» Vår nya be(s)tt friend

Nu är det lite mer än en vecka sedan vi åkte till tandläkaren med Nisse för att se om det kunde vara hans lilla överbett eller något annat tandrelaterat som störde honom i ridningen och som gjorde att han protesterade så kraftigt. Lyckligtvis var han i princip felfri i munnen, bortsett från just överbettet då och en liten påbitning, och på stationen trodde de inte att tänderna kunde vara någon orsak till hans beteende. Däremot rekommenderade de att jag skulle byta mitt tredelade applemouth med rörliga ringar till ett rostfritt med fasta ringar. De trodde nämligen att de gamla betten bidrog till skaven han fick i mungiporna, trots att jag smörjt honom med Idominsalva tre gånger om dagen, genom att dels vara för rörliga och dels vara gjorda av syntetmaterial. Den kombinationen, främst materialet, var tydligen lite lurigt med skav och kunde till och med framkalla dem. Det här hade jag inte en aning om så det var jättenyttigt att få lära sig!
 
På fredagen samma vecka bar det därför av till Hööks och ett nytt bett inhandlades direkt. Jag red på det samma dag och resten vet ni ju - vi stormtrivs båda två! Nisse tar ett mycket bättre stöd på bettet, suger på mer själv och är betydligt lugnare. Och det kanske mest fascinerade är att han inte haft ett enda skav i mungiporna sedan vi bytte till nya bettet, och det utan att jag smörjt honom en endaste gång sedan förra fredagen. Det är en stor sten som lättat från mitt hjärta att slippa se honom med skaven och lida med honom.
 
Sedan tandläkarbesöket har även Helmut varit ute och kollat igenom Nisse. Han kunde snabbt konstatera att han var frisk som en nötkärna i kroppen och att det inte finns någonting där som kan störa honom i ridningen heller. Det är helt enkelt bara tonårstrots han kör med just nu ;) Det är faktiskt vad jag trott och tycker mig ha känt själv också, men det är alltid skönt att kolla upp eventuella problem, och framförallt att få höra någon så duktig säga att han bara dummar sig. Så nu kan vi träna vidare utan att oroa oss för problem och istället veta vad som ligger bakom, härligt! :)
 
Vår nya kompis - ett tredelat eggbett. Extra stort plus till hur mycket Nisse skummar på det här, något han aldrig gjorde på det gamla bettet. Visserligen har det torkat en del på bilden, men ändå, jag blir så glad :)
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback