» Något jag aldrig trodde jag skulle göra

Ikväll är det äntligen dags! Från att i flera månader vara hundra procent säker på att jag absolut inte skulle gå på studentbalen till att en dag helt plötsligt bestämma med en kompis att vi ska gå tillsammans och bara ett par dagar senare ha klickat hem en balklänning jag verkligen längtade efter att få se i verkligheten. Man ba: Vad hände liksom?? (;
 
Det är verkligen inte likt mig att vara direkt impulsiv och ta snabba beslut om saker och ting. Som de flesta i min närhet vet är jag mer av fundera-vela-typen och suger gärna på mina beslut som hårda karameller i flera veckor innan jag bestämmer mig för något. Men ibland, ofta när det gäller just stora beslut, kan jag gå länge och ha bestämt mig för något för att sedan helt plötsligt ändra mig och känna att jag borde valt såhär från första början. Med andra ord vet jag nog vad jag vill redan från början, men bestämmer mig för motsatsen för att det är det jag tror jag borde välja. Det är lite svårt att förklara, men väldigt typiskt mig haha. 
 
Så nu har jag köpte en balklänning, något jag aldrig trodde jag skulle köpa, bokade tid hos frisören, inhandlade smycken och ska ikväll gå på min alldeles riktiga studentbal! Jag ser faktiskt fram emot det riktigt mycket! Tanken på att få klä upp mig från topp till tå och vara finare än jag någonsin varit är ganska spännande, speciellt när jag sätter den i kontrast med hur jag ser ut i stallet hihi. Det är nästan två utseenden så långt ifrån varandra som de bara kan komma. Jag kanske borde skippa den traditionella klänningen och håruppsättningen och komma i mina skitiga jodphurs och med hjälmen på huvudet istället. Det skulle vara något va? (;
 
Nej skämt åsido, det var faktiskt när jag läste ut en bok där huvudpersonen i slutet gick ut grundskolan och var på sin avslutningsbal som jag kände att shit, snart tar jag för fasen studenten och det kommer jag bara göra en gång i livet, det måste bli minnesvärt. Och där någonstans ändrade jag mig alltså. Nu längtar jag och är sååå spänd på att få ha min fina klänning i verkligheten och hoppas på en grym balkväll ikväll! Förväntansfull tjej! (:
 
I väntan på riktiga bilder får ni tjuvkika på de här! » Nummer två!


» Skrittar fram dagens första (:


» Bilder från sjukhusfältet 13 maj 2013, del 1

Fotograf: Lise-Lott Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 Nikkor zoom
Motiv: Jag och Zäta som trimmar på sjukhusfältet 13 maj
 
Min vackra prins ♥


 
 

» Operation bakknä

Förra veckan hittade jag en himla fult sår på Zätas högra bakknä. Hela knäspetsen var uppslagen och jag skulle tro att det är en rejäl spark som lyckats åstadkomma skadan. Känns svårt även för en klantis som Zäta att lyckas med ett sådant sår själv...
 
Jag hållt lite extra koll på just det här såret eftersom det är så stort och när jag kom igår såg det tyvärr inte trevligt ut. Sårskorpan som hade börjat bildas på (och som i lördags var riktigt fin) var idag istället jätteful, ojämn, tjock på något vis och dessutom varade såret under. Därför blev det omedelbar marsch in i spolspiltan där jag först kylde såret en stund innan operationen började och jag pillade, drog, kylde och klippte sårskorpebitar om vartannat en bra stund. Kände mig som en riktigt veterinär där en stund, bortsett från att jag verkligen mest ville kräkas stundtals haha! Men bra blev det till slut, och nu gäller det bara att hålla efter såret med samma procedur som användes igår och hoppas på att det läker både finare och fortare!
 
Såhär ser det ut i dagsläget, eller ja igår då!
 

» Vecka tjugotvå tvåtusentretton

Såhär i slutet av skolåret när jag har klarat av det mesta som ingår i den berömda "sluspurten" alla lärare på något underbart konstigt vis lyckas lägga in samtidigt börjar jag se slutet av tunneln och inse hur mycket det faktiskt har lönat sig att plugga. Även fast det kändes som pest och pina när jag satt med företagsekonomin till exempel räckte min envishet till en helt ledig dag idag eftersom den gjorde så jag kunde lämna in uppgiften redan i fredags = inget att göra på lektionen idag. Samma sak med engelskan. Sååå bra ju ((:
 
Faktum är att jag bara har tre saker kvar att göra i skolan och sedan är min gymnasietid så gott som över. Imorgon ska jag därför ta tag i ett svenskatal, på torsdag står muntligt nationellt prov i franska på schemat och måndag tisdag nästa vecka ska ett grupparbete redovisas i Organisation och Ledarskap. Sedan är det finito och det firas med mösspåtagning på onsdag, wihooo! :D
 
En utav de bästa sakerna med lite plugg är ju utan tvekan all fritid som kan spenderas på mycket roligare saker än läxor och min vecka kommer se ut ungefär såhär:
 
Måndag: Leeedig! Mysa lite på stan osv. med mamma som också är hemma idag
Tisdag: Skolan 9.40 - 16.00, därefter jobba på ridskolan med lektioner 18 - 21
Onsdag: Leeedig!
Torsdag: Skolan 8 - 9.30, sedan fri resten av dagen
Fredag: STUDENTBAL
Lördag: Fira mormor i Västervik som fyller år den 3 juni
Söndag: Division III omgång 2 med Mimmi och laget på NFK
 
Som ni kan se är det en grymt bra vecka jag har framför mig. Självklart blir det även en hel del Zäta och Mimmi, ungefär varje dag skulle jag tro hihi (; Och som jag sa - massor av fritid som kan spenderas på vad jag vill. Frågan är bara hur jag ska hålla mig från att bli totalt rastlös, jag får väl fylla alla hål med roligheter och sådant jag skjutit upp under våren helt enkelt, inte mig emot! (:
 
Det fungerar inte att ladda upp någon bild tyvärr, så det får bli ett tomt inlägg... :(

» Vilken helg!

Vad ska jag säga? Sedan i fredags har helgen gått i ett och det har precis som vanligt varit full rulle kanelbulle under helgen, men jag klagar inte för det här var en helg jag verkligen sett fram emot hela veckan och jag har haft det toppenbra! :D
 
I fredags spenderades hela eftermiddagen och kvällen med att rida Zäta och Mimmi och sedan förbereda båda två och deras packning inför lördagens lokala hopptävling på NFK. Allt som allt tog det mig mellan klockan 15 och 20:30 och jag var bara liiite trött och sådär smått osocial när jag kom hem... Men med ett rejält lass mat i magen och hemmabakat fredagsmys på det blev jag människa igen och taggade till rejält inför lördagen :)
 
Under lördagen huserade jag sedan på NFK tillsammans med Zäta, Mimmi och Nickan. Ni kommer få mer information i ett separat inlägg, men jag kan sålänge säga att jag är riktigt nöjd med båda hästarna även om ingen ritt räckte hela vägen. Det var trots allt tre bra rundor!
 
Efter NFK gjorde jag klart sysslorna i stallet jag inte hunnit göra innan vi åkte på morgonen och när jag väl landade hemma somnade jag faktiskt en stund i solen innan jag satte igång att förbereda det sista inför söndagen.
 
För igår var det nämligen dags för lillebror att konfirmera sig! Knäpp som jag är hade jag sett fram emot det skitmycket och tyckte det skulle bli jätteroligt att få vara med och att hela släkten skulle komma, fast det var för brors skull ;) Vi passade även på att fira Mors-dag i samma veva och som väntat blev det en himla mysig och trevlig dag med mat och skratt i överflöd.
 
Mellan varven har jag också hunnit inse att jag måste ta tag i vissa saker. Allt blir inte alltid som man väntat sig om jag säger så och då behövs en plan B. Men jag kör på och litar på världens bästa Nalle Puh (älskade honom sååå mycket när jag var en liten knodd!) som säger att "Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre!". Himla sant faktiskt! 
 
Men, det finns ingen anledning att lägga energi på negativiteter och med en grymt bra helg bakom mig taggar jag därför min sista ordentliga skolvecka, bortsett från två dagar nästavecka men de räknas knappt, och ser fram emot ännu en grym helg som kommer blir ännu bättre än den här om jag har tur :))
 
Min inte längre så lilla bror. Känns helgalet att han blivit så stor att han börjar nian till hösten. Nyss var han ju typ fem är gammal och spelade knattefotboll på gräset utanför mataffären...

» Två DM-bilder

Tyvärr blev det inte mycket fotat på DM i år eftersom vädret var som det var. Synd eftersom Zäta var så himla fin, men man kan ju inte få allt (;
 
Det blev i alla fall några bilder knäppta efter prisutdelningen! En blöt Zäta och en torr Ofelia, Emma hade nämligen turen att rida innan regnet haha! Fotat har mamma gjort, som även var snäll och ställde upp som hästskötare hela dagen (:
 


» Myskisse ♥

Hur Stella ser till att få uppmärksamhet på bästa sätt:

1. Hoppar upp i soffan
2. Använder sin allra sötaste blick
3. Spinner lite
4. Kryper upp i knät och rullar ihop sig och tvärsomnar. Gärna mitt på datorn så jag måste mysa med henne. (inte mig emot hihi) 

Funkar varje gång! (;   


» Division III omgång 1 Tollstad

 Nu är det ett tag sedan jag och Mimmi gjorde vår första lokala start tillsammans samtidigt som första omgången av dressyrallsvenskan divison III gick av stapeln. Den 11 maj packade vi ju in oss i hästlastbilen tillsammans med Lotta, Tesen och Mamba samt massor av packning för att åka till Tollstad och rida första omgången med laget. 
 
Jag var faktiskt lite nervös... Mimmi och jag har ju åkt iväg en del tillsammans tidigare på träningar och på pay and ride'n, men aldrig utan hennes ägare Nickan som vi skulle göra den här gången. Dock är Mimmi, precis som Zäta, en riktig stjärna att ha med sig på nya platser så jag behövde egentligen inte vara orolig. Ett annat orosmoment var min hosta. Jag var fortfarande riktigt förkyld och hostade mer än jag andades normalt vilket gjorde att jag hade svårt att andas stundtals och blev ganska trött. Konstigt nog har det fungerat bättre med hostan när jag suttit till häst än när jag inte gjort det, men jag var ändå lite orolig för att jag skulle få ett hostanfall mitt på banan haha!
 
LB:1
LB:1 var den klassen av två jag red på dagen. Framridningen låg utomhus på en grusbana precis intill tävlingsbanan vilket jag uppskattade mycket då hästarna fick vänja sig bra vid miljön innan man gjorde sin start. Under framridningen jobbade jag mycket med övergångar för att få Mimmi aktiv och kvick i sina ben och lyckades ganska bra med detta. Mimmsa är lite speciell på det sättet att man måste göra saker lite i hennes takt för att hon inte ska tjura ihop, men hon höll sig på bra humör och jag hade en ganska bra känsla när vi gick in på banan för start. 
 
Under programmet höll känslan i sig ganska bra även om jag tyckte att vi tappade lite väl mycket energi stundtals. Vi fick också en rejäl miss i den ökade traven där jag gick på för mycket och Mimmi sa tvärnej och fick ett utbrott. Tror vi fick en 4 på den ökningen haha! I övrigt höll vi oss i skinnet och det blev en stadig ritt utan vidare krusiduller.
Resultat: 63,? % och första utanför placering. Jag är ändå nöjd med den här ritten. Troligen var det utbrottet som kostade oss placeringen, men med tanke på att det var vår första lokala start tillsammans tycker jag ändå att strax över 63% är ganska bra (:
 
LC:2 - Lagstart
Fra emot eftermiddagen när det var dags för min lagstart hade det hunnit bli väldigt varmt vilket gjorde oss båda trötta och svettiga på framridningen, men jag hade ändå en bättre känsla än inför LB:1an. Den försvann tyvärr lite när vi kom in i ridhuset där LC:2an gick och fick vänta väldigt länge där och segade ihop lite båda två. Därför blev även programmritten lite seg och loj och det märktes att framförallt Mimmi var trött efter en lång dag i värmen. Trots detta tycker jag att vi hittade ett bra flyt och vi höll oss ifrån stora missar i det här programmet. Efter ritten var jag nöjd igen och blev därför lite förvånad över procenten vi fick. Vi slutade på lite mer än 62 % och jag hade faktiskt väntat mig mer med tanke på att vi red på typ 63% i LB:1an. Men man är inte alltid enig med domaren och jag var som sagt nöjd med Mimmi ändå eftersom hon var tydligt trött.
Resultat: 62,?%
 
Men! Dagen bjöd på en rolig överraskning när det visade sig att vårt lag faktiskt hade lyckats knipa tredjeplatsen för dagen! Riktigt roligt att starta divisionen med en placering på första tävlingen och det kom verkligen som en bekräftelse när jag var nöjd med båda mina ritter men ingen riktigt räckte till placering. Lagtävlingar är ju alltid lite extra roliga och att bli placerad i lag är också något extra. Så det var roligt! :D
 
Nästa omgång går på NFK här i stan den 2/6 så det är bara att hoppas på lika bra och bättre resultat då! (:
 
Laget! Från vänster: Denize Wiklander, Lotta Johnsson och så jag (:

» Mot hoppträning!

Ikväll vankas hoppträning för Jenny Björn för mig och Mimmi och med tanke på hur länge sedan det var vi hoppade över huvud taget kan det bli lite spännande att se hur det går hehe... Men senast gick det väldigt bra och jag har hittat en hel del knappar nu och lärt mycket bättre mig hur jag ska hoppa henne. Hon är nämligen Zätas raka motsats att hoppa och det hade jag svårt att acceptera i början och red henne som jag rider Zäta, vilket såklart inte fungerade alls. Men nu har jag som sagt kommit en bit på vägen och kvällens träning ser jag verklige fram emot, är riktigt taggad hihi (:


» Lektionshäst DM i hoppning 2013

I söndags var det då äntligen dags för lektionshäst DM i hoppning, och vilken dag det blev sedan! Äntligen stämde allt som behövde stämma och resultatet blev precis som jag hoppats på! (:
 
I år åkte jag tillsammans med Emma och Ofelia i hästlastbilen och det var både skönt och roligt. DM är och har alltid varit något som ryttarna från klubben liksom samarbetar med så gott det går och då är det extra roligt när man kan åka med sin bästis (: Lastade runt tio och kom fram till tälingsplatsen ungefär kvart tjugo över och sedan väntade vi på att vår första klass, clear rounden, skulle börja. Och vi väntade, och väntade, och väntade. Vad vi skulle märka senare på dagen var att arrangörerna som vanligt inte var det snabbaste direkt och därför drog allt ut på tiden något fruktansvärt. En tävlingsdag som skulle kunnat sluta vid 13.30 med lite effektivitet slutade efter 15 så ni förstår nog vad jag menar... (;
 
Hur som helst blev det en bra dag trots mycket väntan. Zäta kändes fräsch, på hugget, positiv och lydig både under framridningarna och i klasserna och taggade till rejält inne på banan. Precis så som jag vill ha honom på tävling! :D
 
Clear round 80 cm
Som sagt kändes Zäta riktigt bra och verkade tycka att det var superkul att få skutta runt 80 cm och visa upp sig på banan och gjorde det med bravur. Underlaget var dock lite tugnt så det krävdes lite extra tryck, vilket betydde en lite lätt övertaggad kille som flöt ut lite i några svängar, men det var inget som direkt störde och han gjorde en bra runda. Tyvärr fick vi ett skitpet på sista hindret (sååå störigt!) och slutade alltså på 4 fel. Men jag är väldigt nöjd med hans insats.
Resultat: 4 fel
 
DM-klass 80 cm stilbedömning
Som sagt var det mycket väntan både mellan klasserna och under dem och jag var lite orolig för att Zäta skulle hinna tröttna och bli seg innan det var dags för start nummer två. Därför åt vi båda lunch mellan clear rounden och tävlingsklassen och sedan fick det bli en kort men intensiv framridning strax innan starten för att inte slösa på någon energi.
 
En liten stund innan vi skulle in på banan hände det som vi fasat lite för hela dagen - himlen öppnade sig och regnet vräkte ner. Mitt humör sjönk till botten när jag började frysa och Zäta var inte heller direkt glad över att bli genomblöt. Fina förutsättningar med både lång väntan och ösregn kände jag då, men som tur var lättade det tills vi skulle starta och avtog nästan helt.
 
Inne på banan laddade vi båda om och fick världens energi! Det gällde att tagga till för att få upp frambenen det där lilla extra och undvika ännu ett skitpet och nu red jag även lite annorlunda. Kombinationen av ny ridning, lika taggad kille som i förta klassen och en energiexplosion blev verkligen bra och vi gjorde en ännu bättre runda än i första klassen och den här gången utan fel. Jag kände själv efteråt att rundan faktiskt varit bra och att den borde räcka ganska långt, och mycket riktigt - stilpoängen blev 50 poäng och det räckte till en tredjeplats! :D
Resultat: 0 fel, 50 stilpoäng, tredjeplacerade
 
Jag är så himla nöjd med Zäta efter söndagen! I flera år har vi jagat en DM-placering i hoppning och varit riktigt nära, men det har hela tiden varit något litet retligt som tagit placeringen ifrån oss. Men i år klaffade allt precis som det skulle och vi fick rida vårt troligen sista DM tillsammans med helt rätt känsla och avsluta på bästa sätt. Det kunde inte blivit bättre! Min grymmis ♥
 

» Håll tummarna för oss! (:

Idag bär det som sagt av till Lektionshäst-DM i hoppning och precis som förra året går tävlingen på en av "grannklubbarna" i stan. Nära och bra hihi! Det här året har de sänkt DM-klassen till 80 cm vilket betyder att vi kommer hoppa 80-80 idag vilket är lite trist samtidigt som det är bra att möjligheten ges att vara med till fler ekipage. I alla fall, håll tummarna för att vi har turen på vår sida idag och att vi sätter två bra rundor! :D
 
Hoppning hemma på banan förra sommaren

» Thank God it's weekend

Den här veckan fram till helgen har varit så sjuuukt seg! Och jag vet inte ens vad det beror på! I vanliga fall brukar jag tycka att veckorna går ganska fort och inte tänka så mycket på det, men den här veckan måste ha varit den längsta på väldigt länge. Trist att bara vänta och vänta på helgen utan att den kommer, men nu är den äntligen här och som jag längtat! (:
 
Idag startade jag lördagen med att ta en 35 minuters PW inklusive backträning för mig själv med musik i öronen innan frukost för att kickstarta dagen och det var riktigt skönt! Min hosta har äntligen börjat lätta lite nu och då har jag också fått tillåtelse att börja träna så smått igen efter drygt tre veckors uppehåll, glad tjej! :D När jag kom svettig och dan hade pappa varit och handlat färska frallor så det blev minst sagt en bra start på den här dagen!
 
Efter frukost bar det av ut till Mimmi där jag red ut tillsammans med Nickan och Hanna och sedan dess har jag pysslat här hemma med lite olika saker. Bland annat bakat lite kvällsfika eftersom Tessan kommer hit ikväll för en tjejkväll med Eurovision som höjdpunkt. Vi har sett Eurovisionfinalen tillsammans flera år tidigare men förra året missade vi, så det finns lite att ta igen nu hihi (;
 
Men först ska jag packa mig iväg til stallet och Zäta där massor av förberedelser väntar! Imorgon åker vi nämligen iväg till lektionshäst-DM i hoppning tillsammans med fler ryttare från klubben så därför ska det packas, putsas, duschas och fixas. De vanliga bestyren inför tävling med andra ord. Zäta kommer få sig en rejäl makeover i form av dubbeldusch och lite frisering, hela han är täckt av ett damm som vägrar försvinna så det behövs verkligen! (;
 
Så småningom ska jag också kvällsfodra och natta hästarna för dagen och sedan som sagt landa i TV-soffan med Tessan.
 
Bra dag! (:
 
Bild från förra årets DM-hoppning

» Nytt och fräscht! (:

Äntligen säger jag bara! Nu när vi faktiskt har lagt vintern bakom oss på riktigt kände jag att det var passande att fräscha upp saker och ting här på min lilla blogg och skaffa mig en mer vårig och somrig design och framförallt en ny header, och resultatet ser ni ju själva! (:
 
Ni anar inte hur lång tid det tog för mig att lyckas knåpa ihop det här helt själv... Jag är ju som bekant ingen höjdare på teknik över huvud taget och koder av olika slag kan verkligen snurra till det för mig haha. Men när jag väl kom igång och började lära mig lite blev det faktiskt ganska roligt, även om jag bara lärt mig grunderna. Dock kan jag inte hitta koden för kommentarssymbolen ovanför inlägget och heller inte till kommentarsrutan där man skriver själva kommentaren. Jag satt hur länge som helst och testade och testade men kunde för allt i världen inte hitta rätt så de får hålla sig gröna/gråa tills jag hittar rätt så småningom. Kunde inte vänta tills dess med att få upp designen hihi!
 
Sååå, vad tycker ni? Själv är jag riktigt nöjd även om det fortfarande är detaljer som ska fixas till. Får se lite hur länge den här headern får stanna också, eventuellt blir den utbytt men jag gillar den samtidigt ganska mycket! Som ni ser har Mimmi äntligen fått plats på ett också, nämligen i profilbilden! Inte en dag för tidigt! (;
 
Ut med vintern och in med sommaren! (:

» Onsdagens Mimmi

I onsdags gav jag och Mimmi oss som sagt av ut i allén på morgonkvisten och skrittjobbade lite ordentligt. Hur mysigt som helst i morgonsolen och dessutom red jag barbacka, nästan ett måste när man skrittar ut tycker jag hihi (: Efter ett tag började jag dock ångra mig lite när det visade sig att Mimmsa var på riktigt morgon-bus-humör! En kråka som kraxade var till exempel superläskig, och när en annan liten fågel flög över grusvägen kastade sig hon åt sidan som om hon aldrig tidigare sett en fågel. Men men, hon är ju trots allt bara 17 år gammal (; 
 
När vi ridit en stund slappnade hon till slut av och på hemvägen var hon riktigt mjuk och fin! Skrittade med stora luftiga steg och höll ett perfekt stöd i handen. Det var värt lite rodeokonster! (:
 


» Effektiv onsdag

Den här onsdagen har verkligen varit en dag i min stil, jag har hunnit med massor! Jag har både lagt tid på tråkiga men nödvändiga saker som att röja upp i mitt rum och göra tre olika läxor och ändå hunnit med att rida Mimmi och fixa Bjällbrunnastallet med mockning och morgonfodring + utsläpp, klippa mig som verkligen behövdes!, luncha med mamma på Lindahls, mysa med Zäta och hänga lite i solen. Och dagen är inte ens slut än, vilket betyder att jag har massor av tid kvar att utnyttja! Ääälskar verkligen mina lyxiga lediga onsdagar! (:
 
Hur kvällen spenderas är lite oklart... Just nu har vi jättefint väder här och om det håller i sig tar jag nog med mig kameran ut och fotar lite i kvällssolen. Annars tar jag nog tag i lite allmänna fix och bestyr som behöver göras här hemma. Det vore också bra om än lite tråkigare (; 
 
Från imorse, den klassiska öronbilden hihi, barbackatrimm i morgonsolen! (:
 
 

» Smakisar från 13 maj

I måndags kväll var mamma supersnäll och följde med mig och Zäta upp till sjukhusfältet för att fota lite. Trist nog upptäckte jag i efterhand att vi skulle haft ett lite högre ISO-tal då många bilder tyvärr blev lite oskarpa... Men det fanns också några guldkorn och här kommer två av dem! (:
 
Fotograf: Lise-Lott Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 Nikkor zoom
Motiv: Jag och Zäta, såklart! (;
 


» Storshopparn

I samband med att jag köpte mina stövlar jag berättade om igår passade jag även på att handla med mig en hel del annat hem när de flesta priserna var så nedsatta (50% på det mesta ju!) (:
 
Turligt nog var jag, mamma och Hillevi där under förmiddagen under den första rea-dagen och det fanns fortfarande en hel del att välja mellan jämfört med när jag kom tillbaka flera gånger efter då det hunnit bli väldigt utplockat, till exempel när vi handlade priser till en projekttävling. Första gången jag var där fick jag med mig allt detta:
 
Back on Track-sulor till ridstövlarna, Arnikaliniment, tre par stövelstrumpor, en kedja, en mjukisborste till ansiktet, grymt mysiga dressyr/tävlingsskydd, en övergångsjacka från Kingsland (min nya favvis!) och ett marinblått dressyrschabrak som inte finns med på bilderna.
 
Andra gången jag var där för min egen skull åkte jag tillsammans med mamma och Nickan och lyckades den här gången fynda igen, och den här gången toppenbilligt! Me gusta mucho! (: Då fick jag nämligen med mig två par jodphurs, varav det vänstra paret med stålhätta, för endast 500 svenska riksdaler. Som hittat då även mina jodphurs närmar sig sina sista dagar, eller nådde dem för ett tag sedan kanske... 
 
250 kronor/paret, toppenbra! (:

» En ynka månad kvar!

Idag är det exakt en månad, fyra veckor, 31 dagar, 774 timmar, 4460 minuter kvar att mitt liv som studerande innan jag tar klivet ut i friheten och hoppas få hålla på med det jag älskar mest av allt på jorden, hästarna såklart! Men var tog all tid vägen? Det känns som om det alldeles nyss var februari och det var hur långt som helst kvar och att väntan aaaldrig skulle ta slut, men vips så är det mitten av maj och ingen är gladare än jag! (: Enda fördelen med den långa vintern haha, att när det plötsligt blev vår blev allt så himla verkligt och kom så nära.
 
Om ungefär tre veckor är det mösspåtagning och efter det är jag så gott som fri hihi. Studentveckan kommer bli grym och jag kommer spendera massor av tid i stallet eftersom jag har Zäta på heltid just den veckan. Mysiga skogsturer i solen, galopper på fälten och bara bus och roligheter, kan man få ett bättre slut på fodervärdsterminen och början på sommaren? Tror inte det faktiskt! (;
 
Innan 14 juni är det dock en hel del som skall göras och skickas in, men vad gör det om hundra år när jag gör det för sista gången? :D
 
Snaaart så! ((:
 
 
 
 

» Petrie Sydney

Någon gång i slutet av februari-mars började dragkedjan på mina ridstövlar gå sönder och jag blev minst sagt förvånad. Inte för att den gick sönder utan för att det tog så sjukt lång tid innan den gjorde det. Stövlarna köpte jag för säkert fem år sedan och de var mitt första "riktiga" par ridstövlar och jag var så sjuuukt stolt över dem haha (; Sedan dess har de hängt med i vått och torrt men börjar alltså sjunga på sista refrängen nu...
 
Vad gör man då åt detta? Jo inhandlar ett par nya stövlar såklart! Lägligt nog hade vi en ridsportbutik som skulle lägga ned och därför hade utförsäljning i butiken i samma veva som jag började leta efter nya stövlar, och därför är jag sedan en tid tillbaka lycklig ägare till ett par Petrie Sydney! ((: Hittills har jag bara ridit i dem två gånger faktiskt på grund av den lååånga vintern, men är redan otroligt nöjd! Höga skaft, fin båge, inget skav någonstans, fina detaljer och perfekt stabilitet i lädret. Provred i dem för första gången i fredags (hade hoppats att det skulle blivit tidigare dock) och använde dem igen redan på lördagens tävling eftersom de kändes så bra. Lycklig tjej hihi! :D
 
Den enda nackdelen är att de måste skötas extremt noggrannt. De bör behandlas med ett speciellt rengöringsmedel efter varje ridpass om man vill behålla läderkvalitén och färgen samt använda en lädercreme med jämna mellanrum. Mycket smörjning och putsning med andra ord, men det får mina nya älsklingar vara värda! ;) 
  » Dressyrallsvenskan division III omg 1

Åh jag är så trött att jag tror jag faller ihop när som helst!
 
Den här helgen har varit grymt krävande men också sjukt rolig med massor av tävling! Idag har projektarbetstävling nummer två avklarats och igår var jag och Mimmi iväg med division III laget och red första omgången av allsvenskan för i år. Båda tävlingarna gick bra och mer info kommer i veckan, men tills dess låter jag er suga på den här karamellen medan jag pluggar och försöker sova ikapp två nätters sömn ↓ Bästa laget! :D
 

» Eurohorseshopping, del 2

Del två av Eurohorseshoppingen består utav det som inhandlades till hästarna och även det är jag kanonnöjd med!
 
I år blev det två stycken schabrak från Schockemöhle. Ett vinrött allroundschabrak och ett dressyrset med schabrak och tillhörande benlindor i min absoluta favvisfärg caffelatte som jag lääänge drömt om, samt ett svängt pannband med strasstenar. Supernöjd med även dessa saker och faktum är att jag hittade mer på inköpslistan till hästarna än jag hittade till mig haha, dock fick inte allt följa med hem (;
 Jag tror Stella var ganska nöjd med mina inköp hon också hihi! (:
 
 

» Bästa medicinen

En långtur med bästis kurerar nog min förkylning bättre än något annat! (:

» Eurohorseshopping, del 1

Bättre sent än aldrig, huh? (;
 
Här kommer första delen utav årets shopping på Eurohorsemässan i Scandinavium. Tyvärr fick jag med mig långt ifrån allt jag hade planerat hem, men är ändå grymt nöjd med de inköp som gjordes! ((:
 
Först ut blir det jag handlade till mig själv vilket var två par sporremmar i läder och inte mindre än tre par helskodda ridbyxor med elastiskt benslut som var hur sköna som helst! "Ta tre betala för två" resulterade i ett par svarta, ett par marinblå och ett par vita. Ridbyxor stod verkligen högt på min lista då jag inte hade ett enda helt par hemma innan!
 
Från början hade jag planerat (och sparat, sparat, sparat till...) att kunna köpa mig åtminstone två par Pikeur Lucinda som jag suktat efter sedan i höstas. Och tro mig, när jag stod i provrummet dog jag lite över hur sköna de var! Men när dessa byxor var nästan lika sköna, satt bättre i midjan, och hade en betydligt trevligare prislapp föll lotten på dem. Känns nästan lite surt samtidigt som jag är jättenöjd med dem haha! Men tre par ridbyxor för ett lägre pris än vad ett par Pikeur skulle kostat kändes ändå mer okej för min plånbok och när de var så pass lika blev det bra ändå (: Men någon gång i framtiden, då blir det minsann Pikeur! 


» Förkylningen vann över mig...

Nog för att jag hade räknat med att det skulle bli småtungt att jobba idag, men det blev betydligt värre än jag trodde och under förmiddagen, som var absolut värst, ville jag bara sätta mig i ett hörn och gråta stundtals. Inte för att det var tungt att jobba, för kroppen fungerade bra så, men för att jag hade så fruktansvärt ont i halsen, inte hade någon som helst röst för att det bara tog stopp när jag pratade, hade svårt att andas, ont i huvudet och en hosta från helvetet. Då undrade jag om jag verkligen skulle klara att stanna hela dagen, särskilt när jag fick flera kommentarer om att jag såg febrig ut (vilket jag tror att jag var också), verkligen borde åka hem, såg "jättesjuk ut" och liknande. Men det gick! Och nu har jag suttit klistrad i soffan hemma sedan jag kom hem efter en kall dusch och ännu en medicinomgång.
 
Som jag sa imorse såg jag fram emot att jobba med ansvarstjejerna idag och den som kom av dem var verkligen till superstor hjälp idag! Hon ställde upp och gjorde massor jag själv inte kunde göra, fick ta extra mycket ansvar och var bara en riktig pärla, precis som alla andra som hjälpte till! Supertack för hjälpen verkligen, en dag som denna var det extra mycket värt!
 
Möhippan som jag också nämnde blev precis lika rolig som jag väntat mig. Det är alltid lika spännande att se hur folk utan någon hästvana alls hanterar hästarna, och framförallt rider, och dagens blandade gäng bjöd på många skratt haha! Guldstjärnan går dock till bruden själv som utmanades av sina kompisar att galoppera och ta delar av bombanan i galopp, och gjorde det med bravur! Det var lite oväntat med häftigt att se (:
 
Trots omständigheterna har det varit en bra dag idag och nu tänker jag unna mig att spendera kvällen framför "Mean Girls" med massor av glass för min hals hihi. 
 
Soffhängarn! Ungefär såhär pepp är jag på att vara superförkyld just nu... (;

» Jobbdag nummer tre

Alldeles strax hoppar jag in i bilen och brummar iväg mot stallet för jobbdag nummer tre på ridskolan den här veckan! Förhoppningsvis blir den lika bra som onsdagen och gårdagen, då jag hade barnlektioner, men jag har en känsla av att det blir lite tyngre idag. Sedan onsdags kväll har jag dragits med någon typ av förkylning som satt sig i halsen så jag bara hostar och hostar, lite feber av och till och i torsdags hade jag knappt någon röst. Gårdagens lektioner utomhus i lite blåst och utan headset var därför inte riktigt det min hals längtade efter och idag mår den väl sådär... Men det får det vara värt! Jag har börjat min hemmagjorda superkur med C-vitamin, Echinagard, Strepsils, Kan Jang och panodil för att bli av med allt, få se den förkylning som lyckas klå det haha! (;
 
Idag händer det förresten lite roliga saker i stallet! Dels har jag hjälp av två duktiga tjejer som har ansvarsdag idag, vilket betyder att de skall "prova på" att jobba, och ska hjälpa till med allt vardagsarbete. Det brukar vara riktigt roligt att samarbeta på det sättet så det känns extra bra en dag som denna. Dessutom kommer det en gäng under eftermiddagen som skall ha en möhippa och även det brukar vara sjukt kul, så jag har nog en rolig jobbdag att se fram emot (:
 
Nu - packa allt som skall med och sen full rulle fram till 17! 
 
Bästis!

» Den bästa stalldagen på länge med riktig nostalgi

Den 1e maj, alltså i onsdags, hade jag äran att jobba heldag på ridskolan och i vanlig ordning tackade jag inte nej när jag fick chansen eftersom jag tycker det är så roligt. Vad jag dock inte visste var att just den här onsdagen skulle bli så enkel, men också så speciell att jag nästan blev sentimental stundtals. Varför? Jo för det blev "som förr i tiden", som stalldagarna brukade se ut när jag var ungefär tolv - tretton år gammal och inte hade något annat att bry mig om i världen än mig själv och Noak. Det ni, det var fint det!
 
Dagen började med att jag kom lite tidigare än klockan åtta som, annars är öppningstiden, för att hinna fodra och låta hästarna äta i lugn och ro innan de skulle ut i hagen. Jag brukar göra så att jag kommer lite tidigare, dels för att hästarna ska få äta längre, men också för att det är så skönt att inte behöva stressa på morgonen och istället kunna lyssna på deras mysiga tuggande hihi! När klockan sedan slog åtta kom den första stalltjejen och sedan fortsatte de komma en efter en ända tills vi var ungefär femton stycken, och detta redan innan klockan halv tio! Det händer inte ofta nu för tiden kan jag lova... Men det gjorde att hela stallet var klart för förmiddagen redan strax efter tio och då gjorde vi iordning oss själva och hästarna för skötarrridning i skogen. 
 
Det här med skötarridning är verkligen nostalgi för mig. Även fast det är ombytta roller nu, att jag själv får hålla i skötarridningarna istället för att rida med på dem som förr, är det nästan samma känsla. Jag minns så väl hur glad jag var när jag äntligen fick börja rida med på skötarridningarna och hur nervös jag var i början. Man red ju tillsammans med "de stora tjejerna", busade i skogen och fick det liksom i behlöning för att man hjälpt till eller skött sin häst riktigt bra. I onsdags blev det en riktigt mysig långtur och jag tror att både hästar och ryttare njöt för fulla muggar. Vissa hästar mer än andra kanske som tyckte det var lite för roligt *host host* men det resulterade mest i himla mycket skratt haha! (: 
 
Efter ridningen hjälptes alla åt att fodra lunch innan vi själva bänkade oss i solen på terassen och åt. Dagen till ära fick det bli en Billys panpizza, nostalgi igen då det är något som jag inte ätit sedan jag var typ 12 - 13, men som var standard att äta till lunch i stallet på den tiden. Hela lunchrasten spenderades sedan på terassen och återigen kändes det som förr. Under eftermiddagen blev det lite småfix med blandade saker och när jag slutade vid 16 var jag bara genomnöjd med dagen. Så härligt! Toppa sedan detta med strålande solsken och härliga stallbarn runt omkring mig hela dagen, riktig vårvärme, glada hästar och inga bekymmer alls så förstår ni nog vart jag vill komma. Det var helt enkelt en underbar stalldag som verkligen fick mig att känna mig liten igen stundtals (':
 
Dagen avslutades senare med barbackabus på Mimmi tillsammans med Rebecka och Mini på kvällen. Även då var det en liten ponny som tyckte det blev lite för roligt men Rebecka klarade sig bra och återigen kunde jag inte sluta skratta!
 
Gissa vem som somnade med ett leende på läpparna på kvällen efter en sådan här dag? (;


Delar av skötarridningsgänget

Lunch på terassen 
 

Mimmsa i kvällssolen

» Gothenburg Horseshow 2013

Nu har det gått en hel vecka sedan jag följde med gänget från Lilla Hageby till Göteborg och Scandinavium och jag har fortfarande inte riktigt smält upplevelsen. Tre dagar med kanonfina hästar, imponerande ritter, världscupfinaler i både hopping och dressyr, mässhopping och riktigt härligt sällskap gjorde min helg och när söndagen kom ville jag verkligen inte åka hem! (;
 
Höjdpunkterna för helgen var utan tvekan världscupsfinalerna! Oavsett gren var spänningen olidlig när svenskarna red in på banan och det har nog aldrig varit så tyst i scandinavium som när Roffe red sina rundor. Det var kort och gott en helt sjuk stämning och det är verkligen fascinerande hur en hel publik kan enas när en ladsmaninna/man rider. Häftigt! 
 
Förutom känslan och det jag shoppade på mässan (som ni får se i ett annat inlägg (; ), tog jag med mig gryyymt mycket inspiration hem! Under långa vintern har jag stundtals verkligen haft svårt att hålla motivationen uppe men nu har den skjutit i taket och ännu högre! Aldrig tidigare har jag varit så pepped på att träna, trimma, tävla och utvecklas som jag är nu. Jag vill också våga hoppas på över 85% i en kür en dag som Tinne Wilhelmson Silfvén, ha samma publikstöd som Rolf-Göran Bengtsson och hitta samma flyt och känsla av lätthet som Minna Telde och Patrik Kittel. En dag så, det kommer ta tid, men med rätt inställning och tillräckligt mycket träning är det inte omöjligt. Jag har fått sååå mycket inspiration att det bara bubblar i mig! ((: