» Såhär härligt kan man ha det! ♥

Igår (29/4) var det dags årets bet-premiär efter en låååång men superbra dag i stallet! Spenderade nästan hela 12 timmar där och det var underbart att bara ta dagen som den kom och flyta omkring i fint sällskap av både vänner och mysen (:
Startade dagen med en uteritt tillsammans med Fatima och Chess i morgonsolen och hade det bara allmänt bäst! Blev förresten ormpremiär också då vi såg två stycken, fy farao! Sedan löpte en lång arbetsdag inför kommande tävlingar på klubben och många timmar senare var både ridbanan och ridhuset i superduper-skick. Plötsligt fick anläggningen ett galet lyft hihi!
Avslutade sedan kvällen med att stanna kvar länge och borsta, beta, mysa och skratta med fina vänner. Galet bra dag helt enkelt! (:



- Mysen (: ♥
Pricken fick inviga sin nya grimma också, satt som en smäck och jag (och han tror jag) är verkligen nöjd! :D

» Familjen Vitamin

Säg hej till mina nya små filurer som jag varje dag ska stoppa i mig.

Förutom järntabletter och C-vitamin är det ett tillskott för hud, hår och naglar samt vitaminer och mineraler jag fick av Madelene på Hud- och kroppshälsan.
Eftersom pillerfamiljen nu har växt sig så pass stor har jag införskaffat mig ett sådant där tablettfodral med luckor för varje veckodag ni vet? Så himla mycket smidigare att förbereda alla doser på en gång istället för att göra dem varje dag. Hittade ett på Apoteket som fick följa med hem, rosa och snyggt haha.
Nej men det gör det faktiskt mycket roligare att stoppa i sig massa piller, trots att jag nästan känner mig som en bodybuilder med alla tillsatser (:



- Jag har faktiskt redan börjat känna mig mycket piggare sedan jag började äta järntabletterna, det går framåt (:

» Minnen i kvadrat

Nu till sist efter mycket funderande och planerande har jag äntligen utökat min fotovägg och satt upp alla bilder jag beställde! (: Både Fatima och Felicia gissade alltså rätt när de gissade att bilderna fanns i de små paketen jag fick hem för ett tag sedan. 

För ca 2 veckor sedan tog jag iaf tag i det och bad pappa hämta hammare och spik och sedan var vi klara på ett kick! Jag, som i vanliga fall är ett stort fan av ordning och reda som ni kanske vet, tycker att det blev riktigt bra med att bilderna sitter så huller om buller. Alla innehåller ändå ett så speciellt minne för mig och det känns bra att kunna överblicka alla samtidigt bara genom att svepa ögonen över dem. Det blir en bra överblick liksom (:


» Hemklickat (:

Malin som lämnat denna kommentar om vad som fanns i den stora lådan:
"jag tror nog att det är en ny lädergrimma iallafall, Och kanske ett eller flera par ridstrumpor och ett par ridbyxor :)
Du behövde ju verkligen en lädergrimma
Det var väll hål i ett par av dina ridbyxor
Och sen är det ju alltid bra med lite mer strumpor... eller? ;)"

...hade faktiskt delvis rätt! Paketet innehöll nämligen täckvästar till oss i Div III-laget, lite smått och gott till vänner och en mankniv, kavajgarderob och en lädergrimma till mig! :D
Japp, nu har jag äntligen hittat en ny lädergrimma efter många om och men och jag är helt kär! I samband med att jag beställde hem det andra klickade jag nämligen också hem en grimma lite på vinst och förlust eftersom den andra jag hade bestämt mig för visade sig vara slutsåld :( Planen var från början inte att beställa en från Börjes eftersom jag inte hittat någon jag tyckte om där, men nu är jag minst sagt nöjd hihi! (: Mjuk och fin, padding vid mulen och nacken, och i precis rätt färg, superbra! (: (och superpris hihi (; )

Förresten är det ju bra att stallvännerna håller koll på mig och berättar när jag behöver köpa nya ridkläder och utrustning, sötisar haha! (:

- Helheten av det som fanns i paketet

- Grimmis! Inte helt enkelt att få till rätt fär på den men det här var det närmaste jag kom. Jag får helt enkelt ta en bättre bild när Zäta har den på sig istället (:

» Långhelger i mitt hjärta

Långhelger skulle ju kunna vara något av det bästa som finns när det kommer till ledighet (långa lov borträknade!). De bara dyker upp lite oväntat och är ett aldrig ovälkommet avbrott i vardagen.

Själv inledde jag min igår med att inte ha något IV på eftermiddagen och därför sluta redan 12.20, helt underbart! (: Var en sväng i stallet och planerade och pysslade lite under eftermiddagen innan jag åkte hem och bakade och tog en springtur i solen. Kvällen spenderades sedan på bio tillsammans med lillebror framför "American Pie - The reunion". Sjukligt rolig film måste jag säga, helt klart sevärd!

Idag har jag hittills tagit en springtur, ätit en hel massa, fikat lite utöver det, varit på DM-möte i stallet och redigerat lite bilder från ponnyhoppningen på SRS förra helgen.
Nu är det dags att hoppa in i duschen och får jag som jag vill spenderas kvällen efter det med fina vänner på ett eller annat sätt. Hur spelar inte så stor roll! (:

- Längtar efter att kunna springa utan tjocktröja, och min gamla form med för den delen! Den som fanns innan järnbristen smög sig på...

» Paket på posten

Titta vad som kom hem till mig igår! En riktig megagrej som innehåller en hel massa olika saker kan jag lova, både till mig och till andra som jag har väntat på under några dagar. Jag kanske är töntig men jag tycker det är lika roligt varje gång jag har beställt något att gå och vänta på paketet (för det händer ju så ofta haha!) och sedan öppna det, trots att jag redan vat vad det innehåller!
Någon som kan gissa vad det kan vara, eller varifrån det kommer? En ledtråd är att det är hästrelaterat, såklart! (:
- Snabbild tagen med webbkameran (;

» Tävlingsbilder SRS 21/4 2012

- Fotograf är återigen Hillevi Hassler (taaack!!) (:
Personliga favoriter är helt klart de två sista, älskar inställningen. Finaste stjärnan! (:♥












» Fotografering: Black and white

Efter alldeles för lång längtan och letande har dessa äntligen fått flytta hem till mig! (:

Under påsklovet utnyttjade jag (läs pappa) Stadiums 25årsjubileum och därmed även 25% rabatt på alla varor och köpte mig ett par låga svarta Converse som jag så länge planerat att köpa. Det var som sagt inte helt enkelt att hitta ett par men när vi väl fick tag i dem släppte jag dem inte hihi.
Med tanke på hur mitt gamla par ser ut tror jag att mina nya vänner kan vänta sig en lång framtid tillsammans med mig (:


- Fotograf: Amanda Kennmark
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 mm
(Faktum är att jag hade glömt bort hur mycket jag tycker om att fota i svart-vitt. Det ger bilderna en helt annan känsla och de blir mer uttrycksfulla på något sätt. Helt klart något att ta upp igen!)

» 25 april 2012

Onsdagar är segdagar i mitt liv och idag har jag bara gått och längtat efter att klockan skulle slå 15.45 så att mamma kunde hämta mig och köra mig till stallet, för idag hände något mycket speciellt och roligt! Jag höll nämligen i min allra första egna ridlektion för en grupp! :DD

Lotta frågade mig igår om jag hade möjlighet att ta hennes nybörjare idag och självklart tvekade jag inte en sekund med att tacka ja! Därför fick jag idag vara ridlärare för första gången på riktigt och det var så himla roligt! ((: Barnen tyckte dessutom att det var roligt att rida över bommar, och att jag hade skött mig bra så jag antar att jag gjorde ett ganska bra jobb iaf? (; 
Hur som helst gav det verkligen mersmak  och jag ville inte sluta ha lektion när halvtimmen var över hihi! Något som gör mig ännu säkrare på att min tanke om att jobba med hästarna ett tag efter gymnasiet är rätt (:

När jag jobbat klart traskade jag och Ebba hem tillsammans i ösregnet och hade det ganska bra faktiskt! Efter det smaskig middag och sedan dess har jag inte gjort så mycket förutom att försöka ta igen alla avsnitt jag missat på ponnyakuten. Bara ett kvar nu! (; 

Nu blir det en kopp te och planering av helgen med pappa innan jag hoppar i säng, tänker somna med ett leende på läpparna efter en såhär bra eftermiddag och kväll! ((:

- Vad tror ni, skulle jag passa som ridlärare i framtiden? (;

» Lokal hoppning SRS 21/4 2012

I helgen var jag som sagt i Söderköping på deras tävlingar både på lördagen med Zäta och söndagen, dock åkte jag endast med som hästskötare under söndagen eftersom det då var ponnytävling (;

Iaf så föll lotten på att gå ner en klass eftersom det gick som det gick på Vikbolandet för ett par veckor sedan, och därför hoppade jag 0.80 och 0.90. Kändes jättetrist att behöva gå tillbaka till det igen då jag trodde att vi faktiskt hade klarat av den delen nu, men det är trots allt bättre att han får gå runt och att han gör det med glädje. I höst tar vi nya tag med 0.90-1.00 eftersom vi bara har en hoppning (Lektionshäst DM 0.90x2) kvar inplanerad!

0.80 m Clear round
Kom fram precis i lagom tid för att hinna gå banan och sedan rida fram lagom länge (y)
Tyckte att han kändes lite matt så försökte mest få honom positiv och framåt. Trots detta stod han emot lite hela tiden och tog inte tag i uppgiften riktigt.

Ute på banan (framridningen låg i ridhus medan tävlingen låg på utebana) blev det bättre. Lite vingligt stundtals eftersom jag inte riktigt fått honom att lyssna på ytterhjälperna under framridningen och han kändes fortfarande inte helt hundra framåt heller. Men runt kom vi och det var liksom en lite mittemellan-runda. Jag hade gärna haft en bättre känsla men det var ju heller inget som gick fel.
0 fel och clear round

0.90 m Bed.A
Efter en lite för lång framskrittning fick vi komma in i ridhuset och den här gången var jag lite rappare i mig själv. Mycket tempoväxlingar och framförallt ökningar och det gav faktiskt resultat. Zäta taggade till lite och koncentrerade sig mycket bättre. Något som konstigt nog var positivt var att han stannade en gång. Då vaknade jag också till lite och började rida mer! (y)

Ritten i 0.90 var så mycket bättre än i 0.80. Jag red mer bestämt och målmedvetet vilket resulterade i en mycket stadigare runda. Zäta kändes också mycket bättre och framförallt gladare! Han tog ett bra "sug" på bettet och letade hinder mer en i första. En helt annan känsla (: Att inställningen var annorlunda märktes framförallt på de två sista hindrena. På 7an ville jag lägga honom stort, men istället trampade han om och hoppade världens helikopterhopp vilket fick mig att tappa stigbyglarna, balans och hela köret. Bestämde mig trots allt för att fortsätta mot 8an istället för att lägga en volt och då räddar han mig och klipper av som ingenting. En riktig liten kämpe! :DD 
0 fel och "1a placerad"

Så som Zäta kändes i 0.90 är den känslan jag vill ha när vi hopptävlar. Han tog tag i det själv och bjussade på sig när det behövdes. Framförallt att han suger tag i bettet framåt gör så himla mycket! I helgen var han verkligen en stjärna! :D









- Fotograf: Hillevi Hassler
Fler bilder kommer (:

» Glöm inte!

Ni har väl inte missat att det är sista dagen att anmäla sig till Vårruset 2012 som går av stapeln här i Norrpan 15 maj? Ska jag vara helt ärlig blev jag själv påmind om att jag inte riktigt hade koll på sista anmälningsdatum när jag läste det i tidningen imorse haha (; 

Jag är faktiskt riktigt taggad på att vara med! Tävlingsmänniska som jag är längtar jag dock mest efter målgången och känslan av att ha fullbordat något som ett lopp, ska bli spännande! (:
Dock har jag motvilligt fått sänka kraven på mig själv angående tiden jag vill springa på. Från början var det ju 25 minuter max som gällde, men nu när vi har konstaterat järnbristen och jag själv känt mig så hängig under en längre tid får jag helt enkelt ta det som det kommer. Att jag desutom inte har fått träna ordentligt på veckor gör ju inte saken bättre direkt. Därför är målet nu istället att orka springa de fem kilometrarna utan att lägga in några gå-pauser. 

Under de senaste dagarna har jag iaf börjat testa på att springa igen, endast väldigt korta sträckor, men ni anar inte hur skönt det känns att kroppen samarbetar på ett helt annat sätt nu! Innan järntabletterna fick jag mjölksyra i benen efter 50 meter, men igår sprang jag 1,5 kilometer och kände mig knappt trött alls när jag var klart. Underbart! ((:
- Att få hänga en sådanhär runt halsen är ju också en ganska bra morot! (;

» Frihet ljuva frihet (;

Äntligen har presse lättat och jag har fått mitt liv och min fritid tillbaka! :D Jag kan knappt beskriva känslan när jag lämnade in det där nedrans samhällsarbetet i fredags, galet skööönt ((:

Under dessa dagar har jag trots allt hunnit med en hel del. Förutom skolan då har jag bland annat spenderat två dagar i Söderköping på deras lokala hopptävlingar, träffat Div III-laget under en rolig kväll med middag, pussa på min Prick, firat mammas födelsedag mm. Efter fredag lättade nämligen den största bördan och jag behövde endast plugga geografi under helgen och den lade jag bara en timme på (;

Men nu går jag in i en lugnare period igen och njuter av allt vad det innebär! Och fortsätter det här fina vädret (vilket jag hoppas!!!) känner jag att det snart är dags för en premiär-glass på Halvars, Norrköpings bästa glassbod (:
- Moi et Hillevi efter skolavslutningen förra året, som självklart firades med glass på Halvars! (:
Bilden knyckte jag lite fint från vännen på bilden, SOOOMMAAAR!

» Det är lite mycket nu

Som jag skrev i måndags gick jag in i en sjukt intensiv period nu efter lovet och den kommer hålla i sig fram till måndag. Under denna period har jag hittils lyckat på en panik-attack över matten och spenderat alldeles för mycket tid med näsan i böckerna och framför samhällsinlämningen. Det är också därför uppdateringen inte varit som den brukar. Nog tjatat och klagat men det känns så himla trist att behöva skjuta undan annat som jag hellre vill göra.
Normalt sett brukar jag ju ändå kunna hinna med både skolan och fritiden. Att säga nej till vänner och lämna min fina lilla prick ensam i sin box värker därför i mitt hjärta. Ser verkligen fram emot vår skogstur imorgon!! ♥ Men det är bara att hålla ut och just nu sjunger det inom mig av lycka för att jag äntligen har pluggat klart matten!

Eftersom jag fortfarande har mycket och göra tror jag inte att jag kommer skriva här förrns på måndag tyvärr. Känns lika bra att berätta det för er så slipper jag ha dåligt samvete. I morgon vankas nämligen tävlingsförberedelser och på lördag och söndag tävling i Söderköping. Jag på lördag och Emma på söndag. Detta kommer ni såklart få läsa om i efterhand!
Mellan detta ska jag även hinna med att träffa bästa Div III-laget för att gå ut och äta middag, plugga geografi-prov och om allt vill sig kanske åka ut på äventyr också...

Jag får helt enkelt hoppas att lyckan ler mot mig och att allt går som jag vill. Imorrn är ju trots allt det värsta över.
Därför säger jag på återseende och vi ses på måndag eller tisdag! (:


- Bästaste vännen, imorgon har jag tid för bara dig! ♥

Ps. För er nyfikna kan jag berätta att det inte blev något grimmköp i onsdags, priset var nästan samma som i Stockholm (600 riksdaler) så jag väljer att klicka hem en från internet istället! (:

» Sista chansen

Idag åker jag och mamma till Avantia på min håltimma för att kolla på lädergrimman jag bad dem beställa för ett par veckor sedan. Jag håller verkligen tummarna för att den är som jag hoppas, men framförallt för att den inte är för dyr...
När jag och mamma var i Stockholm under påsklovet smet vi nämligen in i en ridsportbutik, vi kunde inte hålla oss haha!, och där tror jag att jag hittade grimman jag beställt hem. Det enda problemet var att den kostade ca 600:- och det tycker jag är ett för högt pris. Men har jag tur är den inte fullt så dyr hos Avantia och då kanske jag kommer hem med den.

Är det inte så beställer jag en från internet istället. Jag har hittat två stycken som är riktigt intressanta så jag står lite i valet och kvalet haha. Men nu vill jag ha min grimma så jag får helt enkelt bestämma mig! (: 

- Jag får hoppas på ett lååågt pris  hihi (;

» Kavajtankar

På sista tiden har jag fullständigt kärat ner mig i röda kavajer! På rätt person och med rätt utrustning i övrigt är det verkligen supersnyggt (: 

För mig är röda kavajer mest hoppning dock, och det kommer dröja inna jag köper mig en ren hoppkavaj haha, men drömma går ju alltid och jag kanske till och med skulle våga mig på en röd kavaj i dressyren i framtiden? Det skulle definitivt sticka ut lite! (:
Varianten längst ner till höger kanske vore något i så fall? Den kommer från Animo och jag tycker den ser lite längre ut än de andra i modellen. Som sagt, den som lever får se och under tiden får jag väl sukta vidare... (;

GPA och JW Millenium är iaf två personliga favoiter, tycker de är riktigt snygga och stilrena men Spooks kommer inte långt efter. De andra är dock snäppet vassare (; 

- Ögongodis är de hursomhelst! (:

» Recept: Maränger

Oftast när jag gjort till exempel chokladmousse slänger jag bara bort äggvitorna som blir över, men sist fick jag ett infall och gjorde maränger av dem istället. Testade lite på vinst och förlust eftersom jag aldrig testat det tidigare, men någon gång ska ju vara den första!

Ingredienser:
Äggvita från fyra ägg
220 g strösocker
1 tsk ättikssprit
Gör såhär:
1. Vispa äggvitorna med elvisp tills det börjar bildas toppar i "smeten"
2. Tillsätt socker och ättikssprit medan du vispar
3. Vispa till smeten är tjock och glansig
4. Klicka sedan ut, eller spritsa, marängsmeten i den storlek du vill ha på en plåt med bakplåtspapper
5. Grädda i mitten av ungen i 120 grader tills marängerna fått en krispig yta
6. Låt stå kvar i ugnen 30 efter att du stängt av värmen
Klart :)

Jag valde att blanda i lite kakao i mina maränger för att få en lätt chokladsmak och lite roliga mönster, men man kan ta nästan vad man vill eller behålla dem naturella. Karamellfärg kan enkelt piffa upp dem men ta då inte för mycket så att smeten blir för blöt.

» Kummelby 16 april 2012

Idag bytte jag Hageby och Prickbästis mot Kummelby och minibästis Freja! 

Jag var nämligen ansvarig för den lilla ponnyn idag och det var med glädje som jag hittade henne glad och busig redan i hagen när jag kom (: Tog in henne efter att ha fixat mat osv och borstade lite rejält. Det fick bli en mini-makeover på ponnyn idag och ett par lager vinterpäls rök.
Något som jag upptäckte när jag fällde henne var att hennes mörka sommarpäls börjar komma på benen nu, det blev stor färgskillnad bara idag!


- Före fällning tv och efter fällning th.

Efter borstningen klädde vi, eller jag ska jg väl säga haha, på oss och gick iväg på promenad!
Freja kan vara en riktig segis att gå med och därför tänkte jag hela tiden på att ha ett högt tempo och busa massor med henne för att hon skulle tycka det var roligt, och det lyckades minsann! 
Jag hittade lite oväntat min nya bästa powerwalk-kompis i Freja! (: Om jag går i ett riktigt snabbt tempo blir det nämligen perfekt för henne att småtrava bredvid och då kommer hon igång ordentligt och blir riktigt söt och "på" hihi. Testade att jogga lite med henne också och det fungerade det med, detta får vi testa mer på allvar i sommar känner jag! (: 

Hur som helst blev vi båda lika glada över den roliga promenaden och det var länge sedan jag såg Freja med så filuriga ögon och spetsade öron som idag, superkul! ((:

- Busig och nöjd tjej hihi ((:

» En intensiv vecka

Ja då var skolan igång igen, och vad kan vara bättre än att komma till skolan och få beskedet att första lektionen är inställd? Vet inte om jag ska skratta eller gråta haha. Dock gör det mig ingenting konstigt nog, jag blev snarare glad eftersom det innebär att jag kan jobba med samhällen istället för att tråka på spanskan (y) (:

För övrigt går jag in i en ganska intensiv vecka nu. Två stora läxor som ska vara avklarade på fredag, men efter det tar jag helg med dunder och brak och spenderar både lördag och söndag på tävlingsplats, superroligt (((:

Nej ni nu kör vi, två veckors intensiv skola och sedan är det långhelg och då tänker jag hitta på något roligt! Och i eftermiddag ska jag ut till den lilla ponnyn igen, har faktiskt saknat henne lite (`: 


» Tråkiga stunder är inte värda att minnas

Därför drar jag ett streck över lovets trista stunder och inser att jag har gjort massa roligt istället! (:

Det är tråkigt att: plugga matte, skriva samhällsuppsats på nio sidor, känna sig värdelös för att man inte kan träna pga järnbrist, prestera pissdåligt på och göra Zätas och min sämsta tävling tillsammans, känna sig tjockis för att man unnat sin massa godis

Inser verkligen att de bra stunderna har övervägt de dåliga, det äger (:

» Svar till "Anonym"

Jag såg att jag hade fått en fråga om var jag hade köpt skaltäcket Zäta hade på sig under vår regnpromenad i fredags, och det är köpt på Gekås i Ullared! (:
Jag tror det var förra sommaren en kompis var där och köpte med sig täcket hem till mig efter beställning haha. 100 kronor har jag för mig att det kostade och det tycker jag helt klart att det är värt! Det enda minuset jag kan ge täcket är att det endast finns band att knyta med framtill, och inga ordentliga spännen. Men det är ju egentligen en bagatell och jag tycker som sagt mycket om täcket! (:


- Jag har tyvärr ingen aning om varför bilderna inte vill räta upp sig, fungerar inte att rotera...?

» Humöret är i botten

Åh! Imorse och i förmiddags var jag på superhumör och levet lekte verkligen, men när solen försvann verkar det som om den tog mitt glada humör med sig för nu är det som bortblåst! :( Jag kan riktigt känna hur det spritter i hela kroppen för att jag vill hitta på någonting vettigt men min hjärna sätter stopp och säger att allt är tråkigt. Dock tänker jag tvinga mig själv att ta tag i skolan en stund nu och sedan njuta av min sista lovkväll, imorgon är det back to business som gäller...

- Charmig seg tjej

» Rustade för regn

Igår och idag har Zätus som sagt vilodagar och jag hade planerat in mysiga skogspromenader under båda dessa dagar. Tji fick jag när regnet inte ville ge med sig igår men det var bara att plocka fram regnställen till oss båda och knata iväg ändå (: Som ett plus fick vi sällskap av Emma och Ragnar och detta resulterade i en promenad på drygt 70 minuter.
Själv blev jag dessutom mycket överraskad över hur pigg han väl var när vi kom iväg en bit. Många fina luftsprång bjöd han på och stundtals var han nog mer i luften än på marken hihi (: Men en glad kille tackar jag ju inte direkt nej till! (:





- Helt klart är det ju iaf att Zäta passar bättre i regnkläder än jag haha! Ääälskar verkligen täcket han hade igår, jag får nog börja kalla det skaltäcke eftersom det är så "hård" plast och skyddar så bra! (:

» Påskfint

Eftersom farmor kom på finbesök under påskhelgen knåpade jag ihop dessa istället för att ge familjen påskägg i år. Supernekla att göra och rogivande att pyssla lite, dessutom jättegoda och det är ju inte direkt ett minus (:



- Ni får ursäkta kassa bilder, men jag tog dem lite snabbt nyss för att kunna lägga upp dem här (:

Eftersom jag är alldeles för lat för att skriva ett helt recept med beskrivning nu så erkänner jag att muffinsen är helt vanliga chokladmuffins och frostingen kan ni hitta om ni söker på "Cream cheese frosting Leila Lindholm" haha.
Blommorna är gjorda av mandelmassa som jag färgat gul och sedan penslat med lite sockerlösning för att få dem att stelna till och för att få strösslet att fastna. De här cupcakesen är nog de jag är mest nöjd med av alla mina cupcake-kreationer, jag älskar när något så enkelt blir så uppskattat (:

» Fredag den 13 april

Ja hörrni, idag är det minsann fredagen den 13 och allas stora otursdag, råkat ut för någonting ännu? (;

Nej skämt o sido, egentligen är jag inte sådär jätteskrockfull av mig. Svarta katter, A-brunnar, spruckna speglar och sådant är inte riktigt min grej och under mina hittils 17,5 år (exakt på dagen faktiskt, kanske borde fira lite hihi?) har jag klarat mig bra under dessa otursdagar. En gång för länge sedan fyllde jag faktiskt år på just fredagen den 13, men det gick bra det med! (:

Bortsett från att jag hittade fetaste spindeln, jag skämtar inte när jag säger att den var enorm!!, i vardagsrummet när jag kom ner förut har dagen börjat bra och otursfritt och jag hoppas den fortsätter så! Alldeles strax ska jag gå och borsta tänderna osv och sedan ska jag plugga några timmar innan jag åker upp till stallet och myser och promenerar med Zäta. Vilodag är det som står på hans schema både idag och imorgon och då tar vi tillfället i akt och myser lite i skogen ((:

Ikväll kommer mormor och morfar hit och mellanlander på väg hem från en tio veckor lång resa till Cypern, det var verkligen länge sedan jag träffade dem så det ska bli roligt! Dock vill jag inte ens tänka på hur solbrända och fina de kommer att vara haha!

» Bloggen fick påsklov

precis som jag (;

Hej på er allesammans och Glad Påsk i efterskott!
Nu var det en hel vecka sedan jag skrev här sist (något jag har fått påpekat för mig ett antal gånger av folk i min närhet haha) och under den veckan har det hänt en hel massa saker, både roliga och mindre roliga. Men en av de kanske mest värda sakerna är att jag har fått svar på proverna jag var på vårdcentralen och tog i torsdags och såhär ligger det till:
Redan på eftermiddagen samma dag ringde min läkare med delar av svaren och dessa delar visade akut järnbrist. En normal människa har ett järnvärde i kroppen på mellan 30-130 där 30 är jättelågt och 130 i sin tur jättehögt. Kan ni gissa mitt värde? Rätt svar är 3.
När jag fick veta detta trodde jag först inte på att proverna visat rätt men det hade de ju såklart. 3 är så sjukt nära 0 att jag inte kan fatta det själv och läkarna tyckte det var konstigt att jag ens kunde stå på benen och utföra dagligt normalt arbete. Men det har ju tydligen fungerat (;
Hur som helst känns det så himla skönt att veta att resten av proverna var bra och trots allt är det väldigt skönt att läkarna faktiskt hittade något fel på mig. Jag har känt mig konstig så himla länge och järnbristen förkarar sååå mycket och så många symptom. Det känns bara bra helt enkelt.
Så nu blir det pillertrillande för min del framöver morgon och kväll, men det är det verkligen värt! Nu ska jag bli mig själv igen :)))

Förutom att börja knapra tabletter har jag även stoppat i mig en hel del påskgodis under dessa dagar kan jag lova. Något jag inte gör allt för ofta. Riktigt gott är det iaf och jag tror jag ska införa påsken oftare, bara för att ha en giltig anledning att äta massa smarrigheter (;

Nehej ni, nu har ni fått veta att jag lever och mer specifika inlägg om vad jag har hittat på kommer dyka upp under dagarna, det skulle bli alldeles för långt att ta allt i ett och samma inlägg. För en gång skull har jag faktiskt hunnit med masor roliga saker (:
Så: Back i business och vi hörs snart igen!

» Min trotjänare


Här ser ni anledningen till att jag behöver en ny lädergrimma haha.

På något sätt lyckades Zäta dra sönder delen som fäster mellan ringen grimskaftet sitter i på bilden och högra sidan av nosremmen. Därför fick jag och Ebba laga den lite provosoriskt med balsnöre och ett delta när vi skulle åka hem i lördags. Det roliga var att jag muttrade för mig själv i transporten när jag småpanikade över den trasiga grimman
"Man skulle ha ett delta"
och vad tror ni jag ser när jag vänder mig om för att kolla ut genom förnstret? Jo ett delta som hänger i gallret. Det måste ju ha varit ödet, ironiskt nog haha (:

Men hem kom vi ju och grimman satt på när vi öppnade transporten så lagningen fungerade helt perfekt haha. Den här får iaf gå i pension nu efter ett par år i tapper och trogen tjänst.
Att jakten på en ny grimma är igång vet ni ju, och jag kan säga att det verkar lösa sig även om den från Avantia inte fungerar.... (:

» Morgonmys


Såhär god frukost får jag unna mig när jag har varit på vårdcentralen (:

Nu är nämligen karusellen igång! Minns ni att jag skrev för ett tag sedan att jag skulle försöka få tid hos vårdcentralen för att kolla upp om det är något som inte stämmer med min kropp eftersom den beter sig som den gör? Igår var jag iaf där och pratade med en läkare om läget och bestämde att jag skulle dit imorse igen för att ta prover.
Ärligt talat var jag ganska nervös för att ta blodprov genom att stickas i armen, sprutor är inte riktigt min grej, men det gick bara bra! (:
6 rör blod fick jag lämna och det gick på ett kick! Blodet forsade i 190, ganska fascinerande haha. Och eftersom jag inte fick äta eller dricka något innan provtagningen handlade jag frukost på finbageriet här i Haga och i skolcafeterian, resultatet ser nu ju ovan (; 

Det känns faktiskt väldigt bra att äntligen vara på väg att få svar på alla konstigheter. Jag som ändå är van att träna och tänker på att äta rätt borde inte få mjölksyra i benen av att cykla 50 meter och ont i huvudet av att gå i trappor? Nej, nu ser jag framåt och hoppas att provsvaren visar något vi kan jobba vidare på!

» Bloggtävling hos Karin Warnmark

Karin Warnmark (som skulle kunna vara en av de bästa bloggarna enligt mig) har nu en bloggtävling som jag såklart inte kunde motstå! Vem kan ha för många Schockemöhle-schabrak liksom hihi? (:

» Fortfarande fast i djungeln

Tyvärr hade jag ingen lycka i mitt grimm-letande igår.

Varken Granngården eller Avantia hade någon som passade in på mina krav haha (: Därför får jag klara mig med en gammal lädergrimma i helgen som jag inte använt på ca 2,5 år. Jag gillar den inte riktigt eftersom den är så kraftig och jag vill ha en nättare, men det är ju absolut bättre är en nylongrimma med balsnören (:

Därför har jag nu börjat leta runt i olika internetshoppar efter grimmor jag tycker om. Kriterier de måste passa in på är:
- Mörkbrunt läder
- Padding vid nosremmen och nackstycket
- Snabbknäppe
- Inte för dyr (;

Jag tar jättegärna emot tips på bra webbshoppar, känns som att jag har kollat igenom det mesta idag och behöver lite inspiration!

