» Inspo...?


Hur frän är inte denna?! :) Själv tycker jag verkligen att den är superhäftig, känner verkligen hur glad jag skulle bli av att skära upp en sådan bit och äta utomhus i solen, vårigt/somrigt om nåt! :)
Tyvärr har jag inte hittat något vettigt recept på regnsbågsaka som de oftast heter när de ser ut såhär, klyftigt va hehe! Det närmaste jag kommit är receptet nedan som är taget HÄRIFRÅN, och känner jag mig själv rätt kommer jag nog testa denna roliga skapelse inom en ganska snar framtid trots allt :)

Regnbågstårta

225 g smör, rumstempererat
360 g strösocker
100 g florsocker
5 äggvitor, rumstempererade
2 tsk vaniljpulver, eller 4 tsk vaniljsocker
375 g vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g mjölk, rumstempererad
Röd, orange/rosa, gul, grön, blå, lila pastafärg

1. Vispa smör och strösocker pösigt.
2. Blanda i äggvitan (lite i taget) tills allt är väl blandat.
3. Tillsätt florsockret och vaniljpulvret, rör om.
4.Varva med att hälla i mjölk och sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten.
5. När allt är blandat fördelar du smeter i 6 olika skålar/djupa tallrikar. Jag använde vågen för att på så sätt väga smeten så att alla 6 delar blev lika stora.
6. Färga de olika delarna och häll i formar/en form. Använder du pastafärg så behöver du inte så mycket. Ta lite färg på en tandpetare och blanda. Upprepa tills du fått färgen du vill ha.
7. Grädda på 175 grader. Använder du en 15 cm form är gräddningstiden ca 25 min (testa gärna med en sticka efter 22 min, är den torr så är kakan klar). För en form på 22 cm är gräddningstiden ca 15 min.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback