» Gott Nytt År :)

Årets sista dag och jag tror och hoppas att den kommer fortsätta lika bra som den börjat! :) HEJA höll traditionen vid liv och vann den årliga skötar-och fadder avslutningen i år igen hihi! :D Temat var Harry Potter och vi lyckades hålla det top secret riktigt länge ;) Dock kliade ju den orangea hårfärgen myyyycket lite om jag säger så, men det får man stå ut med för gänget, och vad vore Ron Weasley utan sitt röda hår? Hahaha ;)

Nu bär det av till Matilda en stund innan vi välkomnar kvällens gäster, Tessans och Emmas familjer, skojigt! :D

Puss på er och ha en toppenkväll, det tänker jag ha! :)



» Listan del 9: Det här finns i min ryktlåda

Det ni, är en herrans massa saker haha! :) Gör ett försök att komma ihåg allt ;)

- Hovkrats x 2
- Sax
- Svamp
- Pälsglans
- Helosansalva
- Vaselin
- Kam x 2
- Potatismjöl
- 2 mantofsar från mina finaste killar
- Piggborste
- Rotborste
- Rotviska
- Ryktborste
- Ryktskrapa
- Silikonsnoddar
- Mjukborste
- Mjukborste till ansiktet
- En rund ansiktsborste
- Sisalduk
- Microfiberhandske
- Lite bomull
- Hovborste
- Gummiskrapa
- Hästschampoo (ibland)

Tror det var allt! Den är ganska full med andra ord! ;) Det bästa värsta är dessutom att handtaget lossnade för ett tag sedan, så nu måste jag bära runt på den i famnen så fort jag vill flytta den haha! Kanska lossnade pga tyngden? ;)
Men jag är ganska nöjd med mitt innehåll faktiskt! Känns som om jag har allt jag behöver och lite till, men det är bara bra! :)

Kram Amanda


- Inget handtag... ;)

- Det gäller att hålla ordning om jag vill få plats med allt haha! :)



» Pretty little liars

Herrejösses säger jag bara! Var ju som sagt hos Tessan förut och förutom smarrigt fika blev det också lite serie-tittande, och tror ni inte jag lyckas fastna för TVÅ nya serier inom loppet av några timmar?
Kollade först på lite olika bitar av "American horror story" som var läskig men väldans bra, och innan jag cyklade hem i stormen startade vi Tessans box med "Pretty little liars", och jag säger bara GUUUUDAAAARSS vilken bra serie! Slog lätt AHS!
Gissa om jag kommer spendera en del tid på den här hemsidan och kolla på PLL nu?! ;) För övrigt en sjukt bra hemsida där man kan hitta typ alla filmer och serier och se dem online, gratis!! :)

Kram Amanda


» Recept: Cake-pops

En utav mina kussebusar ville ha receptet på cake-popsen jag hade gjort och tagit med mig till dem på julafton, och självklart kan jag slänga upp det här! :)

Ca 30 st
2 paket Ballerina (valfri smak, men jag brukar ta "vanliga")
50 - 100g Philadelpiaost (100g blir bäst)
200 g vit choklad
grillpinnar (bryt till önskad längd)
valfri deloration, ex strössel

Gör såhär:
1. Kör ballerinakakorna i en matberedare/mixer tills de bara är smulor
2. Tilsätt den mängd Philadelphiaost du vill ha (det ska gå att rulla degen till bollar)
3. Mixa samman kakor och ost
4. Rulla ca 30st bollar av smeten
5. Låt dem vila i kylen ca 30 min
- smält under tiden chokladen i vattenbad

6. Rulla varje boll i chokladen och stick fast en grillpinne i varje boll
7. Dekorera om/som du vill
8. Låt stelna i kylen
9. Provsmaka! :)

Att använda vit choklad som överdrag är såklart inget måste! Man kan ta mörk/ljus om man vill/eller ingen choklad alls/marsipan... Bara fantasin sätter gränser! :)





» God fortsättning!

Hej igen alla glada! :)
Just nu befinner vi oss mitt mellan jul och nyår och känslan är på topp för min del! Årets jul blev väldigt braig och jag fick en himlans massa fina klappar av familj och släkt! :) Kommer slänga upp några bilder inom de närmsta dagarna på favoriterna hihi!

Om jag ska dra igeno dagarna som gått lite fort kan jag summera julafton med kalasbra! :D
Zäta var på riktigt bushumör under julaftonsridningen och bockade faktiskt på riktigt haha! Inte ofte pricken gör det ni! ;) Dagen flöt sen på bra och eftermiddagen och kvällen spenderades hos kusinerna med klappar och alldeles för mycket godis! ;)

På juldagen åkte vi över till farmor och firade jul igen! Fick även nu jättefina klappar och jag är hur nöjd som helst :)

Annandagen blev ite seeeegis! Alla var lite trötta och orkade inte riktigt göra något, samtidigt som vi var rastlösa haha!
Därför var det nästan lite skönt att åka hem den 27e faktiskt... ;)

Igår blev det stallet ett tag och hälsa på Zäta som jag inte sett sen julafton! :) Tror han tyckte det var lite kul att se mig i alla fall, det verkade så! ;)
Tränade sen på programmet till skötar+fadderavslutningen på nyårsafton! HEJA in my ♥ säger jag bara! (y) :) Åkte sen med Emma till Friskis där vi dog lite av garv och sen hem och spela Mario cart med min lille broder, lätt ruwligaste spelet haha :)

Idag har jag inte gjort så mycket, varit i stallet en sväng och nu så fort mitt hår har torkat ska jag knata över till Tessan! :)

Kram Amanda

- julklappshögen hihi! :)

» God Jul allihopa! :D ♥


» Inte långt kvar nu :)

Dagen före dopparedagen, och allt är på topp! :)
Har hunnit vara i stallet, handla det sista till i morgon, handla ganska så fina svarta strumpbyxor, lämna marsvinen på julhotell på Arken Zoo, köpa grönsaker till lite julklappar, göra klart det sista julgodiset, fixa kart cakepospen, slå in de sista klapparna osv osv! Det går i ett ända tills jag dimper i säng! ;) Och det har varit en ganska bra dag idag! Startade med en lååångsovis till 11, gud va jag har saknat att sova hihi! Det bästa var ända att vakna 7.30 för att gå på toa och sedan inse att man lugnt kunde somna om igen, helt okej liksom! :)

Imorgon åker jag som sagt till Västervik för att först fira med kussarna + mormor och morfar och sen med farmor den 25 :) Tror faktiskt att datorn får följa med, men listan får ta en paus tills jag kommer hem ;)

Nej ni, nu är det back to business som gäller innan jag fastnar här! Börjar tagga tidig julaftonsmorgon i stallet med de bästa också! :DD ♥

Kram Amanda

- norpar en bild som Hillevi tog på mig och Killen vid sjön igår! :) ♥
- Fotograf: Hillevi Hassler

» Något för en skitig prickis ;)

Jag är med och tävlar om det här superfina groomingsettet! :)
Want to join? ;)

» Lite kul kanske? ;)

Jag måste bara tipsa om en lite roligt och lite löjlig sak:
- Gå in på google.se
- skriv "let it snow" i sökfältet
- klicka på sök
- titta och njut! ;)
- Om knappen "defrost" kommer upp kan du klicka på den för att se resultatet tydligare :)

Kram Amanda


» Hageby Ridklubbs cirkus 2011

Här kommer en liten sammanfattning av årets cirkus som alla duktiga Pållestollar jobbat häcken av sig för att få ihop! :) Måste börja med att credda er alla! Känns fantastiskt kul att få vara ordförande för en så himla rolig styrelse! Hoppas ni vet att ni är bäst! :D

Mitt uppdrag i år var att som ordförande för ungdomsstyrelsen representera oss och vara konfrecier under cirkusen. Startade dock med att inleda hela cirkusen tillsammans med Zäta i ett LA:1-program. Gick väl okej antar jag, bortsett från att han var svinrädd för några små tomtar bredvid publiken och inte kunde gå närmare dem är typ två meter! ;) Men vad kan jag begära av en ensam liten kille i ett mörkt ridhus fyllt med publik? :)
Sedan rullade väl min del på ganska bra... Pratade lite allmänt och presenterade de olika numrena och sådär. Får dock DAMPET på att ljud och ljus alrdig vill funka!! men det var bara att hålla god min och köra på iaf!

De andra numrena blev lyckade i år! Lite strul med hästar som flippade ur och lite småsaker som inte gick som planerat, men jag tror att husmodersridningen var speciellt uppskattad! Jag tyckte iaf den var väldigt rolig! :)
Luciasmyckesutdelningen blev ju dock lite fail, men tror inte det märktes så mycket? ;)

Sammanfattat vill jag iaf tacka alla duktiga stallmänniskor som var med, och framförallt göra tummen upp för att alla ansvarsområden sköttes så himla mycket bättre i år!

Kram Amanda

- snyggaste Pållestollarna!

» LOOOOOOOOOVVVVVV! :))

Finally JUUUUUUUUULLOOOOOOVV, hur gött är inte det?! :)))))))



» Fick en impuls! :)

Tävlingen hittar du HÄR! :)

» Snaaaaaaart dääääär!

Åh, bara några få ynka timmar kvar till jullov nu, gissa om jag längtar?! ;)
Har typ inget inplanerat på lovet desutom vilket också känns galet skönt, ska bara chilla massor, äta massa godis, äta sjukligt mycket lussekatter och pepparkakor, träna massor och vara med familj och vänner massor! Det blir nog bäst! :D
Julafton kommer för min del att firas i Västervik som vanligt. Först med kusiner och mormor och morfar den 24e och med farmor den 25e :)
Både kul och drygt att dela upp det... Såklart roligare att ha alla samlade på samma ställe samtidigt, men det skadar ju inte att dra ut på det roliga lite längre hihi! :)
Ska bara göra klart 11 mattetal som ligger och väntar och sen är det lov på riktigt! :D

Något som inte är lika roligt är att håltimmen som vi har efter lunch fram till 14.40 förut byggdes ut till 11.10 -> 14.40, kul va? Kanske inte. Är seriöst så sjukt trött på håltimmar nu... tur att det är sista för terminen (y) :)

Ikväll dårå, tyvärr blire nog inget stall idag... först matteplugg och sen träna :) Därefter ska jag pyssla med vissa personers julklappar, spännande va hihi... ;) Och kolla på Leilas söta jul. Tror det blir ganska bra, och det kommer kännas så sjukt skönt när jag är klar med allt! :)

Nu ska jag försöka få med mih H'san till matan och knapra i mig lite frukost till lunch, risgrynsgröt! ;)

Kram Amanda

- som jag sagt förut skulle jag fasen vilja vara Leila för en dag alltså!

» Listan del 8: Fem udda fakta om mig och fem om min häst

Lite roligt inlägg det här, kanske får ni veta nåt nytt? ;)

Fem udda fakta om mig:
♥ Jag är fullkomligt GALEN i lussekatter, världens godaste grej ju!
♥ Jag är extremt rädd för harkrankar
♥ Jag pratar rövarspråket, i princip flytande!
♥ Jag har ridit sen jag var 3 år gammal
♥ Jag döpte mina första riktiga husdjur efter två killar jag tyckte var söta ;)

Fem udda fakta om min häst:
♥ Zäta äter Helosansalva som om det vore godis
♥ Han har en thing för vantar, speciellt vita! Tuggar på dem så fort han får chansen ^^
♥ Ääälskar att bli borstad på undersidan av halsen
♥ Zäta kan i tid och otid börja gnugga sina läppar mot varandra och ge ifrån sig ett konstigt ljud, lite som om han gnisslar läppar istället för tänder...
♥ Vill alltid dricka vatten ur kranen i duschspiltan

Kram Amanda

- snygg bild! ;)

» Knöliga små bollar av vit choklad

Dessa har jag bestämt mig för att knåpa ihop ikväll efter julklappshandel och stallbesök :) ↓

- snöbollar, tycker de ser så himla goda ut! :)

Har velat testa dessa ganska länga men har aldrig tagit mig tiden att gör det, men idag slår jag minsann till hih! :)

Recept:
200 g vit choklad
2,5 dl kokosflingor
1,5 msk citronsaft

Kokosflingor/florsocker/strössel/valfritt till garnering
Gör såhär:
1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. (Tips från coachen: Vit choklad blir lätt grynig om den inte smälts försiktigt, så vattenbad är att föredra!)
2. Blanda smält choklad, kokosflingor och citronsaft. Tilsätt mer/mindre citronsaft så att du får den smak du vill ha.
3. Ställ smeten svalt och låt den vila en stund, men inte så länge att den hinner stelna helt!
4. När smeten är så pass fast att du kan forma kulor av den rullar du ca 30 st små bollar med händerna.
5. Garnera med kokosflingor eller florsocker för mest snöbollslik finish, du kan också ta strössel eller något annat om du vill.
6. Förvara snöbollarna luffttätt och svalt, kan också läggas i frysen om man hellre vill det.
7. Smaka och njut! :)

Kram Amanda

» Riding Club Championships

Herrejösses! Jag som lovade mig själv någon gång i ettan att aldrig mer fastna i ett facebookspel har nu tyvärr, brutit mitt löfte... Eller fastnat har jag inte gjort ännu, men börjat spela: CHECK!
Har testat på Riding Club Championships och det är faktiskt roligt! Dock har jag aldrig någonsin varit bra på dator/tv-spel som går ut på att man ska styra saker haha! Men jag kanska kan lära mig! ;)
Har iaf valt mig en "egen" superfin häst, en skimmel som jag döpte efter den superfina hingsten Levisto Z ↓

- Superseriös chey här, OH YES!

» Listan del 7: Det här shoppar jag i hästväg

Oj då, vad ska jag svara här då?
Egentligen handlar jag inte hästprylar så ofta, utan brukar spara mig till mässor eller roadtrips eller så, typ GBGHS nu i vinter! :)
Men schabrak är ju kanske en liten svaghet... speciellt Schockemöhles urfina saker! Om ni missade mitt inlägg om dessa underbara skapelser kan ni hitta det här!
Pikeur är också en ny favorit, fick ju bidrag till en ny kavaj när jag fyllde år och lotten föll då efter typ en hel sommars letande efter en begagnad på en sprillans Pikeur - Diana, världens absolut finaste kavaj med bästa passformen dessutom ♥ Typ enda som passar min långa rygg ;)

Ja ni, svaret får helt enkelt inte bli en speciell pryl, vi kan väl säga att jag handlar det jag behöver, när jag behöver det? Om jag inte råkar hitta något extra fint någon gång då! ;)



- Mums! :)

» Tillbaka! :)

Nu ni, nu har jag haft en liten bloggpaus ett par dagar och är nu tillbaka med nya friska krafter! ;)
Helgen spenderades i pricip med heltid i stallet förutom lite julklappsshoppande :) Den årliga cirkusen ägde ju rum i söndags, men det får ni läsa om i ett eget inlägg! ;)
Förutom cirkusen har det som sagt inte hänt så mycket... Skolan tickar på som vanligt och idag gjorde jag sista redovisningen innan lovet, skööönt! Gick ju in sååå mycket för den också ;)

Nej men, nu vet ni hur det ligger till, ska genast sätta igång med att knåpa ihop nästa inlägg till listan! :)

Kram Amanda

» Ni missar väl inte?



- Jag hoppas att ingen har missat Pållestollarnas och Hageby Ridklubbs årliga JULCIRKUS IMORGON?! :)
Bara att titta förbi! :D

» Listan del 6: Den här hästprylen klarar jag mig inte utan

Okej, eftersom Zäta är en riktig liten skitgris tror jag att ni förstår mig om jag svarar piggborsten! ;) Den är verkligen ett måste de dagar när han har fixat sin egen lerinpackning! Och som jag har skrivit tidigare är den super för att få honom lite extra fin i pälsen även de dagar när han inte rullat sig :)


Sen tänker jag faktiskt fuska och lägga till två saker till på listan ;) Den ena är en sisalduk/microfiberhandske :)
Superbra båda två mot kissfläckarna som hela tuden envisas med att dyka upp, speciellt microfiberhandsken!
- sisalduk                                                             - microfiberhandske

Och den sista saken är ett okrossbart grephuvud, once you go okrossbar you'll never go back säger jag bara! Bääästa greparna :)) Vilket också är en nödvändighet i Zätas inte allt för fina box! ;)


» Bara för att...

... Gabriella kom med en väldigt otippad men mumsig överraskning efter lunchen! :)

- Snällis Lellis! :)

» B som i choklad?

Kvällen igår blev lyckad! Keynoten blev ASGRYM! (eller..?) och nu ska jag bara redovisa den så är jag klar med spanskan för i år typ :)
Marsvinen fick komma upp och leka under tiden också med de satt bara under min skrivbordstol och hängde, till jag skulle försöka fånga dem för att sätta ner dem, då var det minsann dags att leka! ;)

Efter lite läxfix satte jag igång och bakade mer julgodis! :D En ny omgång chokladkola och mozartkulor stod på tur och jag tror att båda blev helt okej.
Eller mozartkulorna vet jag blev bra, men att göra kola är ta mig farao en hel vetenskap! Gjorde en sats i måndags med efter en stund bestämde den sig för att bli stenhård... så jag bestämde mig för att den fick bli chokladkarameller sitället, det gick det med! :)
Risken finns att den jag gjorde igår (med ett annat recept) blev väldigt mjuk, men hällre det i så fall :)
Som pricken över i:et råkade jag dessutom spilla lite choklad på min smörgås (Läs: Mac-book ;)) tangentbord, oj då!
Men den överlevde, det är bara B-knappen som har fått lite under sig som jag inte kommer åt att pilla bort hihi. Men datorn vill väl också vara julig? ;)

Höll på lite för länge med julgodiset och satt sen onödigt länge i soffan innan jag tillslut somnade, men man får vara trött på fredagar så det gör inget! :)

Är ni förresten intresserade av att se vad jag har åstadkommit under mitt pysslande med julgodis/bak? Släng in en kommentar i så fall så kirrar jag bilder! :)

Kram Amanda

- Det får bli en väldigt suddig bild på en väldigt söt men borttappad Måns-kisse

» Listan del 5: Det här äter min häst varje dag

Kanske ett ganska ovärt inlägg men jag slänger in det ändå! ;)

Frukost: 4 kg hösilage, 1/2 liter havre

Lunch: 1 kg hösilage, 1/2 liter havre, betfor + mineraler

Eftermiddag: 1 kg hö, 1 liter korn

Kväll: 4 kg hösilage

Och sen lite onödigt godis hihi! :) Den absoluta favoriten just nu är KRAFFT morot, jösses säger jag bara! Om jag ger honom några pellets får jag inte en lugn stund sen! ;) Men det är helt klart det perfekta belöningsgodiset. Synd bara att han redan kommit på att jag hela tiden har lite i fickan! ;)

- mums!

» Jag har koll!

Idag blev oxå en helt okej dag faktiskt! Fotolektionen gick precis som hagatimmen igår i ett swoosh, även historialektionen (hur nu det är möjligt?) Fick tillbaka våra prov på världskrigen mm och slutade på ett VG. Antar att jag ändå är helt okej nöjd med det, historia är ju inte min starka sida och med tanke på hur sjukt nervös jag var för provet eftersom jag typ inte kunde ett skit så är ju ett VG ganska bra :)
Matten var däremot seeeeg! Men det tog slut den med! Och jag kom på en sak idag, att jag har:
- EN historialektion kvar, i hela mitt liiiiv!!!!! :D :D
- Två mattelektioner kvar den här terminen
Inte mycket kvar av de drygaste ämnena alltså! ;)

Efter matten blev det en halväcklig jultallrik som lunch och sen upp till finaste killen i stallet! :)
Borstade, myste, friserade och tvättade innan jag hänge lite med Hillevi i ridhuset när hon hoppade. Höjde och sänkte lite vilket inte var så ansträngande, men bra att kunna vara till någon nytta iaf! ;)
Zäta har förresten ett sår på insidan av ena frambenet som inte vill läka ordentligt :( Det är rent och sårkanterna är fina och så, men när det börjar bildas en sårskorpa blir den bara tjock, slemmig och äcklig, jag vill att den ska bli tunn och hård ju, nytt skinn helt enkelt... Några tips?

Nej ni, nu måste jag sätta igång! Har en massa roligt att pyssla med ikväll så fort jag gjort en kick-ass keynote (powerpoint) till mitt spanskaarbete! :)

Kram Amanda 

- bilden passar inte inlägget alls, men jag blev glad när jag såg den :)

» En månad

- Du finns inom mig, varje dag ♥
Och det kommer bli en konstig jul utan dig
Bara en box att pynta
Bara en häst att busa och mysa med på julaftons morgon...

» Listan del 4: Min största rädsla inom ridsporten

Min största rädsla just nu är att jag ska förlora mitt andra hjärta lika hastigt som jag förlorade min vän, om det skulle hända skulle jag rasa ihop totalt. Det skulle inte finnas något kvar att kämpa för och allt skulle gå utför. 
Det är verkligen det absolut värsta som skulle kunna hända!

Andra saker som jag är rädd för är att Zäta eller jag skulle skada oss allvarligt eller typ gå omkull riktigt ordentligt, iofs är det inget i jämförelse med ovan, men iaf.
En sådan sak skulle också kunna förändra vårt liv tillsammans till något betydligt sämre, och det vill jag såklart inte.

Nej, man ska vara hel och frisk, något annat vill jag inte tänka på!

- Fotograf: Hillevi Hassler :)

» :)

Idag har varit som rubriken, en braig dag! :)
Startade med spanska som blev chilligt! Slapp hann inte redovisa så får göra det på måndag istället ;) Lite drygt att ha det hängades men egentligen bättre eftersom jag inte är riktigt klar haha!
Efter spanskan håltimme som bara sa Swooosh! Kollade på klockan en gång i början och sen nästa gång jag kollade var det 4 min kvar till vi började?! Snabbaste hagatimmen i mitt 1,5-åriga Haga-liv! :) Kanske för att jag fixade med lite julklappar och got totally caught up.. ;)
Engelskan gick bra trots tjurig lärare och sen fick jag och Hillevi den glada överraskningen att vi fick sluta! :) Tråkigt att det beror på att stackars Franska-Magda fortfarande är sjuk, men att få sluta vid lunch gjorde min dag såå mycket mer värd :)

Åkte såklart upp till stallet och spenderade två timmar med finaste Zäta :) Idag hade han, tro det eller ej, inte rullat sig så han blev riktigt fin efter en timmas borstande med tvättade ben som pricken över i! ;)
Mamma var snäll och hämtade mig på hemvägen och sen blev det full fart!
Avverkade hemuppgiften i franska, snabbstädade mitt rum, hämtade in ett par rena ridbyxor från förrådet som jag borde gjort redan i måndags, åt smarrig middag och slappade lite innan jag åkte och tränade! 
Dimitrios pass var lika bra som alltid och idag var faktiskt jag med rätt bra! ;)

Har också fixat undan lite stallgrejjer. Lämnat in kvitto för DM så jag fick pengarna tbx :), lämnat in lite viktiga papper och nu precis skrivit klart och delat ut ansvarsområden till cirkusen med Johanna.
Känner att jag varit ganska effektiv idag! Så nu ska jag snart krascha i min säng och i morgon blir det julbak igen :)

Kram Amanda

- I overcame it today ;)

» Listan del 3: Våra mål och vår framtid

Man skulle kunna säga att vi delar upp våra mål i kortsiktiga och långsiktiga. De långsiktiga är sådant som jag strävar efter hela tiden, att vi ska ha roligt tillsammans, kunna hitta små glädjeämnen i vardagen, få ett starkare och starkare band osv. Sådana "stora" saker som hela tiden finns i bakhuvudet men ändå är så självklara.

Mer kortsiktiga mål är för mig saker jag vill att vi ska kunna klara av tillsammans. Dessa kan ju sedan byggas vidare på och på sikt bli långsiktiga mål :)

Men för våren har jag iaf två mål jag skulle vilja klara av tillsammans med Zäta, det ena är att fortsätta som vi gör i dressyren med LB - LA klasser, och då vill jag få stadiga rundor. Framförallt i LA:n.
Under året nu när vi startat våra första LA:1-or har vi ridit på 53, 57 och 60 % tror jag. Helst skulle jag vilja ligga på ca 60 % over all, alltså få ett jämnare resultat i LAn!
Om detta är genomförbart får vi helt enkelt se, men det är iaf mitt mål och det gör mig motiverad att kämpa, även om det antagligen kommer bli ganska slitigt :)

I hoppningen tycker jag nu att det är dags för oss att kliva upp på  1 meter. Här kommer det verkligen bli bära eller brista. Antingen så fungerar det och alla miljarder 80-90 rundor och allt vi har kämpat med har verkligen gett resultat, eller så funkar det inte och då upptäcker jag att vi antingen får kämpe mer eller helt enkelt hålla oss på 80-80. Det är sånt som märks...
Men min känsla just nu säger att vi klarar det! Zäta har blivit så himla mycket tryggare i sig själv i hoppningen och jag vet hur jag ska rida honom för att pusha honom och hur vi ska klara det, så egentligen ligger det mer på mig.
Målet är iaf att starta våran första (eller ja andra) meter-runda, men den första räknar jag faktiskt inte. Uteslutna och historien vet ni ju hur den går, en himla massa efterarbete blev det...
Vi behöver inte nolla eller så, vi behöver inte ens gå till omhoppning eller gå clear round! Men jag vill att han kommer runt och att han gör det med glädje! :)

Överlag på tävling vill jag att han ska tycka det är roligt att tävla och att han ska få känna vilket pärla han är som är så himla fin att ha med sig ute! :)♥

Framtiden kan jag inte säga så mycket om just nu... Men jag hoppas att vi får hålla ihop lääänge och att vi får ha det bra tillsammans bara :)


  
- tidigt i tävlingskarriären                - dressyrkurs sommaren -10


- dressyrträning för C efter sommaren precis, vi går framåt! :)

» Puppy-love

Det här måste ju vara världens kanske sötaste reklamfilm någonsin?! Speciellt - OJ! :)


» You just call out my name!

Har ett sjukt fotosug just nu och är dessutom väldigt sugen på att lägga upp lite nya bilder här på bloggen... Så om någon vill bli fotad vid något tillfälle så är det bara att säga till så ska jag se vad jag kan göra! :)
Självklart behöver det inte vara hästrelaterat, även om det är ett plus ;)
Använder mig av en Nikon D60 vilket är en lite äldre modell av system, men den går som tåget så det är absolut inga problem! ;)
Har även tillgång till stativ och 2 olika objektiv av olika slag (ett kortare "orginalobjektiv" och ett längre) så både porträttfoto och längre avstånd fungerar! 

Snälla hjälp mig att få fota lite hihi! ;) Det är så sjukt svårt att hitta inspirationen själv när det är bajstråkväder ute, okej att man kan få riktigt fina närbilder på växter och liknande om ljuset kan tänka sig att samarbeta, men det känns inte så lockande att krypa runt på knä i skogen när det är dyngsurt! :)



- Från en spontanfotografering i vår rabatt en em när jag kom hem från en tävling hihi! :) Äääälskar oskärpan i bakgrunden och hur ljuset går igenom blombladen, och om jag får säga det själv är jag väldigt nöjd med den här bildserien! Det bästa är att den inte är redigerad alls, förutom texten då :)

» Listan del 2: Det bästa med min häst

Ja var ska jag börja hihi?
Om jag måste välja EN sak så måsta jag säga Zätas personlighet! Han är verkligen en liten stjärna som har hjärtat på helt rätt ställe ♥
Det går inte en dag utan att han gör något som får mig att bli helt varm inombords. Det räcker liksom med en liten yttepyttegrej, typ en mule som snusar mig i håret när jag bortsar eller så, det är verkligen guld värt och kan göra hela min dag! 
Han gör alltid sitt bästa och försöker göra rätt, och om han mot förmodan skulle dumma sig med flit (till exempel göra ett av sina specialdrag: ta bettet och dra) kan jag inte vara arg på honom länge alls. det går bara inte...
Alla små idéer sen... Pipen i skogen, kaninhoppen, mulen som ibland rör läpparna på hans eget lilla vis. Han är bara så himla charmig helt enkelt, och jag får så otroligt mycket tillbaka från honom så det går inte att sätta ord på känslan. Han är helt enkelt världens finaste och bästa! En klippa att luta mig emot när det stormar runt omkring ♥

- you and me together, nothing is better!

» Listan del 1b, det här är min häst

Det här inlägget blev jag inte alls nöjd med egentligen, finns så mycket jag vill säga som inte får plats, men dethär fick helt enkelt duga!
Det blir kanske inte så svårt att gissa vem ni kommer få läsa om?! Jo just det, Prickis! :)
Om jag ska dra vår historia lite kort så minns jag att när jag och Emma en dag 2008 kom upp till stallet (efter ha varit på en konfirmationsgrej) stod det en nu filur i boxen mitt emot foderkammaren...
Pigga små ögon och en ovanlig och prickig rumpa fick mitt hjärta att smälta fullständigt! Detta var strax efter att Casper (som jag skötte ett tag) hade bytt ägare.
Gick och laddade ett tag innan jag tillslut tog mod till mig och frågade Lotta om jag inte kunde få testa att sköta nykomlingen med namnet Zenator.
Svaret blev JA, och en överlycklig tjej sprang genast och hämtade borstar och satte igång! :) Nästan direkt fick namnet Zenator bytas ut och efter lite brainstorming med Lotta och Emma kom Emma på det perfekta: Zäta :) 

Det här känns så konstigt när jag tänker tillbaka på det. Jag är egentligen inte typen som tar för mig och tar tag i saker, men tänk om jag inte hade gjort det? En så stor del av mitt liv hade antagligen inte funnits idag då. läskigt.

Slutade aldrig sköta Zenator, och idag vet ni ju hur det ligger till :) Har varit delfodervärd på honom sedan våren 2010, ett val jag aldrig någonsin ångrat! 

Zäta är en korsningsvalack född 2003 och kan vara en riktig liten busig prick ;) Mycket energi och många knepiga idéer som jag inte alltid förstår mig på! Svart-grå-mörkbrun framtill och vit med svarta prickar baktill, man kan inte missa honom :)
Tillsammans har vi från början byggt upp vår hoppning som från början inte var så stadig. Vi har också utvecklats en hel del i dressyren och nu börjat åka runt på våra första LA:1-or. 
Busar i skogen, myser i boxen och har det bara bäst tillsammans, iaf enligt mig! ;)
Jag har gjort lite "släktforskning" på honom eftersom han är okänd, och fick då reda på att han:
- Egentligen heter Zenator af Sten
- Har en Knabstruper till pappa (troligen därför han ser ut som han gör)
- Ponny/halvblod-korsning till mamma (antagligen därför han är så liten)
- Han föddes upp på Stens gård
- Har en syster som heter Zelda (tror jag)
Jag vet inte riktigt hur mycket mer jag ska beskriva honom, ni kommer ju få läsa mer ju längre listan går :)

Sålänge får ni hålla till godo eller ställa frågor om det är något mer ni vill veta :)

- Världens finaste prins ♥

» 13 December 2011

Idag är det lucia! :) Startade dagen med en lussebulle för säkerhets skull innan skolan haha! ;)
Kollade på skolans luciafirande som var ganska mysigt. Dock kom en fladdermus (?!) flygandes mitt i allt haha! Stackarn irrade runt ett par minuter innan den satte sig någonstans efter att ha skrämt slaget ur vissa ;)

Efter lucian blev de NS-klassernas årliga julpyssel! Årets tema var Facebook och min grupp fick uppgiften att göra olika figurer i trolldeg! 
Lite loggor, gilla-knappar och profiler senare var vi klara men det räckte tyvärr inte till en vinst ;) var ganska kul iaf.
Fikade lussebulle och festis också, och tur var väl det eftersom skollunchen inte var något att hurra för idag!
Julpyssel just idag var en ganska bra tajming. Slapp hälften av dryg-tisdagen och det var ju skönt, men missade också en sovmorgon och det var ju mindre skönt ;)

I eftermiddag blir det stallet och pyssla med prickis ett tag :) Sen hem och börja julpynta skulle jag tro! Äääntligen lite riktig julkänsla, trots att den där jäkla snön verkar vägra komma hit? Får väl göra det bästa av situationen helt enkelt! Vilket innebär massor pynt, massor bak, massor pyssel och massor julklappshandling :) 

Kram Amanda

- Såhär ska det ju se ut....
(Foto: jag, Kamera: Nikon D60)



» Om "To do listan"

Fick en fråga, eller ja typ en fråga, om jag tycker att jag har för mycket att tänka på osv eftersom jag skrev som jag skrev. Och svaret är nej! :) 
Kanske var dumt att rimma som jag gjorde med "att gå in i en vägg" men jag trodde det framgick att det bara var ett nödrim?
Mår iaf super! och känns faktiskt som om jag har ovanligt lite att göra egentligen! Bara för att klargöra det lite :)

Kram Amanda

» ROFLMAO

Ni ska veta vilken braig helg jag har haft! Har bara gjort massor med skoj och dessutom hunnit julpyssla en hel del, superbra! :)

I lördags sov jag först en liiiiten längre stund än vad jag gör på vardagarna och åt sen en smarrig frukost med blåbärssoppa och favoritknäcket, mums! :) Finns inget bättre knäckebröd än Wasas havreknäcke!
Sen var det dags att knata upp till stallet (valde att gå dit och hem i helgen för att få lite motion haha) men när jag skulle gå möttes jag av Jisan som jag gjorde en deal med: Om jag tog upp hennes lördagsfika och väska till stallet så hon slapp släpa på dem på stan fick jag sjuts av henne halva vägen. Kändes värt tyckte jag så jag nappade stenhårt! ;)
I Stallet hände det inte mycket. Pricken var upptagen med att gå lektion så jag mockade, packade påsarna och fikade lite innan fötterna tog mig hem igen :) Faktiskt skönt att gå ibland, speciellt med headsetet och roliga folk i lurarna :)
Stannade på vägen hem och handlade med mamma på ICA till julbakningen som stod näst på tur! 
Höll på ett par timmar tillsammans med lillebror och hann med Rocky Road, Wienernougat, knäck och ischoklad innan jag drog på myskväll med HEJA :D

Middag på Gú va gott och sen bio med Breaking Dawn part 1, superfin kväll! Trodde dock nästan att Bella skulle dö på riktigt i slutet, trots att jag VET att hon inte gör det haha! ;)

Dagen igår blev lugn. Upp tidigt till stallet för cirkusträning och hann dessutom hjälpa Cissa med Fe innan, duktiga bebishästen! :)
Efter lunch rakades prickedippen så nu är han nästan naken! ;) Ingen trollunge där inte längre :) Gick väl bra och sådär, dock är killen lite självmordsbenägen ibland när det kommer till klippmaskinen! 
Rätt va det är kommer en mule farandes och han måååste ju bara lukta och tugga på maskinen, knasen!♥ Självklart är det jätteskönt att han inte är rädd för den, men jag vill ju inte råka göra honom illa! 
fick iaf gå ut i hagen till kompisarna sen och då blev han glader. För han hade ju int ebusat tillräckligt på förmiddagen liksom, typ bockat i takt till cirkusmusiken osv? ;)

Hem och rimma på lite julklappar, göra klart en matteinlämning, och sen på yoga med mamma innan jag somnade innan halv tolv för en gångs skull, skönt! :) En braig helg somsagt :)

Kram Amanda



» You're the missing piece

Amandas to do list:

- Jag borde:
♥ Gå och lägga mig tidigare
♥ Sluta pilla sönder sårskorpor så jag får fula ärr
♥ Engagera mig mer
♥ Vara snällare och gladare mot vissa
♥ Försöka lära känna folk och inte bara hänga i bakgrunden
♥ Spela mer gitarr
♥ Sluta ha tusen tankar i huvudet samtidigt
♥ Sortera mina tankar
♥ Sluta bry mig så mycket om småsaker
♥ Sluta bry mig helt om vissa saker
♥ Städa min garderob
♥ Städa "mitt" badrum


- Jag vill:
♥ Julbaka
♥ Julpynta
♥ Handla mer julklappar
♥ Ha massooooor snö!
♥ Att mitt hjärta inte ska vara vinterdeppig
♥ Busa på sjukhusfältet
♥ Ha spotify på macisbokis
♥ Hitta massor bra låtar till min gulliga UTplaylist (TIPS MOTTAGES GÄRNA!)
♥ Att allt ska klaffa
♥ Göra alla saker på borde-listan


Hej och hå, så kan det gå! Muppigt inlägg men bättre än att gå in i en vägg! Dåligt nödrim men det var bara kul, det är ju trots allt snart jul! 



» ♥



Jösses va underbar den här låten är! Lyssnar på den om och om igen, finaste i världen tror jag faktiskt! :) Det bästa är att jag har hört den i filmer osv flera gånger men glömt att ta reda på vad den heter, men nu kom jag ihåg det och självklart fick den en plats i favoritlistan! :)

» På språng

Sitter hemma hos Tessan och väntar på att hon ska äta färdigt sin middag, för alldeles strax ska vi dra oss ner till stan och julhandla lite! :D Himlans mys i kylan tycker jag :)
Kram Amanda


- Hahaha, blev en slupmpad bild från tusen år sen, söta tjejor! ;D

» Innan VS efter



Känsliga läsare varnas haha! Fuuuuuulaaaa tändeeeer!
För typ fyra miljoner år sedan fick jag ett önsjemål om att jag skulle lägga upp före och efter bilder här på bloggen med hur min kära garnityr såg ut innan och efter tandställningen, och självklart kan jag det! :) Även om det blev lite senare! ;)
Såhär sniggt var det alltså, allt stod åt alla möjliga olika håll och ni kanske förstår mig om jag säger att le med öppen mun inte var ett alternativ! 
Kanske slänger upp en "efterbild" ikväll (sitter i biblioteket nu så känner inte att jag vill ta den här haha!) om ni har tur, annars får ni väl vänta ett par år till! ;)

Kram Amanda

» London 2011, dag 4

Kom på att jag inte berättat om sista dagen i London ju! Finns inte så mycket att säga iofs, vi typ packade, städade lite och tog tunnelbanan till tågstationen. Därifrån tåg till Stansted Airport och till sist flyget hem. Tågresa spenderades med att spela spel på brors tuffa telefon. Kan säga att jag är lite utav en stjärna på Angry birds! ;D

Såklart var det tråkigt att åka hem, men en sak kan jag säga, London - I will be back! ;)


- Ful tjej, men jag bjuder på den! ;)

» Matförgiftning ♥

Japp, så mysigt hade jag det igår!
Natten mellan söndag och måndag var INTE mysig om jag säger så, tänker dock inte ge er några detaljer haha, de kan ni nog räkna ut själva! ;) Gjorde därför typ inget igår. Sov/låg i soffan. Kul dag?
Idag är det iaf mycket bättre. typ helt bra faktiskt! :D Har till och med lyckets pilla i mig två mackor, en lussekatt och en kopp honungsvatten :) Känns bra!
Dock är det ju aldrig kul att vara sjuk, speciellt inte på det här sättet! Massor av saker jag hade velat göra funkar inte nu. Till exempel kan jag ju inte ha Zäta idag!! :'( Får ta igen det imorgon istället, kanske skritta ut med H och Pepsi?

Då vet ni hur det ligger till iaf, skönt att vara så gott som frisk! :) Och förresten så kom mamma på en gansk alustig grej förut, det var nästan exakt 11 (!!) år sedan jag var sjuk såhär haha!

Kram Amanda

» Lite roligt :)

- I do my own stunts

Haha! Vad skulle ni säga om att få ett sånthär schabrak i julklapp? ;) Själv tycker jag att det är rätt roligt! Inget jag skulle vilja ha själv, men Zäta kanske skulle passa i det när han är på Tarzan-humör! Haha :P Finns HÄR om du vill klicka hem det.

Kram Amanda :)


» Svar till Nora

- Halloj, vad är din ponny för ras? Den var riktigt häftig!
Svara gärna på min blogg eller någon om du hinner, så ser jag lätt svaret.
Vem har gjort designen btw? Det var skitfin juu! :D

Hejsan!
Min ponny är i själva verket en liten storhäst som jag har på delfoder! Förstår dock att du tror att han är en ponny, med tanke på att han är så pass liten. Jag har fått höra det förr! ;)
Zäta är en korsning. Baserat på det jag har lyckat luska reda på från tidigare hem är pappan knabstruper och mamman korning mellan någon ponnyras och halvblod. Roligt att du gillade honom, han är ju verkligen speciell! :) Häng gärna kvar här så kommer du få läsa mer om honom i listan! 
Designen har jag pysslat ihop tillsammans med min kompis Hillevi! :)

Kram Amanda

» Prickedipp

lånar Saras uttryck en liten stund! ;)

Ni anar inte hur sjuuuukt jäkla smutsg han var igår när jag plockade in honom från hagen! Måste ha ingått en pakt med de andra hästarna, för det verkade som att alla hade rullat sig i värsta geggan en kvart var eller så. Herregud!
Fick iaf börja med att skölja ben+hovar för att det överhuvudtaget skulle gå att bortsa dem innan jag åkte hem ;)
Och till sist, efter en rejäl omgång med piggborts, rotborts och ryktgrejjor såg han ut som sig själv igen! Tog ju baaaara en och en halv timma! Men det var det värt :)

Idag står dreyssyrträning för C på schemat! :) Det var waaaaay to long ago sen vi tränade sist så jag känner på mig att det kommer bli lite pyssligt och stretigt idag. Speciellt med tanke på att han inte riktig kännts som vanligt den senaste tiden...
Men jag får väl se hur det blir, kul att ta tag i det ska det bli iaf :) speciellt eftrsom det tog typ 2 veckor innan jag och C kunde hitta en tid som passade båda haha!

- gammal bild :)

» Dagens fotolektion

Idag har vi knåpat med detta:

- Före

- Efter

Som ni kanske ser har vi koverterat färgbilder till svartvita med lite olika hjälpmedel! :) Blev helt okej nöjd med resultatet, men blev lit euttråkad på slutet efter sisådär fem bilder ;)
Någon gång i framtiden, när jag lärt mig mycket mer om Photoshop, ska jag redigera och sätta ihop en riktigt fiiin bild som sedan ska få komma upp som tavla hemma hos mig, det har jag bestämt! :P