» Bara för att det var så roligt! :)

Bjuder på de här fina bilderna:

 


Lyckades ramla i geggen när hästarna skulle in i helgen -.- Det värsta var att jag gick undan för en isfläck för att slippa ramla, och så halkade jag mitt i geggan och vattnet i stället! Men roligt var det, men kallt ;), bjöd dessutom folket som såg mitt rump-rygg-plask på ett rejält skratt, och det är ju alltid roligt! :)
(Synd att jag inte har nån bild på jackan den var väldigt fin! ;) ) Byxorna är dessutom redan avborstade en gång! haha! :)

Hade!

Kram Amanda ;)

» What am I supposed to say when I'm all choked up and your okay?

Ojojoj!

Nu var det minsann länge sedan jag tittade in här och skrev, eller hur? ;) Men den här veckan har verkligen varit, och är med för den delen, fullspäckad med grejjor!
Möten hit och dit, skola, stall, ridning, läxor, marsvin, utvecklignssamtal osv... ja herregud! :)
Mitt uppe i allt håller jag på och packar inför lördagens dressyr på VRF! :D
Ska bli sjukt kul att komma igång med tävlingarna nu igen efter vintern :) Har dock noll förväntningar eftersom den lilla prickiga mannen som kallas för Zäta är helt galet pigg just nu så vi får väl se om han kan hålla sig i skinnet eller inte ;) Hoppas på det iaf!

Helgen kommer iaf bli bäst! Tävling, T på lördag, och Freja Fredag-söndag. Bara bra saker hihi :) Att jag dessutom har varit sjukt duktig på matten den här veckan gör att jag inte behövde plugga nån matte igår, inte idag, och inte fredag-söndag, wiieee! :D SKa bara plugga idrottsprov i helgen och det fixar sig nog!

Mötena har förresten gått bra :) Privatryttarsektions-möte i måndags med massa bra ideer och sådär så det blir nog bra när det drar igång. US-möte i tisdags får typ samma utvärdering, det är kul! :)
Och om man kallar utveklignsamtalet för ett möte så gick det över förväntan! Fick fina lovord från lärarna och det var verkligen roligt att höra :)

Ni får ett litet schema på veckan som varit sedan jag skrev här, bara för att jag inte kommer på nåt annat bra att skriva :)

Lördag: Red ut med J på sjukhus med två busiga hästar! :) Brukar alltid säga att Zäta var värre än vanligt efter uteritterna, men den här tar fan priset ;) Han verkligen brallade när vi kom ut på fältet! Söthäst :) gick sen på tvären hela tiden och reste sig och hoppa och höll på. Dog av garv när han körde ner huvudet mellan frambenen, brallade och pep på samma gång! :)♥ Dock gick vi typ nästan omkull när vi galopperade eftersom vi halkade (tror jag) på ett hård ställe. Tror vi hade änglavakt som gjorde att Zäta hann räta upp sig i farten! Slängde mig av och letade sår och liknande men inte en skråma! Skulle dött och fallet varit tvärtom. Knäppt nog verkade Tarzan inte ens berörd utan fortsatte bara busa! :) Rolig tur i fint väder och med fint sällskap iaf :)

Söndag: Träna för marie carlgren igen :) Bästa tränaren alltså, går alltid så bra :)

Måndag: Prs-möte i stallet

Tisdag: US-möte

Onsdag: Utveckligssamtal. Hade Zäta igen och red på banan för första gången i år! :D Fin pålle tills jag började galoppera, då tog buspållen över ;) Avslutade med massa galoppbus :)

Torsdag: Idag :)

Ja mina vänner, detta är vad jag har gjort! :)

Hade!
 
Kram Amanda :)


» A smile on your face let's me know that you need me

Åh jag är bara så himla glad idag! :D

  • Fina, superkeliga och superglada hästar gjorde min dag idag! Mysigt vare! :)♥
  • Det är våffeldagen = MUMS BIGTIME! :)
  • Fullständigt pekar fingret åt skolan idag och i morrn (y)
  • Ska ha kul med två små vänner ikväll!
  • Sjöng superfint i duschen i 20 min nyss med min fina hesa hals :P

Herregud! Allt annat som ploppar upp i skallen på mig idag/ikväll bara vänds till något positivt! :)

Förlåt att jag är osammanhängande, men när jag för en dag lever i ett totalt lyckorus tänker jag utnyttja det, så det så ;)

Lalalalala, jag är så glad! :D

Hade!

Kram Amanda :)


» Don't forget about your past, even though it's behind you

Om ni visste hur många bollar jag har i luften just nu kära vänner! Det är skola, stall, läxor, bloggar, tävlingar, vänner (T vi måste ses nån dag) och massa mer! Varför har inte dygnet typ 60 timmar eller så?

En del kanske inte vet att Hageby ridklubb har fått en egen blogg på NT's hemsida där jag och Nickan bloggar om vad som händer på klubben, kika gärna in genom att använda länken somjag fixat! ;)

I skolan är allt som vanligt. Min pluggfria kväll spenderades med samhälls och natur plugg, men nu är jag ledig från mera läxor fredag och lördag iaf, sååå skönt! :)

I morrn blir det först minidag i skolan, sen stallet och fälla mer på mina pälstroll till sköthästar ;) Herregud så jag såg ut idag efter att ha fällt dem båda grundligt! Fleecen ser absolut inte ut som en fleece längre kan jag lova! ;)ska nog träffa Lotta E där också och informera henne lite om halmpellets hihi :)

På kvällen ska jag vara med J och Filli, länge sedan! :) (Filli alltså, J var jag med i fredags ;) )men det blir nog mycket roligt tror jag! :P

Och något vi absolut inte får glömma, i morrn är det våffeldagen, wiiieee! :)


Nomnomnom, MUMS! :D ♥

Orkar inte skriva mer nu, är alldeles för trött, blev lite rörigt därför :)

Hade!

Kram Amanda

» Happy birthday to you :)


Någon som känner att den vill ta över mitt huvud? Det är nämligen till salu med huvudvärk, trötthetskänsla, nervositet inför matteprov och hela kittet! Bara att slå till! :)
Nae vars, men jag tror att jag dragit på mig någon jäkla spänningshuvudvärk som suttit i konstant sen i går :/ Jobbigt värre :(

Fast jag ska inte klaga, för idag är det en speciell dag! Lilla J har minsann gått och blivit 16 bast nu, stort grattis på dig kära vän! :)♥

dagen till ära har vi dessutom bestämt att jag ska totaldissa allt vad matteplugg innebär och i stället skriva en labbrapport och kontrollera ett engelska-arbete. Om jag gör såhär kan jag nämligen plugga matte som ett svin i skolan i morgon (lektion, håltimme, extrainsatt mattelektion) och då slippa görat hemma liksom! Och om jag dessutom gör klart labbrapporten och engelskan så är jag helt pluggfri torsdag - fredag, och det gillas! :)

Nae ni, har inte så mycket mer intressant att berätta tror jag ;) Skrev en artikel på svenskan som jag tror blev väldigt bra, bara om ni ville veta hihi! :)

Hade!

Kram Amanda :)


Födelsedagsbarnet! :) (Hihi vilken tjuv jag är!) ;)


» Out of the darkness and into the sun

Gud vilken konstig tävlingsdag det blev igår för min del!
Kände redan när jag skrittade fram Zäta att han var superpigg och framåt men tänkte inte så mycket på det då, njöt mest av det fina vädret båda två haha!
På fram ridningen sen blev det dock värre. Han var jättehård i munnen vilket jag blev stressad av eftersom det är rätt ovanligt. Okej att han brukar ligga på framåt men inte sitta fast liksom. Fast galoppen var fin :)

LB:1 clear round
Hade ingen såndär superkänsla i magen när jag red in eftersom framridningen gått som den gått, men var ändå lite taggad :) När vi väl  började vet jag inte vad som hände. Allt bara gick knäppt! Zäta blev superpinnig och slog upp ur formen flera gånger eftersom jag blev hård och stum i sitsen och händerna och vi avslutade programmet med att dra i galopp upp på hela sista uppridningen. Hyfsat ledsen var jag kan jag säga. Grät ett tag. Fick sen veta att vi trots detta skrapat ihop 59.31 % och gått clear round. Hur nu det gick till. Men saken är den att jag ändå hade kunnat vara hyfsat nöjd om det inte vore för den sista uppridningen. Den tog rätt hårt (n).

På framridningen till andra klassen var jag mest arg och ledsen. Bestämde mig iaf för att satsa och tryckte hela tiden på att han skulle vara lugn och lyssna.

LB:1 tävlingsklass
Det är här det sjuka kommer in. Var inte alls speciellt taggad på att rida den här klassen efter första som blev som den blev, men kände samtidigt att jag kan absolut inte ge upp! Kommer inte ihåg så mycket mer än att jag genom hela programmet helt ärligt satt och tänkte- lugn, lugn, rid lugnt, sakta, lugnt. Det var liksom det enda som fanns i mitt huvud. :) 
Detta gav verkligen resultat och jag var verkligen nöjd med honom efteråt! Sprang inte alls iväg eller pinnade och jag tror att mitt fokus på det lugna fick även mig att slappna av = mjukare armar = mjukare och stadigare form.
En helt avslappnad ritt helt enkelt. Då var jag en glad matte igen :)
Och ja, poängen chockade mig totalt! 66,21 %! Då blev jag glad vill jag lova! :) Kul att få se en sån bra förbättring och verkligen få den bra känsla bekräftad! :) Trodde att det var bättre än i första men inte med så mycketsom 7 %!

Slutade med att vi faktiskt vann klassen (tror det var vår första dressyrvinst). :D Och som pricken över i blev vi även bästa träningstävlingsekipage 2011! Så himla sjukt alltihop!

Tror egentligen att det är först nu, eller knappt det ens, som jag har börjat landa i allt det här :) Från att vara ledsen till att vara glad till att vara gladare än gladast! Herregud säger jag bara! :) Det är så galet.

Hade!

Kram Amanda


» Jag vill framåt, jag vill till horisonten

Hej alla glada! :)

Idag är det lördag för er som inte visste det och lördagar är chilldagar! Jag har personligen bestämt att om det inte är absolut nödvändigt så är lördagar (och fredagar) pluggfria dagar! :) Bra gjort av mig tycker jag ;)

Torsdag-fredag hände inget jättespeciellt. Var i skolan och i stallet, som vanligt dårå! ;) Igår fick Nocke sig en extre lång ompyssling på över en timme eftersom han såg ut som ett troll efter en blöt dag i hagen hihi!
Åkte sen iväg till friskis och gick på danspasset ensam men det var ganska skönt faktiskt. Kvällen spenderades hos J men våra gitarrer :) Fick även höra hennes och annas egenskrivna låt, och den var grym! Känner mig faktiskt lite stolt över att jag var den första som fick höra J's exemplar, det var roligt! :)

Idag har jag bara sovit och nu försöker jag utföra lite bra saker i mitt rum, typ städa och så ;) Ska snart upp till stallet och fixa allt för imorrn (trt dressyr), ha ansvar för arbetsdagen, och fota H och Pepsi på sjukhus.

Ja en rätt bra dag helt enkelt! :D

Hade!

Kram Amanda

 

» And girls they wanna have fun

Hej hallå! :)

Kan börja med att säga att jag är galet seg i huvudet efter första sköldagen efter fyra dagars ledigt. Knäppt egentligen men så är det, antar att jag vande mig fort vid att vara hemma (läs: i stallet :)) fyra härliga dagar hihi :)

Jao, skolan tog slut efter en halv evighet med svenska, hagatimme (aka pluggtid), lunch, mentorstid och matte i alla. Har jag nämnt att jag och matte B inte är kompisar med varandra, om inte så gör jag det nu. Började dock med en ny grej idag igen- yttervinkelsatser, och tro det eller ej, men idag hann jag klart med planeringen för första gången på en lektion sen typ jul eller nåt. Haha nae kanske ite så länge, men iaf! :)
Drygt bar att vi har matteprov nästa vecka (hjälp!) så att jag ändå måste jobba en massa hemma om jag vill skrapa ihop till ett VG. MVG är rätt kört men det har jag accepterat för länge sedan, matte har aldrig varit min starkaste sida ;) Bättre att höja kraven i de andra kurserna då enligt mig!

Stallet fick bli en snabbis och mocka och fixa lite med tävlingar bara. Har förresten anmält mig till en dressyr på Vikbolandet :) ska nog anmäla mig till hoppningen i Sörping ikväll om jag känner fört också, och det gör jag nog ;)

Jag och mina vänner sjöng på en fin liten visa i stallet idag också som vi inte kom ihåg texten på, men såhär gick den har jag tagit reda på; "Köp varm korv, köp varm korv. Härlig korv med mycket senap, köp varm korv!". Japp, korvvisan :)

Tanken var ju att jag skulle baka mitt hästgodis idag, men får se om det blir av. Ska skriva klart en engelska-summering jag inte ens börjat på och sen råplugga matte. Allt bar aför att slippa göra så mkt som möjligt i helgen och på fredag. Fredag-lördag-söndag är inte pluggdagar enligt mig :)

Nu ska jag tanka min lilla ärthjärna full med energi och glykogen (haha J! ;) ) med smarrig chili con carne! :)

Hade!

Kram Amanda



Riktigt såhär illa är det ju inte dock, men iaf :)

» Why do all good things come to an end?

Naaaeeee det är skola i morrn igen! :( Har ju haft studiedag idag igen för er som inte vet det och jag har kommit fram till att ledighet is the shit! ;)
Man, iaf jag, slappnar av fullständigt när den värsta rastlösheten har lagt sig och då kan man bara go with the flow och göra vad man vill! Läääängtar tills skolan är över för gott. Synd bara att det är ca 2,5 år kvar! ;)

Igår va en bra dag :) Superkul att hjälpa Mathilda med sina megahästar när de hoppade! (bara så att ni vet ska jag också ha en megahäst en dag, fast en derssyrpålle blir det nog då, eller en allround iaf ^^) Kände mig hyfsat liten när Curre hoppar oxrar på typ 130-140 haha! Nae, tänk om man kunder rida som Mathilda.
Efter detta åts det massa lasagne till lunch och sen borstades pojkarna rena och fina :) Hem sen och ta det suuuperlungt ett tag och leka med gitarren (y) :) Håller  på med Daughtry's September nu, mycket bra låt! :)

På kvällen blev det träning på favvopasset med E. Länge sen vi tränade tsm så det var roligt att återuppta den traditionen. Lyckad pass och asroliga kommentarer på avslappningen, typ att han var tillgänglig efter passet osv haha! :)
Hem till E sen och käkade massa mackor och kex, mums! Kollade också på hennes lilla kisse som växt som sjutton nu.

Idag tog jag längre sovmorgon än igår, åt en stor frukost och begav mig till stallet. Fixade det vanliga och sen var det dags för dressyrträning! :)
Zäta var duktig idag :) Som C sa så "höjde vi nivån" lite idag och därmed också kraven på skänkelvikningarna osv (inte vår starkaste sida, skänkelvikningar alltså, för den delen ;) ) Men det gick bra faktiskt. Galoppen var ärligt talat grym :) Superlugn och tahtmässig och vad jag såg i spegeln var formen hög och fin och inte sådär avknäppt som han kan bli. Det var roligt! :D Stretchade en trött häst efteråt inna han fick gå ut i solen.

Myste med Noak ett tag också. Har lite ångest för en sak just nu men jag antar att det löser sig till det bästa, men det problemet får jag ta när det kommer i framtiden.
Han var glad idag iaf :) Åt en massa och det gillas alltid av mig, gamle man! :)

Var duktig och tog mig i kragen och smörjde dressyrgrejjorna jag ska ha på söndag också. Testade det nya Svarowski-pannbandet på tränset och det blev jättefint! :)

Om ni vill veta en random sak, så ska jag baka hästgodis någon dag! H och M har ett recept som de fått och de var supergoda! :) Nu tror ni säkert att jag är sjuk i huvudet som smakat på och ätit hästgodis med nöje, men saken är den att den hammagjorda varianten bara innehåller: mjöl, havregryn, morot och sirap eller melass, och har man sirap så är de ju fullt ätbara för oss människor ju! Supergott iaf! :)

Hade!

Kram Amanda




















Nomnomnom haha! ;)


» Don't move on, don't move at all

Halloj! Idag är det studiedag tjoho! :D Finns inget skönare än att vara ledig och bara göra vad man vill eller hur? ;) Och vet ni vad det bästa är? Jo, jag är ledig i morrn med haha! :) Är alltså långhelg för mig nu och det njuter jag av vill jag lova!

Dagens schema ser väl ut såhär ungefär efter en sovmorgon ;) :

1. Stallet
2. Hjälpa Mathilda när hon hoppar
3. Borsta de finaste
4. Träna med E
5. Hem och chilla

Klagar absolut inte på det här, skulle vilja vara ledig för evigt om det gick, men nu gör det ju inte det dårå :/ Aja, får se det positiva i de stunder jag får i alla fall, eller hur J och M? ;)

Hade!

Kram Amanda :)


 

» Don't you ever ever feel fucking perfect?

Det borde du göra, speciellt efter idag! Är så sjuuukt stolt över min prickiga lilla häst! :) Idag var han precis lika piggis och stollig som han var igår under hoppträningen och det resulterade i två rundor som jag är supernöjd med!

90 cm clear round:
Sjukt taggad på framhoppningen och pep till och med en gång haha ^^ Hoppade sen clearrounden jättebra men med två skitstopp. Dock störde det inte mig alls eftersom jag hade en sån himla fin känsla i honom! Supernöjd! :)

90 cm tävlingsklass:
Lika taggad fortfarande, om inte mer! Verkligen letade hinder och bara flög fram :) Dubbelnollade och min dag var därmed gjord! Åh så glad jag är! :D Synd bara att vi flöt ut så mycket i svängen till sista hindret, hade vi inte gjort det hade vi antagligen fått med oss en blågul rosett hem, men skitsamma! Drog till och med till med en riktig omhoppningssväng idag, så på G var han :) Är så lycklig över våra prestationer idag! :D

Saken är den att jag är inte det minsta besviken över de två stoppen eller den lilla tidskillnaden, för Zäta kändes så jäkla glad och taggad idag! Han var pigg, han var med på noterna, han ansträngde sig, hade stora och luftiga språng både över och mellan hindrena, och vi hade jättekul, kan det bli bättre? :P
Dubbellnollan är självklart det som värmer mest och verkligen får mig att tro att han (som jag skrev igår) är tillbaka igen, kan inte ens beskriva känslan :')♥

Ett bevis på hur fräsch han var idag är väl att han dessutom gick och vann lektionsklassen med Fatima,
stort
grattis till er! :)

Hade!

Kram Amanda


Så himla duktig pojke idag! :D ♥


» Faith is the key, open the doors and board them

Jag är sjuuukt taggad inför morgondagens träningstävling i hoppning! :D Den här gången ska vi försöka oss på 90/90 så det gäller att jag verkligen bestämmer mig och rider för att vi ska få två lyckade rundor, men det ska vi få, så är det bara! :)
Mindre kul dock att vi bara är 2 stycken i tävlingsklassen, stor chans jag har mot Therese Marklund och Mimir liksom, men ändå, bara jag är nöjd med rundan så! :)
Dagen till ära ska vi vara extra fina; nya fina marinblåa schockemöhle (som jag glömt att fota-.-) ska invigas och en marinblå V-ringad till det som J  fick mig att köpa efter lite övertalning hahaha! Det blir nog bra det :) Och just det, nya tävlingspolon från gbg också, gud va fina vi blir hihi :)

I torsdags var jag och T på bio faktiskt! Såg I am number four med snygga Alex Pettyfyer och den var grym! Sjukt kul att gå på bio igen efter så lång tid och fint sällskap och godis var pricken över i't :) TAck igen för att jag fick följa med! :) 

Gårdagen bjöd på en awsome dag i skolan, bara mina favoritämnen och sluta vid lunch! Glad chey där! :) Åkte till stallet och mysborsta och sen till stan med mamma som var snäll och köpte mig nya byxor :) Råkade ju ta sönder ett par på badhuset i onsdags haha :D

Idag har jag haft stallet på fm när C var hos Celloni och sen hopptränat på em. Mycket duktig liten häst som tydligen behövde busa av sig inför i morrn haha :) Lille pojken frösökte bralla efter hindrena i början och han lyckade ganska bra faktiskt ;)
Nöjdast är jag med att vi faktiskt hittade tillbaka till den "gamla" Zäta som jag hade för länge sedan, den som hoppade allt och bara var glad. Känns så otroligt bra :')

Som sagt, i morrn tävling där jag ska sätta 2 bra 90-rundor! Ikväll ska jag vara med mormor och morfar som kommit på besök :) (y)

Hade!