Om jag har tur har jag kanske en på G. Avantia var nämligen jättesnälla och tillmötesgående och erbjöd sig att kolla runt lite i sortimentet och även beställa hem en variant som inte fanns i butik, så nu väntar jag på sms från dem hihi. Det är verkligen en stor födel med Avantia, de är alltid så himla trevliga och hjälpsamma! (:
- Om jag har lyckats hitta rätt är denna på väg hem för inspektion (:

» Ge mig torsdag

Ni anar inte hur galet mycket jag längtar till torsdag nu.

Torsdag innebär påsklov 2012 och att tre galet stressiga dagar är över, det kommer bli sååå skönt! Min hjärna jobbar lite på högvarv hela tiden nu med möten som ska springas på och skoluppgifter som ställer till det lite. Det blir småjobbigt skulle jag väll kunna säga... Egentligen får jag ju skylla mig själv...
Dock har jag väldigt tur med att dagarna fram till torsdag är snälla mot mig. Två sovmornar som jag har skippat och en kvar som jag kan göra likadant med och istället gå upp och göra något vettigt. Vi slutar även tidigt mån, tis och tors och i morgon ska jag till vårdcentralen efter lunch så jag missar de två sista lektionerna. Synd (;

Nej, jag ska inte klaga egentligen, sista veckan innan lovet är ju verkligen en kanonvecka med tanke på hur lite jag är i skolan och hur mycket jag har att se fram emot, jag ska bara rycka upp mig lite först! (: 



» Vad kan det här vara?

Igår låg de här paketen och väntade på mig på köksbordet när jag kom hem, någon som kan gissa vad de innehåller? (:  En liten ledtråd, de är mycket efterlängtade!

» Jakten på en lädergrimma

Tävlingen i lördags blev lite dyrare än jag hade tänkt mig...

Förutom en superlyckad dag (berättar mer när jag fått bilder av Ebba) resulterade även årets lokala tävlingsdebut i ett trasigt nosludd och en söndersliten lädergrimma.

Luddet råkade jag faktiskt ta sönder själv när jag skulle ta av det från grimman när han åt kraften haha, men grimman upptäckte jag var trasig när jag skulle byta från träns till grimman i transporten innan vi åkte hem.
Troligen gick den sönder mellan klasserna när Zäta stod och åt och vi satt i bilen. Det var extremt dåligt väder under lördagen vilket gjorde att det lät mycket och konstigt inne i transporten och jag tror att han blev lite orolig av det. En gång slängde han sig ganska rejält och troligen drog han sönder grimman då. Jag skulle gissa på det iaf?

Lite tråkigt att min favoritgrimma inte längre lever men samtidigt fyllde den ju sin funktion när den gick sönder istället för att skada hästen genom att hålla ihop, så jag ser det ändå ganska positivt (:

Därför är jag nu på jakt efter en nu tävlingsgrimma! Faktum är att vi hoppade in 2 minuter på Hööks på hemvägen, i tävlingskläder och allt haha! Dock fanns det ingen som föll mig i smaken där så endast nya ludd inhandlades. Igår var jag också på City Gross med mamma och bror och hittade där en suuuperfin lädergrimma som mer än gärna hade fått följa med hem, om den hade funnits i rätt storlek. Superfint och mjukt läder så där blev jag lite besviken faktiskt.

Förvånadsvärt nog har jag bestämt mig för att det är en mörkbrun lädergrimma som ska inhandlas (nästan iaf...) All min övriga läderutrustning är svart, men efter att ha kärat ner mig i den bruna jag hittade igår vill jag nu ha en mörkbrun (: Brunt läder kan enligt mig vara jättefint om det är en mörk brun färg, den orange-bruna varianten faller mig dock inte i smaken. Chokladbrunt ska det vara! Och med tanke på att den inte ska kombineras med något annat läder så blir det nog kalas (:
Men skam den som ger sig! Idag blir det Granngården och även Avantia och jag hoppas på tur där, annars väntar jag faktiskt på att den från City Gross kommer in i fler storlekar. Dock skulle det vara skönt att komma hem med en med tanka på att vi ska ut på äventyr i helgen igen... (:
- Den här modellen från HV Polo är ju helt okej (; Dock utanför min budget haha. Men att fönstershoppa via internet går ju alltid, mums!