» Creepy...



Bästa inspirationen till Pållestollarnas spökövernattning ikväll! Sååå himla coolt! :D
Jäklar vad taggad jag är kan jag lova, nu ska här skrämmas! (och bli skrämd? ;))

Kram Amanda

» Längtar redan ;)

Klockan är ALLDELES för mycket för att vara vaken egentligen, men vad gör det när vi har HÖÖÖSTLOOOOV i hel underbar vecka nu? :)
ANledningen till att jag fortfarande är uppe är att jag precis nyss skickade iväg en beställning på en sak :) Tänker faktiskt låta er gissa vad det är för något, och kan ge er några ledtrådar:
* Hade en rabattkupong på detta, som går ut imorgon (läs: Idag måndag)
* Bra sätt att samla sina minnen
* Har med foto att göra
Tror ni att ni kan lista ut vad det är för något? ;) Längtar till paketet dimper ner i brevlådan iaf :)

Kram och Godnatt,
Amanda

» Lite tidsfördriv

Gjorde precis ett ganska roligt personlighetstest på datorn för att se vilka yrken som skulle kunna passa mig, känns som om resultatet blev helt okej! :) Fick ju med ett par intressen faktiskt :) Sen ska man ju alltid ta sånthär med en nypa salt hihi ;) 

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

Låter ju helt okej? :)


» Glöm inte! ;)

Nu är det minsann inte långt kvar till höstlovet, och varför inte inviga lovet med en ruskig spökövernattning? :)



Glöm inte att anmäla er på lappen i stallet! :D

» Schockemöhle

Jag måste slänga in ett inlägg med mitt absoluta favoritmärke när det kommer till schabrak, Schockemöhle! :)
De har så otroligt fina grejjer med bra passform och kvalitét. Ett extra plus är att de är så tjocka och mysiga :)
Dock tycker jag att den "gamla" loggan är himla mycket finare än den "nya". 




Alla dessa har den gamla loggan, den nya ↓
Nej, den äldre modellen ska det vara ;) Just nu har jag dessa två skönheter i min ägo, menom jag känner mig själv rätt så kommer jag nog att samla på mig fler i framtiden hihi :)

Marinblått i hoppmodell                  Silvergrått i dressyrmodell. (fanns ingen bra bild)

Blev ganska mycket bilder i det här inlägget, men det kunde ha blivit många fler! :) Personliga favoriter är helt klart det chokladbruna, kaffe-latte färgen, och de två jag har såklart ;) Men helt ärligt skulle jag kunna ta allihopa! ;)

Kram Amanda

» Gudars va nöjd jag är!

ÄNTLIGEN efter att ha haft tandställningen sedan tisdagen på sportlovet 2010 är den borta! :D:D Känns så himla knäppt, men underbart att faktiskt kunna le nu! :D
Kan väl inte säga att jag njöt av just själva borttagningen dock... Slipade bort limmet med en grej som lät som om mitt huvud skulle slipas sönder! Ganska obehagligt faktiskt.
Fast att slipa ner de tänder som gick emot tråden på insidan av framtänderna var iaf värst, fy tusan vad det isade!
Men nu är tandställningen som sagt borta och det känns så himla braaaaaaaaaaaaaaa! :D
Ska slänga upp någon före-och-efter-bild så ni får se skillnaden, men eftersom jag sitter i skolan nu går får det vänta tills ikväll ;)

Kram Amanda :)

» Wiiiieeee :D

Såhär dags är jag nog hos tandläkaren tror jag, och vet ni varför? Jo, IDAG RYKER TANDSTÄLLNINGEN!!! :D :D

» ♥

Satt och lästa massa sorgliga saker och tankarna började snurra fort fort i takt till en låt som passar så fruktansvärt bra. Tårarna rinner, ser knappt vad jag skriver.
Du anar inte hur sjukt, jäkla, äckligt mycket jag älskar dig♥

» .

Såååjaa! Äntligen börjar saker och ting försvinna från min "innan-lovet-plugglista"!
Historian engelskan och svenskan är inskickade, spanskadebatten är avklarad, spanskaläxförhöret blev aldrig av, och nu har jag bara idrottsinlämningen och franskaprovet kvar! Så himla skööönt :)
Jag har som sagt ganska mycket att hålla reda på just nu, så därför kan det inte bli bättre än att några saker kan bockas av. Älskar att bocka av saker :)
Dessutom har jag kommit fram till att idrottsinlämningen inte verkar vara så jobbig som jag trodde, och det är ju alltid ett plus. Men jag ska väl inte säga för mycket, har ingen motivation alls just nu att fortsätta plugga så vi får väl se...jag kan säkert få den att bli jobbig iaf! ;)

Igår blev det förresten reflexdebut för min och Zätas del i år! Red ut barbacka med Johanna och Filur och det var supermysigt! :)
Blev mycket skratt i galopperna också eftersom det stundtals blev lite ostadigt hihi :) Men Zäta var iaf finis och skötte sig super, trots att jag inte kunde hålla mig för skratt ibland :)
Dock blir det mörkt så fort nu, tråkigt! Var ljust när vi red iväg vid typ 17 och nästan svart när vi kom tillbaka en stund efter 18. Tur att man tog på sig reflexerna för säkerhets skull!
Förresten, är det någon som vet om det är älgjakt i alla skogar just nu, eller är det bara tillåtet i vissa? Skulle inte tro att det är tillåtet att jaga älg (om det ens finns) i Vrinneviskogen, men det är ju bra att veta :)

Kram Amanda




» Patrik Isaksson

Har börjat lyssna jättemycket på Patrik Isaksson efter att jag hörde honom på tv:n i söndags kväll. Det slog mig hur sjukt fina texter han gör och hur grym hans röst är, så nu är jag fast hihi :)

Slänger in två godbitar :)↓








» KM dressyr 2011

I år var jag faktiskt inte direkt supertaggad på KM, eftersom min kära "favoritdomare" skulle döma, och hon gillar inte direkt mig och Zäta...

Startade ganska sent så det hanns med mycket pyssel och bortsning innan framridningen, och Pricken var mucho snigg :) Dock tyckte han det var liiite tråkigt att stå i gången men det är sådant man får ta. Tror han hämnades genom att slå mig med svansflätan hihi ;)

Förklass, LB:1
På första framridningen var det lite styrigt. 
Han ville varken böja sig eller gå fram ordentligt. Mycket roligare att springa tyckte han. 
Försökte jobba mycket med att bara vara lugn och tålmodig och inte stressa själv, Gav väl lite resultat men tyckte ändå inte att jag fick igenom det helt.

Inne i ridhuset sen hade jag lite samma känsla. Tyckte han kändes lite mjukare nu dock och var riktigt nöjd med galoppvolterna. Men traven blev mest springig.
Gick ut från banan och var väl lite halvnöjd. Räknade med att få ungefär samma procent som vi brukar för Lisbeth: ca 58%.
Dock blev jag positivt överraskad och resultatet blev 62%. Sjukt glad över att få över 60 % för Lisbeth, det har aldrig inträffat förut!
Resultatet räckte dessutom till en andraplats, vilket var superroligt :)

KM-klass, LB:1
Red knappt fram något nu eftersom han precis gått förklassen. Bara försökte böja igenom det sista och finslipa övergångarna lite. Mycket lugnare känsla den här gången så det kändes bra :)

Tyckte det gick bättre under själva klassen också. Han gick fram bättre och var inte alls lika springig, men nu höll inte Lisbeth med längre.
Istället hade hon fallit tillbaka i sina gamla vanor så vi landade på 58%! Tråkigt eftersom jag tyckte det kändes bättre nu, men jag ser ändå första klassen som en stor seger :)

Summerat är jag jättenöjd med min pickiga Prins, och det var verkligen roligt att se att vi faktiskt kan rida på mer än 58% för den här domaren! ;)


En liten oldie, men vad gör det? ;)
Kram Amanda

» Tillbaka ;)

Sliten chey som skriver kan jag säga! Sov alldeles för lite natten mellan söndag och måndag och det märktes på morgonen!
Va astung i kroppen, ont i huvudet coch mådde illa. inte roligt. Dock får jag ju skylla mig själv ;)
Därför är det så himla galet skönt att det blir höstlov på fredag!! Den här veckan är verkligen PROPPAD med saker som ska göras och pluggas klart innan dess, åh jag orkar inte!
Tänkte bara berätta att jag fortfarande lever, bara lite mycket att göra just nu ;) Och snart kommer det komma upp ett inlägg om helgens KM i dressyr, bilder på macronerna och lite annat skoj :)

Kram Amanda

» En alldeles vanlig lördag

Hej alla solstrålar! :)
Idag är det mulet och tråkigt ute men det år sån hösten är tyvärr. Kan vara ganska mysigt det också enligt mig. Krypa ihop i mjukisbyxor och tjock tröja och med en kopp varmt te, det är fina grejer :)

Igår var det en mysig stallklväll. Var kvar ganska länge och bar apysslade med roliga saker :) Mockade, satte upp lite placketter, bl.a  Zätas och mina på hans boxdörr, så nu är vi inne på vår tredje rad! :D  
Borstade av killarna efter leriga lektioner på banan och hjälpte Emma när hon red Pari.
Igår var det lite extra roligt att hjälpa henne. Vi jobbade mycket med att hon själv skulle var alugn i sin sits och i sin ridning, trots att Pari var en piggis för dagen och hellre ville springa fort fort! ;)
Användemig mycket av de tipsen jag sjäv fått av C när Zäta blir lite likadan, och jag tyckte verkligen det blev skillnad på dem!
Ju längre vi höll på desto rörligare och mer lyhörd blev Pari. Roligt att se :)

Senare blev det idol och mys med mormor och pappa framför tvn :)

Nu har jag varit lite effektiv en dryg timma och startat upp mina inlämningsarbeten som jag planerer att var klar med innan lovet. Allt för att slippe sitta på höstlovet hihi :)
Men nu orkar jag inte mer, får bli stallet nu istället ♥

Kram Amanda

Slänger upp en bild på E och P eftersom de stod för kvällens höjdpunkt igår :)


Foto: Jag
Kamera: Nikon D60


» Tips! :)

Nu tänker jag dela med mig av ett, enligt mig, superbra tips! :)
Och det är att använda piggborsten när du borstar din häst, även om den inte är lerig eller så! Det får nämligen pälsen att bli mycket fluffigare, lenare och glansigare, och funkar även som en form av massage :)
Har hästen känslig hårrem eller inte gillar hårda borstar ska du nog undvia detta dock. Men för mig fungerar det superbra, killarna blir så fina så :)


» Mc-diss

Sitter här alldeles ensam och väntar på att det ska bli dags för dagens höjdpunkt i skolan: Fotografisk bild A! :) Hillevi och Gabriella valde nämligen att dra sig ner till Donken och äta sin luch där. Själv stannade jag och åt i matsalen med Emma, och sååå värt det! Sparade pengar (yeeees ;)) och taco-pytten var faktiskt god!

jag har kommit på att jag älskar fredagar! Först har vi franska, och det är kul :) Sen har vi låååångt hål, lite drygt men då kan man slappa eller få vettiga saker gjorda! Som idag-först slapp och sen gjorde jag nästan klart historiaarbetet (y)
Efter hålet har vi engelska, som också är roligt, och nu efter lunch har vi som sagt foto :) 
När schemat ändå är såhär bra så gör det inte så mycket att jag går till 16.10 på fredagar! Såklart lite drygt att nästan hela dagen har gått när man äntligen är fri, men man kan ju alltid få ha roligt under tiden? :P

Förresten kunde jag inte hålla mig igår, så jag sket i att plugga och bakade faktiskt macroner istället! :D Tog en himlans tid, och de blev inte riktigt runda haha, men oj så goda!
Ska försöka komponera lite fina bilder med dem ikväll om jag kommer ihåg det, och lyckas jag så får ni se resultatet!

Kram Amanda

» Håll tummarna för mig nu! :)



Klicka på bilden om du också vill delta i tävlingen!

Schockemöhle kan man ju aldrig få för mycket av, eller hur? ;)

Kram Amanda

» Lite sugen...

Något jag är väldigt sugen på att baka just nu är Macroner (macarons) och Cake-pops! :)
Tycker båda är så himla fina och framförallt söta ;) Dock verkar speciellt macronerna vara ganska komplicerade, och av vad jag har hört tar de både lång tid att göra och är extremt svåra att få bra.... Men tror jag ska testa någon dag iaf, skam den som ger sig! :)
Cake-popsen tror jga ska bli årets julgrej! :D Känns kanske lite tidigt att börja tänka på det redan nu, men det mina vänner kan jag säga er att det är det inte! Tiden kommer snart att rusa iväg och snart är det mysiga December :)
Cake-popsen har jag ju heller aldrig bakat, men de verkar iaf lättare än macronerna och dessutom kan man göra dem så sjukt roliga och personliga :) Att de verkar supergoda är ju inte direkt ett minus! ;)


Fatta att göra cake-popsen såhär till jul, sen skulle jag säkert inte kunna göra den lika fina, men lite inspiration är ju inte fel! :)


Klicka på bilderna för att komma till källorna :)

Kram Amanda

» Failbild ;)

Titta på underläppen!
Måste säga att Pricken visar sin snyggaste sida här hihi! ;) Vet inte riktigt vad han sysslar med, han brukar ju inte direkt se ut så, som tur är kanske! :)


Kram Amanda

» What a wonderful world...

Seriöst, igår var det ingen bra eftermiddag för mig!
Först tappar jag bort en av mina favoritvantar, och sen när jag kommer ut från passet på Friskis finns inte mina skor kvar!! :'((
Knappt använda ju! När jag ÄNTLIGEN har hittat ett par höst-vinterskor jag vill ha och som inte har 10cm klack så går nån jävla idiot och stjäl dom från mig! Blir så himla ledsen! :(
Får helt lägga 400:- på ett par nya, och det vill verkligen inte min plånbok just nu... Fan va elaka människor kan vara!
Hoppas, hoppas, hoppas någon har tagit fel skor, och att de är tillbakalämnade inom några dagar, men jag tror inte att den chansen är så stor för det fanns inte ens några skor som liknade mina på hyllan jag ställde dem...
Ledsen chey!

» Listan som glömdes bort, del 1a: Det här är jag

Kom på för någon dag sedan att jag glömt bort min lilla lista som jag sa att jag skulle börja med hihi ;)
Slänger iaf in den första delen nu! Har dock valt att dela upp den i 2 delar 1a och 1b, och presentera mig själv mera noggrant i 1a, och då även ta upp min "hästhistoria" eller vad man ska säga! :) Sen kommer hästarna i del 1b.
Enjoy:

Jag heter Amanda Kennmark och är en oktoberunge på 17 år. Bor i Norrköping med min familj och spenderar större delen av min fritid i stallet :)
Just nu går jag andra året på Hagagymnasiet och läser NS-programmet. Är jag inte i stallet och har tid över gillar jag att träna och baka :)
Fotografering är ett annat ganska stort intresse jag har, vilket märks här i bloggen :)

Min hästliv började tidigt. Mamma har ridit till och från hela sitt liv och även pappa gjorde det ett tag, så redan som treåring 1997 fick jag följa med mamma till NFK (som hon red på då) och sitta på de små shettisryggarna. Att jag sen började rida där när jag var tillräckligt gammal var helt enkelt naturligt.
Minns inte riktigt hur länge jag red på NFK, men av någon anledning bytte vi så småningom till NORF där jag också har spenderat ett par år.
Det var väl där jag började "rida på riktigt" tror jag. Och jag kan säga att det hände en hel del där. Bl.a när jag gjorde bort mig fullständigt en gång och red rakt in i ett hinder som stog på ridbanan (obs att hindret inte ens var till för min grp) med en shettis som dessutom bara var på NORF som lånehäst en period. Då skämdes jag verkligen!

Efter ett par år på NORF var det dags att byta stall ännu en gång. Mamma och pappa räknade med att jag skulle bli mer och mer intresserad (oj så rätt de hade! :) ) och vilja vara i stallet mer, och då funkade det inte att sitta och åka ut ända till NORF hela tiden. Så vi flyttade till Hagey Ridklubb. Minns att jag var jätterädd för att jag skulle sakna min ridlärare på NORF, Tessan, som var supersnäll ;) Men jag hade ju inte så mycket att säga till om direkt.
Jag tror att vi kom till Hageby 2002, och jag minns att det fortfarande var Roger Björn som ägde det då (det är alltså ett tag sedan ^^)
Började rida lektion och har nog genom åren testat både de flesta hästar och ridlärere som varit på HR, men två klara favoriter blev ponnyn Pierina och ridläreren Pia :)

Sen dess har det ju gått ett tag, och jag upptäckte att jag nästa år kan fira 10-årsjubileum på HR! Hur sjukt är inte det? :D
Och det har hänt en hel del, bla fick jag världens finaste sköthästar, Noak och Zäta♥ Men de får nu läsa mer om ni nästa del av listan!
Kram Amanda


» Do they think we're stupid?

Haha alltså seriöst! Hur dum tror folk att man är egentligen? ;) Hittade detta mycket fina melj på min hotmail alldeles nyss, och måste säga att jag tycker det är ganska roligt! ;)

Uppmärksamhet,
Jag kontaktar dig på uppdrag av arabiska Saif Gaddafi, den sena näst yngsta sonen till Libyens ledare Muammar al-Gaddafisom dog i en NATO-flygangrepp i Libyen den Lördag 1 maj, 2011.
Arabiska Saif Gaddafi har många konton i olika banker med totalt fyndigheter av mer än 1,1 miljarder USD amerikanska dollar varav en del har nu frysts efter hans död av den nya libyska Transitional rådet. Jag kontaktar du baserar på upptäckten gjorde jag går igenom personliga fil som innehåller en total summa av 21 miljoner USD (Twenty One Million amerikanska dollar) stack med ett innehav fast här i Kina.
Din hjälp som utlänning är nödvändigt eftersom ledningen kommer att välkomna varje utlänning som har rätt information till denna deposition som kommer att ges till dig när vi är överens om att dela formeln för summan av $ 21 miljoner dollar.Det finns ingen risk att denna transaktion.
Dela kommer att vara 30% för dig, 5% för alla kostnader i den här verksamheten och resterande 65% för mig. Så fort jag hör från dig börjar jag personliga arrangemang för att underlätta frisläppandet / överföring av dessa medel till dig på ett sätt som kommer att vara snabbare och säkrare.
Kontakta mig omgående för vägen framåt genom min förklädda e-postadress med ditt fullständiga namn, din ålder och födelseort och ditt privata telefonnummer till: xxxxxxxxxx

Varm sammanhang
C Gui.

Nae jösses, älskar hur de måste ha använt typ Google-översett till svenska också haha! :)


» I'm in Love ♥

Hur lyckad blev min och mammas tur till Sharpman i lördags? Superlyckad!! :D 
Älskar den affären, skulle kunna tillbringa en halv dag där med att bara gå och titta på alla fina saker de har ;) Men i lördags låg ju fokus på en schabraket och att testa kavaj, och vet ni? Jag kom hem med båda! :D
Kavaj skulle jag ju egentligen bara ha testat storlek på, för att sedan fortsätta leta efter en bagagnad, men på vägen dit bestämde vi oss för att jag skulle köpa en helt ny istället, :D för då slapp jag strulet med letande och hur ofta åker man till Sharpman egentligen? :)
Sagt och gjort efter lite prövande och expertråd kunde jag äntligen bli ägare till en superfin Pikeur - Diana, som jag längtat! :D
Och som grädde på moset fick jag med mig schabraket som jag suktat så länge efter också, ett gråmelerat Schockemöhle! :)
Ni kan ju gissa om jag var en liiite glad tjej när vi åkte därifrån? ;) Födelsedagspengarna brända på exakt rätt saker, sååå himla bra! :D

Svängde förbi mantorps travshop och hööks på vägen hem också, köpte inget där men det är ju alltid roligt att kolla! ;)

Kram Amanda

My new babies! :)




Även en svamp och ett nosludd till pullargrimman fick följa med hem :P


» KM hoppning 2011

Igår var det då dags för årets KM i hoppning! :)
Skelle från början ha hoppat 90cm i clearrounden och KM-klassen på 1m, men eftersom det var så lite startande så slogs tävlingsklassen ihop med KMklassen och fick då bli 90 cm istället.

Clear round, 90 cm
Zäta kändes fin på framhoppningen. Lite väl på tårna kanske, ville mycket hellre ta skänkels som galoppfattning istället för bara framåtdrivande, men det är egentligen så jag vill ha honom i hoppningen :)
På banan var han jättefin! Sög verkligen tag i hindrena och hoppade som en klocka! :) Synd bara att ruttaren inte var med riktigt i svängen mot sexan så jag satte honom i ett skitläge, men han löste det så bra ändå :)
Nollade klassen och gick ut med en ra känsla och en pigg och positiv prickig kille! ♥

KM-klass, 90 cm
Det var en ganska lång väntan mellan klasserna så därför fick Zäta gå in ett tag mellan. Tänkte att det skulle vara skönt för honom att få vara ifred lite, och varför inte utnyttja boxen när man faktiskt är på hemmaplan och tävlar? ;)
Skrittade på nytt fram en kortis och jobbade sen mycket lydnad med övergångar mellan galopp-skritt-halt på framridningen. Tyckte att det fungerade bra, men han var lite lojare nu än i CL.
Lite samma känsla på banan. Lite halvtrött men fortfarande samma pigga sug, om ni förstår vad jag menar? ;) Superlyhörd var han iaf och följde med jättefint i omhoppningenssvängarna :) Älskar verkligen när han är helt med på noterna och är så glad! :)
Slutade med 0+0 fel och en förstaplats faktiskt! :D Superroligt! Är verkligen nöjd med den rundan eftersom jag red mycket bättre och han var så fin :)


Har tyvärr inga bilder från gårdagen, så ni får hålla tillgodo med en gammal från lektions-DM i år där jag hade ungefär samma känsla ;)

Kram Amanda

Finast ♥

» The facts of life are very stubborn things

Gud va roligt jag och Hillevi hade med den videon under tråkiga samhällslektioner i ettan! Bästa Ed :) Lite synd om killen dock, men jag tycker han är jäkligt tuff som bara fortsätter rida, strongt!

» Sharpman! :)

Styr kosan mot Sharpman med mamma efter en braig sovmorgon! :) Har en känsla av att jag kommer vara lite i extas under dagen, får försöka hålla fingrarna i styr ;)
Men schabraket ska få följa med hem och vem vet vad mer jag kan hitta?? ;) Framförallt ska jag ju kolla på en Kavaj :D:D
Kram

» Med Tessan :)

Såhär dags är jag antagligen med Tessan och vad vi har för oss har jag ingen aning om just nu! ;) Det här inlägget är nämligen tidsinställt :)
Hur bra är inte den funktionen egentligen? Gör det ju superenkelt att hålla bloggen uppdaterad (ska väl inte komma från mig egentligen som kanske inte alltid har världens bästa update ^^) även när man inte riktigt har tid! Bara att skriva ett extrainlägg någon gång när man har mer tid och så ör problemet kirrat!

I alla fall, skulle gissa på att vi sitter framför tv:n och äter, antingen middag eftersom vi har en förmåga att alltid äta ganska sent, eller något gott fredagsmys :)
Tror att det blir en kylig promenad också, skönt att röra på sig efter att ha proppat i sig massa skit :P


Snyggingen själv! :) Kan den här bilden vara från vårat HP-marathon kanske? För det var väl då vi fotade på gatan bland alla miljoner nattbilister ;)

Kram Amanda :)

» Framsidan finally done

NU är äntligen framsidan till min kalender färdig, och utskriven faktiskt, kors i taket! ;) Jag blev faktiskt nöjd med den, och så sjukt mycket roligare att få göra sin kalender så personlig än att köpa en som ser ut som alla andras :)
Resultatet →↓


Prinsarna såklart! :)

Dock tog det ju typ hundratusen år, men bättre sent än aldrig! ;)

Kram Amanda

» Gravitation is not responsible for people falling in love

Dagen fortsatte i samma stil som den börjat igår, helt perfa! :)
Mumsig potatisgratäng med kött, sås och sallad till middag och sen lite paketöppning hihi ;) Finaste presenterna fick jag dessutom, allt jag hade önskat mig! Och i morgon bär det av till Sharpman med mamma, och kanske mantorp och hööks också när vi ändå håller på :)
Det tråkiga med födelsedagar är bara att de tar slut, men som sagt så blev årets helt totalt bäst! :D

Ikväll ska jag umgås lite med tessan! Var ett tag sedan igen nu så det ska bli kuligt :) Ska försöka hinna förbi stallet en sväng på hemvägen först bara, måste nämligen hämta lite prylar där som behövs på Sharpman i morgon... ;)

Kram Amanda

» 17 ÅR! :D

22.02, då är man alltså officiellt 17 år! :D:D

Grattis till mig själv! ;D

» 13 Oktober, Födelsedag :)

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Amandas födelsedag hurra hurra hurra! :)

Japp, idag är det äntligen den 13/10 och min födelsedag! :D Dagen har varit helt perfekt hittills och jag har bara gjort saker som jag verkligen vill göra:)
Startade dagen med en sovmorgon till tio, sen blev det en löptur och efter det plättar till frukost-lunch, mums! :) Åkte sen upp till stallet där jag pysslade länge med prinsarna och bara njöt ♥ Passade på att klippa hovskäggen så nu är de redo för leran ;)
Lite födelsedagsfika med HEJA också innan jag cyklade hemmåt och åt tårta med mormor, mamma och bror, den var så sjuuukt god! :D

Egentligen tjuvstartade födelsedagen lite igår faktiskt. Skulle ju som sagt möta familjen utanför Friskis efter skolan, men så var det inte!
Istället kommer Hillevi, Johanna och Emma gående och det är dem jag ska möta! :D Galet lurad blev jag kan jag lova! :)
Sen fortsatte kvällen på bästa sätt. Fick välja vilket fik jag ville och så satt vi där (på supermysiga Kuriosa) jättelänge och fikade och pratade om allt, mysigt ♥
Efter det åkte vi och handlade, med en lite speciell inköpslista ;) Tanken var nämligen att jag skulle välja allt som vi skulle äta och sådär! Stod typ "någon kolhydrat, någon protein" osv på inköpslistan, och jag som verkligen hatar att välja saker och att fatta beslut kommer för alltid att hata HEJ-delen av HEJA lite för det där ;), fast ni är bäst ändå! ♥ Fick även välja min egen present hihi :)

Efter handlingen åkte vi hem till Emma där vi åt tills magarna sprack och pratade massor mer :) Såg på 2 hyrfilmer (som jag varit tvungen att välja såklart) - Sex and the City 2 och No strings attached, mycket bra båda två :D
Slutade med att jag kom hem typ 02.30 efter en superdupermegarolig kväll med mina fina påhittiga vänner, kom ihåg att jag älskar er! :D

Nu är det dags för födelsedagsmiddag med familjen! :)

Kram Amanda



» Snart smäller det! :D

Inte långt kvar till den efterlängtade 13 oktober nu! :D 
Känns väldigt bra, är trött på att vara 16 nu haha! ;) Dessutom är det så himla bäst att vi är leeeeediiiigaaaaaaa!! Kan det bli bättre än att vara ledig på sin födelsedag? Tror knappast det :D

Men jag har ett litet problem: Fick ett sms i helgen av mamma som skrev ungefär:
- Hej Amanda! På onsdag vill jag och familjen träffa dig utanför Friskis 16.30. Kan inte berätta så mycket mer, säger bara att det är någon som fyller år på torsdag... :*

Och jag har ingen aning om vad det är som är på gång!! Lite nervöst faktiskt, men roligt på samma gång :) Får väl hålla tummarna för att det blir något roligt iaf ;)

Förresten har jag typ planerat hela dagen i morgon haha, men vi får se lite hur det blir, jag är nämligen expert på att planera bara utifrån mig själv och utan att delge mina planer för resten av familjen, vilket oftaste leder till en hel radda med krockar på olika sätt :P
Men en sak är säker: I år ska jag ha världens bästa födelsedag! :)

Kram Amanda

Önska, önska, önska.... ;) Fulaste bilderna dock, but you get the point!




» Hoppträning 11/10 - Maria

Hej (:

Igår var det dag för hoppträning för min och Zätas del, och precis som förra gången var det Maria som var snäll och ställde upp som tränare! :)
Fick hjälp att plocka fram en bana av Felicia, Fatima och Moa, som också var supersnälla och agerade banpersonal under träningen, stort tack! :)

Tycker att det gick helt okej igår. Jag är klantig men Pricken sköter sig som en pärla, för att sammanfatta. Jag blir så trött på mig själv när jag VET vad jag gör för fel, men ändå rider på exakt samma sätt gång på gång mot hindrena och inte ändrar ett skit. Tur att han är en liten hjälte den där ♥
Men något som är skönt är att trots att det blir fel ibland så sätter det sig inte i huvudet på honom längre! Förr kunde han ju bli väldigt osäker om vi kom fel och sen bara stanna, stanna och stanna. Men nu tar han tag i det själv och litar mer på mig. För den delen tror jag att vi litar med på varandra överlag inom hoppningen nu. Det är liksom (oftast )inga problem att träna på en meter en-noll-fem, bara vi hittar drivet båda två :)

Fick i alla fall avsluta med ett par supersprång där han verkligen hoppade upp sig och välvde ryggen, helt underbar känsla! :D Och självklart fick han hoppa en minikombination allra sist så han fick leka Tarzan lite ;)

Känns i alla fall väldigt bra inför KM på söndag nu, vi är väääldigt taggade! :D

Kram Amanda

I vår slipper vi förhoppningsvis alla dessa 80-90, och går upp på 90-100 isället! :D


» Fotboll VS House...

Dumma fotboll! Hade ju sett fram emot att se på House ikväll! :/ Dock är det väl bra att jag inte hänger framför tv:n så jag kan pyssla med annat ;) Fast Sverige vann ju med 3-2 över Holland, och det var ju bara bäst! :D
Just nu t.ex: Sitter på golvet i mitt rum med 2 överladdade marsvin som skuttar omkring :) Har också en mycket fin choklad-ansiktsmask i fejset som luktar superdupergott! Blir sjukt sugen på choklad nu kan jag lova hihi :)
Borde fatiskt försöka göra sånahär minihemmaspa-grejjer oftare, det är ganska mysigt, eller kul typ att pyssla lite med sånthär som jag aldrig hållt på med förut :)

Kram Amanda

» Rubrik då?

Kvällen igår blev väldans bra! Älskar att typ inte ha något att plugga och ha tid till en massa annat, typ nödvändiga saker! ;)

Framsidan till Kalendern är på gång, men tror ni inte att internet strejkade på den datorn som alla mina bilder finns på så att jag bara hann pyssla med den tio minuter innan jag skulle till Friskis? 
Har iaf en plan nu och förhoppningsvis blir den klar den här veckan :)

Friskis var bäst! :D testade ett nutt pass, med Frida M (tror jag hon hette) och det var superroligt!  Okej att pass kan vara bra, att man blir trött av dem osv, men det här passet var verkligen roligt :) Bra styrka och bra kondition. Bara bra helt enkelt ;)

Segade lite för länge i soffan när jag kommit hem så jag råkade gå och lägga mig lite sent, tur för mig att jag hade sovmorgon i morse ;)

Ska strax börja dagens sista lektion och efter det bär det av till stallet och hoppträning för Maria, superbra! :)
Kram Amanda

De här bilderna ska knåpas ihop till en kalenderframsida, får väl se vad jag lyckas fixa ihop :D







» Pikeur Diana

Har ganska länge nu letat efter en ny kavaj, och då inte vilken kavaj som helst, uta en superfin Pikeur - Diana!
Sjukt fina men också sjukt dyra, känner att ca 2000 :- är lite väl mycket att punga ut för en kavaj när jag "bara" tävlar på lokal nivå och i den mängd jag gör.
Därför håller jag på och letar efter begagnade! :) Har kanske en på G nu, så ni får verkligen hålla tummarna för mig för att det går som jag vill ;)
Dock verkar det som att de flesta i min strl är marinblå, och jag vill ju ha en svart :( Men vi får som sagt hålla tummarna för att allt går min väg nu, för då kanske jag snart äger min drömkavaj ?! :D

Kram Amanda
Micket snigg! Men återigen, marinblå! ;)

» Mer boots


Hittade lite fler roliga boots, fortfarande absolut inget jag skulle köpa själv, men tycker ändå att de är lite roliga, har aldrig sett något liknande förut, bara helfärgade :) Den här sorten kommer från det amerikanska märket Classic Equine, precis som grafitti-bootsen :)


De blommiga är ju helt klart sötast iaf ;) Kan verkligen se dem på ett ponnyekipage!
Källa för alla tre paren. Är du intresserad av dessa roliga och kanske mer personliga boots? Klicka här :)

» Grafitti-boots?


Vad tycker ni om dssa? ;) Enligt mig perfekt om man vill piffa till en lite halvtråkig outfit till sig själv och hästen, kanske göra en dressyroutfit lite tuffare?

Haha naevars, kan ju inte påstå att jag tycker de här bootsen var fina! Lite coola eftersom de är så udda,  men adrig något som jag skulle köpa själv!! Jag överlåter dem till någon med lite mer attityd ;)

» Kusiner och stjärnfall

Som ni kanske vet så kom min kusinvitamin hit i fredags, och helgen med Linnea var bättre än bäst! :D:D Älskar när vi träffas bara vi två kusiner och gör massa roligt! :)

I fredags gick vi på bio på kvällen efter att ha lagat äcklig gummikyckling till middag. Potatisen och salladen var mums men kycklingen blev verkligen skum, men så kan det bli!
Träffade en sovande fullgubbe i trappan på SF när vi skulle ut och köpa godis, men han sa inte så mycket ;) Vi såg "Jag saknar dig" och den var nog en av de sorgligaste filmer jag sett!
Rent av hemsk ibland men den var bra! :) Sen fick vi vänta 45 minuter på idiotbussen som aldrig kom och när vi kom hem tog vi det bara lugnt, klockan hade ju hunnit bli 23.30 ;)

Efter en sovmorgon i lördags åkte vi ner till stan. Spenderade större delen av dagen där och hittade ett par nya jeans, en tröja, en earcuff, och lite duschtvål och lotion till fyndpris :)
Åt sallad på PAUS för första gången och det kommer jag göra igen, that's a promise! Sååååå gott!
Åkte förbi stallet för US-fotografering på hemvägen innan vi landade på Ånestadsgatan. Lagade ny mat (pizza, mums!) och spenderade kvällen med att stå på kullen och titta på stjärnfall!


Första gången jag såg riktiga stjärnfall i hela mitt liv, och det var freaking amazing! :D Såg hela 23 stycken och de var fruktansvärt vackert, jag och Linnea blev helt exalterade :) Sjukt fint :)


Gårdagen blev lugn. Hade lite "hemmaspa" och och var ute och gick i höstsolen, det var fint :)


A, som sagt den bästa helgen på länge! :) Måste göras om snart!


Kram Amanda



» Höstregn och rödgula vindar

När man cyklar hem från skolan i det kalla isregnet vill man inte att det här ska hända:

♦ Inse att man inte har några vantar på sig, och frysa sönder händerna
♦ Ångra ca 17 gånger att man inte tog vantarna i morse, trots att man tänkte göra det
♦ Behöva bromsa in när man har superbra fart
♦ Att hörluren ska ramla ur örat precis när Rix fm folket säger något jättekul
♦ Känna hur regnet går igenom byxorna (= kalla ben)

Och det här vill man ska hända:

♦Känna sig glad över att man är klar med dagens två prov
♦Känna sig glad över att man överlevde måndagen
♦ Vara tacksam över att jackan är så pass vattentät som den är
♦ Komma fram till stallet
♦ Vara glad över att man stannade kvar och pluggade i skolan (= klar för dagen)
♦ Komma på att man fyller 17 på Torsdag

Och nu sitter jag här med min största kopp full med te! :) Det är fint det.  Annat fint var att få prata med mina prinsar igen efter att knappt ha sett dem helgen. Men jag blev nog gladare av det är de tror jag, fast Noak blev lite piggis när jag kom och Zäta tillät mig att gosa med honom en liten stund i alla fall :)

Nu ska jag knåpa ihop en framsida till min kalender, det är minsann på tiden det! ;)

Kram Amanda

» Fotografering: Åby RK lokal ponnyhoppning del 3, Johanna och Hagens Filur

Ojoj, de här bilderna hade jag visst glömt bort! Men som ni kanske minns var jag ju hästskötare åt Johanna och Fille på Åbys ponnyhoppning tidigare i höst, och här kommer bilder på dem också! :)
Jag tycker att de skötte sig superbra, Filuren var jättefin och Johanna red mycket bra, kul helt enkelt! Ett plus dessutom att de nollade sin första lokala hoppning på anna plats! (tror jag att det var) :)
Sen hoppas jag att ni har lite överseende med att ljuset är lite ojämnt. Johanna red så tidigt på morgonen så solen var inte riktigt uppe ;)

























Kram Amanda

» Lisa Lavie

Den här tjejen är ju nästa grymmare än orginalet! 



» Kingsland ♥

Om jag hade mycket mer pengar än jag har skulle jag leva på tre märken här i hästvärlden, och det skulle vara schockemöhle, Pikeur, och kingsland! Sjukligt fina saker har de, vill ha allt! ;D 

Men än sålänge får jag nöja mig med att tävla om det här superfina pannbandet från just Kingsland! :) Bor ju praktiskt taget i pannband på hösten-vintern så ni får hålla en tumme för mig! :)



Om ni vill vara med i tävlingen och försöka konkurrera ut mig kan ni klicka HÄR ;)

Kram Amanda

» Dreaming is believing

NU tar jag kväll och egentid ett tag! :) Har pluggat ett par timmar nu och det har faktiskt gått helt okej! Geografin är faktiskt rolig när man får jobba med den själv, synd att "Hamster" är så tråkig på lektionerna bara ;)

Tandisbesöket förut blev ju en ganska intressant upplevelse! Började med att jag alrdig blev uppropad i väntrummet, tiden gick men ingen kom. Gick tillslut och frågade och då kom det fram att de inte registrerat min anmälan trots att jag använde deras nya anmälningssystem precis som de sa! -.-'
Fick komma in då iaf men fick vänta ytterligare på att "min" tandläkare skulle komma. Så sammanlagd en halvtimme sent kom hon, känns ju inte så okej enligt mig.
Pratade lite om hur allt skulle gå till iaf och helt plötsligt skulle vi göra den där skåran som jag skrev om förut, bara sådär!
Blev jättenervös och skitskraj eftersom jag räknat med att det skulle göra ont, och då var jag ju inte alla mentalt förberedd för att göra det men typ 1/2 minuts varsel ;)
Men det var inte farligt alls! Bara isade lite. Så nu har jag världens konstigaste skåra på insidan av framtänderna som jag går och slickar på hela tiden hihi ;)
Men det känns ganslka värt det med tanke på hur snart jag får ta bort rälsen, ska bli så braaaaa! :) Fick dessutom se gamla bilder hos tandis på hur tänderna såg ut från början, och fy fan säger jag bara! Vilken skillnad det är! :D

Nu ska jag städa min garderob, för i morgon kommer bästa kusse hit och det innebär b.la en shoppingtur! ;)

Kram och gonatt, Amanda




Slänger in en video med en grym tjej såhär på kvällskvisten, sjukt bra! :)

» Sååååå skönt! :D

Avslutar min skoldag för dagen då hihi! :D
Torsdagar är ju alltid korta dagar så jag skulle ju ha slutat vid lunch hur eller hur, men eftersom jag har tandläkartid på druvis om en timma så missar jag matteprovet (synd!) och Sofia, min lärare, tyckte inte att det var någon idé att jag ens gick på lektionen. Känns helt okej faktiskt ;)

På druvan ska vi ha ett samtal/möte. Ska ju nämligen få ta bort tandställningen den 27, HUR UNDERBART?! :D, och då också få en plastskena och en tråd som ska hålla kvar tänderna i sitt läge.
Enda kruxet är att jag inte kommer kunna ha en vanlig tråd som sitter bakom tänderna, utan måste ha en som komemer sitta i tänderna. 
Anledningen till det är att de tror att jag bara kommer gå och bita av tråden hela tiden om den sitter som vanligt, och det blir ju ganska omständigt att ta sig till druvan hela tiden bara för att laga den ... Så en tråd i tänderna ska tydligen vara deb bästa lösningen ? Känns dock som att det borde göra väldigt ont att göra plats för den bara, men det får jag väl reda på snart.

Minns ni historiafördjupningen som tog upp större delen av min tid för ett par veckor sedan? Vi fick tillbaka den på lektionen nyss och jag kan säga att den var värd tiden! Ett klockrent MVG uppe högre hörnet och det gjorde min dag totalt! :D Var sjukt orolig att jag skulle ha lagt ner allt arbete i "onödan", och att många timmars skrivande bara skulle ha gett mig ett lägre betyg, men så blev det ju inte :) Dock kanske ett kortbeting inte borde bli hela åtta sidor långt datorskrivet, men det funkade ju ;)

Nu ska jag kolla lite på fraskaglosorna vi har till i morgon innan jag cyklar rejserfort till druvan, för om jag inte kan glosorna kankse jag slutar som au chômage, och det vill jag inte! ;)

Kram Amanda


Tänk om jag fick ha såhär perfekta tänder...


» Fotografering: Mussekatten

Ibland har man lite tur och har med sig kameran vid exakt rätt tidpunkt, och har man lite extra tur har man en söt modell som gärna kråmar sig framför kameran, i mitt fall en kissemiss vid namn Musse :)













Självklara favoriter är 3an, 4an och den sista! :) Så hima söt med tungan ;D
Har ni tänkt på hur sjukt fina bilder kan bli om man redigerar dem till svartvitt? Jag tycker det iaf, jag kan liksom fastna i dem för att de blir så mycket mer intressanta. Lite knäppt kanske? ;)

Kram Amanda

Fotograf: Jag (Amanda)
Kamera: Nikon D60
Modell/Motiv: Mussetusse stallkatt :)


» Fotografering: Höstfoto, fortsättning

Här kommer resten av de bilder som blev bra på fotolektionen förra veckan! :) Enjoy!











Åh seriöst. datorn är inte på min sida! Vill inte visa de redigerade bilderna och jag orkar inte bråka med den nu -.- Så ja, fortsättning följer ännu en gång ;)

Kram Amanda

Fotograf: Jag
Kamera: Nikon D60

» Känner mig lite duktig...

... som stannar kvar i skolan och pluggar trots att vi har slutat! Men å andra sidan måste jag det för att kunna utnyttja tiden på bästa sätt. För om jag åker till stallet nu kommer jag ju inte direkt sätta mig och plugga ;)

Dagen har egentligen flutit på ganska bra, trots att tisdagar är veckans absolut mest dryga dag! -.- Svenska, matte, historia och sen geografi. Superkul!

Sen blir det iaf US-möte, när jag är klar med pluggandet ;) ska väl planera massa höstlovsaktiviteter och sådär kan jag tro! Hillevi och jag har dessutom planerat en massa för en ev halloweenövernattning, om det funkar kommer den att bli superbra! :D Och självklart riktigt läskig ;D
Gó-fika blir det också med bullar eftersom det är kanelbullens dag, grattis alla bullar! :) Och stort grattis till morfar också som fyller år idag! :)

Nu måste jag sätta igång med idrottsuppgiften, see ya :)

Kram Amanda





MUMS! :D

» Quote - John Locke


Tur är det ställe där förberedelse och möjlighet möts.

» Nothing compares to you <3



Distriktsmästare bland Lektionshästryttare i dressyr 2011 med 73 %, och en femteplacering i LC:2 med 67,145%. Du är helt underbar min prins ♥
You and me together nothing is better.

» Förste Oktober

Hejsan! :)
Idag är det den första Oktober och vet ni vad det innebär? Jo, att det är bara tolv dagar kvar till den trettonde och min födelsedag! ;)
Det här året har jag bestämt att det ska bli en superbra födelsedag, och till att börja med så har vi ju studiedag då vilket bara är totalt undebart! :D

Detta är vad jag har lyckats knåpa ihop i min önskelista än så länge:
En ny kudde, vill ha en med mer fluff och som är hårdare
En tripp till Sharpman (vet typ att jag kmr få det) ;)
Grått Schockemöhleschabrak, dressyr
Pengar av farmor och mormor+morfar (så att jag kan köpa mig schabraket på Sharpman hihi!)
En supergullig tesil som finns på Lagerhaus
Träningslinnen
Och sen sist men inte minst, bidrag till en ny dressyrkavaj

Har varit på jakt efter en Pikeur -Diana nu sen typ innan sommaren, men har inte lyckats hitta någon där både pris och strl har passat mig och min plånbok samtidigt ;) Men tanen är att jag ska prova ut strl på Sharpman och sen köpa en kavaj begagnad efter det, känner att ca 2000 :- är liiiite mycket att ge för en helt ny för min del ;)
Men måste säga att jag är "nöjd" (eller vad man ska kalla det) med min önskelista. Lite dyr kanske men den får räcka till jul också i så fall! ;)

Nu ska jag dejta min mattebok och sen ut och springa innan det blir stallet och DMfix inför i morgon, lite nervis faktiskt (och ja, jag menade nervis och inte nervös, så ingen felskrivning den här gången ^^)

Hade!

Kram Amanda



Söt, eller hur? :)