» Fem snabba om Nisse

Något jag själv tycker är väldigt intressant är småsaker som gör varje häst till en egen individ. Det kan vara en speciell täckning på ben eller ansikte, ett inlärt beteende eller små hyss och påhitt som man älskar och hatar på samma gång. Sådant som gör varje häst speciell. Därför får ni nu fem snabba om Nisseman som ni kanske inte visste tidigare :) 
 
1. Kärt barn har många namn. Nisse heter egentligen D'artiqan X, men kallas för Nisse, Nils, Lilla grå, trollunge, snorunge (sen han var förkyld haha) och Dartanjang - av de som inte kan uttala D'artiqan.
 
2. När han står i duschspiltan är han bara lugn om han får stå med båda hovarna på tröskeln och speja ut över stallet. Tänk er Simba på lejonklippan i lejonkúngenfilmen, ungefär så ser han ut.
 
3. Nisse är ett riktigt charmtroll. Sedan han kom till jobbet har han blivit nästan alla lektionsryttares favorit enbart genom att de har sett honom i hagen eller i boxen och gullat med honom där. Men jag förstår dom, han är bra söt hihi.
 
4. Han är en riktig skitgris i boxen! Att mocka hos Nisse är ett lika stort projekt varje dag och det händer ofta att de andra i stallet klagar ljudligt på honom ;) Nu tror jag dock att jag har hittat något som fungerar, nämligen att blanda torv och spån ovanpå en torvbädd.
 
5. Nisse skulle kunna vara Emil i Lönnebergas hemliga tvillingbror. Så många hyss och idéer som han har har jag aldrig tidigare mött en häst som haft. Nog för att Zäta var pillig han med, men Nils tar priset med god marginal.
 
 


» Emily

Kul att följa er utveckling och vägen mot tävlingsbanorna :D

Svar: Va roligt att du tycker det! Följer dig och Gravve flitigt kan jag lova! :)
Amanda Kennmark

2014-03-07 // 09:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback