» Presentation av Zäta

Jag insåg för ett tag sedan att jag nog aldrig presenterat hästarna jag skriver om här riktigt ordentligt, och med tanke på att en del nya läsare verkar ha hittat hit kände jag att det var på sin plats att göra det nu! Först ut är Zäta och jag har nog publicerat ett liknande inlägg tidigare, men här kommer ett utförligare om min lilla prins.
Zäta en valack förr 2003 med okänd härstamning. Han är född på Stens gård och har egentligen uppfödarnamnet Zenator af Sten, men till vardags heter han Zäta. Efter att ha gjort lite egna efterforskningar har jag luskat reda på att Zätas mamma var korsning halvblod - ponny och Zätas pappa var knabstruper. Det är alltså en rejäl liten gatukorsning jag pysslar med varje dag (;

När Zäta kom till oss på Hageby 2008 smälte jag direkt. Minns hur jag gick och samlade mod i flera timmar den dagen innan jag tillslut vågade fråga en av ridlärarna om jag möjligen kunde få ta hand om nykomlingen. Svaret på detta blev faktiskt ja, och en glad tjej svävade iväg och hämtade diverse borstar och satte genast igång med att lära känna honom. Ganska snabbt konstaterades att han var ganska grön på flera områden. Lyfta hovarna var till exempel en svår sak som tåldes att träna på. Men framförallt var vi tvungna, enligt mig och en vän, att skrota namnet Zenator, som inte riktigt passade in på denna lilla prick!  Efter en stunds funderande bestämdes iaf att Zäta var det nya namnet, och det har han hetat sedan dess! 

Sedan den där första dagen har jag aldrig slutat sköta Zäta, men det var inte förrns den speciella frågan kom som det blev sådär riktigt underbart som det bara kan bli. 
Frågan innebar att ridskolechefen frågade mig och några andra vänner om vi ville börja ha våra sköthästar på delfoder 2 dagar i veckan, och jag tror att ni kan gissa svaret? ;) Självklart ett stort JA! Och sedan dess har mitt liv tagit en helt ny, och så mycket bättre vändning! 

Att få ha Zäta som min alldeles egna är verkligen något som gör hela min värld! Utan honom skulle det inte längre finnas något liv att luta sig tillbaka på och tillsammans har vi åstadkommit så otroligt mycket. Vi har bland annat byggt upp en hoppkarriär för Zäta's del helt från grunden med självförtroende och hela kittet. Den lilla hästen på ca 153-155 cm klipper nu oxrar på nästan 110 cm utan att blinka när han är på rätt humör. Detta skulle ha varit en omöjlighet för ett par år sedan.
Även i dressyren har enorma framsteg gjorts och så sent som i höstas plockade vi tillsammans hem en seger i lektionshäst DM i dressyr. Kan inte ens med ord beskriva hur stolt jag var över oss då. På meritlistan står bland annat också fler placeringar i lekionshäst DM i både hoppning och dressyr, KM-vinnare samt en tredjeplats med laget i div III. 
Tillsammans har vi även gått igenom förlusten av en bästa vän, som alltid kommer finnas i mitt, och Zäta's skulle jag tro, hjärta. 

Zäta är verkligen en liten häst med det största guldhjärta man kan hitta, busig som få och alltid den där glimten i ögat <3 Finns verkligen inget som kan få mig på bättre humör än han, oavsett anledning och jag tycker denna lilla prins förtjänar att lyftas fram, det är ju något av de minsta jag kan göra efter allt vi gör tillsammans :)
Och är det inte konstigt, hur två stycken "JA", två små svar som jag alltid kommer minnas, kan förändra en tonårstjejs liv så dramatiskt, men till något sååå mycket bättre? :)
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback