» På äventyr med lillhingsten

I Spetember föra året begav jag mig iväg tillsammans med Nickan ner till Marlene Näslin på stuteri Arda i Töreboda för att visa connemaravalacken Aramis på fyraårskvalitén i Tidaholm. Att följa med på den resan var verkligen en av de bättre upplevelserna jag varit med om och jag hoppas att den här helgen blir precis lika bra! Idag åker jag nämligen på liknande äventyr, men den här gången gäller det hingstvisning i Ljungby och det är lille treårige Chalmer som skall visas upp, även han connemara men självklart hingst då. 
 
Faktum är att det här kommer bli min allra första hingstvisning någonsin och det ska bli väldigt spännande! Nickan har berättat för mig hur det kommer gå till på ett ungefär och morgondagen ser troligen ut på följande sett:
1. Veterinärkontroll, kontroll av chip samt visning på hårt underlag
2. Löshoppning där de får poäng för sin teknik och inställning samt möjlighet att utvecklas
3. Hingsten visas för hand i skritt och trav för domare och betygssätts exteriört och för sina gångarter, även utvecklingsmöjlighet
4. Hingstarna visas samtidigt på volt inför domarna
När domarna sedan diskuterat och konfererat de hingstar som visats får man under eftermiddagen veta vilken poäng man tilldelats. Förhoppningsvis blir detta över 40 poäng vilket betyder godkänd hingst och guld. Om jag inte är helt ute och cyklar har jag för mig att de kan få speciella hopp- eller gångartsdiplom också om de utmärker sig särskilt inom någon av grenarna. 
 
Visst låter det roligt? Enligt min mening skall det verkigen bli jättehäfigt och intressant att följa med, för att inte nämna lärorikt! Sedan känns det ju inte helt fel att få gå och dreggla över snygga ponnyhingstar en hel dag, nästan så jag önskar att jag var 40 cm kortare och ett par år yngre än 18 så jag faktiskt fick rida ponny hihi! (; 
 
Nu har vi cirka tre timmars bilresa framför oss innan vi anläder hem till Eva, en av kvinnorna i "Connemaragänget" eller vad jag ska kalla dem, som i övrigt består av Nickan, Marlene och Kerstin som vi skall möta upp där. Världens goaste gäng med en helt sjuk humor så det lär inte bli tråkigt en sekund! 
 
Men först: reseguuudis och senaste numret av Hippson Magazine som jag ännu inte läst! Bra bilsysselsättning (:
 
 
 


» Maria

Hahahaha guuuuudis :D låter superkul med hingstpremiering! Förväntar mig mycket bilder och uppdatering efteråt!! Lycka till, kram!

Svar: Det var askul! Och nu, huuundra år efter kommer äntligen inlägget hihi (:
Amanda Kennmark

2013-03-22 // 21:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback