» Lokal hoppning NFK 26/5 2012

I lördags for alltså jag och Zäta ner till NFK för att rida på deras underbara och stora gräsbana som vi båda två tycker jättemycket om! (: Planen var från början att starta 0.90 och 1 m men eftersom det troligen var sista tävlingen för den här terminen och han äntligen har taggat till rejält igen ville jag inte riskera något, det skulle ha varit så sjukt tråkigt att avsluta dåligt, så det fick bli 0.80 och 0.90 istället!

Clear round 0.80
Red fram en stund i en stor gräshage och kände igenom gas, broms och hur väl han tog hjälperna. Valde att lägga upp ett ganska högt tempo för att vi båda skulle komma igång och framförallt för att Zäta skulle tycka det var roligt. Inne pframhoppningen var det samma tänk som gällde och jag tyckte han skötte sig bra. 80 cm är ju verkligen inga problem för honom att hoppa så vi gjorde ingen stor sak av det hela.

Inne på banan flöt det på helt okej. En lite ojämn runda där vissa lägen kunde ha hittats bättre och jag kunde ha ridit noggrannare. Men Prick var glad och vi nollade så jag var nöjd! (:
Resultat: CL

0.90 Bed. A Stil
Red fram lite kortare till andra klassen och försökte fortfarande hitta hans glada och taggade sida, som visade sig ganska bra! Tog bara ett språng på varje hinder inne på framhoppningen eftersom han kändes så pass fin.
Vilade sedan en stund inna det var vår tur att starta.

Och vilken start sen! Satte ordentligt tryck i honom eftersom många i början av klassen hade stannat osv vilket gjort ordentliga bromsmärken av blöt lera framför vissa hinder, och att halka pga för lång häst var det sista jag ville!
Zäta verkade hålla med mig för vi FLÖG fram!! Så bra som han kändes i den här klassen har han nästan aldrig gjort. Han söh verkligen tag i bettet, letade hinder och hoppade som en riktig stjärna! En helt perfekt runda bortsett från lite korsgalopp. Jag kan hålla på och beskriva hur fin han var hela dagen men jag begränsar mig haha! Vi nollade och jag red ut från banan med ett riktigt stort leende på läpparna och kunde inte sluta klappa på min duktiga lilla prins! ♥
Och tro det eller ej; men den här gången räckte det hela vägen! Stilpoängen blev 48,5 och det ledde till en vinst i klassen! :DD Stolt ryttare och glad häst som red in på prisutdelningen med massor av fina kommentarer från både andra ryttare och supporters i ryggen! ((:
Resultat: 0 fel 48,5 stilpoäng och VINST

Jag kan knappt beskriva hur galet glad jag är efter den här tävlingen och hur framförallt över känslan under 0.90. Efter så många stolpskott och att nästan räcka fram hela terminen var det verkligen underbart att vi gick i mål den här gången! Och det kändes verkligen som att vi gjorde det tillsammans och helt klockrent! Ren glädje! Bästaste Prickedippen ♥ :DD

Något annat som är så himla roligt är att på alla tävlingar jag har varit på på NFK har de haft samma grindvakt till banans utsläpp, och han berömmer alltid Zäta så mycket! "Åh han är så fin" "Är han en appaloosa?" "Du rider så fint du tösen" osv. Det är verkligen roligt! (:

- Fotat har en mycket nervös mamma gjort, men det har vi såklart överseende med! (:





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback