» Gästbloggare 1

Här kommer gästbloggare nummer ett från gissningstävlingen! :)

Hellu! Jag heter Michaela Andersson och jag har fått den stora äran att gästblogga hos Amanda! Precis som Amanda går jag på gymnasiet, dock går jag endast i 1:an, där jag läser teknik på Curt Nicolin gymnasiet. Till 2:an kommer jag välja teknikvetenskap även fast min dröm är att bli professor i historia. Jag vill jobba på något av de större universiteten i USA när jag är färdigutbildad. Amanda och jag sitter även med i samma ungdomsstyrelse, där jag för tillfället är ledamot.

När jag inte pluggar, vilket jag gör nästan all vaken tid på dygnet sköter jag även två hästar på Hageby Ridskola, alltså i samma stall som Amanda har sin delfoderhäst Zäta. Det är två ston, Mamba som är ett brunt halvblod på 15år och Domena "Doris" som är Hagebys nyaste häst. Hon är 8 år. Mamba har jag skött sedan hösten 2007 och Doris har jag endast skött sedan vintern 2011-2012, då hon kom till Hageby. De är två super fina hästar, som betyder otroligt mycket för mig. Mamba kommer alltid vara min stjärna, vi har varit med om mycket: Flera kolikanfall, många avramlingar och ett DM i hoppning som gick helt åt h*lvete. Men vi har upplevt många fina stunder också: Underbara dressyrlektioner, otroliga skogsturer och alla fantastiska mysstunder. Hon är mitt allt. ♥ Doris och jag har inte gjort så mycket tillsammans förutom en julkurs och ett fåtal lektioner. Hon är en riktigt trevlig häst som jag hoppas jag får många bra år tillsammans med.

- Mamba och Doris


Jag själv har varit rädd för hoppning en längre period och ett tag red jag endast dressyr. Det var då jag fick upp ögonen för Hagebys då 18år gamla triangelmärkta fuxvalack Jeffersson, som har ändrat min ridning extremt mycket. Han var inte någon populär häst bland de äldre eleverna men efter att jag fick rida honom under min prao på Hageby, för att han hade varit skadad blev jag fast. Vi startade KM i dressyr, vi fick pinsamma 44% . Usch jag var riktigt ledsen men efter en julkurs med Jeffe så valde jag att anmäla mig till en träningstävling i dressyr. Vi kom tvåa med 55-56%. Jag grät av glädje! Han tyckte det var super roligt och jag tyckte det var underbart! Vi red hela första volten i fel galopp, så de tre första momenten i vänster galopp fick vi bara 2 poäng, som egentligen borde varit 0 men kommentaren var ”stadigt även fast han befann sig i fel galopp”. Jag kunde inte vara mer än stolt! Slutkommentaren var den som fick mig att förstå att det faktiskt hade gått riktigt bra ” Väl genomförd och prydlig ritt, stadigt och lugnt. Bra ridet på en för dagen pigg häst, synd för vänstergaloppen. Kämpa vidare och lycka till!” Lyckan blev inte så lång då det bestämdes att Jeffersson skulle penisoneras och han flyttade hem till en tjej som heter Jenny där han har det super bra och lever som en kung, det är han verkligen värd!

- Jeffe


Andra lektionshästar som jag blivit riktigt fast för är bl.a. min förra sköthäst Leticija ”Lica” som tyvärr fick somna in, dock efter att hon lämnat Hageby. Jag har även älskat/älskar att rida flera hästar: Junior (även han min förra sköthäst)Noak, Vulfa (Bilden nedan), Safari Moon, Hamlet och Lucie.

- Vulfa 


Hoppas ni har orkat läsa allt, det blev rätt så långt. Ni får gärna titta in på min blogg, http://michaelamariaandersson.blogg.se/ , där jag skriver om min vardag :)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback