar, texter, allt! Är nog lite hemligt kär hihi ;)

En favoritdel från texten, ni får ackorden på köket (a) ;) :

Em                        C   
You and I, right or wrong, there's no other one
G                       D
After this time spent I alone
D4                            Em                                        
It's hard to believe that a man with sight could be so blind
C                               G                     D
Thinkin' 'bout the better times, must've been outta my mind
D (STRUM ONCE DOWN LET RING)
So I'm running back to tell you

Är ju inte precis svåra ackord men de räcker för mig :) Älskar verkligen den här låten :)♥

Övrig fakta om dagen säger att vi hade minnesdag för förintelsens offer idag i skolan med drama, filmer, föreläsnig och grejer. Mådde seriöst illa av att se filmen från koncentrationslägren, så fruktansvärt hemskt! :(

Dagens bästa dock, blev stallet :) Hann borsta båda finisarna suuuperlänge! :) Noak fick 1 timma och 20 min och Zäta fick 1 timma. Fick dessutom varsina specielbehandlingar, Noak fick massage med liniment och Zäta fick hovskäggen bak klippta + årets första fällning, tror den kategorin är på ingång -.- ;)
Har tänkt att jag ska försöka linimenta Noaks rygg så ofta jag kan, har jag tur så hjälper det lite mot hans onda ryggt i alla fall, lilla gubben! :)

Nu ska jag fortsätta spela! :)

Hade!

Kram Amanda :)



» No one understood, we were holding back the flood

För tillfället känns allt bara så bra! :)
Fick MVG på engelska nationella som vi övat på nu, sååån skön revansch på NKbetyget! :D
Är på rätsida med allt, har koll på skolan, har koll på stallet, har koll på US, hinner träna, och kanske framförallt har jag fortfarande en galen koll på prylarna i mitt rum och i min garderob! :) Underlättar jättemycket att jag vet exakt vart jag har alla mina saker, framförallt tidsmässigt!
Dessutom tar jag verkligen tag i mitt liv nu, har jag saker som jag måste göra så gör jag dem direkt i stället för att lägga allt på hög och bara låta den växa...

Ett extra plus är att jag nog i princip har bestämt vad jag ska väla för inriktning, valbara kurser och individuella val, känns kanon det med! :) Det enda jag egentligen vet säkert är att det blir Idrott&Hälsa B på valbara och Fotografisk bild och Webbdesign på individuella, de lät roliga, speciellt foto :)

Just ni taggar jag träning med J vid åtta och ärtsoppa till middag (Urk?!) naevars, tro det eller ej men jag brukar faktisk tycka att ärtsoppa är rätt okej. Känns dock inte som någon supermat att äta innan träning dock haha ;)

Mest av allt vill jag att det ska bli fredag nu så att jag får ha textilslöjd, håller på med en grej som jag verkligen vill ha hem, och den behövs. Alla utom H får gissa för hon vet vad det är, men det har med tvätt att göra och det är en påse, och om man sätter ihop dessa ord vad får man då? Jo, en tvättpåse! :)
Låter kanske konstigt men lillebror fick en i julklapp tillsammans med ett Björn Borg-set och den var fett snygg, så jag bestämde mig för att göra en egen i sann hammafrustil :) Blir faktiskt bra och vill som sagt ha hem den så fort som möjligt!

Nu ska jag göra lite nytta här hemma, frågan är bara med vad?! ;)


                                          Fotografisk bild A here I come! :)

Hade!

Kram Amanda :)

» Used to live alone before I knew you

Halloj!

Inte ofta jag är hemma såhär dags på dagarna nu för tiden men har man ett kemiprov att plugga till och ett USmöte på kvällen så ändras rutinerna lite ibland ;)

Om jag börjar från början och berättar om gårdagen kan jag säga att det var en riktigt bra dag! :) Spelade curling på jympan vilket var fett kul men också fett svårt, haha :) Hade typ en sula under ena foten som man skulle glida på när man sköt i väg stenen, och gled gjorde man! Is är ju liksom halt men med sulan blev det extremt. Lyckades halka omkull en gång så jag smällde kvasten i huvidet på mig själv och gav mig ett saftigt blåmärke på knät... men det ska synas att man har jobbat! :)

På kvällen tränade jag på Dimitrioz (tror han stavar så) pass. Absolut min nya favorit :) Passet är kanon och han är ju bara för söt! Skitrolig kille som verkligen bjuder på sig själv :) Verkligen peppande!
Dagen till ära hade han helröda kläder på sig, och sa att han kände sig som en jultomte. Under strechingen efter passet berättade han att han faktiskt hade lekt lite jultomte igår också och bakat till alla som var på passet! Saffransbiscotti och puffkola hade han pysslat ihop och bjöd alla på. Som sagt söt kille! :)

Efter minifikat tog jag en väförtjänt dusch på friskis.
Jag har ju fått utveckla en ny duschmetod här hemma eftersom vi i princip inte har nåt varmvatten i badkaret (har ingen dusch under renoveringen) och då är det ju inte direkt skönt att duscha... Har därför skapat: Duscha-snabbt-som-f*n-metoden! Går ut på att inte sitta i badkaret längre än typ tre minuter, för det går inte.
Tog därför chansen och duschade i skållhett vatten på Friskis och bara njöt i 50* celsius! :) Kan tillägas att jag var helt röd på kroppen efter det men det var det värt!

Idag startade dagen med sovmorgon vilket såklart alltid uppskattas ;) Sen vanliga lektioner, utom svenskan då som jag hade redovisning på. Alla skulle redovisa en personlig grej, och då valde jag Zäta's och min clearround-rosett från Smedby gård. Den betyder rätt mycket för mig så den kändes bra :)
Brukar verkligen dynghata att redovisa saker inför folk men idag gick det ganska bra! Alltid skönt att prata om en grej som man verkligen är trygg med och kan svara på frågor om :) Så aa är nöjd, klassen verkade rätt intresserade och det är ju alltid kul! ;)

Nu ska jag ge järnet inför kemiprovet i morrn och sen åka till stallet och ha USmöte :)

Hade!

Kram Amanda :)

» The only place success comes before work is in the dictionary :)

Jag är bara så himla lycklig över Marie Carlgren-träningen idag alltså! :)
Blev verkligen så bra som jag hoppades och Zäta var mer än med på noterna, det gick helt enkelt superbra! :) Han bråkade lite i början, sparkade och hade sig, och haha han sköt nästan av mig en gång till och med ^^ Men sen släppte det och han jobbade super.
Koncentrerade oss framförallt på takt, tempo och ställning från hans sida och armar och axlar från min (blir lite sned ibland), och det hjälpte verkligen :) Han lyssnade bra och var väldigt följsam och tillslut kunde vi göra både fina tiometersvolter i galopp och bryta av direkt från galopp till skritt, fina hästen! :)♥
Roligt var det också att Marie tyckte han var en fin häst och att vi var ett fint ekipage :) Tyckte hans färg var rolig sa hon också haha ^^
Nae vet inte riktigt vad jag ska säga mer,var och är fortfarande bara helt salig :) Allt känns toppen liksom och nu vet jag ännu mer hur jag ska rida när jag rider ensam, vilket är bra ;)
Men en av de bästa sakerna var nog ändå att hon tyckte att vi så småningom  när jag fått bara lite mer koll (framförallt i skritten) nog kan starta LA:1or i alla fall på hemmaplan, det var roligt att höra! :)

Jaha, kort sagt kan jag säga att jag verkligen gillade att rida för Marie och att hennes syn på ridningen passade mig och Zäta utmärkt. Lätt att jag gör om det om jag får chansen, skulle inte tveka! :)

                                          Han kan minsann när han vill! :) ♥

Hade!

Kram Amanda :)

Och btw, Zäta blev superfin i de bruna sakerna (y) :)

» You're not a person you're a disease

Hejhej!

En mycket nöjd Amanda som skriver nu :)
Har klarat av pluggandet för idag (känns som om jag kan Naturen ganska bra faktiskt, Måste säga att jag gillar min nya Nk lärare mer och mer! Hon är väldigt sharp liksom, och rapp i allt hon gör vilket resulterar i att vi jobbar galet effektivt, och det är ju bra! Hon förklara även superbra och det är ju alltid ett plus :)), marsvinen är klara, städningen är klar, löste lite designproblem med bloggen förut, åt smarrig fruktsallad till frukost, och allt detta har hunnits med fram till nu. Och då tog jag ändå sovmorgon! Duktig chey! :)

Tror att det börjar arta sig lite med den nya designen nu snart. Dock är den bajsjobbig och bara bråkar hela tiden :< Tur att H finns som en hjälpande hand! Även om den bråka rmed henne fattar hon ju vad som är fel oftast, och det gör inte jag hihi ;) Men känner att den måste bli klar snart, vill inte ha det här utseendet längre^^

Marsvinen var söta idag :) Har bytt plats på dom så dom bor i mitt rum tillfälligt under tiden som vi bygger om badrummet, och det gillar dom minsann! Springer som tokar runt buren och klättrar in och ut ^^ Och om ni tänker er hur en häst ser ut när den brallar så gör marsvinen likadant! Typ studsar rakt upp i luften, sparka och sringer iväg, ser sjukt kul ut! :)

Nu ska jag snart cykla till stallet med E. Jag ska väl fixa det vanliga och sen förbereda för Marie Carlgren träningen i morrn, ska bli så sjukt kul! :D Är verkligen taggad! :)

Zäta's outfit för i morrn, inviger de nya bruna sakerna :)


 
Hade!

Kram Amanda :)

» You tell me that you're sorry...

En av de värsta sakerna som finns är att gå och hoppas och sen bli galet besviken. Hade ju liksom mentalt förberett mig på svaret som kom idag, men blir ändå så himla ledsen. Det suger. Det värsta är att bli så daltad med (du är ju så duktig, jag vill ju, du kan ju så mycket, osv...BLÄ!)
Vill ju så äckligt gärna prestera och speciellt i ett ämne som jag verkligen tycker om och hänger med i. Synd bara att det inte märktes tillräckligt.
Men får väl bryta ihop (CHECK!) och komma igen antar jag.

Nu över till nåt gladare!
T's födelsedagspresent är nu kirrad och klar och jag blev väldigt nöjd! :) Ska dit i morrn em/kväll och bara mysa med massa vänner och det har jag sett fram emot hela veckan :) Det är kanon ála Grundem Bois ;)
Passade faktiskt på att kika lite i affärerna själv när jag var på stan förut och hittade faktiskt en ring som jag tittat på ett tag men tyckt varit för dyr. Lyckligtvis var det 50% idag så då slog jag till och spontanköpte den! :) Mycket nöjd tjej :) Kaaanske kirrar ett par byxor från Gina också nån dag, men tror inte det, ska ju inte köpa kläder ju! ;)

Lagade sen nya favoriten till middag när jag kom hem; Lasagne med gröna plattor :) Och sen ska käkas grönsaker och dip, yummy! ,)

I morrn blire lite plugg, lite marsvinsfix, stall, lite städ och sen T's sweet 17 ju. Mycket bra dag faktiskt! :)



Nu ska jag se på TV (heja Helena Lundbäck! ;) ) och sen kanske redigera lite bilder... låter det bra Karin? ;)

Hade!

Kram Amanda

... Didn't think I'd turn around, and say; that it's to late to apologize

» Holding on your rope, got me ten feet of the ground

Måste börja detta inlägg med ett stort fett GRATTIS till världens bästa Tessan som fyller hela 17 år idag, woopwoop! :)♥
Var hos henne nyss och åt lite semmeltårta och omgucks med henne och hennes kusin, såg på typ BOIS TV, så jäkla kul! :) Det är kanon, (eller hur T? ;))

I övrigt lever jag mitt i min första cliffhanger just nu... Igår var det meningen att klassen skulle få veta sina NK A betyg och sådär. Alla fick det. Utom jag och en till?!
Det första läraren säger är - Ja du Amanda, du är ett jätteproblem just nu!
VA?! Liksom? grejen är i alla fall att hon inte vet vilket betyg hon ska ge mig, det vi båda vet att jag vill ha eller det snäppet under... Ska få veta domen i morrn, kan ju inte mer än hoppas att någon där uppe sett hur jag har kämpat med detta ämne jag verkligen ärligt tycker är roligt!

Nåt jag måste få säga som jag blev väldigt störd över igår var att friskispasset som jag skulle på blev fullt tre minuter efter att det öppnades! Allt jag gjorde när klockan blev halv var att knyta skorna och sen gå ner till datorerna, bara för att se en kö på typ en mil. Så aa, 16.33 var mitt pass fullt utan mig så jag fick packa ihop och åka hem igen. Detta efter att jag lagt pengar på bröd, tappat min ena vante på ICA spiralen så jag fick gå in två extra gånger för att leta efter den och åkt spårvagn med några skitläskiga ligister :'( Tog ut min hämd på träningscykeln hemma istället.

Idag var det mys i stallet (tack vare en snäll mentor som lät oss slippa mentorstiden) :) Borsta Noak länge och klippte Zäta :) Måste säga att jag är ganska nöjd med resultatet faktiskt! Ena sidan är riktigt fin om jag får vara egoistisk (och det får jag för det är min blogg ^^) den andra tyckte jag dock såg ut som apskit först. Ojämna kanter osv. Men efter lite närmare granskning insåg jag att det kanske inte var så illa, och nu är jag som sagt nöjd trots allt! :) Zäta slipper bli en svettboll vid ridning, även om jag personligen tycker han är finare orakad ^^
Lite knäpp är han ändå, ville leka med klippmaskinen när jag klippte på bringan. Hur onormalt liksom?! :D

Nu ska jag läsa på NA B läxgrejen vi har tills i morrn och sen sussa sängen! :)

Hade!

Kram Amanda :)


                                                              Hihi  :) ♥

» The best thing isn't to win, it's to participate

Okej det här är en grej jag inte brukar göra men varför inte liksom! :)



Ät med och tävlar om ett par schockemöhle-benlindor hos www.camillahastskotare.blogg.se http://camillahastskotare.blogg.se/2011/january/tavla-om-benlindor-ifran-schockemohle.html

lite kul grej och Schockemöhle har ju inte fula grejjer precis! :)

Hade!
 
Kram Amanda :)


» She's a good girl, loves her mama

Jaha, då var anti-klaga-veckan avslutat och jag måste säga att jag, J och M har varit mycket duktiga! :) Själv slutade jag på 14 klagomål vilket gav mig lika många armhävningar på tå. Samma resultat fick J men M lyckades komma upp i 15 hihi ;) Men i medelvärde 2 klagomål/dag tycker jag är klart godkänt! :)

I morse när jag vaknade kände jag att det enbart var skönt att inte behöva försöka hålla inne på klagomålen eftersom måndagar är pain enligt mitt schema och för att jag var typ dödstrött. Men det blev bättre än väntat. Fortsatte med andra delen på test-nationella på engelskan och det går väldigt bra faktiskt! Jag som gillar att skriva på fri hand passar perfekt med uppgiften att svara på ett brev :)
Matten var typ inget spec, började med en ny rätt kulig grej som jag inte minns vad den heter ;) Nåt med proportionalitet i alla fall :)
Idrotten var som vanligt kul. Lite betygsprat också som ledde dit jag ville :) Även samhällen var bra eftersom jag och H jobbade duktigt med vårat medborgarförslag.
Dock höll jag på att få damp på spanskan. Skulle egentligen haft hemuppgift, men eftersom vi inte visste vad så stannade vi först 20 min för att ta reda på det, sen när vi väl visste fick vi inte göra skiten hemma. Nejdå, vi skulle göra den där! 40 min gick med ständigt tandgnisslande och elaka blickar på läraren. Gud så arg jag var!
Tur att jag ändå blev klar så pass att jag slutade en halvtimma tidigare än vanligt.

Sen till stallet och bli glad igen med de fina hestarna :)

I morrn är det först sovmorgon som gäller (börja 10.10 woopwoop!) och sen Zäta på eftermiddagen :) E och jag ska försöka rida lite på banan om det går, återstår att se!

Måste bara säga att jag var så himla lyckad när jag och J cyklade hem igår kväll! Lyckades inte cykla över en iskant på vägen så jag välte i stället ner i en snödriva! :D Gud va vi garva! :)
Höll på att ramla en gång till senare men lyckades precis rädda mig, stog dock i spagat över cyklen då med en bil körandes rakt mot mig men ändå, kul hade vi! :)

Nu ska jag bara chilla eftersom jag fortfarande inte har några läxor, och sen blir det ponnyakuten! :)


 
Sommar! Vill inte ha isslask :( (gamla bilder ;))


Hade!

Kram Amanda

» Dagens positiva :)

Här kommer sista dagens-positiva-listan, eftersom operation inte klaga tar slut idag :)

#Det har varit en så extremt superunderbar dag med allt vad det innebär! Mer än bra ansvarsdag, bra hoppträning, roliga små barn innan vi åkte hem (gud kunde inte sluta garva :)), roliga hästar som lösgalopperades... kan fortsätta lääänge :)
# Det var säsongsstart för Solsidan igen :) ♥
# Antiklagoveckan tar slut ;)

Haha naedå! Den har varit bra faktiskt! :) Innan vi åkte hem idag låg alla på 14 klagomål, vilken rysare va! Får väl se om någon av oss har klagat mer när vi ses i morrn, annars blev det väl oavgjort och 14 armhävningar på tå var. Hur ska jag klara det? Hihi ^^
Tycker vi i alla fall har varit duktiga som har ansträngt oss att inte klaga och att i stället se det positiva varje dag, dessutom hjälper det mig med att komma igång med mina nyårslöften, bla klaga mindre :)
Får väl se om jag fortsätter slänga in en dagens positiva framöver bara för att det är bra att tänka efter lite varje dag? ^^

Hade!

Kram Amanda :)


Solsidan :) Guuud vilka sköna människor asså, hahaha! :)♥


» Amazing, just the way you are

Tjoho! :)

Idag har varit en alldeles awsome dag! :) Hade ansvarsdag, vilket oftast annars är aptråkigt, och jag och M var så jä*la effektiva och allt bara flöt och klaffade så galet bra så det inte var klokt! Puss på det! :)
Hann med att hoppträna för C på eftermiddagen också på en något knäpp Zäta ;) Lite knackigt i början men sen kom flytet och vi tog oss över en fristående oxer på över 1.10! Duktig hest! :)<3

Hade kul med J igårkväll också. Såg på "My super psycho sweet 16" på MTV... Handlade typ om en tjej som hade en försvunnen pappa som var tonåringsmördare och sen kom han tillbaka efter typ tio år och mördade massor på en fest... Ganska skum men ändå kunde vi inte sluta kolla. Var ju tvugna att se hur de gick för tjejen ;) Svullade godis med :D

Nu hinner jag inte skriva mer för det är massor bra på TV ikväll :)

Hade!

Kram Amanda

» Dagens positiva :)

LISTAN: :)

# Att Emilia är så himla rolig :)
# Att världens klokaste nioåring berättade sina livserfarenheter för mig förut under ponnyridningen. Säger bara så jäkla mogen unge!
# Lillebror faktiskt :)
# Jag har inte klagat en enda gång idag, YEY ME! ;D

Känner att listan handlar ganska mycket om barn idag, men det kan säkert vara bra det med! :)

Hade!

Kram Amanda :)

» Dagens positiva :)

Dagens positiva:

# Freeedag= Heeeelg! :D
# Läxfri helg för att jag är så duktig (se inlägget innan) :)
# Gjorde typ slöjdprov, en ficka, som blev bra! :)
# Har på mig en Londontröja som gillas mycket! ;)
# Och igen: Heeeeelg! :)
 
Hade!

Kram Amanda :)

» Crashed into you and I went up in flames

Ååååh! Hur kan en person gå från Hot till Not till HOT?! Tror jag blir galen snart! Vill ju inget annat knappt så mycket just nu och det är så galet.  Blickar, ord, allt bara. Små antydningar som jag antagligen inbillar mig... men jag kan väl få drömma hoppas jag.
Och Ja, det är samma person fortfarande. Jävla fega jag.
Och nej, det var inte ett klagomål. Var bara tvungen att berätta att jag är feg när det kommer till det här.

Måste ge mig, H, Sofia och Malin en eloge för att vi var så äckligt duktiga idag! Hade två timmars håltimma och vad gör vi då? Jo, vi råpluggar! Så nu är äckelhistorian, slöjdläxan och naturen klar = pluggfri helg! :D Sååå värt det såhär i efterhand! :)
Anledningen var att vi pga schemakrock fick sluta 15.50 istället för 12.20 idag (WTF lixom?!) men så var det.Fick också därför ha labb med andra gruppen och inte våran. Skönt dock att det var så slappt som labb och inte typ spanska, historia eller matte. Hade varit drygt så sent -.-

Idag har jag faktiskt inte varit i stallet, wow! Hade stört ont i magen under sista timmarna i skolan så det var inte så lägligt+att jag faktiskt ville vara hemma ikväll, så jag åkte helt enkelt hem efter en ministund på stan med H i väntan på bussen :)
Ska nog se på Let's dance, försöka redigera lite bilder ikväll och grejja med nya bloggen. Känner att jag säger det hela tiden men att det inte händer nåt. Sån är val jag helt enkelt, segstartad. Var till och med en lärare som sa så till mig på ett utveklingssamtal i typ trean? :) Ska nog baka chokladbollskaka också om vi har grejjerna! Mums ;)

Hade!

Kram Amanda


» Dagens positiva :)

Här kommer de :)   :

# Hann pyssla med båda hästarna idag :)<3
# Vi har inte fått några läxor ännu (!)
# Det är fredag i morrn (y)
# Fick veta lite provbetyg idag, spanskan var okej, inte supernöjd men ändå okej, och samhällen (som jag inte kunde alls egentligen) gick muy   bien! ;) Fick VG+ och VG+/MVG så jag blev mucho nöjd! :)
# Känner mig på allmännt bra humör! :)

Hade!

Kram Amanda



Får bli en bild på fina Frejson från sum-10 :)<3

» You are wrong in all the right ways

Hollajj (som en på tv sa)! :)
Eller ska jag säga Hallåhejsan som en gjorde på spårisen? ;)

Idag är jag på bra humör, och jag har bara klagat två gånger idag, känner mig duktig! :) Detta gör att jag totalt har samlat ihop till elva armhävningar på tå, taggataggatagga! Dock är ju inte veckan slut än så det hinner nog bli mer ;)

Skolan idag var faktiskt helt okej. Spanskan var slapp, matten jobbade vi parvis=dubbelt så kul, och samhällen spenderades framför datorn haha! Tror inte någon i klassen gjorde nåt vettigt, men vi fick faktiskt lov att inte göra nåt för Oppelt. Har sagt det förut men han är minsann en skön snubbe! :)
I stallet friserade jag både Tarzan och Nocke, (töntiga smeknamn egentligen, men så kan det bli ibland :P) och de bliv rätt fina. Har bara två bakhovar kvar på Zäta så är jag helt klar sen! :)


                     Nu ser de inte ut såhär om benen längre! Haha naevars... :)

Nu ska jag spendera lite tid till att försöka fixa småsaker till nya bloggdesignen, typ allt brakade så det är bara stt börja om igen! x)

Hade!

Kram Amanda

» Dagens positiva :)

Idag har det inte hänt så mycket alls (som vanligt egentligen) så det blir ett dagens positiva-inöägg på en gång! :)

# Det var förvånadsvärt varmt när jag och J knatade hem från stallet typ nyss (y)
# Alla människor i stallet var på väldigt bra humör (:
# Vi har inte fått några läxor än!
# Min dag löser sig på bästa sätt med träning, stall och hemmatid
# Noakpoak var på jättemysigt humör när jag friserade :)

Den totala klagomålskvoten är nu uppe i hela nio klagomål, inte okej Amanda!

Nu ska jag låta de små marsvinen busa av sig, sen äta pannkakor= :D och sen åka på medel med J!

Hade!

Kram Amanda


Den inte-lika-tjocka-som-Chilli Molly ;)


» Dagens positiva :)

Här kommer dagens positiva-grej-lista: :)

# Nya naturläraren Sofia (elr Sophia ?!) verkar bra faktiskt :)
# Tyckte för en gångs skull att skolmaten var mer än bara okej, den var faktiskt god! ;O trots att det var nån  konstig korvgryta med sweet ´n´sour sås :)
# Fick lite underliga men väldigt bra kommentarer från svenskaläraren Cai idag som jag mer än gärna tar åt mig av :)

Kanske blir nåt mer senare, fyller på i så fall! ;)

Hade!

Kram Amanda


Fina London :') <3


» The start of something new

Jahopp, idag började ju då skolan igen efter ett underbart skönt jullov. Kan ju inte säga att jag är överlycklig över det men tänker verkligen inte klaga eftersom det skulle innebära en till armhävning på tå. Och de två jag dragit på mig idag räcker kan jag säga! ;)
Har väl inte hänt så mycket egentligen idag. Fick en ny naturlärare som verkar bra faktiskt och det är ju alltid skönt. Speciellt eftersom jag gillade min förra väldigt mycket, hoppas nya Sofia kan leva upp till Cissis nivå! :)
Åkte en sväng förbi stallet på hemvägen och mockade och hälsade på pojkarna :) Känner att jag och Lotta måste ta tag i det här med div III:an och att jag måste bestämma mig typ nu, men det får bli i morrn tror jag ;)

Annars blir nog kvällen rätt bra, har inget att plugga än så jag kanske följer mitt infall och bakar scones, får se hur det blir :)

Hade!

Kram Amanda


» Dagens positiva :)

Här kommer det obligatoriska positiva för dagen :)

* Foderterminen började idag, med en skrittur i skogen :)
* Det var så pass varmt att jag bara hade ridbyxor på mig idag, inte långkallingar under (y)
* Chokladsnittarna som jag bakade blev jättefina i min nya kakburk :)

Nu drar jag på yoga med J, och jag har bara klagat en gång idag ;)

Hade!

Kram Amanda

» You shall never say never

Idag börjar min, J's och M's antiklagovecka, eller operation inte klaga, som jag skrev igår :)
Med andra ord ska vi från och med idag till nästa måndag inte klaga en enda gång, vilket kommer bli svårt för mig eftersom jag ju gör det rätt mycket, men jag ska kämpa på! :)
Reglerna är följande:

# Ett klagomål=en armhävning på tå
# Om man instämmer i någon annans klagomål räknas det som att man klagar=en armhävning på tå
# Vi får lura de andra till att klaga eftersom det är vårt eget ansvar att hålla koll på vad vi säger
# Vi måste vara ärliga och inte smygklaga typ i skolan när de andra inte hör
# Snacka skit är inte ett klagomål ;)
# Vi MÅSTE skriva något positivt på bloggen varje dag, annars=en armhävning på tå

Om vi klagar kan det alltså bli väldigt jobbigt eftersom straffet är en armhävning på tå/klagomål.

Jaa ni, får väl se hur det här går då :) Men tror att det kan leda till ett positivare liv på lång sikt faktiskt, eftersom jag måste se de bra sakerna istället för de dåliga när något mindre bra händer :)

Tror dagens positiva sak kommer senare eftersom jag inte har gjort så mkt än hihi ;)

Hade!

Kram Amanda :)

» Testing



Testar en grej med en bild på de finaste :) <3

» I´ts much better to face this kinds of things with a sense of poise

Gud jag får panik på allt!

* att julen är slut och jag ändå vägrar inse det :(
* att lovet är i princip slut och att det suger
* att skolan börjar eftersom lovet är slut
* att allt som jag vill just nu bara snurrar i huvudet i ett enda kreativt virrvarr så att jag inte kan välja
* att vi i morgon börjar renovera tvättstugan och ena badrummet vilket är lika med ingen tvättmaskin, ett badkar att duscha i utan draperi=sitta ned och duscha, och byggarbetare som är här från 07 på morgonen.
* alla saker i mitt rum som måste vara här eftersom de inte längre kan vara i tvättstugan
och mer som inte behöver tas upp här.

Men i morgon börjar min och J's operation inte klaga så jag får väl bita ihop! Dagen idag var i alla fall bra, "Skrittade" en görtaggad Hamlet tillsammans med H,J och M på sjukhus och det var ju kul :) Älskar att vädret har blivit så fint och lagom varmt också, synd bara att snön blir i princip oridbar. och var i stallet som vanligt.
Igår efter att ha varit på diplomeringspasset på Friskis spontanåkte jag och J skridskor på himmelstalund! Sjukt kul var det måste jag säga :D

Något som däremot är bra, eller faktiskt väldigt bra, är att foderterminen börjar i morrn! :) <3


Den här pricken har förresten fått ett nytt smeknamn efter sina bravader på julkurserna; Tarzan! ^^

Hade!

Kram Amanda

Tror jag måste skynda mig med den nya designen, blir bara mer och mer trött på denna gröna!

» You've got a friend

T+A dagen är i full gång och just nu ser vi på The lovely bones hemma hos T :) Eller inte just nu egentligen eftersom T äter middag men i alla fall ^^
Sov till typ halv elva idag och vaknade upp till ett större snökaos. Okej för snö men det vore trevligt om det inte snöade så mycket att det var alldeles vitt i luften -.- Ett stort plus för att det är varmare dock!
Åkte trots detta ut till Maxi, eller Ingelsta kanske det heter? och gick ett fett onödigt varv där och åkte hem igen istället ;) Och nu sitter vi här och chillar med film och godis hehe ^^
Det är väl ungefär vad vi åstadkommit idag tror jag :)
Hade!

Kram Amanda

Haha snodde en bild från T's dator ^^

» A small, tiny, preview

Igår blev lite av en mor+dotterdag :) Var en sväng på lyckat USmöte och sen åkte jag hem för att fräscha till mig lite och sen åka till Maxi. Vandra omkring lite och kollade på allt jag inte skulle köpa och sådär ;) Dock fick en rouge och några hårnålar följa med hem för de behövde jag faktiskt! :)
Måste be alla om en sak- Om jag säger att jag vill köpa kläder, säg NEJ till mig då! Har så himla mycket kläder så mer får det verkligen inte bli :) Typ ytterkläder är okej, men inget annat! :)
Efter Maxi åkte vi och fika på Waynes coffe och det var mys!
Började redigera lite bilder på Poppe och Pari från sjukhus igår också och de blir fina faktiskt, även om jag är lååångt ifrån klar ^^

                         Är som sagt inte klar än, men den här är rätt fin i större format tycker jag :)<3
                                                (älskar mitt nya objektiv hihi^^)


Idag var jag ute hos Frejis på morgonen och red barbacka :)<3 dock lyckade mamma köra fast bilen i en snödriva på vägen dit men vi lyckades ta oss loss supersnabbtefter lite gräv och lite knuff, alldeles själva! Vadå kvinnor kan? ;)
Sen åkte jag till "vanliga" stallet och smörjde lite faktiskt, två träns och en sadel hanns med och resten ska tas på fredag tror jag!

Ikväll blire pulkaåkning med H och J i Bjärbybacken och ev film efteråt :) I morrn är det T+A dag hihi :)

Hade!

Kram Amanda

btw är jag äckligt trött på denna gröna färg, men har nog hittat en ny finare tror jag, som inte är grön dock ;)


» I forgot that I had forgotten not to forget

Glömde en asviktig sak i inlägget innan! Var ju maskeraddressyrnyårsavslutning i stallet på nyårsafton också, och HEJA vann i år igen! :D
Temat i år var Pippi Långstrump och vi var ju bara sååå bäst :) Jag och Zätus fick (självklart?) vara Pippi herself och Lilla Gubben, E, J, Pari och Filur var Kling och Klang och H och Pepsi var Prusiliskan (*asgarv för hennes outfit*) Nej inget illa menat H, men du var så snuggis så!
Tror vi är väldigt bra på det här med maskerader vi i HEJA, och som någon av mina vänner skrivit på sin blogg (tror det var J) så var vi ju typ äldst och då var det strongt av oss att vara så seriösa :)

Nae, mina vänner och jag vi ägde helt enkelt! ;)<3 Spec eftersom numret blev klart dan innan och vi så fint sprang det på stallplan hihi :)

Hade!

Kram Amanda


Här kommer Pippi Långstrump tjolahopp tholahej tjolahoppsansa... :) Hade faktiskt till och med en liten Herr Nilsson :}

» Gott nytt år! :)

Lite sådär i efterskott men i alla fall! ;)

Nyårsafton blev kanonbra för min del! Firade med E's och T's familjer och det var superkul att vara så många för en gångs skull. Chillade, såg på film, spelade spel, kollade fyrverkerierna i spöregnet som vi hade här och så åt vi konstant hela kvällen. Förförrätt, förrätt, huvudrätt med tre sorters såser och två sorters kött, och sist tre olika efterrätter, men gott var det! :) (Bilder kommer)
Somnade inte förrens typ 04 på natten och sov till 13 igår hihi ;) mycket skönt det, men gissa om jag blev förvånad när jag kollade på klockan när jag vaknade :P

Gjorde en makeover i min garderob igår efter att jag käkat frukost-lunch-mellis vid 14.30 och jag blev mycket nöjd måste jag säga. Lyckades få asbra ordning och dessutom få det att se ut som om jag har ganska lite kläder, vilket är ett konststycke eftersom jag minsann inte har så lite kläder ;)
Spenderade sen kvällen hos T med tacos, film och en massa överskottsenergi, mys! <3 :)

Idag gjorde jag lite skolgrejjer på förmiddagen och sen åkte jag och J till Friskis och tränade. Eller tränade, typ världens crappigaste pass som bara var asmupp hela tiden med skitskumm musik och typ dans till det ?! :S Men styrkan var okej så lite tränat blev det ändå.
Svängde förbi stallet på vägen hem och när vi kom hem därifrån åkte jag, mor och bror och åkte skridskor! Japp, de lyckades övertala mig som inte stått på ett par skridskor på typ 4 år att följa med ;) Var rätt kul faktiskt, hade väntat mig att bryta handleden eller nåt men ramlade inte en enda gång! Blev dock jävligt frustrerad när det var två småtjejer på typ 7 år som åkte konståkning som guuudinnor medan jag stapplade fram som Bambi. Kunde de inte stajla någon annanstans? -.- ;)
Var en stund med J nu på kvällen och tittade på Kenza och Tyra show faktiskt hahahaha :) Lite töntigt var det men ändå lite gulligt...

I morrn ska jag testa nya objektivet till systemen och fota Poppe och Pari på sjukhus och sen troligtvis sova hos E på kvällisch :)


          
Småtjejerna =O                           Jag -.-

Hade!

Kram Amanda

Måste komma på nåt bra nyårslöfte också känner jag, hade ju inget förra året ;)