» True story


» Läs-tips

Som den dressyrryttare jag är, även om jag tycker nästan lika mycket om hoppningen, följer jag såklart ett par bloggar inriktade på just dressyr på Bloglovin. En utav dessa är Stina Olofsson's sodressage.se som jag absolut tycker är värd att kika in på. 
Stina verkar vara en skön tjej och hon skriver väldigt öppet i sin blogg vilket jag tycker är intressant, det blir så mycket roligare att läsa då. I bloggen kan man hitta både tips och inspiration och det var till exempel där jag fick idén om att blinga nummerlappar mm till kommande tävlingssäsong.

Så har ni lite tid över tycker jag att ni ska knappa er in och ta en titt (:
 
 

» Vill ha-begär

Något jag har kärat ner mig i totalt inom ryttarutrustning är gråa ridbyxor. Just grått har gått och blivit lite utav en ny favoritfärg för mig och högst upp på min vill ha-lista för kommande säsong står just ett par gråa ridbyxor.  Jag velar lite mellan ett par grårutiga eller endast helfärgade, båda är så sjukt fina hihi. 
Men saken är säker, så fort jag behöver inhandla ett par nya ridbyxor, vilket kan bli ganska snart eftersom flera av mina snart har hål i baken (;, så kommer jag lägga vantarna på en grå variant!

Varianterna nedan tycker jag är himla fina! Pikeur är ju alltid lite av ett par "drömbyxor" (dock med ett mindre drömaktigt pris...) och de rutiga får toppoäng av mig på utseendet.



» Lisbeth-träning 27/7

Mitt lilla äventyr igår var en dressyrträning, och inte för vem som helst utan för Lisbeth Tornelid.
Och vad är haken här då? Jo det var nämligen inte Zäta jag red (han har ju som bekant fortfarande sommarlov), utan Xenia.

Xenia, eller Mimmi som hon kallas till vardags, ägs och rids utav Annsophie Carlsson och står uppstallad alldeles i närheten av mitt område, och denna pärla har jag haft turen att få rida (: Red ut på henne tillsammans med Nickan (Annsophies smeknamn) i torsdags och igår blev det då dressyrträning lite hux flux.

För att vara första gången jag red Mimmi ordentligt och med tanke på att jag bara har suttit på henne en gång tidigare är jag verkligen kanonnöjd över gårdagens träning. Det tog inte allt för lång tid att hitta knapparna och damen är minst sagt rolig att rida! Jag fick verkligen tillbaka det jag gav och humör har hon så det räcker och blir över hihi, men i grunden är hon verkligen världens snällaste tjej (:
Lisbeth var också väldigt rolig att träna för. Hon gav enkla och bra konstruktiva instruktioner och var väldigt glad, vilket gjorde att vi båda hade svårt att hålla oss för skratt när Mimmi lekte rodeo när det blev för jobbigt. Hon var också noga med att lyfta fram det som varit bra under träningen och där fick jag bland annat berömm för mjuk ridning och prydlig sits. Superroligt!

Så det var alltså detta jag pysslade med under kvällen igår. Mimmi har snabbt gått och blivit en liten pärla i mina ögon och jag är så himla tacksam för att Nickan vill ha och låter mig hjälpa till med henne. Nickan har ju alltid, redan sedan jag var mindre, varit en stor förebild och att få sitta på hennes fina sto känns verkligen jätteroligt (:



» Laddar upp..

... med lite energi innan jag hoppar i mina ridbyxor och drar iväg på äventyr. De kommande timmarna, med fokus på ca 45 minuter, kommer bli minst sagt roliga, nyttiga och förhoppningsvis ge bra erfarenheter, vilket jag verkligen tror! Nyfikna? Ni får hålla er till imorgon (;


» Fotografering humla

Precis som när jag fotade dehär bilderna hade jag turen att en liten humla dök upp när jag huserade i trädgården sist.
Humlor är så tacksamma att fota eftersom de oftast automatiskt bjuder på en fin bakgrund i någon form av blomma och med sitt långsamma beteende. Att de sedan är himla söta gör inte saken värre direkt. En klar fotofavorit hos mig! (: 

Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor 18-55mm





» Det går bra nu

För tillfället känns det mesta så himla bra. Kanske lite utmanande att säga så, *peppar peppar ta i trä*, men det gör verkligen det!
Jag har semester, lönen har rullat in på kontot, resten av familjen har semester, solen har börjat titta fram - tillsammans med den riktiga sommarvärmen, träningen går bra, jag umgås med fina vänner, Zäta loppar sig och har det bra på sommarbetet och ja, det flyter på! (:

Det enda jag skulle kunna klaga på är väl att bebis som sagt inte är hemma ): Men han och de andra förtjänar som vanligt sitt sommarlov så sjukt mycket så jag får stå ut hihi. Dessutom verkar han inte sakna mig överdrivet mycket, det gjorde han klart första gången jag hälsade på honom på betet i sommar (; 

Blöt kille, tur att vädret har vänt nu ♥

» Inspiration


» 23 juli 2012

En riktig göra-inget-särskilt-bara-chilla-dag har jag haft tillsammans med lillebror idag! Mor och far åkte till Västervik igår så sedan dess har vi haft eget hushåll här hemma vilket har inneburit bio, cykelturer, glassfest på Halvars (på MIN nota, snällt va??), filmtittande, förrådsstädande, pizzabakande, melonätande och läggning 03.30 inatt. Känns sådär lagom sommarslappt och bra!

Den här delen av dygnet har jag till största del spenderat i sängen med körkortsteori och för första gången på det här sommarlovet har jag kunnat stanna inne på en och samma plats flera timmar utan att bryta ihop av rastlöshet. Ett par gånger har jag också försökt peppa mig själv ut på en löprunda i blåsten, men utan resultat. Istället har jag myst omkring i mina nya favvisar - mjukisshorts, och bara tagit dagen som den kommit, det funkar det med ibland. 
Avslutar dagen med middag tillsammans med familjen och sedan tänker jag tvinga mig ut i spåret i alla fall. Det är ju skönt när jag kommer igång!


» Det här med bilar

Nu kör jag - i dubbel bemärkelse, hihi (:
Nu har jag nämligen tagit tag i det här med körkort på allvar och därför startat upp karusellen på egen hand. Förutom att mängdträna körning hemma med mina föräldrar har jag också varit på biblioteket och lånat två böcker, Körkort 2010 och Körkort 2012, (dock har jag endast fått hem den från 2010) så nu blir det hårdpluggning hemma! Jag tänkte att jag skulle börja läsa en del på egen hand innan jag skriver in mig på en körskola. Det känns bra att vara lite förberedd (:


» Trädgårdsfotografering

Tidigare idag spenderade jag en liten stund ute i trädgården och fotade en liten stund. Det var länge sedan jag fotade "seriöst" så det var svårt att stå emot suget hihi.
I en trädgård finns det kanske inte superroliga motiv, speciellt inte i vår där alla blommor börjat vissna... Så för att piffa upp bilderna och göra dem mer intressanta tog jag hjälp av en blomspruta med lite vatten. Ett enkelt sätt att fejka regndroppar/dagg och hitta roliga effekter (:

Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor 18-50mm
 
 
 
 
 
 

» Nya designen är äntligen på plats!

Nu så! Efter ungefär trehundra år är jag äntligen klar med den nya designen, eller ja, så gott som. 
Eftersom allt har strulat så mycket (det gick till exempel inte ens att lägga upp designen igår...) bestämde jag mig för att gå en mellanväg och kompromissa med datorn. Därför är inte allt precis som jag hade tänkt och velat ha det, men det kommer så småningom.Nu är grunden klar och småpysslet får fixas lite efterhand :)
Prio ett just nu är att fixa med texten i headern och byte av profilbilden, men det får jag ta när datorn bestämmer sig för att samarbeta med mig, det ser trots allt helt okej ut ändå ;)

Med nya designen kommer också bloggen komma igång på riktigt igen! Ni anar inte vad jag har längtat efter att skriva här den senaste tiden men avskytt den gamla designen alldeles för mycket för att göra det haha! Men nu är det fräscht och fint här och det känns toppen. Nu är jag verkligen blogg-taggad hihi :D
 

» Jag blir så frustrerad

Åååh ni anar inte hur trött jag är på allt strul med designen! Jag vill verkligen ha upp den nu och komma igång igen med skrivandet här men ingenting samarbetar med mig :((
Grått, fräscht och stilrent är det och allt utom headern har ju varit klart i flera veckor nu, men nu börjar minsann strulet! Snart får jag nog svälja stoltheten och be om hjälp iaf. Jag vill ha upp allt nuuuu!

» Snart färdig

Nu så! Nu kan jag meddela att jag alldeles strax är klar med det nya utseendet på min lilla blogg, bara en ny header kvar och sedan är allt tip top och redo för nya tider :)) Med andra ord är jag alldeles strax tillbaka och skriver här som vanligt igen. Jag har faktiskt börjar sakna det en hel del :)

Ses inom en snar framtid!

» Om ni skulle sakna mig

Nej jag ska inte vara så självgod hihi (;
Jag tänkte bara tipsa om att kolla in min Instagram nu när jag inte skriver här på ett par dagar. Där uppdateras det lite under dagarna så om ni vill hålla koll på mig är Instagram platsen att hänga på (; Leta bara fram amandakennmark så är saken biff!



» Designfixande

Vet ni vad, jag tror att jag ska ta en mikropaus här ett par dagar, bara tills jag har fått klart den nya designen.
Det tar ju lite tid att fixa med den eftersom jag egentligen inte är så haj på vad det är jag gör utan måste testa mig fram hela tiden, och jag vill inte sitta vid datorn varje ledig stund eftersom jag gör det på jobbet också. Därför tar jag skrivartiden till pysslartid istället. Hoppas ni förstår mig! (:
Men jag kan lova att ni inte missar något särskilt eftersom jag mest jobbar om dagarna nu. Och om det händer något speciellt lovar jag att uppdatera er med det (; Vi ses om ett par dagar ♥

 
- Sålänge får ni en liten teaser på vad som komma skall... (; 

» Hjälp från er läsare

Nu när jag håller på och renoverar lite här behöver jag också lite hjälp från er! Jag behöver nämligen skaffa någon form av bildredigeringsprogram för att kunna pyssla ihop min nya header, men vet inte vilket/vilka som är bra. (jag vet ju för tusan knappt vilka som finns hihi!) (: Photoshop skulle såklart vara drömmen, men vad jag vet finns det inte att få tag på gratis och jag lägger inte ner flera tusen kronor på det. Attans att jag var tvungen att lämna tillbaka licensen jag hade när Fotografisk bild A tog slut, jag saknar den ofta kan jag lova...

Därför undrar jag nu: har Ni några tips på bildredigeringsprogram som är hyfsat enkla att använda, men framförallt gratis att ta hem? Jag har funderat lite på Gimp, men finns det bättre varianter skulle de så klart vara mer intressanta. Jag skulle bli superglad om ni tog er tid och tipsade mig om ni vet något bra (:



» Fint ska det vara

Tisdag 3 juli 2012
Efter arbetsdag som har varit helt knäpp, rolig, slapp, påhittig, full av snabba repliker och innehållit minst sagt roliga diskussioner om bland annat hår avslutar jag nu eftermiddagen ute i solen med gofika och körkortsplugg. Senare vankas uteträning med Tessan. Vardagslyx!

 
- Ph. Kamera-Nikon D60, Objektiv-18-55 mm, Motiv-Hembakt bröd, finporslinet, hallon m kesella, körkortsbok.

» Min vanliga tur med datorer

Hejsan!
Just nu sitter jag på jobbet och försöker bara fördriva tiden fram till 12.20, då jag ska möta upp pappa för en utelunch.
Huvudet får lite vila men anledningen till min slappartid är trots allt inte så rolig. Programmet jag jobbar i har nämligen laggat ihop totalt och fungerar inte alls för tillfället. Självklart kom det när jag hade flyt och jobbade på riktigt bra, varför inte liksom? Men det finns inget annat att göra än att vänta ut problemet så nu har workshopen i vårt arbetsrum avstannat totalt. Det enda jag kan göra är att hoppas på att det är igång i em igen. Min vanliga tur med datorer det här! (;

» Fotografering: Rappestad ponnymeeting

Dag två på Rappestad blev tyvärr inte riktigt som vi önskade. Lite segt från alla håll men ändå två bra ritter. Summan av kardemumman är att det var en bra helg trots allt (:

Eftersom det regnade ganska mycket andra dagen blev det inte mycket fotograferat, en bra bild kanske? Att hindrena dessutom stod helt huller om buller på banan under båda dagarna begränsade möjligheterna väldigt mycket eftersom de hinder som stod "bra" stod bakom massor andra hinder. Men här kommer de få bilder jag lyckats skrapa ihop iaf (:
 
Fotograf: Amanda Kennmark
Kamera: Nikon D60
Ojektiv: 55-200 mm
Motiv: Emma Sjöberg & Campari











» Extreme blog makeover

Nu har jag gått och funderat ett tag och kommit fram till att jag verkligen vill göra förändringar här!
På listan över vad jag vill ändra på står nästan allt som har med bloggen att göra:
- Ny design och ny header vill jag fixa
- Inlägg behöver flyttas till en del nya kategorier har redan kommit upp
- Och jag vill skriva bättre inlägg

Det känns som om jag har legat ner mig lite och framförallt som att bloggen har gått och blivit tråkig. Blä! Är det roligt att läsa om vad jag har gjort under dagen? Kanske?, men lite mer kortfattat känns som om det skulle passa bättre, eller har jag fel?
Enligt mig behöver inläggen bli mer innehållsrika, roliga och intressanta. Kanske också kortare för att bli mer lättlästa. Kvalitet över kvantitet, right?
Jag har så himla mycket idéer om hur jag vill att det ska se ut här som jag snappat upp från bland annat bloggförebilder bland de jag följer, och jag tror att jag ska göra ett krafttag och sätta mig ner och göra slag i saken också. Den här veckan kommer jag helt plötsligt ha en massa tid över eftersom vi släppt hästarna på sommarbete, så det kanske kan bli lite av ett projekt nu då? När jag väl är klar sedan kommer jag satsa på att bli nöjdare med bloggen och förhoppningsvis samla in ännu fler härliga läsare, för när jag har stuvat om och fått det som jag vill kommer det bli mycket roligare att skriva här! (:

- Min första header! Jag tror att tanken var att det skulle funnits någon text eller så på det tomma fältet, men så långt kom jag aldrig... (;

» Mac-maniac

Min mac har en ganska ful vana som jag länge har försökt övertala den att skrota, men utan någon som helst lycka. Den tar nämligen lov när jag får lov!

Under det här året jag har haft den i min ägo (eller ja, skolans ägo och mitt lån...) hittar den på någon form av hyss så fort jag får ledigt. Under förra höstlovet, första lovet den var med om, gick det inte att titta på någon form av videoklipp. Under jullovet stängde den av ljudet så att det inte gick att sätta på igen och körde även på samma kort  under påsklovet i år. 
Och igår då, två veckor in på sommarlovet har den återigen kopplat bort ljudet och fått mig att tro att jag blivit döv på riktigt innan jag hittade felet. 
Hur irriterande är inte detta? Och framförallt hur konstigt är det inte? Under skoldagarna fungerar den perfekt men under loven ställer den till med problem. 
Men vad vet jag, macbooks kanske också behöver lite lov ibland?