» Hoppehästen

Vet ni vad jag och Mimmi gjorde igår kväll efter att jag slutat jobbet? Jo, vi skippade dressyrutrustningen med vita damasker och långa sadelkåpor och klädde istället på oss hopputrustningen och tog oss ett ordentligt hoppass i ridhuset! Det kanske inte låter så märkvärdigt för de flesta av er men har man inte hoppat på flera månader så var det ganska spännande! (: Ska jag vara ärlig så hade vi faktiskt inte hoppat sedan vi var på Strömsholm, alltså i mitten av juli, och det är ju ett ganska bra tag sedan *hosthost*.
 
Eftersom jag hade lite tur var det hoppdag på ridskolan igår, vilket innebär att alla lektioner under dagen hoppar, och med ännu lite mer tur och smart planerande kunde jag låta den första lektionens bana stå kvar hela dagen och därför slippa släpa fram en massa hinder själv på kvällen. Därför var det bara att göra iordning Mimmsan så snart jag slutat vid 17och sedan sätta igång att rida. Himla skönt och tidssparande! (: Efter en uppvärmning med mycket övergångar och galoppjobb tog vi några småsprång mest för att se om vi tog oss över, men det var inga problem och vi kunde ganska direkt sätta igång med att hoppa mer ordentligt.
 
I det stora hela är jag positivt överraskad över hur bra det gick! Visst var vi lite ringrostiga, men det gick mycket enklare än jag hade väntat mig att hitta tillbaka till känslan vi hade under de sista hopplektionerna på Strömsholm. Nu tycker ju Mimmi i och för sig att det är väldigt roligt att få hoppa över pinnar, men ibland gör hon det hellre än bra och då gäller det att piloten inte är där och petar för mycket - då blir det tvärstopp - Mimmi vill klara sig själv (; Efter en stunds trimmande tyckte jag ändå att vi var på plats ganska bra igen och det var en väldigt svettig, men väldigt glad, Mimmi som fick en dusch innan det var dags för nattning (:
 
Idag ska vi också göra något vi inte gjort på väääldigt länge, nämligen hopptävla! Klubben anordnar idag KM i hoppning och vi ska faktiskt vara med och hoppa en klass i LD. Därav provhoppningen igår hihi! Eftersom landet ligger som det gör har jag inga som helst förväntningar på dagen utan rider bara för skojs skull. Därför är inte det minsta nervös men faktiskt himla taggad på att se hur det går för oss. Det ska bli roligt i vilket fall, och glöm inte att hålla tummarna för oss! (:
 
Gårdagens trötta men väldigt nöjda dressyr -  hoppetjej! ♥

 

» Stora skillnader

Kontrasterna mellan mina två jobb är ibland nästan brutala. Om jag jämför min dåliga måndag när en elev ramlade av, hästarna inte var särskilt snälla och allt bara gick fel, med dagens heldag på E.on-kontoret kan jag inte låta bli att skratta!  Idag är mitt största problem att jag  inte kan skrolla ordentligt med musen och glider på tangentbordets shiftknapp för att jag har plåstrade fingrar. Det är jobbigt att jobba på kontor! ;)
 
 

» Vilken jäkla dag!

Äntligen har jag landat i min säng efter en minst sagt aktiv dag! Startade som vanligt veckan med skivstångspasset kl 06:15 och sedan dess har dagen gått i ett. Med andra ord sjutton timmars aktivitet och jag tycker det är helt okej att vara trött nu!
 
Idag åkte jag nämligen inte hem efter att ha varit på friskis som jag brukar, utan trampade istället vidare till E.on. Idag började nämligen min andra riktiga anställning och den på E.on via bemanningsföretaget Manpower. Så från och med idag och ett tag framöver är jag dubbeljobbande med 60% på ridskolan och 50% på E.on, och det känns faktiskt kanonbra trots att det innebär 110% totalt :) Jag kommer till största del jobba med samma uppgifter som jag haft under somrarna (dokumentation) och får dessutom jobba med en av mina gamla sommarjobbskompisar och jag tror som sagt att det här kommer bli väldigt bra! 
 
Efter E.on var det bara att åka vidare till nästa jobb och vara på ridskolan mellan 14 och 19. I vanliga fall tycker jag ju att måndagarna är de bästa att jobba där men just den här måndagen går nog till världshistorien som en ev de allra sämsta... Utan att gå in på för många detaljer kan jag sammanfatta dagen med att jag har varit sjukt stressad, jobbat för tre personer stundtals, bråkat med bitska ponnyer som tycker att lektionsryttare är den godaste middagen, seeegat mig igenom ett styrelsemöte trots att jag bara ville hem så fort som möjligt efter jobbet (förlåt styrelsekompisar för att jag nästan sov) och varit med om en avramling av en elev som fick mig att känna mig som världens hemskaste människa. Så dåligt samvete som jag hade och så dåligt som jag mådde just då var fasen inte roligt. Att jag sedan vet att det absolut inte var mitt fel att det blev som det blev är en klen tröst,  speciellt när jag känner mig otillräcklig och omständigheterna får mig att känna mig elak som är fullt frisk och har en fungerande kropp. Och ska jag vara helt ärlig gick det så långt idag att jag bröt ihop en kort stund när jag fick vara ifred. Då är det tur att jag har så fina människor runt omkring mig,  ni är guld värda! ♥
 
Nej! Den här måndagen har verkligen inte varit någon höjdare så därför tänker jag somna ifrån den nu och vakna upp och ta nya tag imorgon!  Då ska jag starta dagen med morgontrimm av min fina tjej, det blir grymt! :)
 
 

» Nostalgi

Äter lunch på jobbet och känner mig som tio år gammal igen med ridskolans Wendytidningar som sällskap ;)




» Update!

 Här händer det inte mycket hörreni! Dagarna går i ett just nu och livet leker (: Men efter att ha fått lite skäll (haha) för att jag har uppdaterat bloggen så dåligt de senaste dagarna, vilket jag kan hålla med om, för ni en genomkörare med hur de senaste dagarna har sett ut!
 
I söndags fyllde jag nitton år och hade en helt otrolig dag! Den startade med en lång barbackatur på Mimmi och fortsatte sedan med underbart väder, familjemys och alldeles för mycket att äta haha. Har nog aldrig somnat så mätt som jag gjorde då men så ska det vara när man fyller år!
 
Måndagen fylldes av en morgon på Friskis med mitt skivstångspass, hemmafix, jobb mellan 14 och 19 för att sedan spendera kvällen tillsammans med den bästa ♥ 
 
Tisdagen bjöd istället på en lugn jobbmorgon, en lövig löptur och sedan tjejkväll med hela HEJA-gänget som var söta och firade mig genom att bjuda på kvällsfika på världens mysigaste fik Café Kuriosa och ge mig en helknäpp men väldigt rolig present. Jag fick nämligen ett "presentkort" på ett vi fyra ska boka in en kväll med middag och squash haha! Jag har aldrig testat på squash så det ska bli väldigt spännande (;
 
Igår var det onsdag och som vanligt betyder det ledig dag (: Därför passade jag på att ta sovmorgon innan jag tog tag i dagens städning och matlagning. Vid tolv kom Nickan och hämtade mig för dressyrträning med Mimmsan och det slutade med att vi var i stallet i mååånga timmar. Så himla mysigt i höstvädret. På kvällen mötte jag upp Tessan för ännu mer födelsedagsfirande och avslutade kvällen med bio. Bra dag!
 
Sådär, nu är vi i fas igen hihi! Den här dagen har hittills innehållit gymträning, möte på Manpower där jag skrev på mitt anställningskontrakt (wiiie!) och nu är jag hemma och laddar om för att jobba 12 - 19.30. Efter det ska jag skynda mig hem så mycket jag kan för att hinna umgås med bästa igen innan vi båda somnar (:
 
Två instagrambilder från veckan får vara dagens bilder. 1. Anställningskontraktet hos Manpower 2. Från löpningen i tisdags, mysigt eller hur!
 
 

» Underbar födelsedagsmorgon ♥

Såhär hade jag lyckan att få starta min nittonårsdag i år. Tidig morgon, krispig kyla, mysigt höstväder, varma kläder, fleecetäcke och en lååång barbackatur på världens finaste tjej - så spenderade jag min födelsedagsmorgon och det var verkligen helt underbart! Sådär så man blir alldeles lycklig och lugn ända in i själen.
 
Att få vara helt ensam på hästryggen med en soluppgång i morgondimman och ett par spetsade öron som utsikt med en helt knäpptyst skog runt omkring och att bara få njuta av det tillsammans med en pigg och glad bästishäst - det kallar jag en helt underbar födelsedagsmorgon. Oslagbart! ♥
 
 

» Nackdelen med hästar på hösten

Att jag verkligen älskar mitt jobb är väl inte direkt någon nyhet? Men det finns dagar då jag kan fundera så smått över varför jag valt att göra hästar till en sådan stor del av mitt liv. Till exempel dagar när det har ösregnat - regnet har gjort hagarna till ren lervälling - hästarna sätter vinterpäls - rullar sig i leran - rullar flera gånger - och kommer in såhär - som riktiga lerbollar ↓
 
 
De dagarna är inte fullt så roliga att jobba i stallet som de flesta andra... Om man inte tycker om att ha grusdamm mellan tänderna, få sina marinblå kläder att byta färg till grå/beige/smutsbrun och att plocka torkade lerklumpar ur håret vill säga (; Men det kan det vara värt!
 
Fast det skulle ju inte skada om de var liiite renare idag... ♥

» Guldstjärna till Mimmi

Klockan 07 i söndags morse styrde jag kosan till Jägmästargården i närheten av östra husby för att ta morgonpasset med Mimmi och hennes kompisar och trimma damen på banan innan jag fortsatte söndagen med andra planer. Jag vet att många tycker jag är knäpp som åker så tidigt, men morgonmänniska som jag är tycker jag mycket bättre om att ta stallet på morgon, eller sent på kvällen, än mitt under dagen. Och idag skulle jag ju även iväg på förmiddagen så det stödjer mig lite det med haha.
 
Hur som helst kom jag fram ungefär tjugo över och möttes av desto tröttare hästar. Bimi och Bella tittade slött på mig när jag öppnade stalldörren och Mimmsan låg till och med och sov, söten! Därför tog jag det lite lugnt med dem och passade på att mocka medan de åt så att de skulle få vakna till lite långsamt och för att Mimmi skulle smälta maten innan vi tog tag i trimmandet. 
 
Om ridningen har jag inte så mycket mer att säga än att Mimmi var värd en stor, fet guldstjärna. Det är länge sedan hon kändes så fin som hon gjorde då och långa stunder satt jag bara och njöt. Nästan så att jag ibland bara kunde åka med för att hon gick så bra, underbart!
 
Min tanke var från början att "idag (i söndags då) ska vi verkligen jobba loss varenda liten spärr, whatever it takes" ungefär, men det visade sig ju vara väldigt mycket lättare än jag trodde. (: För mig blir det ofta så när jag rider. De dagar jag är förberedd på att få jobba häcken av mig förvånar Mimmi mig med att vara en riktig pärla och tvärt om. De dagar jag är trött och seg passar hon på att utnyttja situationen och smita så mycket hon kan, vilket jag i och för sig kan förstå haha. Jag får helt enkelt vad jag förtjänar (; Med andra ord får jag tillbaka samma mynt som jag ger till Mimmi och vips så är vi tillbaka till det här som jag skrev om för ett tag sedan. Jag säger samma sak igen - jag älskar att utvecklas och se resultatet av det jag gör. Speciellt dagar som i söndags!
 
Svettig söndagstjej från Instagram (: Följ mig där på amandakennmark.
 

» Ny månad - nya erfarenheter

För en vecka sedan slog kalendern om till oktober och ingen kan vara gladare över det än jag. Fina, underbara, härliga oktober som av flera anledningar är en klar favoritmånad för mig. Inte minst för att jag fyller år den trettonde, nu på söndag alltså hihi :)
 
Den sista tiden har jag funderat mycket på hur mycket som har hänt i mitt liv de senaste månaderna. I juni tog jag studenten och sedan dess har jag gått ridledarutbildningen, fått en fast arbetsplats, utvecklats otroligt mycket som person, träffat massor härliga människor som hjälpt mig med den biten, träffat en annan himla bra människa, och snart står jag med ännu ett jobb. Igår förmiddag var jag nämligen på anställningsintervju på Manpower, mitt livs första intervju som verkligen är viktig och jag måste säga att det kändes väldigt bra!
 
Så på drygt fyra månader har det hänt otroligt mycket i mitt liv och jag tänker se till att oktober fortsätter i den stilen, om inte ännu bättre! För efter ett september som till stor del verkligen inte gick min väg som ni vet, verkar allting vända nu och jag mår istället bättre än på länge. Tänk vad en positiv inställning, lite hjälp på traven och tron på att allt händer av en anledning kan göra. Ni vet - när en dörr stängs öppnas alltid en ny, eller åtminstone ett fönster, osv. Det känns verkligen så just nu, mycket på grund av både en och flera fina personer i min närhet, och det gör mig så himla glad. Jag har fjärilar i magen och är sådär pirrigt lycklig. Äntligen!