» Lördagsmys med mig själv

Gomiddag med egenblandad sallad från ICAs salladsbar, naturgodis, choklad och Loka Crush. Så spenderar jag min lördagskväll i soffan i väntan på att mitt hjärta ska komma hit. Låter väl helt okej va? :)

Idag har jag bara varit en kortis i Linköping för att heja på klassen i den årliga Nollympiaden mellan programmen på HU. Och vad finns det att säga mer än att FTP skötte sig exemplariskt och tog hem en snygg seger? All cred till mina klasskompisar som kämpade som djur i regnet! Och lite cred till mig för att jag lyckades ta rätt tåg både dit och hem, det trodde jag aldrig haha! 

Stannade en stund på Mirum Galleria på hemvägen och handlade med mig lite nyttiga prylar och lite höstfint hem. Är helt kär i min fina vinröda tisha och nagellacket hihi. Det här med att vara hästlös medför tydligen vissa personlighetsförändringar ;) Köpte också tre superfina matlådor att ha med mig till skolan tillsammans med mina sporks, men dom glömde jag fota innan jag fyllt dom med mat och fryst in inför veckan. Får väl visa senare i veckan istället, när de är in action haha!

På tal om action har jag jordens träningsvärk från gårdagens gympass, hur härligt är inte det? Imorgon är det på't igen direkt efter jobbet, längtar! 



» 11:08

Så mycket var klockan när jag vaknade idag efter att ha spenderat veckan med introduktioner i massor på universitetet blandat med nollning och bussresor fram och tillbaka mellan Norrköping och Linköping. Jag minns inte ens senaste gången jag sov så länge, eller möttes av 21 (!!!) olästa sms när jag vaknade, varav 1 var från Adam som undrade om jag vaknat än och 20 stycken var i min Nolle-smsgrupp. Ni hör ju själva - det är intensivt och uttröttande att börja på universitetet ;)

Men det är inte bara tröttsamt, långt ifrån! Det är också fruktansvärt roligt, spännande, pirrigt, läskigt, konstigt och himla härligt! Hittills känner jag mig sååå nöjd med mitt val och klassen verkar vara ett skönt gäng. Nollningen är hur kul som helst och igår var vi på vår första sittning som var helt galen! I korta drag är allt sjukt bra och jag är j*vligt taggad på de här tre åren! Jag bara längtar tills vi får komma igång ordentligt med plugg och rutiner och att flå bli en del av Hälsouniversitetet på riktigt! Alltså ni skulle känna känslan jag känner i magen just nu, jag exploderar snart av fjärilar haha! 

Nae, hörreni. Nu måste jag nog sluta skriva innan det blir alldeles för många utropstecken här haha. Idag är jag hemma på en ledig dag efter sittningen igår (bara det liksom - lärarna lät oss vara lediga efter en kväll som igår med ursäkten att vi ändå inte skulle klara några lektioner haha) och det är väldigt skönt. Det enda jag har åstadkommit är att sova, kela massor med Stellis, gymmat och gett mina ben, rumpan och magen en ordentlig omgång och duschat. Nada mas. Ikväll kommer Adam hit och då väntar fredagsmys.  Känns som en lagom mellandag innan vi kör igång igen med nollning imorgon, jobb på söndag och sen ytterligare en vecka i samma mönster. Så himla bra!

Nu ska jag sluta skriva på riktigt. Puss på er! ❤️



» Status

Hej vänner! 

Det var ett tag sedan ni hörde från mig här och faktum är att jag har hållit mig härifrån med flit, för att bespara er med dödstrista och innehållslösa inlägg. För innehållslös är precis hur min vardag har varit (okej, nu tar jag i, men ni förstår) fram till i torsdags. Jag har varit sysslolös, hästlös, gymkortslös och rastlös. Låter väl inte överdrivet kul att läsa om va? ;)

Men nu har livet börjar rulla på igen! I torsdags for jag omkring på olika ärenden på förmiddagen och var hos Nisse och hälsade på under eftermiddagen. Igår agerade jag taxi och var sedan på Beteby (där Nisse bor numera) mellan 11:30 och 16:30 och tog hand om honom och Bimi. Idag sitter jag med en öm bak och ömma händer efter att ha ridit två små hästisar på samma dag efter ett psr veckors uppehåll och så börjar jobbet igen. Skönt! Imorgon börjar Nolle-P, på måndag börjar skolan (hjälp!) och sedan hoppas jag att allt är i rullning. Från noll till hundra med andra ord! Och just det! Nu, precis när allt viktigt drar igång, har jag fått världens dunderförkylning. Känns tacksamt haha!

Trots det så längtar jag efter att hösten ska komma igång ordentligt nu. Jag har så sjukt mycket roligt att se fram emot och vara nervös för och det här med att vänta är ju inte min starkaste sida... 

Vet ni vad jag tycker? Nu kickstartar vi hösten 2014 och gör det ordentligt. I'm ready!

» Photoshoot 3/3

Till skillnad från porträttbilderna har jag inte använt mitt 55mm objektiv, utan det som sträcker sig från 55-200 mm. Också en favorit att fota med, även om jag ibland skulle vilja ha ännu högre zoom. Men man suktar ju alltid efter mer, eller hur? ;)

 
 
 
 
 

» Photoshoot 2/3

 
 
 
 

» Photoshoot 1/3

I söndags kväll var jag hos Hillevi och Pepsi och fotograferade både porträtt och ridbilder på dom i kvällssolen. Och kvällssol är ju som kvällssol är, helt underbart. Särskilt för mig som tycker extra mycket om det, att säga att jag älskar det räcker inte ens till. Så att fota en sådan kväll är fasen i mig svårt att göra dåligt!
 
Som vanligt har jag använt mig av mina favvisar när det kommer till fotografering: Min Nikon D5200 och mitt 50mm objektiv, också det från Nikon.
 
 
 
 
 

» Godmorgon fredag

Jonnas bild från igårkväll 

Kvällen igår spenderades tillsammans med tjejgänget för att säga hejdå till Johanna som flyttar till Spanien nästa vecka. Till henne hade vi sagt att vi skulle ha en av våra vanliga middagar hemma, när planen i själva verket var äventyrsgolf i folkparken och sedan middag på Trädgårns uteservering. Om ni visste hur planeringen bakom detta såg ut haha! Vi har haft en hemlig gruppchat utan Johanna, smsat fram och tillbaka, klurat på tid och datum och så höll Johanna själv på att strula till det igår för att hon var tvungen att jobba över. Den lilla paniken som infann sig ;) Men allt blev lyckat tillslut, Johanna blev ordentligt överraskad och vi hade en härlug kväll!

Ikväll väntar ännu ett överraskningsfirande, med då för Adam. Han fyllde 20 den 24 och det måste vi såklart fira! Chansen att han läser här är inte jättestor, men jag vågar ändå inte skriva vad jag planerat OM han skulle göra det. Så ni får veta imorgon hihi :) 

Men först - stallet och kolla till grabbarna!

» Så lättad

Inatt sov jag väldigt mycket bättre än vad jag gjort på länge och min första tanke när jag vaknade upp var att jag faktiskt fått min plats i Linköping. Ni kan tro att jag log med hela ansiktet då hihi :)
 
Ärligt talat känns det här så jäkla skönt! Det har varit många månaders väntan sedan jag skickade in min ansökan, efter det kom ett kaosbesked som ni vet och sedan väntade en månad på helspänn innan jag fick gårdagens besked. Och nu, när en av mina just nu högsta önskningar har uppfyllts, är jag så fruktansvärt lättad. Det känns på riktigt som om en stor sten har lyfts från mig och livet blivit så mycket lättare. Så skönt!
 
Härifrån är det en hel del som ska ordnas och den kanske viktigaste detaljen just nu är boende. På den punkten är det massor som spelar in i mitt beslut, både av plats och typ av boende, men det är ju inte direkt långt till Liköping så det är ingen stress. Sedan är jag ju som sagt väldigt dålig på att vänta när jag väl bestämt mig för något, men här får jag helt enkelt lugna mig lite ;) Annars är det registrering av kurser, upprop, CSN mm som står på min to do-list med det kommer lite mer av sig självt.
 
För att byta ämne helt flyttade jag ju hästarna till ridskolan igår, och när jag säger hästarNA menar jag Zäta och Nisse. Nisses tjejkompisar är nämligen mitt uppe i varsin betäckningsperiod och nor därför inte hemma just nu. Så om jag bara hade kört hem Zäta igår hade ju Nisse blivit ensam, och det går ju inte. Så till måndag bor han på ridskolan igen men efter det ska han hem. Jag var uppe och tittade till dom i förmiddags och de mådde prima båda två. Zäta hade precis varit ute i skogen och myst med sin skötare och Nisse gottade sig i hagen. Nöjda killar med andra ord.
 
Summan av kardemumman blir alltså: nöjda hästar, nöjd Amanda. Life is good :)
 

Från min instagram! :)
 

» Yes! Yes! Yes!




» D-day

Usch hörreni. Idag är en minst sagt påfrestande dag. Zäta ska hem till ridskolan igen efter att jag har fått spendera en underbar sommar med honom och det gör ont på många sätt samtidigt som jag har vetat att den här dagen skulle komma hela tiden. Som pricken över i får jag dessutom det andra antagningsbeskedet idag och kommer då veta var jag ska plugga i höst. Västerås som det ser ut nu, eller Linköping som jag så väldigt gärna vill, det är frågan. Nästan så att jag vill kunna spola fram tiden och veta redan nu, jag ORKAR inte vänta längre! 

För att piffa upp den här, i dubbel bemärkelse, gråa dagen startade jag den på bästa sätt genom att riva av ett ordentligt gympass tillsammans med Johanna. Vi hade verkligen rätt mood idag och mina axlar skakar fortfarande när jag lyfter dom haha! Väl hemma bakade jag scones till mig och familjen och har ätit mysfrulle till precis nyss. Jag får nästan lite höstkänsla av att sitta ihopkurad framför en serie när regnet smattrar mot fönsterrutan, men det kan få vänta ett tag innan det blir vardag tycker jag. Mvh tjejen som avgudar sol och värme ;)

Nae vet ni vad. Nu gäller det att hålla sig sysselsatt ett par timmar innan allt drar igång. Wish me luck!


» Tatueringstankar


Jag vet inte exakt när, hur eller vad, men någon gång ska jag ha något litet på min kropp som påminner mig om vem jag är och varför. Och ja, jag vet att det kan tyckas fruktansvärt klyschigt, att jag kanske ångrar mig när jag är 75 år, att det gör ont, är dyrt, och att det kanske är ett dumt beslut. Men jag vill ändå och för en gångs skull är jag väldigt säker på min sak. Något litet och peppande, och som bara skriker Amanda om det. Så. Himla. Underbart.

» Coolingarna

 
Såhär tuffa var jag och Nisse i hagen för några dagar sedan. Pose'arna själva, det är vi det! ;)
 
 

» Vett och etikett, någon?

Är det något jag har missat i Nisses utbildning är det vett och etikett, har jag märkt!
 
Enligt mig ska man:
- Vänta snällt och lugnt på maten när den är på väg
- Äta långsamt och ordentligt, sköt bordsskicket
- Hålla sig till sin egen mat
- Plocka undan efter sig
- Säga tack för maten och vara noga med att berömma kocken, gärna lite extra mycket ;)
 
Nisses värderingar är lite annorlunda, de ser mer ut såhär:
- När maten är på väg triggar man igång, trampar runt, sparkar i väggar och stampar. Kasta gärna lite sura blickar också som säger " Varför tar det en sån jäkla tid?"
- Ät målinriktat och snabbt. Skit samma vad som erbjuds, fort ska det gå oavsett hur det låter eller ser ut.
- Har kompisen mat kvar, måste den ju vara min, eller?
- När man har ätit klart välter man hinken, kanske sparkar lite på den och går sedan iväg. Äter man i boxen försöker man äta upp hela krubban.
- Somna direkt efter maten, kanske att man bjuder på lite gos först om man är på humör.
- Ju mer mat i ansiktet och utspilld, desto bättre.
 
Med andra ord - han är en riktig gris haha. När han stod på jobbet och vi skulle hänga in hönäten han hade morgon och kväll var han hur sur som helst! Egentligen är han ju världens snällaste och gosigaste, men när det tog för lång tid med maten, då var det inte nådigt haha!
 
 

Kanske borde döpa om honom till Slabbas? ;)

» Myspysen

Ni vet att jag nämnde för ett tag sedan att Nisse är supermysig just nu och att han har sina egna sätt att gosa på? Så nära som möjligt, helst i mattes knä och gärna med lite öronkli också? Såhär ser han ut när han är som nöjdast just då, min lilla myspys ♥
 
 
 
Ett nykliat öra hihi. Han trycker dom bakåt och liksom sträcker och vrider dom så att jag ska komma åt precis överallt. Livsnjutning enligt Lilla grå :)