» Fotografering: Höstfoto :)

Idag på den fotografiska bilden var i folkparken och runt strömmen och fotade ett tag :) Så himla mysigt att det håller på att bli höst nu tycker jag, så fina färger, spec att fota i ;)
Tänkte iaf visa 2 bilder som jag blev väldigt nöjd med, resten av bilderna kommer nån annan dag för jag har lite bråttom just nu! :)




Mysiga tycker jag :) Den sista bilden är faktiskt tagen med manuellt fokus, inte illa pinkat att ändå få den "så pass skarp" när manuellt inte är min starkaste sida ;) Fast det är ändå nästan roligare att fota med det för då kan man verkligen leka med kameran :)
Är väldigt nöjd med dagens lektion iaf :)

» Kiss me till you're drunk

Då inleder vi onsdagens andra håltimme då! ;) Det enda egentliga positiva med håltimmar är att de ibland kan vara rolia, och att man kan använda tiden till att plugga, vilket är vad jag ska göra nu :) Kanske lite tråkigt (eller väldigt tråkigt) men då slipper jag ju göra en stor del av läxorna när jag kommer hem ikväll, och det är så himla skönt så jag offrar hålen utan att tveka! :D

Idag har det ju inte hänt så mycket än så länge, bara varit här i skolan och haft en håltimme till ;) dock blev det inte så mkt plugg då men iaf...
Igår hann jag göra lite mer. Först friskis tillsammans med E direkt efter skolan och för dagen blev det ett tråkigt pulsmedel-pass. Tycker att de pass som är sk PULSmedel inte riktigt håller den standarden de borde pulsmässigt kanske men det är ju en annan femma...Bättre att träna lite än ingenting trots allt :)
Sen stod plugg på schemat, fotoläxa, middag och House ♥ En ganska bra kväll! Lyckades fota några rätt så coola bilder på lillebror som ni kan få se ikväll! :)

Tills dess ska jag slösa ca 3 timmar till på den underbara uppfinningen som kallas skola, och sen ska jag hälsa på mina hestar ett tag :)

Kram Amanda



Dagens braiga! :) men de första 45 sekunderna är bara att hoppa över, totalt meningslösa ;)

» Rolling in the deep

Idag var det verkligen pain !! att cykla till skolan -.- världens motvind och benen kändes som bly. inte roligt. Dessutom är det så himla svårt att veta vad man ska ha för jacka på sig. Det är liksom askallt i början men sen när man kommit in till stan och typ resten av vägen därifrån är det supervarmt istället. Det är inte lätt när det ät svårt! ;)
Men fram kom jag iaf tillsist (otur kanske?^^) och sen dess har vi hunnit med svenska och matte. Svenskan gick bra, matten dåligt, för att sammanfatta kort ;)
Förresten hann jag inse en sak på vägen till skolan; Vi har engelskaprov på fredag och jag har inte ens tittat på antackningarna som hör till (läs: anteckningarna som knappt finns). dock är det ju turligt nog mest ett förståelseprov och inte så mycket om konkret fakta. Lucky me :)
Sen hann jag även komma på att vi har en fotoläxa som ska in på tors/fre som jag inte heller börjat med. dåligt gjort. Men som lösning på det hann jag fundera ut en plan över läxan så jag tror det löser sig iaf :) Jösses va jag hinner fundera och komma på saker på 25 ensamma minuter i blåsten ;)

Nu börjar strax historian och jag kan tala om att jag är superdupermätt på köttbullar och att jag längtar till helgen v.40 för då kommer min bästa kusinvitamin på besök, och då ska vi gå på bio, äta massa godis och shoppa fina nya kläder :)

Kram Amanda

Som sagt... kusinvitamin ;)

» En liten hjälp på traven :)

Hade fått en kommentar av en tjej som sa att jag var med på bild i en annons på Hästnet haha ;) blev lite fundersam över vad detkunde handla om så jag tog mig en titt, och såg väääääääärldens finaste bild på mig och Zäta, eller...? Haha, nej vi var ju inte direkt snygga men bilden var ju inte tänkt att fånga oss heller, utan hästen som är till salu! Kommenteraren (kan man säga så?) villa gärna att jag skulle visa i ett inlägg, antar att hon ville få ut sin annons lite mer, och lite kan jag såklart göra! :)
Så varsågod Linnea :) ↓
Annonsen

Bilden, lite roligt sammanträffande ;) Frågan är bara hur du hittade mig Linnea? :)

» She expected the world

Hejsan! :)
Verkar som om jag har gjprt det till lite av en rutin att inte blogga något på helgerna, men så kan det bli! ;) Dock är jag extremt nöjd med den här helgen!!
Det var nämligen första helgen som jag inte hade tävling eller skulle med någon annan och behövde gå upp tidigt någon av dagarna sen typ sommarlovet slutade, och det är faktiskt ett tag sedan nu! Galet skönt var det och dessutom hittade jag på en massa roligt att göra :)
Till exempel var jag och mamma på shoppingtur i city i lördags. Riktigt mys var det :) Tittade på saker lite allmänt och inhandlade mig inte ett, utan två! par, höst/vinterskor :D
Måste säga att jag gjorde grymmaste dealen på skorna! Ett par skulle jag få av mamma, så de slapp jag betala, men det andra paret skulle jag betala själv. Och eftersom jag blev medlem i deras kundklubb fick jag först 20% rabatt på 400 :-, och sedan blev det 10% till eftersom klubbkortet var laddat med det :) Fick alltså 30% rabatt vilket gjorde att jag fick skorna för 287:- istf 400:-, glad chey! Det är nästan halva priset liksom :D
Mycket nöjd är jag och nu slipper mina fötter bo i mina gamla småfula men dock sköna, "toffelskor" som Johanna så fint kallade dem ;) (fast du har rätt Johanna!) Roligare att ha sköna och fina skor! Bild kmr :)
Sen fick ett värmeskydd till håret följa med hem också, blev lite inspirerad till att börja pyssla mer med mitt hår när vi hade porträttfotograferingen i skolan i fredags :)

Efter rundan på stan åkte jag upp till HR och lekte lite med Pricken :) Hade tänkt jogga på banan men det blev mest bus och lek av det... fast det kan vi må bra av ibland också :)
Och till sist hade vi världens roligaste Kick-off i stallet på kvällen! :D Massa lekar, mat och staffetter. Och självklart vann bästa Lag 4!! :D

Söndagen blev mest lugn. Sov till 10.15 (som sagt äckligt skönt med sovmorgon!) och sen bakade jag och lillebror kladdkakemuffins med kolatopping. Blev goda :)
Efter det stallet och sen hem och övningsköra, som gick toppenbra! :)

Det är lite vad jag har styrt med, idag slutade vi vid lunch så det fick bli stallet direkt och mysa med pojkarna som blev borstade en timme var, alltid lika underbart :)

Kram Amanda :)


Såhär roligt hade vi på porträttfotograferingen på Foto-A, lätt att blir fin på bild om man kan dölja halva ansiktet dock ;)

» Jag kör på en lista :)

Hej svejs alla glada människor! :D Har precis ätit 2,5 mumsiga choklad+vaniljmuffins som fredagsfika i skolan vilket medför högre blodsocker, och även sockerkickshumör! ;)
Nu är det såhär: jag har kommit fram till att det ibland är lite svårt att veta vad man ska skriva om, eller iaf skriva något intressant ^^ om jag tex bara varit i skolan och sen åkt hem och pluggat, inte så kul för er att läsa om kanske ;)
Så därför kommer jag att börja med den här listan :)↓

Dag 1 - Det här är jag och min häst
Dag 2 - Det bästa med min häst
Dag 3 - Våra mål och vår framtid
Dag 4 - Min största rädsla inom ridsporten
Dag 5 - Det här äter min häst varje dag 
Dag 6 - Den här hästprylen klara jag mig inte utan 
Dag 7 - Det här shoppar jag i hästväg
Dag 8 - Fem udda fakta om mig och fem om min häst
Dag 9 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 10 - Min favoritplats i stallet
Dag 11 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer
Dag 12 - En bild och beskrivning av stallet
Dag 13 - Det här saknar jag, i hästväg 
Dag 14 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 15 - Därför får ridning mig att må så bra
Dag 16 - Det här vill jag nå inom ridsporten
Dag 17 - Något jag och min häst är stolta över, som vi har gjort!

enda skillnaden är att jag inte kommer att skriva "dag 1" utan DEL 1. Kommer antagligen inte hålla den kollen så att jag skriver en del av listan varje dag utan tycker det är bättre att dela upp den lite till de tillfällen den behövs. Då räcker den dessutom längre :)
Sen kommer jag antagligen att skriva om både Noak och Zäta, men troligen mest Zäta eftersom det är honom jag håller på mest med. (ex. på del 3) men vill inte lämna Noak helt utanför iaf :)
Men det här tror jag blir bra! Kanske lite roligare att läsa bloggen också om ni får veta mer om oss som den handlar om :)

Kram Amanda

» Lite Håltimmesnöje! ;D

Såhär roligt kan man ha på sin franska lektion om man har en lärare som gillar musik, och inte mig emot! ;) Omgjorda/felhörda låttexter är väldigt mycket roligare än t.ex bingo ;D
Hade!
Kram Amanda

» Fotografering: Åby RK lokal ponnyhoppning del 2, Frida och Shadow

Del 2 av Åbybilderna! :)

Foto: Jag
Kamera: Nikon D60

» Trött på att min dator inte samarbetar

Idag har det varit en mycket bättre dag än igår, och det är ju alltid uppskattat! ;) Började med en välbehövlig sovmorgon och efter det har dagen flutit iväg, trots att tisdagar är veckans absolut värsta skoldagar schemamässigt. Men idag har det som sagt gått ganska fort :)
För att prata, eller skriva ^^, om något helt annat så slog jag vad med Gabriella idag. Vadet går ut på att hon inte fick spela någon form av Alfapet, som hon är helt beroende av, varken på en Iphone, dator eller som vanligt spel. Min del är att jag inte får läsa någon annans blogg, bara fixa med min egen. Det här håller på från lunchen förut idg tills att vi slutar skolan i morgon. Idag har jag klarat mig bara bra, men det kan nog bli lite värre i morgon när vi till exempel har håltimma... men då kan jag ju göra läxor iofs ;) det löser sig nog!

Var en sväng på Friskis förut i eftermiddag också. Gick på "puls" medel men jag tyckte personligen inte att det var så mycket pulsträning. Men det är ju iaf bättre att träna lite än inte alls så jag ska väl vara nöjd ändå! Dock gick träningen igår segare än vad jag hade räknat med. Kändes att jag inte varit igång på 2 veckor om jag säger så. Men nu är jag ju fit for fight igen och har planerat in 2 löpträningar i veckan också. Hoppas bara på mysig höstsol så blir det nog tiptopp! :)

Nu ska jag fortsätta titta på House, som äntligen har börjat igen!! :D
Kram Amanda

Btw är jag äckligt trött på vissa saker med den här dator, bl.a att jag inte kan göra radbyten (!) men det verkar funka om jag skriver med kursiv text? och nu kan jag heller inte ladda upp bilder...tröttsamt.


» Seriöst sötaste fulingen! ;)

Har försökt ett antal gånger att lägga upp vidoeklipp här på bloggen, dock utan att lyckas som ni kanske märkt! ;) Men nu har jag fattat galoppen så från och med nu är det slut med tråkiga länkar hihi :)
Premiärklippet får bli på en sjukt söt liten sengångare! :)

» Fotografering: Åby RK lokal ponnyhoppning del 1, Ida och Súra

I lördags var jag som sagt på Åby med två kära vänner eftersom de var med på den lokala ponnyhoppningen. Passade på att fota både dem och lite andra Hagebyekipage, och nu ska ni få se resultatet :)
Först ut är Ida Karlsson och hennes D-ponny Súra ↓
Fina tillsammans tycker jag! :) Synd bara att den sista bilden blir lite oskarp här, vet dock inte varför för så är den inte annar? ^^
Iaf, to be continued ... ;)


Kram Amanda

Fotograf: Jag
Kamera: Nikon D60

» Usch och fy

Den här dagen har minst sagt varit PAIN!! Vaknade på samma sätt som jag gick och la mig - arg och typ ledsen, av olika anledningar. Med andra ord ingen bra start på dagen. Dessutom hade tydligen inte mascaran från igår gått bort riktigt när jag tvättade ansiktet på kvällen så ni kan ju tänka er hur mina ögon såg ut... just det, som grodögon. snyggt.
Hade ju ingen större lust att gå till skolan heller. Tur att mamma var snällis iaf och kunde skjutsa. Då slapp jag gå i regnet till bussen och ta mig till skolan under 40-50 min.
Sen fortsatte väl skoldagen i ungefär samma skick. På spanskan var jag bara tjurig och allmänt frånvarande. Idrotten var iofs rolig men geografin minns jag knappt vad den handlade om. Fast vi kollade på fina stenar ;)
Sen blev det faktiskt bättre för efter geografin slutade vi och då blev det stallet! :)
Mockade lite och sen hann jag borsta Zäta också, mysigt :)
Nu har jag bara tagit det lungt ett tag, gjort ett mattetal haha, redigerat bilder som ska skickas till olika människor och försökt få marsvinen att leka. men de sover på golvet istället. snällt ;)
Snart blir det middag också för kvällen ska förgyllas med ett Friskis-pass, faktiskt det första på två veckor, för nu är jag äntligen helt frisk! :D
Kram Amanda

» I hope it's gonna make you notice

Jag kan lungt säga att min helg har varit allt annat än just lugn!
Började lördagen med att gå upp kl 6 för att åka med Johanna och Filuren till Åby's ponnyhoppning. Drygt att gå upp men roligt att följa med :) Fina resultat fick de också med en clearround i sin första lokala hoppstart och bara ett pet i andra. Duktiga! :)
Sen stannade jag kvar och hjälpte Emma med Pari också och även de hade en bra dag! 3a i första oh precis som Johanna ett pet i andra.
Sen var jag trött. Äckligt trött. Hade varit på åby från ca 07.30 till 15.30 så det kanske är förståeligt? ;) Men det var bara att bita ihop för när jag kom hem till HR var skulle pricken fixas inför söndagens dressyr i Eda.
Igår fick jag faktiskt sovmorgon jämfört med lördagen, kunde sova till kvart över sju eftersom jag inte behövde vara i stallet förrns kvart över åtta ;P
Tänker inte säga så mycket om den tävlingen. Zäta var duktig, mycket bättre än förra helgens starter. Men domaren var dum och gav honom lägre procent än vad han förtjänade. 58, 21 (ej säker på dcimalerna) i LB:1 och 56,58 i LA:1. Personligen tyckte jag han skulle haft typ 62-63 i första och kanske 58 i andra. Men som sagt. Domaren var dum och jag tyckte iaf att han kändes avslappnad och fin.
Måste också ge Zäta ett plus för att han är så himla mysig att ha med sig på tävling! :) Nu har han fattat att man ska gå rakt in i transporten dessutom, bästa pärlan ♥
När vi väl kom hem efter Eda följde jag med Johanna och Filur ut i skogen på promenad. Tog kvällsfodringen åt Maria så vi hade mycket tid på oss, ca 3,5 timmar ;)
Traskade runt i småregnet i ca 80 min så där fick jag min dagsmotion också ;) Riktigt mysigt var det! Pysslade om hästarna efter det och sen bar det av hem i regnet, med bara strumpor på fötterna eftersom jag glömt ombytesskor haha.
Tillsut var det sovdags efter att mamma lyckats rädda mina vita ridbyxor som nästan dött ev förstörelse efter en skitig skogspromenad och ett par nya svarta ridstrumpor som färgat vaderna alldeles blå! Inte kul! men de överlevde som sagt :)
Får se om pappa lyckades knäppa några fina bilder från framridningen igår, själva tävlingen var i ridhus så det var ingen idé att fota där, i så fall kommer de upp här! :)
Kram Amanda

» Photoshoot, Hillevi och Pepsi, lokal hoppning Åby RK 10/9

I lördags var jag ju som sagt med Hillevi och Pepsi på ÅBY när de hade lokal hoppning. Fotade lite och här kommer bilderna från första klassen :) ↓
En ganska så söt tungbild ;)
Första klassen, 1 m.
Nöjda tjejer efter en fin runda! :)
Som räckte till en 5:e plats! Stort Grattis!! :)
De tre sista bilderna ovan är helt klart personliga favoriter! :)

» Bästa hoppkillen! :)

Hoppträningen för Mary igår gick bara bättre än bäst! :) Killen var superfräsch och tog tag i alla hinder som om han aldrig gjort annat!
Var lite småfjompig i börja eftersom vi inte hoppat alls sen NFK's lokala den 28/8, men det visade sig att jag var nojig i onödan! ;)
Snarare var det han som tyckte jag var löjlig så han tog helt enkelt saken i egna händer när jag stod emot lite i början hihi :)
Efter bara en kort framhoppning hoppade vi en banan med räcke på volt, ett räcke på långsidan och en kobination på andra som kombinerades i olika banor, och allt bara stämde :D
Bytena över "volt-räcket" satte han klockrent, det fristående räcket likaså och kombinationen klippte han utan att tveka med en oxer på 110 cm ut! Sån himla perfekt känsla hittade vi igår :)
Det är verkligen superroligt att känna att han verkligen vill och tar tag i det själv, bara rättar sig och löser allt och hoppar allt utan att blinka, finis :)♥
Sen tyckte jag faktiskt att jag red ordentligt igår också. Inte bara åkte med utan gjorde något t saken om vi inte kom het rätt eller så, och uppenbarligen gillade Zäta det också ;)
Nej ni, är så himla nöjd över träningen! Behövde bara hålla på i ca 30 min eftersom han var så fin :) Det är den känslan so jag verkligen letar efter i hoppningen :)
Och tack snälla Maria för hjälpen, guld värt! :D ♥

Hade!

Kram Amanda


Bild från DM i våras, där vi fick med oss en andraplacering i stilen :)

» Blåsigt och busigt med pojken :)

Igår var det veckans första Zäta-dag och för vår del fick det bli en uteritt i skogen med massa bus! (y) :)
Tror vi tyckte det var lika skönt båda två, för han höll sig i skinnet riktigt länge innan energin rann över lite ;) Han pinnade heller inte iväg alls lika mycket som han kan göra ibland, så mamma hann med riktigt bra haha!
Skrittade mycket men travade lite på några vägar fram och tillbaka och släppte honom på bästa sjukhus på hemvägen!
Tror vinden gjorde sitt lite men gud va han sprang! Farttårarna rann och fältet kändes minikort ;) Fick bli två längor fram och tillbaka och Zäta var superglad! :D Ville inte alls trava av efteråt, mycket roligare att galoppera mer sa han ;)
Himla mysigt var det att rida ut faktiskt, trots att det blåste som sjutton! Lite småläskigt dock när det knakar i träden och man möter ett megastort träd som har ramlar rakt över vägen. Då är man glad att man inte var på den platsen just då...

Ikväll blir det hoppträning för Mrs Poynter, aka Maria! :) Har med mig lite cupcakes som mutor så det blir nog bra hihi :)
Och vill ni veta en rolig sak? Har stått som reservanmäld till Eda's lokala höstdressyr nu på lördag den 18 ett tag... men igår hade vi fått ail om att jag kommit med i LB:1an iaf! :DD Bara att hoppas att en till ryttare stryker sig i LA:1an också så är jag med där också! :)
Hade!
Kram Amanda
Får bli en supersöt bebisbild :)♥

» Don't drink and drive, dag 2

Idag efter lunch fortsatte DDD men den här gången med upplevelser i Olai-parken! Fick göra typ en värderingsövning med mentometerknappar, se en kort film om en olycka, prata med en polis och roliga brandmän, samt testa att krocka och välta med en bil, och det var grejer kan jag lova! :)
Var helt ärligt skitsraj för att vändas upp och ner i bilen. Gick runt hela fm och sa att jag inte skulle våga göra varken det eller krocken x) Dock tyckte de andra att det var så kul att vändas i bilen, så jag testade iaf. Och jag ångrar mig inte! Fett läskigt var det men väldigt kul också, typ skräckblandad förtjusning! ;) Garvade som bara den när bilen slog runt haha :) Men ut kom jag och det var lättare än jag hade trott :P
I jämförelse med bilvändningen var krocken ingenting. Fick sätta oss en en bilstol som åkte ner för en liten ramp, vilket skapade en hastighet på 7 km/h. Nemas problemas! ;)

Som sagt har man ju fått sig en rejäl tankeställare under de här 2 dagarna, men det är nog bara bra enligt mig! Och med den infon jag fått nu kan jag säga att det kommer dröja innan nån i min närhet kommer kunna sätta sig vid ratten påverkad, för jag kommer stoppa den med näbbar och klor! ;)
Gonatt!
Kram Amanda

» En miniinlägg

Hejsansvejsan! (:
Gjorde precis en redovisning på svenskan med en halv grupp, det vill säga jag och Hillevi! ;) Övriga 2 medlemmar var iväg på annat så vi fick klara oss själva! (Gabriella infilkar att hon var iväg på skolgrejjer, närmare bestämt en undersökning om betygssättningar) haha ;).
Redovisningen handlade iaf om hur olika personer tolkar olika påståenden, typ: Den svenska skolan måste blir mer demokratisk.
Ganska intressant faktiskt att se hur olika personer tolkade allt :)
Nu börjar matten!
Kram Amanda

» Don't drink and drive!

Dagen har till större del handlat om rubriken ovan, don't drink and drive.
Var på en färeläsning på Eber i morse där en kvinna från räddningstjänsten och en drabbad anhörig pratade om trafikolyckor och sånt.
Riktigt hemskt att lyssna när den anhöriga berättade om sin mamma som blivit totalt förändrar efter att ha blivit påkörd av en påverkad biltjuv.
Alltså fatta själva, från att ha en helt normal mamma ena dagen, till att sedan, när hon vaknat upp ur koman, ha en mamma som är 95 % grovt handikappad och inte klara av att göra ett jota själv! Så fruktansvärt! :'(
Kan ju säga att man fick sig en rejäl tankeställare under den där föreläsningen, till exempel en summa som nämndes: Varje vecka anordnas 3 begravningar i Sverige pga trafikolyckor med påverkade förare. Det mina vänner är för farao helt sjukt!


För att skriva om något roligare kan jag tala om att jag blev HEL-klar med mattepluggandet för en stund sedan och det gick superbra igen! Fatta vilket flyt jag har haft idag :) Nästan så jag surfat på bråkstreck och simmat med täljare och nämnare haha ;)

För den delen gick US-mötet också bra! Blev ett ganska kort möte, eller lagom långt egentligen eftersom vi oftast har extremlånga möten annars, men det var skönt! Många nya roliga aktiviteter är på G och det suger ju inte direkt, ska bara ha tid att fixa dem också ;)
Pojkarna hann jag inte riktigt pussla med så mycket som jag hade tänkt mig... Noak gick hela tiden (tom ridlekis!) och Zäta han jag bara borsta av, men det var ju bättre än inget iaf :) Finmockat fick de också så nu hoppas jag att de sover gott!

Sova ska jag också göra nu, och vi har sovismorgonis i morrn så det blir en lååång natt för mig, underbart! :D

Hade!

Kram Amanda


Typ sånahär bilder fick vi se... obehagligt.


» Put my fingers into the flames


Först måste jag hylla en superbäst låt: Adele-Set fire to the rain, älskar :)♥ Finaste texten och hela köret :)
Sen måste jag hylla mig själv lite också, för nyss hjorde jag klart dagens matteplanering (förutom skrev svaret på en uppgift för jag hittade inte knappen jag behövde på miniräknaren ^^) och det gick bra idag! :) Matte är ju inte direkt min starkaste sida om jag säger så, men idag har det gått bra och det gillas! :D
Potenser verkar vara min grej! :)

Sen har jag även kommit fram till att för att få lite styckesindelning här på bloggen när jag skriver på macen måste jag göra sånahär streck com jag gjort ovan ↑, men det är ju bättre än inget! ;) Dock kvarstår frågan: blir det styckesindelning på era datorer även utan strecket eller blir det det inte?

Nu ska jag om typ 2 min försöka fånga in mina vilddjur till marsvin och stoppa ner dem i buren igen, för om en stund vankas US-möte och innan dess vill jag hinna pussa på mina stjärnor ♥ Efter mötet sen blire mer matteplugg, men under tiden ska jag credda mig själv för att jag var så bra på potenser idag att jag slipper jobba mer med dem ikväll ;)
Hade!
Kram Amanda


Inte ett marsvin men en ganska så vild Sune-kanin får stå för bilden, hinner inte leta fram nån annan ;)

» Bara för att killar med kardborrar är den snyggaste sorten


Bra jobbat pojkar! ;) ♥

» Omtumlande, osäkert och bara konstigt

Hoppsan!
Fick plötsligt lite tid över såhär på morgonkvisten, och eftersom jag redan är klar med frukost och allt sånt så passade jag på att titta in här lite! ;)
Lördag-söndag har varit tokiga dagar. I lördags följde jag först med H och Pepsi till Åby när de var där och hoppade på deras lokala tävling. Superduktiga var de och bilder kommer upp inom kort! :) Dock led vi lite i solen med våra förkylningar, men det är smällar man får ta ;)
När vi kom tillbaka till HR var det bara att börja fixa med min egen lilla häst! Smörjde prylarna och duschade honom, för igår var det dags för oss att tävla.
Och igår var väl egentligen den konstigaste dagen.
När vi kom dit var det första vi fick höra att domaren var ca 40 min sen, för hon hade försovit sig! så det var bara att låta Zätus stå kvar i transporten liiite längre än planerat -.-
LB:1
Kändes inget bra på framridningen. Hittade inget flyt och Zäta var bara bråkig och lyssnade inte alls på vad jag bad honom om.
Emma filmade lite bara så jag skulle kunna se hur han gick, och det var inget vackert kan jag lova :(
Inne på banan sen funkade det inte heller, han sa emot och studsade och hade sig. 58 % blev domen och jag var inte glad! Dock tyckte jag han var värd några procent mer.
LA:1
Tyckte det kändes bättre på framridningen nu. Hade längt lädren ett hål så jag kom ner mer i sadeln och plockat på mig ett par andra sporrar för att kunna rätta honom mer. 
Bättre form och en mer ärlig häst nu.
Inne i ridhuset sen tyckte jag att vi började bra faktiskt! Men sen fick jag hjärnsläpp och glömde skänkelvikning nr2!!! Hur kunde jag liksom?!
Sen tyckte jag att det gick utför. Han bröt av i den förvända och jag bara sabbade allt. Var besviken igen efteråt och väntade mig verkligen typ 48%.
Men så blev det inte! I stället fick vi 60, 53 % :) det var vår bästa procent i LA och då hade vi ändå missar :) dock har vi ju bar astartat 2 hihi ;)


Men iaf. Det var som sagt en väldigt omtumlande dag igår! En domare som inte gillar Zäta, Lisbeth Thornelidmsom dömde första, och en som jag till och med tränat för och jag vet gillar honom, Marie Karlgrenmsom dömde LA;n. Och väldigt blandade resultat ;) Men det blev ju bra till slut även om jag inte riktigt tyckte det :)
Kram Amanda

» Because you are my angel <3

Foto: Hillevi Hassler, Nikon D3100

» Bilder hit och dit ;)

Hej! :)
Kan börja med att tala om att studiedagen vi hade igår inte blev riktigt som planerat...
Vaknade upp med en mysig förkylning och dessutom ösregnade det så jag och Hillevi kunde inte ha vår photoshoot vi tänkt :/
Fick bli att fixa med bilder istället hemma hos båda av Hollevis föräldrar ;) Skulle egentligen ha hämtat hem ett gäng också men USB:t var fullt och tröga som vi var tänkte vi inte på att vi kunde ha tagit med den externa hårddisken som följde med mellan husen haha.
Åt sen lunch med smarriga potatisbullar och åkte upp till stallet :)  Joggade pricken på banan och gick upp till fågelsjön efter det :) Där blev vi fotade av Hillevi så nu har jag massor fina bilder att hämta! :D
Idag har jag tagit mig igenom skoldagen trots huvud/öronvärk och sen dressyrtränades Zäta för C :) Finis var han idag så nu är jag väldigt taggad inför Norsholm på söndag :D 
Och tillslut flyttades Celloni ut till C's egna gård och då var jag självklart med! :) Duktiga var både mamman och fölisen och jag hoppas verkligen att de kommer trivas där! Men det tror jag, så fint som de har det :)
Dock vet jag inte om det var det bästa för min kropp att hålla igång så mycket idag ;)
Måste ändå säga att baxa ett skåp på ca 8 ton inte är nån höjdare för armarna, fick ett par fina svullna märken! ;D
Hade!
Kram Amanda

snart kan ni vänta er en massa nya bilder iaf :D och förresten har jag märkt en sak, när jag gör radbytei inläggen, alltså trycker på enter, händer det ingenting på macen? Blir det likadant för er som läser på andra datorer eller är det bara min puckodator som inte visar radbyten...?

» På grund av ett jäkla historiabeting...

... har jag inte haft tid nog att kolla in här :@ fast det är inte den enda anledningen egentligen, för jag har haft en hel del massa roligt för mig också! :)
Gör en snabb update så blir inte inlägget hundra sidor långt:
Torsdag 1/9: Dressyrtränade med Zäta för C, gick bajsdåligt. Var med Tessan på kvällen.
Fredag 2/9: Gick i skolan lääänge, fick privatlektioner i våra kameror på fotot och världens bästa läxa: FOTA :D Var med T igen på kvällen/natten ;)
Lördag 3/9: Hade Cell, bråkade lite med Winnie, sen en mysig uteritt på en glad dam :) hem och äta lunch, plugga HI, upp till arbetsdag som tog år och dar på HR, fota E, hem och fortsätta med historian -.-
Söndag 4/9: Jobbade som funkis HELA dagen på HR's ponnyhoppning. Hade roligt i domartornet :)
Tror det är det mesta som jag pysslat med, men nu ska det bli bättre update förstår ni! Nu: Idrott :)
Kram Amanda