» Recept: Maränger

Oftast när jag gjort till exempel chokladmousse slänger jag bara bort äggvitorna som blir över, men sist fick jag ett infall och gjorde maränger av dem istället. Testade lite på vinst och förlust eftersom jag aldrig testat det tidigare, men någon gång ska ju vara den första!

Ingredienser:
Äggvita från fyra ägg
220 g strösocker
1 tsk ättikssprit
Gör såhär:
1. Vispa äggvitorna med elvisp tills det börjar bildas toppar i "smeten"
2. Tillsätt socker och ättikssprit medan du vispar
3. Vispa till smeten är tjock och glansig
4. Klicka sedan ut, eller spritsa, marängsmeten i den storlek du vill ha på en plåt med bakplåtspapper
5. Grädda i mitten av ungen i 120 grader tills marängerna fått en krispig yta
6. Låt stå kvar i ugnen 30 efter att du stängt av värmen
Klart :)

Jag valde att blanda i lite kakao i mina maränger för att få en lätt chokladsmak och lite roliga mönster, men man kan ta nästan vad man vill eller behålla dem naturella. Karamellfärg kan enkelt piffa upp dem men ta då inte för mycket så att smeten blir för blöt.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback