» Lillchefen

Härom dagen blev jag kallad för "Lillchefen" av några av de ordinarie anställda på e.on och det kändes väl lite sådär (; Jag vet inte om jag skall ta det som en komplimang eller som något förnedrande haha!
Idag känner jag mig dock som allt annat än en lillchef. Det går otroligt segt och koncentrationen är svår att rikta på datorn och inte något annat. Men det är bara att kämpa på, slutar vid fyra så det är trots allt inte ens två timmar kvar nu ju (: 
Lite trist är det trots allt att det är sista jobbdagen för den här perioden. Som vanligt har jag haft det super med jobbarkompisarna, men vi ses ju i skolan så jag ska nog klara mig tills på måndag utan dem (;
 
Eftermiddagen och kvällen kommer bjuda på Friskisträning, matteplugg och min prickiga prins (: Förhoppningsvis hinner jag börja röja i rummet också och göra klart minirenoveringen imorrrn. Det skulle vara toppen (y) (:
 

» Listor och kom-ihåg-lappar

Är det något jag inte skulle klara mig långt utan i vardagen är det min almanacka och mina listor.
I almanackan har jag hela mitt liv planerat, oftast till punkt och pricka, och utan den skulle jag bli en oerhört vimsig person (;
Som tillskott till almanackan använder jag mig av kom-ihåg-lappar och listor av olika slag som jag lämnar på strategiska platser. Det kan till exempel ligga en lapp på min kudde om jag skall komma ihåg att smsa någon innan jag somnar, eller hänga en i skåpet i skolan för att inte glömma ta hem läxan.
Favoriten är dock, trots att den kan var aganska stressande ibland, att ha notes på skrivbordet på datorn. Då ser jag dem hela tiden och de är lätta att ändra om det behövs. Toppensmidigt (: Och som ni vet ääälskar jag att kunna checka av och styrka saker på mina listor, och därför brukar jag försöka ge dem så kort livslängd som möjligt genom att jobba undan det jag skrivit upp (;
 
Just nu ligger denna på mitt skrivbord, och den var myyycket längre för några dagar sedan kan jag lova. Skönt att kunna korta ner den (:


» Tisdag 30 oktober 2012, Pållestollekväll

Tisdagen avslutas hemma hos Michaela med världens bästa Pållestollar och myskväll. Svårslaget efter lång jobbdag och läkarbesök! (:  Mitt matbidrag blir mina berömda quesadillas, jag har skrutit om dem hela dagen men de är ta mig fasen oslagbara (;
 

» Fotografering: Porträttbilder på Johanna och Filur

Efter att jag fotat Johanna på fältet styrde vi kosan mot fågelsjön för att utnyttkja vädret och tillfället till max och ta lite porträttbilder. Fillebille var kanske inte överlycklig över att endast få titta på gräset som växte på stranden och visade detta genom att kladda ner hela matte med gräsfläckar, det är alltså det som synd på Johannas t-shirt och inte något konstigt rymdslem eller liknande.
Men efter några försök och knep från min sida lyckades jag ändå fånga hans uppmärksamhet under korta stunder och delar av dessa ser ni nedan.
Finisar ♥
Det här inlägget hittade jag när jag kikade igenom arkivet för ett tag sedan. Tror jag satte ihop det någon gång under våren och texten ovan är "orginaltexten" eller vad jag skall kalla den. 
Idag ser jag bara så mycket känsla i bilderna att jag vill gråta. Filur springer nu på de evigt gröna ängarna tillsammans med andra kompisar som också lämnat oss på Hageby. Jag vet allt för väl vad min vän har gått igenom och livet kan vara så sjukt orättvist. Det svider och smärtar och tar andan ur en, och inget kan vi göra åt saken, mer än att finnas där för varandra och försöka minnas med glädje ♥ 

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 55-200 mm
Motiv: Johanna Lundin & Hagens Filur
(Johanna har gett mig tillåtelse att lägga upp bilderna här)
 
 
 
 
 

» Jag håller båda mina tummar

Hos Sara hittade jag den här grymma tävlingen hon har i samarbete med Avantia Fritid och jag kunde inte motstå att delta! Såå fint ju (: Det skulle gärna få en plats i min garderob nu när den skall rensas lite rejält hihi (:
 

» Måndag 29 oktober 2012

Mitt livs allra sista höstlov har nu kickats igång och det rejält med tävling i lördags, heldagsjobb på ridskolan igår, och idag den första utav tre heldagar av jobb på E.on. Ingen rast och ingen vila, men desto mer pengar in på kontot, och det behövs hihi! (: Därför är jag extra glad över att jag nu äntligen har fyllt mina 18 år, eftersom de bar mig över gränsen till en snäppet högre lön. Ännu en fördel med att vara 18 (;
 
Höstlov var det ja, som jag har längtat och räknat ner de senaste veckorna! Men så mycket till lov skulle jag nog ändå inte kalla det, med  tanke på hur mycket jag har inplanerat. Förutom jobb är det bland annat matteplugg, körkortsteori, ansvar hit och dit och stall x2 som snurrar runt i mitt huvud. Där någonstans hade jag tänkt hinna träna, göra om i mitt rum och vila upp mig lite också haha. Vi får väl se hur det blir med den saken, det handlar bara om att planera och prioritera rätt så hinner jag med allt jag vill (;
På fredag åker jag iaf till Västervik över helgen för att träffa kussarna, farmor och mormor och morfar. Hög mysfaktor på det och då skall jag verkligen njuta och koppla av! (:
 

» Framme!

Ja vi kom iväg i alla fall och taggar nu till första klassen! (: Trots att det är tre minusgrader är jag grymt peppad och Zäta nästan sprang in i transporten så känslan är på topp! Nu kööööör vi! (:

» Strular fram och tillbaka

Jösses vad allt strular inför morgondagens (förhoppningsvis) hopptävling på Vikbolandet! Det är just det där "förhoppningsvis" som känns så bajsigt, om jag får uttrycka mig så haha, för jag vet fortfarande inte om jag kommer iväg eller inte...
Problemet är att jag inte kommer kunna ha Zäta helt privat imorrn eftersom han måst gå vuxenkurs på ridskolan under eftermiddagen, dummadumma! Därför beror det på starttider och organisatörer om jag kommer kunna åka eller inte, eftersom jag måste hinna göra mina starter innan han behövs hemma. 
 
Den preliminära startlistan kom dock inte upp förrns imorse (!!!) trots att tävlingen är imorgon så ni förstår kanske min stress?  Som de såg ut nu hinner ja troligen starta men det kan bli tajt, så jag har försökt få tag på kontaktpersonen men inte fått något svar ännu. Blir lite nervsjuk av det. Jag måste ju verkligen veta (; Sedan måste jag också prata med Tuva om att byta dag, eller eventuellt fixa det på annat sätt. Så ja, det är lite mycket som måste lösa sig, och det idag. 
Håller tummarna för att det löser sig! Lillkillen har nämligen gått och blivit hoppehäst under hösten, otroligt nog (:
 
 
 

» Höstfoto del 2

Del två och en fortsättning på bilderna som Hillevi fotat (: Det är lite komiskt hur Zäta ser mer och mer uppmärksam ut på bilerna ju längre in i serien vi kommer. Men i takt med att han piggnade till blev han också svårare att hålla stilla, så det var verkligen allt eller inget med hans fotohumör haha!

Bästa skitunge ♥

 
 
 
 
 
 

» Hästig Halloween

Den här bilden har jag sett cirkulera ett tag och nu kunde jag inte hålla mig längre, med halloween coming up om drygt en vecka och allt! Jag skrattade faktiskt lite för mig själv när jag såg den första gången haha! Den stämmer verkligen bra (; 

» Höstfoto del 1

Äääntligen tänker ni förmodligen nu hihi! Länge har jag teasat er med små delar av höstfotograferingen tillsammans med Hillevi (som självklart knäppt dessa bilder då också) och nu kommer bilderna äntligen börja ploppa upp här (:
Kan kosta på mig att nämna att herr Prick inte är direkt enkel att fota... Favoritposen är med öronen rakt ut och halvt slutna ögon, så det krävs lite jobb för att få honom uppmärksam på fotografen. Den här gången testade vi både ett spö med plastpåse som viftades och en hink med godis som skramlade. Trots att vi verkligen överdrev användningen av dessa rörde han inte en min haha! Han är svårflörtad min prins (; 
 
Behöver jag säga hur mycket jag tycker om dem? Tror inte det faktiskt, sååå mysiga och färgerna är så fina♥♥
 
 
 
 
 

» Ja det där gick ju bra...

 Det där med att komma igång med bloggen igen efter helgen gick ju sådär, men det har sina orsaker. Igår blev jag nämligen bortrövad av mina vänner för en heldag i Linköping med god mat och shopping som firande för att jag fyllt 18 bast. Det var verkligen en toppendag och jag kom hem väldigt trött och nöjd ((:
 
Anledningen till utebliven uppdatering här är hur som helst att internet hemma kraschat... Troligen skulle det ta tre till fyra arbetsdagar att fixa det vilket innebär att det inte kommer tillbaka förrns på torsdag, tidigast. Tills dess får jag sköta mitt datarelaterade arbete i skolan, vilket kanske inte är den roligaste lösningen men vad gör man liksom? (; 
 
Jag hoppas ni förstår iaf och att ni klarar er ett par dagar (: Det kanske kommer upp några mobilinlägg under tiden, och om inte ses vi om ytterligare några dagar och jagg har som sagt massor av smarrigt som bara väntar på att ploppa upp (:
 
Ses snart! 

» Datorfri helg

Hej och hå!
 
Jag som hade planerat att kirra lite nya inlägg här under helgen har nu helt och hållet tappat sugen och vill fixa med massor av annat istället. Slutspurt i skolan på det innebär lite knappt med tid, men jag ligger ganska bra till och känner att jag har saker och ting under kontroll, skööönt. Bara några frågetecken som nu ligger på en kom-ihåg-lapp på mitt skrivbord. Usch, hatar att inte kunna pricka av och stryka saker. Att var oplanerad är verkligen int emin grej (;  
 
Därför tar jag en minipaus här under helgen som startade igår, men sedan, då kör jag igång igen för fulla muggar! (: Då kan ni bland annat vänta er massor av bilder från höstfotograferingen som jag vet att vissa längtar efter ((:
 
Suktar er lite till sålänge hihi...
 
 
 
 
 

» På mitt skrivbord

Såhär fint har jag det på mitt skrivbord på Macis bookisen nu (: En av bilderna från höstfotografering med Hillevi pryder skärmen och lyser upp det hela massor! Känns väldigt mycket lättare att öppna datorn i skolan nu hihi, och roligare överlag med för den delen (:


» Från gårdagen

En bild på mig och Zäta från gårdagens höst-photoshoot, fotad av Hillevi såklart. Huuur mysig? ((:
 

» Onsdag 17 oktober 2012

Full gas hela dagen precis som jag sa (: Vad passar då inte bättre än att vara ledig, eller ja, ha EN lektion på hela dagen och den på valfri plats? Braig tajming tycker jag (y)
Idag har jag därför haft körlektion, klarat av fas C på körkortsteorin, pluggat mer teori, läst ut universums sääämsta bok (på engelska dessutom...), pluggelipluggat inför två prov, haft frilektionen tillsammans med Hillevi i stallet, myst med bästispricken♥, tagit underbara höstporträtt i stallet och dammat av min gitarr! 
 
Och än är inte dagen slut hihi. Jag skall alldeles strax ge mig ut på en springtur i mörkret och sedan kötta styrka hemma. Planerna på att åka till Friskis ställde jag in när jag råkade fastna med gitarren haha!
Ni anar inte hur sjukt länge sedan det var jag spelade på den, men oj vad jag tycker om det. Trots att jag inte har någon sångröst att tala om (ingen sångröst alls faktiskt) är det så roligt och avkopplande att klinka lite i sin ensamhet. Mys helt enkelt (: Jag funderar starkt på att bli en sådan där estet för att ha en anledning att släpa på gitarren överallt, måste bara rota fram kunskaperna som en gång fanns först (; 
 
Hursomhelst. Här nedan får ni två smakprov från dagens fotografering. Hillevi och jag turades om att fota varandra och våra hästar bland löven och det blev helmysiga bilder (:
Hillevi var också snäll och lät mig testa hennes "nya" objektiv, ett fast 50 mm, perfekt för porträttbilder med andra ord! Faktum är att jag blev lite småkär, eller lite, ganska mycket kär i det. Det var himla roligt att fota med. Något att skriva upp på önskelistan till jul skulle jag tro! Men åter till saken, två smakprov från idag! Jag är så uppe i varv just nu att jag bara svävar iväg till nya ämnen hela tiden (;
 
Som sagt, när hösten är på bra humör är den banne mig fruktansvärt vacker!

 

» Äntligen fria!

Efter många år och månader av längtan kom friheten när jag äntligen fyllde 18 i lördags. Jag är nu nämligen gammal nog att få rida ut själv, enligt fodervärdskontraktet, och det utbyttjade jag så fort jag fick chansen (;  För även om jag verkligen tycker om att rida med sällskap också är det suuuperskönt att ha möjligheten att bara ge mig iväg. Det underlättar så mycket (:
Därför var jag och Zäta ute på premiärtur ensamma igår och njöt båda två av en bustur i det fina och hyfsat varma höstvädret. Det kunde inte ha varit bättre! (: 
 

» Kalla mig supermanda

Just nu är jag inne i världens flow och jobbar på supereffektivt, me like! (:
Har under den här veckan hittills hunnit med en redig massor grejjer utan att för den delen känna mig särskilt stressad. Kanoners ju! Extra plus för gårdagen och idag som både blev och kommer bli riktigt fullproppade med nyttogöra. 
Belönar mig själv med ungefär lika mycket roligheter också för att hålla modet uppe, som att ge mig ut och springa och sedan se på Svenska hollywoodfruar igår och dra på jakt efter inredningsprylar till mitt rum och sedan kötta på Friskis ikväll. Det måste vara en jämn balans liksom (;
 
Just nu väntar jag på Hillevi i stallet för att ta höstiga porträtt på oss och hästarna efter att vi jobbat med vårt samhällsarbete. Bäst att utnyttja löven medan de fortfarande har fina färger och inte har ruttnat bort och blivit helt bruna ju, än så länge är de ju kanonfina! Älskar hösten när den är såhär ♥
 

» Vad är oddsen...

...Att jag, när jag helt på mofo sätter en av mina spellistor i spin och väljer en låt utan att titta, lyckas välja favvolåten? Smilemoment på det! (: Nu ska det pumpas i hörlurarna när jag cyklar från Friskis till mannen i mitt liv (: 


» Bra uppmuntran!

Den här lilla bilden fick mig verkligen att småskratta för mig själv. Nästa gång jag känner mig nere skall jag försöka komma ihåg den, det kommer defenitivt få mig på bra humör haha (:

» Från trollunge till nakenfis

I onsdags fick jag äntligen tillfälle att klippa Zäta så nu är han till hälften av med den vinterpäls han hittils hunnit sätta. Han fick en halvklippning (hals-bog-bringa) och jag är ganska nöjd med årets klippning, tro det eller ej! Framförallt tror jag att Zäta är nöjd som slipper svettas så förskräckligt nu och får mer energi (:
 
Före vs efter, det var mycket päls som föll kan jag lova! (:



» Ridlärare för en dag

Ojoj vad min dag omplanerades i torsdags! Istället för att se ut såhär som planerat fick jag hoppa in och ha en del ridlektioner under eftermiddagen eftersom det krisade lite med personal, men det var jag inte sen att tacka ja till kan jag lova! (:
 
Först ut var två privatlektioner, en för en vuxenryttare och en med en yngre tjej. Båda var riktigt duktiga och det var roligt att se de tydliga framstegen de båda gjorde under sina respektive lektioner! 
Efter dessa hade jag två lektioner med grupper. Där fick jag vara ridlärare för ridlekisbarnen som jag annars har teori med på torsdagarna och sedan hålla en hopplektion för grupp 3. Jag måste säga att ridlekisbarnen var himla söta när de helt plötsligt inte kände igen mig alls när jag stod i mitten av ridhuset istället för hos dem nere i stallet haha! Men även den lektionen gick bra och jag lyckades enligt en mamma få ett av barnen att trava för första gången på terminen, roligt! (: 
Under hopplektionen för grupp 3 var det betydligt mer att hålla reda på, en utmaning med andra ord men utmaningar är till för att antas! Gruppen övade för dagen på att hoppa runt hela fyrkantspåret och det tog sin lilla tid innan alla hjälper tajmades rätt och de fick koll på både sig själva och hästarna, men även den här gruppen var riktigt duktig och ville hoppa mest hela tiden hihi (: 
 
Det är så roligt att ha lektion och att jag både från barnen och på omvägar fått beröm gör mig så glad! (: Det är alltid lite småpirrigt precis i början av lektionerna innan man fått koll på alla och på vilken nivå de ligger, men det är spdant som brukar lösa sig. I värsta fall kan man ju alltid fråga dem. Hur som helst är det roligt att testa på att hålla i riktiga lektioner inför framtiden, då vet jag vad jag har att vänta mig med mina planer (:
 

» 18 år idaaag! :D

Idag är den stora dagen äntligen kommen och jag är verkligen helt lyrisk! Dock blir det en väldigt annorlunda födelsedag då familjen är i Västervik och jag åker till Linköping med Emma för att gå första steget av ULK, Ungdomsledarkursen, under helgen.
Men vad gör det? Idag är det min dag och fira kan vi göra någon annan gång (; Och titta här vilken gullig överraskning som väntade på mig i kylskåpet! ♥
 
 
 

» Fredag 12 oktober, en lista av dagens:

Dagens stolt-moment: Sista dagen som 17 åring juuu (: Och att jag infann mig på F&S klockan 08 imorse för att träna core innan skolan. 

Dagens jobbigaste: Att cykla runt i staden med galet mycket kläder, eftersom termometerna så snällt visade -1,4 grader imorse. Inte okej.

 

Dagens mest irriterande: Att mina fötter kliar så förbannat 

 

Dagens på-tiden: Allt är klart inför ULK 1 imorrn. 

 

Dagens pjoooh: Slapp få tillbaka matteprovet, har en känsla av att det inte är ett vackert resultat på det...

 

Dagens not-so-good: Dålig hårdag, haha!

 

Dagens bästa: En kylig skogstur med Zäta och födelsedagsbio i förskott med tjejorna ♥

 


» Torsdag 11 oktober 2012

Ja ni, den 13 närmar sig med stormsteg och nu är det minsann inte långt kvar! Jag insåg imorse när jag kom till skolan att det redan var torsdag, vilket innebär endast fredag imorgon och sedan är det löööööördag! Hjälp haha! Fick en liten attack inombords på grund av att jag blev så exalterad ^^
 
Imorse vaknade jag faktiskt helt okej pigg och pallrade mig upp ur sängen. Det märks att det börjar bli kallare nu, jag får allt svårare att ta av mig det varma täcket och då är det inte så lockande att lämna sängen (; Kom till slut iväg till skolan där jag endast hade två lektioner och nu sitter jag här och laddar för en löptur. Försöker peppa mig själv med att samla kastanjer på hemvägen samt laga en riktigt god lunch, det är mycket skönare att sitta inne just nu, men känslan efter är ju svår att slå!
 
Efter lunch ska jag tvinga upp mina trötta ben på cykeln och trampa iväg till stallet för att pyssla med min nyrakade nakenfis, styra med tävlingsgrejjer, vara stallvärd och sedan rida i en lektionsgrupp efteråt. Sen kväll med andra ord så det gäller att jag röjer undan plugget innan jag åker, ikväll kommer jag definitivt inte orka! (; 
 

» Höstiga Horseposts

Jag tror att alla vi hästmänniskor håller med om att hösten kan vara precis lika hemsk som den kan vara underbar att ha häst. Strålande kyliga höstdagar och uteritter i en skog som exploderar av färg glömms lätt bort när regnet kommer och tar med sig leran (; 
Jag har i alla fall hitta ett par riktigt typiska häst-höst-moments som jag var tvungen att dela med mig av!
 
Någon mer än jag som känner igen sig i de flesta haha? (:
 
 
 
 
 

» Onsdag 10 oktober 2012

Lovely wednesday! 
Med endast en enda lektion idag har jag planerat in en hel massa annat som skall hinnas med! Innan skolan var jag till exempel både på gymmet och körskolan och fick teorifas B avklarad samt en helt okej lyckad körlektion med fina kommentarer efteråt. Det kändes riktigt bra! (: Nu ska jag bara ta tag i att boka halkan och gå riskutbildning så är vi snart i hamn, förhoppningsvis innan jul vilket är mitt mål! 
 
Annars skall jag pluggeliplugga, förhoppningsvis handla nytt på inredningsfronten till mitt rum och träffa två vänner ikväll för att hänga framför vår gemensamma favoritserie. Jag pratar såklart om Grey's Anatomy som hade säsongspremiär förra veckan med det sämsta avsnitt jag någonsin sett, så jag hoppas det är bättre idag!
 
Sedan skall även de båda hästarna pysslas om som vanligt idag. Zäta skall klippas för att slippa sin trollpäls och Mimmi skall hoppas på banan. Beroende på hur det går kanske jag utmanar ödet lite och pressar upp oss på lite högre höjder än vi tidigare jobbat med. Med tanke på vad som eventuellt komma skall i framtiden kan det vara en bra idé! Hihi (: 
 
Skruttbild från gårdagens markarbetspass. Jag tycker verkligen om min ambitiösa lilla prick ♥ 

» Friskis & Svettis

"LoLo" undrade om jag inte kunde skriva om vilka pass jag tycker är roligast på Friskis & Svettis och varför, och självklart kan jag göra det! (: 
 
Passen jag oftast går på, och som det finns absolut flest versioner av, är medelpassen.
Medelpassen ingår i kategorin gruppjympa och innebär alltså att man håller till i någon av hallarna och köttar i en stor eller mindre grupp beroende på vilken hall man är i (90-100 personer i stora hallen och 50 personer i lilla). 
Just för tillfället har jag inget medelpass som jag är riktigt kär i. Såhär efter sommaren kommer det ofta en hel del nya ledare och i år dar ingetundantag. Tyvärr har en del som jag uppskattade riktigt mycket slutat och ännu har jag inte hittat någon ny favoritledare. Men några är på god vär (; 
Förr fanns två ledare som verkligen blev stora favoriter för mig och som ni som hängt med ett tag säkert känner igen: Marie och Dimitrios. Två riktiga krutledare som hade helt grymma pass och verkligen spred glädje omkring sig trots att alla under passet svettades så de dog. Jag saknar faktiskt deras pass riktigt mycket! 
 
Förutom medelpassen gillar jag också de mer inriktade passen.
Skivstång är en klar favorit och likaså box. Framförallt boxen är helt otroligt jobbig men känslan efteråt väger upp det tio gånger om.
Som variantion till dessa tycker jag att step och dans fuego. Enligt mig är inte de två sistnämda lika jobbiga fysiskt, men desto värre psykiskt. Det gäller att ha, och skaffa sig, kontroll över kroppen och koordination är inte alltid helt enkelt haha (: Lika mycket jympa för hjärnna som för kroppen.
Core är också ett roligt och lite annorlunda alternativ som är speciellt bra för mig som ryttare. Fokus ligger där på bålstyrka, alltså rygg och mage, och det är jobbigt kan jag lova. Men detta i kombination med balans ger an mycket starkare sits, det är minsann en bra morot!
 
Förr gick jag också regelbundet på yoga, något som jag vill ta upp igen. Muskler jag inte visste jag hade används och hjärnan rensas på ett väldigt effektivt sätt. Avslappning och träning i samma veva helt enkelt.

Under sommaren började jag också utforska gymmet. Sedan dess har gymmet blivit lite utav en lekplats för mig. Jag menar absolut inte att jag är varken stark eller kunnig, men att pressa tills mjölksyran svider och benen skakar av ansträngning är helt underbart, hur konstigt det än låter. När jag tränar i gymmet är jag också helt fri att träna hur jag vill, till skillnad från passträning. Därför är det ett perfekt alternativ om tiden är knapp eller om jag vill fokusera på en särkild del av kroppen. 
 
Det här är en ungefärlig beskrivning av hur jag tränar på Friskis & Svettis. Jag skulle väl inte säga attjag har någon direkt inriktning, snarare mål i så fall, men det viktigaste för mig är att jag har roligt och blir rejält trött både fysiskt och psykiskt när jag tränar. Jag vill se resultat både på kroppen och humöret helt enkelt (: 
 
Mitt råd till dig, LoLo, är att om du vill börja träna på Friskis & Svettis är det bara att testa dig fram. Utbudet av pass är väldigt stort och det finns något för alla, det gäller bara att hitta det och inte vara rädd för att göra bort sig medan man letar. Man ser aldrig så knäpp ut som man tror när man trampar fel under ett danspass eller ny ut i gymmet som man känner sig. Kom ihåg att fysisk träning är en utav de mest självupptagna aktiviteter vi kan hålla på med, så kötta på bara! (: 
 
 

» 5 ynka dagar kvar

 
Idag är det fem ynka dagar kvar. Fem dagar kvar till jag blir vuxen på riktigt och förväntas uppföra mig så. Fem ynka dagar kvar tills jag blir myndig, får ta mitt körkort, kan rida Zäta när jag vill utan att behöva rätta mig efter sällskap, får gå ut på många av dagens ungdomars favoritställe (utom mitt då...) krogen, en större summa pengar rullar in på mitt konto varje månad och barnet i mig försvinner.
 
Det där sista tar jag dock och stryker. Ni som inte känner mig som väl förtjänar väl att få veta att jag nog aldrig kommer växa upp och bli helt vuxen mentalt. Det är jag för rastlös och busig för (: Mer lek åt folket hihi!
 
Nej men allvarligt. Det skall bli så otroligt skönt att äntligen fylla 18! Jag kan erkänna, trots att det låter konstigt, att någon gång under sommaren tog jag en inre diskussion med mig själv där jag kom fram till att nu är jag 18 och vuxen och det är banne mig dags att börja bete mig så också. 
Detta var alltså för flera månader sedan och under den tiden har jag både växt i mig själv och blivit tryggare med vem jag är. Det är en konstig känsla som jag inte kan beskriva riktigt, men ni kan nog tänka er att det blir skönt att växa ikapp mig själv då. Att liksom bli den där personen jag har känt mig som fast på riktigt. Galet. 
 
När det kommer till önskelista är den inte lång. På den finns endast två saker, en skjorta och ett litet, litet ord. Ett ord på två bokstäver och som stavas J-A. Ett ja till min önskan skulle lysa upp min värld något enormt och jag vet att jag skulle bli en ännu bättre version av mig själv och få en så mycket bättre vardag.
Snälla, snälla mamma och pappa om ni läser det här. Jag lovar att bli världens snällaste och enklaste dotter som städar hela huset utan att klaga. Jag gör nästn vad som helst. Och jag lovar att dela med lillebror! Ett enda litet ord är väl inte för mycket begärt i artonårspresent? ♥

Ni kan tro att jag räknar ner iaf! De sista veckorna har gått otroligt fort och helt plötsligt är det inte ens en vecka kvar till den efterlängtade lördagen. Helt amazing! (:
 
 
 

» Bilder från Töreboda del 3, Hagens O'Chief

 
Något jag tyckte var lite extra häftigt när jag var i Töreboda var att få träffa Hagens O'Chief i egen hög person. Jag ska inte sticka under stolen med att jag blev lite starstrucked av att träffa denna legend som i så många år har lämnat efter sig superfina avkommor. Med tanke på hur fin han är i kroppen är det svårt att gissa hans ålder, och nu minns jag inte exakt, men han är en bra bit över 20 år iaf och det trodde jag verkligen inte! Titta bara på den översta bilden, en man i sin bästa form ju hihi (:
Nu lever han som den kung han är hemma hos Marlene och strövar runt fritt på hela gården. Maffigt! 
 
Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor zoom 18-55 mm
Motiv: Hagens O'Chief
 
 
 
 
 
 

» Tacken jag fick

Såhär fin hade Zäta lyckats fixa till sig över hela halsen, benen, ansiktet och manen under den halvtimmen jag släppte ut honom imorse. Tack så mycket liksom... Men efter en stunds putsande och tvättande 
var han tävlingsklar igen iaf (;

» Mot Motala!

Idag far jag och Zäta till Motala för att rida omgång 2 i division 2! Vi kommer att starta både LB:2 och LA:4 den här gången och förhoppningsvis håller han sig i skinnet idag och busar inte iväg som sist (; 
Hoppas ni håller tummarna för oss! (:


» Höstpyssel & sneak peak

Ny årstid, nya möjligheter och en ny start! Som ni vet är det massor av saker som kickar igång i min hjärna när en ny årstid sätter in ordentligt och kommer igång. Precis som i somras vill jag nu pyssla, rensa, organisera, hitta nytt, göra det riktigt höstmysigt i rummet och ja, bara röja och fräscha upp! (: 

 

Det första jag skall göra är att rensa igenom min hästgarderob ordentligt och smårenovera i mitt rum. Men båda dessa är ganska stora projekt och vid sidan av dessa har jag även ett mindre, nämligen herr/fru blogg. Lite ska ändras med designen, bland annat headern som just nu är väldigt somrig. Men med tanke på hur bra det gick för mig i somras när jag försökte knåpa ihop den nuvarande så får jag nog ta det här med en nypa salt haha. Men jag har redan börjat så förhoppningsvis blir det lättare nu (;

 

Här får ni iaf en sneak peak på vad som komma skall! ↓

 


» Preliminära starttider till helgen

 
Nu har de preliminära starttiderna kommit upp till söndagens omgång av div II (:
Med tanke på att vi den här gången ska ända till Motala känns det verkligen skönt att jag inte fick någon tidig starttid. Det är inte alltid jätteroligt att lasta 06.30 och sedan sitta i bilen flera timmar. I vanliga fall tycker jag att det är skönare att åka tidigt och komma hem tidigt, men eftersom det ändå kommer bli en så pass lång tävlingsdag skadar det inte att få starta sent direkt (;
 
Jag har aldrig tidigare varit i Motala och ridit och det ska som vanligt bli spännande att se en ny anläggning! Det enda jag vet är att starterna kommer gå inomhus på sandbana och utifrån anläggningsskissen verkar det vara en ganska stor anläggning som är lätt att hitta på.
Någon av er som har varit där och vet om jag har rätt? Eller kan ge mig lite mer info? (:
 
 
 

» Bilder från Töreboda del 2, ston och föl

 
Under lördagen i Töreboda hälsade vi som sagt på alla hästarna på Marlenes gård och därför också stona och deras föl. Bortsett från enstaka gånger har jag aldrig riktigt umgåtts med föl tidigare och jag blev verkligen översköljd med söthet när alla små filurer kom galopperandes in til stallet tillsammans med sina mammor. Fastnade i stallet med kameran ett bra tag innan jag kunde slita mig därifrån hihi (: 
Rödskimmeln nedan är för övrigt Robe Dara, stoet jag fick rida.
 
Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor zoom 18-55 mm
Motiv: Bebisarna och deras mammor på Stall Arda
 
 
 
 
 
 
 
 

» Torsdag 4 oktober 2012, Morfars och kanelbullens dag

 
Den 4 oktober är minsann ingen vanlig dag, för det är både morfars födelsedag, den här gången den 78de, och kanelbullens dag. Roligt nog passar morfar också in som en kanelbulle med hans grymt härliga pigment som gör honom till en riktig pepparkaka under hans och mormors resor till Cypern varje år. Avundsjuk tjej här hihi (: 
Jag har iaf firat dem båda med en sång och firande via telefon samt ätande av massor kanelbullar. Ett extra stort grattis till min fina morfar såklart, det finns ingen som du ♥
 
 
Förutom detta har dagen spenderats i skolan, stallet och på vift med mamma, men det vet ni ju redan (;

» Mellanlandning

 
Just nu är jag hemma och mellanlandar mellan skolan, ärenden och stallet. Eftersom vi endast hade två lektioner idag kom mamma och hämtade mig 10.45 för att åka och göra lite ärenden tillsammans. Bland annat har vi inhandlat en ny vattendunk till tävlingarna (den gamla sprack utan anledning i helgen?) och varit på banken. I och med att jag snart fyller hela 18 bast behövdes det flyttas om lite på pengar och konton och det kändes ganska bra. Mer ansvar och mer förmåner, helt okej! (; 
När vi var klara på banken handlade vi till djuren och sedan på apoteket och åt lunch tillsammans på Lindahls. Supermysigt att äta utelunch sådär tycker jag, det är så lyxigt (: Enda nackdelen är väl att jag alltid äter tills jag nästan spricker, men det är en konsekvens jag kan leva med när det finns så mycket god mat haha.
 
Om cirka 35 minutertar jag iaf bilen upp till HR för att mysa med Zäta innan det vankas jourjobb som stallvärd och på det US-möte. Känns som en bra plan! 
 

» Leka kan man ju alltid göra

Härom dagen fick jag nys om en himla rolig hemsida där man kan designa sina egna schabrak. Tyvärr kostar det dock skjortan att designa och beställa dem från Frankrike (nästan 1000:-) och det är lååångt över min prisklass. Men leka kan man ju alltid göra och minutrarna sprang iväg fort när jag knåpade ihop förslagen nedan. Speciellt kär är jag i det vinröda och de två gråa varianterna. Jag skulle inte tacka nej till dem och en matchande v-ringad stickad tröja hihi (: Mumsmums!

 
 
 
 

» Bilder från Töreboda, del 1 unghästarna

I en större hage bakom gården gick ungkillarna (och Aramis medan vi var där) och hade det bra i en flock tillsammans med en islänning och en appaloosa. Under lördagen var vi och hälsade på dem och det blev mycket tuggande på dragkedjor, slickande tungor och annat som nyfikna småkillar tar sig till. Fruktade nästan för kamerans liv några gånger, till exempel på sista bilden, fyra nifykna bebisar haha. Roligt att umgås med dem iaf! (:
 
Kamera: Nikon D60
Objektiv: Nikkor 18-55 mm zoom
Motiv: Ungkillarna i Töreboda
 
 
 
 
 
 
 

» Resan till Töreboda

 
Resan till Töreboda med Nickan och Aramis var bara toppen! Väldigt roligt, intressant, mysigt och inte minst lärorikt! Jag fick chansen att se lite hur det fungerar på ett stuteri, visa en vacker connemaraponny på kvalité i Tidaholm, rida en annan väldigt trevlig ponny, mysa med fölisar, träffa en legend till avelshingst och bara vara och ha det bra.
Marlene som vi bodde hos under dagarna vi var där är verkligen en underbar människa. Så trevlig och snäll och det var inte en sekund som jag kände mig obekväm med att bo hos henne utan att ha träffat henne alls innan. Hon har en personlighet som verkligen är något att se upp till. Hon lagar också världens godaste mat så om kvällarna nästan rullade vi i säng haha.
I huset bodde också hundarna Tuffe och (hmm, jösses minns inte hennes namn?) som delade säng med mig varje natt. (Jag kan lova att det kändes ensamt i min stora säng hemma sedan) Två yrväder som verkligen förhöjde myskänslan i huset på landet. Särskilt Tuffis, han fick en speciell plats hos mig den lilla lurven. 
Jag kan lova att jag har fått en annan uppfattning om connemaror efter denhär upplevelsen. Jag tyckte absolut inte illa om dem innan, jag var bara inte insatt alls och hade därför ingen åsikt om dem. Men med mer kött på benen vill jag påstå att jag tycker om rasen mycket. De har ett lugn som sprider sig och är kloka som få. Väldigt mysiga ponnies och inte minst vackra (: 

Såhär såg våra dagar under äventyret ut:
 
Fredag:
Under fredagseftermiddagen och kvällen åkte jag, Nickan och Aramis den lite mer än 3 timmar långa resan ner till Marlene och Stall Arda i Töreboda. Vi kom dit runt 21 och ställde då bara in Aramis i sin box innan vi gick in och åt middag och träffade alla människor (flera av Nickans och Marlenes vänner var där). Marlene lagar som sagt himmelsk mat och kvällen till ära bjöds det på trerätters och världens godaste glass. Under kvällen blev det sedan välkomstfest innan alla tillslut somnade.
 
Lördag:
Vi väcktes av hundarna någon gång runt 09 och kom ner till ett dukat frukostbord. Satt där ganska länge innan vi gick upp till stallet och släppte in alla ston och deras föl samt unghästarna. Tänk er en hel flock med ponnyston som kommer galopperandes med svarta små föl bredvid sig. Något sötare är svårt att hitta! (: Myste lite med alla bebisar innan det var riddags. Jag hade dock lite svårt att lämna stallet. Kärade ner mig totalt i en liten kille kallad "Lillebror" och ville mest mysa hela tiden hihi. 
Jag fick rida ett sto vid namn Robe Dara. Himla känslig och mysig dam som bar upp min längd förvånadsvärt bra. Riktigt rolig att rida!
Resten av dagen flöt på utan större insatser. Vi åkte in till det lilla centrum som fanns i Töreboda och kvällen fördrevs med hästannonser och mys.
 
Söndag:
Söndagen var den stora dagen då Aramis skulle visas på fyraårskvalitén i Tidaholm. Han skötte sig mycket bra och fick fina poäng av domarna utom i hoppningen då han tyvärr endast fick 6-6. Enligt Marlene har han tidigare fått 8-8 och domaren för dagen var snål. Men vi var mycket nöjda med att ha tredje bästa gångartsponny och 41 poäng exteriört (:
 
Måndag: 
Sista dagen i Töreboda och det kändes väldigt tråkigt. Vi åkte hem efter lunch och hade innan dess ridit i jordens finaste rid-skog, Moskogen, och både galoppbusat på sandvägarna och badat med hästarna. Jag red Dara igen och hon var minsann en riktig badare! Underbart verkligen. 
 Vi kom hem till Norrköping någon gång efter 16 och det kändes faktiskt inte det minsta skönt att komma hem. 
 
Nej, det var verkligen med vemod jag lämnade det lugna och sköna livet i Töreboda, Marlene, connemarorna, hundarna och den fina omgivningen. Hade jag fått flytta dit hästarna i mitt liv, vänner och familj hade jag utan tvekan bosatt mig där på direkten. När jag kollar på bilderna därifrån vill jag börja leta hästgård direkt! Förhoppningsvis kommer jag tillbaka dit i framtiden (:
 
- Nickan och Arda's Aramis hemma hos Marlene. Fler bilder kommer (:

» Måndag 1 oktober 2012

 
Äntligen är det oktober! Oktober innebär för mig fina färger, härliga höstdagar, födelsedag, i år den 18de tjohoo! :D, stickade tröjor, stora halsdukar, frostiga uteritter, kyl-pigga hästar med bus i ögonen, spetsade öron och kastanjer. Det gäller att bortse från det dåliga så som regn och rusk förstår ni, tänker man positivt blir livet så mycket lättare och jag trodde verkligen inte att jag skulle hitta så många guldkorn i vardagen när jag i somras bestämde mig för att växa upp på riktigt och förändra min personlighet. Härligt (:
 
Efter en superhästig helg har jag fått spendera hela eftermiddagen hemma idag för att fixa det sista inför en inlämning samt prov imorgon, men om jag nu ska se det positivt så kan jag om cirka 20 timmar andas igen och börja leva utan en stor oros- och stressklump i magen. Om 20 timmar är provet gjort och inlämningen inlämnad och jag kan inte längre göra varken till eller från. Hur skönt som helst (:
 
Som inspiration och beskrivning på hur min eftermiddag/kväll sett ut ger jag er en video på Youtubes kung, grymma William Spetz! ♥
 
Själv har jag sysselsatt med en IDH B-inlämning, matte, projektloggbok och franskaglosor. You just got to love it, haha.
 

» Spännande! (:

 
Vad tror ni gömmer sig häri? Jag vet hihi! Eller ja, jag har ju faktiskt inte packat upp det ännu när jag skriver det här men om jag inte blivit totalt lurad så vet jag hihi! (:
Vill ni ha en ledtråd? Okej då: "Cette un petite chose nouveau pour Zäta"  Klura på den ni! Blir det för svårt kan ni kika på vilken kategori inlägget är skrivet i (; 
 
Edit: Jag hade så rätt så! (y)