» My christmas-holiday so far

Hej igen efter ca hundra år! Bloggen tog visst jullov samtidigt som jag verkar det som ;) Men nu är vi på G igen, och här kommer en lååååååång update:

Min julafton blev tillslut kanonbra i alla fall! :) Hade ju som sagt ingen julkänsla alls och var typ sönderstressad över allt som skulle göras i sista minuten, men det löste sig det med (mkt pga lite hjälp).
Morgonen började som vanligt i stallet med julfrukost och barbackarejs :D Mysigt vare och jag hann rida båda mina fina hästar och redan då i princip var min dag gjord <3 Bytte julklappar med HEJA också och fick ett superfint bak-kit av E, blev jätteglad! :)
Efter att ha varit hemma och duschat och klätt mig fin (:P) bar det av till Västervik för att fira julen med hela tjocka släkten. Åt lite julgodis och drack glögg och så när vi kom fram och kollade sen på Kalle Anka så klart :) Sen julmiddag och efter det bara mys fram till att vi öppnade julklapparna.
Blev verkligen supernöjd i år! Fick typ allt som jag önskat mig och lite annat också så jag blev verkligen jättenöjd! :D
Efter öppningen åkte vi kusiner lite pulka och åt massa godis, gick väl hem och sov hos farmor runt halv ett tror jag ¨)

Juldagen spenderades till största del i Vvik den med. Åt mer julmat hos farmor och skottade en massa snö åt henne (höll på i 90 min), kände mig snäll då :)
När vi kom hem på kvällen åkte jag och pappa till Mediamarkt eftersom de hade rea och jag behövde en ny kameraväska till de nya grejerna. Trodde jag skulle svimma när jag insåg vad en kameraväska kostar, men med rabatten blev det ändå 100 :- billigare och nu är jag ändå nöjd med den ;)

Annandagen åkte jag en sväng upp till stallet och sen var jag bara hemma och chillade och spelade gitarr.

Den 27 började Jennykursen! :) (För den som inte vet så var det en hoppkurs i stallet för en annan tränare) Denna kurs var verkligen värd pengarna! Superrolig och intressant och en AStaggad Zäta :D Ja det var verkligen bara jättekul hela tiden. Tyckte att Jenny hade bra upplägg på sina övningar också och att hon tryckte mycket på noggranheten. Mycket bra! :)

Den 28 forsatte + slutade Jennykursen. Zäta var lika knäpp då också men han var ju bara så söt :} Fick hoppa lite mer bana och det gick bra :) Synd bara att kursen tog slut, har insett att jag gillar Jenny mer än jag trodde ;)
Efter kursen reds några hästar på sjukhus för att få busa av sig lite överskottsenergi, och hej va kul det va! Red Jeffe och han var minsann med på noterna, fick till och med köra ett extravarv ;)

I går tror jag inte att det hände så mycket... Red Zäta på sjukhus och busade lite då med :) Var med H och J på kvällen också och såg på Ugly Betty och pratade lite. Helt plötsligt upptäckte vi att klockan var 02.30 och att det kanske var dags att gå hem hahaha ;)
Jo just det, KM i teori var det också! Gick mycket bra för min del :) Näst högst poäng på teoriprovet (64/72), trots att jag bara var på ett teoritillfälle ;) och högst poäng på det praktiska :) Detta resultarerade i en vinst och att jag blev KM-mästare i Teori 2010! :D

Och Idag gjorde HEJA klart sitt nyårsavslutningsmaskeraddressyrnummer (långt ord), på McD av alla ställen :) Var sen i stallet ett tag och fixade lite och sen cyklade E och jag hem för att börja leta kläder till i morrn. Rensade båda våra vindar och hittade lite i alla fall, ska göra klart resten med H och J senare. Bakade min nyårsefterrätt till i morrn också, tror den blev bra! :)

Sådär ja. Nu har ni fått veta allt viktigt som skett under min frånvaro hihi :) om du orkade läsa allt kan du ge dig själv en fet guldstjärna eller nåt som berömm tycker jag :)

I morrn är det ju då nyårsafton och det är lite sorgligt för jag vill plötsligt inte att det här året ska ta slut. Men det kan jag inte göranåt åt ju ;) Ska i alla fall först ha avslutning i stallet och sen ska det firas nyårsafton tillsammans med T's och E's familjer, superkul! :D

Hade!

Kram Amanda

Här kommer lite bilder också :)  klicka för större:
        

Bild 1: min nuvarande diet, bara massa skit.
Bild 2,3,4: julafton
Bild 5: tomtar i farmors gran ;)
Bild 6: Kusinernas katt Pricken
Bild 7: mina julklappar :)
bild 8, 9: julafton ¨)

» GOD JUL! :D <3

Idag är det stallet och barbacka-julaftons-ridning som gäller och sen till Västervik för att fira julen hemma hos kusinerna med hela släkten, mys! :)

Hoppas alla får en toppenjulafton!

GOD JUL önskar jag! :)♥

Stora julkramar Amanda




» I've reached the goal!

Äääntligen jullov! :D Inte helt fel det kan jag säga, ska bara chilla och leva livet i tre veckor har jag tänkt :)
Julavslutningen var väl ingen höjdare kanske men det hör ju ändå till på nåt vis, plus att den inte direkt var valfri vi var ju liksom tvugna att vara där ;)

Idag hade vi ju våran avslutningshoppning för lektions-och privatryttare dårå, måste säga at det gick över förväntan! :) Allt flöt utan problem och roligt vare att vara banchef så jag är mycket nöjd, bra jobbat alla som hjälpte till! :)

Och i morrn äre julafton då.... Har inte haft sådär supermycket julkänsla direkt vilket suger aphårt, men det ordnar sig nog i morrn tror jag ¨) Allt julgodis som jag knåpat ihop till släkten är ju gott i alla fall och julklapparna är inslagna hihi :D

Nu ska jag bara fixa det sista och sen är det hopp i säng eftersom det bär av till stallet vid 06.55 i morrn,kan ju inte missa julaftonsmorgonen där ju! ;)

Hade!

Kram Amanda




» B-I-N-G-O, and Bingo was his name oh!

Känner mig busig som en lite mus nu när jag är vaken även fast klockan visar 00.00 hihi ^^ Ännu busigare är att jag faktiskt sitter och bloggar, istället för att typ åtminstone försöka sova, men så kan det bli lite ibland ;)

Idag har varit en braig dag. Blev av med Naturprovet som jag inte har en aning om hur det gick och samma sak med labrapporten. Men det fick bli lite bära eller brista och jag gjorde så gott jag kunde och det får ta mig fan räcka ibland! Försöker sänka kraven på mig själv  (för det är bara de det beror på) , det gör jag verkligen, men det är inte så himla enkelt kan jag lova...
I morrn (eller idag^^) blire i alla fall jullov och det är så fucking awsome så det inte är sant! :D Ska bara njuta i tre veckor och ha det underbart, det har vi/jag förtjänat enligt mig :)

Börjar få lite mer julkänslor nu i alla fall. Har julbakat hela kvällen och julstädat marsvinens bur, så i morrn ska jag bara slå in alla juleklappar och inhandla ett par strumpbyxor så är nog allt klart till julafton :D ♥

Nae, nu är jag så trött att det snurra framför ögonen typ, orkar nog inte fortsätta bädda rent i sängen som jag började med förut, får sova utan lakan helt enkelt!

Hade och godnatt!

Kram Amanda

» I'm halfway there

Snaaaart så, bara ett naturprov kvar i morrn och en inlämning så är alla läxor förbi! :)
Måste säga att livet känns mycket bättre idag efter att ha klarat av både engelskaprovet och spanskaprovet! Fick 40/50 på engelskan och känner mig rätt nöjd faktiskt. Det jag hade fel på var liksom antingen bara liiite fel eller helt tokfel och då är det inte så mycket att göra åt saken ;) Spanskan får vi inte reda på förrns efter jul men den kändes rätt okej :)
Nåt som INTE är okej är att hela klassen får skolk för förra torsdagen och en massivhemuppgift eftersom vi inte var där?! Är det vårt fel att expeditionen säger att vi inte har lektion då eller, skulle inte tro det! Men bara att bita ihop och ta skiten antar jag...

Imorrn ska jag först till stallet och sen ska jag hem och julbaka :D det är då på tiden kan jag säga, men görkul ska det bli! =D

Rörigt inlägg men så kan det bli, känner mig lite rörig i hela huvudet tror jag, Nu ska jag och marsvinen göra min skolkuppgift! ;)

Hade!

Kram Amanda


Undrar om man kan säga att marsvinen åt upp ens läxa, de flesta av mina böcker har faktiskt fått lite midre hörn på sista tiden...
om jag vågade skulle jag testa någon gång! ;)


» Cleaning up my life

Idag känns allt lite bättre. Inser att det jag faktiskt gjorde igår gjorde skillnad, att matten inte måste göras innan lovet, att E blir min räddande ängel, och att jag nog har ganska bra koll på proven (tror jag). Mycket skönt mycket skönt :)
Hade ju då ansvarsdag i stallet idag igen då så nu är jag av med dem! Nästa år ska  jag göra mig av med dem tidigare... Hade väldigt kul i alla fall och det kändes roligt att komma dit vid åtta när jag visste att jag var uppskattad, så tack för det! :)
Grejade allt vanligt, fikade massor med ridlekis (sååå söta när de fick sina diplom och märken, sjukt stolta!!!)  :D:D och fikade äppelpajka som J gjort, mums! :)
Har dessutom fått min förkärlek till Pirates of the Carribean lite mer bekräftad efter idag hihihi..... ;)

I kväll ska jag nog försöka pyssla ihop lite fina julkort, julstäda min garderob, julpynta lite i rummet och julstäda hos marsvinen tror jag :) Måste få igång julkänslan nu! ^^
Men först och bäst ska vi klä årets julgran, wiiieeee! :D

Hade!

Kram Amanda

  

Btw, tagga cirkusen i morrn! ;)

» Ho ho ho Let's go go go

Fy farao vad jag är bajstrött på skolan just nu! Puckolärare som inte kan planera alls! ;<
All min lediga tid går åt till att plugga och ändå hinner jag inte. Vill så mycket annat men nejdå, så kan det minsann inte vara :(
Tjuter typ av stress och vill ha lov nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Blä på allt, vill att de tre kommande proven och inlämningen (allt detta på 2 dagar?!?!) ska vara över men måste kämpa på ändå, bara fyra ynka dagar kvar till jullov!
Gissa vad jag har gjort ikväll då, jo pluggat från typ sex till nu. Vad har jag åstadkommit? En insändare om djurplågeri till svenskan, en rimmjulsaga till svenskan, en halv matteinlämning och en fjärdedels labbrapport :/ Vad har jag kvar? SPANSKAPROV, NATURPROV, ENGELSKAPROV, MATTEINLÄMNING, LABBRAPPORT! Kul, great, verkligen! Varför har inte veckan fler dagar för.........
I morrn äre sista ansvarsdagen också, jag behöver vara med mina vänner och hästar och ickestallvänner! Men sånt får jag väl ta under lovet antar jag.

Måste dock vara lite glad och säga ett stort Grattis till Ida som fyller 16 idag! GRATTIS! :D

Hade!

Kram Amanda

Detta skulle inte bli nåt deppinlägg egentligen, men förlåt då antar jag ^^, eftersom det blev det i alla fall!


random bild på en paprika som hade en bebispaprika i sig, lite coolt sådär!

» Ain't I a good girl?

Måste säga att jag känner mig äckligt duktig som sitter här framför datorn nu. Är liksom inte hemma, utan sitter i skolans bibliotek och har tänkt stanna här och plugga fram till typ kvart i fyra. Detta innebär att jag stannar kvar i skolan frivilligt utanför skoltid i en timme och trettiofem minuter... Varför? För att jag ska klippa mig vid kvart över fyra, och tiden räcker inte för att hinna vara i stallet innan och jag vill ite vandra omkring på stan ensam så länge och se ut som en mupp.
Därför stannar jag i stället här och gör nåt vettigt av tiden, ju mer jag får gjort här desto mindre behöver jag göra ikväll ju, och det är ju inte fel! :)

Ska som sagt åka och klippa mig sen då, blir väl lika lite som vanligt ;) Efter det USmöte och ev lite julpyntning på boxarna. Började lite smått med Zätas igår men hann inte så mycket eftersom jag höll koll på lilla Hamlet som hade ont i magen samtidigt :/ Tycker så synd om honom. Men han var pigg när jag longerade han i alla fall och det är ju ett bra tecken. Lätt att resa upp var han också och agen bubblade för fullt så det var nog inte så jättefarligt. Får väl se hur han mår sen när jag kommer dit.

Nahe, nu ska jag ta tag i skolan!

Hade!

Kram Amanda


Känner mig som en riktig plugghäst, hahahahaha ;)


» Tell me, why waste another day?

Rättelse angående den första kolan jag gjorde i torsdags: den gick inte att äta. Jnivu längre den fick ligga  desto hårdare blev den, och tillslut kunde jag inte ens få loss den från tallriken! Fick stå med tallriken under skållhett vatten och skära loss kolan med kniv... Nu har jag i alla fall lärt mig att inte göra gräddkola utan grädde! ;)

Igår var det ansvarsdag som gällde och det gick väl bra antar jag. Lite mycket att göra ibland men så kan det va. Red ut med Maria och Måns på morgonen och det var mysigt i snöfallet :)
Upptäckte att diket på breddik kan vara fett läskigt när det inte ser ut som vanligt så det tog ett tag att komma över... Men med lite list så gick det till slut! Släppte dem på sjukhus på vägen hem och det var nog dagens höjdpunkt, även om i inte såg ett skit för all snö :) 

Nu ska jag snart upp till stallet och julstäda inför julpyntningen och sen pynta då ;) Lite Göteborgsmöte och träning inför cirkusen blir det också och sen stanna kvar och kvällsfodra, lika med lång dag idag också ^^ 

Hade!

Kram Amanda


Får bli en bild på dessa fina grabbar, bara för att det var så länge sedan jag la upp en bild på dem ;)


» I'd catch a grenade for you

Jag är så himla glad över att jag har jordens finaste vänner! :) ♥
Ta åt er alla som får mig att skratta och må bra, ni vet nog vilka ni är... :)

Kram Amanda


» We can't succes with everything

Så sant så sant! Här stod jag och hade precis bakat klart H's mammas supergräddkola och upptäcker att det inte blev någon gräddkola. Glömde att ha i grädden!? Hur jäkla trög får man bli? Den stod liksom på köksbordet bakom ryggen på mig och ändå så missar jag den! Tur att mamma är snäll och handlar mer ingredienser sen på väg hem från stallet så att jag kan baka en sats till! Tror i och för sig att den första blev goodie den med men den här gången ska det bli rätt ! :)

Idag har varit en bra dag, en dag med flyt :)
Först klaffar bussen och spårvagnen perfekt i morse utan att jag och H behövde springa (något vi alltid gör) och vi fick till och med sitta ner! Ibland blir man glad för småsaker ;)
Skolan var ganska chill också. Spanskan var helt okej, samhällen var mucho nice eftersom vi jobbade utan lärare = hejhej chill ;) Mentorstiden och matten var bra och sen bara provgenomgång efter lunch. Pratade dessutom lite med mr mentor om mitt matteprov från igår som jag hade paniiik på och nu känns det bättre :)

Nu ska jag äta pyttipanna och sen vara med T, för jag har inget att plugga! (y) :D

Hade!

Kram Amanda


Bamse-Vargen som var typ maskot på Cypern 08.
Lite random sådär, men han är ju sååå söt ;)


» Messy: blablabla 2

Här kommer en rejserupdate :) :

Hade det awsome med T i lördags! Såg på Eclipse och bakade en superknäpp fransk kladdkaka som inte blev speciellt god... ^^

Hade Z igår och jobbade lite markarbeta med Mary som ridlärare. Tycker att han var fin faktiskt och ett stort plus att det gick så bra på remonten hihi :D
Svullade massa som E bakat efter lunch men gjorde definitivt av med de kalorierna när jag gick/sprang med J och Fille i djupsnön till och från sjukhus och när jag och E jagade en försvunnen häst vid namn Måns.
Token hade dragit ner till norra Hageby men där blivit fångad mitt bland bostadsområdet av några snälla människor som matat honom med morötter. Gissa om vi blev glada när vi såg några vinka och komma med en brun liten häst! :) Om man kan springa i djupsnö på ren vilja så kan jag säga att jag gjorde det då ^^
Tur att det ändå gick så bra som det gjorde med de involverade...  :)

Fick tillbaka svenskauppsatsen med MVG-. Hade trott mer på G knske VG eftersom jag inte beskrev miljöer ett skit så jag blev glatt överraskad!

Nu bakar vi lussekatter, min drog från förra året here I come! :)

Hade!

Kram Amanda


Nomnomnom...  :)

» Blablabla

Hajhopp :)

Idag har varit en chill dag. Red Zäta i mammas grupp i morse och det gick väl lite sådär... men det var kul ändå :) Hade lite ridlekisteori också och de är ju för söta ju barnen ^^
Har fått besök av mormor och morfar idag också vilket är kul! Har inte träffat dem sen i sommras så det var på tiden;)

Ska vara med bästa T i kväll förresten! Är galet rastlös eftersom jag måste äta hemma innan och maten inte är klar än på ett tag... men snart så! :)

Hade!

Kram Amanda

Dagens kommentar: - Vilka goda hallon! För det är väl hallon?

Hahaha så klockrent Mary ;)
Förövrigt så finns det ooondskefulla kababätande katter i stallet nu ;)

» Some weeks are just sipmly worse than others

Sitter och tuggar på årets första skumtomte och det är sååå gott! :) En av de bästa sakerna med julen är att det säljs skumtomtar, eller Juleskum kanske de heter. Allra bäst är de efter att de är värmda i mikron ^^

Säger förlåt för kass uppdatering men den här veckan har verkligen varit en helvetesvecka! Gjorde det sista samhällsprovet idag och är så himla glad över att vara av med dem!
Det som vi skrev igår (demokrati+riksdag/regering) gick nog lite sådär. Hade ingen jättekoll på alla frågor men jag har pluggat så mycket jag kunnat. Dagens gick nog bättre... Skulle skriva om ideologier+vår egen människosyn och vilken ideologi vi tyckte vi tillhörde, säger bara Liberalism! ;) 
Nae, men det här provet var mycket bättre eftersom vi fick skriva mer om vad vi tycker och inte om hur det bara är i verkligheten. Passade mig alldeles utmärkt då jag inte kunde ideologierna så bra alls på djupet :)

Underbart skönt att åka upp till stallet sen och rida ut i snön och busa :D H följde med på Poppe så vi var ute i lite mer en än timma. Stört skönt att bara slappna av helt och fullt efter en bajsvecka! Att rejsa i snön hjälpte  perfekt :)

Nu ska jag bara redigera min engelskauppsats och mejla den till en lärare som kallar sig Pippilotta och sen är jag pluggfri för i kväll, så gööött! :)

Hade!

Kram Amanda


Ääälskart!... :)