» Hingstvisningen i Ljungby 23-24 mars

Nu är det väldigt länge sedan jag spenderade en helg tillsammans med det mest inbitna connemaragäng man kan tänka sig på hingstvisningen i Ljungby och jag tänkte att det var hög tid att berätta lite om hur det var! (:
 
Som jag redan berättat åkte vi neråt i landet under fredageftermiddagen för att ge Chalmer så bra förutsättningar som möjligt. Att stå fyra timmar i transport och sedan hålla igång hela dagen är inte riktigt schysst mot en liten kille som honom så därför stallades han in på tävlingsanläggningen natten mellan fredag och lördag för att hinna vänja sig lite och förhoppningsvis sova en hel del. Och vilken anläggning sedan! Den var fruktansvärt stor, hade stallplatser för ungefär 200 hästar, varav hälften var kallstall, fina öppna ytor, två stora trevliga ridhus med bra underlag, ja you name it! Det var verkligen en optimal tävlingsanläggning om ni frågar mig och det märktes tydligt att det är vanligt med "stora" tävlingar av olika slag där. 
 
Lördagens schema såg ut ungefär som väntat med veterinärkontroll, visning på hårt underlag, löshoppning, visning för hand och visning i ring men med lite omkastad ordning. Båda veterinärkontrollerna gick utan anmärkning. Chalmer var frisk och kry och visade heller ingenting på böjprov eller liknande. Det hade vi ju redan räknat med att han inte skulle göra, men när man står där bredvid veterinären kan man inte hjälpa att bli lite nervös ändå (; Löshoppningen och visningsdelarna gick också bra. I hoppningen blev han stundtals tyvärr ganska ofokuserad med andra hingstar som gnäggade runt omkring, ny miljö och mycket folk på läktaren. Därför tappade han benen lite och hoppade lite lojt. Väldigt synd med tanke på hur fin han varit på träning hemma! Visningsdelarna gick å ena sida bättre och å andra sidan ungefär som löshoppningen. Chalmer var mer fokuserad då än tidigare, men den långa dagen utan i princip någon vila hade tagit ordentligt på hans krafter så nu var han istället trött och på slutet smågrinig. Därför visade han inte heller här hur mycket han egentligen har att ge men vi var ändå nöjda med honom.
 
Tyvärr blev det ingen godkänd hingst av Chalmer vid visningen i Ljungby men vi var allesammans nöjda med hans insats i alla fall. Det är inte lätt för en treåring att först resa så långt, sedan ta in så fruktansvärt många nya intryck och sedan prestera på topp. Det säger sig självt att hästarna blir lite annorlunda och det kan vi inte klandra dem för. Vi var som sagt nöjda med Chalmer ändå trots lite lägre poäng än vi väntat oss och i det stora hela skötte han sig ändå otroligt bra. Dessutom får han några extrapoäng av mig för att han är en så himla mysig och go kille, det är värt mycket enligt mig! (:
 
Precis som jag trodde blev det en både rolig och lärorik helg och det fanns många grymt häftiga ponnyhingstar att sukta efter! Jag och Nickan åkte hem igen under lördagskvällen istället för att stanna till söndagen som först planerat, vi kände att det var skönast för när vi inte blev klara på Ljungby alltför sent, och det var två trötta tjejer som kom hem kan jag lova. Chalmer fick däremot bå kvar i sin uppstallningsbox ännu en natt för att sedan följa med sin ägare hem på söndagen istället för att åka med till Norrköping igen. Hemma väntade nämligen en tids vila på lösdrift tillsammans med massor av kompisar. Det var han värd (:
 
Foto: Marlene Näslin, Stall Arda




Gud vilken söt häst i headern! :)

Här nere kan du se bilder på hästcancer, vill sprida det så fler kan se hur det ser ut om det blir så på någon annan häst!
http://ponnydressyr.se/2013/april/cancer-pa-hast-2.html#comment

Svar: Tack! Jag håller med dig hihi! (:
Amanda Kennmark

2013-04-28 // 11:00:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback