» To the world you might be someone, but to me you are the world

Fy fasen vilken start em fick förut. Kom upp till stallet och hälsade lite på de finast pojkarna när jag hittade Zäta liggandes i boxen (det är en stor sak eftersom han aldrig ligger ner mitt på dagen). Tyckte först han var jättesöt som låg och sov men såg sen att han låg väldigt mycket på sidan, och med benen rakt ut. Fick han att resa sig och kollade lite på honom men så la han sig ner igen. Schasade upp honom igen och tänkte O shit, han har kolik! Men när han väl stod upp stod han bara och skakade hela han stackarn och värst var det vid halsen och bringan :( fick då lite panik eftersom jag var helt själv i stallet, men hörde precis hur nån kom in genom dörren och som tur var var det både Cissi, Lotta och Karin!
Var skitstressad och bad om hjälp direkt och så kom de alla tre en efter en hihi :) C kollade på Zäta jättemycket men viste inte vad som var fel så hon gick och ringde veterinären medan vi andra pysslade med täcken och vatten. Lotta trodde att det kanske satt nåt i halsen så hon stod och masserade där och plötsligt börjar han typ hulka, då blev jag rädd kan jag säga! Såg ut som om han försökte kräkas men det kan de ju inte och han såg bara så hjälplös ut :'(
Veterinären sa iaf att vi skulle longera han kraftigt men eftersom han inte kan longeras fick han släppas i ridhuset ist. Sprang rätt bra och efter det blev ha bara bättre och bättre som tur va!
Satt en timma utanför boxen och vaktade honom och såg hur han gick från ashängig till att börja röra sig, äta och dricka igen. Lyckan var fullkomlig! :) Troligtvis hade han fått en foderstrupsförstoppnig, elak sjukdom!

Usch, känner att jag har lite otur med såna här saker. Noaks megasår på knät för några år sen som tpg världens tid att rehabilitera, frejas kolik förra sommarn och nu det här. Hästar borde inte få vara sjuka tkr jag!
Är väldigt, nej extremt glad iaf över att det gick så bra som det gick och att det inte var allvarligare, vågar inte ens tänka på vad som kunde hänt om jag inte kommit just när jag kom.

                  
Man får sig verkligen en tankeställare när det händer sånahär saker och inser hur mycket de betyder! ♥

Hade!

Kram Amanda



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback