» Nisse är halt

Jaha, så har det kommit, det första bakslaget och det med en skada. Eller skada och skada, troligen har Nisse dragit på sig en sträckning bakom armbågen vänster fram efter att ha lekt i hagen. Han och en av hans bästa lekkompisar Prisse är allt annat än lugna när de sätter igång och far runt som troll i leran, vilket också gör att de får en del smällar och halkar. Och halkat är precis vad jag tror att han har gjort, antagligen har han lekt lite för hårt (som vanligt...), kommit galopperandes i hagen och så har leran under frambenet inte varit tillräckligt hård att ta fäste i, därför glidit undan, och så har benet sträckts ut lite för mycket. Ungefär som när man halkar på en isfläck. Jag tror inte att det är en jättefarlig sträckning, men ändå tillräckligt för att han ska vara halt och störas av den. Stackars lilla grå ♥
 
Det här har tvingat oss att lägga träningen på hyllan i snart en vecka och dagarna spenderas istället med rehab genom långa promenader, stretching, täckning och massage för att få igång blodcirkulationen ordentligt. Igår var vi ute 50 minuter i skogen för att bli varma och när vi kom hem till anläggningen han faktiskt mycket bättre och betydligt mjukare i musklerna än i torsdags, så det känns ändå positivt även om det är tråkigt att han är oren. Det kunde trots allt ha varit bra mycket värre :)
 
Kruxet blir bara att hålla grabben lugn under rehabtiden. Eftersom han måste gå ensam i hagen för att inte leka med någon kan han bara vara ute halvdag, och det är ingen höjdare enligt Nisse. Boxen blir upp och ned vänd och han skriker hjärtskärande i stallet, även om han har kompisar precis bredvid. Och det här med att inte få jobba fysiskt sätter sprätt på hans redan överaktiva hjärna och rastlöshet. Inte alltid jätteroligt kan jag lova. Gårdagens promenad tog 40 minuter av 50 innan han slappnade av ;) Därför är planen att från och med idag öka till två promenader per dag så han får rasta av sig lite mer. Tror det kan hjälpa något i alla fall.
 
Så här står vi idag. Promenerar oss friska och myser massor i stallet. Inte optimalt med tanke på att vi är anmälda till pay and ride'n nästa söndag och verkligen behöver trimma. Men som sagt, det kunde ha varit mycket värre och tävlingar finns det andra chanser till! :)
 
 Gårdagens inte allt för nöjda kille. Här hade vi promenerat, stretchat, masserat och borstat. Allt medan han otåligt gick fram och tillbaka. Knasbollen!
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback