» Hoppträning 2/1

Igår kväll höll Cissi en hoppträning på Hageby och jag och Zäta hade turen att få hänga med vi med, vilket passade perfekt eftersom jag hade en fodervärdsdag kvar sen höstterminen från när jag var matförgiftad haha! ;)
Förresten var det supermysigt att rida så sent som vi ändå gjorde. Skulle börjat vid sex men blev väl kanske kvart över istället, och red till typ halv åtta. Kändes liksom som "den gamla goda tiden" när vi red i fredagsgruppen och inte kom hem förrns halv nio, precis som igår hihi! :)

Ibland kan jag nästan sakna det lite faktiskt... Förr var det typ en tradition att HEJA först red tillsammans i fredagsgruppen och sen åkte vi hem, åt och duschade snabbt som tusan, och sen såg vi på Lets Dance/Idol tillsammans och sov över också, måste bli mer sånt igen tycker jag!

I alla fall, hoppträningen hihi! ;)
Red i den sena gruppen tillsammans med Emma och Lotta. Zäta fick passa på att inviga sin nya pullarnosgrimma som jag fick av Hillevi i julklapp (tack igen!! :D) och han var så fin så! Äntligen slapp han dengamla söndertuggade, och ni anar inte hur länge jag letat efter en ny, vet att jag kollade på GBGHS förra året t.ex ...

Hela träningen var ganska fokuserad på lydnad och kontroll, och jag ska inte sticka under stolen med att jag fick kämpa i början. 
Jobbade en stund på volt med att öka och minska antalet travsteg mellan bommar och hitta en jämn rytm, och gick sen vidare till en galoppserie på ena långsidan. Var som sagt lite klurigt att få till det i början, men när vi kom igång tycker jag att Zäta blev riktigt fin! :)
Så småningom satte vi ihop olika banor med en S-båge längs meddellinjen, galoppserien och en linje med kombination. 
När vi kom igång gick det som sagt mycket bättre! :) Speciellt när vi slapp läga in trav i S-bågen haha, så länge vi höll oss till galopp där gick den kanon :)
Även linjerna och serien funkade bra! Himla fin var han i serien, superlydig verkligen! :) Det enda som blev lite knixigt var att avståndet inte riktigt stämde i linjen. Blev lite kort på fem språng och när jag då försökte korta gick vi på sex pyttesprång istället haha! Kunde ju inte göra annat än skratta åt Zäta då, så himla söt som bara lyder! :) Han fick iaf hoppa på fem språng sen igen bara för att ;)

Sammanfattat är jag väldigt nöjd med träningen! Fick mycket positiv kritik från Cissi och det är alltid lika roligt :) Det enda jag egentligen behövde jobba mer på var att få igenom sidorna det sista snäppet så att jag verkligen kan flytta undan honom för innerskänkeln i svängarna (det var även det som ställde till det på framridningen). Kul att höra att han var fin iaf, och jag håller verkligen med! Fnaste :)

Kram Amanda

- bild från KM i höstas där Zäta gick och vann! Han var så himla fin i den rundan :) Tagen av Anna persson som ni kanske ser ;)


skulle du kunna lägga ut en bild på den nya pullar-nosgrimman ? :)

2012-01-03 // 18:16:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback