» Det börjar falla på plats

Puh! Bara en dags/kvälls pluggande kvar nu och sen är jag en fri människa för ett par dagar! (y) Kommer verkligen bli grymt att ine behöva plugga något alls i helgen, vad jag vet n så länge iaf! Dock får jag inte slappa till mig, och ingen sovmorgon blir det denna helg heller, trots att jag egentligen verkligen behöver det... Men å andra sidan så beror det på roliga saker den här gången, och då känns det ju mycket lättare :)

På lördag ska jag och Felicia nämligen ha vår sjukvårdsteori i stallet som vi egentligen skulle haft på jullovet. Kul att det är mer anmälningar så att den blir av den här gången! :) Sen har jag ju Zäta på lördag också och så är det arbetsdag inför söndag...

...För på söndag så vankas årets första träningstävling. Startar med dressyr och har valt att rida LB:1 x2. Känns bra att "mjukstarta" lite eller vad jag ska säga. Ville inte rida LA:1 på årets första tävling och LB:1 sitter ju i ryggmärgen på oss båda, så det blir bra :)
Har dessutom massa tips från Linda som jag försöker jobba med, får hoppas att det visar resultat på söndag! :)

Nu ska jag fixa det sista pysslet med Zäta och sen gå på sista US-mötet innan Årsmötet, för övrigt måste ni komma då om ni är Hageby-medlemmar!! Precis som förra året blir det möte i samband med smaskig TACO-KVÄLL! :D

Kram Amanda

- Finis :)

» Söndag 29/1 2012 och Måndag 30/1

Precis som på lördagen blev det ju att gå upp tidigt och sätta sig med min älskade litteraturhistoria och franska! Dock resulterade detta i att jag var helt klar med pluggandet för dagen när klockan var ca 12, vilket var grymt skönt! :)
Då bar det av till stallet i kylan där det väntade 14 hösilagepåsar på mig och en mycket skitig prick som skulle göras i ordning för hoppträning! Men påsarna gick relativt fort att packa igår så det var skönt! :) (y)

Bara att tagga Cissi-träning efter det som ni får läsa mer om när Ebba fixat bilderna! ;) Men än så länge kan jag säga att han var finis prinsen! :)

När vi sen var klara hade vi ett snabbt möte inför Göteborg Horseshow (taggaaaaaaa!!) där vi bla fick tillbaka pengar som vi tjänat ihop till bus och biljett, inte helt fel med cashflow bara sådär! ;)
Pysslade sen med lite smått och gott innan jag åkte hem, duschade och gick hem till Ebba för att baka cupcakes! Då kan jag säga att jag var glad över att vara färdig med pluggandet, kunde bara chilla resten av kvällen och det var så underbart skönt! :D
Cuppisarna blev väldigt lyckade och efter en kort promenad med pappa när jag kom hem så somnade jag ju som sagt superskönt i min säng! :)

Idag har jag inte gjort något kul typ... Varit i skolan, slagit huvudet i en spårvagn när jag skulle hoppa av (ja jag hoppade, lite för högt dock...) så att folket utanför skrattade åt mig, lånat om Hillevis och mina spanskaböcker på biblioteket med kommentaren från bibliotikarien:
- OJ! Ehm men jo... det går bra att låna om dem...igen

Och med det syftade hon på att jag lånade dem ganska långt innan jullovet och fortfarande inte är klar med dem. Hon måste väl tro att jag är helt seg i huvudet som inte lyckats läsa ut två barnböcker på ca 2 månader haha! Men det är ju alltid kul att göra bort sig lite, eller? ;)

Det är typ vad jag åstadkommit idag. Nu ska jag ta mig några koppar te och läsa lite fabler och franska inför provet på onsdag, skojigt!

Kram Amanda








- Lite bilder från kvällen hos Ebba igår :) 1. Våra fina cupcakes  2. Hummingbird receptbok  3. Rasmus  4. Trött Herta som gömde sig under bordet

Fotograf: Jag
Kamera: Nikon D60

» Lördag 28/1 2012

Ni får en lite mer ingående beskrivning av helgen såhär i efterskott eftersom internetet som sagt inte funkade, bara för att jag har gjort så mycket kul utöver plugget hihi! (:

Började med en plugg-session innan jag och mamma åkte till Friskis och tränade vid 11. Älskar att träna så "tidigt" på dagarna! Då har man liksom gjort det och så känns det så bra resten av dagen sen haha!
Köpte sen med mig supergod egengjord sallad, från ICA Sporalen faktiskt, och åkte till stallet efter ett besök på biblioteket.
Där väntade lite småfix med Zätas nya box (japp han har flyttat) innan jag tog på mig fyra lager med jackor och knatade upp til lsjukhusfältet med Hillevi :)
Stod på en brunn och fotade ett tag i snön och hade det ganska bra ^^Gillar verkligen att fota ljusa vinterdagar!

När vi kom tillbaka var det full rulle direkt! Cissi (ridskolechefen) tog ut sin julklapp som hon fick 2010 (haha!) och och tog äntligen och åkte på spa och parmiddag. Min och mina vänners del i detta var att vara barnvakt, vilket ingick i klappen :)
Så jag, Emma och sen Ebba och Carro åkte pulka mm i slalombacken i en dryg timme, tror vi hade lika roligt allihop!
Upp ner, upp ner, åka i knät, åka tåg, tävla mm. Pulka är verkligen underskattat för det är egentligen superkul! Speciellt med fyra överlyckliga busungar! :)

Kvällen spenderades ju hemma hos Tessan för att fira att hon fyllt hela 18 bast! :)
Jag och Emma kom dit ca 17 (och innan dess hade jag duschat, fixat håret och gjort mig i ordning på 15 min, eftersom jag blev liiite sen hem från stallet).
Sen åt vi middag, pratade mycket, åt asgod marängtårta, pratade mycket mer, kollade i gymnasiekataloger, anordnade en bokcirkel (skämt åsido...) såg på film, och hade allmänt kul! Väldigt lyckad kväll och jag tror Tessan blev jätteglad över hennes present; Ett presentkort på spabehandling :)

Trodde sen jag skulle krascha i min säng när jag kom hem men så blev det inte. Fastnade i soffan med mamma och pappa åt åt min hemmagjorda mangoglass som jag gjorde i fredags, gott gott :)
Pappa överraskade mig också med en liten present, bara sådär! Fick en superbra bok om ridsporten i allmänhet som innehöll tips och trix, självupplevda berättelser, tävlingsinfo mm. Tack så mycket! :)

Och sen blev det sängen tillslut!


- Bilden är lånad/tagen av Tessan ;) 
Från vänster: Sanna, jag, födelsedagsbarnet, Ellen, Emma


» Ingen connection

Hej igen! (:

Den här gången har jag faktiskt en vettig ursäkt till varför det varit så tyst här under helgen (förutom att allt har gått i ett även denna helg...) och det är att vi inta haft något internet hemma! :)
Ganska bra egentligen med tanka på pluggandet, då hade jag ju liksom inget som distraherade... Men ändå lite drygt ;) Det är då det är tur at jag inte behöver internet för att plugga litteraturhistoria och franska.

Som sagt så gock även denna helg i tusen knop! Multitasking på hög nivå och alldeles för lite sovtid. Kanske därför jag totaldäckade i sängen 21.45 igår kväll? 
Har iaf hunnit med allt jag planerade och då summerar jag helgen som lyckad, trots att jag blir svintrött när jag går upp ca 07 både lördag och söndag och sen spenderar ett par timmar med pluggande efter det. Men å andra sidan är det värt det eftersom jag slipper plugga när jag kommer hem på kvällen då :)

Igår var jag till exempel hos Ebba och bakade cupcakes istället. så värt :)

Annars har jag hunnit med massa pluggande, fira Tessan och hoppträning. Tagit hand om ett marsvin med kolik, fotat H och Pepsi på fältet och pysslat med lite blandat. Men sånt kommer ni få läsa om i egna inlägg! :)

Kram Amanda

- smakispakis! (:

» Ni måste ta en titt ;)

Tycker verkligen att ni ska kika in HÄR, och läsa hela inlägget även om ni själva inte är speciellt hästintresserade. Själv tyckte jag att det var skojigt! :)

Kram A

» Woop woop :D

Idag tror jag att jag blev mer överraskad än vad jag blivit på länge, och det på ett sjukt positivt sätt! :D
På svenskalektionen i förmiddags var det nämligen dags för betygssamtal i Historia A som vi avslutade till julen. Och som ni kanske har förstått utifrån vad jag har kluddat ner här så är ju inte historia mitt favoritämne direkt... ;)

Trots att jag genom hela kursen legat på MVG på inlämningara och VG, VG+ på proven och verkligen räknade med ett VG i slutbetyg så kunde jag inte låta bli att vara nervös när jag stod där i kön, någonstans långt inne hoppades jag ju på ett MVG efter allt mitt slit!

Det första läraren säger när jag kommer in är:
- Ja, ditt betyg var ju ett av de svåraste att sätta, eftersom det är så konstig profil på dig! (Och med konstig profil menade han de blandade resultaten)

Vid det här laget var jag bombsäker på ett VG, visste ju redan innan att det jag åstadkommit kanske inte skulle räcka, men så hasplar han ur sig:
- Så jag fick ta mig en rejäl funderare och kolla igenom dina resultat, och det räckte till ett MVG!

Hur glad tror ni jag blev då?, SJUUUUUKT GLAAAD!! :DD Hade tydligen haft fler MVG än jag trodde (även på prov) och fick typ massa berömm för mitt arbete under kursen! :)))
Guud! Känns bara så himla bra! :DD Att faktiskt få kirra ett MVG i trååååkk-historian som jag verkligen kämpat mig igenom får mig typ att känna mig oslagbar! :D Glaaaaad och stolt tjej hihi :))

- Hade lust att hoppa såhär ut ur klassrummet haha! :)

- Och ungefär såhär stolt var jag haha!

» Mangoglass med mynta

Hittade det här lite ovanliga receptet på Karin Warnmark's hälsoblogg på Hippson, och blev väldigt sugen på att testa det! Får nog bli morgondagens fredagsmys! :)

Mangoglass med mynta

Fyra portioner
500g fryst mango
500g turkisk yoghurt
några bland mynta
En skvätt honung

Sätt fyra glas/tallrikar i frysen så att de blir riktigt kalla. Häll ner mangon i en matberedare och låt gå tills mangon har malts ihop. När den är "färdig" häller du över yoghurten, klipper i myntan samt ringlar över honungen. Låt allt röras runt och blandas. Servera i glasen eller på tallrikarna du redan har kylt ner. Svårare än så är det inte.


- Skulle gissa på att bilden är tagen av warnmark oxå! :)

 


» 25 januari

Eftermiddagen spenderades mestadels på Friskis idag, och idag stod ett afro-pass på schemat! :) 
För er som inte vet vad afro är så kan jag säga att det är precis vad det låter som; afrodans. Skiljer sig mycket från "vanliga" pass på Friskis eftersom man under afron egentligen bara behöver koppla på magstyrkan och lite rygg, annars är det bara att hänga och slänga lite som man vill, inge tanke på hållning här inte! ;)
Sedan lär man sig olika block med rörelser under passets gång och sätter tillslut ihop dem i finalen på slutet, allt detta självklart till afrikanska trummor och adra rytmer :)

Hur som haver, det gick bra att träna idag! Dock fick jag ganska rejäl mjölksyra i både lår och axlar, men de är två av mina svagaste punkter så det var egentligen toppenbra att det tog lite där! :)
Tog sen bussen hem iaf och har sen dess äit smarrig hemmagjord typ kebab, sett på Ponnyakuten del två och försökt läsa på litteraturhistorian, gick sådär...

Nu ska jag däremot sova, ingen sovmorgon i morrn inte! ;)

Kram Amanda

- En oldie från lindvallen fick det bli :P


» Nu så!

Nu börjar äntligen saker och tn droppa av lite! :) Hemprovet i engelskan är inlämnat, matteprovet gjorde jag igår och geografiprovet avslutade jag precis!
Nu är det bara en liten franskaläxa kvar den här veckan och sen franskaprov och svenskaprov nästa vecka. Dock är svenskaprovet stoooort och handlar om litteraturhistoria, vilket inte är sådär asroligt att plugga på haha ;)
Men men, bara att köra på och hoppas att dagarna tills det är över går fort! :)

Förretsen tänker jag sukta er lite med att säga att jag hade sovmorgon till 10.50 idag, huuuuur skönt? :)

Kram Amanda

- Blundade och tog en bild på måfå, men den är ju ganska söt och kladdkaka är mums, så... :)

» Hos bästis!

Nu har en av mina bästa vänner en bloggtävling på sin blogg tycker ni ska kika in HÄR och kolla lite faktiskt! :)


» Min prickiga prins ♥



With you by my side I will fight and defend ♥


(Fotograf: Hillevi Hassler)


» Lördag - söndag vecka tre

Ännu en helg har sprungit iväg alldeles för fort, men jösses vad grejjer jag hunnit med! Precis som förra helgen har det blivit multitasking på högsta nivå :) Jag har kommit fram till att jag gillar helger mer nu än förr. När man var mindre var det mer: "Jag längtar till helgen så att jag kan ta det lungt". Nu tänker jag mer "Jag längtar til helgen så att jag hinner göra saker" Lite skillnad kanske? ;)
Tiden springer iväg så mycket i veckorna och när jag väl bestämmer mig kan jag vara extremt produktiv har jag märkt, och då passar ju lediga dagar bra! :)

Men nu är det skolvecka igen och på sätt och vis är det lite skönt faktiskt. Att veckorna rullar på innebär att jag blir av med alla bajs-läxor som hänger över mig just nu, typ detta:
* Matteprov
* Geografiprov
* Svenskaprov
* Franskaprov
* Hemprov i engelska
* Spanskainlämning
(allt detta har vi inom loppet av två veckor!!) Och sen parallellt med detta en engelskabok som ska läsas och sen göras ett arbete på, 5/5 toasters på skolan just nu!

Kram Amanda


- Bild från julhelgen i Västervik, men den känns mer som sommar tycker jag :)

» Såhär ska man spendera en lördagskväll!

- Mys i soffan med mamma framför Gladiatorerna på tv:n och med mumsig mat från spicy hot! crappy bild men ni förstår principen! :) Senare lte plugg och grönsaker + popcorn med dip, mums! :)

Kram!

» Ännu en fullspäckad helg är vad som står på schemat

Så är det! Även denna halg har jag grymt mycket som ska hinnas med, och den här gånge är jag faktiskt lite stressad... Får se till att självdiciplinen är på topp och jag får inte slösa en sekund (som jag gör precis just nu egentligen!)
Har en massa plugg som måste fixas, varav 2 prov, en inlämning och ett hemprov, gött? Nej! ;) Menmen, bara att jobba på så blir jag ju klar, kommer nog tacka mig själv efteråt :)

Kram Amanda
- Liten tjej för typ... 12-13 år sedan kanske? ;)



» Vårigt värre :)


Jag är med och tävlar om ett av de nya schabraken med tillhörande benlindor från Lamicell's vårkollektion! :) Klicka in HÄR hos Sara för att delta du med! Annars kan man ju alltid kika in hos Cheval Ridsport och se om man hittar något kul där, typ schabraket om man inte vinner? ;)

» 18 F*cking år! ♥


Ett FETT grattis till min fina vän som fyller hela 18 grymma år idag! :D ♥
Hoppas din dag blir bäst! :)




» This has got to be a good life

Peppar, peppar, men just nu är det så himla mycket som löser sig för mig. Små problem bara försvinner bort som små sadkorn i en storm och dagarna blir väldigt mycket bättre än vad de skulle varit annars :)

Idag är ett sådant exempel. Hade faktiskt extrainsatt sovmorgon idag, skönt tyckte jag! Mindre skönt var det dock att vakna ganska utvilad men upptäcka att bussen skulle gå om en kvart!!
Råpanik kan jag säga! Fick snabbt som attan bestämma mig för att frukost var en onödig sak och att kläder på kroppen och en frilla som inte såg ut som Elvis var viktigare. Men sen kom problemlösaren, mamma var ledig! :) Kunde alltså få skjuts, vilket innebar att jag kunde få klä på mig, fixa håret lite och äta frukost! ;) Fick dessutom 10 rätt av 12 möjliga på en frågesport nu på samhällen, och det måste ju tyda på flyt! :)

Lite såhär har det varit hela veckan, allt har löst sig till det bästa och saker och ting har gått allmänt bra :) Får väl hoppas att det fortsätter såhär! :)

Kram Amanda

» En Hagatimme senare

Tio mins kvar på hålet och jag har faktiskt tagit mig i kragen och pluggat hela tiden, så nu slipper jag iaf svenskan ikväll! :) Litteraturhistoria är verkligen inte min grej, himla tråkigt haha! Och dessutom känns det sååå onödigt. Men då är det bra att jag är ute i god tid inför provet (y)

Just nu längtar jag mest till i eftermiddag/kväll, för då ska jag och Hillevi ut med bushästarna på en (förhopppningsvis!) skrittur hihi, håller de sig i skinnet så ;) Kan ju hoppas att snön ligger kvar lite iaf, det skulle ju förhöja känslan lite :)

Kram Amanda
- Bara för att han ser ut som en fölis-pölis hihi :)

» 17 januari 2012

Tror ni kan gissa ungefär hur skönt det var att starta dagen med sovmorgon va? ;) Väldigt nice var det! :) Tänkte för en gångs skull steget längre idag dessutom och cyklade tillsammans med Emma och lämnade cykeln vid stallet i morse och tog sedan spårvagnen fr Hascheby till skolan. Så i kväll när jag skulle hem från stallet kunde jag cykla istället för gå/åka buss (y) :)

Skoldagen gick iaf snabbt idag, hade bara tre lektioner, och flöt på bra trots lite kaos på engelskan med gråtande lärare och strulande datorer! Visste inte anledningen till något av de haha ;)

Åkte sen upp till stallet där det blev lite allmänt fix och mys med Zäta. Har hunnit borsta honom båda igår och idag så nu börjar det faktiskt synas lite skillnad på pälsen igen! :) 
Cyklade sen hem som sagt och sen dess har jag bara pluggat, superroligt! (y) :) Men har jag tur så börjar jag faktiskt få lite koll på saker  och ting, men fyra kommande prov känns ju inte så lockande!

Nej, nu ska jag läsa vår engelskabok och sen knoppa :)

Gonatt!

- Läppen ♥ ;)

» .


Ibland måste man sätta sig själv och sitt ego åt sidan för att göra vad som är bäst för den man älskar, och då gör man det utan att tveka ♥

» Stort Grattis till Roffe! :D

Igår kom idrottsgalan som vi så länga väntat på och jag kan säga att besvikelsen hemma hos mig var stor när Rolf Göra Bengtsson inte tog hem priset som årets manliga idrottare, men desto bättre blev det när vinnaren av JERRINGPRISET som vi så länge röstat på meddelades, och det var ROFFE!! :D:D
Helt underbart och han är så sjukt j**la värd det :D:D Ett stort steg för Roffe, och dessutom ett mega-kliv för ridsporten! :)

- Med 44,6 % av de totala rösterna dessutom, det är galet! :)

» Helgen som var

... var väldigt bra! :)

Både på lördagen och söndagen spenderades först hemma med massa fix, och då menar jag verkligen massa för jag fick supermycket gjort! :D (y)
I Lördags hann jag till exempel
- sova till halv tio
- springa
- handla
- baka lördagsfika
- göra plättar + smoothie till brunch
- plugga engelska
- plugga geografi
- ta hand om djuren hemma
- skriva nästan hela åreberättelsen till US
innan jag åkte till stallet vid tre. Där blev det först lite häng med kompisar innan vi hade DIV III möte, tror verkligen att det kommer bli toppen med lagen! Alla är så roliga och det känns kanon att få vara med ett sånt gäng! :)
Efter mötet myste jag med Zäta innanjag och Hillevi kvällsfodrade och åkte hem. En mucho bra dag! :)

Igår var jag också hemma tills efter lunch och pysslade med lite allt möjligt, mest plugg dock så det var ju inte lika roligt som i lördags! ;)
Kom till slut upp till stallet iaf, där det vankades träning för mig ocg Zäta för Linda Melin :D :D Mer om det i ett eget inlägg, men jag kan säga att jag är ruskigt nöjd! :D

Kram Amanda
- typ såhär kände jag mig i helgen, konstigt nog var jag inte alls stressad (y) :)

» Lördag 14/1

Hola amigos :)

Som jag trodde klarade jag mig ganska bra igår trots att det var den ökända otursdagen ;) Dagen blev faktiskt bättre än väntat och det uppskattas ju alltid :)

Idag kan jag ju säga att det kommer bli fullt upp! Har massor av saker som jag har tämkt hinna med och därför gäller det att jag inte sitter och degar någonting, nej multitasking får det bli och speed-knappen måste definitivt stå på on! 
Ska bla annat hinna med mina husdjur, plugga, baka lördagsfika, handla, skriva årsberättelse mm mm innan jag åker upp till stallet för DIV III möte och mys med min finaste prins ♥ ... Känns dock ganska bra efter lite uppladdande sovmorgon :)

Nu ska jag bara sticka iväg på en löprunda i solen, och efter det pannkaksfrulle troligen, bra start på dagen! :D

Kram Amanda


- Taggad?! Hahahaha ;)

» Won't you please, please help me?

Nu behöver jag lite hjälp av er mina fina läsare, i form av tips och förslag!
Det är så att jag nu har börjat fundera på en ny mobil, efter att ha haft min trogna vän i ca sex år nu! Tror tyvärr att den börjat sjunga på sista refrängen och om det är så måste ju en ny införskaffas :)
Dock har jag inte hittat någon som passar, och det är där ni kommer in! Om ni vet någon mobiltelefon som är
- Ganska liten, eller ja inte superstor iaf!
- Tålig
- Ej har enbart touch
- Lätt att hantera

Då får ni gärna hojta till! :)

- Min tappra trotjänare, tror att den bara har slutat fungera EN enda gång, och det var efter en hel dag i skidbacken i ca 15-20 minusgrader!

» Fredagen den 13

Överlever vi? Det tror jag nog hihi! ;)
Brukar faktiskt klara mig ganska bra när det är sånahär "typiska" otursgrejjer, får väl min del så att det räcker ändå på andra sätt haha!
Ett år fyllde jag faktiskt till och med år på Fredagen den 13, men det gick bra det med ;)

Idag har vi iaf lyckats få en väldigt lång dag att bli väldigt kort, och det är ju inte helt fel :)
Hillevi och jag ska nämligen sammarbeta med ett arbete i Fotografisk Bild A där vi ska gestalta sagor i bilder. Dock har vi inte fotat något ännu, vilket betyder att vi inte har några bilder att jobba med på eftermiddagens lektion... Så vi får jobba hemma istället! :D Dock gör vi detta i em/kväll så dirrekt efter en pyttipanna-lunch kommer mami och hämtar mig och så åker jag till Freja istället, hur bra?! :) Älskar att sluta vid lunchen :)

Så nu har jag bara en mattelektion kvar att genomlida innan jag tar helg, och det ska bli så skönt!
Första skolveckan efter lovet har varit allt annat än trevlig jämfört med att vara ledig, och vi är redan totalt läx- och provbombade -.- Lärarna verkar ju veta hur de ska få oss så otaggade som möjligt på skolan!

Aja. får fokusera på att helgen kommer bli najs. Ska inte till stallet förrns på eftermiddagen varken lördag eller söndag, så jag kommer ha en del tid att spendera på sånt som måste göras. Typ sovmorgon och så hihi :) Men även en del annat som kan prickas av sedan, älskar att pricka av saker! Och på söndag är det ju Lida Melin - träning, taggaaaaaaaaaaaa!! :DD

Kram Amanda

- Ponnyn förra hösten :)

» Hoppning i vuxengruppen 12/1 2012

Hej och gå säger jag bara, lektionen fick minsann ingen bra start igår!
Kom typ stressad till stallet eftersom maten blev sen och sådär, väl där var det väldigt rörigt och lite tidsoptimist som jag är började jag smörja Frejas träns dessutom, vilket kanske inte var det smartaste! ;)
Fick iaf rida den "nya" hästen Domena igår, vilket var roligt! :) Mindre kul var det dock att upptäcka att hon var totalt oborstad och superlerig 15 minuter innan lektionen, att hon dessutom inte direkt var min bästis när jag försökte stressborsta henne gjorde ju inte det hela lättare, åh arg tjej då kan jag lova! Inte så mycket på Domena, för jag förstår om hon också blev stressad när jag kommer upp till henne och far runt, men av andra orsaker som inte borde finnas...

Allt blev iaf bra när jag väl kom upp på henne! Vääääääldigt seg visade hon sig vara, vilket jag inte direkt var beredd på.
Framridningen var väl kanske inget att hurra för direkt ;) Försökte mest få henne någorlunda lösgjord men det var inte det lättaste när hon inte alltid ville lyssna framåt ens... Fick dock en mycket bättre känsla i galoppen (y)
Och hoppa kunde hon ju! Mjuka fina och framförallt stora språng, duktig tjej då! :) 
orken var ju kanske inte den bästa, men hon kämpade på och det märktes så tydligt efteråt hur nöjd hon var med sig själv, frustade och öronen pekade spikrakt framåt ;)

Så overall gick det ju ganska bra igår, trots att allt var upp och ner från början hihi! :)

Kram Amanda

- Har tyvärr inga bilder på Domena ;)

» Vädret kan ju gå och ta sig!

Helt ärligt, hur taggad blir jag på att CYKLA ut till Frejsontjejen i detta nedrans väder? Svar: INTE ALLS!! Igår var det ju liksom fint väder och då var vi tvugna att sitta inomhus i skolan hela dagen som Hillevi sa, och nu när vi slutar tidigt och jag behöver vara utomhus då ska det minsann storma ute, varför?!

Antar att jag får köra kläder efter väder och bara bita ihop, det blir ju faktiskt kul när jag kommer fram iaf! :)
Har iaf Freja idag och imorgon eftersom hennes matte och ägare Lotta är på någon utbildning någonstans hihi! ;) Har tänkt att tömköra lite idag och turligt nog (om inte det också strejkar) kan jag iaf vara i ridhuset, hoppas!! Så jag får helt enkelt släpa med mig ombytesklädet också att ha därinne så jag inte får värmeslag ;)

Efter Freja sen blir det hem en snabbis och förhoppningsvis äta och plugga lite om jag hinner innan det bär av till Hageby där jag ska rida lektion faktiskt! 
Var ett tag sedan nu ju så det ska bli ruwligt! :) Dock är det väldans synd om mamma som inte kan rida sin lektion själv eftersom hon har typ bränt sönder handen, stackars! ♥

Men nu måste jag kila hörreni!

Kram Amanda

- Lillskruttan :)

» Heja Patrik också! :D

Som dressyrtjej kan jag ju absolut inte missa att uppmärksamma att Sverige tagit sig upp som ledare på världsrankingen även i dressyr nu, och då med grymma Patrik Kittel! :D

- Fina fina Scandic, dreamteam huh?! ;)

Jag tycker att det är så roligt att det går så bra för Sverige, och framförallt att ridsporten har börjat uppmärksammas mycket mer i media än vad den gjort tidigare, det är så det ska vara! :D

» Fotografering: Pokaler hit och dit

Nu var det minsann ett tag sedan jag la upp ett fotograferings-inlägg, så här får ni några bilder jag tog under jullovet en kväll! :)








(gillar den här sista skarpt! :))

Foto & Redigering: Jag
Motiv: KM i teori-pokalen ;)

» I'm going back to the start

Behöver jag ens berätta hur överlycklig överledsen jag är över att få börja skolan igen? Tror inte det, saken är väl den att det är tur att jag inte har något val, för om jag hade det skulle jag definitivt inte göra det haha! ;) Men ja, någon gång i framtiden kommer jag nog att vara tacksam för alla år jag spenderat och spenderar i skolan, även om jag inte är det nu... :P

Dagens sista lovdag (igår) blev iaf en bra avslutning på jullovet! 
Först en sovmorgon till tio och efter det godis till fruktost, det slår aldrig fel hihi! :) Chillade sen framför tv:n en liten stund innan jag drog ig til ICA för att handla till kvällens US-fika. Bakade sen och efter det upp till stallet (y)
Gjorde faktiskt inget att jag blev en halvtimma sen upp (hade tänkt komma upp till ett, men eftersom fikat aldrig ville bli klart blev klockan halv två istället) för hästarna hade senare lunchvila så jag lyckades pricka in en ganska bra timing! :) 
Zäta fick sig en långborstis till hans förtret haha, men ganska så fin blev han iaf :) Dock behöver han duschas nu! Efter en hel vinters kissfläckar som inte längre vill gå bort helt och hållet börjar han bli lite svagt gulaktig hela han, och det vill jag ju inte! ;)
Vill ha sommar, eller iaf vår nu, och värmeeeeee!

På kvällen blev det ett lite annorlunda US-möte, men det tror jag var bra för oss alla... Och fikat, som fick bli kladdkaka med nougat och vaniljvisp, gick åt som tusan så jag tror det var uppskattat iaf hihi! ;)

Satt sen kanske lite för länge och pusslade med saker inna jag gick och la mig igår ikväll haha ;)

Kram Amanda

- bästa lortgrisen! :)

» Dressyrträning 9/12 2012

Igår var det årets första dag på vårat foderhästschema och gissa hur lycklig jag var över det?!  Typ såhääääääääääääääääääääääääääääär kul var det hihihi! :D
Ni anar inte hur taggad jag är inför den här terminen och hur mycket jag kommer engagera mig, känns toppen verkligen! :D

Terminen fick iaf starts med en dressyrträning för Cissi tillsammans med E och Pari :) Hade lite på känn redan innan att Zäta, som mest gått barnläger under lovet, skulle var gaaaanska pigg och inte alltför villig att jobba, och jo ni, jag hade rätt! ;)
Redan när jag tog tyglarna i skritten började han tjafsa emot och sparka och ha sig, bakbenen flög både hit och dit haha!
Försökte att inte göra en så stor grej av det, utan fattade bara galopp och lät honom rulla på ett par varv i varje galopp på nästan hellånga tyglar. Tänkte att det skulle få honom att släppa lite spänningar och slappna av lite.
Lyckades helt okej och efter det var han iaf bättre :)
Dock höll busigheten i sig lite under hela passet, ett ben kom flygande lite då och då och när han sedan blev för trött istället var det ju enligt Zäta lättare att bara dra och strunta i vad matte sa ;)
Men detta hade jag ju som sagt redan räknat med, så istället för att ha för höga förhoppningar innan passet startade jag på noll och därför blev jag inte så besviken när det inte riktigt klaffade igår. I stället känner jag mig nöjd med de sakre som vi lyckades med, till exempel skänkelvikningarna i galopp som tillslut satt som en smäck och bakdelsvändningarna, de var fina :)
Och förresten fick Zäta inviga sina nya dressyrskydd som jag fick i julklapp, och oj va mysiga de var, jag är supernöjd verkligen! (y) tror dock han tyckte de var lite lustiga i början, men han vande sig snabbt! ;) Åh jag gillar dem verkligen hihi! :D

Kram Amanda

- bild från en träning precis efter sommaren :) Skulle ju inte skada med sådant väder nu direkt! ;)

» Dagen den 9 januari 2012 och "stenridning"

Idag har det varit en ruwlig dag! Ridning x 2 uppskattas supermycket som ni kanske kan förstå och tokiga vänner har ju inte direkt gjort dagen sämre! ;)
Ett exempel på det kan ju var att en av dem skickade mycket speciella sms till den andres "nya bekantskap" och sedan dess fått en massa svar, och även en "ny bekantskap" under eftermiddagen haha! ;) Fina grejjer!

Stenridningen då!
Idag hade även jag, Emma och Johanna våran privatlektion som vi vann på stenplockartävlingen innan jul! :)
Själv red jag Ella igen och jag tror jag gillar den där hästen! :) Hon är liksom ganska tacksam att rida, gör det man ber henne om utan större protester, iaf idag hihi! 
Tyckte att lektionen gick ganska bra, dock fick jag avbryta efter typ helva eftersom hennes hälta sa ifrån, vilket såklart var tråkigt, men å andra sidan är det bättre att avbryta eftersom jag absolut inte vill att hon ska gå och ha ont!
Men under den stunden jag hann med jobbade vi mest med att få henne samlad och högre i formen samt lirka igenom sidorna ordentligt. Vänster gick galant men höger var inte lika rolig nligt Ella, vilket märktes tydligt i första galoppen haha! Blev dock bättre sedan, men jag funderar på om det var skadan som gjorde sig påmind redan från början eftersom det bara blev värre mot slutet...
Är ändå som sagt rätt nöjd med lektionen, och om jag får chansen att rida Ella på nytt kommer jag absolut att ta den, vill veta mer hur hon fungerar! :)

Efter åt vi lunch och hade lite halvt som halvt träningsgruppsmöte, och jag säger det igen; Den får ni inte missa i år, kommer bli kanon! :D

Kram Amanda


» Skulle inte tacka nej till denna direkt! :)

Har ni kikat in på den där hemsidan där man kan designa sina egna skjortor? Jag gjorde iaf det under gårdagen och fastnade totalt bland färger, modeller och mönster haha! Pysslade ihop en egen design som jag blev väldigt nöjd med! :)




- Sofistikerad men ändå lite utstickande, love it! :) Skulle kännas sjukt grymt att vandra runt i en egen-designad skjorta på tävlingsplatsen! :)

Den här skulle jag mer än gärna klicka hem, OM det inte vore för priset!! Som ni kan se uppe i högra hörnet var det minst sagt saftigt! Och den summan lägger ja absolut inte på en tävlingsskjorta, den får vara hur snygg den vill haha! ;)
Om du vill testa kan du ju alltid klicka HÄR! :)

Kram Amanda

» Gårdagens fynd

Detta var alltså vad jag fick med mig hem från IKEA igår! :) ↓

- 3 st trådkorgar (burkar) att ha i badrummet

- Ett set med saxar, men något jag tänkte på, det var att saxarna är ju ihopsatta så att man i princip måste klippa isär dem. Och man klper ju saxar för att man antagligen inte har några, och hur skulle man då kunna klippa isär dessa och använda dem?! ;)

- 2 st förvaringslådor i plast att ha i mitt stallskåp, har packat ner alla mina reflexer (och det är många!) i den ena och boots i den andra, supernöjd! Älskar ordning och reda! :)

- nyfikna marsvin hahaha! :)

» Ordvitsar i mitt hjärta

- Heeeeelt rätt! ;)

» Att spara pengar

Ett annat mål som jag har det här året förutom nyårsmålen är att jag ska försöka hålla i mina pengar mer och inte handla så mycket onödigt som jag gjort under hösten. Och nu vet jag att vissa tänker "Men du har ju pengar, så säg inte att du inte har råd!" Detta får jag höra ofta av mina kompisar haha! ;)
Och jaa, jag har pengar och jag har råd med det som jag köper, men grejjen är att pengar flyger iväg alldeles för lätt... Så därför har jag börjat säga att jag inte VILL köpa t.ex en tröja, istf att säga att jag inte KAN. För det är faktiskt så att jag prioriterar bort den! :)

Den här fiosofin funkar faktiskt ganska bra, oftast ;) Men förut när jag, mamma och Pappa var på IKEA kunde jag inte hålla mig från att fynda lite hihi!
Köpte ett nytt set med saxar (köpte samma för ett par år sedan, bästa saxarna! kostar dessutom bara 9:- för 3st) eftersom 2 av dem spårlöst försvunnit i stallet, 2 mindre förvaringsboxar för att få lite ordning i mina stallskåp, och tre små korgar för att fixa  iordning badrummet lite finare! :) Fick allt detta för mindre än 80:- och det kändes bra! :) Gillar IKEA's priser på såna småsaker hihi!

Jag och mamma tog också en sväng in på HÖÖKS för att byta ett par av benskydden jag fick i julklapp som var fr stora, dessa såg mycket bättre ut så hoooooooppas att de fungerar, så himla fina! :)
Knyckte också med mig ett par öronvärmare (såna som jag skulle köpt från Emmishopen om det inte strulat) för bara 29:-.
Väldigt nöjd med dagens handling måste jag säga! Fick alla mina saker för mindre än 100:- och det känns ju minst sagt bra! ;D

Bilder får ni tyvärr vänta med, hinner tyvärr inte fota nu (LOVAR den här gången att de kommer i morgon) för nu måste jag packa upp och sen äta innan jag kilar över till Johanna för filmkväll med HEJA! :D

Kram Amanda

- Övriga medlemmar i HEJA, tillsammans med sina hestar på Åby's olika hoppningar under hösten
- Fotograf: Jag :)

» Karma is a bitch

Tror ni på det här med karma? För den som inte vet vad det är kan jag sammfattat skriva att det i princip går ut på att allt vi du gör, säger och tänker (framförallt handlingar) lämnar efter sig spår och konsekvenser, som sedan på olika sätt yttrar sig tillbaka mot dig.
T.ex om du går något elakt mot någon kommer då få dålig karma av det och straffas på något sätt. Eller tvärt om; gör något bra och belönas på något sätt.

Jag tror iaf att jag utsattes för karma idag under förmiddagen, för typ inget gick min väg! 
Tanken var att jag skulle gå på ett medelpass på Friskis vid 10 (som både jag och Johanna sett fanns med på shemat igår!!) men när jag kom dit fanns det inte kvar! Kollade i receptionen och de såg bara ut som frågetecken, wierd?!
Fick då cykla därifrån asarg helt själv (var arg redan innan av olika anledningar som jag tror karma kirrat åt mig och eftersom jag tyckte det var så tråkigt att cykla dit själv också) och nämde jag att jag höll på att frysa kinderna av mig?

Kom iaf upp till stallet och då lättade allt som tur var! Tog bort julpyntet från Zätas box och mockade och lade in halmpellets, så nu kan han sova skönt inatt! :)
Hjälpte sen till lite på barnlägret när grupp 1:orna skulle få galoppera, kort sagt: STOLTA små tjejor hihi! :)
Då passade det helt plötsligt att saker skulle funka för mig, men skönt det! Svårt att vara arg i stallet! :)

Tror iaf att jag vet vad det var som orsakade detta idag (om nu karma finns och fungerar...) och jag kan lugna er med att säga att det inte var en elak/dålig handling, bara en mindre bra tanke som spökade till det! ;)

Kram Amanda



- tycker den här sista bilden visar så bra hur det fungerar! Ett litet fel sätter massa konsekvenser i rullning och till slut slår de tillbaka på dig.

» Heja Roffe!

Rolf-Göran Bengtsson ligger nu, som första svenk någonsin (!!), etta på världsrankingen i hoppning! Detta innebär även att han tagit sig om Eric Lamaze, som ligger på en andraplats, och gjort det med 81 poäng.
Rankinglistan uppdateras varje månad och går ut på att man ska försöka försvara sina resultat från samma månad året innan, vilket ju Roffe gör alldeles strålande! ;)
Hur coolt är inte detta egentligen? RGB har ju verkligen skjutit uppåt som en raket under året, en bra förebild för större delen av ridsportsverige! :)
Källa

Och förresten, ni glömmer väl inte att rösta på Rolf-Göran som årets Jerringpris-vinnare, innan den 16 januari?! Rösta Hääääääääääär! :)





» Sjätte januari tjugohundratolv, stall och jobb

Dagen startade precis som igår med möte i stallet ;) Men idag var det ett för året förberedande fodervärdsmöte som stod på schemat. Pratade lite om vilka som skulle ha häst tillsammans och om lite andra småändringar, men allt kommer i princip se ut som det gjorde förra terminen, förutom att vi kommer att ha ansvar för kvällsfodringar ibland istället för att höja månadskostnaden. Och det känns ju helt okej, tycker ju det är kul att få ha lite mer ansvar liksom (y) :)

Efter lunch vankades det jobb även idag, så det var bara att köra på! :)
Mockade stallet och pratade massa flum med vänner hihi, tror vi spelade över lite där ett tag men man måste ju få ha lite kul i livet, eller hur?! ;) Och för er som inte vet det kan jag avslöja att "Pferd" på tyska betyder något så harmlöst som Häst hahaha! :)
Efter att stallet var klart packade vi alla de ofärgade påsarna så att hästarna kan få i sig lite mat imorgon och efter det tog jag, Johanna, Ebba och Sara ett litet planeringsmöte för terminens träningsgrupp! Den får ni minsann inte missa, vi har så mycket bra planer så ni måste komma helt enkelt, det kommer bli bäst! :D

Mitt i allt kom dock Katrin (stavning?!) från Real och behövde hjälp med hästar och annat till en elev som skulle försöka förbättre sitt betyg. 
Lite klurigt blev det fört när hon bara pratade på och jag satt där som ett frågetecken innan jag var tvungen att fråga vad allt handlade om då jag inte fått någon info om att hon skulle komma ;) Men efter lite strul med hästar hit och dit så ordnade sig allt kanon, så det var skönt! :)

Gjorde inte så mycket efter det. Fixade klart stallet och hade roligt med vissa (inga namn nämnda...) tokiga men superroliga stallbarn! Skulle gissa på att de var liiite övertrötta haha! Ibland är de verkligen söta! :)♥

Cyklade sen hem med Tuva och tokungarna och nu har jag kirrat dagens geografiplugg! Ska ta tag lite i min garderob nu, har tänkt att rensa ut den rejält till det nya året haha! :)

Kram Amanda

Måste bara säga supertack till framförallt Johanna, Ebba och Tuva som hjälp mig och Emma massor idag!! Ebba får dessutom ett extra tack eftersom hon hjälpte till massor igår också, ni är så snälla! :)

- Känns gryyymt kul att du är "min" på måndag igen, helt underbart! :)

» Om gårdagen

Igår blev det mycket stall och vänner för min del, vilket såklart uppskttades massor! :)
Först skötarmöte på fm efter en liten sovmorgon och sen jobb på HR på eftermiddagen. Tycker det är lika kul varje gång faktiskt! Jättekul att bli tillfrågad och det känns liksom kul att få ha lite ansvar och sådär, och på något sätt blir det så himla mycket lättare att fodra, mocka och packa massa påsar när man vet att det är ens uppgift för dagen... Knäppt, det vet jag , men så är det! :)
Jobbade iaf 13-17 och hann då bla rida ut igen med Hillevi och Emma. För dagen blev det Vulfa som fick komma ut och busa lite, och även hon överraskade precis som Ella!
Trodde inte att hon heller skulle vara den busiga typen, men ett par gånger motbevisade hon mig haha! Söta är dem! :)
Dagens bästa var ändå Kossis (Läs:Ella) som reds av Emma. Hon och Pepsi dampade typ lite för en fotgängare och plötsligt ser jag bara Ella komma hoppandes jämfota förbi mig och Vulfa samtidigt som hon landade pladask i en vattenpöl hon typ försökte bocka över! Herregud, jag dooooooog av skratt åt den synen, såg sjukt roligt ut hahaha :D
Fixade sen "sysslorna" när vi kom tillbaka innan jag tog mig hem och halvpluggade lite ;) 

Senare på kvällen tog jag och Emma en lååång powertalk på 80 mins. Så himla skönt att bara gå och gå utan något egentligt mål och prata om ALLT.
Det är viktigt tror jag, att bara prata utan att tänka, uppskattar det massor iaf :)

Blev sen lite filmmys med la familia inna jag föll i säng. Och hör och häpna, går somnade jag utan att ha några problem alls, så skönt! :)

Kram Amanda

» Zätas nya nosgrimma

Fick ju för ett par dagar sedan ett önskemål om att lägga upp lite bilder på den nya nosgrimman, och här kommer de! :)
Denna fick jag alltså av en av mina bästa vänner Hillevi i julklapp, och det var verkligen mitt i prick! Hade ju letat efter en "lös" pullarnosgrimma (alltså inte ett helt nytt träns) väääldgit länge utan att hitta någon. Och om jag mot förmodan hittade en var den på tok för dyr för att det skulle vara någon idé att köpa den!
Därför kan ni ju kanske gissa hur glad jag blev när jag öppnade klappen och hittade denna inuti! ;)

Detta är iaf en sk pullarnosgrimma, eller mexikansk nosgrimma som det också heter. Perfekt för hästar som Zäta som ibland blir väldigt stark och tar bettet och går sin egen väg ;) Eller pullar, alltså tar bettet och i princip sticker hihi!
Ett annat stort plus med den här typen av nosgrimma är att den ger lite mer rörelsefrihet åt käkarna och tänderna, eftersom den inte sitter rakt (pga korset) över nosryggen som exempelvis en Aachengrimma gör, det är bra tycker jag! :)

Jag tror iaf att Zäta trivdes bättre i sin nya än i den gamla nosgrimman haha! Den gamla var så utnött och söndertuggad på remmarna att den liksom inte fanns någon stuns kvar i den, den var bara sladdrig och luddet var rätt utslitet och tråkigt!
Mycket roligare (och bättre!) med en ny fräsch och fin som vi båda gillar bättre! :D

Kram Amanda




» What are words...

... När en bild säger mer än tusen ord? Bästa HEJA!! :D ♥




- Årets Harry Potter-tema på nyårsavslutningen, vi regerar tjejor! :D

btw så finns bilderna både här och här, men det är här fotografen håller hus ;)

» På't igen bara ;)

Hittade ännu en tävling idag, hos Johanna Grant! :) ↓


» Lillebrors dag

Idag är det minsan ingen vanlig dag, för idag står jag helt till lillebros förfogande och måste göra ALLT han säger och vill!
Varför, undrar ni kanske nu? Jo, för att det var en av mina julklappar till Martin. Han fick ett typ presentkort som erbjöd en heldag tillsammans med mig och där han fick völja precis vad vi skulle hitta på! Lite riskabelt kanske haha! ;)
Började iaf dagen med att sova till halv tio, vilket var grymt skönt efter att ha gått upp tidigt igår! Vaknade dock mitt i natten av världens huvudvärk som dessutom fanns kvar när jag vaknade :( Tur att den gav med sig ganska fort trots allt.

Hittils har vi hunnit sova, äta fruksost och åka skridskor, som är typ det bästa bror vet just nu! Ganska stolt och väldigt glad är jag över att jag, tro det eller ej, lyckades hålla mig på benen hela tiden!! Hade räknat med att komma hem helt gul och blå men så blev inte fallet, yeeeeeeessss! ;D
Lyckades dock få skavsår på ena hälen av skridskon, tyckte att det gjorde lite ondare än det borde och när jag bytte till vanliga skor innan vo åkte hem förstod jag varför: Det dumma skavet blödde ju för sjutton! Trodden bara det var en liten blåsa men nejnej! ;) Men ändå, hellre skoskav än en helt öm kropp! ;)

Nu blir det lunchtime och sen ska vi ner till stan tror jag! Där vankas så småningom middag och sen bio! :)

Kram Amanda


» 3 januari bjöd på lite av allt

I morse gick det tröööögt att ta sig upp ur den alldeles underbart varma och sköna sängen! Men det var bara att ta sig i kragen och göra det ändå, för idag var det nämligen dags för årets KM i teori, och jag ka väl inte säga att jag var sådär superförberedd direkt, med en förberedande teori i ryggen haha!
Trots detta lyckades jag samla ihop nästan full pott på provet (hade endast 4 poängs avdrag) och en helt okej poäng på det praktiska provet!
Räckte till en andraplats och jag är nöjd med det faktiskt! :) Hade ju såklart varit nice att få behålla segerpokalen här hemma ett år till men så blev det inte haha! ;)
Får väl intala mig själv den där gamla ramsan "Ettan förlorade, tvåan vann...." nejdå! :)

Fick dock hämta ut en annan pokal istället för den jag lämnade in i morse! KM-pokalerna fanns nu graverade och klara på klubbkontoret så den fick följa med mig hem idag! :D
Kul att få hem den verkligen, synd bara att den ser ut typ som en urna eller nåt haha, verkligen inte så fin ;) Dock är det enligt mig supercoolt att den har vandrat runt mellan KM-vinnare ända sedan -86!! Sjukt länge, men det är ju det som är lite charmen med vandringspriser :)

Efter lunch blev det en ruwlig skogstur på Ella (jaa inte Zäta faktiskt...) tillsammans med Emma och Hillevi. Trodde inte den hästen kunde hitta på bus, men oj så fel jag hade hihi! :)
Trav var inget man höll på med i skogen enligt Ella och därför blev det galopp på tvären och studsandes varje gång istället haha, så söt! 
Fast jag förstår henne... Först vila länga pga en skada och sen helt plötsligt få komma ut i skogen med kompisarna och bara chilla. Måste kännas skönt :)
Efteråt när vi var hemma igen var hon iaf sjukligt glad och betedde sig som om jag var hennes hjälte för att hon fått komma ut lite, men alltid kul att kunna glädja någon! ;)

Ilade sen hem på min bike och åt en liiite sen lunch kanske (sisådär halv fyra, mindre bra när man inte ätit något sen frukosten vid åtta haha!) inna njag värmde upp mig och tillslut åkte till Friskis!
Tog mig visst vatten över huvudet när jag trodde att jag skulle klara av Step II, men så kan det bli! Hade ungefär noll koll ett tag, men ändå bättre att röra lite på mig än inte alls :)

- Ella (aka kossan haha!) ;) får stå för bilden i detta inlägg, bara för att hon var så söt!

» Skam den som ger sig!

Bloggtävlingar brukar aldrig gå min väg, men varför inte göra ett försök till? ;) Om jag inte ens deltar har jag ju verkligen ingen chans att vinna hihi! :)

Klicka HÄR för att komma till Linn Olssons blogg med tävlingen! :)

» Svar till "Anonym" ang nya nosgrimman

Svar: Visst kan jag det, ska dock inte till stallet i morgon, men kan kirra bild på torsdag! :) Hoppas du kan hålla dig till tåls bara ;)

» Testar en lite till! ;)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1458440/amandajohannas?claim=ekrh2h63xge">Följ min blogg med Bloglovin</a>

» Hoppträning 2/1

Igår kväll höll Cissi en hoppträning på Hageby och jag och Zäta hade turen att få hänga med vi med, vilket passade perfekt eftersom jag hade en fodervärdsdag kvar sen höstterminen från när jag var matförgiftad haha! ;)
Förresten var det supermysigt att rida så sent som vi ändå gjorde. Skulle börjat vid sex men blev väl kanske kvart över istället, och red till typ halv åtta. Kändes liksom som "den gamla goda tiden" när vi red i fredagsgruppen och inte kom hem förrns halv nio, precis som igår hihi! :)

Ibland kan jag nästan sakna det lite faktiskt... Förr var det typ en tradition att HEJA först red tillsammans i fredagsgruppen och sen åkte vi hem, åt och duschade snabbt som tusan, och sen såg vi på Lets Dance/Idol tillsammans och sov över också, måste bli mer sånt igen tycker jag!

I alla fall, hoppträningen hihi! ;)
Red i den sena gruppen tillsammans med Emma och Lotta. Zäta fick passa på att inviga sin nya pullarnosgrimma som jag fick av Hillevi i julklapp (tack igen!! :D) och han var så fin så! Äntligen slapp han dengamla söndertuggade, och ni anar inte hur länge jag letat efter en ny, vet att jag kollade på GBGHS förra året t.ex ...

Hela träningen var ganska fokuserad på lydnad och kontroll, och jag ska inte sticka under stolen med att jag fick kämpa i början. 
Jobbade en stund på volt med att öka och minska antalet travsteg mellan bommar och hitta en jämn rytm, och gick sen vidare till en galoppserie på ena långsidan. Var som sagt lite klurigt att få till det i början, men när vi kom igång tycker jag att Zäta blev riktigt fin! :)
Så småningom satte vi ihop olika banor med en S-båge längs meddellinjen, galoppserien och en linje med kombination. 
När vi kom igång gick det som sagt mycket bättre! :) Speciellt när vi slapp läga in trav i S-bågen haha, så länge vi höll oss till galopp där gick den kanon :)
Även linjerna och serien funkade bra! Himla fin var han i serien, superlydig verkligen! :) Det enda som blev lite knixigt var att avståndet inte riktigt stämde i linjen. Blev lite kort på fem språng och när jag då försökte korta gick vi på sex pyttesprång istället haha! Kunde ju inte göra annat än skratta åt Zäta då, så himla söt som bara lyder! :) Han fick iaf hoppa på fem språng sen igen bara för att ;)

Sammanfattat är jag väldigt nöjd med träningen! Fick mycket positiv kritik från Cissi och det är alltid lika roligt :) Det enda jag egentligen behövde jobba mer på var att få igenom sidorna det sista snäppet så att jag verkligen kan flytta undan honom för innerskänkeln i svängarna (det var även det som ställde till det på framridningen). Kul att höra att han var fin iaf, och jag håller verkligen med! Fnaste :)

Kram Amanda

- bild från KM i höstas där Zäta gick och vann! Han var så himla fin i den rundan :) Tagen av Anna persson som ni kanske ser ;)

» 2012, en ny start

Jag hoppas verkligen att det här året blir ett bra år! Jag vill att allt flyter på och går bra och bara funkar! Det får helt enkelt bli en ny start efter en tung, men stundtals väldigt rolig höst, nu vill jag leva problemfritt! 
Jag ska försöka gå in i året utan några förväntningar och bara leva i nuet! Tror att det är bäst! :)

Har knåpat ihop några nyårslöften också, eller löften låter så strikt, nyårsmål stämmer nog bättre!

♥ Jag ska sluta pilla på sårskorpor och sånt, blir så fula ärr!!

♥ Jag ska fortsätta träna, men göra det mer regelbundet och mer målmedvetet. Då menar jag inte att jag ska träna varje dag och träna stenhårt, men jag vill ha ett mål och det är att känna mig bekväm och må bra. Och framförallt vill jag bli starkare i kroppen för att kunna prestera bättre inom ridningen, känner mig riktigt taggad på det här nyårsmålet! :)

♥ Jag ska försöka sova mer. Jag har kommit på att en av anledningarna till att jag aldrig kommer i säng är att jag tar 150 år på mig att göra mig i ordning på kvällarna. Jag menar hur lång tid tar det egentligen att duscha-borsta tänderna-ta bort sminket? Inte särskilt lång tid om man bara gör det! Så det får väl bli ett mål i sig, att göra mig iordning fortare ;)

♥ Sen vill jag bli mer målmedveten, eller vad jag ska kalla det, i min ridning! Ingen Zäta-dag ska få bli "ojdå vad hittar jag på idag...?" Jag ska ha stenkoll och lägga upp en plan med träning och tävling, tror det kommer bli super! :) All tid kommer att tas tillvara på nycket bättre, känns som om den här hösten försvann i ett nafs, och så får det inte bli! :)

♥ Sist men inte minst ska jag uppskatta små saker eller stunder mycket mer och inte gräva ner mig för små problem, då kommer livet bli mycket lättare och roligare! :)

Tror det får bli bra sålänge! Fem mål och fem är min favoritsiffra så det kan ju inte inte bli annat än bra?! ;)

Kram Amanda


» 2 januari 2010

Igår var det årets allra första dag och det känns som vanligt lika konstigt att det är den första januari! 
Nyårsafton igår gick i ett! Var ju först hos Matilda och spelade spel med henne och hennes tokiga kompisar ;) En väldans massa skratt blev det minsann haha, och jag hade väldigt kul! :)

Sen på kvällen kom ju familjen Sjöberg och Johansson och efter det startade matkalaset! ;) Massa förrätt, massa varmrätt och sen efter tolvslaget och fyrverkerierna massa efterrät också, gissa om jag var mätt!! ;)
Men det var det värt hihi :) Pratade massa, såg på film, spelade Mariokart osv, en bra kväll! :)

Igår sov jag typ huuuur länge som helst! Vaknade 13.30, av att mamma väckte mig haha! Kanske beror på att jag inte somnade förrns 03.40? Men det var skönt att sova! ;)

Åkte sen till stallet med Emma och pysslade med Zäta lite :) Stackarn har fått några slags skorpor under magen som har dykt upp under den senaste veckan :( Får se vad jag kan göra åt saken, men bort måste de! :)

1a januari blev iaf en bra start på året :) Lååång sovis hihi ;) sen stall med vänner och en kelig häst och sen ut till Matilda igen på kvällen. Spelade lite olika spel och ni kan ju tänka er hur det går med ett gäng tävlingsmänniskor haha! ;) Men dansspelet var nog ändå lite min grej! ;)
Sen när jag kom hem fortsatte jag kolla på första Glee-säsongen, har blivit smått beroende av den haha! :)

Kram Amanda

Lite bilder från i förrgår ↓

- Dukningen jag och mamma knåpade ihop blev jag riktigt nöjd med, superfin var den! :) Och sen ser ni ju hur kvällen var, maaaaatig! ;)