» Min julafton

Jag fick som sagt en helt underbar julafton i år, från början till slut!
I vanlig ordning började den med julaftonsmys med frukost och barbackarejs i stallet. I år var jag ansvarig för frukostdelen och behövde därför vara där lite tidigare än vanligt. Mina planer på att gå och lägga mig tidigt den 23 sprack totalt och i stället klev jag upp på julafton med endast fem timmars sömn i kroppen, bra där... Det var troligen därför jag försökte byta växel med vindrutetorkarspaken i bilen på vägen till stallet haha! Ett under att jag ens kom fram (; Men det gjorde jag och det var som vanligt supermysigt i stallet! Det är något speciellt det där med att äta frukost tillsammans med alla stallmänniskor och sedan bara mys och busrida ♥ Zäta njöt också för fulla muggar och vi lyckades faktiskt vinna ett utav våra rejs. Det andra förlorade vi dock ganska stort eftersom han valde att bocka runt hela ridhuset i stället för att galoppera framåt haha. Men jag höll mig faktiskt kvar hela tiden trots att jag kiknade av skratt. Min bästa lilla tokunge ♥ Till sist avslutade jag med att ge honom hans julklapp som bestod av massor godsaker.
 
Efter stallet var det bara att åka hem för att göra mig i ordning och invänta släkten. Och när jag säger släkten menar jag mormor, morfar, moster och mina två kuiner. Farmor kom redan kvällen innan. När de sedan kom bjöds det på välkomstglögg och sedan gröt och skinkmacka innan vi så småningom kollade på Kalle Anka. Sedan flöt eftermiddagen på med mycket prat och skratt, godisätande, tokiga påhitt och mys. Strax efter sju åt vi julbord och när alla var så mätta att vi nästan sprack blev det julklappsutdelning. Det är en tradition i min släkt att vi "barn" delar ut julklapparna och i år var inget undantag. Det tog sin lilla tid eftersom granen var fullkomligt översvämmad med paket men jag tycker det är himla mysigt att dela ut klapparna och läsa på rimmen och sådär, det är så spännande. När alla fått sina klappar var det såklart dags att öppna dem och jag säger bara jösses! Jag hade nästan inte önskat mig något alls inför den här julen men fick ändå så himla många och så fina julklappar! Helt otroligt att alla klappar passade så perfekt och vissa klappar var verkligen sådär extra spot on, grymt bra och jag är så himla glad över allt jag fick, tusen tack igen ((:
 
När julklappsutdelningen var över var vi alla lite trötta så alla flöt iväg åt varsitt håll. Några började göra sig iordning för sängen medan andra satt kvar i soffan och pratade och åt mer godis. Till slut avslutades dagen någon gång runt tolv tror jag och i alla fall jag kröp ner i min säng helt otroligt nöjd efter en julafton som blev mycket bättre än jag kunnat föreställa mig, och att den dessutom blev riktigt snöig var verkigen kronan på verket (:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


» Mary

Haha jaa hon hette det hos uppfödaren så hon får heta det tills vidare :)

Svar: I see! (;
Amanda Kennmark

2012-12-27 // 19:27:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback