» Fröfrallor

Här kommer receptet på fröfrallorna jag bakade till familjefrukosten på alla hjärtans dag. De kan utan tvekan vara världens kanske godaste frallor! I receptet heter de fröfrallor, men jag kallar dem lite halvt som halvt för tiofrallor. Anledningen till det är att en grundsats räcker till ungefär tio frallor och degen skall jäsa i tio timmar. Kort och gott - tiofrallor! (: 
 
 
Recept för ca 10-12 frallor
 
1/4 paket jäst
2,5 dl kallt vatten
1 dl solrosfrön (eller pumpakärnor eller både och)
1 dl linfrön (eller chiafrön eller både och)
1 tsk salt
1 tsk honung
1 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelmjöl
 
Lös jästen med vattnet i en bunke. Rör i resten av ingredienserna utom dinkelmjölet. 
Arbete ner dinkelmjölet lite åt gången. Täck bunken med plastfilm och lämna en liten glipa. Ställ det kallt över natten i ca 10 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader. Klicka ut smeten på bakplåt, strö över lite frön om du vill, och grädda i ca 10-13 min tills de fått fin färg. Låt kallna på galler under bakduk...
 
Fruktansvärt goda som sagt!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback