» Lisbeth-träning 27/7

Mitt lilla äventyr igår var en dressyrträning, och inte för vem som helst utan för Lisbeth Tornelid.
Och vad är haken här då? Jo det var nämligen inte Zäta jag red (han har ju som bekant fortfarande sommarlov), utan Xenia.

Xenia, eller Mimmi som hon kallas till vardags, ägs och rids utav Annsophie Carlsson och står uppstallad alldeles i närheten av mitt område, och denna pärla har jag haft turen att få rida (: Red ut på henne tillsammans med Nickan (Annsophies smeknamn) i torsdags och igår blev det då dressyrträning lite hux flux.

För att vara första gången jag red Mimmi ordentligt och med tanke på att jag bara har suttit på henne en gång tidigare är jag verkligen kanonnöjd över gårdagens träning. Det tog inte allt för lång tid att hitta knapparna och damen är minst sagt rolig att rida! Jag fick verkligen tillbaka det jag gav och humör har hon så det räcker och blir över hihi, men i grunden är hon verkligen världens snällaste tjej (:
Lisbeth var också väldigt rolig att träna för. Hon gav enkla och bra konstruktiva instruktioner och var väldigt glad, vilket gjorde att vi båda hade svårt att hålla oss för skratt när Mimmi lekte rodeo när det blev för jobbigt. Hon var också noga med att lyfta fram det som varit bra under träningen och där fick jag bland annat berömm för mjuk ridning och prydlig sits. Superroligt!

Så det var alltså detta jag pysslade med under kvällen igår. Mimmi har snabbt gått och blivit en liten pärla i mina ögon och jag är så himla tacksam för att Nickan vill ha och låter mig hjälpa till med henne. Nickan har ju alltid, redan sedan jag var mindre, varit en stor förebild och att få sitta på hennes fina sto känns verkligen jätteroligt (:





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback