» Bakning: chokladmousse
Här får ni en usel bild tagen med datorns kamera och receptet på chokladmoussen jag knåpade ihop igårkväll! :)

2 dl vispgrädde

Recept, ca 4 portioner:
2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad av god kvalitét
2 st äggulor
Vispa grädden fast men inte för hårt. Smält under tiden chokladen i vattenbad och blanda sedan ner en äggula i taget i chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten i grädden, så att moussen blir luftig och fin. Låt stå i kylen ca en timme innan servering.
Superenkelt eller hur?! :)
Jag valde även att göra en hallonsås till för att det inte skulle bli så sött
Jag valde även att göra en hallonsås till för att det inte skulle bli så sött
Recept hallonsås:
Hallon i önskad mängd
Tina hallonen i mikron tills de är mjuka. Mosa med en gaffel eller liknande, häll över chokladmoussen.
Ännu enklare haha! :)
Såhär med facit i hand så blev moussen riktigt god trots att jag trodde att den misslyckats helt igår! ;) Blev bara som en mousse med lite chokladbitar i, vilket faktiskt förhöjde hela grejjen! (y) :)
Hallon i önskad mängd
Tina hallonen i mikron tills de är mjuka. Mosa med en gaffel eller liknande, häll över chokladmoussen.
Ännu enklare haha! :)
Såhär med facit i hand så blev moussen riktigt god trots att jag trodde att den misslyckats helt igår! ;) Blev bara som en mousse med lite chokladbitar i, vilket faktiskt förhöjde hela grejjen! (y) :)
Trackback