» Vi är redo!

Vi är i princip helt klara med alla förbereddelser inför imorgon nu, eller ja, för drygt 2 timmar sedan! (: Zäta har fått duscha, packningen är färdig och redo att plockas in i Nickans bil och utrustningen putsad och fin! Eftersom jag startar så sent imorgon hinner jag knoppa då innan vi åker, ganska skönt faktiskt! (: Ebba var snällis och gav mig både sällskap i stallet och hjälpte mig massor under kvällen, tack så mycket! ♥

Förut pysslade jag ihop en smarrig matsäck och gäller bara att lära in programmet det sista, men det sitter till 90 % så det blir ingen match (;

Blöt skrutt mumsar kvällsmat 

» Ovisade bilder, del 2

Fortsättning på dessa bilder. Fotat har Hillevi gjort! (:

 











 
 

» 31 augusti 2012

Känslan när man kommer till skolan och inser att man glömt bort fredagens underbara sovmorgon...
 
Behöver jag ens säga mer haha?! Självklart tittade jag inte på terminens nya schema igår innan jag gick och lade mig utan antog bara att vi började 08.10, vilket vi då inte gjorde. Jag tyckte det var väldigt tomt runt klassens skåp när jag släpat mig upp för de tre trapporna och när jag kollade schemat (av en annan anledning egentligen) upptäckte jag varför... Men aja. Bara att gör det bästa av saken och utnyttja tiden, vilket jag också gör! Bland annat med att förbereda en hel hög med inlägg här, hur låter det? (:

Det där med att släpa mig upp för trapporna var verkligen ingen överdrift. Såhär lagom till att skolan startat på allvar har jag dragit på mig en fin förkylning och det känns som om jag har hela huvudet fullt med snor och det är lite lagom svårt att andas sådär. Men det är ändå helt okej. Ingen feber eller halsont och jag har laddat upp med båda näsdukar, nässpray och tuggummi mot lock i öronen i väskan så jag är väl förberedd för en skoldag fram till 16.00 hihi!

Annars är det ganska lugnt för tillfället. Sitter i biblioteket som utan tvekan är Hagagymnasiets bästa plats. Varmt, lugnt och mysigt → perfekt för att spendera håltimmar, kalla raster under hösten/vintern eller mysa om man har tid över. (om man nu kan kalla det mysa i skolan?) Eller som i mitt fall idag då, fördriva ett klantigt misstag (; 

I eftermiddag/kväll däremot blir det full rulle! Zäta ska ridas, Aramis ska troligen löshoppas på Hageby och därefter blir det tävlingsförberedelser för hela slanten! Imorgon är det nämligen säsongsdebut för min och Zätas del, jag är sååååå taggad! :DD Lite nervös också faktiskt, men det hör till (;
 
Hörs senare! (: 

Så freaky att fota sig själv i biblioteket, skulle jag aldrig göra liksom... (; 

» Handlat på Rhodos

När jag var på Rhodos med familjen gick vi ofta in till "centrum" i Ixia under kvällarna och tittade runt i alla mysiga butiker som finns där. Mycket turistskit finns det verkligen, men tittar man lite noggrannare och framförallt kikar in i de lite mer välsorterade butikerna kan man hitta riktiga guldkorn. 
Själv hittade jag en drömfångare och tre armband som fick följa med hem, och som jag faktiskt planerat att köpa.   Armbanden sitter på på min arm dygnet runt och ger mig fina minnen medan drömfångaren hänger på väggen över sängen och hittils gör sitt jobb. Bra köp tycker jag (: 

Traditionsenligt blev det även lite handlat på tax-free, i mitt fall två parfymer som jag redan älskar. Luktar superdupergott verkligen! (:










» Hoppelihopp 26/8-12

I söndags var det Zäta-dag igen och då hade jag bestämt att vi skulle skutta runt lite på banan, mest för att känna igenom hur det kändes och för att se hur vi kändes tillsammans framförallt. Kort och gott gick jag ut från banan med ett leende på läpparna när jag var klar! Han var verkligen superfräsch och hoppade som en liten kanonkula. Avslutade på 95-100 cm och det var verkligen inga problem, så himla duktig (:
Det som gör hela passet ännu mer värt att uppskatta var att jag red utan tränare (en sådan kan behövas ibland när det slår slint i huvudet på den lille killen och jag tyvärr inte kan reda ut det själv). Men i söndags räckte det med att lägga upp ett bra grundtempo så skötte han sig exemplariskt och klippte av som ingenting. Det var bara så okomplicerat (:

Jag tycker verkligen extra mycket om att rida Zäta när han är såhär fräsch och inte har gått så mycket på lektionerna. Han har en helt annan inställning och är liksom mycket mer med på vad vi gör och piggare i huvudet. Hjälperna går igenom tydligare och han tar egna initiativ. Så positiv och glad bara, och det är den känslan jag vill ha såklart! (:
 
Åh, jag kanske är fånig som blir så glad, men jag blir verkligen glad ända in i själen när han jobbar så bra och okomplicerat, är så glad som han var i söndags och när han mår bra. Älskade vän! ♥

Några bilder som Carro var snäll och fotade! (: ↓ Han är allt bra vacker min prins ♥






» Lika barn leka bäst

Igår (27/8) fick båda jag och Zäta håret avkapat! Eller ja, han sitt hovskägg, nackstubb och öronludd. Är det något jag tycker är extra viktigt såhär inför hösten/vintern så är det att hålla hovskäggen så korta som möjligt. Inte minst för att det ser välvårdat ut, men också för att man då slippar en massa lera som fastnar och lätt orsakar tex mugg, och mugg vill jag inte vara med om! 

Själv fick jag en sax satt lite rejält i min egen frilla. Om jag känner mig obekväm med det som vanligt? Ja, det gör jag.
Jag tycker fortfarande att det känns för kort varje gång jag klipper mig och idag höll jag på att få hjärtsnörp när min frisör klippte luggen och runt ansiktet. Det föll mycket hår kan jag säga! Men efter sommaren behövdes det faktiskt och det ser ju mycket fräschare ut nu än innan. Bara att inse sanningen (; Men jag tycker himla mycket om min "nya" frisör - Ida på Trudes. Världens goaste tjej som verkligen förstår hur jag vill ha håret och är så grymt duktig. Att hon dessutom är hästtjej själv ger henne en hel hög med extrapoäng hihi!

/ tjejensomklippteavhåretmångacentimeterigår!_94

» Lördag 25 augusti 2012

Idag är det minst sagt full rulle som gäller! (:

På så sätt märks det att allt är tillbaka i gamla vanliga rutiner, men vad gör det när det bara är roliga saker som ska hinnas med?
Stallen och hästarna skall pysslas om varav Bjällis blev fixat under förmiddagen. Mimmi har nu flyttat till ett nytt stall så det är massa nya grejer jag behöver lära mig igen, när jag precis vant mig vid det gamla haha! Men eftersom Nickan bor ungefär 5 meter från stallet har jag ju aldrig direkt långt till hjälp (;

 När jag var klar hos Mims-Pims svängde jag bara förbi hemma och hämtade lördagsfika till gänget i stallet och styrde sedan kosan direkt till Hageby. Där väntade, förutom fika då haha, lite fix med tävlingssektionen, skötarmöte och planering av träningsgruppen.  

Nu har jag varit hemma ett tag, duschat, gått på hundpromenix med Ebba, och gjort mig iordning och ska alldeles strax hem till Emma för kräftskiva tillsammans med hennes, Tessans och min familj. Superkul, även om jag egentligen inte är något större fan av kräftorna i sig! Men bröden jag bakade igår blev helt grymma, om jag får säga det själv, så jag kommer nog kunna äta mig mätt ändå (; Åh jag är så taggad! Älskar dessa familjefester :D


» Ovisade bilder, del 1

Ganska tidigt i våras, när maskrosorna blommade som bäst på sjukhusfältet, var jag och Zäta uppe på sjukhus en kväll och trimmade lite i solen (: Minns att det var ett ganska bra pass och att jag fick till några riktigt grymma ökningar, vilket inte är helt enkelt med lillkillens inte jättestora gång så det var jag extra glad över. Sedan är det ju alltid extra roligt både för häst och ryttare att rida på sjukhusfältet så vi var nog lika nöjda båda två när vi gick därifrån (:

Nu har jag i alla fall lyft ändan ur vagnen och hämtat bilderna från Hillevi, så enjoy! (: Fler bilder kommer dyka upp så småningom.










» Fredag 24 augusti 2012

Idag var det faktiskt första dagen som jag hade lektioner efter schemat på riktigt, jag kanske inte skulle ha klagat tidigare i veckan i alla fall (; Vi hade trots allt till och med sovmorgon idag så lite av dagens fix hann jag göra innan jag åkte till skolan, till exempel motionera, städa rummet och ta hand om djuren hemma. Känns bra att ha det klart! På det blev det världens största frukost med bara lyx innan jag fick skjuts av Hillan till skolan, hur fränt?

I alla fall blir det en ganska lugn dag idag. Svenskan, mentorstiden, religionen är avklarad och efter potatisbullelunch är det bara matte och engelska kvar innan jag åker till Zäta för eftermiddags/kvällsmys (: När jag väl kommer hem sedan ska jag baka två bröd till en kräftskiva vi ska på imorrn och även vara med Hillevi om hon vill och kan, hoppashoppas! 
Sen blir det självklart obligatoriskt fredagsmys också, har planerat lite godsaker som ska handlas hem haha (:

NU ville bilden på Mimmsan funka helt plötsligt, så ni får se den här istället för här! (; 

» Cissiträning 20 augusti 2012

Som jag berättat tidigare hårdstartade jag och Zäta terminen med att dressyrträna den 20e. Och som jag också redan nämnt hade jag som sagt inte ens suttit på min vän på drygt 10 veckor så jag gick verkligen in med noll förväntningar om ett bra träningsresultat. Målet var ju såklart det, men det är skillnad (:
Men! Jag blev faktiskt positivt överraskad! Zäta var inte alls varken så stel, tjafsig eller stretig som jag trodde utan kändes istället över förväntan på det planet (y)

Eftersom det var första träningspasset gjorde vi inget knepigt. Fokus låg på att hitta tillbaka till där vi avslutade innan sommaren och liksom rida igång igen (hitta en rund form, lagom böjning, bakbensaktivitet osv).
För att lyckas med detta jobbade vi mycket på olika volter, öka - minska steglängd samt att ta hjälperna på ett effektivt sätt. Basic och väldigt bra! (:
Bakbenen var det lite si och så med under passet, men det berodde mest på mig. Trots att jag ridit Mimmi en hel del under slutet av sommaren kände jag mig lite ringrostig på Zäta, men det är kanske inte så konstigt? Hur som helst är det lättare att rätta till fel med sig själv än med någon annan så det löser sig nog snabbt (: 

Jag är nöjd med träningen! Hittade en mycket bättre känsla än jag räknat med och det som inte stämde tror jag beror på mig. Zäta kändes samarbetsvillig och tuffade runt och gjorde det jag bad honom om, även om det kom vissa protester ibland (; Åh jag är så himla taggad på att komma igång på riktigt nu! ((:

Fotat har Hillevi varit snäll och gjort och fler bilder kommer! (: Min fina fina kille ♥
 







» Torsdag 23 augusti 2012

Hej hopp! (:

Idag var det en riktigt trevlig dag i skolan med bara två lektioner så jag var snabbt därifrån igen, gillart hihi (: Träffade nya franskaläraren som verkligen är en färgglad prick och fick tillbaka ett prov som vi gjorde i svenskan innan sommaren, med ett helt okej resultat. Bättre än jag trodde som tur var (;

När klockan väl blev 10.35 pyste jag iväg snabbt som attan för att vara på plats på ärende nummer ett 11.15 och efter det hjälpte jag mamma fler ärenden och en riktig storhandling. Dessutom blev jag bjuden på lunch ute och det var supergott (:

Under eftermiddagen och kvällen har jag haft jour i stallet tillsammans med Hillevi (: Eller ja, stallvärd heter det egentligen men jour är enklare. I alla fall handlar det om att ha ansvar för stallet med lite allt möjligt, till exempel eftermiddagsfodring, barnlektioner, in/utsläpp mm. (att vara stallvärd är ingår på sätt och vis i fodervärdskontraktet) Idag stod bland annat longering av en duktig Aija-bebis och ridlekisteori på schemat, och jag kan inte annat än tycka om barnen i "min" grupp, sååå söta! Pricken över i var en riktig hejdå-kram, så himla gulligt (: 

Zäta fick en timmes borst och mys idag också (: Men jag får rycket på något jäkla ogräs som finns i hagarna! Stackarna har prickar och knottror som kliar som tusan men nu har klådan spridit sig till resten av kroppen också :( Får se om jag kommer på något knep för att få det att lindras, annars får jag väl bara försöka hålla knottrorna rena och klia åt honom. Plutten :(

Imorgon är det äntligen fredag och det ska bli skönt med helg, just helgerna är ju alltid lite speciella och nu när vi faktiskt (hur tråkigt det än är) går mot höst ser jag fram emot att krypa ihop i min onepiece framför tv:n efter långa stallkvällar. Det är verkligen något jag tycker om, men än är det några veckor kvar innan kylan kommer på riktigt som tur är! (:

Nu blir det duschen och cookies-bak innan jag hoppar i sängen, kakburkarna behöver fyllas på efter sommaren då de stått tomma (:

» Jennyträning, första hoppningen

I tisdags tog jag och Mimmi ett kliv framåt tillsammans och åkte på vår första riktiga hoppträning.
Hemma på Hageby höll Jenny Björn hoppträning så vi hoppade (haha!) in i den gruppen och ska även vara med nästa gång.

Mimmi och jag var verkligen ett knepigt ekipage under den här träningen. Jag hade aldrig hoppat hästen förut och Mimmi sjäv hade inte hoppat alls på ca 12 månader, vi var ganska ovana med varandra på det planet alltså! Därför blev det, precis som under Cissiträningen med Zäta, en träning med noll förväntningar och tanken var att endast börja hitta lite knappar.

Jobbet för dagen var en trehinders S-båge över medellinjen där vi skulle hitta och hålla ett jämt flyt mellan alla hinder. En övning som jag säkert hade klarat utan några större problem tillsammans med Zäta. Och ja, vad ska jag säga mer än att jag var så missnöjd med mig själv efter passet?
Jag tyckte inte att jag hittade något flyt som varade några längre stunder, lägena fram tlll hindrena stämde sällan och jag kände mig bara hängig och flängig. Vi avslutade med en lite högre bana och då gick det lite bättre. Vi fick till ett riktigt fint språng över en oxer och det stämde bättre överlag. Men ett kanonsprång på en hel träning är jag inte nöjd med. Gissa då om jag blev förvånad när Nickan kom fram skinandes som en sol när vi var klara och var  jättenöjd med vad hon sett och inte alls hållt med mig när jag berättat hur jag känt. Smått skilda åsikter där haha!

När jag sovit på saken och tänkt lite har jag istället kommit fram till att det kanske var bra att börja på min botten.  På så sätt kan vi bara gå framåt och det var trots allt inga superförutsättningar vi kom med till träningen. Men huvudsaken var att Mimmi som är lite hoppgalen i grunden hade roligt, och det kan jag lova att hon hade med tanke på hur hon klippte av hihi (: Bara att blicka framåt och fortsätta träna. Det kan ju bara bli bättre nu! 
 
Här skulle det vara en bild som ni kanske förstår, kul att det funkar osv... (;

» Onsdag 22 augusti 2012

Idag har det varit en riktigt lustig men också riktigt bra dag! Jag hade endast en lektion i skolan och denna började inte förrns 14.40 vilket gav mig en hel del tid att göra vad jag ville på idag (y). Hann bla med både sovmorgon och träning innan jag till slut begav mig iväg till skolan i alla fall. 
Väl där visade det sig att jag istället för 80 minuter endast hade 20 minuters lektion, så det var ju snabbt avklarat det med haha! 

Eftermiddagen och kvällen har spenderats i stallet (: Eftersom Zäta åt när jag kom fördrev jag tiden med att läsa Hästhållning i praktiken tills han var färdig, och då blev det borstmys. För en gångs skull tyckte jag att han var riktigt fin i pälsen redan innan jag satt igång, härligt! Idag var han på riktigt myshumör min lille kille och därför gick tiden alldeles för fort fram tills hans första lektion. Trååkigt, idag hade jag kunnat borsta hur länge som helst!
Passade sedan på att göra lite förberedande jobb inför helgen innan vi i fodervärdsgänget hade ett "dag-bytar-möte" där vi helt enkelt försökte hjälpas åt att byta foderdagar med varandra för att alla skulle bli så nöjda som möjligt. Jag fick ihop i princip allt jag ville (måste bara prata med en icke närvarande) så jag är jättenöjd! Ni är verkligen bäst! ((:
 
Nu tillslut har jag kommit hem, ätit middag och landat i mitt rum. Jag kan ju tycka att 20 minuter om dagen i skolan räcker ganska bra haha! (; 
Mitt vackra hjärta ♥

» Måndag 20 augusti 2012

Igår drog skolan samt vanliga rutiner igång igen och det med dunder och brak! Helt plötsligt kändes det som om jag hade miljoner saker surrande i mitt huvud på mindre än 24 timmar och jag kan ärligt säga att det var lite överväldigande en stund. Från sommarlov som avslutats med jordens slappaste vecka till rå vardag, pang på rödbetan så att säga (;
Att det dessutom körde ihop sig lite under eftermiddagen när jag hade mer än jag trodde på gårdagens kalender gjorde inte saken bättre direkt. Men allt löste sig bra till slut och när jag trampade hem efter terminens första styrelsemöte var jag pigg som en lärka och bara väldigt glad. Älskar verkligen min lilla klubb och de fina människor som finns där! ♥
Nu vet ni i alla fall varför det gapade tomt här igår (:

Förutom gårdagens minikaos har jag hunnit med roligheter också! Precis som jag trodde blev det ganska tajt mellan stallet och födelsedagsfirandet. Hoppade in och red en av ridskolans nya tjejor, ett femårssto vid namn Aija, och det var en riktigt trevlig prick (: Ganska spänd till en början men när hon fann sig i vad jag pysslade med blev hon riktigt mysig. Glad och positiv, kommer nog bli superbra så småningom (: 
Under kvällen firades Hillevis nyligen fyllda 18 år och i sann Hillevistil hade jag, Johanna och Emma fixat både Mc Donalds- och chokladbuffé hihi! Kvällen blev riktigt lyckad och som vanligt hade jag det bäst med mina vänner ♥

Förresten så finns det en fördel med att de vanliga rutinerna dragit igång, och det är en stooor en, nämligen att foderterminen också startade igår :DD
Zäta och jag startade hårt med dressyrträning och med tanke på att jag inte suttit på honom på ca 10 veckor gick det ganska bra! Jag kände mig lite ringrostig men Zäta var inte alls så stretig och tjafsig som jag hade väntat mig, toppenbra! :D Mer om detta kommer när jag har knipt några bilder från Hillevi som var go och fotade (:

Idag är det skoldag som vanligt, det suger att börja med schemat direkt..., men vi mjukstartar iofs med att sluta vid lunchen 12.30 så det är ju alltid något. Förresten händer det något spännande ikväll, men det får ni också veta mer om senare (; 
- Fina fina Rhodos!

» Hello Sweden!

Kalimera mina vänner! (:

Nu har jag spenderat lite mer än tolv timmar på svensk mark och jag längtar redan tillbaka till fina Grekland, med andra ord precis som vanligt när jag kommer hem från en grymt bra resa (; Och precis som jag trodde kändes det både lite skönt att komma hem samtidigt som det var tråkigt. Speciellt eftersom vi möttes av gråaste gråa Norrpan på flygplatsen... Men i alla fall! Mer om Rhodos kommer ni att få läsa under veckan (: 

Kvällen igår spenderades med att packa upp väskorna och stuva undan allt som inte skulle tvättas osv i garderober och skåp. Är det något jag tycker är skönt när jag kommer hem är det att snabbt som ögat få ordning på alla tusen prylar som tyck ha förökat sig i resväskan när jag varit borta, hatar att ha sådant liggande och inte orka ta tag i det när det har legat på rummet på en vecka. Bättre att göra det direkt innan jag hinner ångra mig haha. 
När jag var klar blev det lite familjemys i soffan innan alla ramlade ihop i sängarna efter resdagen.
 
Idag startade jag med en löprunda på lite mer än tjugo minuter och har sedan dess tagit en iskall dusch för att kyla ner huvudet som kokade när jag kom tillbaka, ätit hemmafrukost (stoor omställning mot hotellfrukost hihi) tagit hand om djuren och mer eller mindre haft hemmaspa, hur fjompigt det än låter. Och med risk för att låta ännu fjompigare skyller jag detta på att håret inte direkt mår som det förtjänar efter en veckas sol, salt och klor samt att jag gärna vill behålla den bränna jag lyckats skrapa ihop lite längre än några dagar. Så är det med det (:
Känns ju dock halvmuppigt att göra sådant innan jag åker till stallet, men eftersom jag inte vet hur eftermiddagen kommer se ut mer än att jag troligen kommer vara fullt uppbokad med att fira en viss vän (sug på den duu!(; ) fick jag helt enkelt göra det när jag hade tid. Var sak har sin tid som det så fint heter haha!

Men nu, Zääääätaaaa! ♥♥

» Sista dagen

Jag befinner mig på Rhodos, detta är ett tidsinställt inlägg (:
 Idag är det sista dagen på Rhodos vilket troligen känns ganska trist. Jag brukar alltid känna att jag inte riktigt vill åka hem när jag har varit och haft det bra, men innerst inne längtar jag ändå lite efter hemma och framförallt Zäta och mina vänner (; 

Förhoppningsvis har jag fotat en hel del kan bjuda på massor av roliga inlägg om resan, hörs snart! (:



» Det här visste ni inte om Zäta

Jag befinner mig på Rhodos, detta är ett tidsinställt inlägg (:
 Ni har fått veta lite knasig fakta om mig, men visste ni detta om Zäta...

♥ Favoritgodiset är Kraffts morotspellets?
♥ Han kan hoppa rakt upp i luften när något blir för tråkigt eller tar för lång tid?
♥ Han alltid vill dricka ur slangen när han duschas?
♥ Han kan "pussas" på kommando, om han är på rätt humör (;
♥ Han piper när han blir upphetsad och tycker något är roligt?
♥ Jag var och är Zätas allra första skötare och att vi har hållt ihop sedan dagen han kom till Hageby?
♥ Ett utan favoritställena att klias på är mellan ganascherna?
 
Hade ni koll på detta? Kanske till och med bättre koll än på mig? (:

» Fotografering Fasa, del 2

Jag befinner mig på Rhodos, detta är ett tidsinställt inlägg (:
 Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor 18-55 mm
 





» Tips!

Jag befinner mig på Rhodos, detta är ett tidsinställt inlägg (:
 Jag vet att jag har tjatat om det här tidigare, men det är värt att tas upp igen! Och det jag tänker tjata och tipsa om är Hippsons kategori med ridövningar! Det är så himla smart och perfekt om inspirationen tryter inför ett pass. Här kommer jag hämta mycket inspiration under hösten! (:

Bildkälla

» Ännu en 18åring :D

Jag befinner mig på Rhodos, detta är ett tidsinställt inlägg (:
Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller ännu en utav mina fina vänner hela 18 vuxna år! Ett megagrattis till dig och jag hoppas du får en toppendag! ♥

 

» Wierd facts

Jag befinner mig på Rhodos, detta är ett tidsinställt inlägg (:

Visste ni att...
 
♥ Jag är extremt rädd för harkrankar?
♥ En utav mina favoriträtter är något som bara min farmor har receptet på och som kallas för "hundmat"?
♥ Jag döpte mina första husdjur (två gerbiler) efter två killar jag tyckte var söta?
♥ Jag har gått i gymnastik?
♥ Skulle ha hetat Matilda om inte mina föräldrars kompisar döpt sin dotter till det precis innan jag kom?
♥ En utav mina favoritfilmer är Bröllopsduellen?
♥ Hästar har funnits i mitt liv från första dagen och jag har ridit sedan jag var tre år gammal?
♥ Jag tyckte att namnet Amanda var superfult och lät som ett pojknamn när jag var liten?
♥ Jag inte kunde säga "kratsa" när jag var liten utan sa att jag ville "kraffsa hovarna"?
♥ Jag är helt tokig i lussebullar?

Nå, var det någon som redan visste om något av detta? (;

» Fotografering Fasa, del 1

Jag befinner mig på Rhodos, detta är ett tidsinställt inlägg (:
 Här  hintade jag om att jag under förra tisdagen hade hittat på något ganska speciellt, och denna speciella sak var riktigt rolig; nämligen mitt första riktiga fotojobb! (:
Jag fick i upprdag att fotografera porträttbilder på Cissis (min tränare) unghäst och det gick över förväntan. Hon var minsann en riktig pärla och posade både snällt och snyggt för mig och kameran. Oerhört duktig och minst sagt fin häst!

Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor 18-55 mm
 







 

» Underbara Rhodos!

Idag kommer äntligen en dag som jag har längtat efter hela sommaren lång, för idag åker jag till Rhodos! :DD För två år sedan var jag i Rhodos med familjen och bodde på ett hotell i Ixia som vi verkligen tyckte om och det är också där jag kommer hålla hus under den kommande veckan.

Grekland ligger mig lite extra varmt om hjärtat när det kommer till utlandsresor. Inte bara på grund av det underbara maten (grekisk maaaaaat ♥) utan också på grund av de fina omgivningarna och en väldigt häftig historia. Det trodde ni aldrig att ni skulle få höra en historia-hatare säga va haha?
 
Jag verkligen läääääääängtar efter sol, bad och värme! Något vi intevarit direkt bortskämde med under den här svenska sommaren (; Det kommer bli uderbart (: Relax mode - on!


Bildkälla

» Ett halvår senare...

När Zäta bytte box någon gång i julas behövde såklart även hans plaketter flyttas, något som skulle visa sig vara ett mycket större jobb än jag trodde.
Att ta ner dem från den gamla boxdörren var det inga större problem med, bortsett från att jag råkade ta sönder en utav våra DM-plaketter (buhu!). Men sedan tog det skruv, bokstavligt talat haha!
Bitsen (heter det så?) på skruvdragaren passade nämligen inte riktigt till skruvarna vilket gjorde att det endast gick att använda den en gång på varje skruv om det skulle fungera. Självklart gjorde det dock inte det och för att göra en lång historia kort gav jag upp efter att ha fått skruva i två plaketter på den nya dörren för hand.

Efter det nederlaget (haha) rann det hela ut i sanden och under hela vårterminen har endast två plaketter suttit uppe på den nya boxdörren.
Men när hästarna nu kom tillbaka efter sommarbetet tog jag mig i kragen, hittade mirakulöst en bits som passade skruvarna hyfsat bra (ni anar inte hur mycket jag har letat!) och smackade upp alla plaketter och skrev lappar till de som sakande! Så nu sitter de där de ska. Efter ca 6 månader gjorde jag jobbet lite i taget på 3 dagar och nu kan Pricken glänsa över dem igen. Bättre sent än aldrig! (:


» Torsdag 9 augusti 2012

Trots att jag inte riktigt visste vad dagen skulle utvecklas till i förmiddags har den varit riktigt bra (: Jag känner mig mycket friskare idag trots att jag inte ätit några medeciner  och det bådar minst sagt gott, härligt!

I förmiddags pep jag och Emma iaf iväg till stallet och där fick jag ganska mycket bra gjort. Mötte bl.a upp Fatima för att fixa inför Pållestollarnas Pay and jump och det verkar lösa sig bara bra. I princip bara rosettfix kvar nu så är vi klara med vår del av jobbet (; Satte även upp mina sista plaketter och pratade med stjärnan innan det var dags att åka hem igen. Han var både jätteglad och supergosig idag! Myskillen ♥

När jag kom hem tog jag tag i en hel massa saker som jag har tänkt på ett tag nu. Att kolla upp en massa datum och hålla tummarna för att de skulle passa ihop var en av dessa och tro det elr ej men det verkar de göra, wiiiee! :D Det är mycket som ska passa ihop nu under hösten, men eftersom det bara är roliga grejer känns det bara galet bra, trots att kalandern kommer att vara totalt fullspäckad! (;
Jag har också börjat kolla på höstens tävlingstermin och jag är minst sagt taggad nu. Efter sommaruppehållet vill jag ut på banorna igen och även komma igång med hårdträninen. Tur att det inte är allt för långt kvar tills jag har min första foderdag! 

Strax kommer jag bege mig iväg för att handla tacos-ingredienser tillsammans med Emma och Johanna för att sedan krascha hemma hos någon för mat- och filmkväll där förhoppningsvis hela HEJA-gänget deltar. Svårslagen kväll (:
 
Dagsfärsk bild på min pärla. Gryyymt suddig men jag tror ni överlever (;

» Full rulle 6-8 augusti!

Hej mina vänner! :)

Sedan Zäta kom hem har det verkligen varit full rulle under de här fyra dagarna! Att jag i samma veva höll på att dra igång en megaförkylning har inte direkt hjälpt... i tisdags hade ag så ont i kroppen att jag hade svårt att röra mig och kände mig fast i en 80-årings kropp. Då blev vanliga stallsysslor som att mocka och packa hö grymt tungt och att rida var verkligen inte trevligt, men det fick gå ändå. Jag kunde ändå inte hålla mig hihi.
Hur som helst mår jag mycket bättre idag efter att ha hällt i mig diverse äckliga medeciner, jag har verkligen inte varken tid eller lust med att vara sjuk nu!
 
Att hämta hem hästarna i måndags gick riktigt bra. Zäta knallade snällt in i transporten och följde med hem utan att konstra, vilket var skönt. Dock har den lille mannen skaffat sig ännu mer egen vilja under sommaren och med egen vilja kommer också hyss ala Zäta. Missförstå mig inte, såklart vill jag att han ska ha en egen vilja, men när han går överstyr är det inte roligt. För att vara så pass liten är han fruktansvärt stark. Att arbeta från marken är därför något som står högt på min lista i höst  (:

I tisdags mådde jag som sagt inte särskilt bra men åkte ändå till både Zäta och Mimmi för att fixa lite och rida den senare. Efter att ha kraschat i soffan en timme och därimellan och knappt kunnat resa mig därifrån for jag iväg på något ganska spännande för min del, vad det var kommer ni få veta inom en snar framtid (;
Kvällen spenderades tillsammans med Sanna, Tessan och Emma hemma hos Sanna och det var en väldigt bra medecin. En supermiddag och sedan Dirty Dancing snurrandes på tvn satt verkligen fint!
 
Gårdagen bjöd på lite av varje. Först sovmorgon, sedan fotofixande och pyssel med lite av varje innan jag åkte upp till stallet för att ha terminens första US-möte. Jag tycker verkligen om mitt US-gäng och när energin var så härlig som den var på mötet igår kan jag inte annat än bli riktigt taggad på ännu en termin, härliga Pållestollar ♥ Efter mötet hann jag inte mycket annat än att ge Zäta en snabb puss och lite godis innan jag, Johanna och Hillevi begav oss hemåt i regnet. Spenderade även kvällen med dessa tjejer och det var grymt som vanligt!
 
Hur dagen ser ut idag vet jag inte ännu, men om jag inte har helt fel så kommer det bli en del fixande och "jobb" när jag kommer hem från stallet sedan. Men först - Prickedipp och US-fix (:

Upptäckte nu att det blev ett ganska långt inlägg, men då är ni uppdaterade och om du har läst hela vägen hit kan du få en guldstjärna i kanten! (:

Bästisarna på sommarbetet (:

» Rätt svar

För ett par dagar sedan visade jag er bilden nedan och undrade om ni kunde lista ut vad det var som inte riktigt stämde. Rätt svar är att det döljer sig ännu ett litet djur under hunden, nämligen ett väldigt sömnigt marsvin! (: Inte helt enkelt att upptäcka va? (;



» Idag hämtar jag hem min prickiga prins (:

Idag är dagen med stort D för idag kommer äntligen min bästis hem igen efter fem långa veckors sommarbete, som jag har väntat och längtat efter honom! (: ♥


» Girl's weekend out

Idag åker jag och mamma iväg utan killarna för att ta en riktig tjejhelg i huvudstaden! (:
Bussen lämnade Norrköping så tidigt som 06.50 imorse och på schemat står tjejmys, stockholmsvandrande, mycket gottigheter, shopping (har en lista på både stort och smått som jag skulle vilja ha med mig hem hihi) och det kanske bästa av allt; en hotellnatt! Att bo på hotell är enligt mig så himla lyxigt och för mig som har blivit en riktig sucker för frukost så är en hel frukostbuffé rena drömmen. 

Jag är riktigt taggad för en grym helg! ((:

-Bildkälla

» Finn ett fel

Någonting står inte riktigt rätt till på bilden, är det någon av er som kan upptäcka vad? ((;


» 1 augusti 2012

Idag har jag kickstartat augusti på bästa möjliga sätt och jag hoppas av hela mitt hjärta att månaden, eller ja resten av året faktiskt, fortsätter i samma anda! Idag har nämligen mina timmar fyllts av god mat, träning,
skratt, fina vänner, mycket häst, familjemys ja you name it. Allt som gör livet värt att leva (:♥

  
 
 
- Blandade bilder, nya som gamla. Mimmi får tyvärr ha sin minibild eftersom jag inte har
någon annan på henne (;
 

» ♥

There's no place as good as when I'm with you ♥