» Livet är dagarna som går

Nu var det länge sedan jag loggade in här, igen. Men just nu lever jag livet för fullt och gör allt somrigt som man ska när termometern visar nästan 30+ varje dag och solen steker. Jag solar, badar, hänger med mina bästa brudar, äter alldeles för mycket glass, är uppe sent, sover länge (okej, det där var en lögn...) pussas och kramas, svettas i för varma hus, myser, läser, tränar, rider och busar i skogen med min prickiga prins, gråter, skrattar och gör vad jag kan för att inte tänka för mycket på kaoset i mitt huvud och hindra det från att rinna över.
 
Kaoset beror förstås på att det är så freaking much som är oklart i mitt liv just nu. Skolor, bostad, jobb, hästar, vänner, familj och kärlek. Var har jag allt i höst, och var har jag mig själv? Det är väl egentligen den största frågan. I dagsläget har jag tackat ja till min plats i Västerås, men står också fortfarande som reserv till Linköping och hoppas med allt jag har att jag får en plats där. På onsdag eftermiddag kommer beskedet från andra intagningen och då vet jag hur allt blir. Eller lite mer i alla fall. Så det är en vecka kvar alltså. Usch vad ja är dålig på att vänta och inte ha kontroll. Men en vecka till, det går väl fort? Bara andas och tänka på annat. Jag är inte rädd, jag kan flyga, ungefär.
 
Samtidigt finns det en liten gnista i mig som säger "skit i allt, det blir bra oavsett". Och den lilla gnistan väljer jag att hålla fast i. För egentligen är det ju så. Och jag är egentligen glad, jag mår egentligen bra, och på väldigt många sätt är det här en av de bästa somrarna i mitt liv.
 
 

» Checkar ut idag

 Idag har jag en ångestdag, vilket jag har ibland. Jag kan inte skaka av mig den gnagande känslan inombords och det är liksom som om livet skaver fast jag verkligen inte har någon anledning att känna så = ångest.

Efter en barbackatur på världens bästa prick, ett svettigt träningspass med bästis och massor av glass är det bättre nu än vad det var igår kväll och imorse (japp, vaknade med ångest, jättekul) Nu hoppas jag bara att det sista ska släppa också, hatar den här känslan.


Barbackamys i skogen botar det mesta ❤️

» Sommarlista

Var kommer du att spendera din sommar?
Här i Norrpan, Västervik, på gården mellan Söderköping och Östra ryd och i min hjärtestad London.

Har du några sommar-måsten?
Det är ingen riktig sommar utan häst, sol, bad, glass, galna äventyr, dåliga sommarhits som alla älskar att hata och alldeles för mycket skratt.

 

Alla har någon favoritdel med sommarmånaderna, vad är din?
Sommarkvällar med kvällssol och som verkar vara för evigt. Oslagbart. 

Kommer du att jobba under sommaren, eller kommer du att ha semester? 
I'm on vacation, livin' tha sweet life.

Festivalplaner?
Nix. Missade Bråvalla eftersom jag jobbade, vilket var jättetråkigt. Men det kändes dumt att kombinera festivalnätter och heldagar med 27 småbarn på ridläger...

Kommer du att göra någon resa?
LONDON ♥

Bästa platsen att ta ett dopp på?
Får jag svara medelhavet, haha, det är ju trots allt oslagbart? Annars får det bli badklippan vid Ågelsjön eller badbryggan på familjens båt.

Vad är den, enligt dig, bästa grillmaten?
Allt som jag kan äta tillsammans med familj och vänner. Jag är inte så kräsen med grillmat, alla vet ju hur gott det är, så stämningen runt grillmiddagen är i så fall viktigare. Så länge jag har en sådan typiskt svensk sommar- och grillmiddag är jag nöjd.

 

Vet du redan vad din sommarplåga kommer att vara?
Alla låtar vi spelar sönder alldeles för snabbt. På spotify, radion, you name it. Men det är ju lite mysigt ändå, det kan jag inte förneka.

Några inplanerade dagsutflykter?
På fredag väntar bad och grill vid Ågelsjön med kompisgänget, just like old times :) Annars tar jag dagarna som de kommer. Men med min koll kan jag lika gärn aha glömt något nu, hehe.

Var är det störst sannolikhet att man hittar dig en solig sommarkväll?
Utomhus. Var som helst sålänge det är utomhus och jag kan se solen gå ned.

 
 

Vad är din favoritglass och varifrån köper du den helst?
Mjukglass på Åhmans i Västervik är en riktig sommarklassiker för mig och har vari sedan jag var liten, så det är ju svårslaget. Annars är Magnumglassarna rätt bra de också.

 
Har du någon inplanerad sommarlektyr?
Jag försöker just nu ta mig igenom Divergent som jag lånat av Tessan samtidigt som jag paralellt läser 50 shades of Grey. Hur det går? Nja, lite sådär. Divergent leder med ett par hundra sidor!

Kommer du att göra något den här sommaren, som du inte gjort tidigare?
Massor! Jag söker till universitetet, har "egna" hästar, går på 50årsfest, är långledig (skämt å sido), pussas, kramas och flyttar förhoppningsis hemifrån.

Hur ser din ultimata sommardag ut?
Oj... Det är lite som med favoritmat att grilla. Sålänge jag har rätt känsla och får vara med de jag älskar är det perfekt. Då spelar det inte så stor roll vad jag gör eller var jag är. Fruktansvärt klyschigt, men ack så sant.


» Grabbarna grus

Jösses säger jag bara, vad är det med folk i trafiken idag? Nog för att det är semestertider, men ärligt talat, jag trodde inte jag skulle ta mig hem levande från hästarna idag.  Det var totalkaos i Söderköpings alla trafikljus och förutom att en ilsken gubbe tutade på mig tre gånger (!!!) under en sträcka på 100 meter höll jag på att krocka på riktigt strax efter. Och till mitt försvar - jag körde så försiktigt jag kunde, så nästankrocken lägger jag faktiskt på den andra föraren och tutandet har jag ingen aning om varför jag ens fick. Kanske för att jag inte körde lika snabbt som de andra blådårarna?
 
Aja, hej på er förresten! Känns ju lagom bra att jag börjar med att berätta om dagens trafikkaos haha. Men det var obehagligt på riktigt. Hästarna hade det bra i hagen när jag kom i alla fall. Först var de väl inte överdrivet intresserade av mig direkt, men när middagshinkarna kom fram blev det fart på dom hihi. Då var matte plötsligt världens bästa och när maten var uppäten fick jag gosa hur mycket jag ville. Särskilt Nisse är väldigt mysig just nu. Han vill allra helst stå nära, nära och bli kliad bakom öronen. Idag hade han ett litet bett bakom det ena så då var det extra skönt att få lite tröstkli. En annan favorit är att krypa upp i knät på mig, nästan. Han kommer så nära han kan och ställer sig med mulen och ansiktet mellan mina smalben eller knän och där står vi sen. För att ta det till en extra nivå kan jag lägga på lite öronkli där också, då är han nöjd kan jag lova!. Hur mysigt som helst ♥
 
Tänk vad man gör för de där djuren egentligen. Aldrig trodde väl jag när jag var liten att jag skulle sitta totalt en timma i bil bara för att klappa två hästar och ge dom lite mat. Nog för att jag älskade hästar redan då, men ändå. Men idag gör jag det och det känns bara så självklart och underbart. Aldrig att jag skulle missa en chans att få vara med mina grabbar ♥
 
Faktum är att det är dags för mig att pallra mig hem till Adam nu så att även vi kan få i oss lite middag. Imorgon står ett dressyrpass på schemat för mig och Zäta efter att han vilat idag och Nisse ska få jobba lite frihetsdressyr (om jag får kalla det så). Taggad tjej! :)
 
 

» #Förvirrad

Ja vad ska man säga, det blev verkligen inte som jag tänkt mig men det här är vad jag har att jobba med just nu. Vill så innerligt få en plats i Linköping...




» Som på nålar

Gaaah! Idag är dagen med stort D. Dagen som på många sätt kan avgöra hela min framtid, faktiskt, hur stort och läskigt det än låter. I eftermiddag får jag nämligen besked om huruvida jag kommer plugga i höst eller inte, och var i så fall. Jag håller mina tummar hårt för att jag ska få hamna i antingen Linköping eller Uppsala, som är mina toppval, och mer än så kan jag inte göra. 

Åh alltså ni anar inte hur nervös jag är! Kissar nästan på mig av spänning haha, varför måste jag vara så himla dålig på att få besked såhär? Det var likadant på gymnasiet, när vi skulle få tillbaka prov eller få veta betyg till exempel. Jag tror hela världen höll på att rasa inom mig varje gång och ändå visste jag oftast att jag hade gjort ganska bra ifrån mig då. Så ni kan ju tänka er hur det är idag när jag inte kunnat påverka situationen själv.  Hjälp säger jag bara...

Nej, nu åker jag till hästarna istället och hoppas kunna slappna av där. Efter det ska jag följa mitt lilla dagsschema som jag gjort för att komma fram till "fredag eftermiddag" som är tiden för beskedet enligt antagning.se. Snälla dagen - gå fort! 


Sommartrött bebis :)


» Tre sommarmåsten


Värmebölja innebär torra sommarhagar överfulla med massor av #%^€$££# insekter. 

För att hjälpa killarna komma undan det värsta står de inne ett par timmar på dagen och går ut eftermiddag/kväll igen, något de uppskattar riktigt mycket. När jag kom ut till stallet i förmiddags kom de direkt springande till grinden med spetsade öron som sa "sovtajm!" Och mycket riktigt - så fort de kommit till rätta i boxarna slumrade båda två. Men för att överleva utomhus (okej riktigt så illa är det ju inte ;)) är matolja till torra hovar, hästsalva till bromsbett och en ordentlig flugspray ett måste. Tre sommarmåsten för hästarna just nu! 

» Bröllopsfotografering 140607

Nu så! Efter ett par timmars redigerande är jag äntligen klar med bilderna jag tog på Karin och Micke under deras bröllopsdag i början av juni och imorgon skickas de till det vackra paret.
 
Att få göra en bröllopsfotografering, min första dessutom, var superhäftigt men väldigt nervöst. Det är ju inte direkt som att fota sin kompis under en dressyrträning på ridbanan... De här bilderna måste ju fånga hundra procent av bröllopsdagen i varje pixel och vara top notch för att beskriva min känsla på bästa sätt, haha! Lite knivigt med andra ord och ni kan tro att jag satt på helspänn när jag dagen efter lade in nästan tusen bilder i datorn. Efter mycket om och men har jag nu runt 120 stycken som jag är helt nöjd och som är klara. Det är alltså bara ungefär en tiondel av alla de bilder jag tog som jag tycker är tillräckligt bra för att användas, men jag är inte förvånad. Det är lite hela poängen med att ta så många bilder - ju fler bilder du tar desto större chans har du att hitta guldkorn i samlingen.
 
Jag är verkligen jätteglad och hedrad över att Karin och hennes Micke ville ha med mig på deras bröllop och att jag fick uppdraget att göra det här. Jag önskar dom all lycka i framtiden ♥
 
 
 
 
 
 
 

» Mina små aliens och vandaler

Det här med flughuvor alltså, kan vi diskutera det lite? För hur svåra är de inte att få att sitta bra, eller sitta över huvud taget? Och varför måste hästarna se ut som supersöta aliens så fort de får dessa huvor på sig?
 
Jag köpte två stycken i en modell som jag tyckte var helt perfekt och som killarna fick på sig i fredags. De hade mjuk resår runt ganaschen och nosryggen och mjukt nät runt öron och ögon och satt väldigt bra. Så kommer jag ut till hagen igår morse och Nisse har fullkomligen slaktat sin, men det var inte så mycket mer att göra åt saken än att ta av den och byta till en annan. Vad tror ni jag upptäcker idag när jag hämtar hästarna i hagen då? Jo, Zäta har gjort precis samma sak med sin huva och mördat den han också haha! De är verkligen två vandaler de där två alltså!
 
Så nu går de med varsin betydligt grövre huva i en modell som jag egentligen inte gillar, men hellre att de är nöjda och slipper insekter i ansiktet. Det är ju trots allt det som är poängen. Men! Jag skulle bli jätteglad om ni kunde tipsa om olika flughuvor ni själva har bra erfarenhet av, allt verkar ju bättre än de mjuka jag tyckte killarna skulle ha ;)
 
Mjukisluvor no more, till min förtret, men de var ju bra de två dygnen de varade, haha!
 
 
 

» Första dagen på semestern

 Dagen har varit lugn hittills och kommer fortsätta på samma sätt. Imorse tog jag bilen och tutade iväg till hästarna och myste med att äta frukost i hagen hos dom innan jag gjorde det dagliga. Får man ens ha det så bra? Efter det åkte jag hem och hämtade pojkvän och lillebror för att gö jag mitt första gym - och träningspass på lite mer än två veckor. Det var inte ett särskilt krävande pass, tre kilometer löpning och sen fokus på ben och rumpa med lite lägre vikter än vanligt. Men efter att ha känt mig som en pensionär i kroppen en tid med trötthet, ledvärk och liknande var det så skönt att faktiskt känna mig som vanligt igen och känna mig stark och vara helt överlycklig över att klara det. Jag hoppas verkligen kunna komma igång igen nu, får ta en lugn igångsättning så fungerar det nog!
 
Ungefär så har min första semesterdag se ut, och lite trädgårdshäng på det. Bara liiite mer sol och värme som fattas så tycker jag att kommande veckor kan få se ut precis såhär :)
 
Min morgon - frukost i sommarhagen, sittandes på Nisses täcke, sol och värme, och så världens bästa killar en bit ifrån. Hur underbart? ♥
 
 
 
 

» Godmorgon

Godmorgon från sommarhagen säger jag och grabbarna :)




» Sneakpeak

Detta är vad jag pysslar med just nu, redigerar bilder från Karin och Mickes bröllop. Så vackert brudpar!




» Sommarlov

Igår åkte resten av hästarna på somnarbete även dom och nu ekar stallet sådär nästan kusligt tomt som det alltid gör över sommaren. Men tro inte att jag ligger på latsidan för det! Nejdå, nu är det sommarstädning som gäller veckan ut. Så medan hästarna gottar sig i sin härliga hage har vi idag börjat städningen med bland annat kontorsjobb och boxtvätt. Högtryckstvätten går varm och idag hann jag med tolv av tjugoen boxar. Bara nio kvar till imorgon med andra ord  hehe. 

Torsdag och fredag fortsätter städningen men då som representant från klubbstyrelsen och då är det lokalerna som gäller istället. En riktig städvecka med andra ord, fram till fredag då jag också tar sommarlov :)

Men först: packa med mig lite grejjor i bilen och styra kosan till Bill och Bull för att kolla till dom!