Kram Amanda


Ett sånthär schabrak är det iaf :)


» Vi kan gå genom eld, bara för ikväll

Hejhej! :)

Idag har jag varit duktig enligt migsjälv! Hade ju som sagt må-bra-dag i skolan och innledde den med att gymma 2 timmar på Medley med I, biffiga kände vi oss haha! Ne, men seriöst. Det var roligt att gymma faktiskt, roligare än jag trodde, och jag bara väntar på mördarträningsvärken som jag antagligen får i morrn ;)
Det bästa var ändå när vi körde med skivstången! Jag låg och kötta som ett djur får att klara av stången + två stycken 1,25 kg vikter (notera att det endast blir2,5 kg tsm och att stången var bajstung bara den!) när det kommer fram en kille och bara:
-kan jag ta denhär?
-eeh visst...

jo då tar han alltså en vikt med 15 kg på! guud va vi skämdes då hahaha :D men jag tycker jag var duktig ändå som klarade 2.5 på 30 preps eller reps eller vad det heter. Repetitioner är det ordet jag menar iaf :)

efter gymmet var det föreläsning i aulan, och gissa vem föreläsaren var? Jo, Paolo Roberto! :) Fett coolt enligt mig och föreläsningen var galet bra så jag hade mycket roligt! fick lära mig massa bra saker också på köpet ;)
Sen var det en fotoworkshop som jag sett fram emot men som inte ledde till nåt speciellt så det var lite trist.

sen tog vi spårisen in till södertull där jag och E lämnat våra cyklar och därifrån bar det av till stallet. Borsatde länge på pojkarna och hade det bra innan jag cyklade hem i regnet, som för en gångs skull är något positivt eftersom snön smälter fortare :), på en punkad cykel!
Gick rätt bra ändå, tills jag kom till en vattenpöl. Tyckte inte den såg så stor ut och dessutom stack asfalten upp bara en lite bit fram, så jag testade att cykla igenom.
Saken var bara den att när jag var mitt i pölen märkte jag att asfalten inte var någon asfalt utan stora isflak som flöt runt i pölen som då visade sig vara ca 10 metar lång! Kände mig lite som Titanic när jag insåg att jag troligen skulla vara tvungen att sätta ner fötterna i det fina isvattnet på typ 15 cm. Men klarade faktiskt att pressa mig fram till kanten så jag klarade mig med nöd och näppe! :) Hade ju blivit lagom kul annars ;)

Imorrn blir nog en bra dag, först minidag i skolan, sen stallet lite snabbt och sen bio med bästa T, det blir lätt höjdpunkten! :D ♥
Nu ska jag väcka mina sociala marsvin som sover under skrivbordsstolen, är det tacken liksom? ;)

Hade!

Kram Amanda :)




» Oh my god, you're such a beautiful surprise!

Hejhej! :)

Kan ju börja med att nämna att denna lilla irriterande låt har satt sig som berget i mitt huvud under dagen! Gillar den inte ens så det är ju inte direkt något positivt om jag säger så ;) Det dummaste är att den ärså klämkäck! Något dåligt ska inte vara klämkäckt! Jag blir galen! ;)

Helgen som var var nog den bästa på länge tror jag! :)
Startade lördagen med att springa till stallet i vårsolen och bara njuta. dels av vädret och dels av att jag kommit igång med träningen ordentligt nu igen, så jäkla bra! :D
Red lilla Loppan Lucie i vuxen-nybörjaren och hade det roligt i 45 min. Söt ponny det där :) Fixa och dona och gick sen på styrelsens årsmöte som gick såhär fort! Snabbt och effektivt, me like! ;) Zäta och jag fick en fin liten typ placket/bricka som pris (hatar ordet pris, låter så snobbigt och pretantiöst) för att vi blev 3:dje bästa storhästekipage under 2010. Det var roligt! :D
Mumsade lite smörgåstårta innan jag kastade mig hem och sen till T :)
Hade inte setts på länge så det var väldigt lyckat med tacokväll, mellodifestival och film! Typ sorgligaste filmen dock, men den var bra!

Söndagen hade vi först US-föreläsning med Pernilla som var superbra! :) Och sen red jag Zäta i ridhuset på em. Jobbade mycket med galoppen och tillslut kunde vi kompromissa ganska bra tkr jag faktiskt, det var kul :)

Igår var det bara skola precis som idag och i morgon har vi måbra-dag i skolan! Om allt går som jag vill ska jag först träna på Medley på förmiddagen och sen ha foto hela eftermiddagen! :D

Hade!

Kram Amanda

» I'm not gonna wright you a lovesong, cause you asked for it

Känner att jag behöver ett glatt inlägg efter det förra och kan ju då berätta en rolig sak om lilla sjuka Zäta i stället :)
Denna roliga sak är att när vi rider ut och mamma går med så piper han alltid en massa! Tjuter liksom till sådär som hästar kan göra när de hälsar på varandra och hoppar oftast rakt upp i luften samtidigt.
I onsdags (det var dethär jag egentligen skulle komma till ^^) var det värre än vanligt haha. Började med att bralla i dungen vid sjukhus (och pipa såklart ;) ) och sen vara normal igen :) Kom ut på fältet ochdär låg det två människor i snön och kolla på molnen, självklart jätteläskiga!
Tanken var att jag skulle släppa honom på fältet men efter bara typ 10 meter stannade han själv eftersom det var is under snön :( Fick apdåligt samvete som fick honom att tro att vi skulle busa. Tror dock att han hade roligt iaf på hemvägen för han var mer i luften än på marken och skidåkare måste man ju pipa för! ;) Söta tokstolle! :) Roligt hade vi iaf (y) Ful som han är han han dock lärt sig att om han kan dra mig ur sadeln=ur balans om han kör ner huvudet riktigt hårt haha.

Nu ska jag säga något som inte har med hästar alls att göra (wow). Var hos tandis igår och fixa med tandställningen och sådär som vanligt, och fick veta att jag minsann ska få tandställning även i underkäken om ca 2 månader och sen efter det (lååångt efter det) ska jag kanske göra en käkoperation iaf. (kommer ni ihåg att jag berättade om såna för jääättelänge sen?) känns väl sådär men det blir ju himla fint efteråt iaf. och det är ju huvudsaken! :) 

En lite rolig grej jag och J har börjat med är att göra totalspontansaker som bara faller oss in. Igår tex, gick vi på station som jag egentligen hatar, bara för att testa (kan tillägas att vi kom dit 10min innan passet började eftersom vi egentligen skulle gått på ett annat) men det var inte roligt nu heller haha! :) Kul att bara göra tvära kast sådär iaf, skapar lite spänning i livet liksom.

Nu ska jag baka pizza med min mor och sen troligtvis se på Let's dance med H och svulla marängswisch eller hur sjutton det stavas! ;)


Hade!

Kram Amanda


Nomnomnom :)


» To the world you might be someone, but to me you are the world

Fy fasen vilken start em fick förut. Kom upp till stallet och hälsade lite på de finast pojkarna när jag hittade Zäta liggandes i boxen (det är en stor sak eftersom han aldrig ligger ner mitt på dagen). Tyckte först han var jättesöt som låg och sov men såg sen att han låg väldigt mycket på sidan, och med benen rakt ut. Fick han att resa sig och kollade lite på honom men så la han sig ner igen. Schasade upp honom igen och tänkte O shit, han har kolik! Men när han väl stod upp stod han bara och skakade hela han stackarn och värst var det vid halsen och bringan :( fick då lite panik eftersom jag var helt själv i stallet, men hörde precis hur nån kom in genom dörren och som tur var var det både Cissi, Lotta och Karin!
Var skitstressad och bad om hjälp direkt och så kom de alla tre en efter en hihi :) C kollade på Zäta jättemycket men viste inte vad som var fel så hon gick och ringde veterinären medan vi andra pysslade med täcken och vatten. Lotta trodde att det kanske satt nåt i halsen så hon stod och masserade där och plötsligt börjar han typ hulka, då blev jag rädd kan jag säga! Såg ut som om han försökte kräkas men det kan de ju inte och han såg bara så hjälplös ut :'(
Veterinären sa iaf att vi skulle longera han kraftigt men eftersom han inte kan longeras fick han släppas i ridhuset ist. Sprang rätt bra och efter det blev ha bara bättre och bättre som tur va!
Satt en timma utanför boxen och vaktade honom och såg hur han gick från ashängig till att börja röra sig, äta och dricka igen. Lyckan var fullkomlig! :) Troligtvis hade han fått en foderstrupsförstoppnig, elak sjukdom!

Usch, känner att jag har lite otur med såna här saker. Noaks megasår på knät för några år sen som tpg världens tid att rehabilitera, frejas kolik förra sommarn och nu det här. Hästar borde inte få vara sjuka tkr jag!
Är väldigt, nej extremt glad iaf över att det gick så bra som det gick och att det inte var allvarligare, vågar inte ens tänka på vad som kunde hänt om jag inte kommit just när jag kom.

                  
Man får sig verkligen en tankeställare när det händer sånahär saker och inser hur mycket de betyder! ♥

Hade!

Kram Amanda

» Marie Carlgren-träning :)

Kommer inte på någon passande rubrik till detta fina inlägg så det fick helt enkelt bli vad det handlar om, om ni fattar vad jag menar ;)

I söndags tränade jag och Zäta i alla fall för Marie igen och det gick minst lika bra den här gången! :) Verkligen supergillar Marie och hennes träningsmetoder och övningar, de är som specialgjorda för oss. Fast det är de väl lite också antar jag ^^

Den här gången hade hon ju sett oss förut en gång, vilket gjorde att vi nu kunde jobba vidare med det vi tränade på första gången (takt, form, lösgjordhet). Använde oss av ungefär samma metod för att få honom lösgjord-ta mycket i honom, ställ krav och var konsekvent och mjuk i handen. Funkade mycket bra :)
Takten satt ungefär var den skulle från början så vi kunde börja jobba lite mer med samling i söndags. Tror Zäta tyckte det var jobbigt men tillslut lyssnade han jättebra på hjälperna. Gick vidare härifrån till att öka travtempot lite men ändå behålla samma takt och form (lite knepigt först men bra sen) och slutade med skänkelvikningar, öppnor och förvänd galopp :)
Kändes väldigt kul att ändå få göra så "avancerade" saker och inte bara nöta på volterna :) Ett stort plus är att de gick så bra som de gjorde! SKänkelvikningarna var väl inte perfekta direkt, men de har vi svårt för så jag är ändå nöjd! Öppnorna satt tillslut och den förvända galoppen var stadig :)

Låter kanske som om jag överdriver hur bra det har gått men såär det inte. Allt bara stämmer när jag rider för Marie, antar att jag skärper mig och verkligen rider liksom. Dessutom är hon så positiv och ger oss så fina kommerntarer och feedback så jag kan inte vara annat än jätteglad efteråt helt enkelt :D Tror det blir lite som ett lyckorus!:)

Hade!

Kram Amanda


                                 Lille dressyrhästen! :) ♥ (med luddet på sne haha ) :)

» Som blöta akvareller

Hej folk! :)
Tänkte bara berätta att jag fortfarande lever och inte har glömt bort bloggen, har bara inte haft tid att skriva här eftersom det ha hänt massa annat. Lördag-söndag var bäs! :D Först GBG HS och sen Marie Carlgren träning, men dessa ska jag berätta mer om när klockan inte är kvart i tio ;) tror det blir torsdag fredag typ:) och kläppen förstås!

Skolan har ju börjat igen nu du...inte så värst kul. Men det positiva är ju att det inte är allt för långt till påsklovet, bara att räkna ner veckorna, bara 7 eller nåt kvar (y) :)

Tränade med J igår på favvopasset, välbehövligt efter allt tjock jag tryckt i mig på lovet haha. men på loven och helgerna får man unna sig tycker jag och J! Det är för att vi är fat kids, that loves our eating eller hur kompis?! ;)
Annars gör jag väl inte så mycket, pluggar matte hela tiden känns det som, men det är trots allt värt det, jag fattar ju och det är väl själva poängen! ;)

Nu ska jag fortsätta titta på mina fina tisdags-serier-House och Cougartown :)


Hade!

Kram Amanda