» 29 februari 2012

NU är äckelprovet över, tack gode gud! Har väldigt svårt att avgöra om det kändes bra eller inte, mest inte tror jag... Men nu är det över och det känns så himla skönt att lägga det bakom mig! :) Och nu ska ni få slippa höra tjatet om det haha!

Eftersom onsdagar nu mera är min längsta skoldag har jag inte gjort något annat än att vara i skolan. Avslutade dagens lektioner med en ganska rolig franskalektion som mest bestod av roliga tabbar på Google-översätt haga. Måste säga att jag älskar uttalet där ibland ;)
Efter det åkte jag direkt hem för att hjälpa lillebror att plugga lite matte och till hans spanskaprov. Saknar högstadiet lite faktiskt, man fattar inte hur bra man har det där innan man börjar på gymnasiet ;)
Det är det jag har pysslat med so far. Utöver det har jag smällt i mig ett halvt kexpaket som jag hade med mig till provet, men det var det värt, Digestive med choklad är så sjukligt gott :)

Nu blir det strax middag och efter det ska jag upp till stallet en sväng och spendera lite tid där (y) Tar med mig shoppingen från Eurohorse också så jag slipper ha den liggandes i mitt rum, nog för att det är trevligt att kolla på ögongodiset hihi, men det gör ju ingen nytta här hemma direkt!



Fixade iordning (satte ihop) mina armband också så nu är det ett brett istället för två smala, nöjd! :)
Glittrar mer i verkligheten och sitter som en smäck på handleden, blir nog kanonfint på tävlingarna framöver :)

» Projekt som är på G

När våren kommer blir jag alltid så himla pysslig av mig, jag vill bara röja och städa och stöka överallt haha :) Bland annat har jag ju garderoben som redan håller på att röjas och någon dag när jag får tid ska jag faktiskt ta tag i mina hästsaker också!
Städade lite i förrådet i måndags när jag letade reda på alla saker jag vill ha i grooming-bagen och fick världens kick! Dels för att jag blev gryyyymt sugen på att tävla igen efter vintern och dels för att jag vill göra mig av med saker som jag inte använder. Tror faktiskt att jag har lite saker som till och med går att sälja och det skulle ju vara bra! :) Inte för att det blir några stora summor, men många bäckar små... ;) 

Mindre roligt var det dock att hitta påsen som innehåller Noak's gamla saker. Känns som en smäll i ansiktet varje gång jag hittar saker som tillhört honom, hatar att bli ledsen!! Lättare att bara trycka undan sorgen och tänka på att det var det bästa alternativet för honom. Åh, orkar inte tänka på det nu :(

Åter till de roliga små projekten. Förutom garderoben har jag ju även skjortan som ska fixas! Känner bara att jag vill tvätta den en gång hemma först haha. Jag vet att den redan är ren men det känns bara bättre då, men min liksom ;)
Det kanske bästa projektet är min fotovägg :) Bredvid garderoben har jag ett utrymme på väggen under snetaket som ska fyllas med bilder på mina finingar :) Några är redan uppe och fler ska det bli! Tror det kan bli riktigt bra faktiskt, personligt och sedan kul,  eftersom varje bild innehåller ett speciellt minne :)

- Dessa tre sitter uppe hittills. Freja, Zäta och Noak ♥
Det ser lite lustigt ut med de olika typerna av ramarna än så länge, men när det är klart kommer det bli fint! :)

» Gästbloggare 1

Här kommer gästbloggare nummer ett från gissningstävlingen! :)

Hellu! Jag heter Michaela Andersson och jag har fått den stora äran att gästblogga hos Amanda! Precis som Amanda går jag på gymnasiet, dock går jag endast i 1:an, där jag läser teknik på Curt Nicolin gymnasiet. Till 2:an kommer jag välja teknikvetenskap även fast min dröm är att bli professor i historia. Jag vill jobba på något av de större universiteten i USA när jag är färdigutbildad. Amanda och jag sitter även med i samma ungdomsstyrelse, där jag för tillfället är ledamot.

När jag inte pluggar, vilket jag gör nästan all vaken tid på dygnet sköter jag även två hästar på Hageby Ridskola, alltså i samma stall som Amanda har sin delfoderhäst Zäta. Det är två ston, Mamba som är ett brunt halvblod på 15år och Domena "Doris" som är Hagebys nyaste häst. Hon är 8 år. Mamba har jag skött sedan hösten 2007 och Doris har jag endast skött sedan vintern 2011-2012, då hon kom till Hageby. De är två super fina hästar, som betyder otroligt mycket för mig. Mamba kommer alltid vara min stjärna, vi har varit med om mycket: Flera kolikanfall, många avramlingar och ett DM i hoppning som gick helt åt h*lvete. Men vi har upplevt många fina stunder också: Underbara dressyrlektioner, otroliga skogsturer och alla fantastiska mysstunder. Hon är mitt allt. ♥ Doris och jag har inte gjort så mycket tillsammans förutom en julkurs och ett fåtal lektioner. Hon är en riktigt trevlig häst som jag hoppas jag får många bra år tillsammans med.

- Mamba och Doris


Jag själv har varit rädd för hoppning en längre period och ett tag red jag endast dressyr. Det var då jag fick upp ögonen för Hagebys då 18år gamla triangelmärkta fuxvalack Jeffersson, som har ändrat min ridning extremt mycket. Han var inte någon populär häst bland de äldre eleverna men efter att jag fick rida honom under min prao på Hageby, för att han hade varit skadad blev jag fast. Vi startade KM i dressyr, vi fick pinsamma 44% . Usch jag var riktigt ledsen men efter en julkurs med Jeffe så valde jag att anmäla mig till en träningstävling i dressyr. Vi kom tvåa med 55-56%. Jag grät av glädje! Han tyckte det var super roligt och jag tyckte det var underbart! Vi red hela första volten i fel galopp, så de tre första momenten i vänster galopp fick vi bara 2 poäng, som egentligen borde varit 0 men kommentaren var ”stadigt även fast han befann sig i fel galopp”. Jag kunde inte vara mer än stolt! Slutkommentaren var den som fick mig att förstå att det faktiskt hade gått riktigt bra ” Väl genomförd och prydlig ritt, stadigt och lugnt. Bra ridet på en för dagen pigg häst, synd för vänstergaloppen. Kämpa vidare och lycka till!” Lyckan blev inte så lång då det bestämdes att Jeffersson skulle penisoneras och han flyttade hem till en tjej som heter Jenny där han har det super bra och lever som en kung, det är han verkligen värd!

- Jeffe


Andra lektionshästar som jag blivit riktigt fast för är bl.a. min förra sköthäst Leticija ”Lica” som tyvärr fick somna in, dock efter att hon lämnat Hageby. Jag har även älskat/älskar att rida flera hästar: Junior (även han min förra sköthäst)Noak, Vulfa (Bilden nedan), Safari Moon, Hamlet och Lucie.

- Vulfa 


Hoppas ni har orkat läsa allt, det blev rätt så långt. Ni får gärna titta in på min blogg, http://michaelamariaandersson.blogg.se/ , där jag skriver om min vardag :)

» 17 timmar och 2 minuter

Om så lång tid kommer jag att ha skrivit klart Nationella provet i Matte C och troligen vara så lättad att det finns inte! Läääängtar verkligen tills det är över! Fyra timmars matte-prov är ju kanske inte drömmen direkt och därför vill jag bara få det avklarat!
Åh, nervös är jag också. Matte är ju inte mitt favoritämne direkt och delar av den här kursen har verkligen inte varit mina kompisar haha! Menmen, jag antar att jag får ta det för vad det är och bara göra mitt bästa och fokusera på att ta det lugnt och metodiskt! Börjar jag stressa är det kört på en gång så den metoden är härmed utesluten ;)
Betyget jag kommer få är jag dessutom redan ganska säker på och det ska faktiskt ganska mycket till för att rubba det uppåt eller neråt... Känns ganska skönt ändå.

Men nu tar jag pluggpaus för att äta middag och sen ta en powerwalk med mamma i vårkvällen :) Handlar nog med mig lite provmatsäck också :) (y)

- Webcamen är allt bra att ha ibland ;)

» Eurohorse - shopping :)

Detta skulle kommit upp igår egentligen, men när jag kom hem fastnade jag med näsan i matteboken eftersom jag var så illa tvungen och efter att jag tränat var jag alldeles för trött för att sätta mig med datorn. Men bättre sent än aldrig right!? :)

Trots att jag verkligen ogillar att göra av med pengar (snålis hehe!) är jag riktigt nöjd med årets shopping på Eurohorsemässan under Göteborg Horseshow! :) det mesta var dessutom planerat och välbehövligt, medan annat var mer spontant, men det är ju alltid kul att hitta lite guldkorn :)
Det enda jag inte fick med mig var en ridtröja och ett KL-pannband. Letade verkligen efter detta men pannbanden hittade jag inte i en enda monter och fleecen från HV Polo satt inte snyggt alls på mig tyvärr, så dessa fick jag klara mig utan! Men hittade ju lite annat roligt som sagt :)


- Foxfire pälsglans
- Ryktväska
- Bruna stövelstrumpor
- Beige-brunt schabrak från BR till hoppningen, ääääälskar färgkombinationen, tror Zäta kommer bli jättefin i det! :))
- 2 "swarovski"-armband som ska sättas ihop till et för att få det bredare, äkta fejk ;)
- "Swarovski"-pannband i typ champangefärg, ett av mina favoritköp, passar till schabraket dessutom :)
- Svart schabrak med röd+vit passpoal, dressyr. dock inte med på bilden eftersom det redan är i stallet. Zäta blev finis i det tyckte jag :)


- Sedan fick även denna fula lilla filur hänga med, hänger som ny tävlingsmaskot på ryktväskan hihi! Stenis är namnet eftersom Zäta numera heter Zenator af Sten enligt sin licens :)

» Snurrig tjej

Det är en grej jag helt har glömt bort att visa här haha! Och det är DETTA :) 
Det här var även hemlis numero 2, eftersom jag inte ens visste om jag skulle komma med haha! Men nu gjorde jag ju det och det var verkligen superroligt! (: Tror även att det ledde till att några nya läsare hittade hit, vilket också är kanon! Ni är så välkomna så! :)
Så himla typisk mig dock att göra som jag gjorde och skicka in inlägget precis innan deadline, jag gör verkligen så jätteofta! Går och funderar alldeles för länga på saker jag vill utan att egentligen ta tag i dem, måste bli bättring på den punkten! ;)

- Gillar verkligen de här bilderna, fina är de! :)



» Jag vill tillbaka!

Helt galet va bra lördagen i Göteborg blev! Grymt sällskap, fiiina hästar, duktiga ryttare och såklart världens bästa mässa! :) Kanske råkade handla med mig lite för mycket därifrån, men som min kloka mor sa: Vi åker till Göteborg Horseshow EN gång om året, så då kanske det kan vara värt att spendera lite pengar där också? Jag håller med iaf hihi! :) Vad som fick följa med hem får ni se senare idag, eftersom jag är i skolan nu ;)

Vill som sagt mest tillbaka till Scandinavium hela tiden. Det suger att det är ett helt år kvar tills jag får chansen igen haha :( Men men, jag antar att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge!

Det enda som jag verkligen kommit tillbaka till är verkligheten. Lovet är slut och skolan drar igång igen, både på gott och ont. 
De enda fördelarna är att jag måste skapa lite struktur igen, och struktur är bra! Och den andra är att ju fler veckor som passerar desto närmare sommarlovet kommer vi haha! Vårterminen är väldigt bra på det sättet, typ upplagd som 6 skolveckor -> sportlov -> 6 skolveckor -> påsklov -> 6 skolveckor sommarlov, på ett ungefär ;) Himla skönt ändå tycker jag för då kan man hela tiden räkna ner utan att terminen känns oändlig! :)



» Zätas leksak

(Tidsinställt eftersom jag är på Horseshow hela dagen :))

Under lovet har jag ju pysslat ihop en leksak till Zäta som kan hänga i hans box, vilket den nu också gör! :)
Och efter att ha haft den i endast ett dygn såg den ut såhär när jag kom igår haha ↓


Redan supersmutsig, vilket iofs bara är ett positivt tecken eftersom det betyder att han lekt med den :) men jag tror att godis-slicken var en stor favorit! Inte ens halva fanns kvar så han kan ju onekligen ha uppskattat smaken, trots att det var anis! Trodde att han skulle vara skeptiskt mot "lakrits"-smak, men tydligen inte! :)


Leksaken var relativt enkel att pyssla ihop. Använde mig av ett grimskaft, en godis-slick, en fotboll, en kniv och lite snören.
Gjorde hål i bollen och fäste där en fläta av snörena. I den satte jag sedan haken på grimskaftet och på grimskaftet satte jag fast godisen genom att göra en knut nertill som stopp → trä på godisen → göra en knut upptill som stopp.
Klart och bara att hänga upp på valfri plats i boxen/hagen :)



» Göteborg Horseshow 2012 :DD

Idag är jag ju iväg med ett härligt gäng från stallet på Göteborg Horseshooooow! :DD
Gudars, har ju längtat hur länge som helst, och nu blir det äntligen av! Mässan, klasserna, showerna, ja allt! Åh det ska bli så himla roligt! :))
Om jag har tur får jag även med mig detta hem:
På listan har det även tillkommit:
- Ett hoppschabrak
- En titt i Kyro's monter, strassarmbanden lockar mig liiiite ;)

Ååååh det ska bli så himla roligt haha! :)

Kram Amanda

» 24 februari 2012 och världens bästa långritt :)

Startade ju dagen med en lååång sovmorgon som ni vet redan ;) Men skönt var det!
Valde sedan att gå upp til stallet för att få lite motion, grymt skönt i vårvädret och med bra musik pumpande i öronen. :)

När jag väl om upp till stallet pratade jag lite med vännerna, som fick mig att planera om dagens ridning från ridhusjobb till långritt och nya galoppvägar i vårsolen, och det valet ångrar jag inte en sekund! :D Så jag, Emma, Hillevi, Fatima och Moa tog vårt pick och pack och red iväg.
Vet ni hur underbart det var?! Hästarna var sjuuuuklig taggade och pricken min busade som aldrig förr, så himla mysigt! :) När vi kom till bäcken, som vi rider över ofta, sköt han till rejält och sedan var det hela igång haha! Många brallningar, lufthopp och skjutningar senare hade han fått med sig två av hästarna till och vi var nog lika glada och uppspelta allihopa. Det märktes att hästarna har haft lite vila den här veckan, och att vi allihopa hade vårkänslor! Så himla roligt! Bästa Zäta :)♥

Som sagt var vi ute på lite av en långritt idag. Hillevi hade letat reda på vägen till ett par grymma galoppvägar som vi annars bara ser när vi åker förbi dem med bil, och suktas haha!
Så idag tog vi oss dit och hästarna fick en riktig genomlörare på vägen dit med miljöträning av olika slag och mycket varierat underlag, en perfekt runda helt enkelt :)
Och OJ så värt det var att rida den ganska långa vägen dit, för galoppvägarna var magiska! :DD Perfekt underlag och hästarna kunde verkligen få springa och sträcka ut ordentligt :)
Galet underbart är det enda som kan beskriva känslan! Mycket nöjda tjejer och hästar som tog sig hem kan jag lova! :)
Grymt var det verkligen, känns som om jag skulle kunna skriva en novell om hur roligt det var haha, men det tänker jag inte göra ;)  Nöjer mig med att tacka alla tjejorna för en sjukt bra uteritt! :)

- Bästa buspricken! :)♥

» Recept: Cookies och sirapsbröd

Tänkte dela med mig av recepten på det som jag och bror bakade i onsdags :)

Cookies med choklad och nötter, ca 15 stora:
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl  havregryn
100 g grovhackad mörk choklad
0,5 dl hackade hasselnötter
Gör såhär:
1. Rör smör och socker smidigt och tilsätt därefter ägget
2. Tilsätt de torra ingredienserna
3. Blanda ner havregryn, hackad choklad och nöthacket och blanda smeten väl
4. Forma degen till bollar i lagom storlek
5. Platta till dem lite med handen på en plåt klädd med bakplåtspapper
6. Grädda ca 10-12 minuter i 200 grader, i mitten av ugnen
Kakorna flyter ut och blir platta av sig själva i ugnen, så platta inte till dem helt och hållet själv :)
Sirapsbröd, 2 limpor
Ingredienser
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl
5-7 dl rågsikt

Gör såhär:
1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingervamt, max 37 grader
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt
3. Tilsätt mjölsorterna, lite i taget, så att degen går ihop och blir smidig. Knåda in det sista mjölet för hand
4. Jäs degen till dubbel storlek under bakduk
5. Baka ut två limpor och låt jäsa ytterligare 40 minuter uder bakduk
6. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter i 200 grader. Täck med folie efter halva tiden så att limporna inte blir för mörka
Och sist som vanligt; Njut! :)

» Sovmorgon deluxe

Jag kan ju inte starta detta inlägg utan ett stort OJ!
Oj för att jag råkade sova till klockan 12 (!) och Oj för att det är Göteboooorg imorgon! :DDD Ska bli så himla sjukt roligt att komma dit, har ju för sjutton längtat sen vi började spara och jobba in pengar under hösten förra året. galet  är ordet som beskriver känslan! :)

Idag kommer det därför bli mest fix inför imorgon! Ska försöka göra lite pannkakor som inte ser ut som mordoffer, trycka ner allt i väskan jag ska ha med mig för att se att det får plats, stämma av listor osv. Skojigt som jag skrev igår kväll :)
Men först ska jag till stallet och rida min fina prins! :) Idag ska han få jobba lite i ridhuset och med tanke på att han inte gjort så värst mycket den här veckan, eftersom även hästarna haft lov, lär han vara ganska pigg och all over the place ;) Men då får jag ta tag i det problemet på bästa sätt haha! :)

- Vet ni vad det sjuka är, att banan är nästan ridbar nu!! På grund av att det har smält så mycket, så fortsätt så tycker jag, nu måste det bara torka upp lite också! ;)

» Fix och trix

Åh jag har massor av roliga saker på gång just nu i skrivande stund! (: Det mesta är inför Göteborg på lördag, men också en hel del annat:
- Ekonomicheck (okej, inte så roligt med tanke på att det mest är utgifter ;))
- Skriva rent min inköpslista till mässan = Desta roligare! ;D
- Planera matsäcken, energi är viktigt för at orka hela dagen
- Skriva inköpslista till matsäcken
- Laga en ring som gått sönder och samtidigt göra om den lite
- Projekt väst
Projekt väst uppkom ikväll efter att ha inspirerats av min fina kusin som hade på sig en grymt snygg skjort-väst (tror det var det iaf, hann inte se så noga på stan igår) som hon kombinerade med en grå tjocktröja. Tänker därför sno den stilen lite och göra en liknande variant :)
Därför blev det en mycket spontan stan-runda med mamma till Myrorna (ja hör och häpna! Hade aldrig varit där förut!) där jag hittade en passande kandidat som nu ska få sig en makeover. Resultatet kommer ni få se så snart det är klart :) Tycker om att känna mig så pysslig och kreativ hihi! :)

Vill ni veta något galet förresten? Idag var jag och klippte mig, något som för mig är en riktig skräckupplevelse, de som känner mig kan intyga ;) och idag testade jag en ny frisör eftersom jag inte varit nöjd de senaste gångerna hos min gamla, och den här gången blev jag faktiskt riktigt nöjd! Det är sensation för att vara mig haha!
Ida som hon hette var verkligen supergullig och gjorde precis som jag bad henne och förstod (sååå viktigt i min värld) vad jag menade. Guld värt verkligen och nu har jag en frisyr igen, inte bara hellångt volymlöst hår :))
Så som slutsats: För första gången på x antal år är jag nöjd med min klippning och har inte ångest över den nya längden :) Och jag vill verkligen rekomendera Ida hos Trudes Frisörer på Hageby centrum här i Norrköping! :)

Nu, åter till mitt fixande! :)

Kram Amanda

- Bjussar på en snigg bild på ett fräscht hår och en mycket söt tjej ;)

» Mys ♥

Idag har det varit en lite mer normal ledig dag för mig! Har hunnit med en del, och betydligt mer än jag gjort övriga lovdagar ;) Känns bra (y)

Dagens beskrivs i korthet med 2 höjdpunkter som helt klart får bli att kusinerna var på shoppingresa hit från Västervik vilket betydde att vi träffades ett par timmar i stan och lunchade lite osv. Roligt tycker jag :)
Hängde med dem runt på stan ca en timma med valde att inte handla något, trots att det fanns flera saker som gärna hade fått följa med mig hem... Men jag sparar de pengarna till Göteborg på lördag istället! :D

Höjdpunkt nummer 2 blir hemmakvällen med lillebror. Hjälpte honom med hans spanskaplugg inför ett fett prov förut, men det var ju ett enkelt jobb för han kunde ju redan allt ;)
Utöver det har vi spenderat kvällen med att baka, både bröd och cookies :) Brödet hittade vi på en liten egen variant på från ett grundrecept medan cookiesen fick bli "orginal". Det bästa var helt klart att båda varianterna blev klockrena! 
Känns så lyxigt med hembakat när det blir riktigt bra :)

Kram Amanda

Fotograf: Jag
Kamera: Nikon D60
Motiv: Kvällens grymma hembak ♥

» Beslutet är fattat

Jag har gått och funderat under en tid, på hur folk egentligen beter sig mot varandra. Hur jag beter mig, hur andra beter sig mot mig, varför vi väljer att bete oss som vi gör, osv...
Det här är något som är ganska typiskt för mig, jag ifrågasätter saker och när jag väl har börjat kan jag inte få tankarna att sluta snurra och då är det inte roligt att diskutera med mig, för jag godtar inga ursäkter eller osäkra lösningar ;)
Men det jag vill komma till med mina beteendetankar är att vi ofta gör saker och ting så svårt för oss. Vi ska hävda oss, inte göra bort oss, gärna vara snäppet bättre än varandra hela tiden osv. Hur jobbigt är inte det egentligen? Varför inte bara "samarbeta"?, så himla mycket enklare! :)

Jag har dock bestämt mig för en sak nu, efter att ha reflekterat över detta ett tag, och det är att ingen ska få köra över mig längre.
Jag är ju för farao nästan 18 år gammal och nu får det vara slut på mes och mjäk! Det är dags att stå upp för mig själv och mitt liv och det ska jag göra också. Inget mer nerklankande eller tramp på mina tår här inte.

Därför har jag gjort en lista på vad jag ska förändra med mitt eget beteende:

- Först och främst, SÄGA IFRÅN
- Käfta emot (i lagom mängd), varför är det jag som måste ge mig hela tiden?
- Stå på mig
- Göra saker som jag uppskattar, oavsett vad andra tycker om detta
- Sluta vara en marijonettdocka som bara följer  andra
- Vara en GLAD & SNÄLL person, för det tror jag man kommer långt med (:

Det blir lite förändringar detta, men det tror jag behövs. Ibland känner jag att jag behöver lite mer attityd än vad jag egentligen har, men det får väl tränas upp!
Och saken är den, att det här inlägget är inte skrivet för att jag tycker synd om mig själv (för det är inte synd om mig!) eller för att någon ska ta åt sig. Men om någon gjorde det, så kanske det var en bra tankeställare?


- Jag håller mig därför till detta citat och får väl försöka tänka på det när det känns tungt ibland,
för det är ta mig tusan helt sant! (:

» Clinic för Mikael Carlstedt

Nu under sportlovet är alla vanliga lektioner inställda hos oss på Hageby Ridklubb, och istället är det teorivecka. Ikväll ska det därför vara en clinic, där Mikael Carlstedt kommer som gästtränare, och det är här min hemlis kommer in! :)

Jag blev nämligen tillfrågad för ett par veckor sedan om jag ville vara med och rida Zäta under clinicen för Micke, och självklart svarade jag ett stort fett JA! :DD
Anledningen till att jag har hållt detta hemligt är att Micke från början var hemlig gäst, och därför kunde jag ju inte avslöja så mycket eftersom jag vet att flera i stallet kikar in här då och då ;)

I vilket fall som helst är jag sjuuuuukligt taggad på ikväll, kommer verkligen bli superroligt tror jag! :) Det var även på grund av kvällens clinic som det var extra viktigt att få Zäta positiv i hoppningen, och därför valde jag att hoppa honom i helgen och inte senare i veckan då jag egentligen har honom på foder. 
Nu får vi bara hoppas att han är lika glad och busig som han var i söndags hihi! och att han uppskattar publiken, för det är mååånga som har anmält sig för att komma och kolla, pirrigt värre! :)

» Att äta till man spricker

Eftermiddagen och kvällen  spenderades igår tillsammans med Tessan, en an mina absolut bästa vänner :)
Träffades runt halv 4 och åkte då ut till Ingelsta där vi kollade runt lite och sedan fikade. Snabbvisit på stan på vägen hem och därefter bakade vi hallongrottor, något jag varit sugen på att göra jättelänge! Men nu ligger de där i en burk i frysen och bara väntar på att ätas upp av någon kaksugen person (y) :)
När vi var klara såg vi på en film, den här gången Burlesque. Tycker den var grymt bra! Precis lagom jobbig, och då passar den mig perfekt! jag blir så frustrerad när filmerna är för dramatiska haha!

Tessan hade dessutom med sig sin berömda choklad-kola-kaka som vi smaskade på under filmen, och den är verkligen to die for!! 
Hade längtat efter den jättelänge så glad blev jag kan jag ju säga! :) Recept på denna grymma kaka hittar ni HÄR :)

- Tessiless :)

» Dagens upplägg

Hej alla glada! (:

Som ni kanske redan sett har nu vinnarna av gissningstävlingen publicerats, grattis till de som vann! Om du inte blev en av dem behöver du inte deppa hehe, om intresset finns kommer det som sagt fler tävlingar här!

Idag är det en stor dag för mig och Zäta, för idag kommer ni nämligen få reda på vad en av mina hemlisar är, spännade va hihi?! :)
Dock tänker jag hålle er på halster en liten stund till, och the big revealing kommer ni få läsa om senare idag! :)

Förutom hemlisen står även lite annat småpyssel på schemat idag. Sitter just nu med några gamla Matte C prov och försöker minnas större delarna av kursen... Nästa onsdag har vi nämligen slutprov i just den kursen (hej kom och hjälp mig!!) och då känner jag att det kan vara ganska bra att ha hyfsad koll på vad vi har lärt oss haha!
Sitter väl ca 45 min till och sen ger jag mig för dagen!

Senare ska jag ringa lite telefonsamtal. Ska försöka boka en klipptid nu under lovet och även få tag på ett företag där jag har presentkort, som jag fick när jag vann Lektionshäst DM i dressyr i höstas tillsammans med Zäta, gud, blir helt bubblig i kroppen när jag tänker på det. Stolthet och lycka säger jag bara! :DD
Presentkortet gäller iaf en ansiktsbehandling (lite udda, men roligt pris på en dressyrtävling) så den har jag tänkt att boka in :)

När jag är klar med denna business blir det lunch med familjen här hemma och efter det cykeln upp till Stallet :) Sedan en snabb vivit ut till Sidus där jag och Maria ska fixa Cissis (ridskolechefen) stall. Ska bli roligt att träffa Celloni igen! Har inte sett henne och Winnie på länge, bebise måste ju ha växt massor sen dess! :)

En annan viktig sak jag måste uträtta är att försöka skaffa licens till Zäta, eftersom anmälan till min första tävling ute för året öppnat, och platserna går åt foooort! :( 
Men men, har jag tur kan jag kirra detta själv, det som blir knivigt är passkopior osv, men vi får helt enkelt hoppas att det löser sig! :)

Kram Amanda

- Bild från DM 2011. Guuud va jag är glad över min Pikeur när jag ser hur sjukt dåligt den gamla kavajen satt!
Den vinner nog pris som mitt bästa köp av hästprylar :D

» Söndagens hoppning

Igår var det ju som sagt lite av en Dday för mig och Zäta. Skulle testa att hoppa honom efter lektionen som gick fel, och jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Mest var jag orolig för att han skulle bete sig som han gjorde under början av vår tid tillsammans. Alltså vara allmänt osäker och stanna på det mesta och så fort vi kom minsta fel på hindret.

Började därför med att rida fram honom precis som vanligt, utan några krusiduller och försökte att inte göra någon stor grej av situationen. Joggade, galopperade och busade runt lite för att få honom positiv och det fungerade ;) Bakbenen flög åt lite alla möjliga håll, men det är så jag vil ha honom i hoppningen så det var bara roligt :)

Testhoppade sedan först ett litet "neutralt" räcke på volt i båda varven, utan några större problem. Styrde sedan direkt från volten mot hindret som var dagens utmaning, plankan som spökat på lektionen. Och mycket riktigt, tvärstopp. Dock kände jag detta på mig lite redan innan. Gjorde därför ingen stor sak av det, utan puschade bara på honom mera framåt trots att han stog still, vilket gjorde att han faktiskt gick framåt och välte översta bommen.
Här valde jag att inte trycka över honom helt, även om jag tror att det hade gått. Men att han tänkte så pass mycket framåt  att han ändå var villig att gå igenom hindret kände jag mig väldigt nöjd med, och jag ville inte riskera att rycka honom i munnen om han hade hoppat heller.
Vände därför bort och kom igen, och då hoppade han! :) Dock som en banan med ryggen för att undvika den läskiga plankan haha!

Efter detta flöt det mesta på som vanligt. En gång till gick han förbi plankan, men då gjorde jag ett lite dåligt vägval och ytterskänkeln var inte där den skulle ha varit. Men i övrigt betedde Zäta sig helt som vanligt! Busade och sparkade för allt han var värd, dock med ett vakande öga på plankan. Men tillslut kom vi upp till 90 cm och även det kändes normalt (y) 
Efter det valde jag att sänka ner plank-hindret till ca 30 cm och bara låta honom rulla över det några gånger, för att han skulle få känna att var kung och superduktig hihi :)

Måste säga att jag tror Zäta-busen var mäkta stolt över sig själv när vi var klara! Lät honom springa och busa lite som han ville en stund efteråt  och det riktigt lös om honom. Härligt att se! Och ni anar inte hur bra det kändes att han var så duktig, svävar fortfarande på moln! :D

- Vi kan gå genom eld ♥

» Vinnarna av Minitävlingen! (:

Nu har gissningstiden gått ut för tävlingen där ni skulle gissa vad grimskaftet skulle användas till, och det var faktiskt 2 stycken som gissade rätt! (: Och dessa var:

Michalea
&
Malin
Båda två gissade att grimskaftet skulle anvädas till leksaken med fotbollen och godis jag håller på att pyssla ihop till Zäta, vilket stämde jättebra! 

Därför blir det alltså två stycken gästbloggare här inom kort. Vinnarna ombedes (fint ord va haha? ;)) skicka sina inlägg och gärna några bilder till mig på min mail: [email protected] så ska jag lägga upp dem här så fort de kommit!
Jättekul att ni var flera stycken som gissade och försökte, roligt tycker jag! (: Och om ni gillade idén så kanske det kommer fler tävlingar här hos mig, är det något ni skulle vilja? 

Kram Amanda


» Ni har väl inte missat tävlingen?

Jag hoppas att ingen av er har missat minitävlingen som ploppade upp här i lördags kväll?! Nu har ni bara några timmar på er att gissa, så kör på! Ingen gissning kan vara för konstig! :)

- Vad var det detta skulle användas till nu då? ;)


» Kvällsmys och tränspyssel

Finns det något mysigare än att spendera kvällen näst intill ensam i stallet bland hästarna? Skulle inte tro det va? ;) Jag verkligen älskar de tillfällena när jag får chansen att göra det! Så himla lugnt och tyst och Zäta är oftast jättegosig. Dessutom känns det som om jag har all tid i världen på mig och därför slappnar jag av helt och hållet (: 

Ikväll var ju en sådan kväll eftersom jag hade fodringen på Hageby och hoppade Zäta innan dess. (info om detta imorgon) Hann med lite småpyssel därimellan så som frisering, borstning, mys, benskyddsmakeover och träns-pyssel.
Äntligen lyckades jag göra mig av med Zätas gamla vidriga klinkerspannband (om någon tycker den typen av pannband är fina får ni verkligen ursäkta min åsikt, men Zäta passade verkligen inte i det! ;)) Gjorde även en rejäl rengöring av tränset som till och med fick ett skållhett vattenbad innan smörjning och för att det skulle bli riktigt rent haha! Tog mig sedan tid och smörjde det ordentligt, vilket inte var igår jag gjorde senast direkt, fettade det också 2 ggr innan jag letade fram ett nytt fint pannband och ett par nya, och framförallt hela haha, tyglar. Ganska nöjd med mitt verk efteråt! (:

- Den här typen av pannband var det jag bytte bort. Dock var Zätas märkeslöst, ca 4 år gammalt och hade dubbelt så stora stenar och knakade om man böjde det för mycket. vidrigt. ;)

- Det nya. Syns inte så tydligt på bilden, men det nya pannbandet blev ett med vit padding, något jag däremot uppskattar mycket! (: 

Pricken över i hade varit att hitta en nosgrimma i samma typ, och att den gamla hade behövts bytas ut, men så var nu inte fallet så jag får helt enkelt hålla fingrarna i styr tills behovet av det finns hihi!

Tror Vet att han kommer passa så himla mycket bättre i det svart-vita pannbandet! Kombinera detta med en nyfriserad man, klippta och nästan icke-existerande hovskägg och öronludd och ett par busiga ögon och det hela är komplett! Tarzan är ännu finare än vanligt :D

Kram Amanda

- Bästa trollungen ♥ Kardborrar är dock sommarens stora minus haha (:

» Vädret ♥

När det är såhär galet fint väder hos oss i Norrköping som det är idag vill jag bra spendera hela dagen utomhus! (fast jag vet ju innerst inne att jag skulle frysa massor om jag gjorde det...) Men idag är det nästan hela 12 +grader utanför mitt sovrumsfönster, vilket betyder att våren är påväg! :D 
Nu vill jag bara bli av med snön och istället välkomna kvittrande småfåglar hem till Sverige och en massa mysiga vårblommor upp ur jorden :)

Får väl se om ag lyckas ta mig ut och fota lite senare? Först ska jag dock ta mig i kragen och plugga matte i en timma, när jag har gjort det får det räcka för dagen enligt mig hihi! (: 
Skulle vilja hinna baka bröd och hallongrottor också, men det kanske får skjutas på, eller så hinner jag en av dem. Har nämligen bokat ridhuset vid 16 för att hoppa Zäta som jag skrev om tidigare, och efter det ska kvällen spenderas i stallet eftersom jag har kvällsfodringen och då känner jag att det inte är någon idé att åka hem mellan ca 17 och 20. Kan lika gärna pyssla med något vettigt i stallet då :)

Men nu, matte!

Kram Amanda


» Svar på fråga;

Fick en fråga om varför jag blev så himla glad när Zäta hade hoppat igen i Fredags, som jag tänkte svara på och förtydliga, för det är ju inte så lätt för er att veta vad jag menar om jag inte säger/skriver det rakt ut! (:

I Onsdags kom en av ridlärarna på Hageby till mig när jag stod och borstade Zäta inför min och Emmas uteritt i snön. Började småprata lite om diverse innan hon berättade att det hade gått lite snett på en hopplektion dagen innan.
Zäta hade tuffat runt som vanligt när han och ryttaren hade kommit fel på en oxer. Först hade han stannat, men av någon anledning (vet inte varför faktiskt) hade han sedan hoppat iaf.
Att han hoppade stillastående resulterade i att ryttaren inte alls var beredd och därför blev hängade i tyglarna och sedan kraschlandade på hans hals. Detta också gjorde att han fick ett extremt ryck i munnen av bettet, och efter den här händelsen hade han vägrat att hoppa resten av kvällen :((
Trots ivriga försök av både ridlärare och ryttare hade han vägrat trots infångare, en höjd på 30 cm och hjälp bakifrån med ett spö (observera då att Zäta i vanliga fall springer undan från spön!) Tillslut hade de fått honom att hoppa ett litet hinder, men det var det enda.

När jag fick höra det här blev jag väldigt orolig. Med en häst som varit så pass osäker i hoppningen men nu blivit så positiv var detta extremt dåliga nyheter! Jag kan bara för mitt liv hoppas att alla broar vi byggt tillsammans inte brändes under den där kvällen.
Observera dock att jag absolut inte klandrar ryttaren, eller någon annan!! Det är situationen jag tycker känns tråkig.
Jag har full förståelse för att ryttaren inte var beredd och jag uppskattar verkligen att ridläraren kom och berättade läget för mig!

Därför blev jag väldigt glad när jag fick höra att Zäta hade hoppat härom dagen som ni kanske förstår! Jag ska även hoppa honom senare idag för att se hur han känns och reagerar, så då lär jag väl märka om händelsen har satt sig i huvudet på honom eller inte. Det hoppas jag som sagt verkligen inte! 
Men min tanke är att börja med lite "lek"-hoppning och sedan efter det se hur jag går vidare. Vi får hålla tummarna för att det känns som vanligt! :)


» Minitävling!

Idag fick jag hem detta snygga grimskaft från CityGross, tillsammans med en annan hästrelaterad sak, också därifrån. Det är gjort i nylon och flätat i färgerna vitt, rött och marinblått (:


Dock ska jag inte använda detta till att leda min busunge i, vilket nästan är synd med tanke på hur snyggt jag faktiskt tycker det är hihi, utan det ska användas till något helt annat!

Min tanke är då att ha en liten gissningstävling om detta...
Den/de som gissar rätt eller närmast om vad jag ska använda grimskaftet till får möjligheten att gästblogga här på bloggen! Låter det som en rolig idé? :)
- Ni har till på måndag kväll på er att gissa, klockan 20.00 närmare bestämt! Så skynda skynda! :)
- Ni får gissa hur många gånger ni vill, så spamma på! ;)

Hoppas ni uppskattar den här lilla idén, tänkte att det kunde vara kul att göra något lite annorlunda! :)
Kram Amanda

» Bloggtävling



Nu försöker jag igen hihi! Chansen är ju iaf större att vinna om jag deltar, eller hur? ;)
Klicka HÄR för att delta du också!

» Första dagen på lovveckan (:

Första riktiga sovmorgonen på sex veckor, CHECK! :D Idag kunde jag sova precis hur länge jag ville och det var så otroligt galet skönt!  (: Var därför väldigt nöjd när jag kröp ur sängen vid 9.50 och hade sovit ca 10 timmar! 

Vad ska hittas på idag då, såhär första dagen på lovet? Jo först ska jag gör lite småsaker här hemma, sånt jag inte hann göra igår typ ;)
Sedan blir det stallet runt 13 skulle jag gissa, och efter det vet jag inte riktigt, så vi får väl se helt enkelt! Härligt att inte ha så mycket att göra (:

- Drar en somrig bild på gänget från förra årets bete (:

» Jag låter orden tala för sig själva

Ungefär såhär bra kan man må en simpel fredagskväll :)

1. Första kvällen på sportlovet
2. Varmt ute (om man jämför med vad det kan vara...)
3. Fint väder förut
4. Semmelfika
5. Pluggfri dag
6. Fixar med massa roliga saker
7. Förkylningen har inte blivit värre (PEPPAR, PEPPAR!!)
8. Zäta hade faktiskt hoppat idag! En enorm sten lyftes från mitt hjärta när jag fick reda på detta :DDDD
9. Ska knata iväg till ICA efter middagen och handla till världens godaste efterrätt
10. Min tävlingstermin börjar falla på plats
11. Beställer bilder
12. Nämnde jag att det är looooov?! 

- Happeli happy! (:

» Svar på kommentar;

Eftersom mitt skärmavbildningsverktyg har bestämt sig för att strejka kan jag tyvärr inte lägga upp en bild på kommentaren, så ni för en kopia istället ;)

Alice frågade:
Hej har Emma någon blogg?
PS Din blogg är jättefin och såklart du och Zäta också :D

Svar:
Först och främst; Tack så jättemycket! Blir superglad av så fina ord! :)
Och som svar på din fråga så måste jag tyvärr säga nej, i alla fall om det är Emma Sjöberg du menar? Emma har ingen blogg, så vitt jag vet iaf och om hon inte har en liten hemlig blogg hihi! ;)
Hoppas det fungerar som svar!

Kram Amanda (:

» Lite aktiveringstips?

Igår när Zäta var på sitt bushumör blev jag väldigt inspirerad att fixa någon form av leksak eller box-sysselsättning åt honom. Jag tror att han skulle uppskatta att ha något att pilla med under tråkiga stunder och då tror jag att någon typ av hängande leksak skulle passa bra eftersom han håller på med sina läppar så ofta :) 
Får han för tråkigt börjar han nämligen hitta på små hyss, eller sparka med frambenen i väggarna eller dörren, något som är både irriterande för människor runt omkring och skadligt för honom.

Har tidigare kollat runt lite på olika hemsidor efter en så kallad "Jolly ball" eller en annan form av boxleksak som jag inte vet vad den heter hihi! :)
Men en Jolly ball kostar ca 300:- och eftersom jag inte vet hur mycket han kommer uppskattat att ha en leksak ännu känns det som en lite onödig och riskabel utgift. Den andra leksaken vet jag ju inte ens var man kan hitta... ;)

- Jolly balls och den andra varianten

Lillebror var därför snäll och skänkte en gammal fotboll till mig igår som jag har tänkt att använda mig av! Funderar på om jag antingen ska fylla den med lite godis, typ morotspellets och sedan hänga upp den och låta honom leka med den (gissar att rasslet och lukten av pelletsen kan vara väldigt lockande) eller om jag ska försöka göra en egen variant av den högra leksaken.
I så fall köper jag en "Tastie" (som egentligen ska användas till den riktiga varianten) som jag fäster i ett snöre som i sin tur sedan fästes i fotbollen.
Kan ju iofs fylla bollen med lite godisbitar också, så blir det ju dubbelt så spännande! :) Då kan jag ju dessutom köpa en morots-tastie, så är det ju komplett! :)

Ja ni, det tål att kluras på det här, men det känns som om idé nummer 2 kan vara vinnaren! Jämfört med en Jolly ball är den ju extret billig också, eftersom en tastie "bara" kostar 69:-.
Men har ni några andra tips får ni supergärna säga till också! :))

Kram Amanda

» Snart looov

Åh en ynka dag kvar till sportlov nu, hur skönt kommer inte det att bli? :) En av de absolut bästa sakerna är att jag endast kommer behöva plugga matte, vad jag vet nu iaf (y) Därför ska jag även sysselsätta mig med;
- Baka
- Zätuspätus
- Träna
- Kirra med bilder av olika slag
- Fixa i mitt rum, sätta upp massa tavlor t.ex och fräscha upp överlag, älskar när det är fint och pedantisk ordning :D
- Hemlis ;)
- Äta semlor i mängder
- Träffa kusin?
- SOVA
Sova, sova, sova, gud va jag ska sova! Tänker inviga hela lovet med sovmorgon på lördag, kommer bli så himla skönt!! :) Känner att mitt huvud inte riktigt hinner med längre och verkligen behöver få sluta surra (japp, det surrar konstant i huvudet) tecken på att jag är trött kanske?! ;)

Det enda som kan sabba mitt lov är en förkylning. En äcklig, snorig, torr-i-munnen, jäkla skit förkylning som är på G!! Jag har verkligen inte tid att vara förkyld nu, och än mindre viljan :((
Övriga familjen har typ varit superförkylda hemma ett tag, och jag har antagligen fått det därifrån.
Därför har kurering påbörjats med C-vitamintillskott och te i mängder. Min bästa halsduk är även på och jag har fått förlika mig med tanken att jag inte kan träna ordentligt nu på ett par dagar, för jag tänker inte bli sjuk!!


» Val hit och val dit

ÄNTLIGEN har det löst sig helt och hållet med mina IV-val till trean! Gud va stort det låter kände jag nu. Trean alltså, lääängtar tills jag är där! Känns galet skönt och trots att det inte riktigt blev som jag ville så löste det sig till det bästa! Min tanke var att läsa IDH B, Konditions- och styrketräning och Organisation och ledarskap.

Detta gick dock inte riktigt ihop sig, så jag fick byta ut konditions- och styrketräning mot Mental träning, eftersom den låg utanför skoltid (vilket jag känner att jag inte vill ha och heller inte funkar för mig) och då behövde jag en kurs som låg under period 2. Lotten föll då på Mental träning eftersom den var i princip det enda som föll mig i smaken hihi! 

Kan ju också berätta att valet att ta den kursen nog innebar att jag gjorde mitt livs snabbaste och spontanaste beslut inne hos Suzanne nyss, (Bästa Suzanne för övrigt, superpositiv och ger jättebra hjälp, cred till henne!!) men det känns ganska bra! Som reservval valde jag Gym och Friskvård, vilket också känns som ett bra val.

Men framförallt; Såååå skönt att vara klar och att känna mig nöjd med de val jag gjort, det har inte varit lätt kan jag ju säga! Som ni kanske redan vet är ju val och beslut inte min starkaste sida :)

I eftermiddag väntas en uteritt med Tarzan tillsammans med Emma och Tufs ;) Får väl hoppas på att han inte är fullt lika busig ute idag som han var inne igår bara, för då lär jag ju inte sitta kvar speciellt länge ;) Har vi tur och det inte blir för mörkt kanske vi kan ta en galopp på sjukan, det skulle vi allihop uppskatta! :)

Kram Amanda


» Tarzan

Igår när jag kom till stallet var Zäta som förbytt (jämfört med i måndags då jag tyckte han verkade hängig och trött). Ögonen riktigt lös av bus och jag han knappt mer än att öppna boxdörren och börja småborsta innan han sprang (!!) ut, rakt över stallgången och in i boxen mittemot. Tog några varv därinne innan han lät sig fångas dessutom. Väl inne in sin egen box såg han äckligt nöjd ut, och försökte genast springa rakt över mig för att upprepa procerduren, men jag var snabbare hihi! :)
Sen tror jag att han gjorde allt han kunde för att busa med mig och reta mig! Gick runt, slickade, nafsade och tuggade på ALLT, drog mig i håret, och hela tiden såg han super-finurlig ut! Nöjd kille?! :)

Dock inte lika nöjd matte. Tillslut lät jag honom leka med resårgjorden han dragit ner och då lugnade han sig lite, stod och slängde med den i munnen så jag fick akta mig för att inte bli träffad haha!
Det är ju tur för honom att han är så söt, för annars hade jag blivit mycket argare på honom med tanke på hur störig, för det är nog rätt ord, han var igår. Fast jag ser ju mycket hellre att han är helt överbusig än att han är så hängig som han verkade i måndags. Men jösses va ögonen riktigt tindrade! Knaspricken ♥
Trots detta fick han sitt godis, gissar på att han blev ännu gladare då! ;)

- "Du jar inte en chans matte!" Haha :)

» Jag är lite sugen...

... på att förnya designen här på bloggen! Får väl se vad jag kan åstadkomma eftersom jag inte är så haj på sånthär ;) Men jag har tröttnat lite på vissa delar av designen så det känns som att en förändring är behövlig! Dock är ju denna lätt den snyggaste designen jag har haft någon gång! :) Men vi får väl se vad framtiden har att erbjuda! ;) 





» Glad alla ♥dag!

Hejsan! (: 

Får väl helt enkelt börja med att hälsa alla en glad alla hjärtans dag och hoppas att ni får en fortsatt bra dag! Själv brukar jag inte fira den här dagen nämnvärt, kanske fika med famijen eller så bara :) Firar ni på något speciellt sätt?
Annars ska jag väl pyssla med vanliga saker idag. Stallet nu efter sista lektionen och sen hem och plugga. Tror att jag och mamma ska åka till Ingelsta Shopping i kväll också! Där ska jag försöka leta reda på en tjocktröja jag är sugen på och kanske även nya inne-träningsskor (men det är en bonus i så fall)

Ska även skämma bort prickpojken med lite extra gooodis idag, morot, äpple och såklart den överlägsna favoriten; Krafft's Morotspellets! :)

- Mitt finaste ♥ (:

» Is this the one?



Dog faktiskt lite halvt när jag hittade denna skapelse! Minns ni att jag var sugen på att inhandla en varmare ridtröja utan luva att ha på typ tävlingar? Synd bara att HV Polo inte är det billigaste märket direkt... Men hittar jag denna på Eurohorse mässan i Göteborg kommer jag no ha svårt att hålla fingrarna borta! :) Ett fett extra plus till den vita kragen, då kan jag ju tävla i den utan problem! :D

» Bakning: Chokladpaj

Det var alltså detta jag sysselsatte mig med förut! :) Hittade receptet p recept.nu och tyckte den verkade jättegod, dock blev min version ganska ful så ni får inte se någon bild på mina pajer, men det är ju insidan som räknas! ;)


Antal portioner:
12
Ingredienser

125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 ägg
1 dl strösocker
2 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk blockchoklad

Till servering:
vispad grädde
frukt

Gör såhär:

1. Pajskal: Sätt ugnen på 175°. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt socker och vatten och arbeta hastigt ihop degen. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten. Fäst en aluminiumfolieremsa runt kanterna och nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 15 minuter innan du förgräddar pajskalet i ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och låt pajskalet svalna. Höj ugnstemperaturen till 200°.

2. Fyllning: Grovhacka chokladen. Vispa samman ägg och socker och rör ner sirap och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet och häll sedan ner chokladhacket. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 40–45 minuter. Servera kakan med lättvispad grädde och lite skivad frukt.


» En lördag i mängden

Blir ni förvånade om jag säger att jag gick upp tidigt även denna lördag för att hinna fixa massa mojs? skulle inte tro det va? Fast idag är det mest roliga saker som står på schemat! :) 
Har fotat lite till fotosagan som ska redovisas på fredag, fixat med lite bilder tills dess, varit i stallet en sväng där det var träningsgrupp och barnpassning, ätit lördagsfika (som var sååååå gott!!), mockat, packat 21 stycken hösilagepåsar tillsammans med Emma på 65 minuter mm. Låter väl helt okej? :)

Har planerat att sömnen får tas på sportlovet vecka 8. Då har jag ju faktiskt 8 dagar på mig att ta sovmorgon och det kompenserar nästan de 5 helgerna jag har gått upp ;) Den 9onde dagen blir det dock att gå upp ännu tidigare än vanligt, men vad gör det när det är pga GÖTEBORG HS?! :DD Guud vad jag längtar!!

Just nu håller jag på att baka. Mamma och en kompis till henne ska ha typ middag här hemma ikväll så jah passade på att testa ett nytt recept som jag hittat som verkade svingott! 
Gör därför två upplagor av detta eftersom även jag ska vara med (två) av mina tjejer ikväll! Detta trots att Hillevi förbjöd mig att ta med mig något, men jag ignorerade detta hehe :)
Vad det är får ni se senare i ett recept-inlägg.

Men nu, photoshop-fixande, bakning, marsvinsskötsel och packning. Har ca en timme på mig att få klart detta innan jag drar mig till Hillevi, där blir det middag mm och även en sväng upp till stallet senare för att kvällsfodra och fixa Zäta inför imorrn då vi har träningstävling i hoppning! :D multitasking in my heart! ♥

Kram Amanda

- Ett av mina projekt till sagan! :)

» Årsmöte med massa tacos

Åh igår var en seeegis-dag! Skolan ville aldrig ta slut och jag ville mest därifrån. Trots detta fick jag faktiskt en hel del vettigt gjort, älskar att känna mig effektiv!

När vi väl fick gå hem för dagen snabbade jag och H oss upp till stallet, för i går kväll hade vi i Pållestollarna nämligen årsmöte för 2011, samt en taco-kväll kombinerat med detta :)
Massa folk som kom faktiskt! Tror det var 37 stycken utöver oss tio i styrelsen och det var riktigt kul med så stort intresse tycker jag! Pga detta tog dock själva mötet ganska lång tid, men det är roligt att det var många intresserade som sagt, då är det värt att lägga ner arbetet! (y)
Tror dessutom att taco-delen var en stor favorit ;) Körde ju på samma variant förra året och det fungerade i år med, själv orkade jag dock bara trycka i mig 1 tacos, och sedan hälften av Felicias chips haha! Kanske beror på att jag fikade tre stycken kärleksmums i skolan bara nån timma innan? :P

Hade också turen att bli invald som ordförande även för detta år! :D Det slog mig i skolan under dagen att min US-karriär hade kunnat vara slut efter mötet... Men så blev det inte och det tackar jag allihop för! :D

Jag måste säga att jag tycker att kvällen blev väldigt lyckad igår. Lite tråkiga besked dock men dessa hade jag inget att säga till om. Måste också tacka Åsa som var med som ordförande på mötet, superbra verkligen! :)
Nu ser jag fram emot ett nyt år och en ny styrelse, med förhoppningsvis mycket roliga idéer! :)

Kram Amanda

- Förra årets styrelse, vi kommer ju alltid vara "The one" liksom! :)♥
Sniiigg min jag gör btw, hahaha!

» Torsdag 9/2

Dagen gick verkligen i ett igår och ingen uppdatering här hanns med som ni kanske märkte? ;) Efter skolan blev det nämligen stall en snabbis innan jag halvsprang ner till bussen för att hinna äta mellis hemma och fixa lite pluggmojs innan jag tog bussen in till stan för att spendera lite tid på friskis!
Igår gick jag faktiskt på ett stations-pass, och de som känner mig väl vet att jag under flera år bojkottat station och verkligen tyckt att det är sviiiintråkigt!! Men kors i taket, igår var det faktiskt kul och det gick riktigt vra! :))  Ska nog försöka varva station med skivstång på torsdagar, känns som att ett riktigt styrkepass i veckan utöver annan träning blir bra! :)

efter friskis åkte jag tillbaka till stallet för att rida i vuxengruppen :) Fick Steffie (som jag hade hoppats på) och det gick riktigt bra! tycker verkligen att lilla stefan är riktigt mysig i dressyren. Ganska känslig och därför blev jag mest glad när hon gick på "fel" bett lektionen innan. slapp då rida på gaget och kunde istället rida på vanligt tränsbett (y) Gick som sagt riktigt bra och jag tror vi var lika nöjda med oss själva båda två ;) Jag för att jag var allmänt nöjd med denna mysiga lilla dam som verkligen jobbat superbra och varit så positiv, och hon tyckte troligen att det var skönt att komma loss och jobba ordentligt. Frustade massor och verkade glad :)

Sen snabbt hem och knåpa ihop en av hemlisarna ;) efter det middag och sen försöka fixa med kursvalen inför trean. Blir verkligen inte klok på dessa val, fattar ingenting och jag får olika besked av alla. snurrigt! Att programmet vi ska använda oss av är riktigt muppigt gör ju inte direkt saken bättre! menmen.

Blev sen sängen ganska mycket försent men trots detta vaknade jag hyfsat enkelt i morse. Snoozade väl bara ca 25 minuter hihi :)

Kram Amanda

» Fler hemlisar på G ;)

Ja ni, nu händer det lite smått och gott i mitt liv som jag inte kan avslöja riktigt ännu, dels för att jag inte vet utgången på det själv hehe! :) Men jag kunde inte hålla mig från att retas lite ;)

Helt klart min nya favvo-bildserie på prickedipp! :D ↓

- Fotograf: Hillevi! :)

» Just like in the old times

Nostalgi på hög nivå hehe, sitter nu och har håltimma fram till 14.40, precis som i förra schemat. Och precis som då ska jag nu försöka sysselsätta mig med något vettigt, och lotten faller då på geografiuppgiften där vi ska göra typ en mindmap om kartografi. Det är nämligen den lektionen vi slipper nu, eftersom vår lärare totaldissade oss och drog till Japan med några treor istället ;) Men inte mig emot, han är ett sådant sömnpiller och jag skulle mer än gärna jobba med geografin ensam på det här sättet istället, jag tycker ju att det är ganska kul och intressant egentligen.

Efter hålet blir det iaf franska, som förhoppningsvis går fooooort! Är verkligen otaggad på det idag ;) Sen förbi stallet på hemvägen och efter det ska jag försöka hinna med brödbaket och pw;n som inte hanns med igår.. Och sedan ska jag börja planera tävlingsterminen med föräldrarna! :D :D

- Gammal bild

» Tycker att han är lite söt faktiskt!

Vill ni veta något som är ganska gulligt? I måndags fick Zätus bli lite behandlad av "Behandlings-Bettan" som kommer med jämna mellanrum till Hageby och masserar, laserbehandlar och "pratar" med hästarna. I kroppen hade han varit ganska fin, lite spänningar genom halsen och längs med bogbladen, och pyttelite i länden/korset, men de var inte så allvarliga :)
Det jag vill komma till var iaf det Zäta berättade för Bettan; Han hade sagt att han var pigg och glad och att livet lekte just nu, och att han var busig hihi! Han hade också visat upp sin fölsida, precis som förra gången han behandlades. Det enda negativa var att han kände sig lite ihoptryckt när han är så pass pigg och ryttarna då blir spänd och bara sitter och håller igen,vilket gör att han har svårt att ta ut stora rörelser, och därför ville han sträcka ut ordentligt! 

Tycker han är så himla söt! Och så bra tajming att han fick komma ut och galoppera på sjukhusfältet :D Är egentligen skeptisk till att Bettan verkligen pratar med hästarna, men när det passar in så pass bra på hur läget verkligen är så känns det verkligen sant! Och spänningarna och svårigheten med att ta ut rörelser kan verkligen stämma. Så nu får det bli massage och mer bus för vår del! :)


- Lilla beebishästen! :) ♥

» People, help the people

Gick väll lite sådär med allt jag skulle hinna med nu ikväll hehe. Några av pluggprylarna råkade visst bli kvar i skolan och en powerwalk + brödbakning fick bytas ut mot matlagning till mig och bror. Får ta de andra två i morrn kväll istället! :) Men det sista till spanskaredovisningen och engelskainlämningen är klart iaf (y) Drog dessutom upp lite gó musik förut och städade mitt bombnedslag till rum samtidigt som farmor och jag pratade recept på högtalartelefon :)

Har faktiskt tänkt att försöka gå och lägga mig hyfsat ikväll, och inte runt tolv ;) Fattar inte varför jag alltid fastnar någonstans på vägen, antagligen för att det är så tråkigt...
Men nu ska jag bara gå ut med lite saker i förrådet och förbereda för frukosten i morrn så om jag har tur är jag i säng 22.30, det skulle vara skönt!

- Ungefär såhär segis känner jag mig nu! ;)

» Som jag trodde

Gårdagens ritt på sjukhusfältet blev precis lika mysig och rolig som jag hade förutspått :D Glad häst + glad ryttare är ju en väldigt bra kombination och lite bus på det var verkligen pricken över i! :) Hillevi var ju som sagt supersnäll och följde med och fotade så nu har jag en hel drös med jättemysiga bilder att vänta på!! :)

- Fotograf: Hillevi Hassler :)

Träningen blev ungefär också som jag förutspådde; benen DOG!! Fattar inte varför jag får sån galen mjölksyra direkt, men det suger! :<
Kämpade mig iaf igenom passet och handlade lite smarrigt efter-tränings-mellanmål med mamma på hemvägen :) Lite keso med annanassmak bla! 

Idag började jag med att missa min effektiva tid på morgonen. Hade ju sovmorgon så jag hade tänkt gå upp lite hyfsat och städa mitt rum bla, men så blev det inte! Sov som en prinsessa istället och jah antar att det behövdes då. Har ju trots allt inte haft en sovmorgon på 4 veckor nu...

Drömde förresten sjukaste drömmen i morse! Jag levde typ på medeltiden och gick trots detta på min gamla skola, och när det var dags för lunch hade jag valt ut den enda goda frallan jag kunde hitta i ett stort frall-berg och det var verkligen min favorit!! Men när jag sen kommer och ska sätta mig vid ett bord sitter massa präster från olika tidsepoker där, på min plats och har ätit upp min endaste favoritfralla! Då grät jag i drömmen och va jätteledsen. Konstigt va?! ;) Kanske lite överbelastad hjärna? :P

Dock verkar ju de tidiga pluggmornarna ha gett resultat eftersom jag kammade hem ett MVG, med ett litet - inom parantes dock, på snenskaprovet i litteraturhistoria! :D

Men nu måste jag sätta fart! Har en hel del små saker att ta tag i eftersom jag sov i morse haha, så det är bara att köra på! :)

Kram Amanda

» Härlig dag! :D

Trots att det är måndag, vilket enligt de flesta är veckans absolut värsta dag, är jag väldigt glad idag! :) Här har ni anledningarna till det:

♦ Vi slutar vid lunch idag eftersom vi inte har någon geografi (y)
♦ Det här är därför dagens sista lektion :)
♦ Det är mysväder ute trots att det är kallt
♦ Jag har världens finaste häst ♥
♦ Jag har insett hur mycket jag älskar min Pikeur-kavaj (finns INGEN bättre, den är grym!!)
♦ Har bara en lite engelskagrej att skriva idag
♦ Ska träna på Friskis bästa medelpass ikväll, trots att mina ben kommer avlida
♦ Jag och Zäta ska upp till sjukhusfältet i eftermiddag och ha det fint i solen och busa av honom lite ;)
♦ Hillevi ska med upp till fältet och fota så jag kommer troligen få en massa fina bilder! :D

Åååh vad jag längtar upp till fältet! :) Kommer bli kanonmysigt även fast det är svinkallt! Zäta kommer troligen tycka det är lika roligt som jag, om inte mycket mer hihi! Räknar med glad och busig häst deluxe! :D 

Kram Amanda


» Träningstävling i dressyr 5/2 2012

Nu är jag piggare och orkar berätta om gårdagen haha! :)

Eftersom Zäta skulle gå med i lektionsklassen utöver mina starter var jag på plats i stallet 8.30 för att hjälpa till med knoppning och liknande och framridningen. Tyckte han skötte sig ganska bra i lektionsklassen, pigg som tusan dock...

Själv red jag LB:1 i både clear rounden och tävlingsklassen. Dock blev det lite fel redan från början eftersom vi endast hade en kvarts framridning (och att skritta fram utomhus i -10 var ingen höjdare direkt, frös som satan). På den kvarten skulle jag även hinna sadla om eftersom jag var tvungen att dela dressyrsadel, vilket inte var så kul men hellre det än att rida i en annan.

Clear round LB:1
Första framridningen var inget att hurra för, Zäta var aspigg och for bara omkring och var allmänt tjurig på mig och motsträvig. Hoppade mest på stället om jag försökte samla ihop honom och få bakbenen att hänga med, söten!

Detta höll i sig genom första klassen också. Springig och trippig och galoppen var det ju mycket roligare att boxka i korsgalopp och gå på tvären än att springa fint på tygeln ;)
Lyckades dock skrapa ihop 62% och fick kommentaren "Prydligt ridet på lydig häst" Hahaha tänkte jag då! ;)

Mellan klasserna valde jag att gå in en stund i stallet eftersom det var så kallt. Tror det var ett bra beslut eftersom jag kunde slappna av lite då och Zäta hann gå på toa i lugn och ro. Sen ut igen och skritta fram i snön ;)

Tävlingsklas LB:1
Framridningen till tävlingsklassen gick bättre än till clear rounden. Hade hunnit trava pyttelite i snön och det var ju bättre än inget. Satte mer tryck i honom nu och fick faktiskt ihop honom mer i handen (y) Hittade en mycket bättre känsla dessutom. Bättre kontroll helt enkelt.

Själva programmet kändes bättre den här gången. Inte lika springit alls och finare överlag. Nu bockade han desutom bara i ena galoppfattningen hihi :)
Takten var också bättre och han väntade på mig hela tiden. Tyckte även att han blev bättre formmässigt men det nämdes inte i protokollet så jag vet inte om domaren tyckte det.
Den här gången blev det 66% och min känsla stämde alltså :) Som pricken över i räckte det dessutom till en delad andraplats och det var riktigt roligt! :D

Dessutom hade jag ju som ett av mina årsmål med tävlingarna att rida LB på över 65 %, så jag får hoppas att vo kan hålla oss där i fortsättningen :)

Så overall kan jag säga att jag är riktigt nöjd med Zäta under gårdagen. Med tanke på att det var svinkallt, första tävlingen för året, barn i pulkabacken som ligger precis bakom ridhuset och kort framridning så kunde det egentligen knappt ha gått bättre. Superkul att få starta säsongen med en placering också :) Han är ju bara bäst min (överpigga :)) lilla prickman! :D ♥

Jag har tyvärr inga bilder från igår, 

- Lika långhåriga båda två haha! :) Sommar... ♥

» Dagens resultat :)

Här ser ni resultatet av dagens träningstävling i dressyr! :) Är alldeles för trött för att skriva här nu så mer info kommer i morgon, men dagen kan sammanfattas med PIGG ZÄTA! ;)

Kram Amanda

» Bakning: chokladmousse

Här får ni en usel bild tagen med datorns kamera och receptet på chokladmoussen jag knåpade ihop igårkväll! :)



Recept, ca 4 portioner:

2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad av god kvalitét
2 st äggulor
Vispa grädden fast men inte för hårt. Smält under tiden chokladen i vattenbad och blanda sedan ner en äggula i taget i chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten i grädden, så att moussen blir luftig och fin. Låt stå i kylen ca en timme innan servering.
Superenkelt eller hur?! :)

Jag valde även att göra en hallonsås till för att det inte skulle bli så sött
Recept hallonsås:

Hallon i önskad mängd

Tina hallonen i mikron tills de är mjuka. Mosa med en gaffel eller liknande, häll över chokladmoussen.
Ännu enklare haha! :)

Såhär med facit i hand så blev moussen riktigt god trots att jag trodde att den misslyckats helt igår! ;) Blev bara som en mousse med lite chokladbitar i, vilket faktiskt förhöjde hela grejjen! (y) :)

» Det blir inte alltid som jag tänkt mig

Så är det ganska ofta faktiskt! Jag planerar en hel massa och sen inträffar inte hälften på det sätt jag vill. Men men, livet går vidare och det gör jag med, oftast! :)

Idag har det varit en liten sådan dag. det mesta har dock löst sig till det bättre men inte allt och då blev jag tjurig. Typ chokladmoussen jag gjorde nyss (ville vara snäll och överraska lillebror med en av hans favoriter eftersom han varit sjuk) var en sån sak. Skulle blanda äggula med smält choklad och tror ni inte att chokladen stelnar till snabbt som f*n istället då eller?! Sjuuuukt arg blev jag då och nästan skrek lite haha, vadå tonåring? ;) Fast jag beter mig inte så ofta alls, är egentligen väldigt sansad men det rann över lite :)
Tror iaf att jag fick ihop det trots allt, ni får väl se resultatet senare... :P

Ingen shopping böev det idag heller, fast det gör inget för jag kände inte för't när jag hade tränat klart iaf. Tog dock ett varv och kollade ut det som jag var sugen på, och vet ni? ALLT fanns i butik!! Såååå många gånger har jag hittat fina kläder och sen när jag ska köpa dem är de slut :( Får bli ett varv på stan efter skolan på måndag och inhandla allt snabbt som attsingen hihi! ;)

Stallet var iaf toppen idag! :D Som de flesta andra dagar egentligen hihi!
Zäta var på goshumör och gjorde massa (söta) hyss som jag inte kan låta bli att bli sådär himla tokigt glad i själen av! Personligheten på min lilla Tarzan är verkligen grym, går inte att vara arg en sekund när han är i nörheten :)♥
Borstade iaf lääänge precis som igår och han blev blank och fin :) Älskar att när jag hinner borsta varje dag och inte lektionerna eller läxor sätter stopp för det, det syns verkligen skillnad på honom då (y) :)

- Zäta i ett nötskal! :) Ibland sätter han sig på andra hästar som rullar sig dessutom, bara för att han vill ha den platsen haha!

Nu är det dags för att börja plocka ihop saker till imorgon, för då ska nämligen Felicia och ja ha teori för klubbens medlemmar. Tror det kommer bli riktigt kul eftersom det är ett lite annorlunda upplägg imorgon, klipp och klistra ihop plancher om häst-sjukvård typ! :) Är svintaggad hihi! :)

Kram Amanda

» Snilleblixt!

Jag har länga varit riktigt trött på min hemma-garderob, alltså mina vanliga kläder och inte stallkläderna haha :) och nu har jag kommit på hur jag ska lösa dte problemet!
Den enklaste lösningen är ju såklart att bara köpa nya kläder, men om jag inte har alla pengar i världen och dessutom är ganska snål så vill jag inte storhandla bara sådär, funkar liksom inte ;) Dessutom har jag ju ganska mycket kläder i min garderob redan...
Och det är där min geniala lösning kommer in! :)

1. För det första ska jag köra på det gamla goda tricket: "En in = två ut" på så sätt kommer jag göra mig av med mer kläder än jag införskaffar och då kommer min garderob bli mycket bättre!
2. De kläder jag gör mig av med ska jag slänga om de är trasiga, men annars skänka till typ myrorna eller någon hjälporganisation. Då gör de mycket bättre nytta än om de bara hamnar i soptunnan, dessutom mer miljövänligt ;)
3. Jag ska handla lite i taget. Typ ett eller två plagg varje månad. Då kommer kläderna sakta men säkert bytas ut och pengarna kommer att räckta till allt jag vill, har ju träningar och tävlingar att betala också, och de går faktiskt före! :)

Tror detta blir bra! Febuaris inköp kanske bli blir av redan i eftermiddag efter Friskis! Dock inte allt detta :)


» Lite av varje

Hejsan! (:

Idag är det ju torsdag och torsdagar är korta dagar på mitt schema! Slutar vid lunch och det är alltid lika skönt :) Dock fick jag ett typ depp-ryck innan sista lektionen, helt utan anledning... Men dessa filurer räddade mitt humör lite! Himla roligt om man kollar på dem många gånger, älskar hur armarna flyger på Dumbledor och Potters dampryck haha! 

Efter en ganska så god lunch, hör och häpna!, styrdes kosan såklart upp till stallet :)  Hann pyssla med Zäta riktigt länge idag och fixa sista finputset på hovskägg osv inför söndag! Nu börjar jag äntligen tagga till lite :) Ska bara lösgöra honom riktigt ordentligt på lördag och sen är vi fit for fight! :)
Fick också en väldigt rolig fråga i stallet som fick ett solklart JA som svar! Men vad det är får ni inte veta ännu för det är hemligt... Ni får helt enkelt vänta och se hihi :) ...

Blev en tritt till Friskis förut också och där byttes medelpasset som jag planerat att gå på ut mot ett skivstångspass lite spontant sådär! Himla kul var det och jag hoppas på grym träningsvärk i morgon, vill se resultat!! ;)

Men nu; sängen! Måste ladda inför veckans sista skoldag imorgon, och just det! Vi slutar vid lunch i morgon också istf vid fyra, underbaaaaaart!! :D

Kram Amanda

» Längtar till den 25/2!!


Det här är vad jag har planerat hittils att inhandla på Göteborgs braiga mässa i år! :) Schabraket behöver dock inte vara just schockemöhle, men vill hitta ett fint svart som jag kan ha tillsammans med lindorna mitt lag vann i Bus-cupen :)
Pälsglans är en behövlighet då Zäta har väldigt mycket svans som jag inte vill slita sönder när den ska redas ut, och Foxfire har jag bara hört positivt om så tror jag satsar på den den här gången och inte Sjöhagen.
Även pannbandet och tröjan behövs. Dels för att jag använder pannband mycket mer än mössa och länga har saknat ett riktigt varm (och snyggt!) sådant, och tröjan för att jag helt enkelt inte har någon bra ridtröja utan luva som funkar till tävling till exempel.
Groomingbagen är mest en smart pryl faktiskt! Perfekt att ta med mig på tävling och ha alla små men ack så nödvändiga saker i! Skulle dessutom underlätta massor för hästskötaren/föräldern som hjälper till för dagen! :)

Får väl se om jag kommer på något mer under de sista tre veckorna innan vi åker... För min plånboks skull hoppas jag inte det, men för rolighetens skull skulle det ju inte skada hihi! :)

Kram Amanda

» Photoshop och kärleksmums

Så tror jag att min kväll kommer att se ut, helt oej om ni frågar mig! :) Behöver ju som inte stoppa min näsa i en skolbok något mer på ett tag nu (och ni ska också få slippa höra tjatet om det då ;)) och det tänker jag ta tillvara på! 
Kärleksmumsen vill jag baka för att jag känner mig pysslig ikväll hihi :) Kanske blir något annat men det var länge sedan jag gjorde sådana så det lutar åt deras håll!
Photoshop ska spenderas lite td med för att knåpa på min och Hillevis saga till Fotografisk bild A, har en hel del små lurviga björnar att frilägga ... :)

Eftermiddagen spenderades såklart i stallet hos Zäta! :) Hann borsta av honom lite och smårykta innan han skulle upp till lektion. In med nya halmpellets då och sen göra iordning Lucie för lektion. Tyckte lite synd om henne faktiskt. Hon stod där uppe i privatstallet ensam (förutom Ella som sällskap då men de står ju inte ens bredvid varandra) och såg lite hängig ut. Öppnade dörren till henne och direkt kryper hon nästan bokstavligt upp i min famn! Supergosig verkligen och ville bara ha huvudet i famnen. sötis! I de stunderna önskar jag att jag hade mer tid... tror hon hade behövt få bli lite pysslad just då men så funkar det ju inte riktigt tyvärr. Men hon var glad att få komma ut iaf :)

Förresten så kan min mun slänga sig i väggen! Har haft svinont i baksidan av överkäken sen i fredags nu och jag vet inte vad det är :( Dessutom ger det mig huvudvärk och har spridit sig ner i halsen. buhu! Vet inte om det kan vara visdomständer på G, men ont gör det!
Tur att jag ska till tandläkaren i morgon, får se till att de kollar upp det ordentligt :)

Kram Amanda


- Kom på nu att jag aldrig la upp "efterbilder" från tandställningen, men här ser ni skillnaden, nöjd tjej! :D
och till er som först trodde att bilderna jag lagt ut som "FÖREbilder" var efterbilderna, nu ser ny tydligt skillnaden! :)


» kämpa kämpa!

Just nu längtar jag mest av allt till i eftermiddag! För då är jag klar med båda svenskaprovet som vi skrev igår och franskaprovet som ska göras idag, och som ni kanske har förstått innebär detta freeeeedoooom! :D Inget mer provplugg på ett par dagar och förutom engelskaboken (som jag faktiskt gillar att läsa ändå) behöver jag vad jag vet just nu inte börja plugga med något förrns vecka sju! Då blir det däremot att ta tag i Matte C som vi har slutprov i vecka 9, hjälp!!
Men men, nu kör jag på att leva i nuet och ha kul medan jag kan! ;)

US-mötet igår blev låååångt! Men cupcakesen var väldigt uppskattade och vi har massa roliga idéer på G inför årsmötet, riktigt taggad faktiskt haha!

Powerwalkade sen hem med Johanna och knaprade i mig lite middag innan sängen kallade! :)

Idag har jag än så länge varit på en halvdan konsert med klassen och sen suttit här i soffan i skolans cafeteria och haft håltimma pga en felberäkning av en lärare. Men det är ju chill iofs! :)

Nej, nu ska jag ta tag i mitt sista pluggande inför franskaprovet och sen njuta av friheten :)

Kram Amanda

- bilden har inte det minsta med texten att göra men den fick duga! :)

» Fotografering: Hillevi och Pepsi på sjukhusfältet

I Lördags var jag ju sm sagt uppe på sjukhusfältet och fotade Hillevi och Pepsi en stund! Här ser ni lite av resultatet :) ↓




Fotograf: Amanda Kennmark (jag)
Kamera: Nikon D60
Motiv: Hillevi Hassler & Lindholms Peach