» Önska oss lycka till!

Ungefär nu bör transporten rulla ut från Hageby's stallplan, ganska tidigt med andra ord (;

Dagen kommer som sagt att spenderas på Vreta och jag kan inte göra annat än att hoppas att väderleksrapporten för idag inte stämmer, snö och kyla känns som ett dåligt tävlingsväder. Jag vill ha strålande sol och värme (:
Min sista start ör strax efter 13 så det blir en ganska lång dag, tur att den spenderas med något roligt! ((:



Ni får hålla tummarna för oss! (:

» Pyssla, pyssla, pyssla

Nu har jag fått värsta fixar-suget igen!

Att beställa bilderna häromdagen gav verkligen mersmak och nu vill jag ta tag i att fixa i ordning mitt rum på riktigt. Eller fixa i ordning och fixa i ordning, snarare fräscha upp lite... Bort med onödigt skit som bara ligger framme och skräpar och in med fokus på enkelhet och personliga saker. Själv tycker jag att det är väldigt roligt att ha mycket foton uppe. De innehåller alla speciella minnen och det gör rummet så mycket bättre och mysigare (: 

Om jag plockar bort massa onödigt blir det dessutom mycket enklare att hålla ordningen som skapas, och som petigt ordningsfreak känns ju det helt okej (; 

Min nästa prio är iaf att få upp dessa små väggord bland mina foton. Eller väggord... gentligen är de julgransprydnader som jag köpte i London i November, men jag gillade dem och enligt mig passar de precis lika bra på väggen haha (:

- Bort med sidenbanden bara så är de fit for fight! (:

Därför tror jag att jag tar en riktig fixar-stund någon dag på lovet, innan dess hinner jag verkligen inte haha.

» Ut på äventyr

I morgon är det dags för terminen och årets allra första ute-tävling! :DD

Kan ni förstå hur taggad jag är hihi? (: I morgon åker vi nämligen till Vreta för att starta en LB:1 och en LA:1 och förhoppningsvis ta vid där vi slutade förra terminen. Dock kan jag inte säga att jag har så höga förväntningar med tanke på att det som sagt är första tävlingen borta i år och Zäta kanske kommer tycka det är lite konstigt, men han brukar ju vara så himla duktig så det löser sig nog (:

Kvällen kommer därför spenderas enbart i stallet med att packa, förbereda transporten och göra i ordning lill-killen. Känns lite virrigt eftersom det var så länge sedan jag packade till tävling nu, tänk om jag glömmer något viktigt haha?! Sen är manen ett annat problem... Jag vet inte ens om jag kommer kunna knoppa den när den ser ut som den gör, hade jag fått bestämma hade den haft ett annat utseende!

Menmen, det är inget jag kan göra någonting åt nu. Känns så himla typiskt bara. Men om jag har tur kanske en skinande ren och finputsad häst i övrigt kan väga upp fula knoppar? (;

- Söten (:

» Det som gör mig lycklig ♥

Min tanke om gårdagkvällen var att lite snabbt åka förbi stallet på hemvägen, hem och plugga, ta en springtur och sen pyssla med mitt rum.

Blev det så? Nepp, det blev så mycket bättre. När jag kom ut från skolan igår eftermiddag upptäckte jag till min förtret att de ösregnade. Mindre roligt när jag endast hade en jeansjacka att värma mig i, men trots det tog jag mig upp till stallet och där bytte jag ut mina planer helt.
När jag kom var klockan ca 16.45 och Zäta som redan hade jobbat under förmiddagn skulle inte gå något mer förrns sista lektionen, vilket innebar kvalitetstid och massa mys (:
På grund av regnet och en envis huvudvärk ställde jag in löprundan och stannade lääänge i stallet istället. Hann heller inte plugga så mycket och det får jag ju ta stryk av i efterhand, och rummet förblev opysslat, men det är det värt!
Borstade, friserade, fällde och myste i två timmar och jag njöt som en tok hela tiden. Utomhus var det iskallt och regnade men inne i boxen var det varmt och mysigt och jag delade den med mitt finaste hjärta ♥ Kan det ens bli bättre? 


- Universums finaste ♥

Det finns verkligen inget jag uppskattar så mycket som att få pyssla med Zäta helt i lugn och ro och utan stress när det knappt är något folk i stallet. Bästa myskvällar med den bästa helt enkelt. Det kan ju verkligen inte bli annat än bra! (:

» Engagerad tjej?

Kommande timmar, ca 3 för att vara exakt, kommer att spenderas här i skolan med datorn.

Om jag ska vara helt ärlig känns det j*vligt hårt att fortfarande vara kvar här med tanke på att vi egentligen slutar 12.30 på torsdagar, men eftersom jag hade glömt bort att vi hade projektinfo under eftermiddagen idag och därför hade planerat min dag helt annorlunda gick hela dagsupplägget i kras... Återigen fick jag därför tänka på gårdagens citat och helt enkelt göra det bästa av saken.
"Det bästa" betyder i det här fallet att sitta kvar i skolan och jobba matte och samhäll tills jag ska möta Johanna på Friskis.
Egentligen är det ett nödvändigt ont att jag tar tag i samhällen ordentligt... Vi har nämligen en rapport att arbeta med och den ska resultera i 9 sidor så småningom, vilket känns helt oöverkomligt just nu. I min lilla hjärna har jag dessutom byggt upp ett smått omöjligt mål och det är att vara klar på nästa torsdag, alltså innan påsklovet. Därför är det hög tid att jag sätter fart nu, ska försöka skriva inledning, syfte och frågeställning idag iaf!

Hörs senare!

- Fina syskon? (;

» Världens bästa ♥

- If I could chose again I would still chose you ♥

» Väntar på post (:

Igår kväll när jag var på mindre bra humör bestämde jag mig för att göra något roligt och ta tag i mitt "skicka-efter-bilder-uppdrag". Startade dock mindre bra med att de bilder jag redan förberett på något konstigt sätt raderades när jag gick in på sidan? ): Vet inte om jag råkade trycka på någon knapp eller så men det var bara att börja om!

Efter lite strulande kunde jag iaf skicka iväg min beställning och nu längtar jag redan efter att den ska dimpa ner i brevlådan (: Jag vill pyssla med min fotovägg nuuuuu, into om två veckor ((:


- Två av bilderna som är på väg hem till mig (:

» När livet ger dig sura citroner, gör någon typ av fruktig juice

Nu var det verkligen dags att jag tog mig i kragen och skrev här igen, eller vad säger ni? (:

Sedan vi hördes sist har både fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag passerat och jag hunnit:

♦ se Hunger Games på bio tillsammans med Tessan, Ellen och Klara och fått en smärre chock! Sjukligt bra film som verkligen är värd att se om ni går och funderar på det! Dock blev jag lite besviken på att de utelämnat ganska mycket viktiga detaljer och ändrat vissa saker, men ändå Hunger Games är alltid Hunger Games (;
Efter filmen kom vi hem seeent och det vara bara att krypa till kojs direkt eftersom lördagen startade tidigt!

♦ I lördags drog vi ju till stockholm för att se Dirty Dancing, och det var nog en av de bästa saker jag gjort på länge :D Musikalen var verkligen helt underbar och jag hade gärna sett den en gång till om jag kunnat (; Lite shopping hanns med också och jag fick faktiskt med mig en klänning hem. Dock inte en blommig så det är jag fortfarande på jakt efter, men den andra var fin den med såklart (:
Återigen kom vi hem sent och sängen var mer än lockande om jag säger så...

♦ Att gå upp i söndags var inte det lättaste kan jag säga! Eftersom det var dags för årets sista träningstävling, och jag dessutom var ansvarig, var det bara att bita ihop och cykla till stallet 7.15. Inte helt okej att vi dessutom ställt om klockan så jag missade en timmas sömn under natten, men det var ju trots allt värt det! Mer info om tävlingen kommer i ett eget inlägg.

♦ Måndag tisdag har bara varit vanliga dagar i mitt liv. i måndags tog jag en powertalk med J i kvällsmörkret och pratade om allt i hela världen och planerade lite US-stuff (: Fick sen våfflor med glass och bär när jag kom hem och det var smaskens! 
Igår var eftermiddagen lite problematisk överlag och jag höll på att koka över fullständigt när jag kom till stallet... Att det sedan strulade på friskis också och att jag råkade sabba en hel foto-beställning gjorde ju inte saken bättre direkt!! Men det mesta löste sig till slut och då gick jag och la mig innan något mer kunde gå fel haha! När jag var på friskis kom jag att tänkta på citatet i rubriken. Läste det i min kalender för ett tag sedan, och egentligen är det väldigt bra när man väl förstår det!

- Bild från Stockholm, jag - Tessan - Emma. 
Nu kanske ni förstår vad jag menar med att jag är likblek haha? (;

» Sweaping the country

Nu sitter jag troligen på ett tåg någonstans på väg från Norrköping!

Idag är jag i Stockholm hela dagen + kvällen tillsammans med mamma, Emma, Tessan och deras mammor för att ha en riktig tjejdag! (: Shopping står på schemat och jag är bland annat på jakt efter en fin blommig sommarklänning som kan få flytta in i min garderob! Har ju bestämt att jag vill börja klä mig roligare och mer varierat och därför tänker jag inte spendera hela sommaren i shorts (;

Alla tre fick nämligen i gemensam julkpapp att åka upp till stockholm idag, och som pricken över i ingick att gå på musikal! :D
I eftermiddag ska vi gå och se uppsättningen av Dirty Dancing och gissa om det ska bli roligt?! (; 





» Äntligen! :D

Idag är det äntligen dags för den efterlängtade biopremiären av världens bästa bok/serie, nämligen Hunger Games! :D Jag som vanligtvis inte ens har tid att läsa eller se speciellt mycket på tv har verkligen kärat ner mig totalt i HG-serien och har nu väntat i flera månader på den här filmpremiären!

Dörför ville jag mest somna igår så att det äntligen fick bli fredag haha! I eftermiddag ska jag nämligen träffa Tessan i stan efter skolan och så ska vi gå hem tillsammans. Väl hemma ska vi äta middag, fixa lite och såklart tagga järnet fram till 21.15, för då smäller det! ((:

Jag tror verkligen att det kommer bli helt grymt och utifrån vad jag har sett på trailers och småklipp är filmen väldigt lik boken (y) Fick dessutom precis veta att jag har rätt i mina förhoppningar, Gabriella som såg filmen igår bekräftade dem haha. Åååå jag vill bara ha kväll nuuuuuuu haha! (:


- Såhär glad är jag över att det är fredag och biotime! :D

» Dagens ridning 22 mars 2012

Idag tog jag och Zäta oss an ett dressyrpass på egen hand ute i solen på ridbanan. Nu kan jag ju bara prata för mig själv men jag var riktigt taggad och hade ju längtat hela dagen medan jag var instängd i skolan haha (; Dock tror jag att herr Prick uppskattade att få vara uta också med tanke på hur han for omkring i början... (:

Startade med att skrittjobba ganska länge. Först en ordentlig framskrittning och efter det red jag hela LA:1-programmet i skritt tills jag hittat en låg och rund form jag var nöjd med. Jobbade då med mycket halt → rygga för att få honom att släppa till ytterligare och det behövdes! Det verkade som om han helt glömt bort vad rygga betyder men efter några försök behövde jag bara göra små förhållningar för att han skulle backa i en rak linje utan att staka sig, duktig (:

Det här arbetet gav ganska bra resultat och jag tyckte han kändes ganska loss i traven redan från början. Dock låg han på som tusan de första varven men jag kan väl inte klandra honom, det var som sagt superskönt och roligt att inte behöva rida i ridhuset.
Efter att jag sagt ifrån ordentligt ett par gånger gav han sig dock och vi tuffade runt utan några större problem. Fortsatte med övergångarna eftersom han gärna blev lite hängande i handen och tränade lite olika programdelar. Det klurigaste just nu är skänkelvikningarna åt höger, alltså undan vänsterskänkeln. Där springer han gärna iväg med högerbogen pekandes rakt ut och när jag försöker få tag på honom stretar han som tusan! Men det ger sig antagligen tids nog, vi får kämpa på (; 

Gick så småningom över till galoppen och här var det inte så mycket att orda om. Stadig i formen och ganska reglerbar i sprången (y) Även den förvända satt ganska bra och det kändes skönt (:

Avslutade dagens pass med att skritta en lite längre runda i skogen med Emma och Pari, det uppskattades minsann av alla fyra! (:

Överlag är jag nöjd med dagens pass! Jag hade bestänt mig under framridningen att inte "nöja mig" utan hela tiden leta efter det där lilla extra och jag tror det hjälpte lite faktiskt. Åh, är så himla peppad på att fortsätta träna nu och snart komma ut på de lokala dressyrerna! ((:

- Har inga bilder från idag, men bjuder på en som min vän Hillevi tog under förra veckans dresyrträning (:

» Min fina vän ♥

Ett stort grattis till min fina Johanna som firar 17 år idag! :D Hoppas din dag har varit kanonbra! :DD





- Underbara tokiga, knasiga, roliga, spontana människa ♥ :))

» Just nu...

... har jag endast en lektion kvar innan jag är fri för dagen och då pallrar mig upp till stallet :) Mat i praktik och teori och svenskan har passerat smärtfritt så nu är det bara matten kvar innan jag får komma ut i vårvärmen!
Har lillkillen idag som ska få jogga en stund på banan och sedan mysa i skogen. Tror det kommer bli alldeles perfekt :) ♥
- Mitt lilla mumintroll hihi ♥

» Onsdag 21 mars 2012

Jag säger bara MUMS! (:

Hur glad blir man inte när man kommer hem och hittar denna middag i köket? Väldigt glad om ni frågar mig, och jag förklarar härmed årets grillsäsong öppnad! (: Sommarkänsla på hög nivå (y)


- Grillad kyckling, potatisgratäng, fetaost, soltorkade tomater, sallad och sås, nomnom! Sommar som sagt.

Jag låter bilden stå för dagens inlägg och summerar med att det var segt i skolan idag men när jag kom till stallet lättade allt och jag blev bara så himla glad. Bästa pricken och bästa stallvänner som alltid får mig på så himla bra humör. Ni är bara bäst helt enkelt ♥

Dagens höjdpunkter:
♦ Att jag lyckades gå upp tio minuter tidigare än vanligt, åt en god frukost och hade en bra morgon
♦ Solen som lös (lyste?) så fint genom mitt sovrumsfönster i morse, bra sätt att vakna på! :)
♦ Kändes riktigt bra på spanskaprovet. Nu ska jag dock inte säga för mycket haha!
♦ Kvällens middag som var såååå himla god (:

» Finns det liv är det aldrig för sent



Nu har jag ju tyvärr inte Spotify varken i mobilen (lite *host* för gammal haha!) eller i datorn vilket gör att det är radio eller youtube som gäller för min del när musiklusten kickar igång. Igår hörde jag för första gången den här låten med Timbuktu och blev helt frälst! Den är verkligen helt galet underbar och har redan en given plats i min favoritlista.
I skrivande stund har jag lyssnat på den fyra gånger i rad och jag kommer inte sluta än på en bra stund (;

Egentligen skulle jag inte säga att den här sortens musik är min stil och jag har aldrig lyssnat på Timbuktu tidigare... men tydligen passade iaf den här låten mig som handen i handsken och texten är verkligen grym, gillar skarpt att den berättar en historia och inte bara massa tomt tjafs.

Så har ni brist på musik-inspiration tycker jag verkligen att ni ska kolla upp den, det är det värt! (:

» Tisdag 20 mars 2012

Just för tillfället tror jag att man kan beskriva mitt liv som en liten tonårs-svacka. Går runt och lite sådär halvt opeppad på livet mest hela tiden och jag har svårt tat koncentrera mig på och ta tag i de saker jag tycker är tråkiga. Det suger lite smått faktiskt, men jag har betämt mig för att inte deppa och istället försöka vara en glad människa. Det blir roligast för alla så, framförallt för mig! :)

Idag väljer jag därför att skrota förmiddagen som mest var lång och tråkis i skolan trots skön sovmorgon och fokusera på eftermiddagen som faktiskt blev grym.

Slutade strax efter 14 och tog då som vanligt spårvagnen upp till stallet. Satt där med hörlurarna inpluggade och njöt i min ensamhet. Låter kanske konstigt men det vr faktiskt skönt.
Att lyssna på musik tror jag har blivit min nya grej. Har ständigt Rix Fm i lurarna om jag ska någonstans och inte har sällskap och jag älskar det! Bildar min egen bubbla och fokuserar bara på mig själv och sånt jag tycker är viktigt. Good stuff :)
Iaf. Kom upp till stallet där jag fixade en del småsaker inför träningstävlingen på söndag som jag är ansvarig för. Protokoll skulle göras i ordning mm och jag kände mig riktigt duktig när jag kunde fixa saker på klubbens hemsida utan att sabba något och faktiskt få det helrätt. Det var roligt :)

Borstade sen Zäta en snabbis innan han skulle gå lektionoch jösses va gosig han var! Vi träffade ju aldrig varandra igår eftersom han gick lektion när jag var där och i söndags blev det inte heller något ordentligt. Därför stoppade han huvudet under min arm direkt när jag öppnade boxdörren och så stod vi så en stund. Försökte sen borsta men det blev mest mys hihi. Tror vi var lika glada att se varandra, Sötaste vännen :')

Avslutade sen tävlingsfixet och jag kan stolt konstatera att jag fick en hel del braiigt gjort (y)

Tog sedan spårisen tillbaka in till stan och mötte upp några stalltjejor utanför Friskis för att gå på ett medelpass med träningsgruppen. Utöver mig var vi bara tre stycken men jag kan lova att de kämpade för tio! Så himla roligt att se dem och jag blev superpeppad själv. Träningen gjorde verkligen min kväll :)

Nu har jag småpluggat inför ett spanskaprov vi har imorgon och alldeles strax är det dags för sängen, måste ju försöka sova mer!

Tills jag känner mig back on track och på bättre humör igen tänker jag köra på dagens höjdpunkt(er) för att se till det positiva och inte det negativa, så här kommer dagens :)
♦ Zätas överraskande glädje och gosbehov, blev väldigt glad då :)
♦ Jag kände mig bra när jag mycket själv fixade inför tävlingen, driftig och effektiv är ju två positiva ord för mig
♦ Träningen på Friskis med träningsgruppen, blev verkligen genomglad av den :)
♦ Fick en ganska personlig kommentar angående mig av en pappa i stallet under eftermiddagen som gjorde mig      så himla glad! Satt verkligen som en smäck och jag blev supermotiverad på vad framtiden har att erbjuda... :)

Puss och godnatt!
- You light up my world like nobody else ♥

» Mitt i prick!

Detta är sååå mycket mer sant än vad jag skulle vilja erkänna haha! :) ↓


» Girls only

Usch och fy imorse var sängen alldeles för skön för att lämna! Ni vet sådär perfekt varm under täcket och kudden är alldeles lagom mjuk? ;) Dock var det bara att pallra sig upp eftersom det inte längre var söndag utan måndag... Fick dessutom en smärre chock när jag såg mig själv i badrumsspegeln, kan ju konstatera att jag måste sova mer om nätterna och skaffa mig en fin solbränna så snart som möjligt, för jag såg verkligen förskräcklig ut! Grodögon och kritvit, vackert! ;) Därför fick det bli en myströja som åkte på idag och förhoppningen om att dagen går fortare än fortast.

I eftermiddag ska jag hitta på något med mamma innan jag åker upp till stallet och kirrar det sista med preliminära start- och fuktionärslistor inför träningstävlingen på söndag :) Vet att det är många av lektionsryttarna som är nyfikna på vilka hästar de tilldelats och jag säger bara håll ut! Snaaaart får ni veta hihi :)
Vad jag ska hitta på med mamma vet jag inte ännu. Men troligen blir det typ promenad och fika eller så. Bara mysa lite helt enkelt :)

Jaja bara att jobba på nu, två lektioner kvar och en smarrig lunch som förgyller min dag, rösti! Verkligen sjukt underskattat! :)

Kram sålänge!



» Söndag 18 mars 2012

Den stora röjardagen alltså!

Har ju tidigare skrivit här att jag blir så pysslig och rensig (kan man säga så??) av mig när vårsolen tittar fram och det bröjar bli varmare utomhus, så därför har jag laddat hela veckan för en riktig fixar- och röjar dag idag!

Började med förrådet hemma i förmiddags och tömde en stor kista med hästprylar som jag och mamma delar på. Visade sig att 98% av prylarna var mina dock haha! Men rensade bort en hel del och däribland massor av gammalt mindre vackert julpynt till boxen. Hittade även en del saker jag ska försöka sälja och om jag lyckas med det blir jag lycklig! :)

När jag kände mig klar i förrådet lade jag ut två annonser på salusaker på internet och tog sedan bilen upp till stallet. Japp, bilen hihi! Känns stort att skriva så ochvi behöver ju inte låtsas om att jag endast övningskörde och inte körde ensam, det får vara vår hemlis! ;)
Väl framme tog jag först tag i boxen och fyllde på med massa nytt och mysigt torv och spån, så nu sover Zäta gott inatt :) Efter det blev det lunch och sedan smörjstuga.

Smörjde all min läderutrustning vilket inkluderar 2 träns, stövlar, extratyglar, gaiters, extra pannband, lädergrimma samt en grimma jag ska sälja. Passade även på att tvätta alla skitiga schabrak och lindor så nu är Zätas och min garderob tiptop! (y) :) Känns skönt att verkligen veta att allt är rent och fräscht! Speciellt eftersom tävlingssäsongen snart drar igång på riktigt ... :)

Efter smörjningen var det dags för dagens tredje stora projekt; plakettflytten! 
Sedan Zäta bytte box till en annan del av stallet har jag inte flyttat hans plaketter, av olika anledningar. Men idag tog jag tag i det och kände mig glad och duktig, tills jag upptäckte att det inte fanns ett enda borrhuvud som passade till skruvarna vi jag använt till att sätta upp plaketterna. Därför fick jag sitta och skruva ur varenda skruv för hand och var då mindre glad haha! Därför tog det hela mycket längre tid än jag planerat så jag hann bara sätta upp 2 plaketter på nya dörren. Men nu är de ju iaf nerplockade så det är ju bara den roliga delen kvar, måste bara hitta en fungerande skruvdragare för jag vägrar att skruva i alla för hand också! ;)

Att fixa och trixa är ungefär det enda jag sysselsatt mig med idag. Har inte haft lust till så mycket mer och har känt mig lite nere hela helgen tråkigt nog. Jag vill ju vara glad! Men jag får känna mig nöjd med det jag har åstadkommit helt enkelt! :)



- Såhär långt kom jag idag med att sätta upp plaketterna på nya dörren. Att skruva för hand är inte min grej, händig finns inte med som en merit i mitt register! ;)

» Fredag 16 mars 2012

Imorse var det inte lätt att ta sig upp ur sängen! Vaknade framåt småtimmarna med en sån galen kramp i högervaden att jag nästan började gråta, och efter det sov jag ganska konstigt fram tills klockan ringde.
Förmiddagen blev därför seeeg och jag bara längtade fram till lunchen. Då fick jag nämligen släppa allt vad vanliga kurser heter och åka iväg till Garvaren och laga massa mat :)

Mat i praktik och teori blir bara bättre och bättre och idag var jag och min kock-kompis grymma! ;) Vi panerade torsk, pressade potatis, gjorde coleslaw och sedan hallonpanacotta till efterrätt. Så just nu är jag så sjukligt mätt att jag inte förstår hur jag ska kunna äta något mer ikväll, men det är ju några timmar kvar trots allt haha.

Idag blev det faktiskt inget stall för min del vilket känns konstigt. Men så fick det bli och jag ska ju trots allt spendera hegen där så det lungnar mig lite :) Förutom lite möten har jag planerat in en riktigt stor fixardag på söndag och då ska jag ta mig i kragen och smörja upp all min läderutrustning. Det var inte så länge sedan jag gjorde det men det skadar aldrig att ta hand om den och jag har varit lite slarvig sedan träningstävlingarna. Känns ju himla mycket bättre med rena fina grejjer :) Och sedan har jah ju plakett-flytten också, och det är ju ett litet projekt i sig! :)

Nu ska jag ta tag i lite hemmafix innan jag spenderar kvällen med Hageby ridklubb's Pållestollar :)



» Recept: Chokladmousse

Efterrätten jag pysslade ihop till US-kvällen var alltså chokladmousse. Tog lite extra tid eftersom jag gjorde den på ett recept till 12 personer, så en hel del mousse blev det :)

Ingredienser (4 portioner):
100 g mörk choklad
2 äggulor
2,5 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna till under 65 grader
2. Blanda i en äggula i taget, är chokladen för varm stelnar den när den blandas med äggen, så var noga med temperaturen.
3. Vispa grädden fast men inte för hård
4. Vänd ihop chokladsmeten och grädden
5. Låt stå i kylen 60 minuter
6. Mumsa på! :)
Tips! Chokladmousse är supergott tillsammans med hallonsås och lite lättvispad grädde, passionsfrukt fungerar också jättebra. Egentligen gör allt som är lite surt det eftersom moussen är så söt i sig själv :)

» Stallboken 2012



Stallboken 2012 köpte jag under slutet av 2011 lite som en julklapp till mig själv och mest på impuls (dock gav lillebror mig den i ett paket trots att jag betalat den haha :)). Gillade att den bland annat innehöll tävlingsterminer, bra övningar osv. Dock blev den liggande i mitt skåp ett par månader innan jag tog tag i den på riktigt och jag började nästan ångra att jag lade ner pengar på den... Så därför tog jag tag i skrivandet och nu uppskattar jag den sjukt mycket! 

Nu skriver jag ner nästan allt jag gör med Zäta dag för dag. Det kan vara allt från lösa skor, massage, dagens ridpass eller tävlingsresultat eller sår. Extra smidigt är att man kan kolla tillbaka och se hur saker och ting har utvecklat sig under en tidsperiod. En väldigt bra hjälpreda helt enkelt :)

» 15 mars 2012

Trots att klockan är så pass mycket som den är har jag full bagarstuga här hemma i köket hihi :) Imorgon vankas nämligen Kick-Off med 2012's nya US-styrelse och då ska vi ha knytkalas hemma hos Emma. Kändes ganska självklart att jag skulle fixa en efterrätt och sagt och gjort! Nu står den och väntar i kylen och ser allmänt smaskig och inbjudande ut, jag är nöjd med resultatet :) 

Dock fick jag en hel massa äggvitor över, och istället för att kasta bort dem som jag brukar göra så testade jag något nytt, nämligen maränger! :D
Har aldrig gjort dessa små fluffiga saker tidigare så det är spännande att se hur resultatet blir, de står nämligen i ugnen just nu :) Men än så länge är de fina!
(Bilder och recept kommer imorgon kväll!)

Annars har det varit en vanlig skoldag idag så den tänker jag inte orda om. När den var slut åt jag lunch på spårvagnen upp till stallet och där väntade en smutsig prick på mig ;)
Det är så typiskt att han alltid ska vara som skitigast när jag har småbråttom, men tre dagars borstande hade trots allt gett resultat och han blev ren någorlunda fort :)
Dressyrträningen gick lite si och så, orkar inte berätta allt nu så det tar vi också imorgon ;)

Efter träningen blev det tävlingsmöte med Lotta innan jag mellanlandade hemma 30 minuter för att sedan åka och köra ett skivstångspass på Friskis, gillar verkligen det passet! :)

Och nu sitter jag här och väntar på mina maränger ;) Tycker de får ta och skynda på lite för jag vill gå och lägga mig haha :)

Kram och godnatt!



» Lika som bär?

Efter att jag lade ut bilden på hingstfölet ute på Kummelby är det flera som påpekat att han är väldigt lik Zäta, och jag kan inte göra annat än att hålla med! Har faktiskt inte tänkt så mycket på det innan men häromdagen slog det mig verkligen. Inte nog med att båda är prickiga, täckningen är dessutom väldigt lik; mörk framtill, mörka ben, såklart en prickig rumpa och världens sötaste uppsyn :)




- Bebiszäta/bebisfölis, Vem är vem? ;)

» 14 mars 2012

Skoldagen genomleds utan större problem ;) Lyckades redovisa grupparbetet på geografin trots att jag mer eller mindre gillar lärarstudenten vi hr där. Lutar mest mot mindre kan jag säga haha!

Efter det fick vi veta att vår franskalärare återigen var dålig och därför inte kunde ha lektionen. Tycker synd om henne faktiskt, hon är verkligen sjuk eller skadad hela tiden.
Idag var det dock ganska bra timing eftersom vi då fick sluta en hel timme tidigare, och det tackar man ju inte direkt nej till :)
Åkte då upp till stallet och hann borsta länga på Zäta innan vi red ut tillsammans med Emma och Pari. Jag tror att ni kan tänka er hur skönt det var att kunna rida iväg kvart i sex och konstatera att det var LJUST ute fortfarande :)) Glada tjejer, och minst sagt glada hästar haha, som red iväg :)
Blev en hel del bus och skratt i skogen kan jag lova! Zäta och Pari är verkligen bästa uteritts-kompisarna och passar så himla bra ihop. Triggar varandra precis lagom och kan bokstavligen talat gå på varandra och vara hur nöjda som helst tillsammans. Bästa Tarzan och Tufs! :)
Kom tillbaka till stallet efter lite mer än en timme och då stod mer borstning och även massage på schemat. Så nu är han iaf fin i pälsen :)

Cyklade sedan hem på en väldigt liten cykel haha! Fick låna Tuvas medan hon blev skjutsad av Emma, och lägre sadel får man leta efter. Ni kan ju tänka er hur roligt det såg ut med mina långa ben haha. Men hem kom vi tillslut ;)

Imorgon taggar vi dressyrträning för C, det var ganska länge sedan så det ska bli kul att se vad hon säger :)

» 13 mars 2012

Studiedag 2 kommer lite såhär i efterhand ;)

Vaknade upp till dag 2 efter en ganska så niceig sovmorgon. Kollade lite på Ponnyakuten medan jag åt frukost, så nu är jag nästa ifatt och i fas med alla avsnitt (bra jobbat!), innan jag tog mig i kragen och pluggade en stund för första gången på hela ledigheten. 
Spenderade ca 50 minuter med idrottsuppiften och nu är den äntligan klappad och klar! Det bästa är att den inte ska in förrns på måndag. Älskar att ligga före :)
Om jag fick välja skulle alla läxor vara som idrottsuppgifterna. Faktum är att jag oftast gillar att skriva dem konstigt nog? :) 

Efter lunch cyklade jag upp till stallet, och där möttes jag av detta ↓


En mindre ren kille med andra ord och det var bara att hugga i med borstar av olika slag ;) Men efter 90 minuters piggborstande, fällning, kronrandsklippande och rykt var han finis igen :) Egentligen är det ganska roligt när han ser ut som ett litet monster innan jag börjat borsta (om jag har mycket tid på mig vill säga!!) för då blir det störst skillnad efteråt haha.

Övervägde att ta tag i plakettflytten också, men det blev inte av. Sedan Zäta bytte box har jag fortfarande inte flyttat våra plaketter, men det får bli helgens projekt :) Har ju dessutom två nya att sätta upp sedan tränngstävlingarna :)♥
Istället blev det fika i solen med folket och det var skönt! ÄLSKAR att vädret har blivit så mycket bättre!

Kvällen spenderades på Friskis tillsammans med Emma och precis som vanligt nu för tiden säger mina ben stopp alldeles för tidigt :(
Jag fattar verkligen inte varför jag får såden galen mjölksyra i benen så fort jag gör minsta lilla fysiska aktivitet, men det suger! Hatar att känna mig dålig och det har ju aldrig varit såhär förut... Pratade lite med mamma om detta och vi bestämde att jag troligen ska gå och ta lite olika prover för att se om det är något som inte stämmer. Efter ett par månader har jag tröttnat på detta nu!

Fick iaf världsgod mat när jag kom hem så då blev jag glad igen, hemmagjorda köttbullar skulle ju kunna vara något av det godaste som finns ♥

Som vanligt tog ledigheten slut alldeles för fort och i morse var det ju inte riktigt lika roligt att vakna upp till verkligheten kan jag lova, men det är bara att hålla ut! Snart är det påsklov och då ska jag ha det bäst igen och äta massa godis hihi :)

» Furminator

Något jag verkligen skulle vilja köpa är en sådan här smart pryl ↓


- Bildkälla

Denna lilla manick kallas Furminator och är en typ av fällsskrapa/fällborste, vilket skulle passa perfekt i min ryktlåda just nu med tanke på de vita högar som  bildas runt oss när jag borstar ;)
Produkten är egentligen till för hundar och fungerar genom att piggarna med valbar storlek effektivt lossar underpäls och lösa hår när man drar den genom hårremmen utan att skada huden på något sätt.

Jag har en känsla av att den här skulle underlätta Zätas fällning något enormt! Han tycker ju redan att det är tråkigt att stå stilla medan jag kämpar med gummiskrapan och att snabba på processen och dessutom få med mer päls vid varje drag skulle ju inte direkt vara något negativt. Tror vi båda skulle uppskatta det hihi :)

Dock har jag inte plats för denna på min inköpslista just nu, så vi får helt enkelt härda ut med gummiskrapan båda två! ;)

» Mina nya bästa vänner

Dessa godingar fick följa med hem i onsdags efter en stunds skotestande på Intersport mamma och lillebror :) Riktigt sköna är de och det enda jag skulle kunnat önska just då var att de hade en lite mer stötdämpande sula, men efter att ha gått i dem en stund, och nu även test-tränat kändes de riktigt trevliga. Himla mjuka och sköna :)
Blir så himla mer taggad på att träna nu när jag har nya fina skor hihi! Eventuellt var de gamla även orsaken till min ständiga mjölksyra i benen, de var ju trots allt ca 4 år gamla och därför ganska nertrampade ;)
Priset var dessutom ett stort plus i kanten, eftersom de var på en väldigt bra rea så att säga, ett riktigt kap! :)

Jag får väl hoppas att dessa får en lika lång och välanvänd karriär :)


- Nike wmns Air Vivus ltr, galet sköööööna :)

» 12 mars 2012

Studiedag nummer 1, känns härligt att skriva så måste jag säga hihi! :) 

Httils har det varit en väldigt bra dag och jag har hunnit med de saker som gör livet värt att leva, men inte så mycket mer än så, passar mig perfekt!
Startade dagen med en frukost från himlen och efter det packade jag min cykelkorg med kamera och lunchlåda och cyklade i solen ut till Freja-ponnyn :)
Jag vet inte vad som flugit i vädergudarna, men vi i Norrköping har världens vackraste väder idag! Supersoligt och framförallt VARMT, denna underbara värme :) Tog därför mitt pick och pack, pluggade in bra musik i öronen och drog iväg i förmiddags.

Möttes av en mycket glad ponny som även hon njöt av solen när jag kom fram. Fixade maten och tog tag i boxen från underjorden! Freja är i vanliga fall renlig av sig så därför blev jag väldigt förvånad över att det såg ut som det gjorde, men efter en stunds pysslande såg det ut som vanligt igen (y)
Tog sedan in damen och borstade innan vi knatade iväg till banan för tömkörning. Testade att tömköra enbart på volt idag och det var inte det lättaste! Tillslut blev hon iaf fin i vänstervarvet och i högervarvet hade jag önskat att jag fick henne lite lägre i form, men det kommer! Som vanligt fick hon busgaloppera efteråt :)

Att ta mig från Freja till Hageby var ett smärre projekt kan jag lova. Medvinden som jag hade haft på ditvägen blev nu istället världens motvind och när jag nu skulle cykla ungefär dubbelt så långt vart det minst sagt kämpigt! Men fram kom jag till slut och då unnade jag mig att äta lunch inna jag tog tag i nästa häst. Lyxigt va haha?! ;)

Nästa häst var såklart Zäta och där fanns det päls i mängder! Fällde i en halvtimma innan jag kunde börja borsta och jag var nästan mer hårig än honom när jag var klar, men GUD så fin han blev. Alldeles len och glansig, me like :)
Karlederna fick sig en omgång Arnika också eftersom de var lite galliga, får hoppas att de är bättre imorgon!

Åkte hem en stund efter det och åt middag och sådär, innan jag vände tillbaka till stallet för styrelsemöte ;) Lååångt möte blev det men en hel del gjort, så det var bra :)

I korthet kan jag väl säga att det har varit en väldigt bra dag som till största del spenderats på cykel och i stall :)

Bjuder på några bilder från idag på Kummelby, dagsfärska bilder är ni minsann inte bortskämda med! ;)
Freja på de två översta och fölisarna på de andra.


» Schockemöhle ♥

Som den Schockemöhle-älskare önskar jag den här gången ÄNNU mer att det gamla talesättet otur i kärlek → tur i spel gäller, för detta mumsiga set skulle mer än gärna få flytta hem till min garderob! ;D

För att delta i tävlingen klickar du dig in till detta inlägg hos Johanna som blivit sponsrad av Cheval Ridsport.

» Långhelg på G

Ännu en vecka avklarad och det känns som vanligt lika skönt! :) Speciellt den här gången eftersom vi har studiedagar måndag och tisdag, vilket innebär att jag går emot en riktig långhelg. Känns helt underbart hihi :)

Startar därför upp med att spendera kvällen och natten hemma hos Hillis med en massa smarriga tilltugg ;) Tror bland annat att det vankas korv och pomme till middag, något som faktiskt är grymt underskattat! Får nog dock ta med mig lite egna grönsaker har jag en känsla av, vi är inte så bra på att äta det under svullkvälla annars!
Väntar i just detta nu dessutom på en kladdkaka som står i ugnen och snart ska jag springa iväg och duscha. Vill ju inte komma helt svettig till Hillevi efter ett ganska roligt pass på Friskis! :)


- Coola brudar! ;)

» Dressyrträning för Linda Melin 4/3 2012

I söndags tränade jag och Zäta för Linda Melin igen, vilket precis som förra gången var helt grymt givande! :) Jag vet inte vad den kvinnan gör med det är för sjutton magiskt haha!

Den här gången vidareutvecklade vi det vi jobbade med förra gången, alltså att han ska trampa på ordentligt och inte bara "ta sig fram", utan verkligen engagera sig och lägga tyngd och schvung i steget. Och när han gör detta och kommer upp ordentligt framtill blir han så himla underbart fin. Växer flera centimeter och hittar en bärighet som vi inte hittar så ofta på egen hand annars. Zäta blir sniggis :)

Dock var han inte riktigt lika samarbetsvillig i söndags som under första träningen. Han låg på lite på bettet och när det blev jobbigt stretade han och släppte allt vad stöd heter. Men när det väl kom igenom efter lite tragglande satt jag bara där och myste :)
Tränade mycket på öppnor och sidvärtesrörelser så som skänkelvikning i olika gångarter och varv för att verkligen få honom att trampa under sig med bakbenen, och då göra det rakt, och inte trycka åt något håll.
Till en början var han som sagt inte särskilt samarbetsvillig och sedan övergick det till att han tyckte det var grymt jobbigt istället, men han kämpade på bra.

Det blir så stor skillnad på Zäta när vi rider för Linda. Delvis kan det nog bro på att jag (iaf som jag upplever det) ibland fokuserar mer och då självklart även kommer till en bättre ridning. Men Lindas tips och råd är verkligen mitt i prick och jag bokstavligen både känner och ser när Zäta lyfter ryggen ordentligt och börjar arbeta på riktigt. Det känns som sagt att han växer och när han gör det hittar han på köpet en mer avslappnad och rund form. Härlig känsla det där :)

Det roligaste var att vi ändå fick så pass mycket bra kritik. Jag gillar verkligen Lindas sätt att lära ut eftersom hon är så oerhört pedagogisk och positiv, men i söndags sa hon några saker som verkligen tog rakt i hjärtat och gjorde mig väldigt glad. Dessa guldklimpar ska jag spara länge länge :)

- Har tyvärr inga bilder så jag rotade fram denna, från en lokal dressyr på Eda i höstas :)

» Mat i praktik i teori

Idag startade mitt nya individuella val, Mat i praktik och teori :) Startade därför dagen med att irra runt i Norrköpings innerstad för att hitta byggnaden där jag skulle vara. Kursen går nämligen inte på Haga utan på De geer, fast inte heller på De geers gymnasium utan i en annan byggnad. Det är lite snurrigt haha ;)
Men jag hittade dit iaf med lite hjälp av en snubbe och tillslut hittade jag även rätt klassrum. Idag gick vi bara igenom planering och kursmål osv och gick på en rundtur runt i byggnaden. 
Då fick vi bland annat se elevmatsalen där de olika årskurserna lagar maten åt varandra och á la carte-resturangen där vem som helst får komma och äta. Tycker det är lite häftigt att eleverna lagar all mat faktiskt :)

I morgon ska vi baka bröd och laga köttfärssoppa, känns som en ganska bra start på kursen. Och har jag inte helt fel tror jag att den kan bli riktigt rolig och lärorik :) Taggad!

» Måbra-dagen

Idag har skolan sin årliga Måbra-dag, vilket innebär att alla vanliga lektioner är inställda och andra aktiviteter anordnas istället, alla med någon form av fysik inriktning. 
Själv har jag därför valt att spendera dagen på badhuset hör i Norrköpig, tro det eller ej! Jag gillar egentligen inte stans badhus då jag tycker att det är ganska ofräscht osv, men nu har jag inte varit där på över ett år så förhoppningsvis har det gjorts vissa ändringar.

Hur som helst passar det superbra att Måbra-dagen infaller just på en onsdag! Det är nämligen den dag mitt schema suger som mest och är som längst (y) Så istället för att gå 08.10 → 16.10 med tråååkiga lektioner går jag nu 09.30 → 14.30 på badhuset, känns som ett helt okej byte hihi :)

Den mesta tiden kommer nog spenderas i bubbelpoolen eller bastun, eftersom båda jag och Hillevi är riktiga frysisar av oss. Värme behöver vi mer av här i Sverige tycker jag ;)

Och juste! I eftermiddag händer två roliga saker! Dels ska jag troligen köpa nya träningsskor med mamma, iaf kolla (har redan hittat ett par jag är ganska sugen på :)) och sedan ska även min vän Tessan boka biobiljetter till en mycket speciell film som har premiär den 23/3, nämligen Hunger Games! :DD
Blev precis påmind av samma person att Grey's anatomy börjar ikväll också, den här dagen kan ju knappt bli bättre hihi :)

Kram Amanda


» Det gläder mig!

Att så många har tittat in här trots att jag inte skrivit så mycket som ett ord på ett par dagar, känns verkligen jätteroligt! :)
Helgen blev ju som sagt fullspäckad trots att jag inte hade så många måsten som jag brukar, precis som jag trodde med andra ord, men så länge det är fullt av roliga saker får dagarna gärna vara överfulla för min del! ;)
Bland annat hann jag med att starta upp löpträningen igen på allvar, förutom nu då när min fot inte klarar av det :'( Klubbens styrelses årsmöte och dressyrträning för Linda Melin.

Mötet gick bra eller vad jag ska säga... Fungerade ungefär som på ett vanligt årsmöte; alla håller med om det ordförande säger och ganska snabbt är det avklarat ;)
Efteråt bjöds det på buffémat från Dillqvist och jag blev minst sagt proppmätt hihi, supergott var det :) Kvällen avslutades med aktiviteterna som vi i Pållestollarna anordnat och där ingick bland annat en lite klurigare form av tipspromenad. Det hela gick ut på att frågorna var kryptiska och egentligen betydde något annat än vad som stod, till exempel; "Vem är läskigast?" och så handlade det egentligen om vem som kunde dricka upp en läskburk snabbast. Publiken hade mycket roligt åt alla dessa tävlingar kan jag säga :) Och trots att det inte riktigt blev som vi tänkt oss är jag nöjd med vad vi åstadkom, jag gillar min styrelse :)♥

Nu ikväll hade vi årets första möte med 2012's nya US-styrelse. Planerade lite aktiviteter och gjorde en lös årsplan för hur vi tror att vi vill ha det, och det känns som att detta kan bli ett riktigt bra år för Pållestollarna! Ett skönt gäng och mycket roliga idéer kan väl knappast vara en dålig kombination? Inte enligt mig iaf :)

Förresten kände jag igenom Zätus nu ikväll och jag kunde inte hitta något som inte var som vanligt på honom, vi hade verkligen tur! :)

- Plutt ♥

» En slagen krigare

Lite så känner jag mig just nu tyvärr, har för första gången på länge blivit påmind om att det inte alltid är helt smärtfritt att hålla på med hästar haha!
För det första har jag ett sår på handen som från början kom från en sticka från en träbom i lördags. Problemet med detta är att såret inte vill läka och sitter precis där jag böjer handen, alltså känner jag det hela tiden.

För det andra har min fot fått känna att den lever. Igår när jag och Hillev skrittade i skogen halkade nämligen Zäta omkull helt plötsligt. Självklart drog jag också i backen och landade typ på sidan och höften, men det var inte så farligt. Dock landade Zäta på min fot när han lade sig ner och klämde den då mellan honom och marken. Hörde hur den knakade till och trodde först att det var ledbandet som dragits av igen, men jag kände ganska snabbt att det snarare var främre delen av foten som tryckts ihop, vilket var "skönt" eller vad jag ska säga. Ledbandet har jag dragit av så det räcker!
Bekymrade mig dock inte mycket för mig själv just då, utan ville mest veta hur det gick med Zäta. Han klarade sig dock bra och verkade mest förvånad som tur var, haltade heller inte eller markerade på annat sätt, verkligen skönt! Han tyckte däremot att matte var väldigt konstig när jag försökte få med mig honom ut i skogen för att kunna sitta upp från en sten ;) Ganska snart knatade han på i 190 igen dessutom :)
Är väldigt glad att det ändå gick så bra som det gick. Antagligen bidrog det att jag red barbacka och då bara låg kvar när han reste sig, hade jag haft sadel hade det troligen gått värre... Nej usch, vi hade verkligen tur!!

Imorse var mådde foten dock inte så bra. Kunde först inte gå på den alls när jag vaknade men det blev bättre ganska fort som tur var. Jag får väl se hur det hela utvecklar sig, drygt att skadan kommer nu när jag verkligen vill vara ute och springa i vårvädret :( Menmen, får ta dte lugnt ett par dagar så är jag förhoppningsvis back on track igen snart :)

- Fina vännen, sålänge inte du gör dig illa är jag nöjd ♥

» Good morning sunshine :)

Vaknade upp till ett grymt fint väder idag vilket betyder att jag fick en bra start på dagen :) Skulle önska att det var snäppet varmare menen strålande sol funkar helt okej det med :)

Filmkvällen igår blev mysig. Dock funkade inte Pirates-filmen i DVDn så vi fick planera om lite snabbt till en annan, som faktiskt var förvånadsvärt bra :) Superspännande genom hela och jag blev sjukt frustrerad på huvudpersonerna när de gjorde så tokiga val hela tiden haha!

Även inrednings-roadtripen med mamma blev bra. Fick med oss mycket fint hem i form av gardiner, kuddar mm och valde ett nytt soffbord som kommer bli kanoners. Äntligen får vi ett fint vardagsrum och inte ett som ser gaaaammalt ut hihi :)

Idag valde jag att gå upp ganska tidigt självmant (har varit uppe sen 08.20 ungefär) men det är inte för att jag har direkt mycket att göra, utan mer för att jag vill kunna göra allt i lugn och ro :) 
Har till exempel redan pluggat lite smått så det kan checkas av, och strax ska jag ta mig en kort löprunda i solen (energiboost :)) innan det blir frulle och efter det upp till stallet.

Idag är det ÄNTLIGEN Zäta-dag igen, som jag har längtat sen i söndags :) Har planerat lite gymnastikhoppning på ridbanan som lösgörande inför morgondagens Linda Melin-träning (årspremiär där om det går att genomföra) om den inte är frusen nu när det var kallare än jag trodde, och sen ska vi upp till sjukhusfältet och busa lite. Kanonkul :)

Senare i eftermiddag vankas funktionärsfest och årsmöte för Hageby Ridklubb. Vi i US har ordnat med lite aktiviteter och liknande som jag tror kommer bli braaaa, men de är lite hemliga så kan tyvärr inte avslöja mer ;) Det ska iaf blir roligt och speciellt att träffa alla människor :)

Så det blir nog en fullspäckad dag trots allt, men det är så det ska va :)

Kram Amanda

- Tagga buuuuus hihi :)

» Prinsen av alla prickar

- You're so much more than just a friend, you're the shining star on wich I can depend ♥

» Nu är det fredagsmys ;)

Fredag idag och det är lika skönt som vanligt! :) För att göra saken ännu bättre slutar jag vid lunch idag eftersom jag hade betygssamtal igår, och det gillas! Fredagar är ju den dagen man verkligen vill sluta tidigt på, iaf jag :)

Dagens planer är ganska lugna. Ska först spendera eftermiddagen i stallet med Herr Prick, och efter det blir det en runda runt i stadens olika butiker med mamma för att leta nya möbler och annan inredning till vardgsrummet. Troligen en mumsig fika på det också, känner att det skulle sitta fint hihi :)

Ikväll ska vi troligen ha filmkväll med familjen, eller iaf jag, mamma och pappa då lillebror nog är med en kompis istället.
Filmkvällarna var en tradition vi startade upp förra året för att verkligen göra något tillsammans (ses tyvärr för sällan ibland eftersom alla hela tiden har sina egna bollar att hålla i luften) och det tycker jag är riktigt mysigt :) Vi brukar turas om att välja film och den som väljer står även för att fixa filmmys, alltså tilltugg av något slag, så som fruktsallad, popcorn, godis, grönsaker + dip eller liknande. Känner på mig att det blir jag som får fixa det idag eftersom det var jag som föreslog filmkväll den här veckan, men jag har en plan! ;)

- Tror att vi ska se Pirates of the Caribbean 4, min familj är lite nördiga på dessa filmer så det blir nog bra haha! Har dock hört att den ska vara ganska dålig, men det återstår att se! :)

» En kanonstart på Mars-månad :)

Idag är det torsdag vilket innebär en kort och bra skoldag för mig, det gillar jag som ni säkert förstår :)
Dock startade den lite annorlunda just den här veckan, eftersom jag nu avslutat min första IV-kurs, som var Fotografisk bild A, och skulle då ha betygssamtal på morgonen idag. Lyckas alltid fjompa mig så mycket inför sånt, så självklart var jag jättenervös när det var min tur att samtala... Fast jag hade ändå lite anledning att vara nervös, eftersom vi inte pratat något alls om betyg under hela kursens gång och jag därför heller inte hade någon aning om vart på skalan jag låg.
Turligt nog hade jag oroat mig helt i onödan, för efter lite (grymt positiv hihi :)) feedback på mina bilder och mitt slutprojekt som gjordes tillsammans med Hillevi var båda lärarna jättenöjda och därför kunde jag gå därifrån med ett MVG som slutbetyg och fina ord i bagaget, superroligt verkligen! :)
En av lärarna var dock lite ful och försökte lura mig att jag endast fått ett G, skrattade sedan nöjt och sa att han älskade reaktionen han fick när han sa så, snällt skämt? ;)

Det sorgliga är att jag kommer sakna den här kursen, den var så rolig och det sög ju inte direkt att få hålla på med ett av sina fritidsintressen på skoltid! :) Att inte ha Photoshop längre är ju inte heller så roligt, vande mig alldeles för mycket vid det haha!

Dagen har fortsatt bra sedan i morse :) Startade upp Matte D idag och det känns nästan roligt, vad har hänt med mig haha?! Ny lärare fick vi också men hon verkar snel så det ska nog ordna sig. Dock är vi 35 st i gruppen, vilket betyder att vi inte får plats i ett vanligt klassrum, så vi får se hur det kommer tat lösas haha!

Efter skolan åkte jag som vanligt till stallet där en trött Zäta väntade på mig. Mockade lite snabbt innan vi tog plats i duschspiltan och gjorde oss av med lite vinterpäls. Tror vi ogillar fällningen lika mycket båda två, jag för att jag bli helt superhårig överallt, med vita hår dessutom ;), och Zäta för att han tycker det är tråkigt att stå still under tiden. Men efteråt när pälsen är borta för dagen är han nöjd kan jag lova :)
Blev en massage också eftersom han fortfarande har spänningar i länden. Hittade några riktiga tryckpunkter idag och där släppte det rejält, alltid positivt :)

Tog sen bussen hem i vårsolen och slappade lite innan jag åkte in till Friskis för att träna på Stations-passet. Och vet ni vad det bästa var, jag kunde ha på mig endast tjocktröja och jeansjacka (istället för dunjacka då) hur underbaaaart? :))
Ett bra slut på en allmänt bra dag! :)

- En av bilderna jag lämnade in i slutet av kursen och som bedömdes idag. Jag gillar den, speciellt ljuset som reflekteras i vattnet och på båten :)
Fotograf: Jag
Kamera: Nikon D60

» Inspo...?


Hur frän är inte denna?! :) Själv tycker jag verkligen att den är superhäftig, känner verkligen hur glad jag skulle bli av att skära upp en sådan bit och äta utomhus i solen, vårigt/somrigt om nåt! :)
Tyvärr har jag inte hittat något vettigt recept på regnsbågsaka som de oftast heter när de ser ut såhär, klyftigt va hehe! Det närmaste jag kommit är receptet nedan som är taget HÄRIFRÅN, och känner jag mig själv rätt kommer jag nog testa denna roliga skapelse inom en ganska snar framtid trots allt :)

Regnbågstårta

225 g smör, rumstempererat
360 g strösocker
100 g florsocker
5 äggvitor, rumstempererade
2 tsk vaniljpulver, eller 4 tsk vaniljsocker
375 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g mjölk, rumstempererad
Röd, orange/rosa, gul, grön, blå, lila pastafärg

1. Vispa smör och strösocker pösigt.
2. Blanda i äggvitan (lite i taget) tills allt är väl blandat.
3. Tillsätt florsockret och vaniljpulvret, rör om.
4.Varva med att hälla i mjölk och sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten.
5. När allt är blandat fördelar du smeter i 6 olika skålar/djupa tallrikar. Jag använde vågen för att på så sätt väga smeten så att alla 6 delar blev lika stora.
6. Färga de olika delarna och häll i formar/en form. Använder du pastafärg så behöver du inte så mycket. Ta lite färg på en tandpetare och blanda. Upprepa tills du fått färgen du vill ha.
7. Grädda på 175 grader. Använder du en 15 cm form är gräddningstiden ca 25 min (testa gärna med en sticka efter 22 min, är den torr så är kakan klar). För en form på 22 cm är gräddningstiden ca 15 min.


» Jag går i väntans tider

Dock inte på en bebis haha, utan på tussilago's ;) Världens sötaste och vårigaste blomma som jag verkligen vill ska ploppa upp ur marken nu!

Varje dag när jag går sista biten från bussen och hem går jag genom en tunnel med två "grässlänter" runt om, och dessa är de ställen där jag först brukar hitta tussilago's på våren. Men än så länge har de inte dykt upp och häromdagen slog det mig att de borde vara påväg. Så mysigt så :)

Måste bara berätta ett roligt minne om tussilago's nu när jag ändå är igång och pratar om dem;
- Förra våren var jag och mina vänner uta och skrittade i skogarna runt stallet. Och när vi red på en väg som kantas av diken på varje sida får jag plötsligt syn på årets första små gula blommor, och för att de andra inte skulle missa dem och för att jag blev lite för exalterad utbrister jag "Kolla, massa Gulletussor!" Det har jag skrattat mycket åt i efterhand kan jag lova haha :)

- Bildkälla


» Vårruset 2012

Något jag har satt som mål för mig själv den här våren är att jag ska springa Vårruset :) Banan är 5 km lång och går runt om i Norrköpings innerstad, på asfalt och upp och ner för huvudgatan osv.
Är redan lite taggad haha! Starten går dock inte förrns 15 maj, men det är bara bra, då hinner jag komma igång med löpträningen ordentligt igen och det är något som verkligen behövs! Sprang hem från stallet igår och jag kan ju säga att mina vader protesterade måttligt ;) Så det är bara att sätta igång att träna ordentligt nu, ut i vårluften och trampa på liksom :)
Självklart har jag ett tidsmål också; Under 25 min vill jag springa, och absolut inte över! 25 minuter skulle innebära 5 minuter per kilometer och det är vad jag som normalperson bör kunna prestera utan att dö av ansträngning, så det ska jag göra också! :)

Det här med mål tycker jag är viktigt. Enligt mig är det bra att ha något utöver skolan, största intresset, osv att hålla siktet inställt på. Dessutom går tiden oftast mycket fortare om jag aktivt jobbar mot något och då kanske vägen fram till sommarlovet känns lite lättare också? :) Efter Vårruset är det ju bara cirka 4 veckor kvar i skolan och sen är det sommarlov :D

- En riktig sporre för mig faktiskt, längtar! :)