» Temporidning

Idag bjöd dagens första ridpass på något riktigt roligt - nämligen temporidning på den 900 meter långa galoppbanan vid Strömsholms slott! Behöver jag ens säga att det var ett taggat gäng som red iväg? (;
 
Planen för ridpasset var följande: vi skulle rida tre varv på banan, ett i skritt, ett i trav och ett i galopp och varje gång försöka känna av och räkna ut i vilket tempo vi red varje gångart. Tempot mäts i meter/minut och för att ha något att jämföra med fick vi veta att "normalt" banhoppningstempo är 350 meter/minut.
 
Väl framme delade vi upp oss i paren vi skulle rida i och red en kort framridning på en vanlig ridbana bredvid galoppbanan, mest i syfte att kolla så alla hästar rörde sig rent och jämt. Själv red jag tillsammans med Elin och hennes häst Phellini "Pelle" som på många sätt är väldigt lik Mimmi och det var uppenbarligen en bra kombination! I både skritten och traven höll vi ett ganska bra tempo, lite hastigare än vad som rekommenderas, men i galoppen satte vi en riktig tiopoängare! Exakt 350 meter/minut red vi in på och vi kunde konstatera oss själva som temporidningsproffs för dagen! :D Nejvars haha, men det kändes väldigt bra att pricka tempot så bra! (:

Resten av dagen har varit lugn vilket verkligen har behövts för såväl ryttare som hästar, mest ryttare skulle jag gissa på hihi. Under eftermiddagen red vi ett enklare pass med framdelsvändningar (något som jag själv ska hålla lektion i senare under kursen) och sedan dess har vi ätit middag, pysslat med hästarna, handlat godis på Gula hästen som skulle kunna vara den dyraste butiken/kiosken jag någonsin handlat i haha, ochnu har vi landat framför tv'n och ser på film. Ikväll unnar jag mig en pluggfri kväll och imorgon väntar en ledig söndag med promenad för hästarnas del och ganska mycket fritid och pluggtid för oss. Det känns som sagt ganska välbehövligt såhär efter en ganska krävande men sjuuukt rolig och lärorik första vecka! (: 
 

» Nu är vi installerade och hemmastadda

Ja minsann! Nog för att jag räknat med att utbildningen skulle vara intensiv,  men att vi skulle ha ett av delproven för bronsmärket och visa häst vid hand med bedömning det första vi gjorde hade jag inte riktigt väntat mig haha! I och för sig har jag hört många skräckhistorier om hur tufft det är att gå ridledarutbildningen, men de har bara handlat om teoribiten med skriftliga prov och så vidare (; Jag får helt enkelt hoppas att det gick vägen bara!
 
Nu är vi i alla fall installerade och hemmastadda här på Strömsholm, Mimmi i en stor och luftig spånbox precis vid stalldörren och jag i ett enkelrum i en vandrarhemsliknande byggnad med plats för hela min grupp, vilket är tolv stycken,  och fler. Än så länge känns allt väldigt bra och jag kan lova att det är väldigt skönt nu när saker och ting börjar falla på plats (första dagen var nämligen mest ett stort kaos ;) och man börjar lära sig rutinerna och schemat vi går efter. Dagarna är fullspäckade mellan 6:40 - cirka 20:00 och därefter pluggar vi tills vi ramlar ner i sängen vid typ 22, men det är det värt. För vad folk inte berättat i sina skräckhistorier är att dagarna går så himla fort och att det trots alla regler som finns är så himla kul! (:
 
Jag ska försöka uppdatera lite under kursen då jag vet att ni är flera som vill veta vad jag pysslar med, förhoppningsvis så kommer jag att ha internet på min sida också (:
 
Mimmsa i sin fina box, vi båda älskar tittluckan! (:
 
 
 

» Mot Strömsholm och ridledarutbildningen!

Åååh jag kan knappt fatta att idag faktiskt är dagen då jag och Mimmi styr kosan upp till Strömsholm för att spendera de tre närmsta veckorna där, och att jag sedan kommer hem som färdigutbildad ridledare! Förberedelserna har i stort sett pågått i ett halvår, om inte mer egentligen, och att faktiskt åka nu känns så himla grymt! ((:
 
Jag tror att det här kommer bli tre kanonveckor. Det blir säkert både supertufft och jobbigt emellanåt också, men samtidigt känns det i grund och botten bara roligt och jag kan knappt vänta tills vi är framme i eftermiddag och så småningom installerade i box och rum ikväll och jag kan börja packa upp alla mina och Mimmis saker hihi. 
 
Om ungefär två timmar rullar vi och transporten iväg, spänd tjej! (:
 

» Första jobbveckan

Efter två dagars ledighet och slappande efter studenten sparkar jag igång mitt nya liv med den första jobbveckan direkt. Det kallar jag fullt ös det haha! (:
 
Först på tur står nämligen fyradagarsvecka på ridskolan med både lägerjobb på förmiddagarna  och "vanligt" stalljobb på eftermiddagarna. Det känns som en bra blandning och det är ju alltid skönt med lite variation om inte annat. Idag är jag ju ändå inne på tredje dagen och hittills har allt funkat bra så det måste ju vara ett vinnande koncept!
 
Förutom att jobba gör jag inte så mycket... när jag kommer hem går tiden åt till att packa och förbereda allt inför Strömsholm och när jag känner mig färdigpackad för dagen gäller det att plugga hästkunskap. Men jag klagar inte,  tvärtom!  Nu har det verkligen börjat gå upp för mig att jag faktiskt åker på söndag och jag är så himla himla taggad!  Igår var jag ute hos Mimmi och började packa sadelskåpet tillsammans med Nickan och det gjorde mig inte mindre förväntansfull direkt,  bara tre dagar kvar nu för sjutton! ((:
 
Men först ska en dag till med jobb klaras av och sen även midsommar firas, så det blir nog tre ganska bra dagar tror jag! 

» För jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra!

För bara två dagar sedan var det min tur att springa ut ur skolan skrikandes av glädje, sjunga och dansa på scenen utanför skolans entrédörrar, lyssna på avslutningstal, mötas av familj, släkt och vänner, åka studentflak genom hela staden skrålandes till grym musik, lyfta mössan mot himlen och inse att jag faktiskt har klarat av tolv år i skolan och att jag är ganska så bra. Fredagen den 14/6 2013 är verkligen en dag att minnas och tillsammans med de som gjorde den komplett är den också en utav de bästa och lyckligaste dagarna i mitt liv! Tusen tack till er! ♥
 
Emma, Hillevi (som jag lånat bilden av) och jag
 
Redan imorgon startar resten av mitt liv med en ny era och jag tror att det kommer bli riktigt grymt! Om en vecka åker jag och Mimmi till Strömsholm för tre veckors ridledarutbildning och efter det väntar ett års jobb på ridskolan där jag vuxit upp och spenderat så många år. Vad som händer efter det är än så länge oklart, och det med rätta! Men jag har planer, ambitioner och mål som jag verkligen vill uppnå och livet blir trots allt vad man själv gör det till. Det gäller bara att ta varje chans man får och göra det så bra som möjligt, något jag verkligen tänker utnyttja och göra. Äntligen är det min tur! (:

» Studentvecka med allt vad det innebär

Nu har veckan jag längtat så mycket efter äntligen dragit igång på riktigt och det är officiellt studentvecka! :D Med det kommer massor av häng i min finfina mössa, utgång och grillhäng med fina vänner, en heltokig poängjakt anordnad av skolans festkommite för att få så bra tid och klassrum som möjligt vid utspringet på fredag och massa andra tokigheter. Fullt ös medvetslös skulle man kunna säga och då är jag ändå en väldigt lugn student hihi (;
 
Sedan jag skrev här sist har det hänt en hel del! Bland annat har jag lämnat tillbaka min Macbook som jag lånat av skolan under mina två sista gymnasieår och är därför numera datorlös och lite smått internethandikappad. Just nu har jag till exempel lånat pappas Ipad en stund för att skriva lite, vilket jag egentligen intendifekt trivs med eftersom den inte har något ordentligt tangentbord. Supersvårt att skriva då ju! Men jag roar mig med att det låter som om jag sitter och trummar en liten melodi när fingrarna studsar mot touchskärmen haha! Att vara datorlös har dock fått mig att inse hur lite jag egentligen behöver hänga på internet. Numera läser jag bara mina absoluta favoritbloggar och kollar mailen, ibland facebook men det sköter jag smidigare med mobilen. Med andra ord är det inte mycket vettigt jag gör på internet egentligen förutom att knåpa här! Men nog om datorer.
 
I helgen red jag min sista tävling för den här terminen och jag kan inte vara mer än nöjd med resultatet! Ni kommer få veta mer senare när jag kan skriva på en riktig dator (samma gäller för div III omgång två) men jag kan säga så mycket som att båda hästarna skötte sig superbra och att vi faktiskt fick med oss hela fyra placeringar av fem möjliga hem, hur grymt? ((: men mer om det en annan dag som sagt hihi!
 
För övrigt mår både jag och djuren bra, livet levererar, det är knappt tre dagar kvar till studenten, solen lyser, jag har fått i alla fall lite bränna, jag har ätit mitt livs första pannkakstårta, tagit årets första dopp och umgås med härliga människor. Jag har det väldigt bra med andra ord! (:
 
 

» Balbilder del 3

Fotograf: Lise-Lott Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 Nikkor zoom
Motiv: Min vackra baldejt Gabriella och jag utanför flygeln där balens entre var
 


 

 

» Balbilder del 2

Fotograf: Lise-Lott Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 Nikkor zoom
Motiv: Jag innan studentbalen 2013
  

» Sjukhusfältet 13 maj 2013 del 2 - porträtt

Fotograf: Lise-Lott Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 Nikkor zoom
Motiv: Världens finaste kille på sjukhusfältet 13 maj
 

» Balbilder del 1

Fotograf: Lise-Lott Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 Nikkor zoom
Motiv: Jag innan studentbalen 2013
 » Studentbalen 2013

Egentligen behöver jag inte säga så mycket mer än vilen kväll! Vädret var underbart, alla var så vackra och jag hade det toppen med mina klasskompisar. Helt klart svårslaget!
 
Vid 11:30 i fredags började förberedelserna och jag var på plats hos frisören för att få håret uppsatt. Där satt jag sedan ungefär en och en halv timme och på slutet höll jag nästan på att somna haha, jag tycker det är så himla skönt när någon pillar med mitt hår! När jag väl var klar blev jag upphämtad av mamma och vi åkte och köpte lunch innan sminket åkte på hemma och till slut klänningen och smyckena. Då gick vi ut och knäppte lite bilder hemma innan jag blev skjutsad till min kompis Gabriella som var min baldejt för kvällen och hängde hos henne när hon gjorde sig iordning. 
 
Runt klockan 17 drog vi oss mot Luis De Geer  och flygeln där balen skulle äga rum och umgicks med klassen, fotade massor och njöt av solen innan vi till slut fick tåga in på röda mattan. Sedan flöt kvällen på oväntat fort med trerätters middag, gott att dricka, tal, dans och massor av skratt och härliga kommentarer. Strax efter 01 landade jag i min säng och var galet nöjd med kvällen!
 
Bara att få vara så himla fin själv och att se alla man känner så uppklädda var en upplevelse i sig, men mest glad är jag över att jag hade så himla bra sällskap och att jag gjorde balen till en del av min student. Det var verkligen en kväll att minnas och jag är sååå glad att jag gick på balen och fick den upplevelsen!
 
Jag har massor av bilder att visa, så förbered er på kommande bildbomber! (:

» Lokal hoppning NFK 130525 - Mimmi

Mimmi var ju också med på NFK den 25/5 och i och med det gjorde vi vår lokala hoppdebut! (: 
 
Till skillnad från Zäta gick Mimmi bara en klass vilken var 90 cm med bedömning A Stil och för hennes del, och min, blev det en lite halvkaosig debut faktiskt. Det som orsakade mest problem var att jag inte gängat broddhålen tillräckligt dagen innan vilket gjorde det väldigt svårt att brodda. Kombinera det här med at tpausen mellan 80 cm och 90 cm var mycket kortare än jag räknat med så förstår ni kanske vad som hände. Stress! Stackars Nickan slet som ett djur med broddarna medan jag hastade mig runt banan för att lära mig den och sedan fick kasta mig in på framridningen med Mimmi när det var ungefär tre - fyra ekipage kvar innan vi skulle in på banan. Men det gick det med! (;
 
90 cm bedömning A Stil
Ja, framridningen blev ju som den blev eftersom tiden bara försvann iväg. Hastigt och lustigt liksom men vi lyckades ändå få till några riktigt bra språng som jag fick hålla fast vid även inne på banan. Under starten var det därför bara att tuta och köra. Det blev inget direkt finlir utan fokus låg på att hålla en energisk grundgalopp med ett hållbart tempo och det lyckades vi faktiskt riktigt bra med. Början av banan gjorde vi riktigt bra men på fyran tappade vi benen lite ochh fick med oss en bom. Mimmi kämpade på riktigt bra men blev ganska trött emot slutet och därför fick vi med oss en bom till. Trots detta fick vi 44 stilpoäng och det tycker jag är riktigt bra för att vara en debutritt faktiskt! Speciellt med tanke på förutsättningarna.
Resultat: 44 stilpoäng, 8 fel

Jag är precis lika nöjd med Mimmis prestation som jag är med Zätas. Hon fick verkligen inga bra förutsättningar för dagen men ställde ändå upp så himla snällt och jag tycker ändå vi gjorde en bra första tävlingsrunda tillsammans. Precis som Zäta gjorde hon en balanserad ritt utan några direkta problem och mycket mer kan jag inte begära.
 
Summa summarum tycker jag vi gjorde en bra debut och ett extra plus i kanten var att väl inne på banan taggade Mimmi till rejält. Nog för att jag vet att hon älskar hoppning och tycker det är superkul, men det var länge sedan hon hopptävlade och jag hade inte riktigt väntat mig den reaktionen hon fick hihi. Spetsade öron, stor galopp och en vilja som sa "Jag sköter det här själv" dök upp och Mimmi förvandlades från 17 år till 7 skulle jag tro (; Så himla söt!
 
Tollstad och omgång ett av dressyrallsvenskan!

» Komsi komsi till mina fötter!

Det var riktigt länge sedan jag var med i en bloggtävling nu, men denna kunde jag inte motstå! Vem vill inte knata runt i dessa skönheter från Cheval i sommar? Jag vet att jag vill i alla fall! (:
 

» Lokal hoppning NFK 130525 - Zäta

Den 25 maj åkte jag till NFK med både Zäta och Mimmi för att hoppelihoppa lite. Zäta skulle gå två klasser, 80 cm Clear Round och 90 cm stilbedömning medan Mimmi endast skulle gå stilklassen. Allt som allt blev det en väldigt bra dag och trots att vi hade lite småfel var jag kanonnöjd med båda hästarnas prestationer!
 
Zäta var verkligen på sitt bästa hopphumör under dagen! Riktigt pigg, letade hinder och var bara sådär härligt glad och hade ett eget sug både på banan och under framridningen. Så himla härligt då det är precis så som jag vill ha honom vid hopptävling, han måste liksom vilja själv för att det ska bli bra (:
 
80 cm Clear round
Som sagt, Zäta var på toppenhumör och det behövdes inte så mycket framridning så han satte sprången utan problem redan från början. Inne på banan fortsatte han i samma stil och gjorde verkligen en bra runda. Vi höll en bra rytm, hittade bra avsprångspunkter och det enda som kunde varit bättre var att vi ibland kom lite långt ut i vissa svängar. Tyvärr fick vi ett skitpet på något av de sista hindrena vilket såklart var grymt surt, men det gjorde egentligen inte så mycket när han gjorde en så bra runda i övrigt. 
Resultat: 4 fel
 
90 cm bedömning A Stil
Humöret var fortfarande på topp hos oss båda även om jag själv var väldigt uppe i varv eftersom jag ridit Mimmi precis innan. Dock tror jag att det var lite av en fördel faktiskt eftersom Zäta kräver lite mer bestämd och övertygande ridning och då kanske lite adrenalin inte är helt fel jämt? (; Hur som helst, det blev en lite kortare framridning till klass nummer två eftersom han redan gått en innan men även här var han fin. Stoppade helt oväntat en gång men efter det var det inga problem alls. Troligen testade han bara om han kunde den lille filuren! Väl inne på tävlingsbanan tycker jag att han gjorde en ännu bättre runda än i första klassen. Han hade ett jämnare tempo och ännu mer vilja än i första och det var verkligen underbart att rida honom då! Tråkigt nog  fick vi med oss en bom även i den här klassen och det var synd, eftersom vi annars hade placerat oss på delad fjärdeplats med våra 48 stilpoäng. Men precis som efter första klassen var jag otroligt nöjd med vår prestation i alla fall!
Resultat: 48 stilpoäng, 4 fel
 
Trots två rivningar kan jag inte vara annat än nöjd med Zätas prestation under dagen! Han var verkligen på sitt bästa hopphumör och det var helt grymt att få känna hur roligt han tyckte att det var. Och så länge han gör sitt bästa och tycker det är kul är jag också nöjd, för det är den känslan jag vill hitta i ridningen! (: Fina fina lillkillen!  ♥
 
Bild från NFK vid samma tidpunkt förra året, du hade vi dock marginalen på vår sida och vann hela stilklassen! :D
 

» Färdig med gymnasiet!

NU kan jag luta mig tillbaka och bara invänta fredagen den 14/6 och studenten på riktigt för imorse gjorde jag min allra sista redovisning och uppgift och nu är jag helt klar med aaallt! Grym känsla kan jag lova! :D Rubriken som heter "Skooolan" på min kom-ihåg-lista är helt tom och ingen är gladare än jag! På onsdag är det dessutom mösspåtagning och därefter börjar studentveckan. Jag säger bara: Here I come! :D