» Vi kör igång vecka två med terränghoppning!

Första veckan här på Strömsholm försvann fortare än jag hann blinka och jag kan inte fatta hur mycket vi har hunnit med hittills, eller hur mycket vi ska hinna med de kommande två veckorna heller för den delen! 
 
Igår hade som sagt både vi och hästarna ledigt och därför startade dagen med en välbehövlig sovmorgon och därefter promenad med hästarna runt slottet och en liten titt på terrängbanan. Jag tror vi tyckte det var lika skönt allihopa och även om det var ganska kvavt var det lite lagom kravlöst att bara lunka på som vi ville (; 
 
Under eftermiddagen åkte därför  jag, Ellen, Josefin och Hillevi på utflykt för att fylla på våra matförråd (läs godisförråd haha!) och tog våra cyklar och trampade in till Kolbäck där det finns ett hemköp. Med fulla cykelkorgar och en glass senare trampade vi hem igen och försökte att inte bli överkörda av alla tusen bilar samtidigt som vi försökte hålla något så när normala konversationer med varann. Men hem kom vi och drygt fem kilometer x 2 var en perfekt eftermiddagstur för att röra på sig! 
 
Idag har vi ridit ett dressyrpass på förmiddagen där vi red mycket skänkelvikningar, framdelsvändningar och så småningom ryggningar. Mimmi fick till och med vara visningshäst och visa hur man gör en skänkelvikning! Det gick mycket bra ända tills vi gjorde världens fulaste halt haha. Men hon var så duktig så (:
 
Eftermiddagspasset bjöd på något så roligt som lite terränghoppning ((: vi fick testa att hoppa två bankar bredvid den riktiga terrängbanan på Österängen och det var så himla roligt! Dessutom fick vi rida fram självständigt på den riktiga banan och det var nog ännu bättre. Sjukt kul att kunna släppa hästarna lite och det var minst sagt häftigt att rida bredvid de sjukt stora rishindrena!
 
Idag har jag dessutom haft min första egna lektion! Mjukstartade lite med en teorilektion om munderingsvård, kul ämne va haha? (;, och pratade om hur man bör förvara, sköta osv hästens utrustning.  Lite smånervöst ska jag erkänna att det var men det kändes ändå helt okej och av kritiken att döma var det nog inte så pjåkigt ändå. Imorgon har jag min andra och sista teorilektion och då ska jag prata om former för ridning och ridbanans vägar på lektionssal, men med en liten twist hihi! Efter det är jag klar med min teori och det känns riktigt bra (:
 
Nu ska jag ner till stallet och pyssla med Mimmi och göra iordning henne för kvällen! 
 
Bankhopparn! (: 
Fotograf: Amanda Bylehn
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback