» How wonderful life is when you're in the room

Hej! :)

Idag startade jag dagen på allra bästa sätt: en mysig ridtur i skogen :) Superfint vårväder, MASSOR av votsippor, ett rådjur, och en lagom piggis häst, precis så skulle man börja varje dag! :)♥

Efter skogsturen var tanken att vi skulle haft våran första SISU-föreläsning men det blev inget eftersom ingen kom! :( Ganska tråkigt men vi kanske tar det som en ridlekisteori istället!

Annars har jag inte gjort så mycket hittils... Flutit runt i stallet och haft det bra :), ätit smarrigt lördagsfika, varit på HC med J och handlat inför ikväll, och blivit trampad på foten av Zäta så att jag har en stor fin knöl där nu och det gör ont som piss att böja foten. Men det är smällar man får ta antar jag, egentligen ska jag väl inte klaga. :)

Nu sitter jag iaf i mitt rum och kollar på marsvinen som för en gångs skull är lite pigga! Ser sjukt kul ut när de kryper omkring och suger i sig allt ätbart haha! :) Som små dammsugare!

Nu väntar lite städning, dusch, fix och matlagning innan jag får finbesök av mina vänner eftersom vi ska fira valborg! :D

Ha en fin valborgseftermiddag/kväll! :)

Kram Amanda


Länge sedan! :)

Update:
Alltså duschade för en stund sedan, tror ni inte att jag lyckas tappa en grej mitt på knölen på foten, AJ! Den tog ju bara upp typ4 cm2 av hela duschens golvyta, Vad är oddsen liksom?!


» Back on track! :)

Hej igen alla läsare! :)

Först måste jag bara säga att det är ruwligt att ni fortsatt kika in även fast jag inte skrivit på över en vecka, då känns det liksom värt att börja igen! :)

Kort om lovet då: Jag hade ett bra lov! :) Synd bara att jag hade stressanfall över plugg när det visade sig att provet jag lagt ner massa tid på inte var den 27 april som jag trodde, utan den 27 MAJ! Känns så j*vla galet surt att jag slösade så mycket tid  på det! Men aja, kanske inte behöver plugga så mycket inför det när det väl kommer nu iaf ;)
Förutom plugg så var jag i Västervik hos min mormor och morfar och bara mös! (y) :) Firade mamma som fyllde år, bakade cupcakes till henne (de blev jättefina :)) och gick lite på stan i solen :)
Var i även stallet och firade såklart påsk också!
Jag är helt galen i olika högtider, spelar ingen större roll vilken det är egentligen haha! :P Men julen är ju en klar favorit! ♥
Jag har även svullat extremt mycket det här lovet men det hör ju till med sötsaker till påsken, eller hur? ;) Och tränade gjorde jag lite också så jag tillät mig själv :)

Och nu då? Nu har skolan dragit igång igen på gott och ont. Mest ont tror jag! ;) Men lite skönt att ha rutiner och så iaf.
Och heeeeeelt galet att det idag är EXAKT 7 veckor kvar till sommarlovet, hur crazy är inte det? :) Men skönt att liksom se ett slut på allt ändå, då orkar jag kämpa! ;)

Igår blev det dock inte så mycket plugg eftersom jag och Zäta hade det mycigt i skogen med E som sällskap! Hoppa några språng på banan först bara för att checka av honom efter SRS (blev bara en dag med honom på lovet och då red vi ut) och skrittade sen en mysig runda i skogen :)
Tog sjukhusfältet på vägen hem i kvällsolen och bara njöt! Gud så underbart det var :)♥

I kväll ska jag vara med T'san! :) Blir att gå på "fest" på Världens centrum och utnuttja deras rabatter lite hihihi ^^ Kanske tvingar i T en glass också om jag känner för det! ;)

Hade!

Kram Amanda

 
Får bli en bild på T! :)

» Såg en livs levande påskhare igår

Hej hallå!

Som ni märker har även bloggen påsklov... återkommer när det är över! ;)

Hade!

Kram och GLAD PÅSK :D


» Because the heart never lies


Jag ääälskar torsdagar! Minikortisdagar i skolan är det bästa skodagarna som finns! ♥ ;)

Dagens schema ser ut såhär:

Stallet :)
Träna!!! :)
Chilla! :)

Bara bra saker som ni kanske ser, och det gillas det vill jag lova! :D Dessutom bara idag och i morrn kvar till påsklovet! Wiiieee! Vill ha det nu! :D Har massa skoj inplanerat som jag bara vill ta tag i! :)
Klarade mig igenom gårdagens plugg rätt bra oxå. Hatar dick att jag måste skuta undan annat som jag hellre vill göra, ge mig fotografiskt minne och en superhjärna nu! :P

Hoppas eran dag blir lika slapp som in! ;)

Hade!

Kram Amanda


Får bli en bild på en fin liten "gulletussa" (den som inte fattar - kolla min facebook) bara för att jag såg årets första i söndags! Snacka vårtecken! :D ♥


» When you're down and lost, and you need a helping hand

Alltså min pappa färtjänar en fet puss egentligen!
Inte klokt vad han hjälper mig med matten och sparar många timmars ilska hihi! ;)

Idag var det en dryg dag... Känns som om veckan sniglar sig fram bara för att det alldeles snart är lov!!! Vill nu! :D
Har inte gjort så mycket. Skolan, en liten sväng till stallet och planera SISI/Poolarträff och sen hem och fixa. Åt asagod mat och nu har jag jobbat klart matten! :) Bara engelskan och spanskan kvar! ;)
Känns ju lite sådär att vi har muntlig redovisning på engelskan på fredag... Har aldrig varit något stort fan av att prata inför folk. Men det går nog bra, är ju ingen megaredovisning direkt.

Kolmården igår var roligt! :)
Fick kolla på massa söta djur och lyssna på två föreläsningar om evolution. Den först var rätt tråkig, men den andra var mycket bättre! Lite kall dag men ändå kul att vara tillbaka i Kålis efter så många år ^^

Nu ska jag skriva klart engelskaprojektet då, Western-ridning here I come! :)

Hade!

Kram Amanda


Sjukt coolt när man börjar gräva lite på djupet faktiskt!


» When you're done, you dig a bigger tunnel

Idag har jag varit i Kolmården med skolan, tro det eller ej! :)

Vår NK-grupp hade typ vunnit någon utlottning om att få åka dit eftersom vi jobbar med något (minns ej vad^^)som passade in med temat på utlottningen!
Sjukt nice iaf att få spendera hela dagen där i stället för i skolan, blir ju nästan som att vara ledig! ;)

Annars kommer jag inte göra så mycket mer.
Blir att åka direkt från Kålis till stallet där det väntas ett mega-US-möte och sen hem och slutspurta inför NK-provet, kämpa på! :)

Hade!

Kram Amanda

Rolig och ganska så söt låt från lejonkungen : HÄR! :) Spola fram till 23 sekunder. Kan säga att jag och T har haft mycket roligt till den här låten, eller hur?!.... :)

» There's a free way running trough the yard

Tar nu en liten paus i pluggandet! :)

Om jag ska vara helt ärlig (och det ska man) så kan jag NK-provet riktigt bra! :) Har typ stenkoll på allt och det känns så himla skönt. I och för sig ska jag väl inte säga för mycket eftersom jag brukar känna såhär och sen virra ihop allt iaf ;) Men den här gången ska jag hålla koll även under provet på onsdag! :)

Som jag sa tidigare så är bajsmåndagar jobbiga! Blandade dock ihop schemat men det var ju bara skönt att inte ha två pain lektioner efter varandra!
Spanskan blev ändå rätt så rolig. Eller mest chill. Hade massa redovisningar och jag och H fick alla att skratta när vi väldigt pedagogiskt visade hur en andalusier skrittar och hur dens muskler är uppbyggda. Fina teckningar blev det! ;)
Kände att vi behövde kompensera med något eftersom vi typ hade minst text i hela gruppen, woops! :)

Sen har jag ju klippt mig också! Tycker som vanligt att det känns som om jag har superkort hår även om annat folk knappt ser skillnad -.- Men tro det eller ej, den här gången klippte jag faktiskt av lite hår, så det syns faktiskt. Tycker jag iaf! Ska verkligen börja ta bättre hand om mitt hår nu. Kommer inte att funka att ha det så långt som jag vill om jag bara skiter i om det är oskött och tovigt, då slits det sönder. Så aja baja på mig!
Förresten så gäller det hela mig. Går typ runt och stör mig på småsaker med mitt utseende utan att göra något åt dem...
Ska fasen börja ta bättre hand om mig själv, att skita i det är inte okej! :)

Nu ska jag fortsätta skolan och sen göra matsäck till Kolmården i morgon! :P

Hade!

Kram Amanda


Får bli en bild på ett riktigt vilddjur, grrr! :)


» Nothing seems to go right with me

Hej alla! :)

Idag är det måndag och måndagar är de absolut värsta dagarna på mitt schema! Går till 16.10 och har både matte och spanska på eftermiddagen -.- KILL ME! ;)
Som jag sagt tidigare så kan ju matte B gå och ta sig någonstans (undrar hur jag ska klara de kvarvarande kurserna), eller se till att bli min vän = vara lättare så jag får alla rätt på allt!;) Nae, men en kompromiss kanske vi kan göra? :)

Idag ska jag inte göra så mycket faktiskt. Ska klippa mig vid halv fem eftersom jag inte vill se ut som ett slitet troll i håret längre. Sen ska jag hem och råplugga diverse saker, typ NK och Eng. Blir inget stall idag och troligen ingen träning heller.
Känner personligen att jag hellre har en dag som jag verkligen dödar mig själv med plugg på och kan istället ta det lugnare resten av veckan :)

Hade!

Kram Amanda

(Rubriken passar inte med inlägget men låten har fastnat i hjärnan ^^)

» Don't fuck with mother nature, she'll fuck you right back

Alltså ursäkta rubriken! Men den passar till natyrplugget som jag så lydigt suttit med hela kvällen så jag tog den ändå! ;)

Som vanligt när jag inte har skrivit här på ett par dagar så har jag haft massa annat för mig! Kommer ärligt talat inte ihåg i detalj vad jag gjort men det har varitstall, vänner, skola, bakning, plugg, tv, film, mysig skrittrunda idag och lita såntdär :)
Kan kort och gått säga att jag har haft det bra iaf! :)

I morrn är det skola igen och jag lever med den underbara känslan att det är sista fem dagarna innan påsklovet! :D :D:D Guuud så underbart skönt det ska bli! :)
På tisdag är vi dessutom i Kolmården hela dagen så det räknas inte ens som skoldag! :)

Nu ska jag kolla lite ponnyakuten, känner att jag ligger lite efter med tre osedda avsnitt! ;)

Hade!

Kram Amanda



Våra böcker är fuuula! ;)

» Jag kommer inte på några bra rubriker idag! ;)

Hej igen!

Min dag har varit fiiin! :) Roliga vänner i skolan, fin sol och ett bra möte på SISU. Dock blev det ju inget halvars men glassen på Lindahls var inte så dålig den heller! Har velat testa deras glass superlänge men har aldrig gjort det (av nån puckad anledning) så idag slog jag till! :) Blev lakrits och straciatella. Gillar inte ens straciatella men den här såg så krämig ut så jag testa ändå, och det var ett bra val! :)

Mötet på SISU handlade om ev sommarjobb. Har tillsammans med de två små vännerna J och H blivit inbjuden att jobba som Poolare och då åka runt till olika idrottsföreningar i Norrköping och typ visa olika bildspel och sen ha små diskussioner. Bildspelen kan vara om tex. laganda, gruppkänsla, kost, tobak osv.
Ärligt talat låter det som en supermöjlighet för arbetsdagarna verkar vara väldigt flexibla och då kan jag även jobba på E.on i sommar också, med mina älskade kabelskåp! :)♥
Ne men tror verkligen att det här kan bli bra, små barn (eller små och små) är roliga att vara med och varje föreläsning är bara en halvtimma så... :)

Tror det blir mat här hemma snart. Pappa fick för sig att grilla och det sa vi andra inte nej till! ;)

Hade!

Kram Amanda :)

» When I see the way I want you to stay

Hejhej! :)

Idag är det onsdag och i eftermiddag ska jag, J och H på ett informationsmöte på en rolig gata som jag aldrig minns namnet på, om sommarjobb hos SISU! :) Har ingen direkt koll på vad det är men om det låter bra är det ju bara att slå till tycker jag! ;)
Blir kanske en sväng förbi Halvars innan, det beror på vädret :) Men får hoppas det är bra för Halvars är ett fint litet ställe och jag vill inte äta glass i regn! :)

Jag har kommit på att håltimmen som vi har på onsdagar (Hagatimmen) är extremt bra att jobba in matteplaneringen på och gärna jobba lite i förväg också! För då slipper jag jobba matte hemma Onsdag-söndag, och det är lovely! :)

Vet inte så mycket mer om idag ännu, för det här är ett tidsinställt inlägg mina vänner, som jag knåpade ihop igår kväll :)
Blir stallet efter SISU-mötet iaf och sen lite spanskaglosor på det tror jag, men det blir snabbt fixat! (glosorna alltså) :)

Hade!

Kram Amanda


» Låter saker rinna ut i sanden, försvinner mellan fingrarna som fina små korn

Lite så känns det just nu, fast egentligen är det inte så! Just nu tar jag tag i saker bättre än jag gjort på länge och det är ju bra :) men ändå så känns det som om jag liksom inte räcker till riktigt.

Idag har varit en seeeeeeeeeeeg dag! Jag är trött och långsam i huvudet och vill bara vara utomhus hela tiden eftersom mitt huvud fungerar normalt där :)
Blev bättre när jag småhjälpte (och garvade åt) J när hon red filuren på banan. Gud va rolit vi hade då och då kan jag säga! Inget illa ment Johannis! :)
Filur var iaf mycket fin i galoppen, extremt faktiskt, och J satt superbra i sadeln! :) (y)

Myste lite med Nocke också, blev bara en kortis men det var mysigt iaf! ♥ Vandrade sen hem i regnet och det var rätt skönt faktiskt, fick ju vara utomhus! ;)

Åt smarrig paj till middag när jag kom hem och sen har jag tagit tag lite i några småläxor. Den här veckan är extremt chill på läxfronten så jag njuter! :)

Nu ska jag träningscykla och kolla på Desperate Housewifes, eftersom House har något slags uppehåll!

Hade!

Kram Amanda

Min nya bästa vän, Smoothie: MUMS! :)


» Passar perfekt just nu! :)

Kolla vad jag hittade! :) En tävling som är perfekt för mig nu när jag letar ny hjälm! Min fina lilla hjälm har ju några år på nacken nu om vi säger så! ;)


vill du oxå vara med? klicka HÄR! :)

Herregud ni, får hoppas jag har tur den här gången! ;)

Hade!

Kram Amanda :)

» Träningstävling i dressyr på VRF

(Fantasifull rubrik va?!) ;)

Gudars vilken bra dag det blev igår!
Startade nämligen årets första tävling på bortaplan och det gick som smort alltihop! :) Hemma gick Zäta bara rätt in i transporten och stod sen lungt hela vägen fram till VRF, inte för att det brukar vara några problem, men iaf :)
Kom fram i ganska lagom tid så vi han kolla läget med banor och sånt innan det var dags att lasta ur och rida fram. Var lite oroligt över att Zäta skulle bli för pigg med framridning utomhus men han skötte sig fint! Tror han gillade VRF för han var superlugn hela dagen :)

Klasserna då, kunde de ha gått bättre?
Började med LB:1 och sen LB:2. I första kändes det lite ostadigt tempomässigt och lite vingligt men annars helt okej, fick 61,03 % som räckte hela vägen till en vinst faktiskt! :D
I LB:2 var jag mest koncentrerad på att inte glömma vägen (första gången jag red programmet) men tyckte ändå att jag hittade en bra känsla den här gången :) Domaren gav oss 60,67 % och det räckte till en andraplats! :D

Behöver jag säga att jag var en glad tjej på hemvägen? ;) Först en häst som sköter sig super och sen dessutom 2 av 2 möjliga placeringar på årets första ute? :) Galet! :)

Dagen enda egentliga missöde var att vi körde fel på vägen dit, och hamnade på en jäkla grisfarm! Men aja, garvade åt det efteråt kan jag säga! :)









Hade!

Kram Amanda :)