» Bakning: chokladmousse

Här får ni en usel bild tagen med datorns kamera och receptet på chokladmoussen jag knåpade ihop igårkväll! :)



Recept, ca 4 portioner:

2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad av god kvalitét
2 st äggulor
Vispa grädden fast men inte för hårt. Smält under tiden chokladen i vattenbad och blanda sedan ner en äggula i taget i chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten i grädden, så att moussen blir luftig och fin. Låt stå i kylen ca en timme innan servering.
Superenkelt eller hur?! :)

Jag valde även att göra en hallonsås till för att det inte skulle bli så sött
Recept hallonsås:

Hallon i önskad mängd

Tina hallonen i mikron tills de är mjuka. Mosa med en gaffel eller liknande, häll över chokladmoussen.
Ännu enklare haha! :)

Såhär med facit i hand så blev moussen riktigt god trots att jag trodde att den misslyckats helt igår! ;) Blev bara som en mousse med lite chokladbitar i, vilket faktiskt förhöjde hela grejjen! (y) :)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback