» You are my sweetest downfall

Idag har det varit en lååång dag. Har varit i stallet från kvart i nio till kvart i sju = tio timmar. I och för sig nice men nu är jag trött ;)
Red finaste Noak i morse! Himmla mysigt var det, även om inte traven var någon succé... Men galoppen var fin den :)
Åt också supergott lördagsfika som J (och lite jag) bakat. Hon tyckte det var för mycket deg på äppel och vaniljpajen, men hur kan det va dåligt när hela gänget gillar pajdeg bättre än själva pajen egentligen? :) Jag tyckte i alla fall att det var mucho tasty!
Fixade lite med Zäta förut i kväll efetrsom det är KM-dressyr i morrn, wiiie! :D Som Maud dömer, wiiie! :D Nae så får jag inte tänka! Men det är ju alltid kul att domaren gillade hästen förra gången man red för den domaren.
71% kommer vi nog aldrig upp i igen, men kanske bättre än lilla hagebys 55 i alla fall. Hoppas på det! :)
I alla fall. Duschade honom förut när vattenblandaren plötslig dampade sönder! Vattnet blev skållhett och bara varmare och varmare åt vilket håll jag än skruvade ¨/ Fick då ta typ tio vattenkannor och skölja bort all såpa för hand. Snark! :| Extra kul att den börja funka igen när nästa person testade! Flätorna fick vänta tills i morgon.
Kom på sådär i sista minuten förut att jag kanske borde lära mig L:C2. Kan ju vara bra att kunna programmet som man ska tävla ;) Så jag antar att det får bli kvällens mission, förutom svull.


Fett gammal bild, typ fyra år sen tror jag! :') (GUD va ful jag är!!!)

Hade!

Kram Amanda

» Makes me crinkle my nose

Lyckat det blev med träningen idag då! Var typ asladdad när jag stog och väntade på I som var seeen och stressade sen upp till Friskis bara för att uptäcka att passet var fullt! Fine tänkte vi och väntade en haltimma på corepasset i stället. Helt i onödan. det var också fullt! :< Blev att sätta sig på bussen och åka hem i stället och no training today. Fett bajsigt :(

Annars har det inte hänt så mycket idag. Skolan är ju en vardagsgrej och stallet också så ao. Inget intressant att berätta :)

Hade!

Kram Amanda


» Failure, Fa-failure, Failure

Vem sög hårdast på historiaprovet idag? Jaaag! Kan beskrivas med ett ord-skit. Räknade lite själv på vad mina svar var värda ock kom fram tilll att jag kommer att hamna på ca 25-27 poäng. Max var 42. Ett äkta fanförmittliv moment med andra ord.
Men jag kanner mig rätt duktig med plugget i övrigt faktiskt. Spanska gjorde jag ju i söndags, historia pluggades i flera timmar, engelska klar nu och matte på torsdag. Japp, jag har kollen och det gillas! :)
Gillar också den korta mysstunden som blev med Noak och Zäta idag. Lite borst och lite mys uppskattas alltid! ♥

Nu ska jag baka en tredubbel sats bröd med lillebror, mumsmums! :D (fast en sats var bara tolv frallor så de blir inte så mycket ändå :P)


För övrigt så är det är min namnsdag idag! Så grattis alla Amandor och Rasmusar ;) Namnsdagsfika i kväll here I come x)


Hade!

Kram Amanda


» Hit and run

Lite så känns det just nu. Typ gör ett försök och fungerar det inte så skit i det och lev vidare. Ganska skön och avslappnad känsla.  :)
I princip allt har varit avslappnat idag. Sov till nio och pluggade sen historia. Efter det stallet med dressyrtäning och flytta runt i skåpen och sätta upp mina nya fina krokar ;) Sen hem och plugga historia igen. Skolan får inte bli Hit and run, absolut inte!
Dressyrträningen gick helt ok. Svårt med allting vad skänklar och hjälper betyder tyckte Zäta i början men bättre på slutet. Satta några riktigt bra avbrott i LC:2an för att va Zäta så det känns bra inför söndag :)
Historiaplugget går också bra, mot all förmodan. Kankse inte failar stenhårt på provet om jag har tur ;)
Nu ska jag vara äckligt överambitiös och göra morgondagens spanskahemuppgift. Bara för att få eftermiddagen ledig i morrn, bortsett från historia-och matteplugg dårå.... ^^


                                                Sugig bild till ett sugigt ämne x)

Hade!

Kram Amanda

» What do you mean "opposites" ?

Dagens sugigaste:

Det är lördag och jag måste plugga Historia och spanska
Det är lördag och jag har inget gott att äta till middag
Jag är ensam hemma istället för att ha "mor+dotterkväll" eftersom mamma är på akuten :'(
Läste i Bettanpärmen att Noak har så ont i ryggen så det känns som om den brinner, lilla bebisen :'C

Dagens "bådeoch":

Min träninsvärk tar kål på mig ;)

Dagens bästa:

Jag har börjat renovera mina skåp i stallet och handlat krokar och grejer
Jag ska äta massa Marabou ikväll
Längtar till dressyrträningen i morrn
Mina fina vänner kan troligtvis va med mig ikväll, så jag slipper sitta ensam ♥

Hade!

Kram Amanda


» Let me fly up to the moon and back

Jag vill börja med att säga att ni nog inte kommer att se mig så mycket mer efter typ jul eller så för jag kommer nämligen att avlida så småningom när det bli kallare ute.
Går redan runt och fryser som ett miffo både inne och ute och då vet jag inte riktigt hur jag ska överleva vintern som kommer, med minusgrader långt under nollstrecket och allt. Och om den här vintern ska bli ännu värre än de förra så dör jag väl redan i november eller nåt. Men shit happens.




När jag ändå talar om miffon så kan jag säga att herr Zäta var på riktigt miffohumör igår. Red själv på banan och det gick inte bra det.
Kombinationen pigg häst+blåsigt väder+nosgrimma jag inte gillar var lika med: hetsig häst på bushumör och en timmas kämpande dragkamp från min sida. Men så kan det bli ibland och han var faktiskt fin över bommarna jag lagt ut. Synd bara att jag inte lagt bommar över hela banan ;)
Och egentligen vet jag att nosgrimman inte är något att skylla på, men jag tycker han blir stark på remonten och dessutom går det aldrig bra när jag rider själv. Så jag var nog lite väl positiv när jag började. Men jag orkar inte bry mig om att det gick skit igår faktiskt :)

Nu ska jag vara lite effektiv ett tag och sen iväg till KIjympan! Har inte tränat ordentligt på år och dar men nu sparkar jag igång igen och det känns såååå skönt! Men jag kan redan känna träningsvärken efter två dagars träning, ska liksom träna med J i morrn också... Men träningsvärk är bra så det blir nog bara bra allting ;)

Hade!

Kram Amanda

 


» A laugh a day keeps the doctor away

Idag har jag skrattat åt:

* Att H såg så skeptisk/rädd ut på spårvagnen
* Att vi fick åka på en av mina älskade bondebussar på vägen hem
* Att bondebussen hade väskförbud
* Att bondebussen hade bälttvång
* Att bussar i Danmark kan lukta neger
* Att jag försökte låsa upp ytterdörren med min skåpsnyckel
* Att jag är så omogen så jag skrattar åt allt det här

Så aa, jag är väl frisk som en nötkärna nu antar jag :)

Hade!

Kram Amanda

» Oh my god, this is too intense it makes no sense

Fy fan vad äckligt glad jag är över att vi har hittat tillbaka till varandra och hittat flytet igen! :)
Jämför förra terminan med idag. Du bara går in och sätter två klockrena 90dubbelnollor utan protester och bara flyyyger! :`) ♥ En clerroundrosett och en blå andraplats rosset fick följa med hem idag, och folk säger att det är jag som var duktig, men det var ju du!  Vilken stjärna du var idag!:)


                               Jag bli bara så lycklig över framstegen och känslan ¨)♥




Hade!

Kram Amanda

 


» Tell me about your stories

Det är inte najs när man vaknar och håller på att falla ihop i en hög när man reser sig från sängen. Vet fasen inte vad  det har varit för fel på mig idag, har haft noll balans och mått illa från att jag vankade till typ tre :/ Sjukt läskigt vare ändå i morse och hos Freja. När jag gick till badrummet när jag vaknat höll jag på och svängde till vänster hela tiden utan att kunna sluta-blev typ en cirkel ... ? Fick då lägga mig i sängen igen och göra ett nytt försök senare. Och hos Freja höll jag på att ramla flera gånger och gick rätt in i krubban en gång. Hur skumt kan det bli?
Men sånt hjälps inte när det är två hestar som ska ridas, så det var bara att cykla iväg till Kummelby i 4.2 minus och en jäkla massa kläder!
Det blev mysigt där ute i alla fall. Skrittade ut i bara ett våffeltäcke på en pigg och glad Freja tillsammans med Marit och Zeblina. Så himla skönt att hovvisen är bättre nu även om den inte är helt bra :)
Efter det åkte jag hem och hämtade lördagsfikat och sen upp till Hascheby med E ;) Fixa lite och hoppträna lite för Cissi med Zäta och det gick bara bra det med så nu är jag nöjd och glad :) Det var nog typ första gången idag som han verkligan hoppade upp sig över hindren, lilla pricken ;)
Kan väl inte säga att jag är astaggad inför imorrn men det ska ändå bli kul, KM är ju alltid KM liksom, även om man inte startar KMklassen ;)
Ska upp sen och kvällsfodra med J och E också, kanske blir lite taktiksnack med pållen ;)



Ska bara säga kort att det var wasome hemma hos T igår med henne och E! :D
Hade det görkul och fick ett suprfint armband i födelsedagspresent av T, :) Och för den som inte visste det så kan man gå och lämna tillbaka fläskfilé som luktar bajs på Ica, de tror på en utan problem! ;)

Hade!

Kram Amanda



                  Hösten är så himmla fin att rida ut på, även om detta var förra året ♥

» Just need you now

Helloj!
Kvällen av födelsedagen var också bra! God tårta med mango som mamma gjort och lite småpresenter :)
Bajsa på att vänta ett helt år nu igen till nästa födelsedag :/ 364 dagar är rätt mycket...
Men innan dess ska det ju bli jul och det är också bra! Snart ska ju dessutom HEJA till Ullared och handla upp stället med julklappar och annat, skojskoj ;)

Ikväll ska jag göra tre saker: Passa min bror, va med H, och plugga. ;)
Imorrn ska jag flera saker: Skolan, stallet en kortis, baka lördagsfika, och va med E och T på kvällen. Det sista uppskattas mycket då det var lääääänge sedan! :D

Nu: Duschen! ¨)

Hade!

Kram Amanda


» On that cold October night

Hejhej, grattis till MIG! ;D 16 idag yes box, det känns bra det!
Nae men seriöst. Det är ju alltid kul att fylla år, eller hur? Man har liksom gått och väntat i ett helt år och så kommer tillslut den där dagen. Sugigt bara att den går så jäkla fort, det är över på ett kick ju :( Skulle vilja fylla år oftare tror jag, typ tre gånger om året istället för en kanske? tror det skulle vara lagom ;)
Lite presenter har jag fått i alla fall, trots Londonresan! Fick pengar av mormor+morfar och farmor, och av familjen fick jag örhängen, en ny klockradio (mina har en tendens att sluta funka...) och ett miniläppglans av bror ^^ Har fått veta att jag ska få nåt mer litet ikväll så lite går jag väl och väntar ;) Ska ju dessutom äta tårta och det får ju inte missas hehe!



Dagen har i alla fall varit super! Fick en massa grattis i skolan och likadant på Facebook. Blev dessutom SMSbombad av T förut, och det räknas ju faktiskt som flera grattis... Herregud va sms jag fick! ^^P
Firade lite med pållarna också. Gjorde varsin tårta till dem i morse bestående av knäcke, banan och riven morot. Det tyckte de om minsann svullisarna. Ganska mysigt att se dem äta och stå och nynna Happy Birthday för sig själv, trots att det var asfjantigt egentligen ;D
E kom över med fina cupcakes också, det får inte glömmas :)

  


Nu ska jag fortsätta vara 15 fram till 22.02 inatt, sen är jag officiellt 16 år gammal. Inte för att man känner nån skillnad men ändå ¨)

Hade!

Kram Amanda


 


» Here we go, here we go again

Idag var det fett skönt med sovmorgon! Vet inte när jag sov ut senast så den var dessutom välbehövlig ;) Jag älskar verkligen när man vaknar och känner sig sådär nöjd och utvilad, en bra start på dagen helt enkelt!
Skadade ju inte heller att tisdagar är allmänt slappa med bara tre-fyra lektioner och hemgång vid 14.20 ^^
Åkte då hem och började baka biskvier som jag gjorde klara och fina nu efter att ha varit på en SISU-grej-polarträff i stallet. Trodde inte den skulle vara så kul men det var den faktiskt och lite planering inför vintern blev det också så det var bra.

Vad händer i morrn då? Jo, jag fyller år! :D
Jepp, 16 år ung blir det och det ska bli ruwligt ;) Kommer inte att få så mycket presenter men har ju redan varit i London så det räknas ju in som en stor del, men kuligt skare bli i alla fall! Och gott med biskvier som födelsedagsfika, men förhoppningsvis blir det ju lite tårta också ;)

London ska jag förresten berätta om snart, eller någon dag när jag känner att jag orkar sitta med segisdatorn och ladda upp 18000 bilder. Men det var i alla fall asgrymt att vara där, lätt bland det häftigaste jag gjort i mitt liv! :)

Hade!

Kram Amanda

» Who sais weirdness is bad? I love weirdness.

Herregud jag undrar hur många gånger jag tänker såhär, men jag har världens absolut finaste foderhäst! :)
Knäppa lilla Zäta, vi fick allt våran revansch igår på fälttävlan du och jag, och det med våran bästa tävling tillsammans någonsin tror jag :D
Han var så himla glad och positiv hela dagen!
Dressyren var helt sjuk ju, 71% (vårat absoluta rekord!) och en superduktig häst som förvånadsvärt kändes jättevillig i hela programmet.
Banhoppningen bjöd på ett stopp, men det var helt och hållet mitt fel. Inte kunde han hjälpa att ryttaren inte styrde så bra mot första i linjen! Men gud va han hoppa i övrigt, bara flög trots att det var skapligt högt :)
Terrängen var också skitbra. Fick ett stopp men det hade jag räknat med och även där var det min styrning som fällde oss, dumt av mig. Men det var dessutom på de gröna kulvärtarna så jaja. Zäta var kanon även här i övrigt och lydde min minsta vink kändes det som :)
Vem vet, han kanske vill bli fälttävlanshäst när han blir stor? ;)

Allt detta resulterade i en andraplats i KM i fälttävlan och jag är superlycklig över gårdagens resultat! Lite surt är det ju såklart att bara vara 0,45p i straff efter vinnaren. Och visst tänker jag att jag kunde varit lite snabbare i terrängen, eller ridit lite rakare. Men när jag tänker på att det var Cissi som vann och att det inte är så konstigt att man förlorar mot sin tränare så försvinner tankarna. Jag är bara så jävla nöjd och stolt över Zäta och framförallt med att han verkade tycka det var så kul!

Detta firade med en mysig barbackatur i skogen ikväll i höstmörkret. Tyckte han var värd det och det tror jag han höll med om! Lunkade på i sakta mak men ju mörkare det blev, desto piggare blev Zäta :) Tillslut kunde han inte hålla sig längre när ett gäng joggare kom förbi och for rätt upp i luften och åt sidan med ett pip, den lilla fjollan! ^^ Och för den som inte visste det så äter tydligen chihuahor hästar enligt Zäta, så de måste man spring ifrån
också :)

Känner att jag skrev en helv novell men mer kuden det ha blivit ändå, med allt som jag kunde skrivit! ¨)

Hade!

Kram Amanda


Finaste hjärtat, gud va du kan när du vill :')♥


» Up and down the boulevard

Ahopp. I morrn såhär dags är jag och pappa förhoppningsvis i London och knatar runt på Picadilly Cirkus eller nåt liknande. Känns helt surrealistiskt faktiskt :)
Men sjukt kul ska det bli! Pappa och jag har pratat om att åka till London i en massa år och nu blir det äntligen av, wiiie!
Därför blire bara halvdag i skolan i morrn och sen iväg till Skavsta flygplats och därifrån vidare till London!

Bara måste säga att jag har ganska knäppa vänner! En som gillar att skrämma folk med sina cykelvanor flera som tyckte jag var puckad när jag tyckte att man borde få vara hur gammal man vill! Jag kanske vill va 83 liksom, kan inte jag få va det då eller ?! ;)

En fotnot är att dressyrprogrammet till fälttävlan får hänga med utomlands, hur ska jag annars kunna det tills på söndag? För den delen är jag äckligt revansch-sugen på fälttävlan! ¨)

                                                     Tagga, tagga, tagga :)

Nu ska jag ta upp marsvinen och sen ska familjen äta Hejdå-glass, mums! ;D

Hade och Hejdå tills på Söndag!

Kram Amanda

» A small twisted thing that tastes like cinnamon

Idag är det kanelbullens dag och morfars födelsedag så grattis till alla kanelbullar och ett stort grattis till morfar!
Vi fick faktiskt kanelbullar i skolan idag, och ja-fick :) Gratis i kafeterian var de och goda var de också hehe... ;)

Idag har jag varit och klippt mig om nån bryr sig vilket jag inte tror nån egentligen gör. Fick som vanligt övertala frisören att klippa så liiite som möjligt, men idag kunde vi faktiskt kompromissa så det bidde nog rätt bra till slut ändå. Mest nöjd över att håret känns fint och fräscht igen!

Drutta sen förbi stallet en kortis på hemvägen. Mockade, pratade lite med hästarna och matade Noak med banan. Det tyckte han va gott :)

Nåt som är skönt är att vi inte har några läxor den här veckan, men det kan ju bero på att det är studiedagar torsdag-fredag, vilket också är skönt.
Och by the way, på onsdag åker jag och pappa till London hihi! :D Gud så kul det ska bli! Ska kolla madame tussaudes, picadilly cirkus och en massa mer. Ska även shoppa lite och är på jakt efter ett par fina converse som jag hört ska vara rätt billigt där, så hoppas :) Kommer hem på lördag natt igen och sen blire fälttävlan på söndag, inte mycket sömn därimellan alltså men det är det värt när det handlar om två roliga grejjor! :) 

Nu: mat.

Hade!

Kram Amanda


» By the time that we get trough

Jag kan fortfarande inte förstå varför det blev som det blev på Lilla Hageby idag. Första klassen fattar jag att jag fick den procenten jag fick men i andra då? Det kändes ju sååå mycket bättre och ändå slutar jag på sämre procent än i första. Jag kan verkligen inte förstå det :(
I första var Zäta spänd och ovillig, vilket resulterade i 55,55% vilket var ganska rättvist. Men i andra var han ju så himla mycket bättre! Lugn, eftergiven och totalt fokuserad. Han satte till och med halterna bättre. Ändå fick vi bara 55.00 % den här gången...
Ärligt talat blev jag så besviken så jag grät när jag fick höra det. Han var värd mycket mer! Inte typ 60 % men säkert en 58, 58-59 :(
Jag försöker verkligen analysera ritten i minsta detalj och har läst protokollet flera gånger, men vad hjälper det när jag inte fattar varför domaren har kommenterat som hon gjort? Skulle lika gärna kunna vara någon annans protokoll för jag tycker knappt ett ord stämmer.
Sprang spåret förut för att rensa huvudet på allt det här men blev inte klokare för det. Det enda som hände var att jag fick typ en adrenalinchock och svävade på rosa moln på hemvägen.
Men jag förstår verkligen inte...









Enligt mig var Zäta i alla fall asduktig! Han höll sig i skinnet vilket innebar att han stannade på banan och inte flippade ur. Dessutom hittade jag en sån bra feeling i andra klassen och är väldigt glad över hans (och lite min) insats idag!
Men pricken över i var nog ändå att domaren skrev att Zäta var: En trevlig ponny med bra grundtempo (?!) Nae, den domaren skrev inte många saker som gick hem hos mig kan jag säga!


Hade!

Kram Amanda

» Anyway the wind blows dosen't really matter to me

Den här dagen har nog varit den bästa dagen på länge!
Var ju först en sväng på stan med J och hittade allt jag skulle ha + att grekenmackan på Fräcka var kanoners :)
Ska nog va en sväng med J sen igen tror jag, om inte hennes bildplugg har ätit upp henne ;)
Sen till stallet där allt bara var perfekt! Har packat och hunnit allt och haft lite ridlekisteori mm.
Låter ju typ som en normal dag märker jag men feelingen har liksom varit på topp. Totalt avstressad och alla folk har varit glada.
Att vara i stallet idag kändes liksom sådär som när man var liten och allt var nytt, roligt och intressant och man fick testa nya grejer hela tiden. Har nog gått på autopilot ett tag nu tror jag eftersom det kändes så nytt och fräscht idag, men jag trivdes verkligen! :)


Fick förresten tips av Kattis idag i stallet om denna sötis som var till salu på Hästnet, de tyckte den var så lik Zäta i färgen och de har nog rätt :)

Vår lilla ögonsten säljes/utlånas. Hästar säljes


I  morrn är det då dags för Lilla Hageby och programridning, ska bli kanonkul! Hoppas bara att de har bra staket som inte går att kliva/hoppa över! ;)

Hade!

Kram Amanda

 


» This photo of us it don't have a price

Jag bara måste tipsa om en sak! Om du inte har varit inne och kollat på www.ffml.se så gör det nu!
Jag vet att jag sagt till om det förut men nu har den fasen blivit ännu bättre :D
En stark favvo är:
Idag borstade jag tänderna så hårt att jag petade mig själv i ögat. Tandkräm svider och det är inte första gången jag gör det...
Åh så himla rolig sida!  xD

Blir bara mer och mer taggad inför söndag nu. Dressyrträningen gick som en dans igår och som plus kunde Zätus ha den underbara dressyrsadeln nr 6 så jag är lycklig över det också ;) Men mest över att min hest är så fin <3
Enda problemet är dock att jag inte vet hur dags jag ska vara på Lilla Hageby på söndag och att jag inte kan ett av programmen ännu, men det är ju bara småsaker ^^



I morrn ska jag nog först ut och springa och sen in till stan med J ett tag för att leta lite kläder och äta en grekenmacka på Fräcka Fröken. Efter det till stallet för att fixa i ordning allting och sen hem och sussa. Får se om jag kanske dissar springningen och tar en sovmorgon i stället, beror på hur trött jag är när jag vaknar, gud så lat jag har blivit egentligen! xP  

Hade!

Kram Amanda